Köszönöm a megerősítést! Nehogy már egy-két (sok) útvonal módosítás kedvünket szegje... Inkább keressük a szebb világot, hisz "...jó kedvét el nem veszíti, hiszen örömét ez a keresés teszi."!
igen, igen! Ezzel én is így vagyok, simán letérek és vissza egy másik ponton megyek, még ha így ki is marad pár méter az előírt útvonalból. Nagyon vaskalapos, ortodox az aki egy mozgalom minden méteréhez ragaszkodik. Aztán ezek a letérések általában nem kevesebb több km-el járnak......
Nekem triviális, hogy én, a túrázó vagyok a fontosabb! Ha az útvonal környékén érdekel valami, amit kikerül a kiírás, ki akadályoz meg, hogy odamenjek? ...és ha kicsit letérek az előírt útról?
"Turista az, aki útrakél azért, mert foglalkozásának egyformasága, gondjainak sokasága közepett álmaiban feltűnik előtte egy olyan szebb világ, melyben zöldebb a fű, kékebb az ég, magasabbak a hegyek, szebbek vagy különösebbek a házak, barátságosabbak az emberek s aki ez álomkép eredetijét fáradtságtól vissza nem riadva keresi - s mert hiszen e földön élünk, talán soha meg nem találja, de azért jó kedvét el nem veszíti, hiszen örömét ez a keresés teszi."Dr. Eötvös Lóránd
Ezeknél a helyeknél sose tudni, ha nincs meg az a funkciója, hogy a legfontosabb helyi találkozási pont, akkor szabadon variálnak a nyitvatartással, a körülményektől függően...amúgy nem volt egy nagyon hívogató hely, nem lennék meglepve ha ez is a megszűnt sörözők közé kerülne át 1-2 éven belül.
A múlt évben végigjártam a Partizán utat, melyről itt be is számoltam. A történet utóéletéről viszont nem írtam. A túra igazolása ügyében akkor próbáltam felvenni a kapcsolatot a megjelölt személlyel, de sikertelenül. Utána a dolog majd egy évre feledésbe merült, és mikor pár hete újra kezembe akadt az igazolólap, és utánanéztem a témának, megállapítottam hogy a túrának új gazdája van - név szerint Nagy Tamás úr. Új bélyegzőhelyek létesültek (a korábbi 3 helyett 6), és vele együtt az igazolófüzet is aktualizálásra került.
A túragazda jóvoltából - bár a jelvény elsőre sajnos nem érkezett meg a postán, csak a kiszakadt (?)/kiszakított(?) boríték - a teljesítés igazolása a mai nappal nyugvópontra került.
Lentebb az új füzet linkje, a google keresője sajnos egyelőre tévesen a régi füzetre ad találatot. Jön az ősz, menjetek el egy kellemes egynapos túrára ti is az Óbükkbe. :)
Őszintén, én néha komolyan csodálkozom! Van egy út ami ötletet ad. Van egy túrázó aki kíváncsi a természetre. Ki a fontosabb?
Persze, bosszantó, ha állandóan módosítják egy-egy túra útvonalát, de ki akadályoz meg, hogy arra menjek amerre érdekel. Esetleg egy kerítés, egy katonai terület, de még ezeket is körbe lehet kerülni...
Nekem triviális, hogy én, a túrázó vagyok a fontosabb! Ha az útvonal környékén érdekel valami, amit kikerül a kiírás, ki akadályoz meg, hogy odamenjek? ...és ha kicsit letérek az előírt útról? Na és! A túra van értem és nem fordítva. (Persze azért, ha gyűjtöm az igazolásokat, akkor becsületből elmegyek az adott igazolópontokra, de a szemem sem rebben, ha egy letérés után kicsit távolabb csatlakozom vissza az útra.)
"Ne berzenkedj miatta, értünk teszik, nem ellenünk!"
jaja :) :D Egyebekben igazad vagyon, de nagyon. Most, hogy másodszro járjuk a kört sok helyen olyat kamillázok a változásokon, hogy csak na. Persze sok jó is van, + az új stemplik, de viszont sok a véleményes is. pl. az a kurfli Látavértesnél, miért nem lehetett akkor már elvinni Kék- Kállótól Álmosd fele, ahol aztán még látnivaló is lett volna. Hiszen egykoron arra ment a kék. talán még Te is arra mentél.
Fáj a mínusz 1 fok?
... dehogy, már megszoktam, hisz a jégkorszakban én is cidriztem eleget :D :D
Főleg ha vonattal jössz vagy mész. Bakonszeg felől a régin vagy 6 km-el lett volna rövidebb pecsételés után szinte rögtön a vasútállomásra értél. Most megegy gazzal felvert szúrós növényzettel határolt töltésen kellett sétálni Bakonszeg után a semmi közepén majd átkelve a síneken ismét a csatorna partján több km-t az ellenkező irányba és a pecsételőt kitették a főút mellől a stranddal szembe.
Csak azért módosult a nyomvonal, hogy ne a műúton menjen? Az amúgy jó dolog ,de ha felesleges 5-6 km kerülőt jelent úgy, hogy semmit sem ad hozzá sőt inkább elkerül látnivalókat akkor nincs semmi értelme. Műutat kerülve is lehetett volna rövidebb a kerülő.
"ez sztem egy újabb átgondolatlan, félig- meddig értelmetlen változtatás"
Ne berzenkedj miatta, értünk teszik, nem ellenünk! :-D
Kíváncsiságból letöltöttem most a hivatalos oldalról az AK nyomvonalat+pecsételőhelyeket, hát, úgy megváltozott az útvonal, mióta arrafelé jártam vagy 10 éve, hogy már rá sem ismernék!
"úgy látszik a mínusz bajnok is szabadságon volt vs. nyaralt."
Fáj a mínusz 1 fok? Jó pár éve azt hiszem, mínusz 14 volt a rekord! :-) Na, az tényleg kemény fagy volt! :-D
úgy látszik a mínusz bajnok is szabadságon volt vs. nyaralt. Mert napokig ( talán egy hétig sem) nem negatívkodott, de látom mára kipihenve tért vissza :D :D :d :D
Alföldin én Körösszakáltól mentem Berettyóújfaluig mikor már aktív volt az AK30 kihívás, jelvényt elvileg automatikusan ad, digitálisan pecsételtem és papíron is.
A módosított útvonal nem lopta be magát a szívembe főleg Bakonszeg Berettyóújfalui szakasz, gazzal felvert töltésoldalra terelték a Berettyó gát helyett.. Zsáka és Bakonszeg között sem sokat ad hozzá a túrához a hosszabb útvonal ami kivisz a pusztába úttalan utakra a régi helyett, ami egyenesen felvezetett a gátra.
A 10 év az véletlen, de az már nem, hogy ha az ember ezeket a kastélyokat, romokat egyszer felfedezi, akkor végig is nézi őket, mert annyira érdekesek. Így nem csoda, hogy Ti is egy periódusban jártátok végig akkor, akár csak én most.
Az pedig külön öröm, hogy a 10 év nem múlt el nyomtalanul: tényleg sok minden megújult, sok mindent szépítenek, javítanak. Öröm a szívnek, még ha ennek az is az ára, hogy már nem olyan könnyű bármikor a kastélyok közelébe jutni!
”Egyik nap például Furtától Gesztig gyalogoltam 51 kilométert, szinte végig a napon. Már Geszt határában jártam, amikor megkérdeztem egy fiatalembert, aki éppen az autóját mosta, jól tudom-e, hogy a helyi bolt este hatig van nyitva. Kiderült, hogy nem: ötkor bezár, én pedig tíz perccel öt előtt még nagyjából egy kilométerre voltam tőle. Mondtam is, hogy akkor erről lemaradtam. Ő viszont gondolkodás nélkül felajánlotta, hogy elvisz. Beültetett a frissen lemosott és belülről is kitakarított autójába engem, aki addigra több mint ötven kilométer porát és izzadságát viseltem magamon, és odavitt a bolthoz. Neki talán öt perc volt az egész, nekem azon az estén nagyon sokat jelentett.”
Bár nincs leírva, de gondolom, reggel visszagyalogolt.
Úgy tűnik, mindenki nyaral. Nagyon helyes, bár én a nyaralás mellett élvezettel járom az országot is. Most a Tengelic közelében lévő Benyovszky-kápolnánál és környékén jártam, s sok szépséges dolgot láttam.
Találtam, egy kastélyokban és romokban gazdag környéket Tengelic és Kölesd között. Nem is lehet egy nap alatt bejárni, így több napra osztottam fel. Ezen a napon az Alsó-, Középső-, és Felsőhídvégi kastélyokat látogattam végig.
Ez itt a reklám helye. Ha teheted kérlek ne habozz:
A heyjoe.hu egy immár közel 16 éve működő online túrafüzet, melyben több túramozgalom bejárt szakaszait is tárolhatod, információkat olvashatsz, és írhatsz az igazolópontokról.Megtekintheted térképen és különféle statisztikákat is láthatsz az eddig megtett utadról.A túratervező térképen könnyen elkészítheted és lementheted következő túrád útvonalát, akár egyszerű hétvégi sétáról, vagy geocachinggel kombinált kéktúráról van szó.Jelenleg a következő túramozgalmakat tudod az oldalon használni: Alföldi Kéktúra Balaton-felvidéki Kéktúra Dél-balatoni Várak Dél-dunántúli Piros Túra Dornyay Béla Emlékút Kohászok Útja Közép-dunántúli Piros Túra Országos Kéktúra Pest Megyei Piros Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Rómer Flóris EmlékútAz oldal fenntartása néhány önkéntes munkájának eredménye, tehát szabadidejükben, díjazás nélkül végzik a túrák folyamatos aktualizálását, az oldal fejlesztését.A technikai háttér biztosítása viszont nincs ingyen, ezért szükség van a támogatásodra. Ha szeretnéd támogatni a heyjoe.hu fennmaradását és további fejlődését, akkor az alábbi módon teheted meg:PayPal számláról közvetlenül a https://www.paypal.me/heyjoehu oldalon tudsz tetszőleges összeget küldeni.Átutalás esetén: Kedvezményezett neve: Németh Tamás Bank: K&H Bankszámlaszám: 10404735-68495652-52491006 Közlemény: heyjoe.hu támogatásKöszönettel:.heyjoe csapata,
Ha nem Arlevert volt, s a dokinőd is támogatja, esetleg nézd meg, hogy az nem passzol-e jobban hozzád.
Nekem sokszor van kötyagosság, szédülés csak párszor volt (de volt már mentőzés emiatt :-) ), s amikor szedtem, utána nem kellett aludnom, nem volt ilyen mellékhatása.