Keresés

Részletes keresés

lehell Creative Commons License 2004.10.26 0 0 203

Kedvesem, kalamajkosz!

Bocs hogy nem irtam ki a nevedet, de én ugganazt visszamondom neked, te mit keresel itt, ha felismerted bennem ez a földön tuli, tulipántot? Tanulni - tani - tani ... haj haj haj... s ez ugy menne, hogy mindenki magátul megtanul tanulni?

tanulj tinó, örök lehet belüled?

Előzmény: kalamajkosz (202)
kalamajkosz Creative Commons License 2004.10.24 0 0 202

Te most hozzám szólsz?

Ha igen, tudd: még a te hozzászólásaid a leglogikusabbak és következetesebbek, amit az efajta fórumokon olvasni lehet. De komolyan! Lehet ezt tanulni, vagy tanítani? Attól tartok ezt az ihletetséget, spontaneitást soha nem fogom tudni elérni és ilyen magos színten mívelni. Hihetetelen hogy mindezt ilyen alpári helyen pazarlod el. Nekem erre van mentségem, de neked...

Előzmény: lehell (201)
lehell Creative Commons License 2004.10.24 0 0 201

Kalamjkosz!

Figyeljtek ide, vagyis rám, egg pillanatra, mert olyan jó kedvem van mámma? Ezzel azt akartam elérni, hogy ha egy lepkét, most görcsösen elkapunk, a lepke mi lett? Le lett leplezve? Vannak akik tudják pontosan, honnan van ez a döglött anyag, ami ténleg nem az, ami az eredeti, de AKIK TUDJÁK, meg nem mondják, s akik meggözelitik az OLTÁRT, azokat megölik, (már akiket trudtak?) mert tüzet kaptak, vagyis, látták, hogy az OLTÁRAIKON mit OL-TÁROLNAK?

Teccetek trudomásul venni, ennyi, s ezt kell szeretni, boudogok az idvezültek, mert mindent elhittek, azaz az engedelmesek, akik odatartják, nesztek? Vegyétek egyétek?

Előzmény: kalamajkosz (198)
kalamajkosz Creative Commons License 2004.10.24 0 0 200

Szia elnyomott!

Nem tudom honnan az idészet, de rém fals. Pl.:

1. Hogy lehet kijelenteni, hogy "az érzetektől függetlenül létezik", ha máshogy nem is tudunk róla, csak az érzeteinken keresztül azaz ha "az ember előtt érzeteiben feltárul". Ha a kettő független volna egymástól akkor hogy lenne lehetséges a kapcsolat közöttük.

2. Hogy lehetne a valóság objektív, ha egyedül csak úgy tudunk róla, ha van aki azt tapasztalja (szubjektum)? Ilyen módon (objektiven) anyag nincs.

Egyébként pedig van anyag, bár nem úgy ahogy azt a materialisták képzelik. A metafizika is tud az ősanyagról, csakhogy ez lényegében ugyanaz mint az ős-szellem. Tehát az anyag csupán a szellem bizonyos aspektusa. Az elszellemtelenedett ill. elszellemtelenített szellem az, amit anyagnak nevezünk.

Előzmény: Törölt nick (196)
kalamajkosz Creative Commons License 2004.10.24 0 0 199
További jó öntetszelgést! :-)
Előzmény: predi (195)
kalamajkosz Creative Commons License 2004.10.24 0 0 198
1. Egyedül csak az ateisták, materialisták számára bizonyosodott be, hogy istenek nem léteznek. 2. Az "istenhívők" nem a létezők létét kérdőjelezik meg, ami valóban van, hanem az abszolüt léttel nem rendelkezők létét. Mert az abszolüt valóságot nevezik az "istenhívők" Istennek (Az aki VAN). Ami pedig nem abszolüte van, annak csak relatív valósága lehet, azaz halandó és mulandó. Lenni látszik, de csak pillanatnyilag. Illúzió mint az álom. Van is és még sincs. 3. Nemcsak az istenhívők a hívők, hanem az ateisták (akik Isten valótlanságába hisznek), a materialisták (akik az anyagra redukált valóságban hisznek) éppen ugyanúgy hívők. Mert hogy hogyan vannak a dolgok valójában, azt ők se tudják, amit pedig tudni vélnek, azt pedig bizonyítani képtelenek csak magukat győzködik.
Előzmény: predi (193)
lehell Creative Commons License 2004.10.24 0 0 197
Greenspan: pénz nincs, csak addig mig az emberek hisznek benne? Abszi ulti ez megy az anyagokra is, de kérdem: ez menne az anyagokra is? Minden illuzion?
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.24 0 0 196
"Az anyag filozófiai kategória az objektív valóság megjelölésére, amely az ember előtt érzeteiben feltárul, amelyet érzeteink lemásolnak, lefényképeznek, visszatükröznek, és amely az érzetektől függetlenül létezik."
Előzmény: SPENDER (-)
predi Creative Commons License 2003.06.06 0 0 195
Utólag még jobban tetszik, mint amikor írtam! :-)
információs szolgálat Creative Commons License 2002.08.30 0 0 194
pontosan. :-)
predi Creative Commons License 2002.08.30 0 0 193
Az istenek, midőn sorra bebizonyosodik róluk, hogy nem léteznek, bosszúból magukkal ránják az anyagot is a nemlétbe.

Másképp fogalmazva: Az utolsó istenhívők inkább megkérdőjelezik minden létező létét, csak hogy szeretett istenük eltűnését megakadályozzák.

Iván Gábor Creative Commons License 2001.02.05 0 0 192
Lásd Deffiniálja valaki isten fogalmát topicban a válaszom.
Előzmény: Törölt nick (191)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.04 0 0 191
Kedves Iván Gábor!
Karakuttyot ki/mi teremtette??
Előzmény: Iván Gábor (190)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.02.04 0 0 190
Szerintem meg egyszerű.

Anyag van hiszen Isten teremtette. Istent meg Karakutty.

Tehát van Karakutty, Isten és anyag is.

Ezen mi nem érthető?

gyorgyi_ Creative Commons License 2001.02.04 0 0 189
Kedves BeR!

Megkaptam az emailed, el is olvastam, de nem nagyok szeretek magan-emailezeseket folytatni. Ha irok, akkor a forumra irok (nem tudom, hogy meg meddig). Emailedre nem is tudok sokat reagalni. Egyet kiemelnek: nem biztos, hogy az jobban latja a Mo-i esemenyeket, aki otthon van.

Előzmény: BeR (188)
BeR Creative Commons License 2001.02.04 0 0 188
Szia!

OFF

Kaptam egy levelet, amiben megírta elnyomott ezt a felvetésedet :-) Bár azt mondta egyszer valaki, hogy a stílus maga az ember, én itt a fórumon - bár ritkán járok erre - nem ezt tapasztalom...

Egyébként úgy van, ahogy azt elnyomott már leírta Neked válaszul, levelezünk alkalmanként. Hogy HJM? Nos, szimpatizálok a felvetéseivel, sőt többnyire egyet is értek vele, én nem vagyok olyan radikális talán...

Írtam viszont Neked egy levelet, ami nem jött vissza, tehát ott lapul a mail-boxod-ban. Vagy nem hssználod? Vagy Te is egy anonim nick vagy?

A Korok és démonok nekem pl. egy kedves könyvem, sok fontos dologra hívja fel Sagan benne a figyelmet, egyáltalán nem vallásellenes. Most hogy átolvastam pár topic-ot, azt látom, hogy nagyon ágálsz ellene, pedig nem kellene, csupán olyan tények, amik nem valaki véleményének kérdése... Van benne persze vélemény is idézve, pl. egy másik topic-ban az alkotmánnyal kapcsolatban idézve is van belőle, ahogy láttam Talán el kellene olvasni - mint pl. tettem én a Biblia jó részével -, hogy véleményt alkothass róla.
Én sem vagyok hívő, a tényeket jobban szeretem, mint a megfoghatatlan dolgokat, kinyilatkoztatásokat, amiket túl sok érdektől hajtott ember tiport már sárba, eredeti értékeit figyelembe sem véve...

No de ismételten: kapok választ Tőled magánban?

Előzmény: gyorgyi_ (170)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.31 0 0 187
(Hol itt AZ IGAZSÁG , én is csak egy képzet-nick-et látok, aminek épp ez a vidám kis HGy-sekkel csúfolódó Spender_ az azonosítója -=??? állatgondozó; kizárt, az egy másik azonosító-, s azt állítja szegény elnyomott-magam-ról-am e képzet is...)
Előzmény: Spender_ (186)
Spender_ Creative Commons License 2001.01.30 0 0 186
(Spender nézi a hallucinációit, hogy miért formál elnyomott alakot, és az miért tesz úgy, mintha létezne, holott a napnál is világosabb, hogy nincs.)
Előzmény: Törölt nick (185)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.29 0 0 185
(...no én eluntam, megyek, hiába vártam, csak nem jött össze ez a Spender_ képzet ma nekem, pedig olyan jó lett volna, ha elfenekel...)
ÁrPi Creative Commons License 2001.01.25 0 0 184
"Az energia titka"
- Beszélgetések a megnyilvánult jelenségek hullámvilágáról, és egy másik Kisfaludy könyv ("A Teremtés üzenete") befejező lapjain "A kötetben előforduló időfizikai és időfizikailag értelmezett kifejezések rövid magyarázata" -ként az alábbi olvasható
a proton értelmezéseként:

>>> Proton:
elemi részecske; Mintegy 740000 (illetve 740088)
jelenforrásból keletkező ikozaédert közelítő forma. 20 időtükör-lapát (hja, egy kicsit hypertextes jellegű lenne hogyazmegmi --ÁrPi-- :-) határolja (+1 "lyuk"), hét domináns interferencia kering körülötte, a múltlapátokkal azonos irányban (RR=11) <<<

Néhány kérdést asszem ezzel megválaszoltam, mást meg tán pontosítottam...ÉS felmerülhettek újak :-)

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.24 0 0 183
Jó utat, ha utazol, s vigyázz kézre-lábra :-)

...sülyed, mert elfogyóban az érvek azoknál, akik szerint nincs is anyag ;-)

Előzmény: csipkebogyo (182)
csipkebogyo Creative Commons License 2001.01.24 0 0 182
Süllyedőfélben?

Sajna az elkövetkező hetekben nem tudok gép elékerülni.

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.18 0 0 181
Ne erősködj, csak kérdezz :-) ...békésen...
Előzmény: noway (180)
noway Creative Commons License 2001.01.17 0 0 180
Akkor csak le van valahol írva...
(Vagy ez valami annyira ezoterikus dolog, hogy csak élőszóban szabad terjeszteni? ;->
Előzmény: csipkebogyo (179)
csipkebogyo Creative Commons License 2001.01.17 0 0 179
Szia noway.

Van "elmélet" a dolog mögött. És ennek nincs köze Kisfaludyhoz.

Szia

Előzmény: noway (177)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.17 0 0 178
Szia!

Levelezünk, van jópár közös téma, közös plattformon vagyunk, s valóban nagy a hasonlóság stílusban is, de hogy ki kire hasonlít, azt nem tudom :-) A könyv stimmel, BeR hívta fel a figyelmet rá - fent van a WEB-jén is egy rövid ismertető, amire én lusta vagyok -, no meg a SETI-re, én meg az Arachnofilia progira az övét! Én minden nyitottságom ellenére nem vagyok olyan merész, mint BeR, ez a címem anonim, mint sokaké :-( Hogy itt miért szólt hozzá, azt nem tudom - ezek szerint olvasgatja az ilyen topic-okat is :-) -, majd kiderül. Amit itt írt, kis kitérővel én is írhattam volna...

Előzmény: gyorgyi_ (170)
noway Creative Commons License 2001.01.16 0 0 177
Kétszer küldtem el az előző hozzászólást, mert elsőre lenyelte, azért hiányzik a 174-es.

Kisfaludy sokmindennel foglalkozik, de van valami komoly elmélet is a dolog mögött? Mert ha az egész az ő agyszüleménye, akkor a kérésem tárgytalan.

Előzmény: csipkebogyo (176)
csipkebogyo Creative Commons License 2001.01.16 0 0 176
Hát nem tudom,hogy ez konkrétan megtalálható e vmi irodalomban.

Kisfaludi György foglalkozik időfizikával,de nem tudom,hogy milyen konyvei vannak.

Előzmény: noway (175)
noway Creative Commons License 2001.01.16 0 0 175
Igen (konkrétan az általad említett jelenpontokra).
Előzmény: csipkebogyo (173)
csipkebogyo Creative Commons License 2001.01.16 0 0 174
Nálam két hozzászólás kimaradt!
Nincs meg a 174 175

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!