Tanácsot kérnék,1.9-es lagu furcsa módon a hátsó rugócsare óta nem indul.A gázolajszivattyú sem megy,de a műszerfalon minden rendben,a szóba jöhető biztik bant és kint is jók.Előzőleg már néhsleállt egy-egy pillanatra és volt hogy az immo lámpa is felvillant.
Én csak annyit tudok, hogy ha minden kártyabetétel nélkül mondjuk egy felemelt első kerék megmozdul, akkor a kézifék "ráhúz". Az ABS jeladó akkor is dolgozik, ha nincs gyújtás.
Renault Laguna II-es leállítása után ütemesen kattog valószínűleg az elektromos kézifék. Ez nem rögtön történik meg csak általában 8-10 órával a leállítás után (pl. másnap reggelre) Ez a kattogás 4-5 méterről is jól hallatszik. Mi lehet a gond? Van-e ötletetek?
Na fejlemény. Sikerült szerezni egy bontott folytó szelepet, megszűnt a hiba, torpanás, berangatas 🙂
Az okos kérek vezérlő szelepét is cseréltem csatlakozóval együtt. Szétszedtem a régi szelepet, szerintem lehet javítani. Van az aljában egy O gyűrű, majd szerzek bele s lesz egy tartalék. Maga a tekercs jó, tette a dolgát csak engedte az olajat.
Illetve a szelepfedelbe amibe bele megy ez a szelep, van körülötte egy szimering. Számát nem tudja valaki? Most úgy raktam bele hogy körbe nyomtam pasztaval. 🤷
Én eladtam, 18 évet szolgált, most is megy rendesen. Laguna 2. 2006, 1.9 dCi . Maradt egy új szíjtárcsa, INA, Kaufer, és egy vezérlőműszíj (133 fog) és egy Dyton hosszbordás, újak, az is Kaufer.. Számlával. De már egy hónapja, nincs pofám visszavinni. Meg hűtűventillátor előre. Lett egy Avensis, a családból levetett. Azért nézegetem a fórumot, akinek tudok, segítek, tanács ingyen van. Van egy Clipem is, de az nem jó az Avensishez.
Én Castrol Magnatec 10W 40 olajat használok. Tizenötödik évét kezdte nálam az autó idén, azt hiszem kétszer kapott Elf olajat ezen idő alatt. A motor úgy van, ahogyan beletették. Olajat nem eszi, megy, teszi a dolgát. A Castrol Magnatec hátránya hogy elvileg nem szereti a vezérlésmodosító kerék, de kb 300.000km volt benne amikor ki kellett cserélni. Előnye viszont, hogy hidegen is jó a kenés, én pedig sokat használom rövid utakra a kocsit. Amikor alapjáraton kezd hangos lenni a motor, akkor kéri az új okoskereket.
Igen, ott volt gond. Ugye ki tudja meddig kúszott fel az olaj a vezetékekben?! Megeszi a szigetelést és kész a zárlat. Én ameddig tudtam cseréltem a vezetéket is. Ettől begajdul a számítógép és pedál-, folytószelep stb hibát ír. Sok pénz volt mire rájöttem a gondra. Autóvillamosság-szerelő kell neked, aki ért ezekhez az autókhoz. Mondjuk a szerelőmnél pont egy opel volt ugyanezen hibával nemrég.
Nekem a szolenoid szelep engedte át az olajat, emiatt zárlatos lett a csatlakozója, a vezetékek elmálottak az olajtól. Persze velem is cseréltettek minden szart, mire nekem kellett rájönnöm mi is a gond.
Van egy hiba amivel nem jutok előrébb. Egyenletes tempónál, néha torpan illetve mintha gázt adnál s meglódult a kocsi egy pillanatra. Olyan mintha 1l motornal be-ki kapcsolgatná az ember klímát. Hülyén hangzik de nem tudom másképp leírni , "darabos".
Gyorsítás , alapjarat minden rendben. Egyenletes tempónál is csak ritkán csinálja. Tempomatnal is jön a hiba es sima gáznál is, és nem sebesség függő, 50-nél s 90-nél és 110- nél is ugyanez a helyzet. Diag (clip) pillangó szelepet ír hibának: visszahuzzo rugó törés vagy gyenge, levegő ellátási hiba stb. De hiba/szervíz lámpa nincs, nem világít. A folytó szelep cserélt, max 30e km lehet benne. Néztem elő adatott légtömegmerő jó, ac 3,5b nyom, illetve cseréltem is. Még a canistert akarom ledugozni, de nem hinném hogy az szivatana.
Ötlet?
Kocsi egy 2006-os, F4R 2.0l benzines. 350e km van a kocsiba, óra szerint.
Nekem is 2006 ráncfelvarrott Lagunám van. DPF Man tisztított, 120 ezerért, utána 2 hét, és eltömődött. Check injection. És letilt. Csak poroszkál. Vettem 110 ezerért új DPF-t. Nem eszik olajat, indul, nem füstöl, tízezrenként olajcsere, nem dadog, indul, megy, ahogy kell, mind a 130LE. Ha a kulcs(sárga) nem világít, és nincs hiba, állandó hiba, hogy a fenébe tilt le? Clippel nézted? Nyilván, ha törölhető volt a hiba, akkor azt se tudjuk mi volt. Ez a részeskeszűrő ez ilyenkor már nagyon dühítő, hogy állandóan letilt miatta. Kívancsi vagyok, hogy oldódik meg, részvétem. Esetleg további infó, mert ebben én is sokat szívtam. Pedig van Clipem.
Segítséget szeretnék kérni, vagy tanácsot, hátha járt már valaki így. 2006-os, 1,9 dci lagunám van. Minden gyönyörűen működött, egyszercsak halk pukkanás, kis fütyülés, (megállni nem tudtam, hídon voltam) kb 3 km, és elfogyott az erő, leállt. Hazahúztuk, diagnosztika, eldugult a dpf szűrő,plusz szétnyílt a turbó cső. Nagylendület dpf+katalizátor kiszerelve, kitisztitották, új cső a turbóhoz, diagnosztika, minden hiba törölve, az autó csak 2000-2500-at pörög, erőtlen. Dpf érzékelő cserélve, turbó takarítás miatt kiszerelve(kár volt, nem geometriás), most rendeltem egy turbó nyomásszabályzó szelepet, ha most sem lesz jó, még félig van a tank gázolajjal, az pont elég hozzá, hogy felgyújtsam. Valakinek lenne javaslata, hogy mi lehet még amire én nem gondoltam?
Forumba illo tipusu autom szervizelesehez-vizsgalatahoz keresek szervizt, tudtok ajanlani?
240 000 km-t futott, benzines, 2.0l, korahoz tan illo allapotu, most szedem ossze hogy mi volt kb mikor cserelve, de egy allapotfelmeres/ranezes nem lehet rossz..
Ami szem elott van biztosan, az egy olajcsopoges a motor aljan (illesztesbol jon), es a tel kezdeteig nem zavaro hogy a futes csak leheletszeru.
Orulok ha a XII kerulet eszaki, IV. kerulet deli reszen van egy hozzaerto :)
Fojtószelep, gázpedál helyzetérzékelő, generátor. Ezek okozhat aki ilyet. Az enyém most 434 ezer km-nél csinált ilyet párszor, aztán kiderült nemsokára, hogy a generátor feladata a harcot. De előtte akkut cseréltem szerencsére...
Segítséget szeretnék kérni hátha valaki járt már így. Kiolvasni most nem tudjuk a kocsit. A tünet az hogy menet közben semmi előjel nélkül a motor leállt. Benzin és szikra van. A motort lehet indítani, de nem indul be. Maga a műszerfal nem dob hibát.
Az alany egy 2005-ös 1.6-os benzines. Ha valaki érdemben tud segíteni az jó lenne. Nem akarunk feleslegesen alkatrészeket cserélgetni.
Az enyém ugyan dízel, és mindig dízeles hangú. De amikor a kéttömegű lendkerék berogyott, akkor ketyegett alapjáraton. Aztán a benzinesnél ki tudja, majd talán válaszol valaki. Én mostanában már nézem a https://itcafe.hu/tema/nagy_renault_topic/friss.html is. Fb-n meg nincs. Ez döglött topic.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Laguna II 1.8 88kw benzines autóm indítás után kb.fél perc múlva “dízelesén” kezd járni alapjáraton , kisebb gázadásra teljesen kisimultan jár, a dízeles hang eltűnik . Gáz elvétel után alapjáraton újra jön a kellemetlen hang. Találkozott valaki hasonló jelenséggel, ha igen mi a probléma ? Előre is köszi a segítséget .
Szia! Nekem is cserélve lett a folytószelep 425.000km-nél és nekem is sípol, mintha turbós lenne. :-) A gyári nekem sem sípolt, nameg feleslegesen lett kicserélve, de legalább új...
Nagyabból 1 éve van meg a kocsi (2006,f4r, 2l szívó,99kw) a folytószeleptől X állásnál sípoló hang jön belőle. Cserélt (új) darabb, előző tulaj cserélte benne.
A kérdésem az lenne, hogy ez normális jelenség az után gyártott folytószelepnél? Masik kocsiba gyári van, az nem sipol.
Illetve a kalirablást a szelepnél csinálja magának, vagy clip-el tanitani kell?
A kalirablást mikor kell/érdemes csinálni , illetve a clip-be holl van, nem találtam eddig.