Keresés

Részletes keresés

HEV Creative Commons License 18 órája -1 1 73272

A füstölt változatot azért szeretem mert azt csak tolni kell befelé és néha öblíteni, nem igényel más munkát. Kiváló, tartalmas túra kaja csak esetleg nagy kutya falka követheti az embert egy ilyen szendvics elfogyasztása után. 

Előzmény: jzp2107 (73271)
jzp2107 Creative Commons License 19 órája -2 1 73271

ez külsőre olyan mint a linkeden felül a szódásüveges kép alatti képen

pont ilyen műanyag kötözővel volt összekötve

ha lett volna eszem akkor még a tepsibe rakás előtt elnyiszálom :-)

 

 

azt kell mondjam, nem rossz ez a húsos hurka

sőt! :-)

 

gyerekek is bepuszilták seperc alatt :-)

(mindkettő itthon van, egyik gimis másik karanténos)

 

mivel dolgozom, egy jó sört nem tudtam utánaküldeni, de hogy nehogy azt higgye hogy a kutya ette meg, kiolvaszottam a mélyhűtőből egy palack ceglédi mustot 

 

 

 

Előzmény: HEV (73269)
nagypapi Creative Commons License 22 órája -2 0 73270

Nem teljesen. Csak a kijelölt határátkelőhelyeken szabad átlépni a határt. Szóval most - elvben - nem lehet csak úgy átkolbászolni a határon...

Előzmény: akibard07 (73267)
HEV Creative Commons License 22 órája -1 0 73269

Igen, hasonló de bőr nincs benne. A füstölt változat az igazi :-)

 

 

Előzmény: jzp2107 (73268)
jzp2107 Creative Commons License 23 órája -2 0 73268

OFF

 

 

ma találtam az intersp*ban húsos hurkát

bogádi, az nem tolna, de hátha jó lesz a szomszédból is :-)

a wikin egyébként utánanéztem még akkor frissen, a tolnai húsos hurka az leírás alapján valami olyasmi lehet mint a disznósajt csak hurkabélben, nekem így jött le

 

akibard07 Creative Commons License 1 napja -1 1 73267

OFF
Kivétel, ha átestél ezen a szarságon. A pozitív lelet 6 hónapos határátlépő igazolvány ¯_(ツ)_/¯

Előzmény: nagypapi (73244)
Okulare Creative Commons License 1 napja 0 0 73266

Köszi a felajánlást. Van egy elképzelésem, már gondolatban régóta dédelgetek, talán a "téli szünetben" lesz időm megvalósítani. Ha elakadnék, akkor kereslek.

Előzmény: KFeri_2+4 (73243)
jzp2107 Creative Commons License 1 napja 0 1 73265

hát viccesen arra gondoltam hogy dzsindzsa van, meg kőszórásos az út, meg miért földút miért nem ösvény, meg miért aszfalt, meg miért van szétjárva

 

de komolyabban meg arra, hogy valami olyasmit említett valamelyik adásban még az elején, hogy hát az borzasztó hogy 3-4-5 helyről kell összevadászni az infókat és majd ő most frissíti, aktualizálja, és a cartographia meg valamit csinál vele (gondoltam kiadja valamilyen formában)

 

mondjuk onnantól hogy ez nyomtatott formában jelenne meg, már 5 perc múlva akár újra elavultnak lehet tekinteni

meg abban sem vagyok biztos hogy napi 40+ km-es tempóban mennyi adatot lehetett frissíteni, de nem akarok már megint kritizálni úgyhogy vegyük úgy hogy ezt most ide sem írtam :-)

 

Előzmény: donjuan1984 (73264)
donjuan1984 Creative Commons License 1 napja -1 1 73264

Mire gondolsz? Hogy ez se jó, az se jó, amaz se jó? Vagy, hogy rosszak a jelzések? :D

Vicces lenne az ő véleménye alapján az útvonalat ellenőrizni, amikor - mint kiderült- a természetjáró appot használta, ami legendásan rossz :)

Nem gondolnám olyan komolynak az együttműködést, pláne nem, hogy ilyen gyorsan a bejárását követően..

Azon is meglepődnék, ha az Alföldre kiadnának egy térképet, bár megérdemelné csóri AK is akkor már, ha a többi kapott :)

 

Előzmény: jzp2107 (73263)
jzp2107 Creative Commons License 1 napja -1 1 73263

benne vannak Camino Steve észrevételei is?

valami ilyesmit mondott, hogy a Cartographiaval kooperálnak..

Előzmény: pozo (73262)
pozo Creative Commons License 1 napja 0 1 73262

Megjelent a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalát bemutató Kéktúra III. turistakalauz

 

Az Írott-kőtől Szekszárdig kanyargó, több mint 500 km hosszú útvonalat részletes, 1:40.000, 1:60.000 méretarányú térképszelvényeken ábrázoló, aprólékos táj- és útleírással, az érintett települések látnivalóinak igényes ismertetésével, mintegy 450 fotóval bemutató turistakalauz az Országos Kéktúrát bemutató Kéktúra I. (Hollóháza–Nagymaros) és Kéktúra II. (Visegrád–Írott-kő) turistakalauzok szerves folytatása – számol be róla közleményében a Cartographia Kft.

hörpölin Creative Commons License 2 napja -1 1 73261

Egy Panasonix Lumix DMC-FZ200-as gépet nyúzok már idestova negyedik éve. Alapvetően meg vagyok vele elégedve, nagyon korrekt kis bridge gép.

Előzmény: rönofan02 (73260)
rönofan02 Creative Commons License 2 napja 0 0 73260

Szia,

Megkérdezhetem, hogy milyen géppel/optikával lőtted ezeket a képeket?

Barátsággal

Tóni

(bár tudom, hogy nem szívesen nézelődsz a fészen, de azért bátorkodtam egy privát üzenetet írni...)

Előzmény: hörpölin (73259)
hörpölin Creative Commons License 2 napja -1 2 73259

Ha már a kilátásokról van szó, vasárnap reggel én is kilátó-látogató túrára indultam hazai terepen. A képek a Hármashatár-hegyen készültek reggel kilenc felé, illetve a János-hegyen fél egy után. Az utolsó képen a Kékes hegytömbje látható, guglin mérve 88 km távolságból. Hogy kicsit ontopik is legyek, a HHH-tól Árpád-kilátóig vezető távot a K- jelzésen tettem meg! :-)

 

rönofan02 Creative Commons License 2 napja -1 1 73258

Én vasárnap ezt láttam a Kab-hegyről..

Kár, hogy nem volt nálam a teleobjektívem...

 

Barátsággal

Tóni

 

Előzmény: hadidoki (73254)
HEV Creative Commons License 2 napja -1 1 73257

"Szintén külön köszönöm Major Gyula és ifj. Major Gyula önzetlenségét az Északi-középhegységben készült filmetűd megvalósulásához!" 

 

Csak egyes szakaszokról csinálták meg a filmet. 

 

Előzmény: garass (73256)
garass Creative Commons License 2 napja -1 2 73256

Részlet a záró riportjából:

"Az első két futásomról csodaszép filmek készültek, most erre az ismert helyzetben nem volt lehetőség, de bele kellett vágni. Sok volt a nehézség, de éppen ettől lett izgalmas…"

Előzmény: HEV (73255)
HEV Creative Commons License 2 napja -1 1 73255

Én találkoztam vele Simonfán és tudtunk egy pár percet beszélgetni illetve a kísérőjével többet - aki a neje volt akkor. Mátyás az útvonal nagy részét bejárta a nyáron és memorizálta a nehezebb szakaszokat akkor nem futott. Most az útvonalról nem tért le így nyilván csak azt látta ami útba esett de  ahogy korábban úgy most is készült egy úti film, sajnos nem teszi nyilvánosan elérhetővé,mint a korábbit sem. 

Előzmény: csg65 (73253)
hadidoki Creative Commons License 2 napja 0 1 73254

Még vasárnap is "hiper-totál-brutál Tátralátás" volt. Igaz csak reggeli órákban, délutánra már bepárásodott a levegő. Ez a kép nem a Salgó-várból készült, hanem a Karancs oldalában lévő, kevésbé ismert, felhagyott kőbánya első szintjéről. (koo: N48 10,417 E19 46,680) Nekem nagyon kedves ez a hely, magam sem tudom miért, de most már majd mondhatom, hogy a csodálatos Tátralátás miatt.

 

  

Előzmény: bányabükki (73232)
csg65 Creative Commons License 2 napja 0 3 73253

Én a podcastjai közül csak egyet bírtam végighallgatni (jó fél órás volt), amiben szinte végig szidott valamit (útvonal, bélyegzők helye, oszlopok, igazolófüzet, elérhető aktuális infók stb.), aztán amikor telefonon is beszéltünk, akkor már sokkal visszafogottabb volt. Fröcsögésének egy része onnan eredt, hogy egy eleve nem naprakész appot használt (Természetjáró), ami miatt szenvedett is a navigációval az Alföldön (Hencida és Bojt között járt akkor, mikor telefonos segítségért folyamodott). Az erős túlzás, hogy minden sz@r, van min javítani, de a fejlődés határozottan látható, csak ő nem tudja/tudhatja honnan sikerült eljutni oda, ahol most tart a mozgalom (és most nem a sárközpontú FB csoportra gondolok, mint a hígulás tipikus példája).

Sokat ment egy nap, az igaz, de ez még mindig messze van Szarvas Matyi 39 napjához képest. Hogy mit lehet az ő tempója mellett látni, megélni a kék érzésből, azt nagyjából sejtjük, de a végeredmény abszolút pozitív volt számára.

donjuan1984 Creative Commons License 2 napja -1 1 73252

Azt én sem szeretem, ha valaki a nem kellő mennyiségű információ hiányában kvázi kinyilatkoztat olyanokat, amik nem igazak. Ez az aszfalt és szemét téma folyton előjön nála... és nem igazán értem. lehet szervezni akkor szemétgyűjtéseket akár. Ez mindig is gond volt - lásd Másfélmillió lépés-, hogy a települések környékén halmokban áll a szemét és az is marad...mérsékelni azt lehet, de ha valaki paraszt, azt nem tudjuk megváltoztatni csak úgy. Amúgy tényleg rengeteg van elhajítva a "poklos" dobozokból; eddig főleg az AK-n láttam, de tegnap a PMP-n is akadt.

Tudomásom szerint Steve nem sok helyen járt még az ország turista útja közül, így az az állítás, hogy a kék kör a legelhanyagoltabb, szintén megalapozatlan.

Az MTSZ-t felelőssé tenni mindezekért, meg még egyértelműbbé teszi, hogy nem ismeri a dörgést...

Azért nem tesz jót hogy pont ő nyilatkozik ilyeneket, mert sokat tud ártani vele, miközben azt gondolja, hogy na, majd most ő felvállalja...Lehet ilyet, csak nem így, kvázi sárdobálással, vagdalkozva, hanem szerényebben, csendesebben, mert akkor is eljut az üzenet oda ahová kell.

Előzmény: nagypapi (73248)
jzp2107 Creative Commons License 2 napja 0 5 73251

nekem úgy tűnik, hogy kicsit túlvállalta magát

sokszor azt sem tudta hol van

például Ivánc helyett következetesen Igric-et emleget 

a cikk alapján valószínűleg Hollóházát is összekeverte Hollókővel

 

bár fizikailag úgy néz ki képes volt napi 40-50 km-t letrappolni, de valahogy nem sikerült neki igazán "megélnie" a túrát

nem akarok abba a hibába esni hogy én mondom meg innen hogy mit érzett, meg pálcát törni azok felett akik többet mennek naponta mint én szoktam, nem erről van szó, nem ezt szeretném

de ha összehasonlítom a saját érzéseimet az OKT befejezéssemmel, meg azokat amik a megnyilvánulásaiból lejönnek.. hát ég és föld!

 

gondolkoztam tegnap ezen, lehet hogy azért mert nekem hosszú idő volt, nem tudtam elszakadni a "civil" életemből ennyi időre, csak lecsippentgettem a szabadiőmből és a végén így is meglett, lehet hogy emiatt is nekem ez nagyobb szám?

az biztos hogy nekem nem az apró bosszúságok jutnak eszembe az OKT-ről, hanem előszöris rögtön vigyorogni kezdek mert megcsináltaaaam :-) aztán tolul a milliónyi szép élmény

nyilván mert a bosszúságokat az ember egy idő után elfelejti, ezért is jó ha lassabban halad valaki :-)

 

valahol tudatalatt foglalkoztatott a dolog hogy talán egyszer én is egyben végigjárnám valamelyiket, majd, de ha ez ezzel jár, akkor nem akarom (vagy egy második bejárás egyben az más, akkor kb tudja az ember hogy hol van? :-)

 

(azért voltak pozitív meglátásai is, szerintem

pl DDK-n feszegette -egyelőre itt tartok a végighallgatásban-, hogy mi értelme van a pecsétet az útvonaltól 500m-re elrakni a vasútállomásra, mikor ott a falu közepén egy étterem? -igaza van

 

vagy hogy minek az útvonaltól jó messze kitenni egy oszlopra a semmi közepén, mikor azt az oszlopot az útvonal mellé is le lehetett volna rakni - igaza van

 

de a podcastjéből nekem nagyon hiányzik a látnivalóknak való örülés, -én ezért megyek túrázni, hogy örüljek hogy szépet látok

sokkal több a negatívum..

ezért gondolom azt, amit írtam, hogy nem úgy élte meg ahogy azt jó lett volna

 

 

persze az is lehet hogy félreértettem valamit, rosszul jött át, úgyhogy egy túrán ezt az egész kalandját szívesen átbeszélném vele majd víruspánik után (lesz még olyan?)

 

Előzmény: nagypapi (73248)
AttHunter Creative Commons License 2 napja 0 0 73250

Bocs: "félrement". Mondom én, ez a mai "újságírás"? No meg a helyesírás?

Előzmény: AttHunter (73249)
AttHunter Creative Commons License 2 napja 0 2 73249

Itt valami nagyon félre ment!

Csak tátom a számat, hogy miket írnak (lehet, hogy mondták is).

Elképesztő, eddig megpróbáltam tisztelni ezt az Urat, és még mindig reménykedem, hogy egy nem megfelelő újságírói értelmezés és közlés áldozata lett. A mai újságírás, - eltekintve természetesen a kivételektől - egyszerűen felháborító.

 

Előzmény: nagypapi (73248)
nagypapi Creative Commons License 2 napja -1 4 73248

Pffff.... "De nemcsak aszfaltból, szemétből is sok van, megállapítása szerint a hulladék 70 százaléka Hell energiaitalos doboz." Mivan???? Nem fizette ki a cég a fellépést??? :-)

"És amikor a 7-es főúton túrázik az ember, az kész életveszély." Csak át kell kelni rajta. Kész tragédia! ;-)

"Saját bevallása szerint a felfestett turistajelzések éppen a legnépszerűbb útvonalon, az Országos Kéktúrán vannak a legrosszabb állapotban, sok helyen lekoptak vagy nem egyértelműek" A fene tudja, szerintem gyakorlatilag elő sem kell venni a térképet. Nem nagyon hiszem, hogy az AK-n jobb lenne a helyzet, bár biztos voltak felújítások, sok helyütt egyszerűen ott nincs mire festeni.

Sok mindent lehet mondani a Kék körről, de hogy az utóbbi években-évtizedben ne fejlesztették volna, aligha. Persze van (és mindig lesz), aki így is eltéved, és nyilván vannak problémák (ld. sárgatábla), de azért na, ne legyünk már ennyire telhetetlenek. 

Előzmény: hörpölin (73246)
annyi baj legyen Creative Commons License 2 napja 0 0 73247

Én most jártam be a hétvégén, és sokkal jobban tetszett, mint az aszfalt. Nagyon jó rálátás a Vértesre, Bakonyra, végig, nem csak a fák közt átkukucskálva, hanem sokszor 360 fokos, takarás nélküli kilátással. Nyilván eső után sáros, nyáron napos, de ez az OKT nagyon sok szakaszára igaz, és fel lehet rá készülni. Kétszer-háromszor jártam le a régi aszfaltos részt, nekem ez nagyon pozitív változás volt.

Előzmény: HEV (72862)
hörpölin Creative Commons License 2 napja -1 1 73246

Na, itt van, aki megmondja a tutit! Őszintén szólva nem tudtam végigolvasni a cikket, és úgy néz ki, nem fogom.

https://hvg.hu/elet/20201122_Camino_Steve_csutka_istvan_orszagos_kekkor_turazas_teljesitmenyturak

annyi baj legyen Creative Commons License 2 napja 0 0 73245

Kösz a jelzőt, de csak a "lelkes amatőr" használata a reális :)

Előzmény: bányabükki (73240)
nagypapi Creative Commons License 3 napja -2 2 73244

OFF

Csaxólok, azért nagyon érdemes odafigyelni mostanság a határátlépésekkel még a belső schengeni határokon is. Ha jön egy határőr, bizony elég komoly bajba lehet(ne) kerülni, még papírokkal is.

Előzmény: bányabükki (73238)
KFeri_2+4 Creative Commons License 3 napja 0 1 73243

Köszönöm az elismerő szavakat és a javaslatot! Az utolsó beszámoló végére már oda is tettem a térképet. Ha lesz időm, szépen lassan a régebbiek végére is beillesztem a térképet.

Ha az összefoglalóval kapcsolatban esetleg szükséged van segítségre, nyugodtan keress meg e-mailben!

Előzmény: Okulare (73237)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!