Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

bob lee SWAGGER Creative Commons License 1 órája 0 0 69048

daihatsu? wut? mégis milyen modell? egy noname taliga. el nem tudom képzelni kiben mozdít meg bármit is...

Előzmény: murray (69046)
murray Creative Commons License 5 órája 0 0 69047

Komoly szerviz nem használ utángyártott alkatrészt. Bimmer garázs Győr pl. 

Zách Dani ezt benézte az igaz. Itt igazából a Jaguár tulaj se százas. Hagyjuk az egészet..:-) 

Előzmény: somytomy (69045)
murray Creative Commons License 5 órája -1 0 69046

Amúgy engem meglepett hogy a Zách Dani ilyen rossz cikket írt. Az ok hogy egy vészmadár de az hogy ekkorát tévedni.. fura. 

Hűlyék már ezek is mind. A Vályi csak pofázik egész nap, a Karotta egy Tesla nagykövet a Winklernek a múltkor volt egy autó bemutatója mint egy együgyű öregember beszélt a semmiről, csak a sörike érdekli. 

A Tegnapi Daihatsu videóban élvezet volt olvasni amikor a CVH szerviz lefikázta Csikós Alfáját, aki kontrázott egy "egy évig volt nálatok az autóm" és stb! 

Hát ez vicces volt. :-)

Előzmény: giornalista (69044)
somytomy Creative Commons License 5 órája 0 0 69045

Mondjuk így első blikkre azért az igazság legalábbis félúton van, mert a Vályi által hangosan lobogtatott oldalon mondjuk az inkriminált hüvelyek bizony utángyártott alkatrészek, szépen oda van írva a leírásba, hogy aftermarket. Az meg ugye más, mint az OEM, szóval innen fotelből nem úgy tűnik, mintha a gyártó árulna felújításhoz alkatrészeket. Ami amúgy nem is az aftersales teljes elfelejtése, mert nyilván szűrőket, vezérlést stb kapsz hozzá gyáriban, még felújított motort is lehet szerezni, ha sok pénzbe is kerül (itt szoktuk ugye a közmondásos banánt emlegetni). Zách mondjuk utánajárthatott volna, hogy a kis műhelyek (gondolom utángyártott alkatrészekkel történő) felújításaival kapcsolatban mi a valós tapasztalat, mert hát ezzel a félmondattal nem sikerült okosabbat mondani, mint egy átlag reddit hozzászólás. Én is be tudom böfögni, hogy nem ugyanolyan minőségű, mint a gyári, JLR márkaszerviz meg pláne nem fog mást mondani.

Előzmény: murray (69043)
giornalista Creative Commons License 6 órája 0 2 69044

mondjuk én nem csípem a Pistát, de az miért baj, ha rámutat arra, hogy a Zách szokás szerint hülyeségeket állít és közöl le tényként, forráskritika és utánajárás nélkül?

katasztrófa, amit a Zách művel. mindig megkeresi a lehető legnagyobb, legfájdalmasabb kijelentéseket, és arra fűzi fel a hüledező, teatyaisten!-sóhajtásokkal tarkított írásait. ha jól hangzik és tovább "eszkalálja" a sztorit, leírja, függetlenül attól, hogy igaz-e amit állít, vagy sem. ciki...

Előzmény: murray (69043)
murray Creative Commons License 7 órája 0 1 69043

ZÁch Dani írt egy cikket a telexen, Jaguár motor szarakodás. Jó. De a Vályinak ebbe IS bele kell szólni és megcáfolni és leégetni  a Danit hogy szerinte az nem így van. Föggetlenül attól hogy igaza van. Semmi bajtársiasság semmi tisztelet a kollégák iránt csak a pofázás! Folyton mindenhol! 

P.URBANUS Creative Commons License 2026.01.25 0 1 69042

"A második világháború után a fővárosban 1921. szeptember 24-én indult újra az autóbuszos forgalom."

Első világháború.

Amúgy nem rossz a cikk.

https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2026/01/25/ujjaszuletik-az-elso-magyar-trolibusz/

Rumcice Creative Commons License 2026.01.25 -1 1 69041

Én már szavaztam a lábammal: nem kattintok rá.

Előzmény: aptohu (69040)
aptohu Creative Commons License 2026.01.24 0 2 69040

Ennek mi köze az autókhoz? Semmi. Ki állította, hogy köze van hozzá? Nem a Zone-on írta, hanem a személyes facebook oldalán.

Az ő dolga. Felnőtt ember, el tudja dönteni, hogy mit tesz vagy nem tesz.

Neked is lehet erről véleményed. Ha annyira zavar, írd meg neki, hogy neked ez nem tetszik.

Előzmény: Rumcice (69037)
mica-r Creative Commons License 2026.01.24 0 2 69039

A Gellért -hegyi Szabadság szobor talapzatára is úgy tették fel a keresztet, hogy az alkkotó leszármazottai nem járultak hozzá. (pedig nemzetközi jog védi az alkotásokat)

Előzmény: TriCore (69016)
Ubulaköbön Creative Commons License 2026.01.24 -2 1 69038

Amúgy én bírtam a faszit, az utóbbi pár hétben már erősen fintorogtam, ezzel a cigó szopkodással végleg kiverte a biztosítékot, részemről mehet a faszomba.

Előzmény: Rumcice (69037)
Rumcice Creative Commons License 2026.01.24 -1 1 69037

Most viszont tényleg ő ír wc keféről és eltérő kultúrájúakról. Mi köze ennek az autókhoz? Könnyen megvonhatják a veteránnepper alkatrész kedvezményét, ha én cégként támogatok valamit/valakit, az utolsó dolog, amivel kapcsolatban látni szeretném a cégem nevét, a politika.

Előzmény: aptohu (68979)
ghosty9 Creative Commons License 2026.01.23 0 2 69036

Vagy hatvan éven alulit, gondolom.

Előzmény: raider (69035)
raider Creative Commons License 2026.01.22 0 0 69035

Hát pedig az én mintámban szinte kizárólag ilyenek vannak, és ez egy viszonylag nagy minta. Mondjuk úgy, elég kevés anarchista partizánt találsz közöttük.  

Előzmény: giornalista (69034)
giornalista Creative Commons License 2026.01.21 -1 2 69034

a tanárok, mint konzervatív, jobboldali réteg? :)) nem hinném :)

az orvosok lehet - ott nincs személyes tapasztalatom, viszont generációkra vissza- és oldalramenőlet is pedagógusokból áll a családom, és ők nagyon mást tapasztalnak. vidéken, városban egyaránt. 

Előzmény: raider (69032)
mica-r Creative Commons License 2026.01.19 -1 1 69033

hát ja, betegen az embernek sok kedve van ilyen feljelentésekhez...

Előzmény: raider (69032)
raider Creative Commons License 2026.01.19 0 5 69032

Az orvosoknál konzervatívabb, jobboldalibb réteget nem nagyon találsz a magyar társadalomban, talán a tanárok még azok (és mind a kettő csoport az omerta szabályai alapján működő érdekszövetség). De tudod, amikor egy-kettővel beszélgetek, elég erős kritikákat fogalmaznak meg a jelenlegi áljobboldali vezetéssel szemben. Pl. az az orvosom, akinek a Normafán van magánrendelése, az eléggé kifogásolja, hogy a tetves tiborc megvett egy egész hegyormot a Svábhegyen.

Ami a többit illeti, amit elmondtál, a rendszer azért nem változik, mert azok a birkák, akiknek az anyját törött gerinccel gyógyornáztatták, ilyenkor sem (és egyékbént sem) verik ki a balhét, hanem némán elsunnyognak, és aztán utána ontják magukból az epét. Minimum ilyen esetben, hogy feljelenteném az egész kócerájt, mert mégha nem is lesz semmi súlyos következménye, a gyökereknek legalább okozol valami kellemetlenséget, és ha több feljelentés és panasz érkezik, akkor előbb-utóbb még a bűnszövetkezetként működő orvostársadalom is kell, hogy valamit lépjen. 

Előzmény: theman3 (69007)
Ubulaköbön Creative Commons License 2026.01.19 -1 0 69031

Maradjunk annyiban, hogy az ilyesmi általában valami lokális peon trógersága szokott lenni.

Előzmény: Lónyak (69018)
theman3 Creative Commons License 2026.01.19 0 1 69030

?

Előzmény: Lónyak (69029)
Lónyak Creative Commons License 2026.01.19 0 0 69029

a politikát továbbra is kerülöm

Standuposnak viszont még elmehetsz. :) Szóval, kit szídtam?

Előzmény: theman3 (69028)
theman3 Creative Commons License 2026.01.19 -2 0 69028

Az egész innen indult a múlt héten:
"mert mostanában nem élünk jobban."

-Az én válaszom lényege az volt erre, hogy nem élünk annyira szarul, inkább mert sosem volt nálunk ilyen...  

Mire írtad, hogy átmotoroztál gilvánfalván nagy a szegénység és drága a fehér kenyér, majd ezután jött (nem tőled) minden, de nem pozitív kicsengéssel....

-oktatás, 
-utak, 
-egészség
-benzin
-lakás
-Temu
-gazdaság
-bevásárlóközpontok
-statisztika (ami nem is létezik,bár ezt azóta sem értem...) 
 stb....

Én szerintem ezen már felesleges továbbmenni, a politikát továbbra is kerülöm, nem védek senkit,és nem tartozom senkihez.

De a véleményem nem változott, nem azért nincs autós kultúra "mert mostanában nem élünk jobban."

Engedjük el.

Előzmény: Lónyak (69027)
Lónyak Creative Commons License 2026.01.19 0 1 69027

Én hol szídtam itt bárkit? Kezd kissé elegem lenni a sok szalmabábból.

Előzmény: theman3 (69024)
aptohu Creative Commons License 2026.01.19 0 2 69026

Az utolsó mondatod a kulcs. Ha ezt megértené az emberek nagy rész, már sokkal előrébb lennénk.

De akkor miért linkelsz be egy indexes hergelő cikkrészletet, amiben egy túlélő a baleset utáni sokkban állítólag azt mondta, amit, és ezt mindenképpen el kell hinni, mint megfellebezhetetlen ítélet, mint ahogy a cikkben szerepel. Te is erre hivatkoztál.

Pár nap múlva biztosan rekonstruálva lesz a mentőegységek kiérkezése is, a mai világban ez már gyerekjáték. Hogy annak az eredménye már nem jut el az emberek 90%-ához? Sajnos. Ezért szükséges megszólítani őket, hogy egy véleményből ne alkossanak ítéletet.

Előzmény: theman3 (69024)
aptohu Creative Commons License 2026.01.19 0 0 69025

Írtam olyat, hogy mindenki?

Szerintem szükséges a minél több nézőpont megismerése és megjelenítése, és nem lehet annyival elintézni, hogy nincs értelme bármit írni, mert akkor még a mostaninál is több zombi lesz.

Erről a Nagy Erzsébet-sztoriról lemaradtam. Mi volt ez?

Előzmény: theman3 (69023)
theman3 Creative Commons License 2026.01.19 -2 0 69024

magyar EÜ-ről a spanyol vasúti szerencsétlenséggel kívánod elterelni a szót,

Miért terelném el? Tőlem szidhatsz bárkit.
Semelyikhez félhez nincs közöm, és nem is látom jónak ami történik.
De nem szeretem azt a demagóg proli dumát, hogy itt minden rossz, míg másról nem szabad csak jót mondani. A világ nem fekete és fehér.

Előzmény: Lónyak (69022)
theman3 Creative Commons License 2026.01.19 0 0 69023

Nem hitte el mindenki.
De a "nép" annyira a kamionosok mellett volt -van,hiszen a kormánnyal szemben állnak,így csak rendes emberek lehetnek, hogy nem tűr ellenvéleményt, tényleg nincs értelme bármit is írni. Most mindenhol ez van.....

Bár annyit tennék hozzá, hogy pár nappal később Nagy Erzsébet (őspedagógus) mégis a tiltakozók ellen tiltakozott, tegyen valamit a kormány!! mikor lakása előtt mentek a kamionok.Hamar fordult.

Előzmény: aptohu (69020)
Lónyak Creative Commons License 2026.01.19 0 1 69022

De hogy kimerül a 9 voltos elem az EKG-ban azért az nem a kormány hibája.

Nincs még annyira messze az a komment sem térben és időben hogy újra elolvashasd és értelmezhesd hogy mi volt az EKG hibája. Azt pedig hogy a magyar EÜ-ről a spanyol vasúti szerencsétlenséggel kívánod elterelni a szót, inkább nem kommentálnám.

Előzmény: theman3 (69019)
tcaoe Creative Commons License 2026.01.19 0 5 69021

"De hogy kimerül a 9 voltos elem az EKG-ban azért az nem a kormány hibája."

Lehet, hogy nem. De ha kilenc voltos elemet csak központosított beszerzéssel lehet beszerezni, ami 3 hónapig tart, akkor igen. És ez még a jobb megoldás, mert vannak helyek, ahol januárban meg kell mondanod mindent, amire szükséged lesz. Úgy, hogy annyiból ki is kell jönni. Aztán ha több szívinfarktus van, akkor megszívtad, mert kevés lesz az elem. (Nem, olyan nincs, hogy jó sokat rendelsz, általában kevesebbet lehet, mint az előző évben, mert ha akkor elég volt, akkor biztos lehet takarékoskodni is.)

Az hogy egy kormány mennyire képes működtetni egy országot, nemigen oldalfüggő.

Viszont ha megnézed, hogy pontosan hol történt ez a baleset és milyen népsűrűség van arrafelé amúgy is, hát egy ilyen helyen nálunk másnap érne oda az első beavatkozó. De annak is le lenne merülve a zseblámpája. Már ha nem esik éppen az eső, vagy a hó, mert akkor később. Szóval ha igaz is az egy óra, az ott nem rossz idő.

aptohu Creative Commons License 2026.01.19 0 0 69020

Hogy egy túlélő mit mond az átélt baleset után, azt azért ne vegyük készpénznek.

Mint amikor nemrég a fél ország elhitte, hogy az elakadt kamionost a rendőrök segítségnyújtás helyett megbüntették.

theman3 Creative Commons License 2026.01.19 -5 0 69019

Én nem hiszek ebben. 

Tényleg van felelősségük, és tényleg sok a hiba, ezen nincs vita.
De hogy kimerül a 9 voltos elem az EKG-ban azért az nem a kormány hibája.

De a spanyoloknál ha jól tudom baloldali kormány van,ezért gondolom ott minden rendben. Meglátjuk lemond -e,vagy van e következménye,  mert azért ez már más szint.Ha nálunk ez lenne.....

"A túlélők hirtelen fékezésről és oldalra billenő vonatról számoltak be, majd arról, hogy sötétben kellett menekülniük a roncsok közül. A mentők csak egy órával a baleset után érkeztek meg, addig az utasok egymást próbálták segíteni a szétroncsolódott kocsikból.

Előzmény: Lónyak (69018)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!