Keresés

Részletes keresés

Zabamesterek Creative Commons License 2011.04.15 0 0 63

NAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :)

Előzmény: tuutuu (62)
tuutuu Creative Commons License 2011.04.15 0 0 62

Elmehetnél a pecsába a hülyeségeiddel.

Előzmény: Zabamesterek (61)
bocimobil Creative Commons License 2002.12.12 0 0 60
Hú de jó kis topik. Nekem is van egy. Remélem még nem volt :) Adagokat nem írok, csak összetevőket. Mindenki mindenből annyit kever amennyi jólesik. Tehát:
Főzünk lágytojást. Én úgy szeretem ha tényleg lágy. Ad neki egy kis levet. Ezt villával összetörjük. Hozzákeverünk sertésmájkrémet és egy kis vajat meg mustárt. Megborsozzuk, majd az egészet egyenletesen elkeverjük. Erre aztán mehet a reszelt sajt és irány a sütő.
konyhamoderator Creative Commons License 2002.08.14 0 0 59
Raggi 2002-08-14 18:37:11 (0)

Melegszendvics recepteket keresek, mindenféle érdekes, pikáns, szokatlan de finom krém, összeállítás érdekel.

Mulan Creative Commons License 2002.05.28 0 0 58
Maradék súgóval (bármifajta) jó vastagon, rá sajt.

Pörkölt: a húst kicsit megvágja az ember (hidegen) összekeveri a szafttal, megkeni vele a kenyeret és átsüti. Szerintem erre nem kell semmi.

Töpörtyűs, szalonnás: a kenyérre alul felkarikázott hagyma kerül, majd kis zsírjával összetört töpörtyű, vagy elkapart szalonna (darálni is lehet). Lehet rá zöldpaprikát, paradicsomot is rakni. Olyan szalonnasütős hangulatú kaja lesz belőle:-)

Vegetable Creative Commons License 2002.05.27 0 0 57
Hali! :o) Most lettem felvilágositva, hgoy itt egy melegszendvics topik, igy átnyesem a vacsitopiból, amit irtam, mert ide passzol :-D

Szal kaptam egy négyszögletes tartóju sokfunkciós szendvicssütőt, olyan goffri-jellegüt ;-) - kb eddig jutottam, de most lefex :o)

Eddigi kisérletek:
Eddig készült benne sajtos szalámis szendvics mustárral megkenve, soksajtos szendvicset, zöldségsalátát trappistát piritóssal, sajtos piritóst fokhagymás tejföllel bekenve, valamint vajasabb piritóst tükörtojással :-D

Eddig ennyi ötletem volt... További ötleteket gyüjtenék :-D

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.27 0 0 56
Ime! Ezer finom vacsora otlet! =O)
hirvike Creative Commons License 2002.05.09 0 0 55
Babos csírás melegszendvics

Hozzávalók:
20 dkg tarkabab
só, őrölt bors
2 babérlevél
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
10 dkg margarin
őrölt bors
2 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyem
8 szelet kenyér
2 csésze 4-5 napos búzacsíra
10 dkg reszelt trappista sajt

A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd sóval és babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és ha langyosra hűlt, burgonyanyomón áttörjük. A felaprított vöröshagymát, majd a fokhagymát is az olajon üvegesre sütjük, a puha margarinnal együtt a babpüréhez adjuk. Sóval, őrölt borssal, mustárral és a finomra vágott petrezselyemmel fuszerezzük, és habosra keverjük. Az így kapott babkrémet a kenyérszeletekre kenjük. Búzacsírával és reszelt sajttal gazdagon meghintjük, azután forró sütőben 5-6 perc alatt megsütjük.

Forrás: http://www.eszemiszom.hu/


mandragora74 Creative Commons License 2002.01.15 0 0 54
Nekem az egyik kedvencem a kovetkezo szendvics.

Feher kenyer, ra kenomajas, arre vekonyan felszeletelt savanykas alma, es az egeszet beboritom valami erosebb, karakteres, jol olvado sajttal. Isteni!

.hun Creative Commons License 2002.01.15 0 0 53
No...éledjünk fel! :)

A félbevágott zsömléshez hasonló az általam "Bajkál-zsemle"-ként megismert és azóta is így használt "szendvics".

A zsemle teteját levágom, belsejét kiszedem (ezeket is megpirítom majdan a zsemlékkel együtt. Apróra vágott felvágott-sonkát és sajtot összekeverek 1-2 feltört tojással. A keveréket lehet ízlés szerint fűszerezni sóval, borssal, stb...én csak szerecsendiót szoktam bele rakni (a kedvenc fűszerem :). Aztán a keveréket beletöltöm az alulról előzőleg enyhén megpirított zsemlékbe, majd beteszem őket sülni, lehetőleg a fűtőszáltól/sütő tetejétől távolabb, hogy ne égjen meg a teteje, de a középső rész is felmelegedhessen.

Tegnap este pl. kivételesen jól sikerült! :))

Előzmény: vki (17)
korfolyoso Creative Commons License 2001.10.08 0 0 52
Hétvégén kipróbáltuk a szupersajtos melegszenyó-krémet. (33. hozzászólás-gyűjtemény eleje felé van valahol) Elég finom lett, csak talán még sűrűbbre kellett volna készíteni a masszát és mehettek volna bele bátrabban a füszerek (bors, mustár, porpaprika).
Csak elsőre még nem mertem annyira pazarolni.
Fincsi volt igyis-ugyis
szeal Creative Commons License 2001.10.07 0 0 51
Sziasztok!
Most találtam rá erre a topicra, és nagyon jó recepteket olvastam.
Tegnap próbáltam ki egy receptet, ami elnyerte a pizzaimádó fiam tetszését.

Kukoricás melegszendvics
1 doboz kukoricakonzervet összekeverünk ízlés szerint apróra vágott hagymával, vagy nagyon vékony karikára vágott poréhagymával, egy tubus pizzakrémmel, és ugyanannyi ketchupot adunk hozzá, mint a pizzakrém. Ehhez már csak reszelt sajtot keverünk, amennyit felvesz, vagyis hogy még kenhető legyen ez a massza. Kenyérre kenve grillben vagy sütőben megsütjük.
Nagyon finom.

Vettem egy minigrillt, így barmikor 1-2 szelet kenyeret is lehet benne sütni, így nem kell a kis mennyiség miatt a sütőt vagy a nagy grillsütőt bekapcsolni. Nagyon praktikus. Kedvet is kaptam a kisérletezéshez. Nagyon finom ropogós falatokat lehet készíteni bagettből. Fel kell szeletelni ferde karikákra, és fűszeres vajjal megkenni. Fűszeres vajat a klf. fűszerkeverékekből (pl. Kotányí) lehet készíteni. Nekem eddig leginkább a fokhagymás grillfűszer, meg a villámpác nevezetű füszerkeverékek ízlett, de jó a mexikói vagy bármelyik csirkére, pulykára, halra való keverék is. Előnye az, hogy mindegyiknek más az íze, ezért akár többféle készíthető egyszerre.

A Tescoban lehetett kapni (csak azért multidő, mert már 2 hete nem láttam), darált bacont. Olyan műanyagban, mint a kerek dobozos vaj. Ez gyakorlatilag pépesre darált bacon, amit ha kenyérre kenve beteszek a grillbe, fantasztikusan finom piritós kapok. A zsírját beszívja a kenyér, a tetején meg pirosra sül a bacon morzsája. Csak vigyázni kell, hogy ne kenjük vastagon, mert akkor túl sós lesz. Annyira intenzív az íze, hogy nem hiányzik se a sajt, se a hús a kenyérről.

A másik kedvencem a töltött zsömle.

A zsömlék tetejét levágom a belseje egy részét kiszedem, majd egy kis vajjal kikenem, rá 1-2 karika paradicsom, reszelt sajt, néhány karika debreceni, reszelt sajt, majd 1-2 karika főtt tojás, 1 kevés tejföl és reszelt sajt. Közben rétegenként sózzuk, borsozzuk, és snidlinggel megszórjuk. Sütőben átsütjük. (Először úgy néz ki, hogy ennyi minden bele sem fér a zsömlébe, de kicsit tágítva, kicsit megnyomkodva minden belefér, ezért minden hozzávalót vékonyra kell szeletelni. A zsömle külső részét nem árt vagy egy kis vajjal körbekenni (ettől finom lesz) vagy vizes kézzel átsimítani, így nem szárad ki sütés közben. Laktató és finom.

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.05 0 0 50
Megszunt a Zalai? Nem mondod? Akkor mar csak a mozarella maradt nekem.:-( Ezek ketten voltak a kedvenceim. A mozarellabol nem az a leben uszos, hanem a szaraz, abbol is van fustolt. Gyengebb mint a karavan de erosebb mint a Zalai. Volt...:-(((
Előzmény: H_G (49)
H_G Creative Commons License 2001.10.05 0 0 49
Sziasztok!

Nektek nem okoz gondot a megfelelő sajt beszerzése? Szerintem szendvicsre a Zalai volt a legjobb és mióta az megszűnt, sehol sem találok könnyen olvadó + csak gyengén füstölt fajtát.

ABSENT Creative Commons License 2001.10.04 0 0 48
a húgomnál láttam, ő abba a háromszögesített négyzetalakú kenyérbe a kockázott bacont szokja néha rakni.
a másik, ami nem melegszenya vagyis majdnem, mindegy, bazi finom: francia (hosszú) kenyeret félbe kell vágni, majd a fél kenyereket bevagdalni elég mélyen, azért még EGY kenyér maradjon, ne sok kicsi! :) és a résekbe fokhagymás vajat kell kenni - de ízlés szerint akármilyen fűszeres vajat, vagy akármit végülis. aztán bealufóliázni, és 20 percen keresztül kitartóan várni, amíg megsül a sütőben (ez a legnehezebb rész, főleg ha már nem először sütöd :))
ezt hússütésekkor szoktam a saláta mellé még adni, vagyishogy eccer adtam már, többször kaptam...
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.04 0 0 47
Jo regen volt, hogy az Akacfa utca es a Dohany utca sarkahoz kozeli baromfis boltnak volt egy utcai ablaka ahol frissen keszult dolgokat erultak.
Tobbek kozott olyan melegszendvicset, hogy orias kiflit megkentek libazsirral, aprora vagott baromfimajat tettek ra , sajt.
Nagyon finom volt es rendkivul laktato.
korfolyoso Creative Commons License 2001.10.04 0 0 46
Sziasztok!

Túl sok újat én sem tudok mindezekhez hozzátenni.

Egy-két apróság, ami talán figyelemt érdemel:
1. Amikor már van savanyú-uborka, (spájzban) néhány apróbbat érdemes hosszú, vékony szeletekre vagdosni és ezt tenni a husi + a sajt közé. Vigyázni kell vele mert nagyon tartja a meleget, kb annyira, minta paradicsom. Úgyhogy égetni is tud.
2. Apróra vágott szalonnát megpirítani, aztán ennek a visszamaradt zsiradékában kevés hagymát (lehetőleg szép szeletekre vágott) pirítani. Kissé megnehezíti, ezért vigyázni kell vel. Szintén hagyma, ha valaki esetleg nem akar a zsiradékkal bíbelődni: egyszerűen a sózott, pár órát már állt hagymát rátenni (ez ugye elveszi az erejét). Kellemes édeskés íze lesz.

Jó étvágyat

Tea

ladyzso Creative Commons License 2001.10.03 0 0 45
Sziasztok!

A kedvenc melegszenvicsem: Sajtos

1 Tojást felverni, hozzáadni: tejfölt, vajat, reszelt sajtot, vegetát, összekeverni. Vegeta helyett lehet bármilyen fűszet használni.

Ha kész kenyérre kenni, lehet még rátenni kolbászt, szalonnát, ketchupot.

A szendvicssütőbe:

A kenyér külső oldalát megkenem, sajtot és kolbászt teszek bele, nagyon finom.

Jó étvágyat!

pynky Creative Commons License 2001.10.02 0 0 44
z én kedvencem a mezei májkrémes-tejfölös melegszendvics: 2 kis doboz májrémet elkeverek 1 doboz tejföllel, kicsit megsózom, stb. Rákenem a kenyirkére, és megsütöm.
Szoktam még szardiniásat is csinálni a következöképpen: 1 doboz májrémet elkeverek 1 kerek dobozos szardiniával, izesitem, és megsütöm. (ezt hidegen is szereti a nép)

p.

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.02 0 0 43
Szia! Ahogy elnezem itt mar nehez ujjat vagy eredetit mondani de azert elmeselek egy alkotasomat.
Francia kenyeret kette vagtam hosszaban es keresztben is. Mind a negy darabot alaposan megvajaztam igazi vajjal mert mar elegge szikkadt volt a kenyer, nagyon vekonyra vagott bacont teritettem ra majd nem fustolt reszelt sajttal megszortam. Kozben a sutot elomelegitettem igy kozel 200 fokon sulhetett nehany percet. Talalas elott csemege uborkat karikaztam a tetejere.
Előzmény: hirvike (42)
hirvike Creative Commons License 2001.10.02 0 0 42
Találtam egy pár receptet. Ugyan nem kifejezetten melegszendvics-krémek, de talán kiindulásnak jó lesz:

Szendvicskrémek

Vega szekció

TÚRÓKRÉM 10 dkg tehéntúrót dolgozz össze 5 dkg vajjal, egy nyers tojás sárgájával, kevés sóval és apróra vágott petrezselyemmel. (Ha juhtúrót használsz, petrezselyem helyett kaporral elegyítsd.)

PARADICSOMOS SAJTKRÉM 10 dkg krémsajtot keverj össze 5 dkg vajjal, egy evőkanálnyi paradicsompürével, egy kávéskanálnyi mustárral, fele annyi reszelt hagymával, sózd és borsozd.

BÚZACSÍRÁS SAJTKRÉM 4 dkg búzacsírát szárazon piríts meg, majd keverd össze 20 dkg reszelt félzsíros sajttal és 8 dkg margarinnal. Szerecsendióval ízesítsd.

SÁRGARÉPÁS TÚRÓKRÉM 25 dkg áttört tehéntúrót jól dolgozz össze 3 evőkanál búzacsírával, 2 teáskanál mézzel, 10 dkg reszelt sárgarépával és 1 dl kefírrel. A masszát jégszekrényben érleld 1-2 órát, majd barna kenyérre kenve tálald.

TOJÁSKRÉM 6 tojást főzz keményre és reszelj le. Ezt a pépet dolgozd össze egy nagy fej apróra vágott vöröshagymával, 8 dkg margarinnal, 2 teáskanál mustárral, és fűszerezd finomra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal, borssal, sóval. Felhasználás előtt pihentesd egy órát a hűvösön.

GOMBAKRÉM Reszelj le 1 fej vöröshagymát és 25 dkg megtisztított, apróra vágott gombával párold puhára 5 dkg margarinon. Közben sózd és hintsd meg borsikafűvel, valamint apróra vágott petrezselyemmel. Amikor a leve elpárolgott, szórd meg 1 púpozott evőkanálnyi liszttel, s kevergetve pirítsd 3-4 percig. Ekkor engedd fel 1 dl tejjel, s lassan főzd, amíg kissé besűrűsödik. Akkor adj hozzá 1/2 dl tejfölt és még egyszer forrald fel.

SAJTOS TOJÁSKRÉM Főzz keményre 2 tojást. Reszelj le 10 dkg márványsajtot, s azt keverd össze a tojások sárgájával, 8 dkg vajjal, 1 dl tejföllel, 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagymával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, egy-egy mokkáskanálnyi curryvel és őrölt fehérborssal, valamint kevés mustárral és sóval. Ha kész, reszeld a tetejére a keménytojások fehérjét.

PADLIZSÁNKRÉM Egy közepes padlizsánhoz végy két nagy vöröshagymát, három közepes paradicsomot, három gerezd fokhagymát és 0,5 dl olajat. A felkockázott vöröshagymát fonnyaszd meg a felhevített olajon, majd add hozzá a megtisztított és kis kockákra vágott padlizsánt, sózd, borsozd, törd bele a fokhagymát, majd fedő alatt lassú tűzön - olykor megkeverve - párold, míg a padlizsán meg nem puhul. Ha már a leve is elpárolgott, add hozzá a meghámozott és felkarikázott paradicsomot, s kevergetve, fedő nélkül süsd még néhány percig. Kapcsold ki alatta a tüzet, passzírozd pépesre a krémet, majd hagyd kihűlni. (Zárt edényben, hűtőszekrényben napokig eltartható.)

MAJONÉZES TÚRÓKRÉM Törj át 20 dkg tehéntúrót, majd keverd krémesre 1 dl majonézzel, 2 gerezd zúzott fokhagymával, kevés mustárral, sóval és őrölt fehérborssal.

SAJTOS ALMAKRÉM 2 közepes almához végy 10 dkg márványsajtot, 7 dkg vajat, 2 evőkanálnyi tejfölt és egy fél citrom levét. A vajat keverd el a lereszelt sajttal és a tejföllel. A meghámozott almát reszeld le, locsold meg a citromlével, s ezt is add a vajhoz. Ízesítsd sóval, cukorral, keverd simára, majd fél órára hűtsd be. (Hosszabban nem érdemes eltartani.)

TEJFÖLÖS TÚRÓKRÉM 25 dkg tehéntúróhoz végy 2 dl tejfölt és 1 csokor snidlinget. Az áttört túrót keverd össze a tejföllel és az apróra vágott snidlinggel. Ízesítsd sóval és fehérborssal. Ha kész, hűvös helyen hagyd pihenni legalább fél órát.

PÁLINKÁS SAJTKRÉM 20 dkg trappista sajthoz végy 5 dkg vajat és 3 cl cseresznyepálinkát. A sajtot reszeld le, s dolgozd össze a vajjal és a pálinkával. Ízesítsd sóval és töröttborssal. Ha kész, hűvös helyen hagyd pihenni legalább fél órát.

Húsos szekció

VAJAS SÜLTKRÉM A sülthúsmaradékot vágd apróra (vagy daráld le), s dolgozd össze kevés vajjal, valamint ketchuppel. (Adhatsz hozzá kevés mustárt, tejfölt, petrezselymet vagy akár snidlinget is.)

MÁJPÜRÉ Egy zsemlét áztass be borba, majd facsard ki, adj hozzá 2-3 kicsi (konzerv) májkrémet, 10 dkg vajat, apróra vágott petrezselymet, snidlinget, szórd meg egy kis sóval és keverd habosra.

PÁSZTORKRÉM Egy doboz olajos halat törj át, s az olajával együtt keverj el 10 dkg juhtúróval és 5 dkg vajjal.

SONKAKRÉM 15-20 dkg sonkát darálj meg 1-2 héjában főtt burgonyával, s a masszát 5-10 dkg vajjal keverd habosra.

TÖPÖRTYŰKRÉM 30 dkg tepertőt darálj le húsdarálón 15 dkg (hámozott és kihűlt) héjában főtt krumplival, keverj hozzá 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagymát, 1 evőkanálnyi mustárt, sót, borsot és egy kis pirospaprikát. A masszát alaposan dolgozd össze és 2-3 órára tedd hűtőbe. (Különösen barna kenyereken érvényesül jól.)

PÖRKÖLTKRÉM A pörköltet (a szaftjával együtt) daráld le. 5 evőkanálnyi pörkölthöz adj 5 dkg reszelt sajtot, 5 dkg vajat, 1 dl tejfölt, 1 teáskanálnyi ketchupöt, valamint kevés mustárt, törött borsot és sót. A masszát keverd habosra, s hűvös helyen pihentesd egy fél órát.

FÜSTÖLTHÚSKRÉM 20 dkg főtt füstölt húshoz végy 10 dkg húsos füstöltszalonnát, s daráld le (ha kell, kétszer). A péphez keverj egy-egy evőkanálnyi tejfölt és ecetestormát, valamint egy teáskanálnyi reszelt vöröshagymát. Ha kész, hűvös helyen hagyd pihenni legalább fél órát.

SZALONNÁS TÚRÓKRÉM 25 dkg juhtúróhoz végy 10 dkg füstöltszalonnát, 2 dl tejfölt, 1 kis fej vöröshagymát, 2 csokor snidlinget. A snidlinget vágd apróra, a hagymát reszeld le. A kicsire kockázott szalonna zsírját süsd ki, s szűrd le. A túróval keverd el a tejfölt, a szalonnakockákat, a hagymát és a snidlinget. Ízesítsd örölt fehérborssal, s - ha kell - még egy kis sóval. Végül tedd hűtőbe legalább egy órára.

Forrás: font color="darkred">http://www.csomopont.hu/konyha/kolesz

.hun Creative Commons License 2000.08.22 0 0 41
A szerecsendió szerepelt már egy receptben. Én nagy sajtimádó vagyok és az orölt szerecsendió az, ami szinte minden sajtot (foleg olvasztottat) fel tud dobni. Nem véletlenül ez a fuszer a sajt fondue "sava-borsa".

Melegszendvicsre is alkalmazható, egyszeruen csak a felso sajtrétegre kell szórni. Érdemes vele várni egy kicsit és csak akkor szórni, amikor a sajt már olvadozik. Aztán még 1-2 perc és kész is a nagyon-nagyon finom szendvics! :)

Nagy kedvencem mostanában az egyszeru pirítós bedörzsölve egy kis fokhagymával, azután egy kis oliva olaj rá, végül pedig jó alaposan átkenni (lehetoleg puhább) paradicsommal. Hozzá még egy kis reszelt sajt (hidegen) és kész a vacsi. Még szerencse, hogy most 10 óraiztam :))

Termon Creative Commons License 2000.04.11 0 0 40
Hirvike

A topicod beugrott a kedvenceim közé.
Én nem vagyok "vega" , ezért a következő recept Termon módra.(anyukámtól tanultam,csak egy kicsit finomítottam rajta).

Végy egy Tavaszi vagdalthús konzervet.Tedd bele egy kistálba , nyomkodd szét , adj hozzá egy tojást és jól keverd össze.Adj hozzá egy tejfölt , ismét jól keverdd össze.Kell még bele egy kis só , piros paprika , bors , majd ismét jól keverd össze.Tégy bele egy kis kanál mustárt , majonézt és egy kis Horvát Rozi féle magyaros fűszerkeveréket , és ismét zutyuljál.Ezzel kész a massza. Vágj hat szelet kenyeret , kend meg vajjal , és a kész masszát kend rá a kenyérre , majd tedd be a sütőbe. Lassan sütögesd. Amig sül reszelj le 15 dkg sajtot (füstölt is lehet).
Kb 15-20 perc sülés után rakd rá a reszelt sajtot és még hagyd 5-10 percet a sütőben és máris kész a finom , nem éppen kalóriamentes melegszendvics.

Ha van kedved hozzá , próbáldd ki , én minden vasárnap reggel ezt készítem a menyasszonyom nagy örömére.

Termon

larzen Creative Commons License 2000.04.11 0 0 39
Felhozom.
Egész véletlenül találtam rá a topicra, de nagyon jó ötletek vannak benne. Nem véletlen, hogy az albérletem egyetlen 'luxusfelszerelése' egy melegszendvics sütő.
Bár az itt leírakhoz képest én sokkal egyszerűbb melegszendvicseket szoktam volt enni, egy újabb keletű tapasztalásom az, hogy a sima sonkás melegszendvicset is nagyon fel lehet dobni, ha a sonka és a sajt közé egy kis vöröshagymát rakunk. Esetleg a tetejére még jöhet egy kis kukorica.
hirvike Creative Commons License 2000.03.01 0 0 38
Szuper-sajtos melegszenvics ebédre... NYAMMM!

Mi az, kifogyott az ötletekből a tasztaltársaság? Akkor legalább a tapasztalatokról tessék beszámolni....

Zolcsi67 Creative Commons License 2000.02.28 0 0 37
Törökmezői borzalmas :-)))))
Végül is nem sokban különbözik Hirvike topicnyitó receptjétől, csak fel van dúsítva egy picinyt.
Hogy miből mennyit kell beletenni, azt nem írom, én is sűrű kóstolgatással döntöm el az ilyesmit. Tehát a hozzávalók:
májkrém
vaj vagy margarin
mustár
Piros Arany
apróra kockázott hagyma
szintén apróra kockázott zöldpaprika
villával összetört főtt tojás
Jól kutyuld össze, kend kenyérre, a tetejére szerintem a szeletelt sajt jobb, mint a reszelt, aztán mehet a sütőbe.
Yv Creative Commons License 2000.02.21 0 0 36
Kinyomtattam. De még ha most be is vásárolnék, akkor se érek haza fél nyolc előtt, inkább csak utánna, BKV-tól függően, akkor meg már öngyilkosság ilyesmit enni. Nem is beszélve arról, hogy addig kb. háromszor éhenhalok:)
Előzmény: hirvike (35)
hirvike Creative Commons License 2000.02.21 0 0 35
:-) Akkor nincs mese, irány a nyomtató, majd szerezni egy grillt és lehet kisérletezni.
Előzmény: DoubleBack (34)
DoubleBack Creative Commons License 2000.02.21 0 0 34
hirvike !!!!! könyörgöm

tudod mit tettél????????
majdnem rövidzáras lett a gépem a rácsorgó nyáltól :o))))))))))))

Előzmény: hirvike (32)
CaveMaN Creative Commons License 2000.02.21 0 0 33
Melegszendvics ala barát :o)

Hozzánemvalók:

Nem kell bele több, mint
0.5l tejföl
1 konzerv franciás melegszendvicskrém (400g-os vagy valami ilyesmi méretű)
tetszőleges mennyiségű mustár (nem sok!)
mondjuk 20dkg sonka
mondjuk 20dkg gomba
talán 2-3 nagyobb fej vöröshagyma
kb 1 darab fokhagyma, aki szereti, annak 1,5
azután 4-5 tojás
15 dkg trappista sajt
15 dkg füstölt sajt

Mit kell mindezekkel tenni? Sonka gomba felvág apró darabokra, hagymák még kisebbekre. Tojás megfőz és csak azután darabol (Ezt a műveletet vállalkozókedvüek fordítva is megprobálhatják. Izgalmas lesz :o)) Sajtot lereszel.
Összekever az egész beletesz hűtő, hogy szokják egymást az alapanyagok. Tálaláskor előtte ici-picit megpirít kenyér ráken cucc visszatesz, süt, esz.

Jó étvágyat!

megjegyzés: a fentebb írt mennyiség egy 4 tagú család 2 napos teljes melegszendvicsezését bőven fedezi, anélkül, hogy mást ennének! Ennek megfelelően tessék 4ed 8ad 10edelni az mennyiségeket, csak akkor meg kár nekiálni. (Pl. ki tud 1/4ed tojást főzni????)

Üdv:
CaveMaN

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!