Keresés

Részletes keresés

holló Creative Commons License 2000.03.04 0 0 172
Az országimázs kutatóknak ajánlották a következő szlogent: kb így hangzott el a 7i7-esben:
"Üdvözöljük Magyarországon! Itt még nincs mindenkinek 3 gyereke, itt még nincs mindenkinek 3 szobája és itt még nics ki mindenkinek a 4 kereke!"
soltika Creative Commons License 2000.03.04 0 0 171
A Haris közben én tudok egy 1988-ban szociális alapon 1 gyerek után kiutalt, jelenleg üresen álló kétszobás lakásról.
Érdeklődni az Orbán.Viktor@meh.hu (ha valakinek sikerül) e-mail cimen lehet.
üdv:
soltika + Finci kutya
neon Creative Commons License 2000.03.04 0 0 170
na ez az, pedig ezt a korrupció-dolgot érvként hoztad fel az előző brancs ellen. és a baj szvsz az, hogy a mostani kormány mellett elhangzott érvek nem kis része hasonló jellegű
továbbra is tisztelettel üdvözöl
neon
(ugye nincs harag az újabb vaúért?)
Előzmény: Tappancs (168)
Toth Kalman Creative Commons License 2000.03.04 0 0 169
Kedves Csaboca!

De nem az unio atlagat akarjuk elerni, hanem a nemet atlagot, ami meg joval magasabb.

Magyarorszagnak 12% evi novekedes kell 10 evig. Utana ez fokozatosan lelassulhat 5%-ra.

A jelenlegi 5%-t a multinacik tartjak fenn. Sajnos a 4 magyar kormany idaig semmit nem tett a gazdasag elomozditasara.

Szeleskoru gazdasagi programok kellenek a 12% eleresere, mint a benzin aranak lecsokkentese, autosztradak epitese, uj iparok/uzleti szektorok teremtese, KV ipar megalapozasa.

Az jo, hogy a multi-nacik uj technologiat hoznak be, bar mar Kelet-Mo-n is jonnenek a tucatjaval. Viszont legtobb az olcso munkaeroert jon, ami nem jo!

Olcso munkaero voltunk a kommunizmuban, draga munkaero akarunk lenni a kapitalizmusban.

Egy nagy problema, hogy korbe vagyunk veve elmaradott szomszedokkal. Csak Ausztria es Szlovenia fejlett a szomszedok kozul.

Előzmény: csaboca (163)
Tappancs Creative Commons License 2000.03.04 0 0 168
Tényleg maradt elég korrupt politikus és valóban beszavaztunk új korruptakat is. Az lenne az eszményi, ha egyáltalán nem lennének korrupt politikusaink. Meglepődnék, ha volna olyan demokrácia, amelyikben egy fia korrupt politikus ne lenne.
Én a 4 kereket úgy értem el, hogy eladtam az egyik autómat.
Előzmény: Esbeta férje (166)
Jay Creative Commons License 2000.03.04 0 0 167
3-3-4? Nekem ez eddig úgy sikerült, hogy 1-0-2.
Ja és a 4 ütem.

~
~
~
*=======Jay

Esbeta férje Creative Commons License 2000.03.03 0 0 166
"1998-ban valóban kiszavaztunk jónéhány korrupt politikust a hatalomból. "

Maradt elég, meg megszavaztatok uj korruptokat ia.

Előzmény: Tappancs (142)
picur Creative Commons License 2000.03.03 0 0 165
Mondjuk az altalam emlitett elso kedvezemeny (a nyugdijpenztari kedvezmeny) mindenkire vontakozik. Max te nem fizettel be annyit/nincs magannyugdijpenztari befizetesed, hogy eszrevedd. Viszont akkor azt megkerdeznem, hogy ha a te adodbol hagyta nalad a kormany a csaladi potlekot, akkor nalam mit hagy? Az en nem keves adombol...
Előzmény: Tappancs (158)
picur Creative Commons License 2000.03.03 0 0 164
Kerlek szepen: egyszer megvontak tolem a nyugdijpenztari kedvezmenyt (ez nalam kb havi 6-8e HUF-ot jelent), valamint felemeltek a tb fizetesi alapot kb 200e HUF-fal egy evben. Ez -- igaz, csak evi szinten -- ujabb kb 20e HUF-ot emel ki a zsebecskembol.

Nagyjabol ennyi. Es ha nem haragszol, akkor nem erzem magam masodrendu allampolgarnak, mert meg nincs gyerekem.

Előzmény: Tappancs (152)
csaboca Creative Commons License 2000.03.03 0 0 163
Kedves Máskép! A gyűlöletet nem rád értettem, hanem több más hozzászólóra. Jelenleg a Fidesz van hatalmon, nyilván főleg ezért az ellene irókból árad. Nézz csak körül, láthatod. Én erre a pártra szavaztam, valószinűleg legközelebb is erre szavazok, pedig messze nem vagyok mindennel elégedett azzal ,amit ez a kormány tesz. De amit irtam a munkáról, azt kb. tíz éve így is gondolom és teszem. Siránkozás és a mindenkori kormány szidalmazása helyett dolgozni kell, nem fog rajtatok ill. rajtunk senki sem segiteni. Azt szocializmusnak hivják, de nem működik. Vagy Szaud-Arábiának, de ahhoz olaj kell. Nézz körül tiszta szivvel nyugaton, és ha ismersz ott idősebb embereket kérdezd meg, hogy dolgoztak ők a háború után. Ma már persze megpihenhetnek, de mi nem.(sajnos) Jelen gazdasági helyzet mellett 5-6 %-os növekedés kell, az EU 2-3 %-a mellett, hogy kb. 25 év alatt elérjük az unió átlagát. És nem kormány fog neked lakást adni, ha csak nem vagy valamelyik párt csókosa, hanem te magad szerezheted meg, ha akarod és teszel is érte valamit. Egyébként nézz körül az országban. Rengetegen járnak autóval és laknak valahol. Nekik, hogy sikerült? Mindenki a Fidesz csatlósa? Nem hiszem. Inkább menj Ausztriába (és most nem Haiderről van szó.) Nézd meg a gazdát. Tehenet tart, szállástad stb. Tudom ,nem értelmiségi élet, de jólétet biztosit. Az hogy itthon a közalkalmazottak fizetése alacsony, az nem jó.De én nem éreztem emelkedést azt hiszem az előző és az azt megelőző kormány idején sem. Korábban pedig tudjuk, a Marosán doktrina szerint senkinek sem lehetett magasabb bért adni a szakmunkás bérénél. Remélem ez változni fog (ha fog). A szlogen, pedig mint mindig, valóban egy kicsit demagog, hiszen a demosznak szól. Szerencsére ma már nem a vas és acél országa vagyunk, és vérre, könnyekre sincs szükség, csak veritékre. Önmagunkért. Úgy látszik grafomán lettem. Na üdv.
Előzmény: Törölt nick (159)
holló Creative Commons License 2000.03.02 0 0 162
Az utóbbi idők legszebb igérete ez a 3-3-4.
Dr. Antall József azt igérte, hogy Sütő A. után :"Nem igérhetek könnyű álmot"
Horn Gyula majd egy év után Bokros csomagba csomagolta igéretét.
Orbán Viktor igérete a legkedvezőbb, aki polgárosodni képes ( és nem kommunista ) az számíthat erre a szépre és jóra... Emlékeztek idősebbek milyen hasonlatos felajánlást tett a polgároknak, mint tizenéve a népnek, munkásoknak, parasztoknak Kádár János?
msemsi Creative Commons License 2000.03.01 0 0 161
és te most hol élsz? Amerikában?miért hozol fel ilyen példát?ez Magyarország ha nem tudnád...
én nem irigykedem rád.persze nyugodtan tudok aludni is.igaz nekem még sok van hátra a husz évből csak 9-et dolgoztam.tudod 27 vagyok és nem tanultam egyetemen az adofizetők pénzén.de azért az kicsit sok,hogy szerinted csak te nem kurváztál és nem ittál.ez felháboritó!
ja Viktor koleszos haverod Lfelejtette mondani nekünk.hogy megértsd:3szoba 3 gyerek 4 kerék nekünk.de minekünk is ki lesz a négy kerekünk amikor szavazni megyünk.
Előzmény: Jobb a jobb (7)
holló Creative Commons License 2000.03.01 0 0 160
fogyasztási pszichózisról érdekes dolgokat írtál. Sajnos a fejétől bűzlik a hal: a nép szeretne 3 esetleg négy gyereket, egy rezidenciát, nem baj ha több, mint 3 szobával, mert hajléktalanokat is befogadhatnának... Azután kéne egy babysitter is, és egy Toyota terepjáró, nem baj hogy nagyon lopják, majd lövetünk utána...

Viszont a hitelek is nagyon érdekelnek, most derült ki, hogy az első két hónap viszonylag hűvös fogadtatása csak kb. 100 ügyfélnek jutatott hitelt, talán ezért is volt kénytelen jó másfél %-kal cssökkenteni a hitel kamatait...

Igazából ezt még korai lenne értékelni, hiszen lehet hogy mostanság csúcsra járnak az építészek, vagy éppen a díványok nyikorognak a 3. gyerek irányába...

Előzmény: Törölt nick (159)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.29 0 0 159
Kedves Csaboca,

Akkor néhány dolgot én is, hadd...

1.) Nem gyűlölök senkit. Ha írásaimból mást vennél ki, idézz kérlek., és megkövetlek.

2.) Lehet, hogy a fülemmel van baj, de én a Kádárizmus alatt hallottam ezt a szöveget, hogy "Nem pofázni, dolgozni!" Viszont ettől még igaz is lehet...

3.) ...Lehetne, ha nem a Fidesz-kormány meghirdetett politikája kapcsán lenn erről szó. De erről egy kicsit többet és messzebbről indulva.

A konzervatív politikusok azon véleményével, hogy az euro-amerikai minták kritika nélküli beengedése és átvétele káros, részben egyetértek. Ilyen többek között a fogyasztási pszichózis, illetve a fogyasztási szint (egyszerűen: anyagi jómód) minden más emberi érték fölé helyezése (nem a retorikában, hanem a gyakorlatban). Ennek köszönhető szerintem a bűnözés felerősödése is: Vannak pl. olyanok sokan, akik ugyan meg akarnak felelni ennek az értékrendnek, de nem tudják/nem akarják követni az általad kijelölt utat.

A Fidesz jelenlegi lakástámogatási programját jónak tartom, mint részét egy átfogó, valóban a probléma megoldását célzó programnak. Ez a fajta rész-koncepció ugyanis segíti a felső-középosztály fiataljait, de semmit sem jelent a leszakadottaknak, illetve a pénzszerzés családromboló vagy illegális módozataira készteti az alsó-középosztálybelieket.

Erre próbáltam személyes példámon keresztül rávilágítani, hogy a Fidesz két nagy célja, a középosztály megerősítése-kiszélesítése ésa családok helyzetének javítása ellenében hat a látszólag értük hozott intézkedés, illetve annak kizárólagossága.

Ezt hívta Orbán Viktor 1992.-ben populizmusnak.

Előzmény: csaboca (155)
Tappancs Creative Commons License 2000.02.29 0 0 158
Ciklusokon átívelően nevelgetem a gyerekeimet. Hidd el, meg tudom állpítani, hogy melyik kormány családbarát. A kormányokat lehet abszolút mércével mérni és lehet egymáshoz képest is. A gyerekvállalás tényleg megfontolandó, de úgy se lehet belevágni, hogy végignézel a hosszú, egyenes úton és csak ha minden lámpa zöld, akkor uzsgyi!
Előzmény: neon (156)
neon Creative Commons License 2000.02.28 0 0 157
ja, igen, csaboca...bocsesz
neon Creative Commons License 2000.02.28 0 0 156
vau. na most jól elvetted a kedvem a gyerekvállalástól. kellett ez nekem így lefekvés előtt... tudod, azt szeretném már látni, ha végre abbamaradna az egymásramutogatás minden szinten és végre, ahogy az utánad szóló (bocs, nem emlékszem a nickedre) írja, elkezdődne a munka. van gyermeked, tehát gondolom Téged sem hat meg az 'apu, dehát az ő dogája sokkal rosszabb lett'-érvelés. igen, nyilván minden kormány elkövette a maga szemétségeit, tudom, hogy a szocik is loptakcsaltakhazudtak (sőt, kökény bácsiról zaftos kis sztorit is tudok), nem is fogok rájuk szavazni. ha indulsz 2002-ben, Rád fogok szavazni. és akkor megmutathatod. csak azt akarom mondani, hogy cseppet sem hat meg az előző kormány hibáira való mutogatás, nem azért fizetem a srácokat és ilyeténformán nem lesz cipellője egyikünk gyermekének se meg krumplileves sem az asztalon. igaz, ehhez némi jellem is kéne...(mármint a parlamentben)
Előzmény: Tappancs (154)
csaboca Creative Commons License 2000.02.28 0 0 155
Kedves Máskép és picur (és a többiek)!
Először is valóban elitélendőnek tartom, ha valaki tud, de nem akar dolgozni, csak tartja a markát. De nem ez a legfontosabb. 1. Tisztázzunk egy félreértést. Én nem azt mondom, hopgy jó ha egy tanár vagy bárki más halálra dolgozza magát, hiszen regenerálódni, művelődni stb. kéne, de ez a helyzet nem most alakult ki. Bár sokan varnák a jelen kormány nyakába, azért én mégis azt hiszem, hogy legalább ötven év kellet az elszegényedésre, az értékek devalválódására és az eladósodásra. Ennek a levét isszuk most mi (Marosánét, Kádárét, Hornét is stb.). Ez a helyzet, de változtatni nem tudunk rajta. Mint a tatárjáráson sem. De: senki! sem fog rajtunk segiteni, csak magunk tudunk kilábalni a szegénységből. Egy kormány sem tehet túl sokat. A multi... tőkének is csak akkor kellünk, ha a béreink alacsonyak. Ez van sajnos. Erre gondoltam, amikor azt irtam, nyavalygás helyett dolgozni kell. És ezt mondom lassan tíz éve, kormányoktól függetlenül. A három gyerek, három szoba négy kerék, pedig csak egy szlogen, amivel pedig minden politikus él. Még mindig jobbnak tartom mint a fent nevezett elvtársak kijelentéseit. Az OVi gyűlölők klubjának pedig csak annyit üzennék, azért a nagy rablások, azt hiszem még mindig nem a fideszhez kötődnek, hanem az MSZP-hez, csak nézzetek egy kicsit őszintén körül, nem pedig gyűlölettel eltelve, mert most éppen mást választott a nép mint amit szerettetek volna. Üdv.
Előzmény: Törölt nick (147)
Tappancs Creative Commons License 2000.02.28 0 0 154
Kedves neon! Az előző koalíció nagyvonalú kedvezményeket adott a befektetőknek. Viszont ha nem részvénybe vagy állampapírba fektettél be, hanem gyerekbe (ami hosszútávon anyagilag sem rossz befektetés), akkor az elinflálódott családi pótlékon kívül nem sokat kaptál, ha kaptál egyáltalán. Szerintem a gyerek mégiscsak többet ér mint egy befektetési jegy. A gyerekkedvezményt pedig az én saját adómból hagyják nálam, nem picur-éból. Próbaképpen add össze a gyerekkedvezményt és a családi pótlékot. Meglepődnék, ha el tudnál tartani abból egy gyereket. Vaú-vaú!
Előzmény: neon (153)
neon Creative Commons License 2000.02.28 0 0 153
bocs, tényleg nem ugatok bele többet, de gyanítom, hogy Te abból kaptad vissza a nagycsaládospolgárbarátkormánytól a gyk-t, amit picurtól elvettek...
Előzmény: Tappancs (152)
Tappancs Creative Commons License 2000.02.28 0 0 152
Picur! Milyen két kedvezményedet vonták meg? Én például visszakaptam azt a gyerekkedvezményt, amit még Békesi vett el.
Előzmény: picur (148)
neon Creative Commons License 2000.02.28 0 0 151
tűzoltómunka-szerű..
Előzmény: neon (150)
neon Creative Commons License 2000.02.28 0 0 150
te tappancs, én sehol nem állítottam, hogy hgy jobban tetszik. javaslatomat télapóra épp ez indokolja. én úgy veszem ki, itt annak kedvez a szerencse, akinek 'polgári' családja van, vagy egy öreg, beteg anyja székesfehérvár közelében, vagy legalább kicsit is hasonlít bölcs vezérünkre. sajna sokan vagyunk, akik egyik kategóriába sem férnek bele. ergo ha nem vagy benne, kint maradsz, vagyis szabadság, ahogy te írod, akkor van különböző választásaidhoz, ha megfelelsz bizonyos követelményeknek. márpedig sok nyugdíjas is szavazott a mostaniakra. persze, tudom, nem ez az egyetlen hatalom, amely aljas. nem keresném a kákán is a csomót, de a szózatban határozottan a 3-3-4-et, mint már 'rajtadolgozott' célt, nem mint lehetőséget dobta fel. viszonylag értelmetlen lett volna LEHETNÉKRŐL beszélni egy ilyen tűzoltómunka én -szerű választási kampánybeszédben. én pedig egyre kevésbé szeretnék 'debreceni diák' lenni.
Előzmény: Tappancs (149)
Tappancs Creative Commons License 2000.02.28 0 0 149
Kedves neon! A 3-4-4 felvetésnél az volt a megfogalmazás, hogy LEHESSEN és nem az, hogy LEGYEN. Ha véletlenül több gyereked lesz, akkor a "fölösleget" nem fogja lemészárolni senki, ha kevesebb, akkor sem fognak 3-at rádkényszeríteni. Ha neked jobban tetszett a kiskeresetű HGY, akkor legyen annyi gyereked, mint neki. Vagy ammennyit akarsz, vagy amennyit elbír a személyreszabott "project"-ed. Elmondtam néhány gondolotatot, nem fogok dolgozatot iratni veled, hogy megértetted-e. Még az sem biztos, hogy igazam van. Épp az a nehéz a szabadságban, hogy élni kell vele. Köszönöm, hogy meghallgattál.
Előzmény: neon (145)
picur Creative Commons License 2000.02.28 0 0 148
Vilagert sem szolnek bele eszmefuttatasodba, de megallas nelkul azt hallom, hogy szarnyal a magyar gazdasag. '98-ban azt is hallottam, hogy a Fidesz egyik valasztasi igerete az egyszeri, nagy aranyu adocsokkentes lesz. Na most ha szarnyal, akkor miert nem csokken? De ha nem csokken, akkor legalabb az eddig kedvezmenyeket nem kellene megvonni. Mert ilyenbol ketto is ert engem ebben az evben.
Előzmény: Tappancs (144)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.28 0 0 147
Kedves csaboca,

Elhiszem, hogy Te sokat dolgoztál, de mi van azzal, aki nem tud, vagy esetleg nem akar annyit dolgozni, mint te?

Az első eshetőség nyilvánvaló. A második, ugye, elítélendő...

Nekem van egy icipici családom, és egy icipici lakásom. (Azt most hagyjuk figyelmen kívül, hogy a családom igazán nem is család, a gyermekem meg zabigyerek, mert a feleségemmel nem házasodtunk össze hivatalosan 9 éve, azért, hogy minden nap tudjuk, minket nem a papír vagy a hamis eskük tartanak össze, hanem kizárólag az, hogy együtt akarjuk leélni az életünket.) Rengeteget dolgoztam ezért az icipici családért, hogy icipicit nagyobb lakásba egy újabb icipici gyereket szülhessen kis feleségem. Aztán egy szép napon, miután néha már magam is megrettentem attól a feszültségtől, amit esténként icipici családom nyakába zúdítottam, icipicit elegem lett a jól fizető állásomból, és egy olyan munkahelyet választottam, ahol icipicit kevesebbet keresek, és icipicit kevésbé készítem ki magamat, ezáltal icipici családomat.

Azóta boldogan élünk, míg meg nem halunk a légszomjtól icipici másfél szobánkban.

A mesének vége, gyerekek, mi ebből a tanulság?

Egyrészt az, hogy a Kormány bácsi vagy a családot preferálja, vagy túlfeszített munkát. A kettő egymást zavarja. A család képletének ugyanis a lakás + asszony + gyerek mellett a szeretet + törődés ugyanilyen fontos része. Sőt, fontosabb eleme, mint a templomi esküvő + polgári esküvő.

Másrészt az, hogy Kormány bácsi vagy a középosztályt akarja kiszélesíteni, és megakadályozni a latinamerikanizálódást, vagy a felső-középosztályt az elithez felzárkóztatni, és siettetni az alsó-középosztály leszakadását.

Ezt hívják ugyanis latinamerikanizálódásnak.

Előzmény: csaboca (134)
neon Creative Commons License 2000.02.28 0 0 146
meghajtom fejem érveid előtt. szerintem a 3-3-4 prodzsekthez viszont feltétlenül új vezetőre van szükség. mert nekem pl. nincs annyi gyermekem mint Neki, nem keresek havi netto száz fölött, mint az Ő gyermekei fognak, egyáltalán semmiben sem hasonlítok az Ő családmoddeljére. ezért sajdítom, hogy nagyon sokadmagammal lesz még rúd mi ránk járjon. namármost a gond csak az, hogy nem tudok elképzelni mást sem, aki megvalósíthatná eme utópiáját Nekije. Talán Jézuska vagy Mikulás bácsi. de most komolyan.
baráti, higgadt üdvözlettel:
neon
Előzmény: Tappancs (144)
neon Creative Commons License 2000.02.28 0 0 145
meghajtom fejem érveid előtt. szerintem a 3-3-4 prodzsekthez viszont feltétlenül új vezetőre van szükség. mert nekem pl. nincs annyi gyermekem mint Neki, nem keresek havi netto száz fölött, mint az Ő gyermekei fognak, egyáltalán semmiben sem hasonlítok az Ő családmoddeljére. ezért sajdítom, hogy nagyon sokadmagammal lesz még rúd mi ránk járjon. namármost a gond csak az, hogy nem tudok elképzelni mást sem, aki megvalósíthatná eme utópiáját Nekije. Talán Jézuska vagy Mikulás bácsi. de most komolyan.
baráti, higgadt üdvözlettel:
neon
Előzmény: Tappancs (144)
Tappancs Creative Commons License 2000.02.28 0 0 144
Kedves neon! Nem vagyok a mostani kormány feltétel nélküli híve, de az előzőhöz képest mindenképpen felüdülés.
Kicsit felhergelted magad; megértelek: én az előző koalíció alatt éreztem így. Ki is szavaztuk őket a hatalomból. Ez a szál a 3-4-4-ről szól, egyéb felvetéseidhez ott vannak a Pintéres és Kunczés szálak. A hasbalövéssel szemben van az előző ciklusból olyan példa, hogy az ártatlan gyanúsítottat halálra verték. Le is mondott a salgótarjáni főkapitány. Ha nem adósodunk el a szépemlékű szocializmus idején, akkor nem menne el az egész SZJA hiteltörlesztésre. Álomnak is szép lenne, ha nem vonnának tőlünk SZJA-t.
Előzmény: neon (143)
neon Creative Commons License 2000.02.28 0 0 143
és ez tökjó, legalább ennyit letesznek az asztalraa. de kérdezem Tőled/Öntől: vajh a koncként kiosztott lakástámogagatás is olyan jó? és vajh nem Pintér Úr kezében futnak össze az alvilág szálai? gondolod/ja, hogy ebben a négy évben a korrumpálható köztisztviselők, országszolgák száma nullára redukálódott? és higgyem el a hivatalos verziót, miszerint a rendőr elcsúszása miatt lőtte HASBA a távozó autótolvajt? akkor most a csatorna, a rendőrképzés vagy a hivatalos forrásban van a hiba? és sorolhatnám sokáig.
igaza van vi-nek: '...és a krumplileves legyen krumplileves!' valamii ilyesmit látok, másképpen.
üdvözlettel
neon
Előzmény: Tappancs (142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!