Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2005.11.30 0 1 189

 

"Törvényszöveg félmilliárdért
 • Napi Gazdaság
 • 2005. november 30., szerda 8:29

   

  November 1-étől a közigazgatási szerveknek (az önkormányzatok kivételével) ingyenesen hozzáférhetővé kell tenniük az ügyintézésük során alkalmazott hatályos jogszabályokat az interneten - a közigazgatásról szóló törvény szerint.

   

   

  A jövő év elejétől minden hatályos és térvezett jogszabálynak, az ezekhez kapcsolódó koncepcióknak, előterjesztéseknek, indoklásoknak is elérhetővé kell válniuk, regisztráció és díjfizetés nélkül, ráadásul a véleményezési lehetőséget is biztosítani kell az állampolgároknak.

   

  A központi jogszabály-szolgáltatásra kiírt tender szerint a következő két évben 500 millió forintot költenek majd az államigazgatási szervek a jogszabályok online megjelenítésére, ám piaci szereplők szerint az összeg ennél jóval nagyobb is lehet. A két által meghatározott feladatot fokozatosan hajtja végre a kormány, amiunek ütemezését a Belügyminisztérium ellenőrzi - tudta meg a Napi Gazdaság az Informatikai és Hírközlési Minisztérium illetékesétől.

   

  A kormányzati szervek két megoldás közül választhatnak: közzéteszik az egész jogszabályt vagy csak a rájuk vonatkozó kivonatot, amelyben talán az ügyfelek is jobban eligazodnak. A saját honlappal nem rendelkező szervezetekre vonatkozó joganyagok a központi kormányzati portálra kerülnek fel. A saját honlappal bíró szervezetek is megoldhatják a feladatot házon belül vagy megbízhatnak külön jogszabály-szolgáltatót.

   

  A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság által kiírt tender eredményeképpen erre három céget kérhetnek fel 2006-2007-ben: a súlyozott összehasonlító ár szerint a legkedvezőbben az Opten Kft (15 400 forint), majd a Magyar Hivatalos Közlönykiadó (21 550 forint) és a KJK-Kerszöv (101 238 forint) kínálja a szolgáltatást - áll az Opten közleményében, amely a Sanoma kiadóval együttműködve nyáron ingyenesen hozzáférhetővé tette a hatályosított jogszabályok gyűjteményét. Ebből az is kiderül, hogy eredetileg az 1990-től hatályos jogszabályok gyűjteményére vonatkozott a kiírás, amit azért kellett megváltoztatni, met az csak a KJK-Kerszöv teljesíthette volna. (A cég emellett kilátásba helyezte az eljárás megtámadását, mivel a Jogtár név levédetését követően a bíróság eltiltotta az MHK-t anak használatától, és így a KJK értelmezésében az állami cég nem indulhatott volna a tenderen.)

   

  Jelenleg az Igazságügyi Minisztérium honlapjára a tárca által előterjesztett tervezetek közül csak a nagyobb terjedelműek kerülnek fel. Az Országgyűlés honlapján a mostani gyakorlathoz hasonlóan a jövében is olvashatóak lesznek a törvény- és módosító javaslatok és a bizottsági jegyzőkönyvekkel egészülnek majd ki. A Magyar Közlöny ezentúl felhasználóbarátabb formában, valószínűleg eddigi tárolási helyén lesz olvasható, regisztráció nélkül, a hivatalos lap technikai védelméről pedig kormányrendelet készül. Az önkormányzati rendeletek kivételével létre kell hozni a naponta frissített hatályos jogszabályok gyűjteményét, amelyben biztosítani kell a szám, cím vagy szöveg szerinti keresést. A gyűjtemény megjelenésének helye és formája még bizonytala, rendszere a CompLex CD Jogtáréhoz lesz hasonló. Az önkormányzati rendeleteket a belügyi tárca honlapján teszik közzé, miután a jegyző azokat elektronikus formában megküldte a miniszternek, önálló közzétételre csak 2007-2008 során kötelezi a helyi szervezeteket a jogszabály."

   

   

  Mijo Creative Commons License 2005.09.09 0 0 188

   

  Felkérésre tudatom, hogy a Bajai Rádió holnap és holnapután, azaz szombaton és vasárnap 13 órakor meg fogja ismételni azt a helyszíni tudósítást, mely Vadász György építésztervező látogatása kapcsán készült, az ominózus Szentháromság téri (volt Belvárosi Cukrászda helyén) építkezéssel kapcsolatos egyeztető konzultációról.

   

  Saját megjegyzésem: ugyan én e műsort nem hallottam, de információim szerint ismét elmondhatjuk a várható végeredményről: nesze semmi, fogd meg jól!

   

   

  zvajda Creative Commons License 2004.05.19 0 0 187
  Aki ésszel rendelkezik, és reálissan mérlegelni képes a napi eseményeket és képes,egyéni véleményt alkotni, azt szándékossan,lehetetlenné probálják tenni.

  Egyetértek.

  Előzmény: sydbaj (186)
  sydbaj Creative Commons License 2004.05.19 0 0 186
  Arany haverom MIJÓ, megértelek,sajnos ma már annyira lezüllött a politikai eszmecserék nívója, hogy érteles vélemányekkel szinte lehetetlen találkozni
  Ma amikor sosrdöntö kérdéseket kellene az értelmasebbeknek megvitatni,a közjó érdekében,ERRE NINCSEN HAJLANDÓSÁG!!! Begyepesedett ideologia veszi át a szerepet. Aki ésszel rendelkezik, és reálissan mérlegelni képes a napi eseményeket és képes,egyéni véleményt alkotni, azt szándékossan,lehetetlenné probálják tenni.Szomorúak ezek a dolgok.
  Előzmény: Mijo (185)
  Mijo Creative Commons License 2004.05.18 0 0 185

  Pár napja tudatni szándékoztam, de megfeledkeztem róla.

  Jómagam öt éve résztvevője vagyok internetes fórumoknak, de az összidő alatt szándékosan és következetesen nagyon ritkán ereszkedtem alá a politikai viták szférájába, politikai viták folytatásába. Tudniillik a mi országunkban ennek nincs kultúrája, a legritkább esetben nyílik esély arra, hogy ne söröskancsódobálás és szekercehajigálás nélkül zajlana diskurzus, ne csapna át előbb-utóbb disztingválás nélküli anyázásba :(.
  Úgy hittem, a mi fórumunk ez alól a metódus alól kivétel lehet, nos, ebben nagyot tévedtem!
  Mint minden politikában kétkedő, a pártok és ideológiák egyike mellett sem voksoló, óhatatlanul belekavarodom, belakavarodhatnék olyan helyzetekbe, melyeket méltatlannak tartok részemről. Mivel élő kapcsolataim egy részét sajnálnám, hogy ilyen okok miatt elveszítesem, ezért úgy döntöttem, hogy az elkövetkezőkben semmiféle politikai jellegű vitába nem leszek hajlandó résztvenni, bármily provokáló módon is történne erre törekvés!
  Ahogy eddig, úgy ezt követően is véleményt alkotok, mint minden jelenségről az életünkből, de az azokra történő reagálások hidegen hagynak!

  Mijo

  Mijo Creative Commons License 2004.05.15 0 0 184

  Örömmel értesítem fórumlakóinkat és olvasóinkat, hogy kedves fórumtársunkat, Svrka Adryt nyilvántartásba vették a Golden Belly Awards-ra Amerikában (Arany HasTánc-Díj), mint Legjobban Eltitkolt Tehetség 2OO4-ben.
  Akinek van egy kis ideje, legyen szíves a következő e-mail címre küldje el szavazatát Adry javára!

  Hajrá Adry, drukkolunk neked!

  E-mail-cím: Zaghareetmagazine@earthlink.net

  És ez a szöveg szerepeljen a levélben: My vote is for Adry Svraka.

  Köszönettel az Adry nevében is: Mijo

  Mijo Creative Commons License 2004.05.15 0 0 183

  Mint ahogy abban is nagy igazság vagyon, hogy nem törvényszerű mindenkivel beszélgetést folytatnunk :(..
  Erről ennyit (a többit meg a tervezett randevúnkon, csak hogy egységesebb kép legyen előtted).

  Előzmény: zvajda (182)
  zvajda Creative Commons License 2004.05.15 0 0 182
  Sok igazság vagyon a parancsikon megett akár ki is "követte el":))
  Előzmény: Mijo (181)
  Mijo Creative Commons License 2004.05.14 0 0 181
  Előzmény: Thernitibi (175)
  Mijo Creative Commons License 2004.05.14 0 0 180

  Atti bátyám, még jó, hogy konkrétan behatárolt specifikus kúra alatt állunk!
  Előzmény: Thernitibi (175)
  Mijo Creative Commons License 2004.05.14 0 0 179

  Adrikám, figyelmetlen voltam, a képméret túl nagy, kérni illik ennek törlését, de megígérem, tömörítettebb formában történő publikálást :)!

  Mijo

  Előzmény: Svraka (178)
  Svraka Creative Commons License 2004.05.14 0 0 178
  Drága Mijokám:

  Nagyon szépen köszönöm ezt a megtiszteltetést és előre is köszönök minden szavazatot!
  Nagyon sokat jelent nekem, hogy magyarként mutatkozhatom be mindenhol itt a nagy Amerikában, és büszke vagyok, hogy magyar vagyok!

  Köszönettel,
  Adry
  www.AdrySvraka.com

  Előzmény: Mijo (177)
  Mijo Creative Commons License 2004.05.13 0 0 177

  Örömmel értesítem fórumlakóinkat és olvasóinkat, hogy kedves fórumtársunkat, Svrka Adryt nyilvántartásba vették a Golden Belly Awards-ra Amerikában (Arany HasTánc-Díj), mint Legjobban Eltitkolt Tehetség 2OO4-ben.
  Akinek van egy kis ideje, legyen szíves a következő e-mail címre küldje el szavazatát Adry javára!

  Hajrá Adry, drukkolunk neked!

  E-mail-cím: Zaghareetmagazine@earthlink.net

  És ez a szöveg szerepeljen a levélben: My vote is for Adry Svraka.

  Köszönettel az Adry nevében is: Mijo

  Mijo Creative Commons License 2004.05.11 0 0 176

  És a pin..... :))))?????????

  Előzmény: Thernitibi (175)
  Thernitibi Creative Commons License 2004.05.10 0 0 175
  Akire tartozik!!!!

  Pénteken 18:00-kor sk. készített nyúlmáj.

  (Kanál kenyér van, piáról a piások gondoskodjanak.)

  Mijo Creative Commons License 2004.05.10 0 0 174

  HALÁSZLÉ ÜNNEPE A HALÁSZLÉ FŐVÁROSÁBAN


  BAJAI NÉPÜNNEPÉLY
  2004. JÚLIUS 10-ÉN, SZOMBATON


  Hagyományainkhoz híven az idén is lehetőséget kívánunk adni mindazoknak, akik tavaly főzőhellyel rendelkeztek:

  2004. április 13. - április 30. között újíthatják meg az idei évre is helyeiket.

  A regisztráció a József Attila Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Jegyirodájában (Baja, Árpád tér 1.) a szervezési hozzájárulás helyszíni befizetésével történik, amikor átveheti a halfőző helyére vonatkozó információs kiadványt is.

  Csere, illetve egyéb változtatási igényeket a főzőhelyek jogával rendelkező személyekkel való egyéni egyeztetés alapján tudunk csak végrehajtani, a regisztrációval egy időben.

  Amennyiben a fent megadott időpontig nem jelentkezik a halfőző helyéért, úgy töröljük részvételi igényét, és a részére fenntartott helyet másnak adjuk át.


  Mivel a rendezvény bővítésére nincs lehetőség, új jelentkezőket csak korlátozott számban tudunk fogadni, kizárólag írásban, név, pontos cím, telefonszám feltüntetésével a 6500. Baja, Árpád tér 1. címre, vagy a 79/326-633 faxon.


  Halfőző helyet csak abban az esetben tudunk adni az új jelentkezőknek, ha a tavalyi „asztalgazdák” nem tartanak igényt az idén is a halfőző helyükre. Amennyiben marad szabad főzőhely, április 25. után írásban értesítjük a helyigénnyel jelentkezetteket.

  Minden halfőző hely jogvédett termék, üzleti célú felhasználása, a kiváltott helyek átadása más személyeknek anyagi ellenszolgáltatás ellenében


  T I L O S !


  Az ilyen felhasználók ellen feljelentést teszünk a Megyei Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnél.


  Baja, 2004. április

  Bajai Népünnepély Szervező Iroda

  mamicska Creative Commons License 2004.02.29 0 0 172
  A kukac,az kukac lett!Bocs!
  Előzmény: mamicska (171)
  mamicska Creative Commons License 2004.02.28 0 0 171
  MÁRCIUS 20-án szombaton,önkéntesek a bajai kutyamenhely rendbehozásához,tereprendezéshez stb.várnak jelentkezőket,segítőket.
  Felhívásukat a NET-en tették közzé.
  Az országban több menhelyre is elmennek segítani,BAJA lesz az első állomás.Aki tud menni kapát,ásót vigyen.Örömmel fogadnak a kutyák részére minden adományt.
  A felhívást közzétette Tenner Anna.
  Elérhetősége:06 30 2016671 vagy nextdoor.bt@chello.hu

  A felhívást közzétévő engedélyével ebbe a topikba beírta:Erzsébet

  Megjegyzés: @ ez a valami az emilcímben a KUKAC.

  Mijo Creative Commons License 2004.02.18 0 0 170

  Sajnos ki kellett hagynom, na de majd legközelebb!
  Mi lett az eredmény? Vagy ez nem lehet kérdés(es) :))...?

  Hali: Mijo

  Előzmény: siamna (169)
  siamna Creative Commons License 2004.02.14 0 0 169
  Üdv mindenkinek!
  Akit érdekel a floorball,az holnap(15-én) megnézheti a lányok meccsét Vaskúton(13:00-kor kezdődik).
  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
  Mijo Creative Commons License 2004.01.27 0 0 168

  Amiről nem csak szóban filozofálunk, hanem telipofával "élőben" belapátoljuk :). Ez egyébként többkomponenses egy étel.

  Előzmény: elgenubi (167)
  elgenubi Creative Commons License 2004.01.27 0 0 167
  Mi az az "IRL" étek??? A recepted legalább 3 komplett kaját tartalmaz.Rámférne egy kis hízókúra.
  Előzmény: Mijo (163)
  Mijo Creative Commons License 2004.01.27 0 0 166

  Majd a jelzett emil révén minden jóravaló barátunkkal megbeszélünk mindent, ne terheljük részletekkel az olyanokat, kik érzékenyek az ilyesmire.

  Előzmény: Thernitibi (165)
  Thernitibi Creative Commons License 2004.01.27 0 0 165
  Legyen benne részed:-)
  Előzmény: elgenubi (162)
  Thernitibi Creative Commons License 2004.01.27 0 0 164
  Rendben!!!
  Előzmény: Mijo (159)
  Mijo Creative Commons License 2004.01.27 0 0 163

  Tud a fene, nem élet ez, de úgy vagyunk vele, ha ritkán eszünk valamit, az akkor legyen az átlagnál jobb :). Ilyenkor látszik a különbség a virtuális ácsingózás, és a beszélni tudó IRL étek között :)...

  Előzmény: elgenubi (162)
  elgenubi Creative Commons License 2004.01.27 0 0 162
  Összefutott a számban a nyál.Nagyon tudtok Ti élni!
  Előzmény: Mijo (159)
  Mijo Creative Commons License 2004.01.27 0 0 161

  Jessssssz!

  Előzmény: zvajda (160)
  zvajda Creative Commons License 2004.01.27 0 0 160
  Végre valami normális gondolat ebben az abnormális világban!:o))
  Részletek?Az lenti e-mail címen?
  Előzmény: Mijo (159)
  Mijo Creative Commons License 2004.01.27 0 0 159

  Mint említettem már, a múlt héten tartottunk egy szűkített fórumtalálkozót.
  Erről hallván, HI-NET-esek ötletét és mások hasonló szándékát egyesítve, kilátásba helyezem egy újabb étkezéssel egybekötött találkozó létrejöttét.

  Ennek időpontját és résztvevőit, Thernesz Csicsi és szerénységem révén egyeztethetjük.
  Mindezek koordinálására a bajairegioforum@index.hu emilcím szolgálna, a direkt észrevételeket ide várjuk jóravaló barátainktól.

  Nem mellesleg a menü az eddigi javaslatok szerint a következő lenne: marhapacalpörkölt borjúkörömmel és sertésfarokkal, ráfőzött sertésvelővel és hasábburgonyával.

  Mijo

  Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!