Keresés

Részletes keresés

Váci Creative Commons License 2002.05.16 0 0 1371
"A jelzés már elkerüli Gyűrűfűt"

Ezt honnan tudod? A legújabb térkép szerint az útvonal változatlan.

Előzmény: Vaskalap kartárs (1370)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.16 0 0 1370
A jelzés már elkerüli Gyűrűfűt (legalábbis tavaly már elkerülte), nem csoda ha kevertél egyet.
A Töröcskei tavat mi keletről kerültük meg, tehát a régi jelen (talán tavaly még nem is volt új).
A Deseda-tónál viszont első osztályú volt a jelzés a keleti parton. A Mecseket kivéve, talán ott volt a legjobb.
Az valóban igaz, hogy a térkép és a valóság nem egyezik. Különösen igaz ez a Felsőmocsolád-Siófok szakaszra.
Előzmény: Váci (1369)
Váci Creative Commons License 2002.05.16 0 0 1369
Sziasztok!

Néhány kritikus hely a Dél-Dunántúli piroson:

Kisibafa és Bükkösd között nagyon el lehet tévedni. A Zselic-térkép és a valóság messze járnak. Különösen érdemes figyelni Kisibafán és Gyűrűfű után.

Bőszénfa és Kaposvár között nagyon kell figyelni a Vaskalap által kicsit lejjebb jelzett réten (kunyhónál), valamint a Töröcskei tónál. A tónak a keleti partján még megvan a régi jelzés, a nyugati partján az új, igy sikerült körbejárnom a tavat...

Felsőmocsolád és Kaposvár között a Deseda tó keleti oldalán, a parkerdőben lehet nagyon eltévedni. Érdemes figyelni a térképen is jelölt határőr-házat (?), csak a ház után kell bemenni az erdőbe.

Térkép nélkül nem szabad elindulni, mert a jelzés - néhány rövidebb szakasztól eltekintve - vagy nagyon hiányos, vagy nincs.

Güsziológus Creative Commons License 2002.05.16 0 0 1368
A helyzet 2001. novemberében az volt, hogy egy táblát találtam a Bányi-nyereg - ben, miszerint a kék sáv megszűnt Sátoraljaújhely felé.
A jelzett út az aszfalt.
Az országútról Rudabányácska előtt el kell kanyarodni balra (jól van jelezve), nem kell bemenni pecsételni, de a kocsmában (kb 1 km) készségesen adnak céges bélyegzőt, ha valakinek fontos, vagy meg akarja szakítani a túrát). Olcsó ital is van.
Az MTSZ-ben azt mondták, hogy Sátoraljaújhely pecsételőhely megszűnt (az állomáson készségesen adtak pecsétet, tehát csak nem kötelező), a helyét várhatóan átveszi egy turistaház a Bányi-nyereg - ben, ez azonban még nincs kész, de folyamatban van. Két hét múlva többet tudok majd mondani.
A buszok sűrűségét - szerintem - úgy kell érteni, hogy két irányból is van járat a vasútállomásra, Károlyfalván és Rudabányácskán keresztül.
Mivel a Bányi-nyereg és a város között meglehetősen hosszú a felesleges távolság (van szint is rendesen), oda-vissza megjárni nem érdemes. De ha az ember már arra jár, egy pót-túrát megér.
Visszafelé (Sátoraljaújhelytől) érdekes módon van kék jelzés. Kezdődik a Vörös-nyereg - nél (addig zöld) és biztosan tart egy elágazásig a Borz-hegy - től nyugatra. Itt a zöld Rudabányácska felé visz (én onnan menetem), a kék meg az országút irányába, egy szekérút féleségen. Inkább szalagok vannak, de régi-régi jeleket is lehet látni.
Talán egyszer majd eldől, hogy lehet-e pl. K+ bekötő út Sátoraljaújhely és Bányi-nyereg között?! Ez lenne a logikus.
Persze az sem ártana, ha a sok flancos ház - mely az eredeti kéken haladást lehetetlenné teszi - küzül az egyikben kocsma nyílna és ott lehetne pecsételni, esetleg megszállni. De az is lehet, hogy tényleg épül a turistaház az egyébként gyönyörű, északi fekvésű patakvölgyben.
Előzmény: pavarotti (1367)
pavarotti Creative Commons License 2002.05.16 0 0 1367
Az biztos, hogy hivatalosan a Kék már nem megy be S.újhelyre, ezt jól jelzi az is, hogy ha M.hotyka felől mész, akkor S.újhely felé a régi kék jelzése és útvonala alig megtalálható.
Azthiszem, hivatalosan a Károlyfalvi műúton balra kell menni egész R.bányácskáig, ahol aztán - ha minden igaz - lehet pecsételni.

Mellesleg szerintem érdemes bemenni S.újhelyre (ha van időd), vannak szép helyek, vendéglők meglepően olcsók (legalábbis mi olyat találtunk - kb. 1300 Ftból 3fogásos itallal és finom) valamint - ha minden igaz - van th. is.

Előzmény: nagypapi (1365)
kukucs33 Creative Commons License 2002.05.16 0 0 1366
Hali,
Konkréten a Pap-rétet nem tudom, de már lassan 20 éve vadkempingezve járom az erdőt-mezőt és még sehonnan nem zavartak el. Igaz, mindenhol csak egy éjszakára vertem sátrat, hosszabb időre viszont úgy tudom, hogy nem szabad.
Előzmény: szaferi (1362)
nagypapi Creative Commons License 2002.05.15 0 0 1365
Úgy tudom, hogy mióta a túraútvonalat módosították, Cirkáló tanya és Vágáshuta között nincs bélyegzés. Azért biztonság kedvéért kérhetsz egyet a sátoraljaújhelyi vasútállomáson, vagy Rudabányácskán (sűrűn jár busz Újhelyből).
Előzmény: lesbőltámadó (1364)
lesbőltámadó Creative Commons License 2002.05.15 0 0 1364
Sziasztok!

Járt valaki mostanában a Zemplénben?
Az érdekelne, hogy be kell-e menni Sátoraljaújhelyre pecsételni, vagy a Bányi nyereg környékén van pecsét?

Güsziológus Creative Commons License 2002.05.15 0 0 1363
Szegény Zete, még elvesszük a kedvét!

Bozót nincs, helyette egy nagy erdőirtás van és ennek következtében napsütötte, széles sóderút, jó 2 km-en keresztül, "volt Gór vm." előtt.

Csénye-újmajorig katasztrófális az aszfalt, de a pecsételő hely előtt (a műút sarkán) van egy új vendéglátóipari egység (kerthelységes). Csényén is van kocsma, de az csak 14:00 után nyit, délben zárva van.

Előzmény: Carpy (1361)
szaferi Creative Commons License 2002.05.15 0 0 1362
Társaim! Ki tudja ? Lehet sátorozni a Pap-réten, vagy annak közelében ? Próbálta már valaki ?
Mi van az erdésszel ? Elzavar ?
Carpy Creative Commons License 2002.05.15 0 0 1361
En kb. 15 eve jartam arra, Ablanctol Sarvarig mentunk. Az eleje egesz jo, erdos, de a vasut alatt mi is bozotosba keveredtunk. Gor vm-tol sz'les erdei utakon mentunk Szelesteig. Innentol rettenet unalom: vasut mellett, szantofoldon, keresztul (hosszaban) Csenyen, majd vegig a patak melletti gaton, vegul keresztul Sarvaron. Worst of Kektura. Vagy nagyon jo tarsasag kell, es akkor mindegy merre megy az ember. De ennyi erovel lehetne uinkabb so:ro:zni is veluk :))
Előzmény: Vaskalap kartárs (1360)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.15 0 0 1360
Erről eszembe jutott, hogy amikor ott jártam és a Sopron Szombathely vasútvonalat elértük a régi vasutas kulcsosháznál (valamikor Gór mh.) és utána az Abláci malom felé vettük az irány, a vasút alatt átkelve, annak túloldalán olyan szedresbe kerültünk, hogy borzasztó. Aztán meg, mielőtt kiértünk a műútra, még a fenyvesben egy nyakig érő gyomnövényekkel benőtt úton is át kellett vágni. Mondhatom, itt extra sebességre kellett kapcsolni. Undorító szakasz volt.
Sajnos csak ez maradt meg bennem, 5 év távlatából.
Előzmény: Güsziológus (1359)
Güsziológus Creative Commons License 2002.05.15 0 0 1359
Zete!

Már azt hittem, eltűntél!
Remélem, csodás lesz a túra. Az időjáráson nem fog múlni!
Bemásolok egy kis "útravalót". Ha felfedező típus vagy, akkor ne olvasd el. Egy a lényeg, érdekelne, hogy Tömördön van-e szállás. Úgy emlékszem, hogy láttam az egyik ablakban egy telefonszámot, kiadó szoba hirdetéssel. Sajnos, nem jegyeztem fel.

És akkor a figyelemfelhívó kiegészítések (az oldalszám értelemszerűen az ATLASZ - ra hivatkozás).
............................................

16. oldal
„Egészen a patakig tarra vágott területre érünk, és itt lekényszerülünk közvetlenül a mederhez, hogy a csalánon meg a gizgazon át tudjunk lábalni. Itt bizony nincs ösvény.”

A leírtakkal ellentétben, a terület tiszta, a gizgazt levágták, taposott ösvény van és a jelzések jól láthatók. A távolság kb. 300 méter, majd jobbra felfelé kell kanyarodni. Ez a szakasz sem hosszú. Az erőteljesebb felfelé szakaszt követően megenyhül az emelkedő, egy régi, ma már nem használt szekérútra kell balra kanyarodni. És ami a lényeg, ezt követően jön az „alig észrevehető, keveset járt ösvény”. A szabály az, hogy az út jól van jelezve, csak figyelni kell. Ha a jelzések eltűnnének, azonnal vissza kell fordulni, hisz a táj nagyon tagolt, könnyű eltévedni.
A kis ösvényt követően, az atlaszban nem említett tarvágás következik. (Néhány száz méter tehát az a távolság, amelyet kényelmesen tehetünk meg, ezt követően megint figyelni kell!) A tarvágás túloldalán, ha az ember jól figyel, látszik a jelzés. Mikor én arra jártam, a gallyak és az ágak elborították a területet, nagyon nehéz volt az átkelés. A tarvágás után tökéletes a jelzés, csak menni kell! Az út hullámzik, csúszós és keskeny. Ezen a szakaszon elkél a bakancs.

Tömördön kutyaugatás fogadja a túrázót. A kutyák kerítésen belül vannak.

Tömörd után, mikor eléritek az országutat (jó egy km), van egy major, az út másik oldalán. Itt óvatosan haladjatok, mert a kutyák szabadon vannak és erőszakosak. Kiáltsatok a gazdának, ha nincs a közelben.

17. oldal
„…egy rogyadozó, kis duzzasztón kell átkelni.”

A patak túl oldalán van néhány jelzés, de ettől a ponttól a malomig a jelzések le voltak festve. Nehéz eltévedni, mert bal oldalon a patak, jobb oldalon a hegy, de azért nem árt figyelni.

17. oldal.
A major után.
„Egy kis gerincvégződésnél hirtelen jobbra elindulunk fölfelé egy dombra.”
A gerincvégződésnél egy jól járt utat találtam, de jelzést nem. Csak a domb tetején van jelzés. Onnan széles út van, jól jelzett!!!

17. oldal
„Egy árnyas, sétányszerű út ez, amelyet végig fenyves övez és a vége megint csak egy válaszút. Mi ebben az elágazásban balra fordulunk és 50 métert megyünk egy másik elágazásig, ahol jobbra kell fordulnunk.”
A sétányszerű út a vasúttal párhuzamos, néhány száz méter után látszik a volt vá. romja. Az út végén a balra fordulás egyértelmű, hisz jobbra a vasút van. Ez az út lehetett a régi „országút”, melyen a faluba be lehetett menni. Az 50 méterre érdemes figyelni, a jelzések ui. az úton vannak (jó 200 métert mentem feleslegesen), az első igazi jelzés csak később látható.
Mindezt megírtam az MTSZ-nek, válaszra sem méltattak.
A kényelmes (folyamatosan jobb kanyart leíró) út derékszögű kanyarja után megint figyelni kell, mert az út bal oldalán tényleg van út, de teljesen be van nőve indákkal. Fenyvesben szeder!? A förtelmes szakasz nem hosszú és a végén a kerítésnél jobbra fordulás következik. Amikor elérjük a nemrég elhagyott széles utat, mely keresztülvezet a bekerített irtáson, akkor már jó. Egy kis kerítés kiakasztás, majd a másik oldalon létra és már vége is ennek a szakasznak.
(Magunk között szólva nem érdemes lekanyarodni az útról és tépetni a ruhánkat, hisz a szekérút ugyanoda vezet.)

17. oldal (lap alján)
„Menjünk tovább a völgytalpon egészen addig, ameddig egy jobbról, föntről érkező keskeny nyiladékra nem lelünk.”
A völgytalpi út végénél lesz ez a keskeny nyiladék. Szerintem nem keskeny, mert szekérrel járható. Sajnos, hiába sasoltam, a magaslest nem láttam. Jelzés sincs. A magasles összeomlott, erre akkor jöttem rá, amikor felértem.
Ami az érdekes, az a jelzésekkel kavarás. Első nekifutásra továbbmentem, hisz nem láttam a magaslest és nem is volt keskeny az ösvény. Sajnos a völgytalpi út egyre szűkebb lett (járhatatlan), találtam viszont egy meglehetősen régi kék jelet egy öreg fán. Lehet, hogy valamikor erre vezetett a KÉK?
Szóval fel a dombra és onnan csodálatos út, jók a jelzések. Az óriás vadcseresznye fát érdemes megcsodálni!!!
Szelestén nehéz eltévedni, hisz vonzza az embert az országút. De a jelzett út sokáig kanyarog a faluban!

Ölbő után 5 km dögunalom. Bögöte hangulatos kis falu (van kocsma), a pecsét a bolt tulajdonosának lakásán van. (Pünkösd hétfőn valószínű, hogy a bolt zárva van.) A bolt mellett, nekünk jobbra a faluszéli aszfaltúton, majd balra, az utca elején van a ház (házszám a boltban, az ablakban).
Bögöte után az út járható, az atlaszban leírt "sebek" időközben begyógyultak.
Porpác vá. után az erdő csodás, csak sajnos rövid.
A gáttúra érdekes. A duzzasztónál, mikor elfogyik a jelzés, balra van egy öreg híd, azon nagyon régi jelzés. A híd után azonnal jobbra, a konyhakertek mentén. Jelzés csak a végén van!

................................

Végül még egy hasznos infó.
Sárváron, a vasútállomáson van egy kellemes kis resti. Hideg és olcsó a sör, van babgulyás (nem drága és finom), melyet percek alatt tálalnak. Érdemes betervezni 30-40 percet.

Előzmény: Zete (1356)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1358
Csak nem a Dél-dunántúli piroson nyomulsz mostanság?
Előzmény: Váci (1357)
Váci Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1357
"Ez elég szivatós rész..."

Hát, igen. De erről még bővebben is szeretnék irni, mert több ilyen rész is van, hátha valaki még csak most készül oda.

Előzmény: Vaskalap kartárs (1353)
Zete Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1356
Köszönet mindenkinek az infókért! Ezek alapján az ölbő-i szállás tűnik a legelőnyösebbnek.

Joker!
Mail ment az új címedre.

Előzmény: Joker Karakter (1355)
Joker Karakter Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1355
A következő E-mail címen vagyok elérhető: janosa@freemail.hu , mert az index még a régit tudja.
Előzmény: Joker Karakter (1354)
Joker Karakter Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1354
Szombathelyi szállásügyben érdeklődtem egy koleszban, ami elég közel (kb 200m) van az autóbuszpályaudvarhoz.
Puskás Tivadar Fém-és Villamosipari Szakképző Iskola Berzsenyi Dániel Kollégiuma,
Szombathely, 9700 Ady Endre tér, (94)312-198
A házszámot nem tudom, de az MMIK parkolója mögött, két kézilabdapálya között van.
bruttó 1000Ft/fő/éj, kultúrált körülmények, négyágyas szobák.
július 19 és augusztus 8 között zárva vannak.

Egyébként nálam általában lehetne aludni sporttársi alapon, mivel szombathelyi vagyok, de a mostani és a következő hétvége nem alkalmas, a volt feleségeméknél lakásátalakítás van, és a gyerekek nálam vannak, max egy fő fér el, matracon.
Akit érdekel a dolog, dobjon meg maillel, mert a fórumot nem igazán rendszeresen olvasom :-(

Joker Karakter

Előzmény: Zete (1346)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1353
Favágó emlékmű? Ez így nem ugrik be.Ráadásul úgy tudom, hogy a kéknek ott nincs is bélyegzőhelye. Bár lehet, hogy az új igazolófüzet szerint már Ropolypusztán is kell bélyegezni. Az enyém 1991-es (vagy '92-es), abban még csak Simonfa és Zselickisfalud szerepel.
Annyi biztos, hogy az emléktábla után vissza kell menni az útra (tehát ez kitérő). Az aszfaltot keresztezi egy földút úgy 3-400 m után. Itt északra kell fordulni és egy magaslesekkel teletűzdelt úton lehet haladni. Ez elég szivatós rész mert jelzés nem nagyon van. Mielőtt véget érne az egyenes völgy (és felérnél egy dombra a kunyhóhoz), az erdő szélén az út jobbra kanyarodik, de itt át kell vágni a réten balra és ott bemenni az erdőbe. Utána is ócska a jelzés, ezért térképet és tájolót feltétlen vigyél.
Előzmény: Váci (1352)
Váci Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1352
Köszi Vaskalap!

Ropolypusztán az általad emlitett emléktábla nem azonos a favágó-emlékművel? Én ott kerestem a nyalókát. A KÉK-nyalóka is ott van?

Előzmény: Vaskalap kartárs (1351)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1351
Ropolypuszta:
Ha dél felől közelítesz (Bőszénfa), akkor egy aszfaltúton haladsz. A hársas erdőből kiérve Y alakban ágazik el jobbra fel egy másik út a rét előtt. (A rét baloldalt van). Ezen a rosszabb állapotú aszfalton haladva –ami egy vadászházhoz vezet- kb. 100 m után jobbkéz felől találod az emléktáblát. Itt van a doboz, amiben a nyalókának lennie kell. Tavaly, amikor ott jártam nem volt.

Mecsekszentkút:
Ha Pécs felől közelítesz és már átmentél a Remete-rétre vivő úton majd, megteszel 20 métert, akkor ne fordulj el jobbra az „igazi” úton, hanem menj egyenesen az erdészházak mellett. Az utolsó ház előtt levő fára van erősítve a doboz.

Előzmény: Váci (1347)
asciimo Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1350
Szombathelyen olcso szallas a vasutallomason,
(Vasutas vendegszoba) Tavaly aludtam ott, elegge kulturalt volt, es olcso. Arra nem emlekszem, bocs. Informacioert hivd fel a Szombathelyi vasutallomast, mondjuk a forgalmi irodat.

udv, asciimo

Előzmény: Zete (1346)
Güsziológus Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1349
Szia Zete!
Ölbő nevű faluban van szállás.
Ez a falu kb. 1 km a vasútállomástól (busz is van, bár ritkán), ahol pecsételni kell.
Személy/éjszaka 600 Ft, van mosdási lehetőség.
Telefonszám: (95) 366-106.
A Polgármesteri Hivatal száma: (95) 366-001.
Itt kaptam a telefonszámot.
Ha érdekel, hívd azonnal, aki előbb jön, előbb őröl - ez a tulaj jelszava.
A többiről később, most el kell mennem.
Előzmény: Zete (1346)
burnie Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1348
A hétvégén egy érdekes túrát tettünk egy barátommal, a Bakony északi, a Vértessel határos
részén. A Táncsics Mihály körtúra a Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Csatka, Súr, Aka, Ácsteszér, Bakonyszombathely útvonalon halad, kb. 48 km hosszan. Itt szokták rendezni a Táncsics teljesítménytúrákat is.
A dolog különlegessége az, hogy ez a rész a legújabb Észak-Bakony térképen is csak részben van rajta (a fele kb.), de mivel a jelzések kiválóak, gond nélkül végigjárható térkép nélkül is.
A táj leginkább a Gödölloi-dombsághoz ill. a Csereháthoz hasonlítható; sok sík rész, sok domb, erdok mezok, szántások, tehát semmi köze a Bakony többi részén megszokotthoz.
Ha valaki végig szeretné járni, érdemes Bakonyszombathelyrol vagy Bakonybánkról indulnia, ide Bp.-rol vonattal könnyen le ill. haza lehet jutni. A túra félútján a Súri turistaházban érdemes megszállni, ahol az ágynemüs, meleg zuhanyzós szállás összesen 500 Ft. Érdeklodni a polgármesternél lehet a 34-375-033-on. A faluban üzemel a Sógoromhoz címzett vendéglo, ahol ketten (leves, sült csirke, rizs, savanyúság, üdito+ 2 korsó sör, jatt) 1900 Ft-ot fizettünk. Érdemes telefonon elore érdeklodni.
Összességében egy nagyon kellemes kora nyári túrát tettünk, amit mindenkinek jószívvel ajánlok.
Váci Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1347
Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy Ropolypusztán (Zselic, DDK és DDP) hol lehet pecsételni, nyalókázni, stb.? Sajnos semmit nem találtam, igaz, én még nem vagyok rutinos az ilyesmiben.

Hasonló a kérdésem a DDP Mecsekszentkút bélyegzőhellyel kapcsolatban is.

Zete Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1346
Üdv Mindenkinek!

Május 18-20 között mennénk az Írottkő-Sárvár távot bejárni (tavaly már terveztük, de akkor CSerehát lett helyette), és szállás ügyében kellene egy kis segítség:
A következő a helyzet:

I.
Az 1. éjszaka Kőszegen megoldott.

II.
A 2. már annál problémásabb. Úgy tervezzük, hogy Szelestéig gyalogolunk, de itt sem az atlasz, sem más hírforrás nem tud "normális" árú szálláshelyről (A kastély nem igazán az). Igen-igen megköszönnénk, ha tudnátok ajánlani valami ilyesmit.

III.
Szóba jöhet még az Ablánci csárda. Az atlasz szerint a tulaj fenntart helyeket a túrázóknak, de ez korábban tudtommal nem volt így, szóval inkább kétséges, mint biztos. Ráadásul akkor a 3. napra jókora táv maradna, míg a 2. nap elég rövidre szűkül.

IV.
Ha végképp nincs szállás, akkor arra gondoltunk, hogy visszautazunk aludni Szombathelyre, de a városbeli lehetőségekről sincs infónk, tehát ugyanaz a helyzet, mint a II. p. alatt.

Az infókért cserébe fel tudunk ajánlani egy szép és kellő terjedelmű beszámolót...

Zete

Güsziológus Creative Commons License 2002.05.08 0 0 1345
Köszi a figyelmességet, nekem a 6:35-ös a korai, ui. az asszonnyal megyek és Ő nem szeret hajnalban kelni.
Az a szimpatikus a járatban, hogy jó két órával hamarabb van Sátoraljaújhelyen, mint a pesti (átszállásos) gyors. Van idő kényelmes reggelizésre (esetleg valami meleg ételre), kávézásra és pici bandukolásra a városban.
9:00-kor legkésőbb elindulok és kényelmes tempóban is elérem Pálházát (+ 2-3 km) du. kettőig.
Itt ui. még sohasem jártam és érdekel a kisvasút környéke.
Úgy tudom, van vendéglátó hely is.
Szóval ideális találkozó hely.
Délután pedig lötyögve beérünk Füzérre. A szint nem látszik veszélyesnek.
És ami a lényeg, a vasárnapra maradó 15 km - be belefér a vár és Hollóháza is. Remélem, nyitva találjuk. Visszafelé mehetünk busszal is, ha minden igaz.
Szóval szép programnak nézünk elébe, remélem, az idő is jó lesz.

Apropó.
Hallottam az MTSZ-ben, még tavaly ősszel, hogy állítólag lesz turistaház a Bányi-nyereg - ben, Rudabányácska "előtt". Hallott valaki erről?
Rudabányácskán egyébként adnak céges bélyegzőt, de rossz a közlekedés Sátoraljaújhelyről. Bár az is lehet, hogy 8:00 körül van járat, de az biztos, hogy a pesti gyorshoz nincs busz csatlakozás. Holnap majd ennek is utánanézek.
Még egyszer kösz a figyelmességet.
Beszámoló természetesen lesz.

Előzmény: Vaskalap kartárs (1344)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.08 0 0 1344
Szombaton korán reggel van busz Sátoraljaújhelyre.

Vigyázz! Füzérről szombaton az első busz 635-kor indul. Ha erre gondoltál, akkor jó. De a korán reggel lehet 553 is, (pálházai átszállással) de ez csak hétfőtől péntekig jár. A legelső busz -ha valóban nagyon korán akarsz indulni- 354-kor indul, de ez nem a faluból hanem, Hollóházáról úgyhogy ki kell gyalogolni az elágazáshoz (3 km). Ez tényleg brutálisan korán van.

Előzmény: Güsziológus (1343)
Güsziológus Creative Commons License 2002.05.08 0 0 1343
Döntöttem.
2002. május 31.-én (pénteken) elutazunk Füzérre.
Szombaton korán reggel van busz Sátoraljaújhelyre. Rövid városnézés, egy kis hegymászás (Vörös-nyereg) és már Rudabányácska határában leszek. Itt hagytam abba, tavaly novemberben.
Bózsváig egyedül, onnan közösen Füzérre, majd másnap a "csúcs".
Késő délután irány haza. Gondolom, 3-4 óra alatt csak hazaérünk. Majd adunk neki.
Összességében tehát 2 teljes napot szánok a 27. szakaszra. Néhány évvel ezelőtt voltam már a völgyben, izgalmas lesz újra körülnézni a megújuló várban és Hollóházán.
Fűzér várát egyébként láttam már a Nagy-Péter mennykő nevű (tszf. 709) csodálatos kilátóból. Ez onnan jutott eszembe, hogy az atlaszban ez a kiruccanás nincs benne. Pedig jobb, mint a Kerek-kő. Onnan ui. már nem látszik a völgy, mert a magasság csak 500 körüli.
Én már tavaly eldöntöttem, hogy az utolsó pecsétet Visegrádon üttetem be, a hajóállomáson, ott, ahol elkezdtem.
Nekem kedvencem a Dunakanyar és az sem mellékes, hogy ott fejezem be, ahol elkezdtem, tavaly szeptember 21.-én. Hogy ez a kirándulás (Dobogókő - Visegrád) mikor lesz, még nem tudom, de júniusban biztosan.
Nekem tehát itt lesz vége.
Lehet, hogy nem stílszerű, de egyéni.
Ui.:
Magunk közt szólva utólagos az ideológia, azért kezdtem Nagymaroson, mert az atlasz első része akkor jelent meg, utazni meg nem volt kedvem, menni viszont annál inkább. És a Börzsönnyel kezdeni nem volt rossz választás.
Előzmény: asciimo (1342)
asciimo Creative Commons License 2002.05.08 0 0 1342
A Zempleni szakaszt en is a vegere szeretnem hagyni, pedig a Zemplen az egyik Kedvencem.
De a haverom rabeszelt, hogy az ugy stilszeru, ha a Hollohazai pecset az utolso, amit beutsz. Persze az Irottkoi se rossz utolsonak.
A Zemplennek epp a messzisege biztositja a nyugalmat, ott nincs az az autoskirandulo tomeg, mint pl. a Teve-Sziklanal, vagy Dobogokon, vagy Nagymaros felett a Kovesmezon.

felig off.
Mostanaban sokat jarok autoval, es mivel kevesebb idom van, probaltam ugy turakat tervezni, hogy autoval kozelitem meg a rajthelyet.
Igy jottem ra arra, hogy sokkal jobban szeretek vandorolni, mint korturakat csinalni. Es ezert is szeretem a kekturat... De talan majd nyaron jobban lesz idom ra.

Előzmény: Güsziológus (1339)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!