Keresés

Részletes keresés

Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.04.26 0 0 96
Szia Joker!
Elmaradtak a beszámolók :-(

Szállásügyben próbáld meg a vasútállomást!

Gábor

Előzmény: Joker Karakter (95)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.04.26 0 0 95
Szevasztok!

Zircen keresek szállást szombaton (29-én) éjjelre. 3 fő részére. Lehetőleg ágy, ágynemű, törölköző, fürdési lehetőség legyen. A kék jelzéstől ne legyen messze. És ne legyen túl drága.

Aki tud segíteni, akár infóval, akár konkrét szállással, kérem, jelentkezzen.

Üdv: Joker

(Eddig az Erdőalja Panziót meg a Borbála Túristaszállót találtuk meg, de nem tudjuk, a város melyik részén vannak.)

mackotura Creative Commons License 2000.04.14 0 0 94

Csajóka!

Mint új tag máris szeretnélek maghívni benneteket egy 25/50 km-es MACKÓ túra
néven futó bulira.
A részleteket a "Gyertek velünk túrázni" törzs asztalnál.

Kérlek olvasd el és ha kérdésed van jelentkezz az ott megadott címen ill.
telefonszámon!
Előre is köszi.

Carpy Creative Commons License 2000.04.12 0 0 93
Roviden es velosen:
Nagyvazson alapvetoen 4 vasuti helyrol erheto el busszal: Veszprem, Tapolca, Eszaki parti allomasok, Ajka. Ebbol igazan csak az elso ketto igazan vasarnap.

Tapolcarol 7.45, 11.05, Veszprembol 7.00, 10.15, 11.35 (Hivatalos menetrendben 10.20, de 10.15 a helyes)

Ezek kozul egyik se megy be a faluba, csak a benzinkutig, onnan 1,3 km a kozpont. Elkepzelheto, hogy van meg kozben valamilyen falujaro busz, ezek biztosan vannak. Menetido kb. 30 perc, mindket iranybol.

Előzmény: Joker Karakter (92)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.04.07 0 0 92
Carpy: Kösz az infót, bár tudom, nincs mit :-(((, mi is kb így gondoltuk, így autósra vettük a figurát. Viszont az érdekelne, hogy 16-án, vasárnap, hogy jutunk le Nagyvázsonyba. Indulás Szhely, és minél többet vonattal, mert félárúm van. Az Elvirát én is ismerem, de a Veszprém megyei buszokkal bajban lennék. Valamikor délelőtt-dél körül érjünk oda, mindegy, hogy mikor, és kényelmesen.
pulp: Köszi az invitet, megpróbálom.
pulp Creative Commons License 2000.04.06 0 0 91
Hi

Épp most jövök a túraverseny-topicból, s örömmel olvastam itt is egy Joker-beszámolót. Hol a folytatás?

Bátorításként itt is egy saját emlék. Egy szép júniusi napon úgy tíz éve indultunk a Szajki tavaktól Ötvös felé. Minden szép volt, jó jelzések, 90 fokos kanyarok, de Ötvös előtt úgy öt kilométerrel megállt a víz az erdőben. Sehogy nem lehetett kikerülni, volt, ahol a bakancsot teljesen ellepte, ebben mentünk vagy két kilométert, össze-vissza csíptek bennünket a szúnyogok. Felejthetetlen élmény volt. Nektek hogy tetszett ez a szakasz?

Carpy Creative Commons License 2000.04.06 0 0 90
Joker különleges meghívására álljon itt az 1000.!

Sziasztok, és elnézést kérek a hosszú csendért, 3 hétig nem sikerült netközelbe érnem.

Menetrendi infók:

Szakonyfalu (azazhogy Felsőszölnök):
Szentgotthárdra járnak be a buszok, Vasi Volánhoz képest elég gyakran :( Egyszóval napi 6-7 busznál többre nem szabad számítani, hétvégén még ennyire se. Közvetlen járat indult munkanapokon másfél évvel ezelőtt 4.20 körül Szombathelyre, ez este megy vissza, 18.40-kor talán. Utolsó busz Felsőszölnök felé kb. 22.30, de pénteken bevárja a 21.40 körül Szhelyről induló vonatot.
Mindezt a felsőszölnöki vonalra értem, nem biztos, hogy mind betér róla Szakonyba.

Szombathely 6.50 16.10 18.40
Körmend 7.20 7.50 11.20 17.15 19.xx
Szentgotthárd 7.50 8.45 12.30 18.30 20.xx

Szentgotthárd 4.40 5.00 7.50 10.05 16.50
Körmend 5.xx 6.15 9.00 11.00 17.20
Szombathely 5.xx 7.00 17.50

Valamenyi csak munkanapokon, kivéve a Körmend i. 7.50, vissza Sztgh i. 10.05, mert az hétfőtől szombatig jár, (Zalaegerszeg i:6.40, illetve érk. 12.15, onnan 12.30-kor csatlakozás Budapestre, érkezik 15.55, hétfőtől Szombatig)

Az időpontok megközelítőleg pontosak, érdemes utánaérdeklődni a biztonság kedvéért.

B.henye:
Lehetetlen. A buszok Révfülöpre hordanak, hétvégén jó, ha 2-3 járat van reggel és délben biztos. Bár ezt már nagyon régen néztem utoljára, kb 10 éve terveztem volna túrát oda, de a közlekedési nehézségek meghiúsították. Pula, Nagyvázsony viszont nagyon jól ellátott.

Nógrád megye:
sajnos arrafelé nem vagyok járatos, de megbízható pont, hogy Salgótarjánba hétfőtől vasárnapig van 3 műszakos munkásszállítás, szinte a megye összes közeleső településéről, azaz érkezési adatok 5.30, 13.30, 21.30, Indulási adatok egy-egy órával később. (Izé, szóval ez is vagy 6 éves tapasztalat, azóta leépülhetett kicsit az ipar, de a buszok talán megmaradtak)
Nyomtatott menetrendet már nehéz szerezni erre az évre (május végéig jók), de a Volán Egyesülésnél még talán lehet, Nagykörút, Oktogon és Nyugati között, a Duna felőli oldalon, föl kell menni a lépcsőházban, egy Kisalföld Volán iroda mellett. (Legalábbis legutóbbi ottjártamkor még úgy volt)
Az autóbuszállomásokon általában el lehet kérni a forgalmistától/tudakozóstól a menetrendet, ha megígéred, hogy nem viszed messzire. Ezek azért is jók, mert a lelkiismeretes forgalmisták belevezetik a változásokat is.

E94:
A helyközi tendert megnyert autóbusztípus, Egyedi autóbuszgyár terméke. Elől és középen van ajtaja, erősen "kocka", elég helyes a pofija, de apróbb hiányosságai is vannak, pl. ki-kiesik az ajtaja. Különleges ismertetőjele: az öregek lába nem ér le az ülésről. :)

remélem mindenre válaszoltam, és ezennel jubilálok!

Joker Karakter Creative Commons License 2000.04.06 0 0 89
Ugye ez az a Bozó, akinek nincs e-mail címe?
:-(

Azért én fogok írogatni szorgalmasan. Most a Mátrabérc jön, de utána még ebben a hónapban el szeretnénk jutni Csókakőig. Persze a húsvétot kihagyjuk :-)

Joker

Előzmény: Gödény (88)
Gödény Creative Commons License 2000.04.06 0 0 88
Ha nincs pecsét, de van fénykép, akkor nem kell az MTSZ-nek írni, elég majd a befejezéskor a füzethez mellékelni a fényképet. A 2 hetet se stopperral mérik, és a levélre/bejelentkezésre csak akkor van szükség, ha se pecsét, se fénykép.
(Az információ Bozó Andrástól származik, aki az MTSZ központban jelenleg a Kéktúra elbírálását végzi.)
Előzmény: Joker Karakter (87)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.04.06 0 0 87
Mi az, gyerekek, senki sem kéktúrázik?
Carpy, már 999 hozzászólásod volt eddig. Nem akarsz jubilálni?

Üdv: Joker

Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.27 0 0 86
Carpy!

Egy gyors kérdés, tudom, Te ebben jó vagy:
Hogyan lehet szombati napon lejutni Bpestről Bhenyére (nem tudtam kihagyni, szóval Balatonhenyére) busszal, vonattal, stoppal, gyalog, szóval mindegy, a lényeg, hogy lehetőleg reggel 8, max 9 körül már ott legyen az ember. És ne kelljen ezért hajnali kettőkor indulni :-)
Lehetséges ez egyáltalán?
Köszi!

Joker

Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.25 0 0 85
***Beszámoló
(Azért így kezdem, hogy később rá lehessen keresni a topicban az ilyen témájú hozzászólásokra)

Sárvár-Hosszúpereszteg-Sümeg, 2000. február 26-27.

Béla és Lipi Pestről jöttek vonattal, az állomáson gyors átöltözés, a csomagot betettük a forgalmi irodába, és már indultunk is. Kedves epizód, hogy semmit nem kértek, semmit nem kérdeztek (illetve azt, hogy mikor jövünk érte), nem adtak bilétát, csak "tegyék le oda...", és kész. Csodálkoztunk is egy kicsit, de aztán megegyeztünk, hogy a vidéki emberek sokkal barátságosabbak és jóhiszeműbbek. Keresztülmentünk a városon, és mivel féltünk, hogy reggel még nagy lesz a sár, a sótonyi elágazásnál nem fordultunk le balra, hanem a Hegyközségen át mentünk tovább. Nem volt jó ötlet, járda nincs, nagy kamionok zuhognak a lejtőn lefelé, nem túl biztonságos. Azért felértünk, és a celli műúton mentünk tovább Sitke felé. Sitkén átmentünk a pirosra, el a kápolnához, és fényképeztünk. Aztán tovább, csak úgy érzésre, vissza a kék felé. A Hercseg-hegyet már nyugatról kerültük, és délnek tartottunk, bár a kék egy kicsit hiányzott. Nem is bírtuk sokáig, letértünk a kellemes útról, át a lápos, gazos mezőn, majd egy tüskés erdősávon átjutva megtaláltuk a jelzést. Mehettünk is rajta vagy 200 métert, amikor egy merész kanyarodással visszament arra az útra, ahol korábban haladtunk. Innen délnek haladva elég jó, nem sáros tagutakon eljutottunk Gércéig. Egy mellékúton haladva beértünk a főútra, italboltot vagy polgármesteri hivatalt keresve. Az utcán egy lélek se volt, sokáig mentünk, míg kérdezősködni tudtunk. Kiderült, a kocsma zárva, a polgármestert meg rég elhagytuk. Vissza kellett gyalogolni vagy 500 m-t, és megtaláltuk a kitárt kapujú házat, udvarán a kerekeskúttal és egy nyitott pavilonnal. Ennek az oszlopán volt a pecsét. Az udvaron volt egy kutya, olyan nyugodtan aludta végig az ottlétünket, mintha a kéktúrázók arrafelé bolyongása legalábbis mindennapos dolog volna. Pedig tudta, hogy ott vagyunk. Kifelé jövet kerestük a házszámot, de nem volt. Viszont megtaláltuk a kerítésen az "Országos Kéktúra Pecsételőhely" feliratot, ami mellett olyan szépen elsétáltunk fél órával azelőtt. Ja, a házszám egyébként extrapolálva 49, de az utca nevét ne kérdezzétek.
Gércéről kifelé haladva a sportpálya a jó irány, ezt azért mondom, mert az ki van írva, de a kék nem mindenhol látható. Kiérve, és áthaladva a műúton, egészen a hidegkúti erdészházig jó minőségű aszfaltút vezet, érdemes elővenni a gördeszkát :-)
A Rózsáskerti erdészház után egy jó kilométerrel van a Banyafa: egy kidőlt fa, a környéke padokkal, asztalokkal, ismertető táblákkal kirakva, szóval ideális pihenőhely még nagyobb csoportnak is. Tűzrakó hely is volt. Sajnos forrást nem láttam a környéken, de nem is nagyon kerestem. Fényképeztünk, és mentünk tovább.
Káldig jórészt erdei utakon mentünk, amelyek helyenként nagyon sárosak voltak, főleg ott, ahol fakitermelés is folyt - de a frissen vágott fa illata fenséges volt. Káldon a Hubertus fogadó zárva volt, úgyhogy a vele szemben lévő Korona nevű műintézményben vételeztük magunkhoz az éppen esedékes védőitalt. A második körből én kimaradtam, mert el kellett mennem telefonálni - ez volt a tervezett első napi penzum végállomása előtti utolsó település, így innen telefonáltam Szombathelyre barátnőmnek, hogy mikorra jöjjön értünk autóval.
Káldon tudtunk Kéktúra-pecsétet szerezni, mert az iskola kerítésére jósolt pecsét megvolt. Továbbmenve többnyire jó erdei utak voltak, lehetett hárman egymás mellett menni, és dumálni. Észre sem vettük, és eltűnt alőlunk a kék, az volt csak gyanús, hogy egy olyan helyre értünk, ahol az általunk kívánatos déli irányt nem tudtuk tartani - egy sűrű, bozótos erdő terült el épp arra. Egy kis tanácstalan térképnézegetés, távolságbecslés után úgy döntöttünk, keletról kerülünk, és amint lehet, délnek fordulunk. Jól döntöttünk, csakhamar megtaláltuk magunkat a térképen, majd a kék is meglett. Naplemente előtt, de már égő utcai lámpák fényében vonultunk be Hosszúperesztegre. Könnyen megtaláltuk a templomot, az oldalán a pecsétes ládikót, de a lánc végén - NEM VOLT SEMMI! A plébános próbált nekünk segíteni, hogy hoz egy pecsétet, de mi inkább elhárítottuk a kedvességét, és szerényen megelégedtünk azzal, hogy útba igazítson minket a kocsma felé. A kocsma a templomtól vissza a 8-as út felé van, bal oldalon, kb 200 m-t kell menni, előtte egy 3-4 autónyi parkolóféle, és maga a kocsma bent van egy udvar hátuljában. Volt pecsét - egyáltalán: ezen a napon mindenhol volt MTSZ-es kéktúra-pecsét. Autóval mentünk vissza Szombathelyre aludni.
Folyt köv...

Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.25 0 0 84
Nem bántani akartalak!!!

Ha megjön a válasz a leveledre, szólj!

Köszi, Gábor

Előzmény: Joker Karakter (83)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.25 0 0 83
"... Felismerhető - a pontot és a személyt együtt ábrázoló - fotók ugyancsak igazolásul szolgálhatnak. ..."
A folytatásban szó nincs egyéb feltételről.

De előtte ez a szöveg is ott van:
Valamennyi ellenőrző ponton kell pecsételni. Amennyiben ez nem lehetséges...
Szóval több lehetőség van, de a default a pecsét. Ne ragozzuk tovább, ha ez fontos, akkor ott kell megkérdezni, ahol elbírálják a teljesítést, minden más agyalás csak találgatás részünkről.

Előzmény: Lehoczki Gabor (81)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.25 0 0 82
OK, de akkor hogy kell érteni az előbb dőlt betűvel hozott Pálmai-idézetet? Bürokratikus túllihegés?
Korábban már írtam, hogy nekem fontos az is, hogy elismerjék a teljesítményemet. Ha ez Neked nem perdöntő, hagyjuk a témát. Nekem sem egyértelmű egyébként a dolog, azért is mondtam, hogy kérdezz rá. Én egy többoldalnyi levelet küldtem nekik, még most is emésztik :-)
Előzmény: Lehoczki Gabor (81)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.25 0 0 81
Joker!

Most néztem meg az igazoló füzetemet (1993-as kiadás). Ez az OKT kiírásával kezdődik, annak 6. pontja határozza meg az igazolás módját.

Ebből idézet:

"... Felismerhető - a pontot és a személyt együtt ábrázoló - fotók ugyancsak igazolásul szolgálhatnak. ..."
A folytatásban szó nincs egyéb feltételről.

Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.25 0 0 80
Szia Joker, már azt hittem, elvesztél az ingoványban... Érdekelne, hogy Ti milyen tapasztalatokat szereztetek az úton. Nekem pl a Sümeg-Zalaszántó szakasz még hétravan, érdekelnének a részletek.

Pecsét: engem az érdekel, hogy megcsináljam, és nem az, hogy benne legyek a nagykönyvben. Sajna nincs arra időm, hogy túránként leveleket produkáljak. Útközben folyamatosan fotózunk, induló és éárkező helyen pedig figyelünk arra, hogy mindig ugyanott készüljön a fotó!

Gábor

Előzmény: Joker Karakter (78)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.25 0 0 79
Ezer bocs Lehoczki Gábortól!

Joker

Előzmény: Joker Karakter (78)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.25 0 0 78
Bocs az eddigi némaságért, igen rossz gazdája vagyok a topicnak, próbálok ezen változtatni.
Először is néhány fontos infó kéktúrázóknak:
Itt van egy teljes, hivatalosnak számító, és eléggé karbantartott leírás az OKT bélyegzőhelyekről.

Ott található egy fontos infó, főleg Lehocki Gábornak hívnám fel a figyelmét rá!

A hiányzó bélyegző (elsősorban a lakott településeken kívüli) igazolásához kérelmet a túra után két héten belül írásban az MTSZ Gyalogtúra Bizottság címére kell benyújtani a pontos dátum és a túrán résztvevők névsorának feltüntetésével. Amennyiben a bejelentés valódiságáról meggyőződtünk, akkor visszaigazolást küldünk a bejelentő címére.

Gábor! Mi is úgy jártunk, a Gyöngyösi csárdánál, mint Ti, én küldtem egy emilt a mtsz-be. Lehet hivatalosan is e-mailben intézni a dolgokat, az
mtszhir@c3.hu
címre küldd a levelet, és címezzed neki:
Pálmai Vencel titkár, a Gyalogtúra Bizottság elnöke
Egy levélváltásom már volt vele is, meg az OKT-s honlap rendszergazdájával, de az igazi levelemre még nem válaszoltak :-(

Szóval nem akarlak elkeseríteni, de nem 100%, hogy ha nincs kedvetek bemenni a faluba pecsételni, akkor helyette elfogadnak egy fényképet a falutáblával. Ennek kérdezz utána.

Thomas Creative Commons License 2000.03.22 0 0 77
Üdv turazok,
Mivel van nemi ismeretem a Keszthelyi hegyseg egy reszerol, remelem tudok hasznos tanacsot adni:
1 Ugye nem felejtettetek el a 3 evente ajanlott emlekezteto oltast kullancs ellen!!!!
Igaz a Lyme kor ellen nem jo de az agyhartya gyulladas ellen igen. Ez nem csak erre a tersegre szukseges. Erdemes nem elhanyagolni, tapasztalatbol tudom.
2) Ha van ra lehetoseg akkor esetleg nem art (barhol) telefonkonyvbol kinezni az erdeszet cimet es erdeklodni a jarhatosagot tekintve. Adott esetben meg lehet tudni, ha joerzesu kollega van ott, hogy hol van fakitermeles, illetve a felujitas miatt hol van vadkarelharito kerites.
Mivel angem mar jol magrazott az elektronyos ezert javaslom, hogy a nem "halos" hanem csak vizszintesen kihuzott " drotos azaz az elektrmos keritesen csak a kapun menjetek at, ott is a muanyag foggantyut fogjatok meg, mivel meg a "vaszon" vagy mi kotel is raz! (nem jut eszembe a neve, olyan mint a redonyhuzo pertli...)A lenyeg barmilyen keritesnel, hogy csukjatok be magatok mogott a kapukat ugyanis a "Bambi" szarvas igen hatalmas karokat okoz a fiatal csemetekben. Egyebkent van olyan hely ahol a cser es a tolgy csemetek, mit csemetek fak, harminc eves korban sem nonek 1 m-nel magasabbra, Hala(?) a szarvasoknak!
3) Zalaszanton ugye felmentek a falu vegenel eszakra a SZTUPA-hoz. Ezt maga a XIV. Dalai Lama avatta fel. Ez Europa legnagyobb buddhista sztupaja.
4) Vallustol amikor mentek Bgyorok fele a Szent Miklos forrasnal jo taborozasi lehetoseg van.
5) A Budoskuti forras lent van a tisztas aljanal balra. Ott ihato vizet talaltok. Az erdeszhazak nem kulcsoshazak. A forras folott vadfold van, afolott egy felujitas alatt allo cseres-molyhostölgyes es a teton van egy kilato is a gerincen.
6) Az keszthelyi erdeszet telefonszamat nem talalom, de ott van turazasban igen gyakorlott
kollega is.

Kellemes turazast!
Udv: Thomas

Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.21 0 0 76
Joker! Elvesztetek az ingoványban? Nagyon várom a beszámolót! :-)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.21 0 0 75
Carpy-nak küldj egy mailt, nála hozzáértőbbet nem találsz!!! :-)
Előzmény: felazso (74)
felazso Creative Commons License 2000.03.21 0 0 74
Sporttársak!

Akad köztetek olyan, aki a Nógrád megyei buszok menetrendjéről tudna felvilágosítást adni?

FeLaZso

Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.17 0 0 73
Joker! Mégegyszer Hévíz:
Elhagyjátok a fürdőt, kimentek a parkolóból, kersztül a műúton, irány a bazársor, majd annak folytatása. Elértek az első hídhoz (zsilip?), ezen keresztül, be az erdőbe, itt jobbra (nem balra!!!) és kb 10-20 m után féligbalraelőre, nem jobbra. Ha visszalukadtok egy másik hídhoz, akkor rossz irányba mentetek.
Jó ingoványozást, vigyázzatok magatokra!

Gábor

Előzmény: Joker Karakter (72)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.17 0 0 72
Gábor!

Nagyon köszi a részletes leírást. Most megyünk, holnap a Sümeg-Keszthely, ott egy haveromnál alszunk, aztán vasárnap a Keszthely-Tapolca. A leírásod minden szavát ittam, kiemelésekkel jól megspékelve kinyomtattam, a kezünk ügyében fogjuk tartani a túrán. Lassan indulok is haza, még a szendvicseket meg kell csinálnom, kis teszek-veszek lelki ráhangolódás, aztán hajcsika.
Mit szóltok, milyen frankó túraidőnk lesz :-))))) Azt azért nem gondoltam, hogy egy héttel a nőnapi tavasz után téli túrát fogok csinálni. Buli lesz, csak ne felejtsek el 3 cipőt vinni :-)))
Remélem, több időm lesz, mint a múltkori után, és részletesen be tudok majd számolni a tapasztalataimról. Addig is legyetek jók - ha tudtok :-)

Joker

Ja, azt még nem is meséltem, hogy a karácsonyi időjárás tiszteletére (de persze nem azzal összefüggésben) begyulladt a torkom, holnapig még azt is ki kell kúrálnom magamból :-)
Don't worry, be happy!
Huu-u-u-uu-uuuu-uuu...

Előzmény: Lehoczki Gabor (69)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.17 0 0 71
A klassz, hogy kb egy hónapja vettünk két Kemeneshát térképet :-(((
Szelaví
Előzmény: felazso (70)
felazso Creative Commons License 2000.03.16 0 0 70
Természetesen benne van:

Gödöllői-dombság
Őrség
Kemeneshát, Marcal-medence
Zalai-dombság (keleti rész)

Ez a négy MTSz túrista térkép van.

FeLaZso

Előzmény: Joker Karakter (68)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.03.16 0 0 69
Sziasztok, megjöttünk a túrából! Carpy! Mi az az E-94-es busz? Láttam valamit, ami nem Ikarus, de nem fotóztam. ( A tegnapi vonatokkal kapcsolatos infók a vasútmániás topicban!)

Szóval, a túra. A 9.50-es busszal mentünk Zalaszántóig.

Régen utaztam már busszal, de ilyen bunkó sofőrt még nem láttam... Először is faragatlan módon közölte apósommal, hogy adjon aprót, mert nem tud visszaadni. Apósomnak teli volt a keze, nagynehezen előszedte a pénztárcáját, amjd az aprót elkezdte kipakolni (kiszámolni) a sofőr előtti tálcára (ami a menetjegyiadó része). Erre a sofőr lecseszte, hogy mit képzel, majd ő fogja arról a síma felületről felszedegetni a pénzt.... Később, Keszthely belvárosában felszállt egy hölgy, aki elmondta, hogy az információban megkérdezte, hogy melyik busszal kell menni x. utcáig, és ezt a buszt ajánlották. A sofőr nem ismerte x. utcát, és abszolút semmi segítőkészség nem volt benne. 1 perc után annyit közölt a hölggyel, hogy közölje a megálló nevét, hogy meddig kér jegyet, vagy szálljon le... A hölgy sírva leszállt... ZALA VOLÁN, 2000. (Bocs, hogy OFF volt!)

A túra szuper volt. Eső sehol, csak egy "kis" szél, de többnyire hátbafújt. Nem mentünk be Zalaszántó központjába, mert a busz előtte elkerült Vidornyaakármi faluba, ezért a falu elején, az elágazásnál leszálltunk. Nem kerestünk pecsétet (idő), fotót készítettünk a Zalaszántó vége tábla előtt. 10.30-kor indultunk Zalaszántóról. Kb. 1,5 km-et a műúton kell menni, aztán egy balkanyar: először egy jól járható szekérút, ami egyre szűkül, egyre bozótosabb lesz. Ahogy letértünk ere a szekérútra, a balra található erdő teli volt hóvirággal.Gyönyörű!!! A szekérútról ne térjetek le róla, akármennyire is visszataszító, ez a jó út. Szerintem nyáron járhatatlan lenne a dzsumbuj miatt, de most, amíg nincsenek levelek, elviselhető. A Rezi előtti utolsó km a legrosszabb. Szóval bozót, nagyjából ki lehet venni az ösvényt, a jelzés folyamatosan kint van.

Rezibe érkezve először egy szemétteleppel talákoztok, aztán keresztül kell menni a falun. Itt sem pecsételtünk, hanem fotóztunk (siettünk). A keszthelyi-hegység túristatérképpel mentünk, az út jól beazonosítható az egész szakaszon. Rezi után könnyen le lehet érni a csárdához. A csárda előtt kb. fél km-rel kiértek egy szekérútra (balra magánház, bent kuvasszal, eléggé félelmetes...), itt BALRA kell fordulni, nem jobbra!

A csárdát épp felújítják, úgyhogy itt is fotózunk. Egy darabon (kb 1 km.) a műúton visszafelé kell menni, majd egy közel 180 fokos fordulattal neki a domboldalnak (keresztnél), nem lehet eltévedni. Hévízig viszonylag könnyen el lehet jutni, persze útközben itt is van bozótos, illetve ami az egész útrajellemző: az elmúlt év viharai miatt rengeteg a kidőlt fa, amit kerülgetni kell. Az igazoló füzet szintemelkedésként 30 m-t jelez Gyöngyösi csárda-Hévíz közötti szakaszra, a valóság kb. 150 m.

Hévízen a fürdő főbejáratánál, a pénztárban pecsételtünk (nem OKT pecsét, de kedvesek voltak), aztán nekivágtunk az útnak Keszthely felé. A fürdő után kb. 500-800 méterrel el lehet tévedni: Egy kis hídon keresztezünk egy csatornát, bemegyünk az erdőbe, majd úgy látszik, mintha az út visszavinne egy másik hísra, és a csatorna partján mennénk tovább. Itt tévedtünk el. A jó út: át kell menni az első hídon, be az erdőbe, itt jobbra kb. 10-20 méter, majd félig egyenesen-balra vezet egy bozótos csapás (nem túl bizalomgerjesztő), nos ez a jó út! És eddigi túráink során a legnehezebb... A Bükk-fennsíkra is hamarabb felértünk... Bozót minden mennyiségben, ingoványos talaj, sár, szinte lápos, szóval félelmetes... És néha csak négykézláb lehet haladni...Erre a Hévíz-Keszthely közötti szakaszra egy kicsit több időt szánjatok...
Keszthelyen vasúti pecsét az állomáson. Az állomásra 15.45-re értünk.

A Tapolcáig tartó szakaszt már korábban megcsináltuk, itt is el lehet tévedni egy-két helyen. Keszthely és a következő pecsételő hely (Vállus?) között van egy jó hosszú szakasz a Kesztehlyi-hegység erdejében. Ennek a közepén van egy kerítéssel elkerített szakasz (akkor volt frissen elkerítve, 1997), jelzés a környéken sehol: it másszatok át a kerítésen, menjetek tovább a dózerúton, majd a végén ismét átmászva a kerítésen (kb 1 km után) megtaláljátok a jelzést.

Előzmény: Carpy (64)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.15 0 0 68
felazso írta:
Az MTSz központban (Budapest, Bajcsy Zs. út 31. II/3) a megjelent 4 MTSz-féle túristatérkép 290 ft-os áron vásárolható meg.

Nem emlékszel, melyik négy? A Kemeneshát közte volt? Mert az is MTSz, és mindenhol 600 Ft.

Előzmény: felazso (63)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.03.15 0 0 67
Gábor!

Ha a Zalaszántó-Keszthelyt csináljátok, akkor arra kérlek, hogy jegyezd fel a fontosabb dolgokat. Ugyanis mi a hétvégén csináljuk a Sümeg-Tapolcát. Olyanok érdekelnek, hogy hol nincs pecsét, hol lehet könnyen eltévedni, hol rossz az út vagy a jelzés, hol érdemes vagy muszáj letérni a jelzésről stb. Elmondom, hogy az információim szerint hol kell a pecséteknek lenniük, ha nem ott van, azt jó lenne, ha jeleznéd.
Zalaszántó: a kocsmában (Fő út 93.)
Rezi: a kocsmában (Petőfi u. 2.)
Gyöngyösi csárda: az irodában
Hévíz: a buszpályaudvar büféjében
Keszthely: a vasútállomás bélyegzője

Előre is köszi.
Joker

Előzmény: Lehoczki Gabor (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!