Keresés

Részletes keresés

Fatboy Slim Creative Commons License 2022.12.08 0 0 5468

Sziasztok, a Priest szinten az egyik top favoritom, sokunk szamara, igy szamomra is az egyik legnagyobb letezo metal zenekar.

Iden volt szerencsem oket latni eloben, termeszetesen nem ugyanaz, mint 30 eve. Hianyzik Downing es Tipton, es Halford sem a regi. Halfordnak nem rossza a hangja, de latszik rajta, hogy tul van egy jo par egeszsegugyi beavatkozason. Tulelte a rakot, volt egy servmutete, sugarkezelesen vett reszt.... Szegeny alig mozog a szinpadon. De neha-neha a hangtorna egyutt a kozonseggel jo.

En szeretnem, ha KK Downing visszajonne.

odba14 Creative Commons License 2022.11.07 0 0 5467
BahnScorper Creative Commons License 2022.07.13 -1 0 5466

Végül majdnem plusz két év kellett ahhoz, hogy a "The Priest will be back"... én viszont annyit csaltam, hogy másfél hónappal ezelőtt egy lengyel fesztiválon is megnéztem őket, ahol a Mercyful Fate volt ugyan a látogatásom fő oka, de ha már ott volt az Opeth és Halfordék is, miért hagytam volna ki őket.

 

Vicces viszont, hogy odakint még a Rocka Rolla címadója - amiről megállapítottam, hogy nem is volt rossz indulás - meg a Desert Plains is belefért a repertoárba mindazok mellé, amiket Pesten is hallhattunk, pedig az fesztivál volt. De még e kettő híján is elégedett lehetek a repertoárral, mert a saját komfortzónájában leragadó Scorpions-al és a legutóbbi slágerparádét három számmal lemezbemutatóvá felturbózó Maidennel szemben Júdásék legalább olyan jól tudják a kötelezők melletti műsort variálni, mint ahogy a Metallica is teszi. És persze az se mindegy, hogy ők kétszer annyi lemezről tudnak válogatni, mint Hetfieldék...

 

Most inkább az évfordulós slágerparádén van a hangsúly, de miután a Green Manalishi-t meg a Diamonds And Rust-ot se nagyon szedték elő a legutóbbi alkalmakkor, így jó volt azokkal is újra találkozni... (még úgy is, hogy az előbbit most nem a lassú, akusztikus hanem az eredeti változatban tolták) meg a Victim Of Changes-el is, noha azért az emberben ott motoszkál egy kicsit, hogy már nem a nagy páros áll ki a nyitó szólóra. A tagságról egyébként pont ugyanazt tudnám csak írni, mint négy évvel ezelőtt, és ez Halfordra nézve csakis dícséret lehet. De most azért tettek arról, hogy Ian Hill ne legyen annyira észrevehetetlen, néha meglepően előtérbe került a basszus - kint a lengyeleknél amúgy valamivel jobb volt a hangzás.

 

De azért a Painkiller dalainak felülreprezentálása is jót tett az estének, és továbbra sem tudom dicsérni a vetítést, főleg a You've Got Another Thing Coming-nál, ami még jól is passzolt a gyáripari díszletekhez, de némelyik Metallica-klip hatásosságával vetekedett az is, ami a Touch Of Evil alatt került a képernyőre. A legelső koncerteknél is annyira jól eső show tehát még mindig megvan, akármennyit is öregedett közben Halford - sőt, a bikával még ezt is meg tudták tolni egy kicsit. A legjobb azonban, hogy enélkül is nagyon jó, teljes értékű műsort kaptunk, amiben ugyanúgy működnek a slágerek és a ritkaságok is.

 

Mindezeken túl pedig még két egyetemi évfolyamtársammal is összeakadtam, akik két évtizede is rendszeres látogatói voltak az ilyen koncerteknek - köztük az első pesti Priest-nek is - és az is régi élményeket hozott elő, ahogy a mellettem állók engem is bevontak abba az önfeledt, összekapaszkodott, együtt éneklős ugrálásba, ami nekik is egy rég várt felszabadultságot jelentett. Még úgy is, hogy az elmúlt másfél hónapban egymást érték a nagy nevek koncertjei - Scorpions, Maiden, Guns, Metallica, és holnap még a KISS is hátravan - tehát már bőven volt hol ledolgozni a kimaradt két évet.

 

Ebben a dömpingben egyedül a Priest volt duplázva - meg majd még a Mercyful Fate lesz, de az ugye egy kicsit más lapra tartozik, hiszen mégis több mint 20 évet vártam rájuk - de nem túlzok, ha azt mondom: ők teljesítettek a legjobban eme nagyok közül, bizonyos szempontból még a Metallica-t is maguk mögé utasítva. Ennek azonban csak egy része az a vasakarat, aminek köszönhetően Tipton a színpadra áll néhanapján - Gdansk-ban ez ugyanúgy kimaradt, mint Pesten - és Halford is végigcsinálja a turnékat, pedig most olvasom, hogy a kimaradt két évben elég sok mindennel megdolgoztatta az orvosokat. (Richie szívproblémáiról nem is beszélve.) Mégis pont ezért nem éreztem se hiteltelennek se hihetetlennek azt olvasni a végén, hogy "The Priest will be back" - ezek után ez maximálisan hihető.

BahnScorper Creative Commons License 2019.11.08 0 1 5465

Nem hittem el tavaly nyáron, de "The priest will be back..." - 2020.07.13.!!!

 

Előzmény: BahnScorper (5464)
BahnScorper Creative Commons License 2018.07.25 0 1 5464

Hogy a kettőst nem láthattuk tegnap este, az egy dolog. De sajnos Tiptont sem... én már a Painkiller alatt éreztem, mikor ő jelent meg a kivetítőn, hogy ennél több nem fog belőle kijutni nekünk belőle.

 

Érthető, ha az embernek emiatt kettős érzései lehettek a koncerttel kapcsolatban. Hogy mennyire férnek be az ifjú titánok - már ha erről beszélhetünk, hiszen Richie velem egykorú, Sneap pedig már a 40-es évei végén jár - a két ős- és az egy elég régi tag mellé. Látványban és hangszeres tudásban alapvetően igen... sőt, Richie most így még inkább megkapta azt a feladatot, hogy ő legyen az, aki Halford mellett a hátán viszi a műsort. Ezt nem is csinálja rosszul, és ami a legfontosabb, ezzel egy kicsit jobban elszakad attól, minthogy K.K. Downing klónja legyen. Először kicsit tartottam attól, hogy minden szólót az ő nyakába raknak, de ez szerencsére nem volt így.

 

Sneap pedig eleve nem is akart Tipton-pótló lenni... az egyszerre rendes dolog tőle, hogy ő is felvesz egy szegecses szerkót, és igyekszik felvenni a hangulatot, nem pusztán session-zenész marad, mindeközben azonban az esetek többségében szerényen beáll a megszokott helyén hajlongó Ian Hill mellé. Utóbbi időközben rájött, hogy a mostani hajával sokkal inkább "előnyösen öregedő" módon néz ki (egy hónapra Dickinsonra is ezt mondtam pont a frizura miatt), és ez a visszafogott szereplés azt sugallja, hogy benne még volna erő néhány újabb lemezre és turnéra is.

 

A kérdőjel viszont az, hogy kedvenc kopasz homokosunkban lesz-e még. A hangja nem úgy tűnik, hogy kopott volna három-négy év alatt - 2015-ben a fehérvári koncertet kihagytam, de csak azért, mert Wackenben jártam, ahol pont velük zártam a fesztivált - és látszik, hogy továbbra is élvezi a színpadot. De a mozgásán azért látszik, hogy nem is olyan régen voltak az ortopéd problémái, meg persze mennyi ideig cipelhet az ember magán ennyi fémet... :-)))

 

Mivel nekem a Priest nem akkora kötelező kedvenc, inkább csak egy tiszteletreméltó nagy név, amely egyben nagyon jó koncertbanda is, így az új lemezzel sem nagyon foglalkoztam, egyszer hallottam a tavasszal, talán a Rhapsody előtt ezt nyomták a lejátszóba. Akkor és most is úgy gondolom viszont, hogy az baromi jól sikerült... most is jól odavertek vele, nálam főleg a Rising From Ruins volt emlékezetes. De jó volt még hallani a Night Comes Down-t is, mindez azonban semmi ahhoz a gyilkos trióhoz képest, amit a három "i...er" adott az elején. Már írtam itt, hogy nekem az első találkozásom a bandával egy British Steel turnéfelvétel volt, amiben pont ez a három jött ki igen markánsan...

 

...igaz, mellette még sok minden más is, köztük a Beyond The Realms és a Victim Of Changes is. Hogy ilyen kötelezők kimaradhattak... az egyáltalán nem bosszantó! Sőt, inkább egy utalás is a hiányuk arra - főleg az első kapcsán - hogy itt már nem áll színpadon a nagy gitárduó. Viszont még ennyi kihagyás mellett is mennyi jó dolgot elő tudtak szedni a hatalmas életművükből, és mindezt úgy, hogy a többi, Halford visszatérése után készült korongról semmi nem került bele a repertoárba.

 

Kötelezők nélkül persze nem lehet meglenni, de hogy is lehetne egy Turbo Lover-t vagy egy Painkiller-t megunni? És még ezeket is fel lehet dobni, már három éve is mondtam, hogy jó ötlet volt a show-elemek nagy részét vetítéssel helyettesíteni. Ebben főleg a Saints In Hell járt élen, nagyon bejöttek azok az árnyfigurák... :-)

 

Na jó, minden azért nem lehetett jó, és most nem Tiptonra gondolok csak. Az első számban trágya halkan szólt minden, utána jöttek csak rá, hogy ide az emberek gitárokat hallgatni jöttek, meg Halford sikolyait, de a második tudomásul vételéhez még több idő kellett. Az ülőhelyet váltókat is biztos jól megszivatták azzal, hogy csak menet közben jöttek rá, hogy hiába nagy múltú banda ez, akiket sokan szeretnek... de nem elegen!

 

Mindegy, én a normál állón is jó helyet fogtam ki, nem sokkal a kordon mögött - és persze szigorúan középen - ezért nem lett volna sok értelme azt a tíz ropit rászánni a kiemeltre. Főleg, hogy azért így sem volt olcsó a jegy, - noha az első pesti koncertjük ára is elég magas volt az akkori átlaghoz képest - úgy meg főleg nem, hogy alig 100 perc jutott ki az élményből. Lehet, hogy megint egyszerűbb lett volna Fezenre hozni őket, és még az is jó hecc lett volna, ha pont a Helloween mögé, mint Szigeten.

 

Drága jegy ide, Tipton kidőlése oda, nekem nem volt kérdés, hogy ott legyek, és elégedetten távoztam. Csak abban nem tudok hinni, hogy "The Priest will be back", hiába lett ez szóban és írásban is kijelentve - de soha rosszabb és méltatlanabb búcsút, mint ami tegnap este volt.

Előzmény: hlln (5462)
Saughassy Creative Commons License 2018.02.13 0 0 5463

Franc. :( 

Előzmény: hlln (5462)
hlln Creative Commons License 2018.02.12 0 0 5462

Tipton is kiszállt...Parkinson kórja elhatalmasodott rajta és már képtelen gitározni. 70 éves, reméljük azért még jó pár évig él.

 

Bizonyos Andy Sneap ugrik be helyette, magyarán a KK-Tipton kettőst soha nem látjuk többé együtt, ez már biztos. Hála ég volt szerencsém kétszer is látni őket, egyszer Ripperrel és egyszer Halforddal a Pecsában, állat buli volt mindkettő.

 

BahnScorper Creative Commons License 2015.01.12 0 0 5461

JÚLIUS 29. FEZEN!!!

DortmundFan Creative Commons License 2014.07.24 0 0 5460

Tipikus, hogy az a 'Bring It On' tetszik legjobban az új lemezről, ami gyakorlatilag rajta sincs.

garael1 Creative Commons License 2014.07.10 0 0 5459

Igaz, azoknál nekem jobban tetszik ez az album, pedig szeretem Ripper hangját.

Előzmény: Jerofejev (5458)
Jerofejev Creative Commons License 2014.07.10 0 0 5458

Nekem semmi bajom a "feszességgel", jók a tempók, Travis még mindig isten és az új gitáros is jól témázgat. Húsz évvel ezelőtt pedig ez a lemez nem születhetett volna meg mert akkor más korszakukat élték, Jugulator-War Of Words vonalon mozogtak:)

 

Előzmény: garael1 (5457)
garael1 Creative Commons License 2014.07.10 0 0 5457

Engem igazán az nem hagy nyugodni, hogy mennyivel jobb lett volna az album, ha egy húsz évvel ezelőtti, feszesen játszó Judas játssza el. Vagy az, hogy ha ezt az albumot egy névtelen banda adja ki, ilyen elégedettek lennénk-e?

Előzmény: Jerofejev (5455)
Jerofejev Creative Commons License 2014.07.09 0 0 5456

Eddigi kedvenek:

 

Sword Of Damocles

Down In Flames

Secrets Of The Dead

Tears Of Blood

Creatures

 

Előzmény: Jerofejev (5455)
Jerofejev Creative Commons License 2014.07.09 0 0 5455

Na, pár hallgatás után.

 

Nekem bejön, egyszerűen jók a dalok, tele vannak fasza részletekkel, ráadásul egyik sincs feleslegesen elnyújtva. Halford hangja valóban már fakóbb, cserébe jók az énektémák. Fasza kis 80-as évekbeli retro metal album, sok korai Malmsteen és kései Rainbow feelinggel - legalábbis számomra.

garael1 Creative Commons License 2014.07.05 0 0 5454

Én leírtam a véleményem az albumról, itt:

Judas Priest: Redeemer Of Souls (2014)

Kiadó: Epic, Columbia Honlap: www.judaspriest.com Az öregedés, a doommal ellentétben, ahol a fiatalkori feszesség eltűnése és a romlás tudata nem feltétlenül hátrány, nem tesz jót a heavy metalnak. Vagy csak nagyon kivételes esetekben. Mondjuk a Judas Priest esetében a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

divaoni01 Creative Commons License 2014.07.04 0 0 5453

Különben azt egy percig nem feltételezem róluk, hogy csak a mi korosztályunk számára készítik már a lemezeiket. :)

Előzmény: aldilá (5451)
divaoni01 Creative Commons License 2014.07.04 0 0 5452

Akárhogy is, de fogom még probálgatni az kétségtelen. Mégiscsak a Priest-ről van itt szó. 

 

Harmadikra nekifutásra is azt vártam mikor jön már a Hell&Back és onnantól már nem unatkoztam. Az első hat szám közül viszont max a Valhallában érzek némi plusz energiát.  Utána viszont már nem sok töltelék szám van, csak ugye a Metal God hangja.... 

Előzmény: aldilá (5451)
aldilá Creative Commons License 2014.07.04 0 0 5451

Így ötven felé annyira nem is bánom, hogy Halford nem akarja szétvisítani a dobhártyám... Egy nagy-nagy ajándék ez a lemez, ez a muzsika. Nagyon sokszor fog ez szólni a lejátszóimban.

Előzmény: divaoni01 (5447)
divaoni01 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 5450

Ja, ez az. Nincs benne élet, kiüresedett. Csak nem fémes értelemben. Inkább elpuholva, beletörődve a megváltoztathatatlanba.

 

Azóta meghallgattam még egyszer és úgy a felétől, mondjuk a Hell & Back-től azért kicsit javul a helyzet számszerkezetileg valóban, de az alap feeling sajnos döntően nem változik. 

 

Mostanában szokásukká vált, hogy gyenge kezdés után építkeznek. A Nostradamus második fele kifejezetten ütött. 

Előzmény: garael1 (5449)
garael1 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 5449

Nekem annyiban különbözik kicsit a véleményem, hogy a dalok nem lennének rosszak, ha nem hiányozna belőlük a feszesség, és nem sugározna tempó, valami Halford énekhangja abszolut fáradtságot, vagy közönyt. A hangzás meg kritikán aluli.

Előzmény: divaoni01 (5447)
not me Creative Commons License 2014.07.03 0 0 5448

Kedves Judas Priest rajongók!

Olyan Judas Priest Bootlegeket keresek, ahol Tim Ripper Owens az énekes. Valamint keresem az együttes mindkét budapesti koncertjének felvételét.

Aki tud, kérem, segítsen.

Erre a címre írhattok: levelekcsaknekem@gmail.com

Segítségeteket előre is köszönöm.

 

divaoni01 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 5447

 

Ide is bemásolom, hátha valakinek ellenvéleménye lesz és csak nekem nem szuperált rendesen a fülem ma reggel :

 

Nos, sajnos tökéletesen helytálló az uccsó szám címe: Beginning Of The End.

 

Az öreg hangja elérkezett abba a tartományba, ahonnan már nincs visszatérés.

 

Ettől persze Tipton még összerakhatta volna rendesebben a mozaikot sokadszorra is, de most ez sem igazán jött össze.

 

Csak igen, igen halvány lenyomata a régi dicsőségnek. :(

Jerofejev Creative Commons License 2014.05.03 0 0 5446

Szerintem feelinges kis ősmetal, kb ezt várom már csak tőlük így 70 fele (!!!!!!).

Előzmény: divaoni01 (5445)
divaoni01 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 5445

Hát felütésnek elég light-os, de majd meglátjuk.

Előzmény: UltraRagacs (5444)
UltraRagacs Creative Commons License 2014.04.28 0 0 5444

lalberto Creative Commons License 2014.04.04 0 0 5443

Hello.

Eladó egy Judas VHS..gyüjteményből..

 

Érd: lalberto@freemail.hu

DortmundFan Creative Commons License 2013.12.18 0 0 5442

Csak én nem ismertem ezt eddig?

DortmundFan Creative Commons License 2013.09.08 0 0 5441

Erősen odabasz kategória, Rob papa újra rég fényében szól:

Jerofejev Creative Commons License 2013.05.29 0 0 5440

Csak metal semmi sallang, pont így volt jó.

Előzmény: seventh7son (5439)
seventh7son Creative Commons License 2013.05.29 0 0 5439

állat volt tegnap a mozi.

Számítottam volna egy kis interjúra is,de nem panaszkodom :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!