Keresés

Részletes keresés

drblazej Creative Commons License 2001.10.19 0 0 31
Hello fiúk
Eladó egy Pinnacle digi I/O-val! Gondolom itt mindenki ismeri a technikai adatait, úgyhogy csak az árát mondom: 80,000 Ft. Sajnálom eladni, remélem valaki hasznát tudja venni, mert amúgy ez egy nagyon hálás cucc.
mtoma73 Creative Commons License 2001.10.15 0 0 30
Kossz szepen megtalaltam, remelem hasznalhato lesz
Előzmény: Haasz Andras (29)
Haasz Andras Creative Commons License 2001.10.14 0 0 29
A tbeach.com-on a driver archivban keress rá a Pinnacle-nél, ott van a Mass chip doksija valami Blue document néven... ha nem találod meg, írj magánba, nekem is megvan valamelyik régi CD-n...
Előzmény: mtoma73 (28)
mtoma73 Creative Commons License 2001.10.14 0 0 28
Hello mindenki!

Mivel mar regota nem irt ide senki, ezert nem szamitok sok jora. Nekem egy Apex kartyam van es szeretnem win2000-en hasznalni. Felig ugyan mukodik, de a midis resz nem, vagy legalabbis csak egy gagyi szoftveres valami. A MAAS es az Everest sem mukodik. Ezert ugy gondoltam lehet, hogy irok drivert, viszont nincs semmi leirasom a cchipekrol es a kartyarol sem. Ha valaki tud valami segitseget irhat ide is vagy az imelcimemre is. Kossz!

baman Creative Commons License 2000.09.11 0 0 27
Sziasztok!

Annak idejen en inditottam a topicot, es most azert terek vissza, mert egyreszt lett egy ilyen kartyam, masreszt problemam van a telepitessel, es latom, hogy az utobbi kerdezz/felelek akciot egy hasonlo jellegu level generalta.

[hosszu szoveg lesz! ;]

Szoval:

Oprendszer: WinNT4.0 SP5 (angol)
Alaplap: ASUS P3V4X (VIA Apollo Pro 133A chipset)
RAM: 133MHz SDRAM
Processzor: PIII 733MHz FCPGA, Slot-1 atalakitoval
--------------------------------------------------
1 AGP, 6 PCI, 1 ISA slot
--------------------------------------------------
AGP - foglalt
PCI01 - szabad
PCI02 - szabad
PCI03 - Adaptec 2940 U/UW SCSI
PCI04 - szabad
PCI05 - 3Com EtherLink 10/100 PCI NIC (3C905-TX)
PCI06 - szabad
ISA - Turtle Beach Pinnacle REV-F
--------------------------------------------------
A hangkartya 250-re jumperelve (de a helyzet pontosan
ugyanez 260 es 270 eseteben is).
--------------------------------------------------
Regebben mar tobb NT4-es gepre is sikerrel telepitettem a kartyat (igaz, sosem 5 perc alatt, de vegul mindig en gyoztem ;-), most viszont olyan uzenettel szembesulok, melyre nem tudok mit lepni. A telepites normalisan halad addig a pontig, ahol a konfiguralas jonne (a Manual-ban az 55. oldal 9. pontja [hatha mindenkinek ugyanilyen van ;]) az I/O port es interrupt beallitasokkal. Ezt az ablakot egesz egyszeruen nem tudom meghaladni, azaz nem birom elerni, hogy az OK gomb megnyomasa utan tovabb juthassak. Ha nem a jumperrel beallitott 'Control I/O Port' erteket valasztom ki, azaz jelen esetben 260-at, vagy 270-et valsztok, akkor az alabbi uzenet uzenet ugrik elo igen hamar (1 sec):

"The PnP Board address is wrong"

Ha a 250-es erteket valasztom, akkor viszont:

"A Multisound card cannot be found with this port number.
Check your settings and try again."

Ebben annyi "jot" velek felfedezni, hogy a kartya alapfunkcioi rendben vannak es jol is van berakva, tehat kommunikal a rendszerrel, mert ez az uzenet hosszabb ido (3-4 sec) mulva bukkan fel, es nem azt mondja, hogy rossz a cim, hanem mast.

De mi ez a mas!? Regebbi eseteim soran annyi volt, hogy a kivalasztott beallitasokat minden tovabbi nelkul nyugtazni lehetett, legfeljebb nem szolt a kartya (audio, vagy MIDI, vagy egyik sem), legrosszabb esetben lefagyott az egesz rendszer, mert olyan erteket valasztottam ki, amely erzekeny ponton okozott utkozest a hadrver elemek kozott, de vegul mindig meg lehetett talalni az a beallitas csoportot, amelynel nem volt egyetlen 'Conflict' sem, szolt az audio es a MIDI resz is.

IRQ beallitasaim (amit latok, tudok):
-----------------
IRQ 0 - rendszer?
IRQ 1 - billentyuzet?
IRQ 2 - rendszer?
IRQ 3 - halozati kartya (mert a BIOSban letiltottam az eredetileg ezt lefoglalo COM2 portot, leven nem akarok oda rakni semmit sem)
IRQ 4 - COM1
IRQ 5 - latszolag semmi nem hasznalja, hat lefoglaltam a BIOSban a hangkartya 'DSP Interrupt' szamara
IRQ 6 - floppy
IRQ 7 - printer port
IRQ 8 - rendszer?
IRQ 9 - latszolag semmi nem hasznalja, hat lefoglaltam a BIOSban a hangkartya 'Kurzweil Interrupt' szamara
IRQ 10 - Adaptec SCSI kartya
IRQ 11 - videokartya
IRQ 12 - PS/2 eger?
IRQ 13 - rendszer?
IRQ 14 - primary IDE
IRQ 15 - secondary IDE

Tehat ugy tunik, hogy 'elferne' a Pinnacle kartya, nem kellene utkoznie semmivel sem.

A BIOS-ban a 'PCI/PNP ISA IRQ Resource Exclusion' resznel foglaltam le a ket jelzett IRQt az ISA kartyanak, es ezzel egy szinten meg az alabbi opciocsoportokat latom:

PCI/PNP ISA DMA Resource Exclusion
PCI/PNP ISA UMB Resource Exclusion

de ezekrol jelenleg gozom sincs, nem tudom, hogy szamitanak-e barmit is most.

A 'PCI/PNP ISA DMA Resource Exclusion' resznel a DMA 1, 3 vagy 5 erteke rogzitheto az ISA kartyahoz (Select [Yes] if this DMA channel is required by a legacy ISA card and you are not using ICU; otherwise select No/ICU, mondja az 'Item Specific Help a BIOSban).

A 'PCI/PNP ISA UMB Resource Exclusion' resznel az 'ISA MEM Block BASE'-nek a C800, CC00, D000, D400, D800, DC00 erteket valaszthatom (This is for some ISA add-on cards whose UMB can't be auto-detected, mondja a Help), de barmelyiket is jelolom ki, rogton megjelenik egy masik opcio, miszerint 'ISA MEM Block SIZE', mely 8K, 16K, 32K, vagy 64K lehet.

Ha ezek kozul kell valamit beallitani, akkor mi az?

Es egyaltalan mit jelent az az uzenet, hogy:
"A Multisound card cannot be found with this port number.
Check your settings and try again."

(a kartyat kiprobaltam egy masik gepben, es mukodik, ez tutti. bar az Win98 volt, de ebbol a szempontbol mindegy).

Elore is kosz az esetleges valaszokat!

Udv.

Haasz Andras Creative Commons License 2000.08.24 0 0 26
Mert "ŐK" nem értenek hozzá... De tényleg így van!!!
ex5 Creative Commons License 2000.08.24 0 0 25
Úgy tűnik, némi jumperelés és konfigolás után sikeresen felment a cucc, úgyhogy köszi a tippeket! Hangkártyacsre elnapolva... :) (És ne bízzatok a neves számtech-cégek szerelőiben, akik azt mondják, hogy felejtsd el a Pinnacle-t.)
Előzmény: Haasz Andras (24)
Haasz Andras Creative Commons License 2000.08.22 0 0 24
Hali, Athlonnal még nem próbáltam, jópár gépre már telepítettem Pinnacle-t, azt vettem észre, hogy az ABIT alaplapokat nem nagyon szeretjük. Ez persze nem jelent semmit, babona kategória, önmagában hülyeség. Amit meg kéne nézned: hány MHz-en megy az alaplap, ez alapesetben 100, ami 33MHz-es PCI clockot jelent, a BIOS-ban elvileg valahol be lehet állítani, hogy ez 3-adolódjon vagy 4-edelődjön as ISA buszsebességre nézvést, ezt állítsd 1/4-re, az ISA-s kártyák nem szeretik, ha túlpörgetik őket. A Pinnacle egyébként pompásan fut 100MHz-es BX alaplapon, (ASUS P2Bf) ez önmagában nem probléma tehát. lehet még gond, ha a config.sys-ben a himem.sys nincs kiremelve, erről a Pinnacle kis hibaelhárítója elég korrekt tájékoztatást nyújt. További szívási lehetőség még, hogy milyen drivert telepítesz fel, a rev F kártyákhoz csak a rev F-es driver ajánlott (a verziószám a kártya oldalára van rászitázva).
Más cucc nincs a gépben (IRQ összeakadásra gondolok, az ABIT ilyen szempontból elég szemét) ?

ui.Egyébként valóban a legproblémamentesebb a nem PnP módban való telepítés

ex5 Creative Commons License 2000.08.22 0 0 23
Remélem, bekukkant még ide valaki... nemrég cseréltem a gépemet egy Athlon+AbitKA7 konfigra, és szomorúan kellett tapasztalnom, hogy a Pinnacle nem nagyon megy vele: nem plugandpray módban felmegy, de aztán a windows nem indul újra, amig le nem szedem a cuccot. Kicsit probalkoztam a memóriabeállítások csavargatásával de nem sokra mentem vele. Van valakinek tapasztalata az ügyben?
Előzmény: baman (1)
Haasz Andras Creative Commons License 2000.03.20 0 0 22
Hátrább az agarakkal! Már megtaláltam, kösz!
Előzmény: baman (21)
baman Creative Commons License 2000.03.20 0 0 21
H. Andras!

Ha meg mindig gond a MAAS megtalalasa, akkor erosen csodalkozom! Te mivel keresel a nagy Dzsumbujban? Ajanlanam a Metacrawlert, ezzel 20 sec. alatt megvolt a cim:

http://www.phloobydust.com/MaasSetup.zip

udv.

Előzmény: Haasz Andras (20)
Haasz Andras Creative Commons License 2000.03.19 0 0 20
Ez elment vadászni... nem kell vadászni. Én a következö megoldást találtam. "Fillérekbol" összeraktam egy Pentium 200-as konfigot, benne a Pinnacle, EWS64XXL, 2-3 külsö modul, no sw-szinti, "csak " hardware, és láss csodát minden pompásan muxik Cakewalk 9-el, a tökéletes midi kontrollról egy Motu midi express gondoskodik. Nincs szükség komprpomisszumra, a lekeverést egy P2450 végzi, az audio S/PDIF-en keresztül közlekedik a MIDIs gép és a PII között. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem kell eltemetni az ISA-s hangkartyakat, mert relative baromi olcsón hozzá lehet jutni, és klassz kis MIDIs konfigokat lehet belöluk összerakni.

Gecko! Hol láttad ezt a MAAS nevu MA-1 editort? Kerestem mindenfele, de nem találtam semmit.

Előzmény: Tomika69 (19)
Tomika69 Creative Commons License 2000.03.19 0 0 19
HA :)

GG emiatt olyan alaplapokra fog vadászni, ami intel 820, belemegy a P III xxx / EB, és rajtafelejtettek egy isa slot-ot... :)

De szerintem (Ő is), meg mindenki PCI hangkártyát fog használni, mert már az ISA-t alig van "hova" dugni :-)

Májam azért rossz, mert megette a gumiember.

Előzmény: Haasz Andras (18)
Haasz Andras Creative Commons License 2000.03.18 0 0 18
Lehet, hogy nem ugyanarrol beszelunk? A Pinnacle-en ket daughterboard van: egy szabvanyos MIDI DB, amirol beszeltem, es egy Digital I/O opcio. Ez utobbit nem lehet sajna hazilag osszebarkacsolni, mert ahogy neztem egy mertetes Turtle Beach feliratu chip helyezkedik el rajta, nem hinnem, hogy par szal drottal ez helyettesitheto...:)
A szinti hangjarol: Egyetertunk Gecko, az MA-1 nek tenyleg fantasztikus hangjai vannak, amit fikaztam, az a Homac szinti volt, amin viszont egy rongybatekert Rockwell chipes szinti van csak, bar azt mondjak a ROM az Kurzweil eredetu... hat, ezt nem nagyon venni eszre...
Tomika69, neked rossz a majad, menj el orvoshoz!:)
(Amugy ISA vs. PCI hangkartyakrol tavaly G.G. mar ertekezett, nem kivanom ujra idezni)
Előzmény: Geckco (16)
Tomika69 Creative Commons License 2000.03.17 0 0 17
Intel 820 Motherboard WithOut ISA Slot :-))))

Végre, igaz késtek 1-2 évet az ISA Mentesitéssel :)

EWS-t se lehet már hova dugni...

Előzmény: Geckco (15)
Geckco Creative Commons License 2000.03.16 0 0 16
Hello ujbol..

Egy kerdes lemaradt. Nem tudja valaki veletlen a DB csatlakozo kiosztasat? Gyanitom az Apex-e ugyanaz lehet, es kellene nekem S/PDIF, vagy I2S out a kartyarol (input is termeszetesen)

Koszi
Geckco...

Geckco Creative Commons License 2000.03.16 0 0 15
Haliho mindenkinek!

Elnezest, hogy nem Pinnacle tulajdonos leven zavarok :)

Csak par hozzaszolas a temahoz.
1. A Kurzweil szinti igen is jo, valoszinuleg semmi mas PC-s hangkartya nem szol ugy, mint ez. Az egy nagy baj, hogy support az nem sok, es a szintit programozni kisse bonyolult, de ettol eltekintve nagyon kiraly dolgokat lehet muvelni vele.
Nekem egy AVM Apex kartyam van, plusz egy SBLive!. Ez utobbi DVD-zes miatt kerult a gepembe, igy volt szerencsem osszehasonlitani a ket kartyat. Kar volt. Az SB hirul nem szol ugy, mint az MA-1.

2. A/D. Semmi gond, semmi recseges, zorej Win98 alatt sem.

3. Patch Editor: Lakata mester programja termeszetesen megvan, de szerintem nem igazan jo. Eloszor is el van tevedve egy-ket parameter tekinteteben. Ezeket kivetelesen leellenoriztem, es pl. sok helyen 1.0 dB-s lepeskozt hasznal, ahol az MA-1 0.5 dB-ben dolgozik igazabol.
Akinek van turelme az keressen ra a 'MAAS' nevu szinten MA-1 editorra, ami teljesen FREE!!! Es szerintem jobb. Ezt sem konyebb kezelni, de jo es free....

4. ISA busz: Es? Talalkozott valaki valami problemaval emiatt?

5. Tipp: AVM Apex kartya. Joval olcsobb, es szerintem most erdemes korulnezni utana, mert az AVM megszunt, es nincs support.

Elnezest, ha kicsit hosszura sikeredett volna.
Ha valaki ertkezni akarna egy-ket kerdesrol, akkor legyszi e-mail, mert nekem az index kb. 20 byte/sec-el jon.

Na minden jot, Geckco: roka@or.uni-bonn.de

Haasz Andras Creative Commons License 2000.03.15 0 0 14
A Pinnacle Studiohoz a Homac nevu daughterboardot adjak, ez egy teljesen szabvanyos, GM kompatibilis DB, barmilyen kartyara ra lehet rakni, amelyiken van ilyen csatlakozosor (Montego 1-2, Tahiti, EWS64XL stb.) Kerdes, hogy erdemes-e mert szerintem eleg csehul szol - kb ugy mint a Live alap GM setje. Eredetileg olyan 20 korul arultak, (de szerintem nem lehet ennyiert eladni). Ha tovabbi kerdesed van, szerintem kuldj emilt, ne terheljuk ilyenekkel szegeny midiforumot! :)
Előzmény: vnorbi1 (13)
vnorbi1 Creative Commons License 2000.03.14 0 0 13
Kösz az infót.
Még egy utolsó kérdés: Jó ez a daughterboard más kártyákra? Ergo el lehet adni? ( ez az amit a kártyához eredetileg adnak - pinnacle studio)és ha igen kb mennyiért?
Köszi
Előzmény: Haasz Andras (12)
Haasz Andras Creative Commons License 2000.03.12 0 0 12
Az oldalam még tényleg csak alfában horkol, kb. két hét múlva nyitja meg kapuit.
Minek két szinti a kártyára? Hogy jobban el lehessen adni. A PR dumában sokkal jobban hangzik, hogy "64 polifoniafok, csillag, a csillagnál lent az alsó sorban 3-as betüvel szedve, hogy "opcionális", bla-bla. Szerintem amugy ez egy nagy ballépés volt a TB-tol, nagy kavar lehetett ott a tervezésnél (kb. akkor került le a Pinnacle a tervezoasztalról, amikor a Voyetra felvásárolta a TB-t), mert a daughterboard csatinál valami illesztést elkurtak, és csunyán zajos lett a kicsike. Annak idején megpróbáltam mindenfélét rádugni (SCD-15, DB50XG), de nem járt pozitiv eredménnyel. A TB levelezési rovatban volt nagy felzudulás, mindenféle barkácsmegoldások születtek (pl. szalagkábel kivezetés a gépen kivülre), de szerintem legjobb megoldás, ha elfelejtjük azt a DB csatlakozót, és megelégszünk az MA-1 32 hangjával... azért az se olyan rossz.
Előzmény: vnorbi1 (11)
vnorbi1 Creative Commons License 2000.03.11 0 0 11
Az oldalad jelenleg nem működik de ha fog , biztosan megnézem. -Ha tudod mond má meg légyszives hogy minek két szinti a kártyára (én az egyiket leszedtem (daughter synth) mer úgy nem olyan zajos.
Köszönet
Előzmény: Haasz Andras (10)
Haasz Andras Creative Commons License 2000.03.10 0 0 10
Azokat a jo kis hangokat tényleg az Everesttel lehet elöállitani, de igen sok tanulgatás szükségeltetik, mert elég összetett a szerkezet (a FUN-ok még a mai napig zavarba ejtenek néha), azontul nem árt az elövigyázatosság, elég egy rossz egérmozdulat, és már bánod, hogy a többszázezres hifit direktbe kötötted a kimenetre, elhülve nézvén a hangfalad kifordult beleit... ezután jön csak a szomszéd, akinek meg kell magyarázni, hogy nem atomkisérleteket végzel a kisszobában.
Szoval, ha érdekel a dolog, nemsokára lesz egy kis idöm, és majd felpakolok az oldalamra néhány bankot, amibol tutorial jelleggel lehet valamit kezdeni.
Amugy a 4.05 beta az utolso driver, a tetü Voyetra szerintem nem is fogja törni magat a frissitéssel
Előzmény: vnorbi1 (9)
vnorbi1 Creative Commons License 2000.03.10 0 0 9
Hi

Szrintem ez a kártya jó. Win98 alatt nem vettem észre pattogást vagy zajt ami driverproblémából adódna rev-f 5 - ös driver (ha jól emlékszem).
Idáig csak hangfelvételre használtam VST,Cooledid,stb , de érdekelne hogyan lehet a chipjéből azokat a "jókis" hangszineket kicsikarni
az Everest megvan de nekem olyan nehézkesnek tűnik
ám ez lehet hogy az én hibám.Na mindegy majd még visszanézegetek szevasztok

baman Creative Commons License 2000.02.22 0 0 8
Urak!

Nem lettem meggyozve arrol, hogy ez a targy megerne a penzet.
Koszonom a tajekoztatast!

udv.

Előzmény: MidiTom (6)
Haasz Andras Creative Commons License 2000.02.11 0 0 7
Csak csatlakozni tudok Miditomhoz a kartya meltatasat illetoen...
Én több mint 4 éve használom, bár a versenytársak azóta erosen feljöttek, de még most is elég jól tartja magát az öreg...
-> 24 bites felvétel/lejátszás (tudom, a DA/AD csak 20as, de a kártya 24 biten fesz fel Cakewalk/Cubase-ben, ennek a belso ditherelés miatt igen nagy jelentosége lehet) ,
->rengeteg modulátor a szintijében, FUN-ok, burkológörbék, lfo-k, eszméletlen hangokat lehet kihozni egy egyszeru fureszjelbol is..,
->Ami negativum, az ketsegtelen teny: a Voyetra nagy ivben szarik bele a TB vonalba, egyszeruen nem fejlesztik a drivereket tovabb, es ha nincs a zsenialis Mark Lakata, az Everest nevu Patch Editor megalkotoja, lehet hogy mar en is kirugtam volna a gepembol...

Előzmény: MidiTom (6)
MidiTom Creative Commons License 2000.02.11 0 0 6
Baman, én már olyan öreg vagyok, hogy marhára örülök, ha eszembe jutnak a ... mik is ?
Ja, a legfontosabb dolgok.

Pinnacle ügyben nem tudok biztos információkat, de nem tartom valószínűnek, hogy lesz utánpótlása. A TB is a PCI vonalat követi. Szerintem az idei Frankfurti vásáron lesz egy-két új cuccuk. Utána talán okosabbak leszünk.

Azért bízom benne, hogy nem állnak át ők is a zoknihegesztésre (lásd: Gravis), mert alapjában véve jó cuccokat csinálnak.

Előzmény: baman (5)
baman Creative Commons License 2000.02.11 0 0 5
MidiTom!

Az emlekezetedre majd hagyatkozz nyugdijas korodban, allitolag sok mindent megszepit. ;-)))

Az, hogy mar csak egy darab Rev-F kartya van, az azt jelenti, hogy tobbet nem lesz, ennyi volt, kifutott a cucc teljesen? Ez mondjuk nem meglepo annak alapjan, amit elso levelemben is irtam, hogy a ceg weboldalain a Pinnacle-bol csak 'refurbished' verzio van, azaz a gyartast mintha megszuntettek volna (ez valoban igy all?).

Lehet-e tudni valamit a ceg es kartyaik jovojerol? Lesz valami a Pinnacle helyett, vagy atallnak zoknihegesztesre?

udv.

Előzmény: MidiTom (4)
MidiTom Creative Commons License 2000.02.10 0 0 4
Sorry, baman, emlékezetből írtam az 54+ÁFÁt, ami pedig a Fiji ára. Azon meg nincs szinte tizátor. Sem.
Na, komolyan, a lista árai jók, én tévedtem. De azok ott már ÁFÁs árak.

Egyébként egy darab "F" verziójú katyi lenne még.

A Win2000 kompatibilitásról lila gőzöm sincs, a TB nem szokott annyira előre fejleszteni, (pláne egy kifutó cuccra), hogy kunyeráljon Billytől egy bétás Win2000-et, amire ráfejlesztheti megszűnésre ítélt kártyája driverét. De ha nincs igazam ebben, akkor annál jobb :)

Előzmény: baman (3)
baman Creative Commons License 2000.02.09 0 0 3
MidiTom!

Adatok realizalva, kosz.Pinnacle lehetosegeket erosen tudakold meg, ismetlem: az emlitett 54.000+AFA aron erdekel a dolog (ja, frissitsetek az arlistat! ott sokkal nagyobb szam latszik ;-)

Es megegyszer a kerdes: Rev-F vagy Rev-S. Ez fontos. Es ez is megegyszer: mi az abra win2000 alatt a kartyaval?

kosz.

Előzmény: MidiTom (2)
MidiTom Creative Commons License 2000.02.08 0 0 2
Kedves baman!

Ha a sárga mezőben az "adatok"-ra kattintasz, feltárulnak a titkos paraméterek!
Most /pillanat nincs nálunk Pinnacle, de megtudakolom, hogy milyent bírunk szerezni. Ami a Kurzweil chipet illeti, az a nagy Kurzweil szintik VAST szintézis architektúrájának hangkártyára zanzásított változata. Ez nagyon durván kb. annyit jelent, hogy az alap hullámformákból rettentő sok csűrés-csavarás végezhető, sok elemű burkológörbékkel, ezer féle modulációval, stb.
Ezt csak az olyanok szeretik, akik mélyen bele szeretnek turkálni a hangokba. (pl. én). Persze nem kell megijedni, hogy a kártya egy K2000-et tartalmaz, de azért többet ér, mint a gagyi szintetizátor chipek.
A driverrel annyi bajunk volt win98 alatt, hogy néhány szoftvernél (pl. Forge, VST) recsegés-ropogás jött a hangba. Hosszú kutakodás után kiderült, hogy a driver nem kompatibilis teljesen a win98-cal. Aztán letöltöttük azt a drivert, amiről azt állították, hogy teljesen ok win98-ra is, de a jelenség megmaradt, ha kisebb mértékben is. Win95 alatt viszont nagyon baba volt. NT-vel nem próbáltam, bár ajánlották többen is.

Előzmény: baman (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!