Keresés

Részletes keresés

plissken Creative Commons License 2001.02.20 0 0 133
Hát én szkeptikus vagyok, éppen azért csinálták ezt, hogy ne lehessen őket egyenként elcsalogatni, aszondja, hogy: üldöz az egész bagázs végig a pályán (és ha átlépsz a másik pályára, hogy lerázd őket, akkor az uncsi lesz, és a játékélmény rovására megy, akkor inkább már megéri, mondjuk, 2-3 karakterrel nyomni, szvsz az is izgalmas lesz... De szívesen hallgatom majd az élménybeszámolóidat, ha elkezded...

Figy', Jagged Alliance 2-t ismered?, én szombaton kezdtem, de beszarás, hogy milyen jó. Napok óta kialvatlan vagyok.

Előzmény: Jawbreaker (132)
Jawbreaker Creative Commons License 2001.02.19 0 0 132

Sajnos még nem kezdtem el, de szerintem egyelőre nem tudnak olyan intelligens ellenfeleket csinálni, amelyek az Ember intelligenciájával vetekednének. Szóval, ha nagy szívás árán is, de biztos le lehet őket nyomni.
Előzmény: plissken (131)
plissken Creative Commons License 2001.02.19 0 0 131
Olvastam.

Benézek időnként.

Ja és kérdezni is akartam, ezt az egy karakteres dolgot: Hogyaszondja, mondták, hogy BGII-ben inteligencsre csináltak a csapatokat, tehát nem lehet őket egyenként leszedni, mert megy mind utánad. Na most nem tudom, hogy elkezdted-e a BGII-t, de ha igen, akkor hány karakterrel játszod?

Előzmény: Jawbreaker (130)
Jawbreaker Creative Commons License 2001.02.17 0 0 130

En egy karakterrel nyomtam le az IWD-t, felfejlodott a paladin 22-re. Utana multiban felnyomtam 40-re.

A cartoon-os temahoz nem kezugyesseg kell, hanem fantazia. Probald meg. De legalabb nezz be idonkent. :))

Előzmény: plissken (129)
plissken Creative Commons License 2001.02.16 0 0 129
Ha IWD-ben átviheted a karaktereket, akkor 10-12. szintűekkel is mehetsz... Nekem legalábbis fölfejlődtek odáig. Az egyvonalúság nem baj szvsz, legalább nem tévedsz el...

Cartoon? Kézügyességem 0, inkább nem, köszi...

Előzmény: Jawbreaker (128)
Jawbreaker Creative Commons License 2001.02.15 0 0 128

Szia plissken

Az IWD storyja nagyon egyvonalu, de ezt a keszitok maguk is elismerik. Vegul is el lehet lenni vele, ahogy mondtam. A Heart of Winter-ben egybol 7. szintu karakterekkel kell indulni ha jol tudom.

A cartoon-os topicba meg tessek valamit alkotni, ne csak en produkaljam magam. :)))

Előzmény: plissken (127)
plissken Creative Commons License 2001.02.15 0 0 127
Szia jaw,

IWD-t én is befejeztem, Tormentet abbahagytam ott ahol azt a genya áruló angyalt kell kicsinálni, mert tököm tele volt már addigra, IW-nek szerintem jó a sztorija, még ha vékonyka is...:) és elkezdtem még bénáskodni a Resident Evil 2-vel ld. vonatkozó topic, most meg egyébként a BGII-re várok... meg a BG1 tockos nevű kiegészítőjére is, és jáccok a shogun total war-ral. Na ezt jólegybeírtam.

Ja, és láttam a karikatúrás topicodat a kulltúrában, tök jó.

And Icewind Dale - Heart of Winter coming soon....

Előzmény: Jawbreaker (126)
Jawbreaker Creative Commons License 2001.02.15 0 0 126

Szoval mostanaban mitol jo vagy rossz egy jatek?

En utoljara az IceWind Dale cimuvel jatszottam, es mondjuk elvoltam vele. A grafix az 4-es, a zene pedig 5-os. Kar, hogy storyban nem annyira eros, es foleg gyakni kell benne. Szoval az 2-es, es ez erosen lerontja az osztalyzatot.

Getom, most mivel jatszol?

Jon Creative Commons License 2000.10.04 0 0 125
ha rpg-zni akarsz szerezz be psx emulatort (ha birja a geped), vagy egy olcso hasznalt psx-et, ebben az evben eleg sok rpg jott ki. Igazi inyenc csemegenek mondjak a Vagrant Story-t pld.
Előzmény: getom (124)
getom Creative Commons License 2000.10.04 0 0 124
Hát nem vagyok feldobva, az tuti, már 3 hete igéri a jóember a gamékat, kínomba settlersezek (ld. settlers2 topic!), meg tomb raider 3-at játszok, de az mindig lefagy, meg rettentő csúnya is, ajajajj, amikor én rpg-t akarok...

Másészről én a baldur's gate-et se bírnám mégegyszer végigjátszani, pedig tetszett, hacsak nem, mondjuk 10 év múlva.

Hát ez a 10 milka xp télleg furcsán hangzik egy kicsit, ha csak nem azért van, hogy hátha kijön egy esetleges folytatás és az importált karakter cipeli magával a folytatásba, ahol nameless one hajdani elveszett kiskutyájának kárhozott lelkét kell majd visszahozni az alvilágból...szvsz talán...

Előzmény: Jawbreaker (123)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.10.03 0 0 123

Getom

Nem tunsz kulonosebben feldobottnak :))

Tormentet vegigvittem. Nem dobtam el agyam tole, de egyszer ki lehet birni. Masodszor valahogy nem vennem ra magam, pedig tudom, hogy egy csomo helyen mast is lehetne csinalni.
Peldaul olvastam valahol, hogy a vegefele kaphatok vagy 2 millio Exp-et valamiert. Csak van egy gond. Mit csinaljak vele? Max. a hajamra kenhetem a vegen. :))) Inkabb az elejen adna annyit. Bar akkor meg tul konnyu lenne.

Előzmény: getom (122)
getom Creative Commons License 2000.10.02 0 0 122
Na, fennakadások vannak, még mindig nem kaptam meg az IWD-t és a tormentet, agyam eldobom, kínomban tennap elkezdtem a betrayal at krondort, a sztori jónak tűnik, de amúgy nem fogott meg, ráadásul mindig eltévedek és nem tudom, hogy merre járok, semmit se kapok a pénzemér, az inventoryba nem fér semmise, ha bemegyek egy városba, akkor csak díszletházak vannak, vazze, meg kellene egy kicsit moderníteni ezt a játékot, nagy dobás lehetne szvsz.
Jawbreaker Creative Commons License 2000.09.21 0 0 121

Getom

Ahhoz, hogy a jot ertekelni tudjuk, ismerni kell a rosszat is. :)))

A linearitasnak megvan az az elonye, hogy megcsinalni is ezerszer konnyebb a jatekkeszitoknek. Nagyon keves olyan jatekot ismerek, ahol igazi non-linearitas
van.

Előzmény: getom (120)
getom Creative Commons License 2000.09.20 0 0 120
Engem nem zavar a chapteres-dolog, tulajdonképpen én annak örülök, ha szép lineáris az egész játék, mert akkor nem kell összevissza bóklászni...

Ja, jut eszembe, a Icewind tök lineáris. A végére még sikerül teljesen elvennem a kedvedet:)

Előzmény: Jawbreaker (119)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.09.19 0 0 119
Getom

Valoszinuleg kiserleteznek, es meg nem talaltak meg a helyes aranyt :))
A BG-nek gyakorlatilag nincs komoly storyja, tehat azt nem nehez uberelni.
A chapteres megoldas egyebkent egy jo nagy favagas. Leegyszerusitik
a jatektervezest. Tulajdonkeppen megkonnyitik a sajat munkajukat.

Előzmény: getom (118)
getom Creative Commons License 2000.09.18 0 0 118
:(

getom no like long-long text in games, getom be very sad...

Ja, ezt olvastam, hogy sok a szöveg benne, mindegy, majd én is ellapozom, ez mondjuk nekem, az én angolommal, kifejezetten szokásom is, ha csak süket blabla...

Viszont a Icewindnek, annak ellenére, hogy inkább harc-orientált, - írják - jobb a sztorija, mint a BG-nek, (és vannak benne egész ütős fegyverek is), szóval szvsz, nem kell aggódni...

Előzmény: Jawbreaker (117)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.09.16 0 0 117

Getom

Tormentben nem szoktam kasztot valtani, fighter vagyok es az is maradok a vegsokig. :)))

XP banyak: A modron maze kifejezetten az, ha hardra reseteli az ember gyereke.

A Torment egyre kevesbe "olyan jo" :))
Az elejen nagyon nagyon jo, aztan kezd egy kicsit ellaposodni. Annyi szoveg van benne, hogy meg en is ellapozom, pedig nem szoktam. Raadasul sokszor semmi jelentosege. Azert vegigjatszom.

Előzmény: getom (116)
getom Creative Commons License 2000.09.16 0 0 116
"Arcanum ugyben szerintem fegyverekre, mert technokrata vagyok :))) "

Én is, én is:)))

Én kihagyom ezeket a helyeket, ahol végtelenül lehet nyomatni a xp-t, nem érdekel, fő a játékélmény; viszont a fallout kettőben felvettem kb. 18. levelnél NRC-ben a here and now perket, és ugrottam vagy 6-7 szintet, aszittem leesek a székről, a hp-m felment kb. 300-ra, kaptam három perket egyszerre, szal két perc alatt komplett mesterlövész lettem... Na ekkor másodszorra nyomattam a gamét, és egyszer csak abbahagytam utána, valahogy - ahogy te is mondod - az az igazi, ha meg kell szenvedni az xp-ért...

Tormentet és IWD-t még mindig írják, nem nagyon tudok hozzászólni páncél-ügyben. Baldurban totál egyenlő xp-t kaptak a karakterek, asszem.

Kérdés: tormentben te szoktál kasztot váltani?, vagy folyton fighter vagy?, van ez a lehetőség, tudod, csak akkor mindig az aktuális kaszt fejlődik; én tuti csak simple fighter leszek, biztos lehet felvenni majd valami tökös varázslót.

Konklúzió (válaszolva a topic címében feltett kérdésre): Attól kifejezetten rossz a játék, ha "feature"-jelleggel XP-aranybányákat helyeznek el benne!!!!!!!!!!! Ez ugyanolyan, mint a cheat, és hivatalból üldözendő...

Előzmény: Jawbreaker (115)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.09.16 0 0 115
Getom

Rossz hir az Icewind-del kapcsolatban, de azert megnezem majd sajat szememmel.

Arcanum ugyben szerintem fegyverekre, mert technokrata vagyok :)))
Persze biztos lesz valami olyasmi varazslat, hogy
"Dobod el a fegyvered azonnal!!!"
vagy
"A bor huljon rad!!!" :)

A Torment-tel kapcsolatban annyit hozzatennek, hogy megis talaltam hibat. 2 helyen is lehet vegtelenul nyomni az experience-t, mert nem torli a script, hogy mar 1x megkaptad.
A masik nagy bajom, s ezzel a topic temajahoz kanyarodom vissza, hogy egyes helyeken buntetlenul lehet gyilkolaszni sok EXP-et ero lenyeket, es areavaltaskor (ha bemegyek a hazba, aztan kijovok, akkor is) ujra teremtodnek, igy gyakorlatilag vegtelen EXP szerzesi lehetoseg nyilik. (black abishai peldaul, amely ugyan kezdetben eleg kemeny, de kesobb nehany utes.
Ez sajnos odaig vezet, hiszen ez nem igazan bug, hanem feature, hogy az ember nem tudja ertekelni a story soran nagynehezen osszeszedett experience pontokat (beszelgetes stb.)
Ez eddig a jatek legnagyobb hibaja, es sokat ront nalam rajta.
A foszereplom a kozeljovoben lep a 10-es fighter szintre egyebkent, ami azert nem egyszeru, mert 6 party member eseten elegge oszlik az exp. Erdekesnek talalom - nem emlekszem, hogy a Baldurban igy lett volna-, hogy az egyes karakterek a sajat wisdom-juk fuggvenyeben kapjak az experience pontokat. (magyarul ugy oszlik el a partyban, hogy a legmagasabb wisdom-u kapja a legtobbet, a legalacsonyabb a legkevesebbet. Egyes karakterek igy mocskos lassan fejlodnek)
Egyebkent a karakteremnek nincs pancelja. Lehet vajon szerezni vagy csak en siklottam el valami felett? Pedig akkuratusnak tartom magam ilyen teren.

Előzmény: getom (114)
getom Creative Commons License 2000.09.15 0 0 114
Hali, jaw,

az Icewind kimondottan csataorientált, ellenben a Tormentel. Én mindkettőn végigmegyek majd, éppem most írják őket...

Megnéztem az arcanumot, köszi a tippet, hát, mit mondjak, eszéletlen jól hangzik, gondolom, majdnem fallout-klón lesz, és ez csak jót jelenthet. Te fegyverekre vagy mágiára fogsz specializálódni?

Mindjárt rákeresek erre az neverwinter nights-ra is.

Előzmény: Jawbreaker (113)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.09.14 0 0 113

Hex

Koszonjuk a leirast. Ezekre van szukseg ebben a topicban :))))))
Szerintem azert az NFS 2 meg jo volt. Azzal nagyon el tudtam lenni.
A tobbi nem hagyott nyomot.

Bogoj

En peldaul sokat jatszottam az Age mindket reszevel. A 2-es ben kulon elvezet volt lenyomni a gepet hard fokozatban, deathmatch uzemmodban. Jo gyorsan kell nyomogatni a billentyuket. :)

Getom

Az Icewind Dale az az en fantaziamat is megmozgatta, kulonosen, hogy most Tormentezek.
Szerintem a Torment nagyon jo jatek. Jobb, mint az elod, a Baldur`s Gate. Kivalo grafika, nagyon jo, erdekes, rejtelyes tortenet, sok beszelgetes, feladatmegoldas, nem a csatakon van a lenyeg, es hyperjo zene. Meg nem csekkoltam le, de szerintem a Fallout zeneszerzoje csinalta egyenesen, mert teljesen ugyanaz a feeling. Mai viszonylatban kivalo jatek, szerintem.
Ezenkivul az 1.1 elegge bugmentes, ami sajnos nem mondhato el pl. a Fallout 2-rol, hiaba van megfercelve. :)

Tovabba varom a Neverwinter Nights-ot es az Arcanum-ot.
Ez utobbi valami magia es technologia keverekere epulo fantasy. Nagyon jokat irtak rola.
http://kapocs.trefort.net/

Nem tud valaki egy boatfix-et a Deus Ex-hez? (az elso mission vegen van egy vedelem, es a ripperek elfelejtettek lemetszeni rola) :)

Hex Creative Commons License 2000.09.14 0 0 112
Hi

getom :http://thangorodrim.angband.org/ majd a downloads,ha veletlenul ra kerestel ,hat nem tom,hogy meglepodtel-e en csak egy kicsit,iszonyu nagy tabora van az Angband-nak,van egy neten jatszhato verzioja is az a Mangband nevre hallgat!Meg van egy csomo,vangband,zangbad,rangband...szoval minden betu+angband,ezeket nem ismerem csak az origin angbandot!Epp most szedm le a 2.9.1-es verziot!De van verzio Linuxra,DOSra,Macre,Amigara meg egy csomo olyanra amit nem is ismerek!:-(
Az iranyitasa eleg bonyolult,de csak az elejen!Van egy auto karaktergeneralo megadod a min ertekeket amit szeretnel kapni,O hozza rendel egy valoszinuseget es kb 40e probalkozasbol megtalalja ,ha nem egy extrem hiper karit kertel!Ajanlatos minden txt.t es spoilert elolvasni nagyon sok mindent meg lehet tudni belole!
a jatek meg 1Mb-sincs!De honapokon keresztul eltudtam jatszani vele!
Ha kerdesed lenne irj!
Udv
Pari
#91 uralkodik:-)

Előzmény: getom (111)
getom Creative Commons License 2000.09.14 0 0 111
Hex, tudsz esetleg linket a letöltéséhez ennek a BangBang-nak. Én ilyen ősleletekkel is el bírok játszani, ha tetszik, a grafika le van ejtve.

Pl.: épp a múlt héten fejeztem be a settlers első részét, 94-es játék.

Na, mingyán be is ütöm a searchbe a BangBangot..

Előzmény: Hex (109)
Hex Creative Commons License 2000.09.14 0 0 110
Hi

Meg valami eszembe jutott!
A Test Drive4,minden szaklap lehuzta,hogy ilyen meg olyan szar a grafika,tele van bug-okkal es hibakkal!Meg eletemben nem jatszottam ilyen jo autoversennyel(talan csak a CMR).Minden kocsinak megvan a maga tulajdonsaga,karaktere,az egyik ugy csuszkal ,mint a dog a masikkal meg a leghuzossab kanyarba sem kell fekezni.Ami a legjobban megfogott benne,hogy(es amit eddig csak itt fedeztem fel)lehet elvezni a sebesseget,ha 200km/h-val mesz es megcsuszol nincs az az isten,hogy megtartsd a kocsit,ugy kell kapkodnod az ujjaid a billentyukon,hogy csak no,kulonben a fasorban sem vegzel!300-al repesztve az Friscoi autopalyan slalomozva a haza fele igyekvo "mazsolak"kozott,lehet csak elvezni igazan a sebesseget,ugyis megolsz vagy 10-et mire elersz a "hires" villamos palyakhoz ahol lefele lehet hatalmasokat ugratgatni!
A varosi palyak elethuek es a valosagban is ugy neznek ki.Ha a rendor elkezd uldozni az is kiraly ,le lehet razni es nem csak Teged allit meg hanem a gepi versenytasakat is lemeszeli.:-)
Jo van benne egy csomo idegesito dolog is,de szerintem a legjobban elvezheto auto verseny,amit valaha lattam!Csak ajanlani tudom,bar ha valaki beakar erni a celba ahoz rengeteget kell gyakorolnia,mert nagyon nehez a jatek!(ha egyszer mar megtanultad a palyakat es megtalatad a megfelelo kocsit a szamodra akkor mar jo!)az nfs szeria ehez kepest egy vontatott egykaptafas auto verseny!(Kar hogy a TD5&6 igy elrontottak,mar abba se lehet elvezni a sebesseget!)
Udv
Pari
sebesseg rulahhh-by sage

Hex Creative Commons License 2000.09.14 0 0 109
A jatek szepsege az egyszerusegben rejlik,gondolj csak a valo eletre,egy domino egy kocog es kidob alias Ki nevet a vegen!Egy homokozoban is jot lehet vele szorakozni,ha van egy 6 oldalu kockad.Nem kell megtanulni egy kodexet,hogy elkezdhess egyaltalan jatszani!
De ,hogy vissza kanyarodjak a jatek sima "kurzor'grafikara epul,amolyan ugyessegi jatek lovoldozossel kombinalva!
Vagy a nagy kedvencem meg az ANGBAND!!!Korokre osztott RPG az osidokbol!A Gyuruk urara epul egy az egyben kb.2Mb az egesz!Szinten kurzor grafikavalSzerintem errol mintaztak a Diablot!Tele sima es spec. szornyekkel(500 faj+rokonaik) millio+1 varazstargyal rendkivul jo varazslatok.Hyper jo!(bar a kezelesehez eleg sokat kell tanulni,melyik bill. mit csinal,de megeri megtanulni!)
Ezek a jatekok nem kivannak hatalmas"eromuveket",a mai jatekokban alig van uj es jo otlet fokent csak a kepi vilagba hoznak ujat!:-(
Udv
Pari
egyszeruseg rulahhh
Előzmény: Jawbreaker (106)
Bogoj Creative Commons License 2000.09.14 0 0 108
Szerintem egy játék attól jó, hogy aki játszik vele, annak tetszik-e.
Én például szeretem a logikai játékokat, pl. dr Brain kalandjait. Beírtam a pc guruba, hogy nem lehetne-e megjelentetni a teljes játék sorozatukba az utolsó részét. azt a választ kaptam, hogy logikai játékokra nincs kereslet. úgy érzem, ez azt jelenti, hogy mások szerint az ilyen programok unalmasak, azaz rosszak. nekem tetszenek, vagyis szerintem jók. minden embernek más az ízlése, ezért elég fura valamire azt mondani, hogy ez rossz, vagy hogy ez jó. Szubjektív megítélés az egész.
valaki itt a topicban dicsérte a panzer generalt. nekem abszolute nem tetszett. viszont a fantasy general nagyon. Tetszik a tomb raider is. nem szégyellem. és a dune2000 is. viszont az age of empires nem.
hogy mitől jó és mitől rossz egy játék?
ezt mindenki eldöntheti magának, de ez csak rá érvényes. nem kell, hogy bárki másra ráerőltesse a véleményét.
azért jó a topic, beraktam a kedvencek közé. néha még engem is befolyásol egy játék kiválasztásában. (aztán gyakran csalódom benne :o)
getom Creative Commons License 2000.09.14 0 0 107
Szia, jaw,

csak most vettelek észre. A homm3-at fejeztem be épp a napokban, mesmeg az Icewind dale-re várok, meg a planescape tormentre, meg a resident evil 2-re, meg az opposing force-ra, meg még még valamire, de az most nem jut eszembe, hogy mi...

Nem tudom, hogy a homm3 miért jó, előszörre nem is tetszett, másfél évig porosodott a cd tartómon, de most meg hajnalig játszottam vele...szóval veszett király. Esetleg hex majd megindokolja, miért:).

Jawbreaker Creative Commons License 2000.09.14 0 0 106

Hex

Kifejtened, mitol veszett kiraly?

Előzmény: Hex (105)
Hex Creative Commons License 2000.09.13 0 0 105
Hi All
Oz:
En is sokat jatszottam az nsnipes-el,szvsz veszett kiraly!
Nem lehet valahonnan megszerezni?!?
Egyszeruseg rulahhhh!!!
Udv
Pari
ui:Nem az Avasiba jartal?!?
Jawbreaker Creative Commons License 2000.07.18 0 0 104
Na probaljunk nemi lelket onteni a topicba.

Getom, sehol semmi?

Mik a legujabb tapasztalatok a legujabb stuffokrol?

Es a tobbieknek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!