Keresés

Részletes keresés

Alsógödi Creative Commons License 2000.02.28 0 0 60
"God erdekeit a vallalkozoval szemben, vagy a vallalkozo erdekeit Goddel szemben?"
Szerencsém volt látni a testületi ülés video felvételét, és elhülve hallottam, hogy a egész más hangzott el, mint amiről a lakossági fórumon beszélt derék polgármesterünk. Ez az ember minket teljesen hüjének néz. Ezért a kérdésedre a válasz számomra egyéertelmű.
lujza Creative Commons License 2000.02.27 0 0 59
Hat ez tenyleg nem semmi:
Hogy finoman fejezzem ki magam, a tisztelt polgarmester ur telekurtoli az irott es elektronikus sajtot egy sajat bevallasa szerint is valotlan tennyel : nevezetesen azzal, hogy mar eloszerzodest kotott a vallalkozoval. S mikor rakerdez az ujsagiro, mit valszol ?

"- A mondat üzletpolitikai okokból hangzott el, ugyanis Mogyoródon egy ugyanilyen vízi vidámpark építése van terítéken. Ha mégis lesz belőle valami, akkor nekem üzletileg elé kell menni."

???? Ideje lenne talan eldontenie, hogy kinek az erdekeit szeretne kepviselni, kivel szemben...

God erdekeit a vallalkozoval szemben, vagy a vallalkozo erdekeit Goddel szemben?

S akkor arrol nem is beszeltem, hogy hogy bizzon meg a valasztopolgar a kepviselojeben, ha az egyszer kepes barmikor a kepebe hazudni, ha azt "uzletpolitikai okbol" jonak latja es meg csak kivetnivalot sem talal benne ?

Előzmény: Alsógödi (58)
Alsógödi Creative Commons License 2000.02.26 0 0 58
Kedves kö,
tovabbi érdekes linkeket talalsz:
http://www.beco.hu/god/
oldalon. A Gödi Körkép február 23-i száma öt cikket tartalmaz a témáról.
Ismerd meg polgármestered:
Minden Körkép tartalmaz egy interjut a derék
polgármesterrel.
Creative Commons License 2000.02.25 0 0 57
Ez a polgármester gondoskodik arról, hogy a környezetének az adrenalin-háztartása ne akadjon meg... Nem ö volt, aki néhány éve még a helyi természetvédö egyesületet megalapította, és a Virágos Gödért inditott mozgalmat?!
Most meg a a dozerekhez hasonló következetességgel és alaposságggal semmisíti meg az eszmei értékeket. De milyen képviselök azok, akik ezt a bánásmódot zsebrevágják? Tudatos félrevezetés ez, enyhén kifejezve. Máshoz ilyenekért már a fejek hullanak. Mikor lesznek legközelebb választások?
Nincs arra lehetöség, hogy a helyi VIP-k még jobban Gödre tereljék a figyelmet, s a vészharangot meghúzzák?(Van ott neves anyós, építész,újságíró...)Volt már egy - kevés visszhangú - polgári kezdeményezés is.
Tjutka, köszönet a tájékoztatásért, ha a virtuális szolidaritás valamit segítene, jobban állna a szénátok.
Előzmény: lujza (56)
lujza Creative Commons License 2000.02.25 0 0 56
Nem kellene a dunakeszi polgarmesteri hivatallal meghitt telefonbeszelgetesbe elegyedni ???
Előzmény: tjutka (55)
tjutka Creative Commons License 2000.02.25 0 0 55
Baj van :(
A tábor melletti területen, (Dunakeszihez tartozik, szántóföld, mellesleg jó része a mi polgármesterünk magántulajdona.:(( ) tegnap bozótégetés folyt, (marha nagy tüzzel, kint volt a tüzoltóság is), ma reggel is égettek ott valamit, valamint egy db motoros fürész, és 2 db traktor tereprendezett békésen.

Mi van itt? már a munkák kezdödnének ??

Alsógödi Creative Commons License 2000.02.25 0 0 54
Ugy látom a média is megtalálta Gödöt. Egymásnak adják a kilincset az ujságirók. Ennek nagyon örülök és hálás vagyok a figyelemért.
Aki azonban valaha is bele pillanthatott az önkormányzatok bulijaiba tudja, hogy ezek a riportok a felszint surolják csak. Ez nem szemrehányás, nem is az ő dolguk.
A helyi ügyeket helyi erőknek kell megoldani.
Van e tapasztalata valkinek olyan szervezeti munkában, amelynek célja az önkormányzat munkájának civil ellenörzése. És az önkormányzati képviselők munkájának támogatja?
tjutka Creative Commons License 2000.02.24 0 0 53
kedves Ilus, Neked teljesen igazad van.
Minden normális helyen igy folynak a dolgok.
Természetesen mindezen lépéseket is meg fogjuk tenni, vagy már megtettük.

Csakhogy. A bibi ott van, hogy mindezen lépéseket megtették a golfpályánál is, meg a két db lakóparknál is. A golfpálya- szálloda komplexum, illetve az 1-es számú lakópark területén már muködnek a dózerok, a szabálytalanságok érdekes módon egyik szakhatóságot sem izgatják valami nagyon.

Részletes rendezési terv a mai napig nem készült rájuk, de mind a két helyen a természetvédelmi területben okozott kár már visszavonhatatlan.

Nem lehetünk olyan naivak, hogy elhigyjuk, hogy ami már 2x sikerült nekik, harmadszor nem fogják megpróbálni.

Közmuvek közül a csatorna a kritikus. Egy 20-as cso ugyebár nem vezeti el 4000 ember kommunális szennyvizét. Ezt sajnos a polgármesterünk is tudja. A város csatornázása évek óta áll, mert a Dunakeszi szennyvíztisztitó nehezményezi, hogy Göd csak oda akarja ereszteni a szennyvizét, de a fejlesztéshez nem hajlandó hozzájárulni. Most hirtelen, a február 22-i ülésen hirtelen aggódni kezdett polgármesterünk a város csatornásáért, és megszavaztatta a szennyvíztisztító bovítéséhez az 5 millió forintos támogatást. Sajnálatos, hogy a képviselok közül senkinek nem jutott eszébe, hogy tán bizony nem az 5-os körzet csatornázása lesz belole megoldva, hanem a vizi vidámparké. :(

Előzmény: ilus (52)
ilus Creative Commons License 2000.02.23 0 0 52
Tjutka!

Minden építkezés előtt be kell szerezni a területen illetékes szakhatóságok engedélyét, függetlenül a terület bel- vagy külterületétől és a polgármester akaratától.
Javaslom, keressétek meg az építész tervezőt és mutassátok meg neki is a környezetvédelemre vonatkozó állásgfoglalást. Sok esetben a területre vonatkozó környezetvédelmi tanulmánytervet is megkövetelik, ennek készítése 300 e-től 1000eFt között mozog . Ezt a fővállakozó fizeti, amit a generáltervezőre hárítanak általában Ha a tervezőnek van egy kis esze, nem folytatja a munkát, mert sose kap engedélyt, így nem lát pénzt sem, vagy kifizet egy csomó pénzt a tanulmánytervekre.
Azt is meg kéne nézni, hogy a közművekkel mi a helyzet, van-e az ellátáshoz szabad kapacitás. Ha nincs, azok kiépítése is jelentős összeg lesz. Lehet, hogy annyiba kerülne az építkezés, hogy már nem is éri meg a befektetőnek.
Ha a polgármester a hatóság álláspontjával ellentétes döntést akar kicsikarni, akkor a megyei közig. Hivatalhoz kell fordulnia, de ha elég aktívak vagytok és a nemzeti park szakmai állásfoglalása is megvan, nem valószínű, hogy kiadják.

Üdv. Ilus.

Előzmény: tjutka (50)
tolto Creative Commons License 2000.02.23 0 0 51
Izgalommal varom en is a holnapi fejlemenyeket........
Ez a Duna-Ipoly-dolog most azt jelenti, hogy nyertetek?
(Csak azert kerdezem, mert en mar ezzel az uggyel kapcsolatban semmin nem lepodom meg)
Amugy nem kene ennek a polgarmesternek lemondania, ill. nem kene lemondatni?????????????????????
tjutka Creative Commons License 2000.02.23 0 0 50
Ja, majd elfelejtettem, holnap reggel, Duna TV.
Gyurkó László- Szegedi Sándor párbeszéd.

(már ha nem mondja le ezt is, mert újabban mintha kerülné a nyilvánosságot. :))

A legmókásab a tegnapi testületi ülésrol : nekem úgy tunt, szeretett polgármesterünk olvassa ezt a topicot, ugyanis hosszan magyarázta elozo foglalkozását.
( tényleg volt néminemü köze zöldségekhez. :))

tjutka Creative Commons License 2000.02.23 0 0 49
Ez már sajnos csak igy van.
Polgármesterünkre sok rosszat el lehet mondani, de azt az egyet, hogy nem eleg szorgalmas, azt sajnos nem, fáradhatatlanul munkálkodik folyton valamin.... :(

Sajnos a nagy sietsegben nem ér ra olyasmivel bibelödni, hogy törvények, meg szakhatósági engedélyek. Az meg hogy a lakosság mit szól ahhoz, hogy eltünik az utolsó felsögödi kis fenyöerdö, például, az meg le van ejtve, de magasról.

Előzmény: kö (46)
tjutka Creative Commons License 2000.02.23 0 0 48
Bezzeg a lottóötösöm nem jön így be.:( Megpróbálta letagadni a Duna Ipoly Nemzeti Park levelét.
Azt mondta, egyszeru belterület és semmi természetvédelmi jelentosége nincs.

A képviselok közül néhánynak adtam a Duna Ipoly Nemzeti Park hozzá írt levelébol másolatot, bizonyítandó, hogy a szakhatóság errol másképp vélekedik, amirol ráadásul neki is tudnia kell. A képviselonk rá akart kérdezni, de belefojtotta a szót. :(

Egyebkent legyengeagyúzott bennünket, meg azt mondta ránk, hogy "madárlátta egyesület".

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.22 0 0 47
Feltétlen írjátok meg itt, hogy mi történt az ülésen!
Előzmény: tjutka (45)
Creative Commons License 2000.02.22 0 0 46
én vagyok a föl-földobott...
a gödi szenzációkkal minden évben jól fel tudja bosszantani magát az ember...
Mi mindent tud ez a jó Polgármester piacra dobni?!
Minden vélt és igazi gödi kincset elótyavetyélni. Pedig az aranybányák ritkák, és veszélyesek...
Szívböl kívánnám neki(már a polgármesternek) hogy egyszer felmenjen a vérnyomása, hogy egyszer szívdobogása legyen a közvélemény miatt! Vagy nincs elég közvélemény ott? Persze a szegény nép a csartornájával, és az utcai burkolatával van elfoglalva...
tjutka Creative Commons License 2000.02.22 0 0 45
Argentina, koszonjuk az egyutterzest,
(nem kiralyi tobbes, egesz jo kis csapat gyult ossze mifelenk :)

Valoban igy all a helyzet, sajnos, ahogy irod, es mindaddig igy is marad, amig mi ezt elturjuk.
Mi most megprobalun tenni ellene, eddigi probalkozasaink soran kellemes meglepetessel tapasztaltuk, hogy milyen sok tisztesseges, joszandeku, segiteni- es tenniakaro ember van ebben az orszagban.

Az is igaz, hogy a kerdesben nincs politika.
Mind a vidampark ellenzoi, mind a partoloi kozott megtalalhatoak szinte valamennyi part kepviseloi.

Az uj fejlemeny : A Duna-Ipoly Nemzeti Park helyszini szemlet tartott a teruleten es az alabbiakat allapitotta meg:

a terulet "természeteshez közelálló ártéri erdo", ritka fásszárúak és védett növények is megtalálhatók.
Jelentös kétéltu- és hüllo élohely, de erdei énekesmadarak, védett kisemlosök is megtalálhatók.

A területen lévo források, valamint a mélyebben fekvo részek hullámtér mivolta miatt, "országos jelentoségu természeti emlék kategóriában védett természeti területnek" minosül.

Mindezekre felhivta a polgarmesterunk figyelmet is. Kivancsi vagyok, mit fog ra reagalni, tartok tole, megprobal tudomast sem venni a dologrol, de azon leszunk, hogy ez ne sikeruljon neki.

Ma este Önkormányzati testületi ülés.
A napirendi pontok kozul kivették, de nem tudom elkepzelni, hogy ne kerüljön szóba. Este majd többet tudunk. (?)

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.22 0 0 44
Antikomm, próbáld meg ezt a témát nem a körmánypárt-ellenzék, baloldal-jobboldal, kommunista-antikommunista viszonyrendszerben szemlélni. Kinek jó, ha elpolitizálódik a dolog?
Előzmény: antikomm (43)
antikomm Creative Commons License 2000.02.21 0 0 43
Mindjárt gondoltam.
Előzmény: tjutka (37)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.21 0 0 42
Igen, a dolog már ismerős. Adott egy tipikus, (pénz)forráshiánnyal küszködő önkormányzat. Észlelvén a lehetőséget jön a csodavállalkozó, megcsillogtatja az üveggyöngyöt a négerek előtt és csodák csodája, néhány néger elcsábul. Lesz itt vízicsoda, úszómedence, csúszda, hullám, fóka, miegymás. Meg zaj, bűz, fertő, kosz, szemét térdig, rendetlenség, kurvák az autók körül, pihenésnek álcázott tömegnyomor, zsebtolvajok. Kellemes pihenést!

Ártéri erdő, természetvédelem, környezettudatos gondolkodás, emberek nyugalma? Ugyan kérem, ezek nem gazdasági tényezők, amúgyis csak romantikus széplelkek képzelgései. Mi pedig reálpolitikusok vagyunk ugyebár.

És valahol, valakinek haszon. De nem a városnak és nem az embereknek, akikért allítólag mindez a rémség készül.

Az elmúlt napokban egy ausztrál vállalat nemtörődömségből meggyilkolt egy folyót Magyarországon. Ugyanez a vállalat otthon haptákban állna a környezetvédelmi hatóságok előtt. Itt, Kelet-Közép Európában még cinikus megjegyzéseket is megengedhet magának, holott ostorral kellene elkergetni a világnak ebből a szögletéből.

Próbálja meg az olasz vállalkozó a hagymázas ötletét a saját hazájában megvalósítani. Ott lehet, hogy megengedik neki, bár remélem, hogy a szép Itáliát is megkímélik tőle. De ez Magyarország. Itt ne engedjük, neki sem és másnak, akár magyarnak sem, hogy pusztán térképnek tekintse e tájat.

Gödiek, szurkolok nektek.

tolto Creative Commons License 2000.02.21 0 0 41
Elolvastam a cikket, tenyleg nagyon szep.....
Sok hozzafuznivalom nincs tenyleg minden benne van.
lujza Creative Commons License 2000.02.21 0 0 40
Gyurkó László gyönyöruszép cikke a mai népszabadság Budapest mellékletében elolvasható a PUBLICISZTIKÁBAN, vagy itt :

http://www.nepszabadsag.hu/Redakcio/Doc.asp?SID=1&IID=1414&CID=90&AID=74753

lujza Creative Commons License 2000.02.21 0 0 39
mai népszabó, Budapest melléklet

"Öt-hat évvel ezelott mindenki mini Magyarországot épített. Ha jól tudom, egy se készült el. Most a vízi vidámpark jött divatba: ilyet szeretne magának többek között Gárdony, Százhalombatta, Pestszentlorinc és Göd is. És milyen igazuk van ezzel a bohókás ötlettel. Egyetlen mediterrán vagy trópusi országnak sincs olyan vízi vidámparkja, melyet télen akár bobpályának is lehet használni.
Cs. L."


tolto Creative Commons License 2000.02.20 0 0 38
Ezt a keredest mar en is feltettem a baratomnak, O azt mondta:
Nem volt parttitkar, csak zoldseges..........
De hogy legalabb a kaposztasavanyitashoz ertett-e, azt mar nem tudnam megmondani.
tjutka Creative Commons License 2000.02.20 0 0 37
Fuggetlenkent indult, MSZP tamogatassal.
De nem ezert haragszunk ra. :(
Előzmény: antikomm (36)
antikomm Creative Commons License 2000.02.20 0 0 36
Te, ez a ti polgármesteretek nem valami kommunista?
Előzmény: tjutka (31)
antikomm Creative Commons License 2000.02.20 0 0 35
Te, ez a ti polgármesteretek mem valami kommunista?
Előzmény: tjutka (31)
tjutka Creative Commons License 2000.02.19 0 0 34
Legy szives, ne adjal tippeket a polgarmesterunknek, van annak ugyis tobb a kelletenel. :((
Előzmény: antikomm (33)
antikomm Creative Commons License 2000.02.19 0 0 33
Azt hittem odaköltöznem a zámolyi romák:)))
antikomm Creative Commons License 2000.02.19 0 0 32
Azt hittem odaköltöznem a zámolyi romák:)))
tjutka Creative Commons License 2000.02.19 0 0 31
Most akkor kepzeld el, mi itt elunk a szomszedban. :(

Egyebkent a legjobb vicc : Most, miota kitort az arena a viziparkkal, mit csinalt a mi derek, demokratikus erzelmu polgarmesterunk ???

LETILTOTTA AZ INTERNETHASZNALATOT AZ ONKORMANYZATBAN !!!! :))))

Előzmény: tolto (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!