Keresés

Részletes keresés

Gödény Creative Commons License 2000.05.11 0 0 107
Pedig az.
Előzmény: pulp (105)
pulp Creative Commons License 2000.05.11 0 0 106
Gödény

Gipsz J = P. V. ?

Előzmény: pulp (105)
pulp Creative Commons License 2000.05.11 0 0 105
Kicsit off-ízű, de innen jött az ötlet.

Nekem akkor nem stimmel. Ezek szerint nem terhetek le MTB-vel az aszfaltutrol az erdobe? Es aztan itt vannak az egyre nepszerubb tajbringaversenyek, ahol montival keressuk a bojakat, ott sem ker senki engedelyt az uthasznalatert, csak max bejelentik, hogy versenyt akarnak rendezni. Nem nagyon hiszem, hogy engedelykoteles lenne az osvenyek kerekparos hasznalata.

Előzmény: Gödény (100)
Gödény Creative Commons License 2000.05.10 0 0 104
Azért lehet rögtön ráismerni, mert nem ez az egyetlen rossz napja :-((( Ami a viselkedését illeti, abban tökéletesen igazad van.

Az biztos, hogy az egész útvonalra nem kaptátok volna meg az engedélyt - mert ha bárhol automatikusan kiadnák, akkor értelmetlen lenne az általános tiltás.

Nem hiszem, hogy a gyalogos meg a kerékpáros túrázók között ellentétnek kellene lennie. Viszont a hegyen, a turistaúton száguldozó MTB-s meg a gyalogos között már lehet. A gyalogos szemszögéből nézve ennél már csak a crossmotoros a rosszabb. És ezen csak a szétválasztással lehet segíteni.

Előzmény: Oversize (103)
Oversize Creative Commons License 2000.05.10 0 0 103
Kedves Gödény!

Lehet, hogy jogilag nem kifogásolható "Gipsz Jakab" viselkedése (ezt a "jogi problémát" egyébként nem említette a 10 másodperc alatt), de engem is csak a "hozzá (nem) állása" zavart. Egyébként, ha ezt elmondta volna, még (talán :-) ) meg is értettem volna, hogy miért nem kaphatunk jelvényt.
Az erdész mondhatja, hogy ejnye-ejnye. Lehet, hogy előzetesen engedélyt kellett volna kérnünk minden egyes erdésztől, bár akkor még mindig a papírmunkánál tartanánk. :-) (Nem is gondoltunk erre annak idején, de a második ejnye-ejnye után kértünk volna engedélyt.)

Lehet, hogy Gipsz Jakab egyébként jó fej és csak kellemetlen napja volt, de minden esetre elég rosszul esett a viselkedése.
(Egyébként én azóta is érzek egyfajta ellentétet a gyalogos és kerékpáros túrázók között. De ez lehet, hogy csak üldözési mánia. :-) )

A túra leírása már megjelent vagy 5-6 éve. Majd előkeresem, hogy melyik számokban.

Előzmény: Gödény (100)
Gödény Creative Commons License 2000.05.10 0 0 102
> Így például ~33 kg-os hátizsákokkal indultunk.
Hm. Az én hátamat már a 2x kg is nagyon húzza.

Az ilyesmire pedig elég egyértelmű a vélemény - az adott körülmények között választottál magadnak valamit, meg bírtad csinálni, tehat gratula. A túl nagy zsáknak - szerintem - egyetlen hátránya van: rombolja az ember kedélyállapotát, kevesebbet van kedve bámészkodni, élvezni a tájat, többet van az ember magával elfoglalva. De ha kellően megedződött már az ember - vagy elég sokat kizabált a zsákból - akkor beáll a kellemes egyensúly.

> főleg a sok aszfaltgyaloglás, amiért szidtuk is sokat az út-kijelölőket.
A szidás - sajnos - csak részben jogos. Mert az aszfaltra úgy kerül a jelzés, hogy nem sikerült mást találni, vagy volt más, de az befuccsolt. És ha baj van - lezárták az utat, mindegy, hogy komoly okkal vagy _csak_ - akkor nagy hirtelenjében az aszfalt a segítség. Aztán előfordul sajnos, hogy az akadály már megszűnt, de a jelzés ottragad az aszfalton.

Nem annyiból áll a jelzés-kijelölés, hogy végigsétálom a területet, és ha tetszik egy út, akkor jöhet a pemzli. Beleszól abba a terület tulajdonosa, az erdész, az önkormanyzat stb.

(Éppen most vasárnap raktuk vissza a Gerecse szélén, a Nagyegyháza felé aszfalton kerülő szakaszt az eredeti, több, mint 15 éves helyére. Annak idején a bányaművelés miatt kiemelt víz duzzasztotta fel annyira a patakot, hogy lehetetlenne vált az átkelés; a logikusabbnak tűnő kerülőút is majdnem mindig térdig sáros volt. De a kéktúrától független okból - teljesítménytúra útvonalaként - nyúltunk hozzá, persze a kéktúrások is bólintottak a dologra.)

Bárkinek van konkrét javaslata, hogy melyik aszfaltszakasz helyett merre lenne érdemes vezetni a kéket, és ezt nem csak a térkép mellett ötölte ki, hanem a helyszínen meg is nézte, írja meg bátran ide, vagy közvetlenul az MTSZ-nek az mtszhir@c3.hu címére. Ráfér már a kéktúrára egy felülvizsgálat, hogy hol lehetne csökkenteni az aszfalt-szakaszokat. Azt ugye felesleges mondani, hogy "Magánterület! Kutyával őrizve", meg "Bányaterület, robbantásveszély" feliratú táblák elég rosszul mutatnak egy úton. De ha túl szaporák a magaslesek, vadetető mellett megy el az út, az se jó jel - akkor az erdészet fog kötözködni - meg őszi alkonyatkor az úri vadászok lövöldözni.

Előzmény: h-alga (101)
h-alga Creative Commons License 2000.05.09 0 0 101
Sziasztok!
Örömmel észleltem ezt a topikot. Egy kicsit gondolatban nosztalgiázok, és így előre is elnézést kérek a sok szubjektivitásért:
1983-ban (érettségi után) egy barátommal ketten 40 nap alatt gyalogoltunk végig a Kéken: Velem - Nagy-Milic irányban (~1100 km).
Szinte mindenhol sátraztunk. (Kivétel pl:Velemnél nem hagyták a határőrök.)
Irtózatos mennyiségű cuccot cipeltünk, mert előtte ár alatt tudtunk főzőkonzerveket beszerezni. Így például ~33 kg-os hátizsákokkal indultunk. Az étkezéseknek hála ez csökkent.
Nehéz felidéznem, de úgy rémlik útközben kb csak 1000-1500 Ft-ot költöttünk per kopf.
A bakancsomat az út felemésztette (főleg a sok aszfaltgyaloglás, amiért szidtuk is sokat az út-kijelölőket).

Mielőtt a fentieket véleményeznétek, vegyétek figyelembe: Nemcsak tapasztalatlanok, hanem csórók is voltunk.
Nekem emlékezetes és meghatározó élmény volt.

Gödény Creative Commons License 2000.05.09 0 0 100
Annak, hogy kerékpárral miért nem ér, sajnos jogi akadálya (is) van. Az erdőben ugyanis csak olyan utakon szabad kerékpározni, amelyeken ezt engedélyezték.

Ha X, Y vagy Z ha bemegy az erdőbe bringával nem kijelölt kerékpárútra, akkor 100 esetből 99-nél semmi nem történik, egyszer meg azt mondja az erdész, hogy ejnye-ejnye. Egy szervezet viszont nem írhat ki olyan rendezvényt, amely már eleve jogszabályellenes.
Tehát ha mondjuk hétfőn délután jártál volna bent, és nem (csak) Gipsz Jakabbal találkozol, akkor valószínűleg jól elbeszélgettél volna az útról, az élményeidről, de jelvény akkor se lett volna a dologból, mert ez a regula.

Gipsz Jakab (tudom, hogy kiről van szó) fog kapni tőlem egy morgást, de társadalmi munkában arra előforduló alakként sajnos érdemben semmit nem tudok változtatni (mert nem ez az első efféle eset). Persze a viselkedésben az íróasztal lelket romboló hatása is benne van - ugyanez a Gipsz Jakab egyébként munkaidőn kívül jelzést fest, új utakat hoz létre, teljesítménytúrát rendez, szívvel-lélekkel. Csak az íróasztal mögött ilyen - ami persze nem mentség.

Ha megjelenik az írásod, majd közöld, hogy melyik számban - érdekel a dolog.

Előzmény: Oversize (99)
Oversize Creative Commons License 2000.05.09 0 0 99
Sziasztok! Én végig kerekeztem (ahol lehetett) montival az OKT-t (néhány barátommal). 4x1 hétig tartott.
A MTSZ nem fogadta el a teljesítést, arra hivatkozva, hogy a kiadott füzet szerint csak gyalog (vagy sílécen) lehet végig csinálni a túrát. :-(

Az egészben nem az bosszantott igazán, hogy nem adtak jelvényt (mert az élmény volt a legfontosabb), hanem az, hogy nem is igazán érdekelte őket, hogy ezt tényleg valaki megcsinálta kerékpáron vagy sem. Bementem az MTSZ-be. Mondtam lelkesen, hogy mit csináltunk és itt vannak a bizonyítékok*. Mondta "Gipsz Jakab" az íróasztal mögül egy telefonbeszégetés és egy irat olvasás között 10 másodperc szünetet rám áldozva, hogy az nem ér, bla-bla-bla .... Kijöttem. Ennyi. Egy ilyen fickótól (vagy egy szervezettől, ahol ilyen fazonok találhatók,) nem is kell az "elismerés".
*Természetesen a pecsételő füzeten kívül olyan fotók is bizonyítják a teljesítést, amiért tényleg "megszenvedtünk". Kedves emlék volt például felvinni a kerékpárt a szanda (vagy a füzéri) várba, vagy a rengeteg eltévedés a jelzés hiánya miatt, stb.
Több info a túráról a Mountain Bike Action Hungary-ban található (majd megírom, hogy melyik számokban, ha érdekel valakit).

Joker Karakter Creative Commons License 2000.04.27 0 0 98
Szevasztok, szóval még éltek ;-)

>Elmaradtak a beszámolók :-(
Szégyenlem, de sajnos ennél súlyosabb elmaradásaim is vannak. (Azokat is szégyenlem.)
Remélem, nem fogom megcáfolni azt a közmondást, hogy ami késik, nem múlik.

>Szállásügyben próbáld meg a vasútállomást!
Ez most komoly? Egyszer akartam vasúti szálláson aludni, a Keletiben, de nem jött össze (már nem emlékszem, miért).
Egyébként idén már épp eleget csöveztem a vasúton. Aludtam postavonatokon, Veszprémben, Kál-Kápolnán, Pásztón, tavaly egyszer a Déliben, kint a szabadban, állandóan felriadva, hogy nem megy-e el a vonatom, mit mondjak: nem ez a legszebb része a túrázásnak.
Szóval ha a vasutat komolyan mondtad, légyszi magyarázd is el.

Üdv: Joker

Előzmény: Lehoczki Gabor (96)
Carpy Creative Commons License 2000.04.27 0 0 97
Aki nem kuld beszamolot reggelre,
Nem kap szallast estere!
:)))
Előzmény: Joker Karakter (95)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.04.26 0 0 96
Szia Joker!
Elmaradtak a beszámolók :-(

Szállásügyben próbáld meg a vasútállomást!

Gábor

Előzmény: Joker Karakter (95)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.04.26 0 0 95
Szevasztok!

Zircen keresek szállást szombaton (29-én) éjjelre. 3 fő részére. Lehetőleg ágy, ágynemű, törölköző, fürdési lehetőség legyen. A kék jelzéstől ne legyen messze. És ne legyen túl drága.

Aki tud segíteni, akár infóval, akár konkrét szállással, kérem, jelentkezzen.

Üdv: Joker

(Eddig az Erdőalja Panziót meg a Borbála Túristaszállót találtuk meg, de nem tudjuk, a város melyik részén vannak.)

mackotura Creative Commons License 2000.04.14 0 0 94

Csajóka!

Mint új tag máris szeretnélek maghívni benneteket egy 25/50 km-es MACKÓ túra
néven futó bulira.
A részleteket a "Gyertek velünk túrázni" törzs asztalnál.

Kérlek olvasd el és ha kérdésed van jelentkezz az ott megadott címen ill.
telefonszámon!
Előre is köszi.

Carpy Creative Commons License 2000.04.12 0 0 93
Roviden es velosen:
Nagyvazson alapvetoen 4 vasuti helyrol erheto el busszal: Veszprem, Tapolca, Eszaki parti allomasok, Ajka. Ebbol igazan csak az elso ketto igazan vasarnap.

Tapolcarol 7.45, 11.05, Veszprembol 7.00, 10.15, 11.35 (Hivatalos menetrendben 10.20, de 10.15 a helyes)

Ezek kozul egyik se megy be a faluba, csak a benzinkutig, onnan 1,3 km a kozpont. Elkepzelheto, hogy van meg kozben valamilyen falujaro busz, ezek biztosan vannak. Menetido kb. 30 perc, mindket iranybol.

Előzmény: Joker Karakter (92)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.04.07 0 0 92
Carpy: Kösz az infót, bár tudom, nincs mit :-(((, mi is kb így gondoltuk, így autósra vettük a figurát. Viszont az érdekelne, hogy 16-án, vasárnap, hogy jutunk le Nagyvázsonyba. Indulás Szhely, és minél többet vonattal, mert félárúm van. Az Elvirát én is ismerem, de a Veszprém megyei buszokkal bajban lennék. Valamikor délelőtt-dél körül érjünk oda, mindegy, hogy mikor, és kényelmesen.
pulp: Köszi az invitet, megpróbálom.
pulp Creative Commons License 2000.04.06 0 0 91
Hi

Épp most jövök a túraverseny-topicból, s örömmel olvastam itt is egy Joker-beszámolót. Hol a folytatás?

Bátorításként itt is egy saját emlék. Egy szép júniusi napon úgy tíz éve indultunk a Szajki tavaktól Ötvös felé. Minden szép volt, jó jelzések, 90 fokos kanyarok, de Ötvös előtt úgy öt kilométerrel megállt a víz az erdőben. Sehogy nem lehetett kikerülni, volt, ahol a bakancsot teljesen ellepte, ebben mentünk vagy két kilométert, össze-vissza csíptek bennünket a szúnyogok. Felejthetetlen élmény volt. Nektek hogy tetszett ez a szakasz?

Carpy Creative Commons License 2000.04.06 0 0 90
Joker különleges meghívására álljon itt az 1000.!

Sziasztok, és elnézést kérek a hosszú csendért, 3 hétig nem sikerült netközelbe érnem.

Menetrendi infók:

Szakonyfalu (azazhogy Felsőszölnök):
Szentgotthárdra járnak be a buszok, Vasi Volánhoz képest elég gyakran :( Egyszóval napi 6-7 busznál többre nem szabad számítani, hétvégén még ennyire se. Közvetlen járat indult munkanapokon másfél évvel ezelőtt 4.20 körül Szombathelyre, ez este megy vissza, 18.40-kor talán. Utolsó busz Felsőszölnök felé kb. 22.30, de pénteken bevárja a 21.40 körül Szhelyről induló vonatot.
Mindezt a felsőszölnöki vonalra értem, nem biztos, hogy mind betér róla Szakonyba.

Szombathely 6.50 16.10 18.40
Körmend 7.20 7.50 11.20 17.15 19.xx
Szentgotthárd 7.50 8.45 12.30 18.30 20.xx

Szentgotthárd 4.40 5.00 7.50 10.05 16.50
Körmend 5.xx 6.15 9.00 11.00 17.20
Szombathely 5.xx 7.00 17.50

Valamenyi csak munkanapokon, kivéve a Körmend i. 7.50, vissza Sztgh i. 10.05, mert az hétfőtől szombatig jár, (Zalaegerszeg i:6.40, illetve érk. 12.15, onnan 12.30-kor csatlakozás Budapestre, érkezik 15.55, hétfőtől Szombatig)

Az időpontok megközelítőleg pontosak, érdemes utánaérdeklődni a biztonság kedvéért.

B.henye:
Lehetetlen. A buszok Révfülöpre hordanak, hétvégén jó, ha 2-3 járat van reggel és délben biztos. Bár ezt már nagyon régen néztem utoljára, kb 10 éve terveztem volna túrát oda, de a közlekedési nehézségek meghiúsították. Pula, Nagyvázsony viszont nagyon jól ellátott.

Nógrád megye:
sajnos arrafelé nem vagyok járatos, de megbízható pont, hogy Salgótarjánba hétfőtől vasárnapig van 3 műszakos munkásszállítás, szinte a megye összes közeleső településéről, azaz érkezési adatok 5.30, 13.30, 21.30, Indulási adatok egy-egy órával később. (Izé, szóval ez is vagy 6 éves tapasztalat, azóta leépülhetett kicsit az ipar, de a buszok talán megmaradtak)
Nyomtatott menetrendet már nehéz szerezni erre az évre (május végéig jók), de a Volán Egyesülésnél még talán lehet, Nagykörút, Oktogon és Nyugati között, a Duna felőli oldalon, föl kell menni a lépcsőházban, egy Kisalföld Volán iroda mellett. (Legalábbis legutóbbi ottjártamkor még úgy volt)
Az autóbuszállomásokon általában el lehet kérni a forgalmistától/tudakozóstól a menetrendet, ha megígéred, hogy nem viszed messzire. Ezek azért is jók, mert a lelkiismeretes forgalmisták belevezetik a változásokat is.

E94:
A helyközi tendert megnyert autóbusztípus, Egyedi autóbuszgyár terméke. Elől és középen van ajtaja, erősen "kocka", elég helyes a pofija, de apróbb hiányosságai is vannak, pl. ki-kiesik az ajtaja. Különleges ismertetőjele: az öregek lába nem ér le az ülésről. :)

remélem mindenre válaszoltam, és ezennel jubilálok!

Joker Karakter Creative Commons License 2000.04.06 0 0 89
Ugye ez az a Bozó, akinek nincs e-mail címe?
:-(

Azért én fogok írogatni szorgalmasan. Most a Mátrabérc jön, de utána még ebben a hónapban el szeretnénk jutni Csókakőig. Persze a húsvétot kihagyjuk :-)

Joker

Előzmény: Gödény (88)
Gödény Creative Commons License 2000.04.06 0 0 88
Ha nincs pecsét, de van fénykép, akkor nem kell az MTSZ-nek írni, elég majd a befejezéskor a füzethez mellékelni a fényképet. A 2 hetet se stopperral mérik, és a levélre/bejelentkezésre csak akkor van szükség, ha se pecsét, se fénykép.
(Az információ Bozó Andrástól származik, aki az MTSZ központban jelenleg a Kéktúra elbírálását végzi.)
Előzmény: Joker Karakter (87)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.04.06 0 0 87
Mi az, gyerekek, senki sem kéktúrázik?
Carpy, már 999 hozzászólásod volt eddig. Nem akarsz jubilálni?

Üdv: Joker

Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.27 0 0 86
Carpy!

Egy gyors kérdés, tudom, Te ebben jó vagy:
Hogyan lehet szombati napon lejutni Bpestről Bhenyére (nem tudtam kihagyni, szóval Balatonhenyére) busszal, vonattal, stoppal, gyalog, szóval mindegy, a lényeg, hogy lehetőleg reggel 8, max 9 körül már ott legyen az ember. És ne kelljen ezért hajnali kettőkor indulni :-)
Lehetséges ez egyáltalán?
Köszi!

Joker

Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.25 0 0 85
***Beszámoló
(Azért így kezdem, hogy később rá lehessen keresni a topicban az ilyen témájú hozzászólásokra)

Sárvár-Hosszúpereszteg-Sümeg, 2000. február 26-27.

Béla és Lipi Pestről jöttek vonattal, az állomáson gyors átöltözés, a csomagot betettük a forgalmi irodába, és már indultunk is. Kedves epizód, hogy semmit nem kértek, semmit nem kérdeztek (illetve azt, hogy mikor jövünk érte), nem adtak bilétát, csak "tegyék le oda...", és kész. Csodálkoztunk is egy kicsit, de aztán megegyeztünk, hogy a vidéki emberek sokkal barátságosabbak és jóhiszeműbbek. Keresztülmentünk a városon, és mivel féltünk, hogy reggel még nagy lesz a sár, a sótonyi elágazásnál nem fordultunk le balra, hanem a Hegyközségen át mentünk tovább. Nem volt jó ötlet, járda nincs, nagy kamionok zuhognak a lejtőn lefelé, nem túl biztonságos. Azért felértünk, és a celli műúton mentünk tovább Sitke felé. Sitkén átmentünk a pirosra, el a kápolnához, és fényképeztünk. Aztán tovább, csak úgy érzésre, vissza a kék felé. A Hercseg-hegyet már nyugatról kerültük, és délnek tartottunk, bár a kék egy kicsit hiányzott. Nem is bírtuk sokáig, letértünk a kellemes útról, át a lápos, gazos mezőn, majd egy tüskés erdősávon átjutva megtaláltuk a jelzést. Mehettünk is rajta vagy 200 métert, amikor egy merész kanyarodással visszament arra az útra, ahol korábban haladtunk. Innen délnek haladva elég jó, nem sáros tagutakon eljutottunk Gércéig. Egy mellékúton haladva beértünk a főútra, italboltot vagy polgármesteri hivatalt keresve. Az utcán egy lélek se volt, sokáig mentünk, míg kérdezősködni tudtunk. Kiderült, a kocsma zárva, a polgármestert meg rég elhagytuk. Vissza kellett gyalogolni vagy 500 m-t, és megtaláltuk a kitárt kapujú házat, udvarán a kerekeskúttal és egy nyitott pavilonnal. Ennek az oszlopán volt a pecsét. Az udvaron volt egy kutya, olyan nyugodtan aludta végig az ottlétünket, mintha a kéktúrázók arrafelé bolyongása legalábbis mindennapos dolog volna. Pedig tudta, hogy ott vagyunk. Kifelé jövet kerestük a házszámot, de nem volt. Viszont megtaláltuk a kerítésen az "Országos Kéktúra Pecsételőhely" feliratot, ami mellett olyan szépen elsétáltunk fél órával azelőtt. Ja, a házszám egyébként extrapolálva 49, de az utca nevét ne kérdezzétek.
Gércéről kifelé haladva a sportpálya a jó irány, ezt azért mondom, mert az ki van írva, de a kék nem mindenhol látható. Kiérve, és áthaladva a műúton, egészen a hidegkúti erdészházig jó minőségű aszfaltút vezet, érdemes elővenni a gördeszkát :-)
A Rózsáskerti erdészház után egy jó kilométerrel van a Banyafa: egy kidőlt fa, a környéke padokkal, asztalokkal, ismertető táblákkal kirakva, szóval ideális pihenőhely még nagyobb csoportnak is. Tűzrakó hely is volt. Sajnos forrást nem láttam a környéken, de nem is nagyon kerestem. Fényképeztünk, és mentünk tovább.
Káldig jórészt erdei utakon mentünk, amelyek helyenként nagyon sárosak voltak, főleg ott, ahol fakitermelés is folyt - de a frissen vágott fa illata fenséges volt. Káldon a Hubertus fogadó zárva volt, úgyhogy a vele szemben lévő Korona nevű műintézményben vételeztük magunkhoz az éppen esedékes védőitalt. A második körből én kimaradtam, mert el kellett mennem telefonálni - ez volt a tervezett első napi penzum végállomása előtti utolsó település, így innen telefonáltam Szombathelyre barátnőmnek, hogy mikorra jöjjön értünk autóval.
Káldon tudtunk Kéktúra-pecsétet szerezni, mert az iskola kerítésére jósolt pecsét megvolt. Továbbmenve többnyire jó erdei utak voltak, lehetett hárman egymás mellett menni, és dumálni. Észre sem vettük, és eltűnt alőlunk a kék, az volt csak gyanús, hogy egy olyan helyre értünk, ahol az általunk kívánatos déli irányt nem tudtuk tartani - egy sűrű, bozótos erdő terült el épp arra. Egy kis tanácstalan térképnézegetés, távolságbecslés után úgy döntöttünk, keletról kerülünk, és amint lehet, délnek fordulunk. Jól döntöttünk, csakhamar megtaláltuk magunkat a térképen, majd a kék is meglett. Naplemente előtt, de már égő utcai lámpák fényében vonultunk be Hosszúperesztegre. Könnyen megtaláltuk a templomot, az oldalán a pecsétes ládikót, de a lánc végén - NEM VOLT SEMMI! A plébános próbált nekünk segíteni, hogy hoz egy pecsétet, de mi inkább elhárítottuk a kedvességét, és szerényen megelégedtünk azzal, hogy útba igazítson minket a kocsma felé. A kocsma a templomtól vissza a 8-as út felé van, bal oldalon, kb 200 m-t kell menni, előtte egy 3-4 autónyi parkolóféle, és maga a kocsma bent van egy udvar hátuljában. Volt pecsét - egyáltalán: ezen a napon mindenhol volt MTSZ-es kéktúra-pecsét. Autóval mentünk vissza Szombathelyre aludni.
Folyt köv...

Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.25 0 0 84
Nem bántani akartalak!!!

Ha megjön a válasz a leveledre, szólj!

Köszi, Gábor

Előzmény: Joker Karakter (83)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.25 0 0 83
"... Felismerhető - a pontot és a személyt együtt ábrázoló - fotók ugyancsak igazolásul szolgálhatnak. ..."
A folytatásban szó nincs egyéb feltételről.

De előtte ez a szöveg is ott van:
Valamennyi ellenőrző ponton kell pecsételni. Amennyiben ez nem lehetséges...
Szóval több lehetőség van, de a default a pecsét. Ne ragozzuk tovább, ha ez fontos, akkor ott kell megkérdezni, ahol elbírálják a teljesítést, minden más agyalás csak találgatás részünkről.

Előzmény: Lehoczki Gabor (81)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.25 0 0 82
OK, de akkor hogy kell érteni az előbb dőlt betűvel hozott Pálmai-idézetet? Bürokratikus túllihegés?
Korábban már írtam, hogy nekem fontos az is, hogy elismerjék a teljesítményemet. Ha ez Neked nem perdöntő, hagyjuk a témát. Nekem sem egyértelmű egyébként a dolog, azért is mondtam, hogy kérdezz rá. Én egy többoldalnyi levelet küldtem nekik, még most is emésztik :-)
Előzmény: Lehoczki Gabor (81)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.25 0 0 81
Joker!

Most néztem meg az igazoló füzetemet (1993-as kiadás). Ez az OKT kiírásával kezdődik, annak 6. pontja határozza meg az igazolás módját.

Ebből idézet:

"... Felismerhető - a pontot és a személyt együtt ábrázoló - fotók ugyancsak igazolásul szolgálhatnak. ..."
A folytatásban szó nincs egyéb feltételről.

Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.25 0 0 80
Szia Joker, már azt hittem, elvesztél az ingoványban... Érdekelne, hogy Ti milyen tapasztalatokat szereztetek az úton. Nekem pl a Sümeg-Zalaszántó szakasz még hétravan, érdekelnének a részletek.

Pecsét: engem az érdekel, hogy megcsináljam, és nem az, hogy benne legyek a nagykönyvben. Sajna nincs arra időm, hogy túránként leveleket produkáljak. Útközben folyamatosan fotózunk, induló és éárkező helyen pedig figyelünk arra, hogy mindig ugyanott készüljön a fotó!

Gábor

Előzmény: Joker Karakter (78)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.25 0 0 79
Ezer bocs Lehoczki Gábortól!

Joker

Előzmény: Joker Karakter (78)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.25 0 0 78
Bocs az eddigi némaságért, igen rossz gazdája vagyok a topicnak, próbálok ezen változtatni.
Először is néhány fontos infó kéktúrázóknak:
Itt van egy teljes, hivatalosnak számító, és eléggé karbantartott leírás az OKT bélyegzőhelyekről.

Ott található egy fontos infó, főleg Lehocki Gábornak hívnám fel a figyelmét rá!

A hiányzó bélyegző (elsősorban a lakott településeken kívüli) igazolásához kérelmet a túra után két héten belül írásban az MTSZ Gyalogtúra Bizottság címére kell benyújtani a pontos dátum és a túrán résztvevők névsorának feltüntetésével. Amennyiben a bejelentés valódiságáról meggyőződtünk, akkor visszaigazolást küldünk a bejelentő címére.

Gábor! Mi is úgy jártunk, a Gyöngyösi csárdánál, mint Ti, én küldtem egy emilt a mtsz-be. Lehet hivatalosan is e-mailben intézni a dolgokat, az
mtszhir@c3.hu
címre küldd a levelet, és címezzed neki:
Pálmai Vencel titkár, a Gyalogtúra Bizottság elnöke
Egy levélváltásom már volt vele is, meg az OKT-s honlap rendszergazdájával, de az igazi levelemre még nem válaszoltak :-(

Szóval nem akarlak elkeseríteni, de nem 100%, hogy ha nincs kedvetek bemenni a faluba pecsételni, akkor helyette elfogadnak egy fényképet a falutáblával. Ennek kérdezz utána.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!