Keresés

Részletes keresés

visszaolvasgató Creative Commons License 2010.06.16 0 0 1384
A munkalassítás is a sztrájk egy formája. Szerintem permanens sztrájk van a MÁV-nál.
ROCOman Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1382
S szépen meg is fogják kapni, mert a MÁV és leányai nem csak feneketlen pénznyelők, hanem sok-sok sógor, koma, jó barát számára kiapadhatatlan pénzforrás, nem beszélve az éppen hatalmon lévők ilyen-olyan nevű pártjairól. :-))) Amíg arra használják a MÁV és leányai cégcsoportot, hogy mindenféle homályos módon pénzt vonjanak ki (Adóforintokról, azaz mindannyiunk pénzéről van szó!), s ezt büntetlenül megtehetik, addig az ott dolgozókat (Vagy jó részüket.) tömörítő "szagszervezetek" gyakorlatilag azt követelnek amit akarnak, megkapják. Nem kell szeretni ezt a rendszert, de amíg nincs akarat/kényszer arra, hogy megváltozzon...
Előzmény: Törölt nick (1381)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1381

Mit is követelnek 2010-ben?

 

A cafetéria reálértékének megőrzése – azaz a jelenlegi 270.000 Ft keretösszeg helyett 373.000 Ft - mellett minden egyes munkavállalónál a reálkereset szinten tartását biztosítani kell. Ez még nem bérfejlesztés, hiszen a sokat emlegetett négyéves megállapodás Jövedelempolitika fejezete azt tartalmazza, hogy az OÉT megállapodásban foglalt ajánlásnál magasabb bérfejlesztést kell a MÁV-nál elérni. Ebből adódóan szakszervezetünk tényleges bérfejlesztésre vonatkozó követelése az előzőeken felül 7%-os átlagos személyi alapbér-fejlesztés."

 

103 ezerrel nagyobb cafetériát,

reálkereset szinten tartását,

+7%-os béremelést (???),

 

...

meg toronyórát lánccal.

 

HOL ÉL EZ???

 

Az a rohadt nagy mázlijuk, hogy sok a birka ember ebben az országban, akik még mindig SAJNOS eltűrik, hogy öntik a százmilliárdokat ebbe a feneketlen zsákba.

Jöhetne már végre egy tökös banda, aki végre kirúgja ezeket és mehetnének a követeléseikkel munkanélküliként a munkaügyi központba...

Bár, már itt tartanánk!

 

Előzmény: panavia (1379)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1380

Szegény BB! Már megint mellé beszél? Mifelénk hallottam, hogy volt valami nagy baráti szakszervezeti összeröffenés valamelyik kis szomszédos baráti országban (Tóthland vagy Chatland) és BB barátunknak már igen csak csúszott a nyelvecskéje a sok olajozgatástól és az egyensúlyát is szemmel láthatólag nem találta. Akkor nemzetközi szinten égette a Vasút Daraboló Szakadár Szervezetet...

Előzmény: panavia (1379)
panavia Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1379

Valaki aki VDSZSZ-es szóljon már az igencsak kiművelt vezetőinek (BárányB) hogy a kifejezés úgy szól, hogy "felszállt a FEHÉR füst"; a második mondat meg (és a közlemény nagy része) minősíthetetlen, ha ugyanebben a stílusban "tárgyal" akkor szerintem örüljön hogy egyáltalán szóba állnak vele/veletek!

"Tisztelt Tagtársak! - 2010. január 13.
Írta: Administrator
2010. január 13. szerda, 11:20
Tegnap felszállt a nagy fekete füst. A "politikai szolgálat" átadta az értelmetlen című („A MÁV Zrt. 2010. évi jövedelempolitikai javaslata”) borzalmát. "

innen
Siemens113 Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1378

Félreértés ne essék, jómagam sem támogatom a sztrájkot olyasmiért, mint pl. a vasutasoknak 250eFt a semmire, de szerintem most a BKV sztrájk nem minden alap nélküli. Az már csak hab a tortán, hogy több "szagszervezet" aláírta a kollektív szerződést, míg mások nem. Szerinted miért nincs a magánszektorban sztrájk még ott sem ahol mondjuk működik "szagszervezet"? Nos, a modern kori rabszolgatartó társadalomban mindenkinek a munkája annyit ér, amennyiért hajlandó azt elvégezni.

 

Ami ezt a vasutassztrájkot illeti szokás szerint egy vicc volt. Tegnap volt egy sajtótájékoztató ahol Gaskó és egy BKV-s szakszervezet vezetője egymás nyakába borult hogy milyen szép dolog is ez. Szokás szerint az utasok maradtak ki a képletből. (persze nyilván mindenki mindnekivel nem lehet szolidáris....)

 

Ami a BKV sztrájkot illeti: Sajnos ezt így ebben a formájában nem érzem támogathatónak.

 

Mi történt?

 

december 31-ig szépen ment minden a buszvezetők elvitték a legszarabb járműveket is (hangsúlyozva hogy nem az ő hibájuk!!!!!) forgalomba "semmi gond" nem volt ezzel.

 

Majd január elsejétől jött a már jól ismert, pislog 1 lámpa a 80 közül akkor nem megyünk sehova hozzáállás, mert átalakult a juttatási rendszer.

 

A sztrájk most nem azért megy amiért jogos lenne: munkakörülmények,infrasturktúra elhanyagolt állapota, nemtörődömség alkatrészpótlás terén stb.

 

A sztrájk megy: pulykapénzért,+még x százalék valamiféle szerzett jog-nak nevezett pénzmennyiségért. 0 változtatási követeléssel a fent említettek terén.

 

Ez így az átalgember számára nehezen támogatható.

 

A másik probléma az amikor ezt az X összeget hozza föl érvéként az egyik oldal a másik pedig erre rávágja a "szolidaritás" szót. A kettő nem egyeztethető össze semmilyen formában.

Előzmény: ROCOman (1374)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1377
Korrekció, a jelenlegi havi bruttó 250000 + évi nettó 500000 cafeteriával együtt nettó havi 200-205 ezer. Amit ők követelnek, az még több.
Előzmény: Törölt nick (1376)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1376

"Miután a sztrájkoló MÁV ill. BKV dolgozókat szemmel láthatóan fikarcnyit sem érdekelte, hogy a "magánszektorban" dolgozók hogyan jutnak el a munkahelyükre, sőt, igyekeztek úgy időzíteni, hogy nekik okozzák a legnagyobb kellemetlenséget, mire számítanak viszonzásul?


Mari néni, aki reggel sz@rrá fagyott a megállóban, nem jutott be a munkahelyére, ki kellett vennie egy szabadnapot, kis híján ("mégegyilyen és") kirúgják, és még éjszakázhat is másnap egy jóízút, hogy bepótolja az elmaradt melót (mert a külföldi ügyfelet nem érdekli a sztrájk, ha nincs meg határidőre nincs pénz és csődbemengy a cég, a főnöke maximális jóindulata ellenére is munka nélkül maradnak). Tehát Mari néni, akinek mindezeket volt ideje didergés közben végiggondolni a megállóban, hazamegy, süt egy tepsi almáspitét, besétál vele a legközelebbi szolgálati helyre, és szétosztja a sztájkolók között, így bíztatva őket: "Kitartás, fiúk, ha még egy hétig bírjátok, nekem már tuti nem lesz munkám, de legalább nektek megmarad a kajajegy. Ugye nem feledkeztek meg rólam, és bejöhetek néha a konyhára maradékot guberálni?"

 

EGYETÉRTEK!

Sok helyen azok a dolgozók, akik a sztrájk miatt nem tudtak bejutni a munkahelyükre, arra a napra vagy szabit voltak kénytelenek kivenni vagy arra a napra nem kapnak fizut.

Na, már most ez a 3. nap. Egy család költségvetéséből igenis hiányozhat keményen az a pénz. Miközben a BKV-sok azon izgulnak, hogy a cafeteriával és pulykapénzzel együtt mintegy havi nettó 200-210 ezres fizu csökken-e vagy sem.

Rengeteg diplomás nem keres (fele)ennyit sem és akkor még szó sem volt a vidéki volán sofőrökről.

De csinálják csak a fesztivált, így a 3. napon már csak az nem jut már el a főváros bármely pontjára, aki lusta max. 10-15 percet gyalogolni.

Alvállalkozói buszok, trolik, metrók mennek. Megy pár villamos és a perem kerületekből akár ingyenes Tesco busszal is be lehet jutni, csak utóbbi keveseknek jut ez eszébe, ezért inkább morgolódnak gondolkozás helyett.

 

Gaskónak meg a mai újabb égése után le kéne végre mondania, mielőtt még minisztert vagy valamilyen vezetőt csinál belőle a következő banda az elmúlt évek szolgálataiért cserében.

 

Előzmény: orangutan (1363)
ROCOman Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1375
Nem tesz semmit. Van úgy, hogy előbb jár az ember billentyűzete, mint az agya. :-))) Nincs harag. Különbség van a nézőpontok között, ami néha (Gyakran?) feszültséget teremt két ember között. C'est La Vie!
Előzmény: A Gyula (1373)
ROCOman Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1374
"mig 1 mozdony vezetőt ,pilótát, forgalmistát honnan akaszt le a cég?"

Pótolhatatlan ember nincs.

"De aki pótolható az a sztrájkal sokkal nehezebb helyzetbe kerülhet! kirúgják stb..."

Ez sztrájkfüggetlen dolog. Gyakorlatilag bárkit, bármikor elbocsáthatnak.

"Pedig igen gyakran a legrosszabb időpontban van a sztrájk vizsgák lekésése stb..."

Milyen időpontban lehetne megtartani egy sztrájkot szerinted? :-)))

"Sem a Bkv sem a máv sztrájk nem lehet elfogadható a köznép számára ,hiszen csak + juttatásokrol van szo aminélkül is lehet hogy többet keres a mávos mint a mari néni..
A legundoríttobb dolog edig a malév pilóták sztrájkja volt akik bőven 1 millio Ft felett keresnek!"

A mindent elferdítő média tudósításain kívül mi jutott még el hozzád a sztrájkokról úgy általában véve? Félreértés ne essék, jómagam sem támogatom a sztrájkot olyasmiért, mint pl. a vasutasoknak 250eFt a semmire, de szerintem most a BKV sztrájk nem minden alap nélküli. Az már csak hab a tortán, hogy több "szagszervezet" aláírta a kollektív szerződést, míg mások nem. Szerinted miért nincs a magánszektorban sztrájk még ott sem ahol mondjuk működik "szagszervezet"? Nos, a modern kori rabszolgatartó társadalomban mindenkinek a munkája annyit ér, amennyiért hajlandó azt elvégezni.
Előzmény: maci86 (1371)
maci86 Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1371
Ember a magán szektorban szinte mindenki pótolható!!!

mig 1 mozdony vezetőt ,pilótát, forgalmistát honnan akaszt le a cég?

Sztrájkolni csak az tud aki bizonyos szintig pótolhatattlan!

De aki pótolható az a sztrájkal sokkal nehezebb helyzetbe kerülhet! kirúgják stb...

A diákokról stb nemis beszélek! Pedig igen gyakran a legrosszabb időpontban van a sztrájk vizsgák lekésése stb...

Sem a Bkv sem a máv sztrájk nem lehet elfogadható a köznép számára ,hiszen csak + juttatásokrol van szo aminélkül is lehet hogy többet keres a mávos mint a mari néni..

A legundoríttobb dolog edig a malév pilóták sztrájkja volt akik bőven 1 millio Ft felett keresnek!
Előzmény: ROCOman (1359)
Holdkooros Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1370
Ez már nagyon OFF itten, de:

A cél az volt, hogy KÉTSZER fizessen (majdnem) mindenki az eü-ellátásért - egyszer a tb-járulékkal, másodszor pedig a vizitdíjjal, a kórházi ellátásért fizetendő napidíjjal stb.
Előzmény: Törölt nick (1355)
manhattani Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1369
>Mert a magánszektorban dolgozókat nem érdekli, hogy mi van a BKV-nál, MÁV-nál, stb.. Épp elég nekik a maguk baja is. Nem mernek és nem is akarnak tenni ellene, mert már rég kiveszett belőlük minden közösségi érzés, a másik iránti empátia.

Jézus Mária, ennyire rosszul látod?
Nem olvasod nap mint nap itt e fórumokon is a magánszektorbeli munkájukba MÁVval utazók véleményét a MÁV szolgáltatásáról? Amellett azt is tudják ám, hogy amit a MÁV elbohóckodik, azt a pénzt ők, a magánszektorbeliek termelik meg...

Kiket szívat meg rendszeresen Gaskó a sztrájkjaival a félmilliós igényével meg a többivel? Egyedül csak az utasokat. Senki mást. A MÁV a sztrájkból rendre pozitívan jön ki.

Az, hogy a magánszektorban dolgozók közönyösek a MÁVval szemben, a valóság vastag rózsaszínre festése :-)
Előzmény: ROCOman (1359)
A Gyula Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1367
A Közöny.
Előzmény: ROCOman (1365)
ROCOman Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1366
"a BKV dolgozói mikor vállalt ilyen típusú szolidaritást a vasutasokkal, jól rémlik, hogy sose? A rohadt volánról meg inkább nem nyilatkoznék..."

Látod pontosan ez a dögöljön meg a szomszéd tehene hozzáállás. :-(((
Előzmény: A Gyula (1360)
ROCOman Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1365
Így van!

... "Épp elég nekik a maguk baja is."

Mari néninek is enni kell adnia a családjának, az ő gyereke is jár iskolába, kell neki ruha, cipő, ki kell fizetnie a számlákat, miazmás. Ehhez pedig dolgozni kell, azaz el kell jutni a munkahelyére. (Az sem véletlen, hogy egyre több cég szervezi meg a dolgozók munkába járását saját maga, s felejti el a "tömegközlekedést".)
Előzmény: orangutan (1363)
A Gyula Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1364
Pontosan a közöny kategóriája, a beletörődés a szar helyzetbe.
Előzmény: ROCOman (1362)
orangutan Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1363
Mert a magánszektorban dolgozókat nem érdekli, hogy mi van a BKV-nál, MÁV-nál, stb..

Érdekes megközelítés. Miután a sztrájkoló MÁV ill. BKV dolgozókat szemmel láthatóan fikarcnyit sem érdekelte, hogy a "magánszektorban" dolgozók hogyan jutnak el a munkahelyükre, sőt, igyekeztek úgy időzíteni, hogy nekik okozzák a legnagyobb kellemetlenséget, mire számítanak viszonzásul?

Mari néni, aki reggel sz@rrá fagyott a megállóban, nem jutott be a munkahelyére, ki kellett vennie egy szabadnapot, kis híján ("mégegyilyen és") kirúgják, és még éjszakázhat is másnap egy jóízút, hogy bepótolja az elmaradt melót (mert a külföldi ügyfelet nem érdekli a sztrájk, ha nincs meg határidőre nincs pénz és csődbemengy a cég, a főnöke maximális jóindulata ellenére is munka nélkül maradnak). Tehát Mari néni, akinek mindezeket volt ideje didergés közben végiggondolni a megállóban, hazamegy, süt egy tepsi almáspitét, besétál vele a legközelebbi szolgálati helyre, és szétosztja a sztájkolók között, így bíztatva őket: "Kitartás, fiúk, ha még egy hétig bírjátok, nekem már tuti nem lesz munkám, de legalább nektek megmarad a kajajegy. Ugye nem feledkeztek meg rólam, és bejöhetek néha a konyhára maradékot guberálni?"
Előzmény: ROCOman (1359)
ROCOman Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1362
Egyik sem. Teljesen érdektelen számukra ami a BKV-nál, MÁV-nál, postánál történik. Elébb a legalapvetőbb szükségleteket kell kielégíteni, s ha ezen túl vagyunk, lehet foglalkozni más, magasabb rendű problémákkal. Ez sem nem közöny, sem nem a dögöljön meg a szomszéd tehene esete.
Előzmény: A Gyula (1361)
A Gyula Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1361
A közönyösség és dögöljön a szomszéd tehene típusú dolgok szomorú, de hungarikumnak számító dolgok... :(((
Előzmény: ROCOman (1359)
A Gyula Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1360
"a két éve, karácsony előtt tartott munkabeszüntetés miatt"

Amit akkor nem kellett volna abbahagyni, sokan emiatt fordultak el Gaskótól, mert cserbenhagyta azokat, akik hittek a dologban...


"Kérdés, hogy mekkora támogatottsága lesz a szakszervezeti vezető által hirdetett szolidaritási sztrájknak."

Remélem 0% lesz a támogatottsága, a BKV dolgozói mikor vállalt ilyen típusú szolidaritást a vasutasokkal, jól rémlik, hogy sose? A rohadt volánról meg inkább nem nyilatkoznék...
Előzmény: logimax (1358)
ROCOman Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1359
"Miért nem csatlakozik ilyenkor a magánszektor is? "
Mert a magánszektorban dolgozókat nem érdekli, hogy mi van a BKV-nál, MÁV-nál, stb.. Épp elég nekik a maguk baja is. Nem mernek és nem is akarnak tenni ellene, mert már rég kiveszett belőlük minden közösségi érzés, a másik iránti empátia. Nincsenek tartalékaik, már csak túlélni akarnak valahogy. Sok munkahelyen még csak nem is hallották azokat a kifejezéseket, hogy béren kívüli juttatás, kafetéria, s így tovább. Ugyan miért érdekelné őket a BKV-sok fix 45.000Ft-os karácsonyi hideg élelem jegye, a munkáltatójuk által fizetett egyéb hozzájárulások?
Előzmény: A Gyula (1354)
logimax Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1358
Tízből kilenc vasutas nem sztrájkolna – állítja a Hírszerző. A portál rögtönzött felmérése alapján azt mondhatjuk, hogy Gaskóval és a BKV-sokkal még a VDSZSZ tagjai sem vállalnak közösséget. Szerintük a sztrájk csak kárt és kellemetlenségeket okoz a cégnek és az utasoknak. Van aki szégyelli magát a két éve, karácsony előtt tartott munkabeszüntetés miatt, van aki szerint Gaskó a társadalmat fordította a vasutasok ellen és a sztrájk intézményét járatja le. Volt aki úgy fogalmazott, hogy Gaskó „gondol egyet és sztrájkot hirdet, sok hülye mellé áll közülünk, aztán megint gondol egyet vagy inkább valamelyik politikus helyette, és felfüggeszti a sztrájkot eredmény nélkül.” Volt aki azt mondta, hogy „Gaskó és a VDSZSZ vezetősége gyakorlatilag azt tesz, amit akar, és még akkor is van sztrájk, amikor a tagok nagy része nem is akarja.”

Gaskó István csütörtökön reggel 4-től hívta sztrájkba a vasutasokat. Kérdés, hogy mekkora támogatottsága lesz a szakszervezeti vezető által hirdetett szolidaritási sztrájknak.
ic708 Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1357

Üdv!

 

A szolidaritási sztrájkból igazi lett. VDSzSz szívatja a Pest megyeiket, azaz a politikailag jobboldali többséget. :(

A Gyula Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1356
"Az a rohadt nagy mázlitok, hogy 20 évvel az álrendszerváltás után még senki nem rázta gatyába a céget és el vagytok kényeztetve."

Az a baj, nem gatyába rázták, hanem szétverték, mindennél jobban.


"Csinálj ilyet a magán és versenyszférában. Abban a pillanatban a lábad se éri a földet. "

Rossz a címzett. :D

Öt évet dolgoztam francia tulajdonú cégnél, nem ők rúgtak ki, én hagytam ott a vasútért cserébe. Nem dőlök be a magadfajta hülyeségtől a magán- és versenyszféra blablától ... :D
Előzmény: Törölt nick (1355)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1355

Hoolkoros: "Nem tudom, miért kell ilyen baromságokat írnod. Az egészségügyi rendszer tervezett átalakítása iszonyatos károkat okozott volna - a legfontosabb célja a szegények fokozatos kiszorítása volt az eü. ellátásból - ezért tiltakozott annak idején minden JÓZAN ÉS TISZTESSÉGES ember ellene."

 

Tanulmányoznod kellett volna, hogy mit is akartak volna bevezetni pontosan és nem egy demagóg szélhámosra kellett volna hallgatnod.

Lásd kötelező felelősségbiztosítás. Fizetsz érte, de tudod, hogy mit kapsz érte.

Jelen helyzetben viszont keményen levonják a járulékot és mégis olyan putri ellátást kap érte az ember, mint az, aki egy fillért nem fizetett. Köszi, én ebből nem kérek.

Ha neked ez megfelel, akkor hajrá, várakozz napokat az ellátásra, hónapokat egy vizsgálatra az alaposan meghízott várólisták miatt.

 

A Gyula: "Fogalmad sincs miről beszélsz".

Az a rohadt nagy mázlitok, hogy 20 évvel az álrendszerváltás után még senki nem rázta gatyába a céget és el vagytok kényeztetve. Csinálj ilyet a magán és versenyszférában. Abban a pillanatban a lábad se éri a földet.

Előzmény: Holdkooros (1352)
A Gyula Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1354
Miért nem csatlakozik ilyenkor a magánszektor is? Mindenkit nem lehet kirúgni, ha lenne összefogás, de a magadfajta csak szitkozódni tud, a rendszer kiszolgálói vagytok és nem mertek tenni ellene semmit se.
Előzmény: Holdkooros (1352)
A Gyula Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1353
Fogalmad sincs miről beszélsz.
Előzmény: Törölt nick (1351)
Holdkooros Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1352
Nem tudom, miért kell ilyen baromságokat írnod. Az egészségügyi rendszer tervezett átalakítása iszonyatos károkat okozott volna - a legfontosabb célja a szegények fokozatos kiszorítása volt az eü. ellátásból - ezért tiltakozott annak idején minden JÓZAN ÉS TISZTESSÉGES ember ellene.

Mi köze? Persze, ha vki nem hallotta azt a szót, hogy "szolidaritás" akkor felesleges bármit is magyarázni...
Előzmény: Törölt nick (1350)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1351

Közben kiderült.

Holnap hajnali 4-től reggel 8-ig lesz büdös a munka a sztrájkoló vasutasoknak.

Előzmény: Törölt nick (1350)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!