Keresés

Részletes keresés

evil1023 Creative Commons License 2006.07.25 0 0 128
Ha megmondják neked, hogy ha bedugod az ujjad a konnektorba, akkor meg fog baszni az áram, te ennek ellenére bedugod, és lőn, akkor ki a felelős, te vagy az áramszolgáltató?
Előzmény: riverain (-)
petey t Creative Commons License 2005.03.02 0 0 125
Jó kis forradalom van alakulóban...
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.02 0 0 124
"Izrael ellen a fennállása óta hatszor támadtak az arabok."

Hatszor?!

Előzmény: Szilvió (123)
Szilvió Creative Commons License 2000.11.02 0 0 123
Husain!
Izrael ellen a fennállása óta hatszor támadtak az arabok.Mindig többen egyszerre.És egyszer sem győzték le.Ebből rájöhettek volna már,hogy Izrael erősebb mindannyiuknál külön-külön,és egyszerre is.És a politikában mindig az erősebbnek van igaza.Majd ha -valami csoda folytán-a palesztinoknak nagyobb befolyásuk lesz Washigtonban,mint a zsidóknak,akkor lesz saját hazájuk akár Izrael területén is.Addig azonban...csak sátrakban lakó csürhe lesznek.
Előzmény: Hussain (109)
gizineni Creative Commons License 2000.11.02 0 0 122
Azert ne mondjal butasagokat Bibike!
Az ensz nem ul ossze meg par palesztin vagy arab meggyilkolasa eseten sem.Akkor evi 365 napot ulesezhetnenek.
A Fekete Szeptember mozgalom nem azert alakult meg,mert Jordaniaban lemeszaroltak a jordan katonak tobbezer palesztint?
lg
Előzmény: Bibike (121)
Bibike Creative Commons License 2000.11.02 0 0 121
"Az a több ezres adat honnan származik? Mármint, hogy több ezret öltek meg a jordánok? Az oké, hogy kiraktak pár palesztin vezetőt, de hogy több ezer embert megöltek volna... Nem kevered össze Izraellel? "

10000 palesztint mészároltak le a jordánok nem egész egy hét leforgása alatt, 1970-ben.
És sikerült is vérbe folytaniuk a felkelést.
De hát a világnak nem volt olyan nagy felháborodása, hisz ez ugymond arab belügy.
De ha egy palesztin gyereket seggbe rugnak Ciszjordániába, akkor már összeül a Biztonsági tanács, hogy a kialakult helyzetet megvitassák, és sok seggberugás esetén, két perc alatt hoznak is egy elitélő határozatot.

Előzmény: Hussain (118)
Bibike Creative Commons License 2000.11.02 0 0 120
"A Hizbullah alapvetően azért működik, hogy Libanonból kiűzze a zsidó megszállókat, asszem ez jogos. Eszközeiket persze nem helyeselhetjük, de van e más mód a "liberális" Izrael jobb belátásra térítésére? "

És most, miután kiüzték a megszállókat területükről, most mi indokolja, hogy négy izraeli katonát elraboljanak?
Ez az alaplényege a közel-keleti konfliktusnak, hogy mindenki azt blamálja, hogyha Izrael visszavonul a régi határáig, akkor béke lesz, és vége a terrorizmusnak, stb...
De kérdem én, ha ez igy van, akkor mit akar a hezbollah?

Előzmény: melnyikov (49)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.03.20 0 0 119
A korabeli sajtó elég rendesen megírta. Valódi kis (polgár)háború volt — az efféléktől mindössze annyiban tért el, hogy a megtorlás nem követte, hanem megelőzte a felkelést.
Előzmény: Hussain (118)
Hussain Creative Commons License 2000.03.18 0 0 118
Hello Tel-avivi!

Az a több ezres adat honnan származik? Mármint, hogy több ezret öltek meg a jordánok? Az oké, hogy kiraktak pár palesztin vezetőt, de hogy több ezer embert megöltek volna... Nem kevered össze Izraellel?
(A Husszein és a Hussain ugyanazt a nevet takarja, arabul ugyanúgy írják, csak mivel itt a latin betű dívik, így különböző képpen írják át a neveket:-)).

Egyébként komolyan ajánlom Birobidzsánt, sosem késő átköltözni, az araboknak és a zsidóknak is nyugisabb életük lenne.

Csá!

bagdadi tolvaj Creative Commons License 2000.03.17 0 0 117
Drága tel-avivim!

Nem azt akartam mondani, hogy pont te pont engem lenácizol, hanem általánosan véve a pro-izraeliek előszeretettel lenácizzák azt, aki a cionista Izrael ellen bármit is mond.

Hezbollah. Tudtommal a Hezbollah szinte folyamatosan lövi a megszálló katonákat.
"..miért mindig akkor erősödik fel a Hezbollah tevékenysége, amikor Izrael ki akar vonulni?"
Izrael csak most akar kivonulni, huszonvalahány év után.

A tevékenységek erősödéséről csupán annyit, hogy épp Izrael támadja most folyamatosan Libanont, és úgy általában a fél országot, nem egy falut, egy várost, meg ilyenek.

Palesztina: hogyis mondjam, Palesztina nincs, tény. Viszont az a helyzet, hogy van a palesztin nép, amely Palesztina területén élt addíg, míg a cionista invázió be nem következett. Mivel ez tényleg invázió volt, és nem hosszú idő alatt bekövetkező "népkeveredés", ezért mindenképpen elítélendő. Invázió ellen teljesen jogos az ellenállás. Miért adsz a megszállónak igazat? Izrael ellen a harc nem lesz feladva (nem szabadna).

Viszont 50 év után oda jutottunk, hogy OK, legyen Izrael, de akkor legyen meg a megcsonkított Palesztína is. Mindenki tudja, hogy a mai megcsonkított Palesztína már rég nem a 47-es ENSZ-i Palesztína, jóval összezsugorodott, és Galilea sincs már hozzárendelve, se Ó-Jeruzsálem, és ennek ellenére sem akarja Izrael elismerni, pontosabban csak akkor, ha 10%-ot még annektélni tudna Izrael Cisz-J.-ból.

A fejetlen csecsemővel kapcsolatban pedig nesze itt egy link, nézd meg végre saját magad, hogy a fejetlen gyerek Qana áldozata:

http://almashriq.hiof.no/lebanon/300/350/355/april-war/qana/index.html

Na üdv te cionista harcos (de legalább lehet veled vitatkozni normálisan, nem mint a legtöbb).

Bagdadi arab harcos

Előzmény: tel-avivi ugynok (116)
tel-avivi ugynok Creative Commons License 2000.03.16 0 0 116
Bagdadi testvér, keress vissza, én soha nem állítottam, hogy Hitlerrel, vagy elveivel rokonszenveznél. Arról meg ne nyissunk vitát, hogy melyik a nagyobb féreg, Hitler, Dávid Lévi, vagy a Hezbollah... :-)))

A Hezbollah a megszállás ellen van. OK. Azt viszont elmagyarázhatnád nekem, hogy miért mindig akkor erősödik fel a Hezbollah tevékenysége, amikor Izrael ki akar vonulni?

Fogd már fel kérlek, hogy Palesztina nincs! (Legalábbis, amíg ki nem kiáltják a független palesztin államot.) Ugyanúgy nincs, ahogy nem létezik már az oszmán birodalom, az angol mandátum, és még sok más sem. Izrael van, és ezt le kéne már tudni nyelni. Egyiptom és Jordánia eljutottak már ehhez a felismeréshez, most Szírián és társain van a sor.

Fejetlen csecsemőkkel nem szokásom viccelődni.

Kedves SM222!

"Lehet,hogy Hussaintól várod a választ,de most én válaszolok.
Hát egy dolog biztosa, zsidókon nem tudtak túltenni."

Na Istenem, már az is szép, hogy megpróbálták...

Kedves Hussain!

A fiatal Husszein közvetlen közelről nézte végig, ahogy egy palesztin merénylő Jeruzsálemben, a szent városban, lelőtte nagyapját, I. Abdullahot. Egy ilyen eset után marad némi tüske az ember fiában... És ahogy Pásztörperc is írta, a hetvenes évek elején, amikor a Fekete Szeptember és társai már nagyon kinőtték magukat, Husszein valóban ezreket öletett meg közülük. Akkor telepedtek át Arafaték Tuniszba. (Tényleg, mi a különbség a "Husszein" és a "Hussain" nevek között?)

SM222 Creative Commons License 2000.03.14 0 0 115
Egy hír a mai Népszabadságból.

"Egy libanoni polgári személy és egy katona vesztette életét hétfőn a Bejrúttól 80 kilométerre délre lévő Tirusznál(Szúr) egy izraeli rakétatámadásban -jelentette az MTI.Egy izraeli őrnaszád a Tirusztól délre lévő Manszuri városával egy magasságban haladt a Földközi-tengeren, amikor a kilőtte a rakétát,amely a libanoni hadsereg egy úttorlasza mellett csapódott be." -Népszabadság 2000.március 14.

Hussain Creative Commons License 2000.03.14 0 0 114
Kedves tel-avivi!

A jordánok hány palesztint öltek meg? és az izraeliek?
Jordánia lakosságának 40 százaléka palesztinnek vallja magát (1995-ös adat), a király felesége is palesztin és jordániából jött palesztin ismerőseim se szidták a jordánokat, a királyt is bírják, így nekem mégis csak az a selytésem, hogy olyan fene nagy üldöztetésnek nincsenek kitéve.

csá

SM222 Creative Commons License 2000.03.13 0 0 113
"Nézz már utána, hogy a jordánok hány palesztint nyiffanottak ki..."

Lehet,hogy Hussaintól várod a választ,de most én válaszolok.
Hát egy dolog biztosa, zsidókon nem tudtak túltenni.

Előzmény: tel-avivi ugynok (110)
bagdadi tolvaj Creative Commons License 2000.03.13 0 0 112
Csá tel-avivi.

Nagyon tévedsz te is, meg pro-izrael barátaid, ha az olyanokat, mint én Hitler támogatónak tartasz. Bizonyiték: ha az általad szélsőségesnek tartott Hezbollah azt állítja, hogy David Lévy Hitlerhez hasonló, akkor világos, hogy nem dicsőiti, hanem épp azt állítja, hogy ugyanakkora féreg (nem akarok dúrvább szavakat használni) mind a kettő.

Izraeltől megszokott módon hatalmas arcátlanság azt állítani, hogy miután Izrael lerohanja Libanont (hisz miért ne?), akkor az ellen nem szabad ellenállni. Köztudott, hogy a Hezbollah a megszállás ellen van, de a pro-izraeliek ezt megtíltják. Még mit ne? Sőt Levy valami szent valamiknek állítja be megszálló csapatait, mivel hogy ha a Hezbollah egy katonát is megöl, akkor Libanon égjen.

A fejetlen csecsemővel kapcsolatban pedig vicces vagy, győződj meg saját magad.

Ha a Hezbollah terrorista, mivel katyusázza szintén megszállt Palesztínát, akkor mi, amikor Izrael mindennap (legalábbis sokkal sűrűbben, mint fordítva) lövi a Bekaa völgyet, Beirutot, Szidont, Türoszt pedig blokád alá veszi? Öreg, mi ez?

Na csá.

Bagdadi Tolvaj

Előzmény: tel-avivi ugynok (110)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.03.13 0 0 111
A hatnapos háború során Ciszjordániából kimenekült ill. kivert palesztinok (kimenekült: polgári lakosság; kivert: fegyveres erők) (Transz)Jordániában alakították ki ún. táboraikat — ezek a gyakorlatban erődfalvak voltak. Mexervezték saját, a jordán államhatalomtól független hadseregüket és közigazgatásukat. Többé-kevésbé naív terveket szőttek a jordán államhatalom megdöntésére. Ez volt az az időszak, amiről a honi sajtó úgy számolt be, hogy "a gyakorlatilag megsemmisült jordán hadsereg helyett az ország határát a palesztinok védik". Ez a gyakorlatban annyit jelentett, hogy időnként átdobtak egy-egy kommandót a jordán túlfelére robbantgatni és orvlövöldözni egy kicsit, az esedékes megtorló csapásokkal szemben viszont gyakorlatilag semmilyen "eelenállást nem tanúsítottak". Az államhatalom elleni, mind nyíltabb összeesküvésük egyre kínosabb volt Husszeinnek, aki egy váratlan akcióval (és "nem létező" csapataival) irgalmatlanul szétverte az egészet: így menekültek át a palesztinok D-Libanonba. Nos, ez valóban komoly vérfürdő volt.
Előzmény: tel-avivi ugynok (110)
tel-avivi ugynok Creative Commons License 2000.03.12 0 0 110
Helló Bagdadi testvér, régen nem beszélgettünk már! A Hezbollah homepage-ét már láttam korábban, sajnos sok újat nem tudtam meg belőle. MPEG lejátszóm nincsen, így a nácis filmet nem tudom megnézni, de el tudom képzelni. Azért az érdekes, hogy miközben az arab szélsőségesek, valamint nemzetközi (köztük magyar) elvtársaik tele tüdőből nácizzák az izraeli politikusokat, nyíltan szimpatizálnak Hitler antiszemitizmusával és a zsidóság ellen elkövetett tetteivel. Akkor ezt most vehetjük dícséretnek? :-)))

Sajnos Dávid Lévi esetében is beigazolódott a mondás, hogy ha egy zsidó hülye, az nagyon hülye. Libanoni gyerekek gyilkolászása nem visz közelebb a megoldáshoz. Inkább arra kéne ráébreszteni a szembenálló felet, hogy a zsidó gyerekek gyilkolászása is hasonlóan improduktív.

A fejetlen libanoni csecsemővel kapcsolatban engedtessék meg egy cseppnyi kétely. Le mernétek tenni a nagyesküt, hogy valóban izraeli támadás következtében halt meg? Nem lennék meglepve, ha egyszer kiderülne, hogy Izraelnek semmi köze sincs a dologhoz, csak "jól mutat" a homepage-en. (Emberhegy, honnan tudod, hogy mi van Haraszti szívében? És mi köze van neki az izraeli harci cselekményekhez?)

Kedves Readyman! A Hezbollah nem azért terrorista szervezet, mert izraeli katonákat robbant. Hanem azért, mert észak-izraeli településeket lő.

Kedves Bagdadi testvér, lehet, hogy nem vagyok elég pro-izraeli, mert én sem értem, miért lenne nyomásgyakorlás az egyoldalú izraeli kivonulás. Viszont ha ezután is folytatódnak a Hezbollah támadásai (amint az borítékolható), akkor talán a világ is rájön, hogy kinek áll a legkevésbé érdekében a béke.

Kedves Hussain! "Tudod lehet, hogy csak az arabok ilyen furák, de talán szivesebben élnek együtt azokkal, akik kiállnak mellettük, mint azokkal, akik megölték családjukat és legszivesebben őket is a család után küldenék." Ez annyira szép, hogy be kellett másolnom még egyszer. Nézz már utána, hogy a jordánok hány palesztint nyiffanottak ki...

Hussain Creative Commons License 2000.03.11 0 0 109
Hello mindenki!

www.moqawama.org/page2/f_gallery.htm

Itt is elég sok képet lehet látni az izraeli terrorról.

Rby!

Menahem Begin mondta 1947-ben, az ENSZ határozat után, hogy "a haza felosztása illegális. Érvénytelen... Nem köti a zsidó népet... Egész Palesztína földje Izrael népének birtokába kerül - mindörökre!". Ez nem úgy hangzik, mintha elfogadta volna. És az már csak mellékes, hogy az összlakosság kb egyharmada kapta meg a felosztandó terület több mint felét...
Elég morbid dolog, hogy Ben Gurion prédikált a békés együttélésről, mikor maga dicsekedett el vele emlékirataiban, hogy "még Anglia távozása előtt Palesztína azt a részét, amelyben a Haganá-nak lehetősége volt a működésre, csaknem teljesen megtisztították az araboktól."

A palesztinek valóban Izraellel szemben akarnak függetlenséget, Arafat többször is kijelentette, hogy szivesen egyesülne Jordániával. Tudod lehet, hogy csak az arabok ilyen furák, de talán szivesebben élnek együtt azokkal, akik kiállnak mellettük, mint azokkal, akik megölték családjukat és legszivesebben őket is a család után küldenék.

Ha Izrael 10 km-es biztonsági zónát hozhatott létre arra hivatkozva, hogy annyit tudnak átlőni az arabok, akkor az arabok teljes joggal szoríthatják Izraelt a tengerbe arra hivatkozva, hogy mennyit tudnak átlőni a zsidók.

bagdadi tolvaj Creative Commons License 2000.03.11 0 0 108
Én nem értem, hogy mitől nyomásgyakorlás Szíriára a Dél-Libanonból való kivonulás?

Egy pro-izraeli igazán segíthetne, légyszi!

Kösz: a bagdadi

Readyman Creative Commons License 2000.03.01 0 0 107
Nekem az tetszik,hogy arab TERRORISTÁK megtámadtak izraeli katonákat libanon területén.A megszálló hadsereget!!!
Ez olyan mint Kádár aki terroristának nevezte a szovjet hadsereg ellen harcoló magyar hazafiakat 1956-ban.
Előzmény: olhado (105)
SM222 Creative Commons License 2000.03.01 0 0 106
Puszit nem kérek,de a videókat megnézem.A nazi4.mpg már végignéztem.Dávid Lévi és Hitler ,egész jó párosítás
Előzmény: bagdadi tolvaj (103)
olhado Creative Commons License 2000.02.29 0 0 105
Dávid Lévi izraeli külügym., aki annyira aggódik az ausztriai emberi jogok miatt, vérbosszút hirdet libanon ellen. Nem rossz... "szemet szemért, gyereket gyerekért, életet életért". Nos, az arab-izraeli összetűzésekben eddig is sokkal több arab (gyerek is) halt meg, mint izraeli. No persze, Lévi nyilván a néhai Baruch Goldsteinnel együtt vallja, hogy egyetlen zsidó köröm értékesebb ezer arab életnél...
Előzmény: emberhegy (104)
emberhegy Creative Commons License 2000.02.29 0 0 104
A home page-ét is meg kell nézni. A felkínált képek közül talán a "legszebb" a fejetlen libanoni csecsemő. Véres pamacs van a nyakán. Szerintem ez nagyon jó fest. Ennek haraszti biztos örülne. Miközben cikkeket ír a gyűlölet ellen és a tolerancia mellett. A szívében pedig véresnyakú libanoni babák.
Előzmény: bagdadi tolvaj (103)
bagdadi tolvaj Creative Commons License 2000.02.29 0 0 103
Puszi mindenkinek!

Aktuális videó az alábbi címen:

http://www.hizbollah.org/english/frames/index_eg.htm

Video, nazi4.mpg

Pro-izraelieknek javaslom, hogy előtte, vagy utána vegyenek be nyugtatót, de hát ez az igazság sajnos.

Jók legyetek, csók!

A bagdadi tolvajt olvastátok

Messire Creative Commons License 2000.02.27 0 0 102

Gyávaság az izraeli seregben
2000-02-27 15:19

Gyávaság miatt négy hétre lecsukták az izraeli hadsereg egy katonáját. Yigal
Ben-Moshe gyávának minősült. A tankszerelő Észak-Izraelben állomásozott
csapatával, de megtagadta, hogy Dél-Libanonba menjen - jelentették izraeli
tudósítások. A zsidó katona attól tartott, hogy hét társa sorsára jut - az
utóbbi időben heten haltak meg a Hezbollah-val zajló harcok során.
A Reuters vasárnap idézi a katona fivérét: ahelyett, hogy segítettek volna
lekűzdeni félelmét, lecsukták.

(MH)

Hmmm. Ilyen regen nem volt...

Opus Tej Creative Commons License 2000.02.27 0 0 100
Inkább Kacsanon.

Vagy inkább növekedjünk mint cédrus a Libánonon.
Üdv: opus

Előzmény: Opus Tej (99)
Opus Tej Creative Commons License 2000.02.27 0 0 99
Liba?
non.

Opus

fordfairlane Creative Commons License 2000.02.27 0 0 98
Kicsit elter a tematol, de erdekes. :-)
Eszembe jutott a Monty Python nevu tarsulat Brian elete cimu filmje, ahol a Judeai Felszabaditasi Front emberei arrol beszelgetnek, vitatkoznak, hogy vajon a romai uralom mennyi "szenvedest" okozott a judeaiaknak ... ehe-ehe-ehe :-) Lehet analogiat keresni! :-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.27 0 0 97
Kicsit keveritek a kulonbozo esemenyeket. Nem tudom, hogy letezik-e barmi, amit az izraelt szidok elfogadnanak a szidason kivul, de megprobalom.

A 48-as haborurol azt irtatok, hogy azert tort ki, mert izrael nem fogadta el az ENSZ ajanlatat. Tevedes. Az ENSZ tobb, mint 50 tervezetet nyujtott be, melyek mindegyiket a zsidok elfogadtak, az arabok pedig visszautasitottak. Palesztin allam egyebkent soha nem letezett. Az allam kikialtasakor Ben Gurion a bekes egyutelesre hivta fel az arabokat. kitort a haboru, amit izrael megnyert. Ebben az idoben kb 800000 palesztin elt a kozelkeleten. Ma kb 3600000. a palesztionok 35%-a jordaniaban el, ahol szazszor rosszabb korulmenyek kozott tartjak oket, mint izraelben, sot rengeteguket legyilkoltak. 20% a Gazai ovezetben, ami egyiptome volt. Izrael millioszor szerette volna visszadni ezt a teruletet egyiptomnak, de a valasz mindig ugyanaz volt:" Nem kell nekunk 800000 terrorista!" 15% Judeaban es somronban. Ez utobbi ket terulet fogja alkotni a Palesztin allamot. tovabbi 5-6% sziriaban, libanonban, ill. szaudarabiaban. A maradek pedig szetszorva a vilagban, valamint izrael hatarain belul, mint allampolgarok. Az a terulet, ahol a palesztin allam lesz jordania es egyiptom kezen volt. Akkor meg senki sem fasisztazta le oket, sot a palesztinok is csondben voltak, mert aki sokat beszelt, azt kinyirtak. Lenyegeben azt lehet mondani, hogy a palesztinoknak eselyuk se lenne sajat orszagra, ha izrael nem foglalja el ezeket a teruleteket. A legnagyobb taborok ma is jordaniaban vannak es nem izraelben, ott meg sem beszel senki palesztin allamrol. A targyalasok ellenere a mai napig is tananyag a palesztin iskolakban izrael teljes eltorlese. Meg soha nem hallottam toletek felhoborodott hangot az autobuszrobbantasok vagy a mindennapos molotovpalackok kapcsan. Tenyleg csak es kizarolag izrael hibas mindenert?

Libanonba azert vonult be az izraeli hadsereg, mert folyamatossan tamadtak az eszak-izraeli telepuleseket. A biztonsagi zonat azert hoztak letre, mert izrael kivonulasakor a hiszbullah nem volt hajland alairni semmit es tovabbra is tamadta izrael eszaki reszet. Akkor kb 8-10km-t tudtak atloni, ezert kellett a 10km-es biztonsagi sav. Ma mar ennel joval tobbre kepessek es ezt ki is hasznaljak. Ket hete a katonak halalakor egy izraeli ovodaba is belottek, de szerencsere a gyerekek epp nem voltak ott. Persze gondolom ez is renben van. Szerintetek valoban objektiv, ha csak az izraeliek a rohadtak?

Egyebkent szivesen vendegullatok mindenkit izraelben, sot egy korutra is hajlando vagyok. Szerintem igen maskent gondolkodnatok utana.

Udv mindenkinek
rby

zöld agyar Creative Commons License 2000.02.26 0 0 96
Izrael rakétákkal támadta a Hezbollah feltételezett állásait
2000. február 26., szombat, 17.26

Izraeli harci gépek pénteken és szombaton is rakétákkal lőtték a Hezbollah feltételezett állásait Dél-Libanonban. Izrael az akciót megtorlásul szánta azért a támadásért, amelyet az Irán-barát síita szervezet hajtott végre néhány nappal ezelőtt a biztonsági zóna nyugati részében, egy izraeli katonai poszt ellen.

Az Izrael által elfoglalt biztonsági övezetben a több hullámban lezajlott akcióban két harci repülőgép lőtt ki rakétákat Zibkin falu környékére, ahol a Hezbollah szélsőséges iszlám szervezet hadállásait gyanítják.

Az akcióra azért került sor, mert a Hezbollah néhány nappal ezelőtt megtámadott egy izraeli katonai posztot.

A harci gépek bevetése előtt Dávid Lévi izraeli külügyminiszter azzal fenyegetőzött, hogy keményen visszavágnak, ha a Hezbollah rakétákkal támadja Izrael északi részét.

Ehud Barak izraeli kormányfő és Dávid Lévi külügyminiszter február 16-án jogot kaptak arra, hogy azonnali megtorló akciókra adjanak ki parancsot, ha a megszállt Dél-Libanonban folytatódnak a Hezbollah gerilláinak a támadásai az izraeli katonák ellen.

Az iszlám fegyveresek vezetője, Sejk Hasszán Naszrallah ezt megelőzően ugyanis azzal fenyegetőzött, hogy újabb támadásokra küldi embereit az izraeli egységek ellen, hogy felszámolják a 22 éve tartó megszállást.

Válaszul Saul Mofaz vezérkari főnök felszólította az izraeli katonákat, hogy viszonozzák a Hezbollah akcióit akkor is, ha azok a falvakból, vagy más lakott területről indulnak ki. A szembenálló felek még 1996-ban megállapodtak arról, hogy nem indítanak egymás ellen támadást civilek lakta területekről, és nem is lövik azokat.

Az elmúlt héten Izrael, arra hivatkozva, hogy a Hezbollah a falvakat pajzsként használja fel, az utóbbi hónapok legsúlyosabb légitámadás-sorozatát intézte a térség ellen. A bombázásokban 20 polgári személy sebesült meg, és leromboltak három elektromos erőművet.

Korábban Ehud Barak ígéretet tett arra, hogy júliusig visszavonja az izraeli katonákat a 22 évvel ezelőtt megszállt dél-libanoni biztonsági övezet határa mögé.

(MTI)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!