Keresés

Részletes keresés

hazso Creative Commons License 2001.03.22 0 0 17
A mai fiatalok, diakok hogyan toltok el szabadidejuket? Van nekik egyaltalan szabad idejuk? Mit gondolsz errol?

Ha kedved van, irj e-mailt: hazso@zsktf.hu

Szakdolgozatomhoz gyujtok gondolatokat.

Adam Gray Creative Commons License 2000.02.03 0 0 16
ja és azt elfelejtettem, pedig nem mellékes, hogy ha nem dolgozol, akkor költesz! Ha többet nem dolgozol, mint amennyit dolgozol, nem tudsz megélni. A nem dolgozás nem gazdaságos.
Előzmény: Adam Gray (13)
organic Creative Commons License 2000.02.03 0 0 15
Adam Gray tasztaltársunk kiváló humorérzékrol tett tanúságot! : )
Képzeljétek, tavaly sikerült teljes 1 hét szabit kivennem! És nem azért mert nem akartam, hanem mert kénytelen voltam figyelembe venni a munkaadóm érdekeit. Gondoltam januárban csak kiveszek már egy hetet... hát mi lesz belole: március (talán). Kiváló!
Felmondani nem akarok, mert szeretem amit csinalok es mar szereztem annyi tapasztalatot, hogy jól is csináljam.
Mi marad? Minden pénzemet elbulizom fillérre pontosan. Mert, hogy egész nap melózok (még most is és még kb 10-ig)és azután menjek haza és dobáljam a perselybe a megtakarításaimat, nézzem a TV-t azt nem!
Inkább az infarktus. De nem azért mert felhevültem itt a hozzászólásom írása közben, hanem mert igy látom valamicske értelmét ennek a "hagyományos értelemben vett" életnek.
Előzmény: Adam Gray (13)
Som-Som Creative Commons License 2000.02.03 0 0 14
Hahahaha! Én bicajjal járok dolgozni, úgyhogy a napi rendszeres mozgás elmaradhatatlan. Csak sajnos ez a lehetőség nagyon kevés embernek adatik meg, főleg nem Budapesten.
Adam Gray Creative Commons License 2000.02.03 0 0 13
Az ember azért él, mert megszülték. Az élet szinte egyetlen értelme a munka. A szerelem kihül, a feleséged lelép a villanyszerelővel, a barátok elhagynak, a rokonok meghalnak, a részegség elmúlik, az élvezetek károsak, a hétvégének és a nyaralásnak hamar vége, ráadásul senki sem ért meg :)... a munka bezzeg örök. Éljen a munka.
Nyuszog Creative Commons License 2000.02.03 0 0 12
De még a sportolásra szánt idő egy része is utazás, átöltözés, várakozás a többiekre... :(
skrisz Creative Commons License 2000.02.03 0 0 11
Amilyen lakast ok most venni tudnának az nem lesz 8 milliós.

Igazad van, naponta konnyen el lehet b...ni az idot 1-2 oras utazassal. busz, metro,villamos
de az auto se mindég gyorsabb...

Nyuszog Creative Commons License 2000.02.03 0 0 10
off
A jelzálogjogot át lehet jegyeztetni az új lakásra (ha van akkora értéke) a jogosult hozzájárulásával. Általában.
on

Egyébként az a csavar az egészben, hogy a szabadidőbe értik bele a munkába és vissza utazást, a bevásárlást, a háztartást, a magán jellegű hivatalos ügyek intézését, no meg az alvást. A valóban szabadon eltölthető idő rettenetesen kevés. És ha mégis van, azt az ember hajlamos a tévét bámulva eltölteni.

skrisz Creative Commons License 2000.02.03 0 0 9
Van (volt) egy ismerosom, aki 32 evesen halt meg infarktusban. Egy ismert cegnel volt penzugyes, napi 12 ora melo+jo penz+0sport+stresz+csalad stb. Maradt utana 2 gyerek a feleseg, meg egy jo lakas, amin meg kb 8 millio hitel van. ja es eladni nem lehet, mert jelzalog van a lakason...

ez ha igy folytatodik egyre gyakoribb lesz :(((

skrisz Creative Commons License 2000.02.03 0 0 8
Maradjunk a 40 oranal... persze sok helyen mar ezt is csokkenteni akarjak... na de kerem, mi lesz ebbol kesobb!
el_mariachi Creative Commons License 2000.02.03 0 0 7
A topicnyitó kérdésre: nem érzem egyensúlyban a napi 10-12 óra munkát a maradékkal. Vazze, hét közben még igazán be sem lehet b*szni, mer' akkor még mindig ott van a másnap... :-) Egyébként erő bármi másra viszonylag kevés marad... szelektálni kell. Na persze ez sem olyan könnyű, én meg alapvetően kényelmes típus vagyok...
Nyuszog Creative Commons License 2000.02.03 0 0 6
Jó, nem mindig annyi. (A háztartást is hozzá lehet számolni?) De ha lehetne csak magammal foglalkozni (a kutya nem várna otthon), akkor persze, hogy lenne erőm. Pl. este 19-22 óráig sokmindent lehetne csinálni, persze ez munkától is függ. Így, hogy igazodni kell mások igényeihez, időbeosztásához, jóval macerásabb.
Laci Creative Commons License 2000.02.03 0 0 5
Szerintem lázadjunk fel a tőkés elnyomás ellen. Vesszen a vadkapitalizmus!
Éljen a 24 órás munkahét!
skrisz Creative Commons License 2000.02.03 0 0 4
Komolyan 12 h munka utan van meg idod, erod masra pl sport, kulturalodas, bevasarlas, stb...?
Nyuszog Creative Commons License 2000.02.03 0 0 3
Ha arra célzol, hogy napi 12 - 12 óra, akkor kb. megvan. :((((
larzen Creative Commons License 2000.02.03 0 0 2
Na ja. Carpe diem.
Előzmény: skrisz (1)
skrisz Creative Commons License 2000.02.03 0 0 1
oke, de egy lakas, vagy egy auto megvasarlasa, egy nem kiemelten, de viszonylag jol kereso ember szamara is eleg sok munkat, es lemondast kivan. ha mindent elkoltok a szabadidomben, akkor nem jutok egyrol a kettore...
larzen Creative Commons License 2000.02.03 0 0 0
Egyszerű: ha a szabadidődben már nem tudod elkölteni azt, amit munkaidődben keresel, akkor már sokat dolgozol. Ellenkező esetben viszont rossz helyen...
Előzmény: skrisz (-)
skrisz Creative Commons License 2000.02.03 0 0 topiknyitó
Azt veszem észre magamon, hogy egyre többet dolgozom és egyre kevesebb idő jut másra. Kiváncsi lennék, hogy ti is hasonló cipőben jártok -e, vagy csak nekem ennyire elferdült az időbeosztásom. Jó munkahelyem van nem panaszkodom, ennek ellenére sokszor megkérdezem magamtól, valyon mi értelme az egésznek? Meddig lehet ezt csinálni?

Az ember azért él, hogy dolgozzon, vagy azért, dolgozik, hogy éljen_???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!