Keresés

Részletes keresés

Gorilla 2. tanitvanya Creative Commons License 2000.10.08 0 0 83
Kedves elvtarsak!

Foldes Gyorgy (az MSZP egyik vezetoje) szerint Orbanek hatalmon maradasa egy haladasellenes bajor-osztrak-magyar tengely letrejottenek veszelyet jelenti.

A reszleteket ebben a topikban talaljatok.

Eljen Rakosi!

Giordano Filippo Creative Commons License 2000.10.08 0 0 82
Úgy látom a hírekből, hogy kirobbant a háború. Csak nem már megint a Haider keze van a dologban?
LamaXX Creative Commons License 2000.08.22 0 0 81
No, keltsuk eletre a topicot :)

Na, hogy van a mi kedves Jorg baratunk? Kirobbant a harmadik vilaghaboru? Epulnek mar az uj gazkamrak? Testett oltott mar a Satan Becsben?

Jajj istenem, ezen az egesz jorg-hacacaren nem tudom, hogy sirjak, vagy rohogjek.

De azt hiszem, leginkabb boldog vagyok!

No de, nezzunk masokat is. Kezdjuk peldaul Ezer Weizman politikus urral, aki ugy gondolja, miszerint JH-nak azert kellene eltunnie a szinrol, mert szukseg van a fasizmus elleni ebersegre.

Most vonatkoztassunk el attol, hogy ezt az eberseg-szoveget honnan is olyan veszett ismeros nekem (ha valaki nem tudna, csak annyit mondok: Sztalin!), nezzuk, mi lett szegeny Weizmann urral.

Le kellett mondania.

Korrupcios vadakkal illettek.

Nem, nem bizonyitottak semmit, csak vadoltak.

Azt hiszem, alapvetoen o sem volt bunos, csak hat feltetlenul szukseg van, ebben a korrupt vilagban, a korrupcioval szembeni ebersegre :-)))

LamaXX

Varga Steve Creative Commons License 2000.05.04 0 0 80
Sulamit Aloni: "Nálunk (Izraelben) törvény előírta diszkrimináció van faji, vallási és a nemi hovatartozás alapján. A tobzódás közepette szeretnék figyelmeztetni mindenkit, hogy előbb önmagunkat vizsgáljuk rneg, és a saját cselekedeteinken javítsunk. Mint mondtam, mi a legszennyesebb dolgainkat is a szőnyeg alá söpörjük, miközben a tisztaság, a demokrácia és az emberi jogok zászlait lobogtatjuk."

Sulamit Aloni asszony korábban több izraeli kabinet, legutóbb a Rabin-kormány közoktatási és kulturális minisztere, illetve a Merec párt elnöke.

Varga Steve Creative Commons License 2000.05.04 0 0 79

Az izraeli rádió legnagyobb héber nyelvű adójának Reggeli napló című február 2-ai műsorában dávid Lévi külügyminiszter a következő bejelentést tette: Ha a ]örg Haider vezette párt kormányra kerül, akkor visszahívjuk Bécsből az izraeli nagykövetet.Éhud Bárák miniszterelnökkel való egyeztetés után kijelenthetem, hogy ezen a téren kötelességünk megtenni a leghatározottabb lépést, mert Izrael Állam mibenlétének lényege, hogy nem
felejt, és másoknak sem enged felejteni. Állandó kapcsolatban állok az európai államokkal (helyesen: az EU tagállamaival a fordító megi), amelyek tegnap hivatalosan is közölték velem az általuk hozott, és a jövő nemzedékei számára is pedagógiai értékű határozatukat a fejét ismét fölütő kór ellen. Izraelnek élen kell járnia ebben a küzdelemben. Dávid Lévi bejelentése után fél órával betelefonált a rádióba Sulamit Aloni, korábban több izraeli kabinet, legutóbb a Rabin-kormány közoktatási és kulturális minisztere, illetve a Merec párt elnöke. Aloni asszony a rádióban reagált a jörg Haider ellen indított izraeli propaganda-hadjáratra. Sulamit Aloni az idő rövidsége miatt az izraeli társadalmat, és általában a zsidó vallási közösséget jellemző fajvédő, nacionalista és a másságot egyáltalán nem tisztelő jelenségek közül csak néhányat említett föl, de ez is untig elég ahhoz, hogy az olvasó elgondolkodjon : milyen erkölcsi alapon bírálnak másokat a menetrendszerű holokausztkonferenciák megrendezői, illetve a jelenkori politikai pártokat és személyeket elítélő izraeli, illetve diaszpórabeli zsidó szervezetek. A továbbiakban részleteket közlünk Sulamit Aloni és az izraeli rádió riportere közötti beszélgetésből.

Sulamit Aloni: Sokkal jobban tennénk, ha nagyobb mérsékletet tanúsítanánk a Haider-ügyben. Először is: Jörg Haider sosem tett antiszemita kijelentéseket, másodszor a fajgyűlölet nálunk, Izraelben az államvezetés legfelsőbb berkeiben is megtalálható. Hogyan mondhatod másoknak, hogy vedd ki a szemedből a szálkát, amikor a saját szemedben a gerendát sem látod2 Ami szemünkben pedig ott van a gerenda, csak nem akarjuk észrevenni. Mondok néhány példát. Vegyük a vendégmunkások ügyét : hogyan bánunk velük, miként fosztjuk meg őket a legalapvetőbb jogaiktól, amikor elvesszük tőlük az útleveleiket, majd szinte rabszolga módra dolgoztatjuk, börtönbe zárjuk és megfélemlítjük őket, nehogy panaszkodni merjenek, mert akkor kiutasítjuk őket az országból. MÁs. A knesszet oktatási bizottságának elnöke nemrég ellátogatott a tel-avivi Levinszky utcában lévő Bialik iskolába, s amikor megpillantotta a vendégmunkások ott tanuló gyerekeit, azt mondta a tanároknak : kergessétek el innen őket, hiszen a mi nyakunkon élnek. Meg kell jegyezni, hogy a gyermekek jogait védő nemzetközi konvenciók értelmében ezeket a gyermekeket is megilletik a tanulásra és az egészségvédelemre vonatkozó jogok. Ezeknek a gyermekeknek a szülei, a vendégmunkások építik számunkra ezt az országot.

Riporter: Ezt a munkát korábban a palesztinok végezték.

Sulamit Aloni: Ne feledjük, hogy még ennél is korábban a zsidó építőmunkások alkották a legnagyobb és a legerősebb szakszervezetet Izraelben. De hol van ez már? Manapság idegenek építik nekünk a házainkat, s köszönetképpen börtönbe csukjuk, üldözzük őket , megtagadjuk tőlük a legelemibb jogokat és a közoktatási minisztérium volt általános igazgatója, a parlament oktatási bizottságának elnöke pedig kijelenti, hogy ezeknek az idegen munkásoknak a gyerekeit ki kell kergetni az izraeli iskolából: Nem gondolja, hogy az ilyesmi egy normális államban elképzelhetetlen? De továbbmegyek. Az izraeli közoktatásügyi minisztérium feketelistát állított össze azokról gyerekekről, akiknek a szülei izraeli államp.olgárok ugyan, de a zsidó vallástörvénykezés, a háláhá értelmében csak a dédszüleik számítanak teljes értékű zsidóknak. A feketelistán szereplő gyermekektől ezért megtagadják a többi gyermeknek kijáró jogokat azzal az indokkal, hogy a szüleik nem számítanak zsidónak.

Riporter: -Ennek alapján nevezi ön Izraelt fajvédő államnak, s amelynek ezért egyáltalán nincs joga tilta kozni Jörg Haider kormányra lépése ellen? a kérdést, hogyan merészeltek bírálni bennünket, és miképp lehetnénk mi fasiszták és fajvédők, amikor mi vagyunk az egyedüli áldozatok.a kérdést, hogyan merészeltek bírálni bennünket, és miképp lehetnénk mi fasiszták és fajvédők, amikor mi vagyunk az egyedüli áldozatok.

Sulamit Aloni: Még ennél súlyosabb jelenségek is vannak ebben az országban. A Zo Árcénu mozgalom (képviselői a jeruzsálemi
parlamentben ülnek a fordító megj.) kinyilvánította, hogy az arabok Ámálék gyermekei, aminek gyakorlati értelme, hogy a zsidó embernek kötelessége megölni őket. Ennek a gondolatnak az egyik legfőbb propagátora a Bar Ilán Egyetemen oktató Héd rabbi. Száád Murtada, Egyiptom első izraeli nagykövete annak idején szeretett volna házat bérelni egy olyan helyen, amely valamikor arab föld volt, de most a Zsidó Nemzeti Alap tulajdona, de azt mondták neki, hogy goj nem lakhat a Zsidó Nemzeti Alap földterületén.
Ezenkívül itt van az Etiópiából bevándoroltak esete, akik közül sokak személyazonossági igazolványában a nemzeti hovatartozás rovatába azt írják, hogy kivizsgálás alatt. A legdöbbenetesebb az, hogy ezek az emberek, az etiópiaiak, izraeli állampolgárok. Szörnyű dolgok ezek, amelyeket mi szépen a szőnyeg alá söprünk és magától értetődőeknek veszünk.
Senkitől nem tűrjük el a kritikát, arra való hivatkozással, hogy volt egyszer egy holokauszt. Ilyenkor mindig feltesszük a kérdést, hogyan merészelnek bírálni bennünket, és miképp lehetnénk mi fasiszták és fajvédők, amikor mi vagyunk az egyedüli áldozatok.

Riporter: -Az ön szavai bizonyos mértékben a szíriai AtTirsin című újságban néhány nappal ezelőtt megjelent antiszemita cikkre emlékeztetnek, amelyben a többi között az olvasható, hogy a zsidók a legnagyobb rasszisták, akik a holokausztot fölhasználják jelenkori tetteik igazolására.

Sulamit Aloni: A holokausztot pedagógiai célokra, az ismeretek bővítésére és figyelmeztetés céljára kel fölhasználni.
Csakhogy mi nem ezekre a célokra használjuk föl a holokauszt emlékét. Nem érdekel engem, hogy külföldön mit írnak az újságok, hanem az érdekel, hogy mik azok a dolgok, amelyeken nálunk változtatni kell. Szégyellem magam,
amiért nálunk az etiópiai gyerekek személyazonossági igazolványába a nemzetiségi rovatba beírják, hogy kivizsgálás alatt, s ezzel gyűlöletessé teszik őket az iskolában és a környezetükben. Vagy az oktatási minisztériumban összeállított feketelista miatt. Éppen ezért engem nem az érdekel, hogy mit írnak külföldön, hanem az, hogy mi a valós helyzet nálunk. Riporter. Amint azt ön állítja, nemzeti konszenzus értelmében nálunk könnyen napirendre térnek a rasszista megnyilvánulások fOlött. Ha hasonló jelenségek lennének, mondjuk az Amerikai Egyesült Államokban, akkor azt kemény bírálat követné. Nálunk pedig szemet hunynak ezen jelenségek
fölött.

Sulamit Aloni: El tudja képzelni, hogy Angliában másodrendű állampolgárrá
degradáljanak valakit csak azért, mert nem tartozik az anglikán egyház kötelékébe? El tudja képzelni, hogy Angliában ezért a zsidókat másodrendű állampolgárként kezeljék?-Mondjon nekem Izraelen kívül még egy demokratikus országot, ahol az állampolgárokat a fennálló törvény értelmében 12 vallási közösségbe sorolják, s mindezt fel is tüntetik a hivatalos okmányokban,
hogy mindenki könnyen fölismerhesse az egyén másságát.

Riporter: -Amit ön mond, az kontextusában nagyon hasonlít a fajvédő ]örg Haider kijelentéseire. Nem könnyű megemészteni, hogy ön összehasonlítást tesz a mi rasszizmusunk és az európai szélsőjobboldali nacionalista pártok rasszizmusa között, amikor tudjuk, hogy mi történt ezeknek a pártoknak a hatalomra jutása után.

Sulamit Aloni: Nézze, ön igyekszik a múltat rávetíteni a jelenre. Amint nemegyszer mondtam, megvetek minden szélsőséges rasszista, nacionalista, a faj tisztaságát hangsúlyozó fdlfogást, s ezért erről
a Haiderről sem kívánok egyetlen jó szót sem ejteni. De. ezzel együtt ki kell jelenteni, hogy Haider nem antiszemita, soha nem ejtett ki a száján egyetlen antiszemita jelzőt, s nem is úgy viselkedik és él, hogy összefüggésbe lehetne hozni a nácizmussal. Nekünk nem kell az ellene tiltakozók
táborának élére állnunk. Haider valóban nem akar idegeneket a hazájában, ami egyébként vlsszataszító, de mielőtt magasba emeljük a lobogónkat, jobb lenne, ha megvizsgálnánk önmagunkat. Valóságos tobzódás tanúi lehetünk, amelynek folyamán dávid lévi külügyminiszter kijelenti, hogy mi vagyunk az igazi demokráia. Ez pedig nem igaz, mert a mi demokráciánk nagyon is beteg demokrácia. Nálunk törvény előírta diszkrimináció van faji, vallási és a nemi hovatartozás alapján. A tobzódás közepette szeretnék figyelmeztetni mindenkit, hogy előbb önmagunkat vizsgáljuk rneg, és a saját cselekedeteinken javítsunk. Mint mondtam, mi a legszennyesebb dolgainkat is a szőnyeg alá söpörjük, miközben a tisztaság, a demokrácia és az emberi jogok zászlait lobogtatjuk.

(Hering József)

Wishfor Creative Commons License 2000.05.03 0 0 78
A pánik betegség már gyógyítható ! :)
Előzmény: MorpheuS (76)
topicnyitó Creative Commons License 2000.05.02 0 0 77
MorpheuS: "Szép, hogy a globalizmus megteremtői ma már cidriznek"
???
Előzmény: MorpheuS (76)
MorpheuS Creative Commons License 2000.05.01 0 0 76
Nem hiszem, hogy csak nálunk fortyog ennyire az emberekben az indulat. Nem hiszem, hogy mások orrát nem csípi a virtuális lőporfüst. Az emberek nagyon azt képzelik, hogy mostmár csak jobb jöhet. Fel is készülnek a "jobbra", olyan gyerekeket nevelnek, mint a pittbullok, akik azt tanulják ha a kezemhez ér valaki, abba habozás nélkül jót bele kell rugni. Ha az emberekbe csak a gonoszságot, az erőszakot nevelik, ha kötelező sikk lesz, hogy az emberek még a saját gyereküket is csírájukban fojtsák meg, mert csak önmaguk számítanak, senki más; ha világméretekben megy a "lenyúlás", és már a föld egyetlen zugában élő emberforma lény sem marad "kihasználatlanul", akkor azok, akik minden élet és halál urának képzelik magukat mert már génjeikben rögzült ez a meggyőződés, elveszítik maradék önkontrolljukat is. Miután nem hisznek másban, csak a pillanatnyi örömökben a magzatok után feleslgesek lesznek az idősek, majd a képzetelenek, és nemsokára "tenyészteni fogják" a megrendelésre klónozott élő robotokat. Éveken belül általános lesz az emberek nyilvántartására a testbe épített chip, amikor majd csak az számít embernek, aki ilyennel rendelkezik, arról viszont minden számon lesz tartva, nemcsak a használati érték, a személyes tőke, vagy jövedelem, de még az is, ki mikor ürít, és rendszeresen, vagy renszertelenül teszi-e? Mert még ez is kell majd az előre tervezendő fogyasztó gépek előállítási költségei előkalkulációjához. Persze az ilyen totális (globális) szervezettség nem fog menni konkurrencia harc nélkül, elöbb-utóbb ütköznek az érdekek, a chipeket is cserélgetni fogják mind "korszerűbbekre" és akinek régi tipusú van, az másod vagy harmadrendű lesz, és megnézheti magát. A marakodás a fosztogatók között egyre szervezettebb és vadabb lesz, míg valaki hirtelen ki nem csapja az aduászt és azt nevezzük majd Armageddonnak. Nem kellenek ide idegen lények, űrhajók, beteljesítjük az Apokalipszist magunk is.
Szép, hogy a globalizmus megteremtői ma már cidriznek, hogy Soros úr, aki néhány éve még egy tv riportban eldicsekedett, hogy amíg a riport zajlik, azalatt csendben (nyomkodva a tasztatúrát és hanyag pillantásokat vetve a tőzsdék állását mutató képernyőre) néhány millió dollárt keres, most a globalizmus veszélyeiről hamukál, de késő a riadalom, a kocka el van vetve. Még bukdácsol az asztalon, de ha egyszer ledől az egyik oldalára megoldódnak VÉGLEG gondjaink.
gaby Creative Commons License 2000.05.01 0 0 75
Felsz?
Ugyan mitol? Csak a jobboldal robbantott ki haborut eddig a vilagtortenelemben? A baloldal ezeknel sokkal szelidebb, ugye? Es ugyan mi erdeke
lenne Haider-nek s kis semleges allamocska hadsereget felduzzasztani egy olyan haderove, amit nem tud megtenni, amelybe belefulladna?? Azt hiszem, ez olyan panikkeltes reszedrol, amit te sem vehetsz komolyan, csak hat ugye nem tetszik, hogy nem mindenki gondolkozik ugy, ahogy masok szeretnek. Teszem azt, ha egy erosen baloldali beallitottsagu
part kerult volna hatalomra ill. a hatalom kozelebe, ez teged egy csoppet sem aggasztott volna az igazsagerzeteddel egyutt...
gaby
Előzmény: Herold (-)
damil Creative Commons License 2000.05.01 0 0 74
Micsoda liberalizmus! Elmehetnek Ciprusra házasodni! Brávó!!!
Előzmény: Törölt nick (52)
topicnyitó Creative Commons License 2000.05.01 0 0 73

"(...) a zsidóság (...) a világtörténelem legvégzetesebb népe: későbbi korokra gyakorolt hatásuk oly mértékben meghamisította az emberiséget, hogy manapság zsidóellenes módon érezhet még a keresztény is, anélkül, hogy belátná: önmaga a legvégső zsidó fejlemény."

Friedrich Nietzsche: Az Antikrisztus

Előzmény: Törölt nick (65)
LamaXX Creative Commons License 2000.05.01 0 0 72
Ne felj kedves Herold, mert felnie csak annak kell,
akit fenyegetnek.Persze felhet mas is, de neki nem kell. Legfeljebb akar...
Előzmény: Herold (-)
antikomm Creative Commons License 2000.02.10 0 0 71
Melnyikov: Gratulálok a cikkért.

Remélem a zsidók tovább csinálják ezt az álszent politikájukat a világban. Lassan de biztosan vágják maguk alatt a fát.

Előzmény: melnyikov (49)
hajnalpír Creative Commons License 2000.02.09 0 0 70
Kedves Macskaköröm,
nagyon köszönöm, hogy nem
értettél félre, és látod az
a legszomorúbb ezekben a topicokban
(ritka kivételtől eltekintve, de talán nincs
is), hogy egy ilyen beszélgetés off-nak
számít. Pedig így is lehetne, bár nekem
sokkal jobban bele kéne mélyednem a
témába.. De remélem jön/jönnek mások
is és így folyik tovább a "vita"

A világ jövője már nem nyugtalanít:nem számolgatom szorongva, vajon meddig tart még a pax romana: az istenekre hagyom ezt a feladatot. Nem mintha újabban jobban bíznék igazságosságukban, amely nem a mi igazságunk, vagy mintha mostanában többre becsülném az emberek bölcsességét, épp ellenkezőleg.

Hadrianus

üdv.
Aurora

P.S. azt hiszem ezt ma úgy mondanánk, hogy volt maliciája

Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.09 0 0 69
Kedves Hajnalpír,

OK, válaszodat elfogadom és tiszteletben tartom. De (és ez már a topichoz képest OFF), én különvéleményt jelentenék be a Pax Romana feltétlenül áldásos volta ellen - ne feledjük, hogy ez általában a birodalom ellenségeinek - úgymond - pacifikálása után következett, és hogy Judeában, éppúgy mint Germániában vagy Britanniában (lásd Ceasar és Tacitus), a bennszülöttek leigázása volt előbb, és a megmaradtak élvezhették csak a Pax Romana áldásait. Ami pedig Judeát illeti, a rómaiak eleinte nem voltak ennyire türelmesek a vallás dolgaiban, hiszen a Szentélyt meggyalázták - a zsidó felkelés többek közt emiatt tört ki (ld. Josephus Flavius).

Abban viszont feltétlenül egyetértek Veled, hogy Hadrianus kiemelkedik a római császárok sorából, ritka bölcs és széleslátókörü uralkodó volt.

Üdv,

Macskaköröm

Előzmény: hajnalpír (68)
hajnalpír Creative Commons License 2000.02.09 0 0 68
Kedves Macskaköröm, igazad van
aki át mond, mondjon...
Most olvasom a könyvet, nagyon érdekes.
Nemrég jutottam ehhez a részhez, és azért
biztos Te is észrevetted, hogy H. szavaiban
semmi gyűlőlet, vagy előitélet nincs. Inkább
csodálkozás..Ha most járna arrafelé, nagyjából
ugyanezt írhatná le. Ha emlékszel, hogy
milyennek szerette volna Jeruzsálemet, akkor
a mostani még ennyire sem hasonlítana arra,
amit elképzelt. Azért írtam be, mert azóta nem
sok dolog változott.

Van saját véleményem az izraeli politikáról, csak
a politikáról beszélek, de én soha egyetlen ilyen
topicba nem szálltam be, és nem is fogok.

üdv.
Aurora

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.09 0 0 67
Kedves Hajnalpír,

észrevettem, hogy nem Te írtad, hanem Hadrianust idézted. De feltételeztem - talán helytelenül - hogy célzatosan idézted, hogy ezzel valamit mondani akartál. Ezért reagáltam rá. Kiváncsívá tettél: mondd már el, miért idézted?

Előzmény: hajnalpír (66)
hajnalpír Creative Commons License 2000.02.09 0 0 66
Kedves Macskaköröm,
ezt én nem írtam, hanem mint
láttad a Hadrianus. Ha kommentálni
szerettem volna, akkor odaírom alá.
Ezt most egyáltalán ne vedd cinizmusnak
kérlek.

üdv.
Aurora

Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.09 0 0 65
Kedves Hajnalpír,

javíts ki, ha tévednék, de én úgy tudom, hogy a kereszténység is "egyetlen istenhit szűk korlátai közé zárja a teljes igazságot". Akkor most hogy is van ez? És hova helyezzük, ill. hogyan ítéljük meg Nagy Konstanstint, aki államvallássá emelte a kereszténységet az általad idézettek fényében?

Előzmény: hajnalpír (63)
Stone Creative Commons License 2000.02.09 0 0 64
Ez szép volt.
Előzmény: hajnalpír (63)
hajnalpír Creative Commons License 2000.02.09 0 0 63
Elvben a judaizmusnak is megvan a maga helye a birodalom többi vallása között, de a
gyakorlatban Izrael évszázadok óta visszautasítja, hogy egy nép legyen a többi nép közt,
istene pedig egy isten a többi isten között. A legvadabb diák is tisztában van vele, hogy
Zalmoxiszát Rómában Jupiternek hívják, a Mons Cassius pun Baálja könnyüszerrel azonossá lett az Atyával, aki a Győzelmet tartja a kezében, és aki a Bölcsességet nemzette, az egyiptomiak, bármilyen büszkék is ezeréves regéikre elismerik, hogy Ozirisz voltaképpen a gyász jelképeit hordozó Bacchus, a zord Mithász nem tagadja, hogy édestestvére Apollónak.
Izraelen kívűl nincs még egy nép, amely oly arcátlan volna, hogy egyetlen istenhit szűk korlátai közé zárná a teljes igazságot, meggyalázván igy a mindeneket magába foglaló isten sokfélesését, nincs még egy isten, aki azt kívánná híveitől, hogy vessék meg és gyűlöljék mindazokat, akik más oltároknál imádkoznak. Már csak ezért is ragaszkodtam hozzá, hogy Jeruzsálemet olyan várossá alakítsam át, amilyen mind a többi, olyan várossá, ahol több nép több vallás békésen megfér egymással: megfeledkeztem róla, hogy a vakhit és a józan ész harcában ritkán győz az utóbbi.

Hadrianus
emlékezései
Krisztus után százegynéhány évvel

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.09 0 0 62
Refugee drága,

alakítsd már meg az "Elájulunk Melnyikov fantasztikusan szellemes szövegeitől" elnevezésű fan-club-ot.

Előzmény: refugee (51)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.09 0 0 61
Az én emlékeim szerint Izrael valami ENSz nevű terrorszervezet terror-határozata alapján jött létre, és e terrorszervezet terrorhatározatát követő igen rövid időn belül indult meg a felszabadító arabok hada.

Reflektálva zseniális hasonlatodra (Magyaro. és Etelköz visszafoglalása, Ural-vidék visszafoglalása - igaz is, Lebédiát mért hagytad ki?) egyetlen aprócska különbségre hadd hívjam fel a figyelmed: amennyiben Magyarország fent nevezett szervezet vagy más nemzetközi szervezetben hozott döntés alapján foglalná vissza Etelközt (stb., stb.), azért az mégiscsak más, mintha "csak úgy" indulnának harcra a buzgó magyar hadfiak.

Nincs kedvem vitatkozni veled. Minden mondatodban pontatlanságok, pongyolaságok és általánosságok vannak, egy újságírótól azért többet várnék.

A "Mit szólnátok ti" kitételt pedig visszautasítom (azzal a megjegyzéssel, hogy totál értelmetlen) -- lehet, hogy te egy csoport nevében beszélsz, illetve írsz, én csak a magam nevében.

Előzmény: melnyikov (58)
Herold Creative Commons License 2000.02.08 0 0 60
Attól függetlenül, hogy a halálodon vagy, a szöveged jó!
Előzmény: Chat Noir (57)
melnyikov Creative Commons License 2000.02.08 0 0 59
Nem mentség, pontosabban nem lenne mentség, ha Csurka, Haider, Le Pen bármi hasonlót is elkövetne, vagy elkövetett volna, mint ami Izraelben folyik. De hát nem követtek el, nem hirdetik és nem is fognak ilyesmit tenni. Nem szállnak meg, nem bombáznak, nem kínoztatnak, nem hirdetnek faji felsőbbrendűséget, mint mondjuk a Moledet vagy a Sasz .
MB
Előzmény: NevemTeve (53)
melnyikov Creative Commons License 2000.02.08 0 0 58
Természetesen olyan izraeli állampolgár nem zsidókról volt szó, akik az arabok ellen vívott háborúkban estek el.
Másrészt: teljesen természetes, hogy az arab államok időnként megpróbáltak leszámolni azzal az állammal, amely már megalakulásával arabok százezreit űzte el szülőhelyéről, és le is ölte őket, ha nem mentek. Persze tel-Avivnak ma már atombombája van, ettől függetlenül történelmi mértékkel csak ideig-óráig tartható fenn egy ilyen terrorista állam. Azt hiszem, Magyaroszágot is megtámadnák, ha hirtelen elfoglalnánk mondjuk Etelközt -történelmi jogon. Esetleg az Urál vidéket?Kissé vicces, hogy Izraelnek joga van 2 ezer évvel ezelőtt birtokolt területekre, nekünk pedig a Délvidékre sem.
Hiába, amit szabad Jupiternek..... ezt hívják demokráciának.
Az is kedves, hogy a demokráciára oly finnyás kis Izrael éppen Libanont bombázza, mint már 18 éve megszokhattuk. Persze fosnak, mert az arab felszabadító gerillák évről-évre hátrább szorítják őket. Vagy Libanon is Izrael ősi jussa?
Hamis és hazug az a beállítás, hogy Izraelt mindig ártatlanul megtámadták. Ha egy erőszakos rezsim elfoglal egy területet, azt joggal támadják. Mellesleg ugye évtizedek óta "önvédelmi okokból" ők tartanak megszállva más országokból egy-egy darabot. Mit szólnátok ti, ha Magyarország önvédelmi okokból elfoglalná mondjuk az Erdélyi Érchegységet., hiszen onnan lőhető az Alföld.... Mert ugye ilyesmivel indokolják a Golán megszállását barátaink.
MB
Előzmény: Törölt nick (52)
Chat Noir Creative Commons License 2000.02.08 0 0 57
Nyuszifül!

A bankáügyi baromság részemről befejezve.

u.i. Jelentős mennyíségü virus mászott belém, lázas állapot miatt pár napig zárva leszek.

Miaúú...mindenkinek
(Gyászjelentés a Net-en lesz olvasható!)

Előzmény: refugee (48)
nevtelen Creative Commons License 2000.02.08 0 0 56
Nem mentség. Csak lenullázza az ellenük inditott "antirasszista" hisztériakampányok hitelességét.
Bagoly mondja bögölynek...
Előzmény: NevemTeve (53)
rettegen Creative Commons License 2000.02.08 0 0 55
próbált már valaki Izraelbe úgy utazni, hogy elötte járt mondjuk Dubaiban vagy más arab országban?
vazze a horgasok nem engednek be... mi ez ha nem kirekesztés?
mondjuk forditva is igaz , de hát egy kutya - egy töröl fakad...

melnyikovnak sajna sokban igaza van...

Nogo Creative Commons License 2000.02.08 0 0 54
Haider az első globalizmust ellenző ember, aki hatalomra jutott Európában. Világos hogy rettegnek tőle. Támadások, szankciók, fenyegetőzés. Ennyit ér a demokrácia. A médiák csak "szélsőséges kijelentésekről" harsognak. Igaz hogy egy szót sem idéznek, de az emberekben a "szélsőséges kijelentések" meg a "gyűlölködés" marad meg. Ahol eddig "uralkodott" Haider, ott fasizmus volt?
Szánalmas ez az egész hisztéria. Félnek, hogy máshol is sikerülhet. Hogy hogyan kerül Izrael a képbe, azt mindenkinek a fantáziájára bízom...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!