Keresés

Részletes keresés

olahtamas Creative Commons License 2019.03.27 0 1 69209

Élvezetes beszámoló :)

Már is beírtam a bakancslistámba a Lajvér borok ízlelését is, biztos megéri azt a kis kitérőt :)

Előzmény: Tavaszi Széll (69208)
Tavaszi Széll Creative Commons License 2019.03.27 -1 4 69208

 „Igen, a szekszárdi. Amíg nem jártam arra, nem is volt igazi és helyes képem róla. De amióta láttam a várost a fák közé rejtőzve, fölötte a dombbal, a messze kifutó szőlőkkel, szippantottam levegőjéből, azóta tudom, hogy itt csak ilyen bor teremhet. A szekszárdi kifejezetten nőbor, éspedig leginkább huszonhét-huszonnyolc éves asszonyhoz hasonítanám, erejének és szépségének teljességében, szerelmi tudásának csúcspontján, tökéletesen felszabadulva, de bámulatra méltó ízléssel és elképzelhetetlen édes tűzzel.”

Hamvas Béla: A bor filozófiája

 

2019. 03. 15.

Szekszárd – Mőcsény, DDP

 

Vigasztalanul esik az eső reggel 6.00 magasságában Őrmezőn. A tócsákban gyűlő víz szétfröccsen a bakancsunk talpa alatt, borús gondolatok cikáznak az agyamban a sárral történő esetleges küzdelmünkről. Csak a tartalék autóbuszra kaptunk jegyet, így a Népligetnél kissé irigykedve számolok be túratársamnak az egyes számú járműről, egy meglehetősen csinos Neoplanról. Nekünk egy kissé leharcolt Mercedes Intouro jut, és már ehhez is hosszan kanyarog az autóbuszra várakozó sor.

 

„Itt kell lenned, hogy elhidd!”

A Magyar Turisztikai Ügynökség kampányának mottója

 

Beállunk a sor végére, túratársam kezében fehér bot, belém karolva vezetem őt. Nem kapunk visszautasíthatatlan ajánlatot arra, hogy foglaljunk el egy kedvezőbb pozíciót a sorban. Természetesen így is feljutunk a buszra, csak maga a gesztus, az hiányzik nekem. A sofőr mögötti, vakoknak és látássérülteknek fenntartott elsőbbségi ülésnél egy hölgy lapozgat egy színes magazint. Ezeknél az üléseknél egyébként a Móricka rajz-szerű piktogramon a bot a fehér botot, a kutya a vakvezető kutyát hivatott ábrázolni. Nem hisztizek az elsőbbségi helyért, így a szűk terekben meglehetősen nehézkesen mozgó párosunk a hátsó ajtó magasságában található első szabad üléspár felé migrál. Nehezen hiszek a fülemnek, amikor az egyik ülésről egy frissen fodrászolt idős hölgy pengeszájjal odasziszegi nekünk: „A hátizsákot illene levenni!”

 

„Ó, hajdan mennyit kóborolt az utcán

Zöld HÉV után loholva ifian,

Ma már a kávéházakat szerette,

Hol zsongó háttérzaj meg wifi van.”

Varró Dániel: Kávéház

 

Dunaújváros magasságában már eláll az eső, Paks környékén előóvatoskodik a Nap, Szekszárdon pedig száraz az aszfalt. Lehet, hogy egy derűs túranap elé nézünk? A vasútállomás RP-DDK bélyegzőjével igazolom jelenlétemet, majd menet közben a hosszú hétvége további lehetőségeiről egyeztetek előbb egy topik-, utóbb a házastárssal. A szívemnek oly kedves Béla király tér teljes pompájában várja az ünnepelni vágyókat, de mi először a Belvárosi Kávéház kínálatát kívánjuk felmérni. Mivel túratársam alig néhány napja ünnepelte a névnapját, így a túra hedonizmus jellegét igyekszem kidomborítani. A pultnál ücsörögve doppiot kérünk, és kétcentnyi birskörte pálinkát. Apropó, Szekszárd és kávé. Ha van rá lehetőségetek, semmiképpen se hagyjátok ki Szekszárdon az „A kávé háza” nevű létesítményt. Mi kénytelenek vagyunk, mert jelentős kitérőt jelentene, és egy kitérőt egyébként is tervezek Szálka térségében. Italainkat szürcsölgetve szóba elegyedünk a túraöltözékben reggeliző/kávézó apa-anya-bő 10 év körüli fiú trióval. Az OKT-t már végigjárták, most az RP-DDK számukra a fő csapásirány. A kissrác természetjárással kapcsolatos lexikális ismeretei lenyűgözőek, csak kapkodom a fejem.

 

Még éppen időben magunk mögött hagyjuk a Béla király teret. Nem hallgatunk bele az ünnepi beszédbe, nem adjuk meg az esélyt az aktuálpolitika képviselőjének arra, hogy mi is részesei legyünk a dicső múltra hivatkozó szavazat maximalizálásnak. Búcsút intünk az RP-DDK jelzésének, és a doppio után a fickós szintemelkedés emeli a pulzusunkat. Lihegve érünk fel a Kálvária-dombra, keletre a Duna völgye és a Gemenci-erdő, nyugatra a borvidék lankái vonzzák a tekintetet. Megejtően szép a táj. Egy pohár könnyű kékfrankossal a kézben kellene itt leülni és beleveszni a mindenség ígéretébe. Ez már a Bartina, ahol a legenda szerint a tatárok elöl menekülő, szomjazó IV. Béla egy kupa borra vágyott, és kísérői szájról-szájra adták egymásnak a kívánságát: „Urunk bort inna.” Hogy az élete – és az önálló magyar állam – megóvásáért menekülő király tikkadt sóhaját félreértő szolgák ez alapján hitték a domb nevét Bartinának, azt nem hiszem. De a legenda szép, mint általában a legendák, legalábbis szebb, mint a valóság. És aki kóstolta anno Taklerék Bartina házasítását, azt nem is gyötri ez a kérdés.

 

„Dalnok vagy, hol a Lyra a bor, s levet ihlet a szőlő,
bíboruszályon a szín, gyertyavilág-puha rím,
Bakta ölén fut az ízzel az illat, a mámor igét sző;
Szólj Vida, míg ez a szó, ily’ nemes innivaló!”

Kis Pál István: Vida Péter üdvözlése

 

Alig néhány macskaugrásnyira innen Kiss István (nemecsekernősen, rusztikus becézéssel mennyire másképpen cseng ez a név egy túratopikban) Szőlő-szobrához, kilátójához érkezünk. Innentől hosszan a város peremén hullámzik a túra útvonala. Az egykori Bakta dűlő mellett-fölött haladunk, a borvidék legszebb borait adó terület volt ez, ahol a régi öregek szerint szőlőt csak örökölni lehetett, vásárolni nem. Pótolhatatlan veszteség a borvidék számára az, hogy napjainkban jellemzően már lakóházak borítják a néhai szőlőtőkék helyett. Ha valaki mégis szeretne itt termett szőlőből készült bort kóstolni, annak a jelszó: La Vida.

 

Távolodunk hazánk legkisebb megyeszékhelyétől, táblákra festett, jól ismert nevek csalogatnak a piros jelzéstől csak kőhajításnyira fekvő borospincékhez. Évszázados szurdik árnyat adó meredek löszfalai között kapaszkodunk tovább. Azt, hogy a falánk idő rejtekében hány, a Gurovicába kapálni, metszeni induló szőlőbirtokos lépése, hány szőlővel megrakott, a pince felé ereszkedő szekér kereke mélyíthette a löszbe vájt utat, én nem tudom. De a szurdikok számomra a magyar borászat filoxéra-vész előtti történelmének, Atlantiszként alámerülő világának az emlékei. Kiérünk a Gurovica-dűlő nagy, összefüggő szőlőültetvényéhez. A Bodri Pincészet nevét hordozó Lada Niva áll a bekerített terület kapujánál. A pincészetet és a szálkai Trófea Fogadót összekötő 10000 lépés túraútvonal egy-egy táblája hívja fel magára a figyelmet. Bő öt éve, még az RP-DDK bejárása során, a Trófea Fogadóban hallottam azt az információt, hogy az egyik Bodri lányt veszi el a Trófea akkori tulajdonosának a fia. Erős a gyanúm, hogy két gasztro-hedonisztikai kihívásokat tartogató műintézmény közötti kirándulóút ezzel is összefüggésben lehet.

 

Nagy, nyílt terület mellé érve érintjük az RP-DDK nyomvonalát. Fura, déjá vu élmény borzongtat, amint egy dús szakállú, harmincas srác érkezik szemből kerékpárral. Ezen a részen, még 2013 augusztusában, midőn szintén Szekszárdról Szálkára, de a kék jelzésen gyalogoltam ugyanezzel a túratársammal, egy hasonló fizimiskájú srác kerékpározott szembe velünk. Rövid szusszanást követően hosszú, kihívásokat nem, de számos apró szépséget rejtő erdei szakasz következik. Medvehagymát gyűjtő természetjáró hölgykoszorút érünk utol. Kutyáikat lecsendesítik, és megkínálnak bennünket az összetéveszthetetlen illatú növény leveleivel. Előkerül néhány szendvics, amihez elfogyasztjuk az ajándékukat. A Lajvér-patakból felduzzasztott kis horgásztó, majd a patak ártéri erdeje mellett érkezünk Szálka szélső házaihoz.

 

 "Az ivásnak egy törvénye van: bármikor, bárhol, bárhogyan. Komoly idő, komoly ember és komoly nép számára ennyi elég."

Hamvas Béla: A bor filozófiája

 

Az országútnál letérünk a jelzésről, és a névnapi koccintás reményében a patak nevét viselő pincészet borbisztrója felé vesszük az irányt. Ultramodern rakétabázis a domb tetején, hatalmas üvegfalakkal, tágas parkolóval, amely érkezésünkkor még kong az ürességtől. A személyzet egyik tagja észlel bennünket. Valószínűleg felhívja munkatársai figyelmét a két bakancsos, az út porától szürkéllő, fura alakra, mert néhány másodpercen belül kíváncsi szempárok kereszttüzében caplatunk a bejárathoz. Udvarias negyvenes férfi kínálja a bort. Néhány percnyi „erőfelmérő” beszélgetés után már egyenrangú partnerként kezel, kötetlenül beszélgetünk a borvidékről, a pincészetről és a borokról. Bő egy óra leforgása alatt áttekintést kapunk a Lajvér Borház borairól a könnyű fehértől a bisztró vörösön át a nagytestű csúcsházasításig. Jó döntés volt a kitérő, jó embereket és kiváló borokat ismerhettünk meg.

 

Az országúton visszagyalogolunk Szálkára, ahol a V alakú falu keleti szárán a Trófea Vendéglőig araszolunk. Az RP-DDK bélyegzőjével pecsételek, nem érzek késztetést a DDP bélyegző megkaparintására. A víztározó északnyugati felén haladó országúton indulunk Mőcsény felé. A térség horgászainak tekintélyes hányada vérmes reményekkel szorongatja egyik kezével a horgászbotját, másik kezével pedig a dobozos Arany Ászokot a vízparton. Jelentős gépjárműforgalom nehezíti a haladásunkat, az egyik padkára menekülésünk során elbűvölve csodálkozok rá egy szigorú szabványokba nem szorítható, jelentős méretű kék sáv jelzésre. Azt hiszem, hogy néhány évtizede, amikor még csekély járműforgalom dübörgött a tó mellett, itt vezethetett az RP-DDK útvonala. Persze, vannak nálam illetékesebbek és tájékozottabbak is, akik megerősítik, vagy éppen cáfolják a feltételezésemet.

 

A palatincai leágazás mézbirodalmat rejtő tanyája után a vasúti alagúttal párhuzamosan érkezünk Mőcsény vasúti megállóhelyéhez. Egy férfi jön szembe velünk, a köszönést követően hirtelen felindulásból esetleges újonnan nyíló kocsma létezésére kérdezek rá. És dobpergés! Bár a Szélkakas Söröző már két éve bezárta kapuit, de attól egy kőhajításnyira főnixként újjáéledve egy kocsma várja a kedves vendégeket. Kapunk céges bélyegzőt, sőt, hamarosan arra is fény derül, hogy a pult mögött álló, a kocsmát üzemeltető hölgy maga is természetjáró, a kedvenc helye pedig Zengővárkony, ahol … de azt hiszem, ezt ebben a topikban nem kell ragoznom. Szívesen látná a DDP bélyegzőjét is a kocsmában. Rövidesen ismét a vasúti megállóhelynél ácsorgunk, és néhány perc múlva rácsodálkozhatok a majd 400 méteres alagútból kibukkanó, egy kocsiból álló majomringatóra.

jzp2107 Creative Commons License 2019.03.26 0 2 69207

pedig már azt hittem, kiváltja Paks2-t :-)

Előzmény: Kékdroid (69206)
Kékdroid Creative Commons License 2019.03.26 0 1 69206

hülye vagyok, természetesen kW, nem kéne egyszerre topikolni és fordítani...

Előzmény: Kékdroid (69198)
olahtamas Creative Commons License 2019.03.26 0 1 69205

A szálláshely felújítás még nem jelenti azt, hogy az arra járó zarándok szállást fog kapni.

(Lásd más helyen is feltalálták, hogy X Y felújította a saját lakását vissza nem térítendőből, aztán csak kitette a kötelező táblát, majd ha keresett valaki szállást, akkor ép véletlenül nem volt szabad hely...)

És ezt az alibizést is elég csak 5 évig csinálni...

Előzmény: jzp2107 (69203)
nagypapi Creative Commons License 2019.03.26 -1 2 69204

Hmm, nagyon funkcionálisnak tűnik a faív. :-)

 

Amúgy szerintem ne gondoljunk bele túl sokat, ennél valószínűleg több is ment már pocsékba (ld. OKT-projektek: sárgatáblázás, mikrométer-pontos felmérés, betonoszlopok az erdő közepén)

Azt tudom még elképzelni, hogy 1-2 templomot felújítottak még a turisztikai projekt keretében, és műemlékfelújításnál meg azért eléggé megszaladhat az a ceruza...

Előzmény: jzp2107 (69203)
jzp2107 Creative Commons License 2019.03.26 0 1 69203

köszi

 

nem tudom mit jelent a Tass sétány, egy újnak tetsző pihenőhelyet láttam egy méretes fa "ívvel"

https://goo.gl/maps/ypRXr13FD1p

na és ott volt az az Új Magyarországos tábla is

 

a Szent Mártonon eléggé gond a szálláshelyek hiánya, itt ezekszerint ilyen gond nem lehet ha ennyi szálláshelyet felújítottak

 

az, hogy hogy lesz önfenntartó az út, azt elképzelni sem tudom

 

 

hogyan ne:

Szigetbecsén megnéztem egy tanösvényt, nyilazott táblák mutatták az irányt

visszafelé vettem észre, hogy 20 méterenként betonkockák vannak a szántóföld szélén (először azt hittem, valami telekhatárt jelölő határkövek)

szóval nem igazán szembetűnő, pedig biztos sokba került.. (lehet hogy a nyilak utólag kerültek ki kb nulla ráfordításból, mivel a betonkockák nem váltak be)

Előzmény: nagypapi (69202)
nagypapi Creative Commons License 2019.03.26 -1 0 69202

Ennyit találtam róla:

 

"A Magyar Zarándokút dél-alföldi szakaszának fejlesztésével 206 km zarándokút fejlesztése, kulturális tematikus úttá, egységes vallási - kulturális turisztikai termékké fejlesztése valósul meg. A Magyar Zarándokút dél-alföldi szakaszának fejlesztése konzorciumi formában valósul meg. A konzorcium vezetője: Bács-Kiskun Megye Önkormányzata A projekt átfogó célja: A Dél-alföldi régió turisztikai vonzerejének növelése a zarándokturizmus fejlesztésével: a Magyar Zarándokút dél-alföldi szakaszának fejlesztése, tematikus útként komplex turisztikai termékké szervezése, mely illeszkedve a Magyar Zarándokút, ill. a Közép-európai Zarándokút nyomvonalába, versenyképes pozíciót biztosít a zarándokutak közép-európai rendszerében. Részcélok: – Az észak-déli irányú dél-alföldi kulturális örökség és kegyhelyek tematikus felfűzése és bemutathatóvá tétele, tematikus úttá szervezése, és ezáltal egyedi, magas színvonalú, önálló vonzerővel bíró termékké alakítása. – A Magyar Zarándokút dél-alföldi szakaszán a zarándokturizmus rendszerszerű hálózati infrastruktúrájának és szolgáltatási rendszerének fejlesztése, mely nemzetközi versenyelőnyt biztosít a Magyar Zarándokútnak, és mely hosszú távon fenntarthatóvá, önfenntartóvá válik. – A zarándokturizmus arányának növelése a turisztikai szektoron belül. Elvárt eredmények: vallási és kultúrtörténeti jelentőséggel bíró emlékhelyek, kegyhelyek felújítása: Kunszentmiklós, Solt, Homokmégy, Dusnok Meglevő épület helyreállítása, kiállítóhely és bemutatóhely kialakítása: Apostag, Harta, Gombolyag, Fajsz, Hajós A régió kulturális értékeihez kapcsolódó turisztikai célú témaparkok kialakítása: Dunavecse, Apostag, Solt, Gombolyag, Fajsz, Császártöltés, Dusnok Zarándokszállások fejlesztése: Kunszentmiklós, Apostag, Harta, Hajós, Dusnok Zarándokpark, sétány kialakítása: Tass, Kunszentmiklós, Dunavecse, Solt, Harta, Fajsz, Homokmégy, Császártöltés, Hajós, Dusnok Zarándokút fejlesztése: útjelző kő, útjelző tábla, tájékoztató tábla, (karakterhiány) "

 

A vége a legizgalmasabb, vajon a "karakterhiányra" mennyit költöttek? :-)

Előzmény: jzp2107 (69196)
AttHunter Creative Commons License 2019.03.26 -1 1 69201

És mily ismerős a szerző. :)

Kár, hogy nincs itt a fórumon.

Előzmény: Jesper Olsen (69200)
Jesper Olsen Creative Commons License 2019.03.26 0 1 69200

Jó kis cikket olvastam a minap mindannyiunk kedvenc Burok-völgyéről.

 

http://www.turistamagazin.hu/a-misztikus-burok-volgy-ahol-megallt-az-ido.html

jzp2107 Creative Commons License 2019.03.25 0 0 69199

köszi, ez lehetett a táblán, ez a kotrásos szöveg..

akkor ez nem "igazi" erőmű, hanem a kisvizes működésnél szükséges energia nyerhető vele vissza nagyvíznél

 

a kép bal felső sarkán látható fák már nincsenek, épp egy traktorra szerelt fúrós eszközzel gyakták szét a tönkjeit, ilyet se láttam még

kicsit szurkoltam a tönköknek, néha akkorát dobtak a traktoron hogy csak lestem

Előzmény: Kékdroid (69197)
Kékdroid Creative Commons License 2019.03.25 0 0 69198

Bocs, továbbolvastam, 2x1000 MW lesz a turbinák max. tengelyteljesítménye. (Ha már Gibártnál ehhez hasonlítottam.)

Előzmény: Kékdroid (69197)
Kékdroid Creative Commons License 2019.03.25 0 0 69197

Tassról meg a zsilipről hallomásból rémlik valami kósza hír, és szerintem ez az:

 

RSD projekt

 

Erőműnek meglehetősen kicsit kell elképzelni, 2x710 kW-ról szól a hír. Ontopik hasonlattal kb. három Gibártnak felel meg.

Előzmény: jzp2107 (69196)
jzp2107 Creative Commons License 2019.03.25 -1 0 69196

szerintetek mire ment el 750 miller a magyar zarándokút kapcsán?

 

illetve tudjátok-e mi épül a tassi zsilip mellett? (az éjjeliőr azt mondta teljes komolysággal hogy vízierőmű, de ezt harmadszorra sem sikerült elhinnem)

ott is volt valami EU-s tábla csak elfelejtettem megörökíteni (valami mederkotrás meg ilyesmi volt rajta, semmi erőmű)

 

 

Jesper Olsen Creative Commons License 2019.03.25 -1 0 69195

Szombaton bejártuk a Rákóczi túra (Mátra) Parádtól Parádsasvárig vezető szakaszát. A jelzések rendben, kódok a helyükön, egyik-másik igazolókérdésnél a válaszon kicsit még gondolkozni kell... Már csak a Kékestető - Parád szakasz van hátra. Már régen sikerült útvonalkövető mozgalmat teljesíteni, remélem ez hamarosan meglesz.

 

Korábban egy kódot nem találtunk a Som-nyeregnél, ha valaki ebben tudna segíteni, azt nagyon megköszönnénk.

Güsziológus Creative Commons License 2019.03.25 -2 0 69194

"...majd kék forrás..."

Ezzel csak óvatosan, mert errefelé jelentős terelések vannak.

 

Még nincs felszerkesztve a KQ módosult nyomvonala, de a KÉK már a Misa-réti-patak völgyében, az egykori kisvasút nyomvonalán vezet a Galla felé, útközben van egy forrás (László-forrás), oda ZQ jelek vezetnek (nem lettek szürkítve a jelzések).

Kifolyó nincs, de kristálytiszta a vize.

 

Két napja jártam arra, én ajánlom ezt az új útvonalat.

Előzmény: Gizi aljas Feri (69192)
Pulmy Creative Commons License 2019.03.25 -1 0 69193

"Jó lesz! Lájk!"   -Ipszilon  :D ;)

Előzmény: Gizi aljas Feri (69192)
Gizi aljas Feri Creative Commons License 2019.03.25 0 0 69192

Nagyon köszönöm!

Nekem most az a jó, ha minél keményebb, meredekebb a menet.

 

Megtaláltam szerintem. Tehát Márianosztra - PL - PL/KL- aztán nekem innentől kék lefelé, majd kék forrás majd kék kereszt és Nagy-Galla. 

 

Jó lesz! Lájk!

Előzmény: Güsziológus (69191)
Güsziológus Creative Commons License 2019.03.25 -2 1 69191

Ez az útvonal egy jelvényszerző túramozgalom (VÁRTÚRÁK) egyik érintőpontjának felkeresését teszi lehetővé, tehát nem OFF.

 

Érdekessége, hogy eddig csak meglehetősen körülményesen lehetett a várhoz eljutni, de most már indulhatunk Márianosztrától is, és egy szép körtúrával felkereshetjük a várat, mármint a maradványait.

 

Néztem a BTHE honlapján, hogy van-e nyoma, de nincs.

Márianosztrán beszéltem azzal, aki ismeri a jelzésfestőt (együtt ittunk), kértem, hogy híreszteljék, elvégre pazar nyomvonala van, ráadásul eddig ismeretlen helyeken. Én ennyit tudtam tenni.

 

Az útvonal PL, Márianosztra, Zuvári-völgy, egy természetes kilátópont, majd becsatlakozik a KL jelű útba.

Bot és metszőolló, na meg bakancs ajánlott.

 

Sajnos a környék annyira felméretlen, hogy még a keresztező patak sincs az online térképeken. A TUHU térképére tettünk egy Áteresz POI-t.

Itt van a völgy, innen piszok meredek kicsit visszafelé, na és felfelé. Keskeny ösvény, ne sokan taposták még.

Előzmény: Gizi aljas Feri (69190)
Gizi aljas Feri Creative Commons License 2019.03.24 0 0 69190

Engem érdekel, hol van helyileg? 

Előzmény: Güsziológus (69189)
Güsziológus Creative Commons License 2019.03.24 -6 1 69189

Azoknak, akik szeretik a változatosságot.

Ez egy új turistaút első 1,5 kilométere.

A szint ezt követően már csak emelkedő.

Gizi aljas Feri Creative Commons License 2019.03.24 -2 1 69188

Off

"És maga hova jár túrázni?"

"Hát kedveském, engem már csak a Sunántúl érdekel..."

 

Érdekes, hogy a d és az s egymás mellett van a billentyűzeten.

On

Előzmény: rönofan02 (69183)
Gizi aljas Feri Creative Commons License 2019.03.24 0 1 69187

:D 

És még most se találom a megoldást! :D

Előzmény: AttHunter (69179)
llakli Creative Commons License 2019.03.22 -1 0 69186

Átadó egy teljesen új KDP füzet, sajnos a túratárs lemondta, fáj a térde. Ha valakit érdekel, írjon a freemail-re.

üdv: kenese65

 

 

 

Pulmy Creative Commons License 2019.03.21 -1 1 69185

egyet ez is megér  (Y)   :) :D

Előzmény: jzp2107 (69173)
jzp2107 Creative Commons License 2019.03.21 -2 2 69184

tudod mint a viccben: én vagyok perverz? hát maga mutogat itt nekem megállás nélkül sunákat  :-)

Előzmény: rönofan02 (69183)
rönofan02 Creative Commons License 2019.03.21 -1 0 69183

Jó napot kívánok, én is egy "Móricka" vagyok!!!

:o)

Kikérem magamnak, nekem nem aljas a fantáziám, hanem egészséges...

Az én koromban nagyon örülök, hogy ilyesmi még az eszembe jut!

:o)

 

Barátsággal

Tóni

(Mert a férfiak mindig csak két dologra tudnak gondolni! A másik a pénz....)

Előzmény: AttHunter (69179)
jzp2107 Creative Commons License 2019.03.21 0 2 69182

jelentkezem a "Móricka"-csapatba :-)

Előzmény: AttHunter (69179)
olahtamas Creative Commons License 2019.03.21 0 0 69181

Az nem a hüvelykujj :D

Előzmény: AttHunter (69179)
olahtamas Creative Commons License 2019.03.21 0 0 69180

Legutóbb mi nem fértünk be a Horogba, akkor a Trófeába kaptunk ellátást.

Ha legközelebb arra járunk, majd útba ejtjük a kilátót is, úgy is végig szeretném járni a 10000 lépést :)

https://www.mapillary.com/app/?lat=46.27531499999998&lng=18.635581000000002&z=17&focus=photo&pKey=R73zRChm9YNld667QfIDOA&x=0.508766502657759&y=0.39169538418091704&zoom=0

Amíg még látszódnak a nyomai.

https://www.mapillary.com/app/?lat=46.32333299999999&lng=18.660162000000014&z=17&focus=photo&pKey=rDkNRkHA8I7-nVuNhUtzew&x=0.5085398282446307&y=0.5241458508458359&zoom=0

A két vége egyértelműen azonosítható, és a fontosabb elágazásokban van tábla:

https://www.mapillary.com/app/?lat=46.32416549997879&lng=18.652352500000006&z=17&focus=photo&pKey=gfBoietlipVmMamESJ989w

Bár gondolom simán "ráült a "DDP" útvonalára.

Előzmény: Güsziológus (69176)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!