Keresés

Részletes keresés

Feri I Creative Commons License 2000.02.14 0 0 36
Ha mar a hulyesegeknel tartunk itt olvastam (az interneten magyarul)egy cikket,hogy egy sokszorossan visszaeso bunozonek az USA-ban egy rendorkutya leharapta a bunozo labujjat es az ugyvedje kiharcolt neki $400 000-t.Ez sem semmi.Mostanaban volt.A demokracia ilyen teren nem az igazi.Udv.v=FI!
olhado Creative Commons License 2000.02.13 0 0 35
Az a tapasztalatom, hogy ha valamilyen atrocitás ér, mondjuk a zsebes kisebbségi és számtalan rokonai részérôl, akkor a legjobb megoldás az inzultusra azonnal és a lehetô legkeményebb módon válaszolni, akár túlreagálva a dolgot.

Ez nem biztos, hogy jó ötlet, éppen azért, mert számtalan rokona van...

Előzmény: fargo (32)
__PT Creative Commons License 2000.02.13 0 0 34
Egy ismerősöm, rendőr százados, azt mondta, azért nem szabad bántani a tolvajt, mert akkor tömeges leszámolások kezdődnének el a lakosság körében.
Más. A súlyos testi sértést /akármi, ami 8 napon túl gyógyul/ hivatalból üldözi a yard.

Namármost, a jelenlegi igazságszolgáltatás sebességét, eredményességét tekintve én amondó vagyok, ha éjjel a tolvaj mászik ki az ablakodon egy zsákkal, amikor egy kurta éjszaka után hazaérsz, bizony taposd ki a belét. Valószínűleg senki lesz, aki ellened tanuskodjon. Ha a betörő esetleg feljelent, akkor adódik 2 kérdés:

Mit keresett a kertedben, mikor a kapuajtó zárva volt ?
Hogy mer engem, tisztességes adófizető magyar állampolgárt a becsületemben megsérteni ?

Mivel tanuk nincsenek, ezek az érvek valószínűleg elegek a "vád" ejtéséhez.
Ha nem elég, akkor:
opcionálisan1 :Miért szidta az anyámat ?
opcionálisan2 :És miért ütött ő először ?

_pt

simson Creative Commons License 2000.02.13 0 0 33
fargo
Csak ahhoz van jogod hogy visszatartsd amig a rendőrség kiérkezik.
Igenis a magántulajdonnak olyan védelmet kell kapni mint az emberi életnek.Sok embernek pl.az autó egy egész élet munkája,vagy egy nyugdíjas akitől az utolsó forintját lopják el.A rendszerváltással ezt is meg kellett volna oldani.Persze aki barna bőrü legényt csak fényképen lát attól mit lehet várni.Nem elég a többségnek akarni hogy megváltozzanak,ezért nekik is tenni kéne valamit.De erre várhatunk a legjobb lenne ha leválasztanánk nekik egy sarkot az országból és alakítsák meg az önálló szabad roma államot.Na de eltértem a témától.Bocs
fargo Creative Commons License 2000.02.12 0 0 32
Félelmetes, hogy az embernek nincs joga megvédeni a magántulajdonát. Ha egy autótolvajt tetten érsz, amint épp vinné a kocsidat, ha jól tudom, még ahhoz sincs jogod, hogy visszatartsd addig, amíg megérkezik a zsandár.

Én amondó vagyok, hogy a törvény, azzal együtt, hogy alapvetôen rossz, ráadásul még nem is működik. Ezért én hasonló esetben nem bíznám az igazságszolgáltatásra az ilyesfajta ügyeimet, hanem elrendezném magam. Az a tapasztalatom, hogy ha valamilyen atrocitás ér, mondjuk a zsebes kisebbségi és számtalan rokonai részérôl, akkor a legjobb megoldás az inzultusra azonnal és a lehetô legkeményebb módon válaszolni, akár túlreagálva a dolgot. Ezzel megelôzhetôek a további kellemetlenségek, és ha az ember kellô körültekintéssel végzi a dolgot, akkor nem lesz büntetôjogi folytatása sem.

Volt egy barátom, egy álló éven át cseszegette valaki. A törvény tehetetlen volt a 'valakivel' szemben, egy év után csak a brutális erôszak tudta leállítani az eszement barmot, de addigra már mgsínylette a dolgot a barátom egész családja, anyagi helyzete és baráti kapcsolata is. Mikor az iletô "cseszegetô" megkapta a magáét, akkor pillanatok alatt ráeszmélt, hogy túl messze ment, és abbahagyta a dolgot. Az elején ezzel kellett volna kezdeni...

__PT Creative Commons License 2000.02.12 0 0 31
Egy régebbi sztori, akkoriban elég nagy vihart kavart. A helyszín Hosszúpályi, kis falu Debrecentől ~15 km-re. Két cigánygyerek bemászott egy kertbe körtét lopni. A kerítésen belül volt kb. 1m-re még egy kerítés, amiben áram volt. A külső kerítésre meg ki volt téve egy tábla, ami figyelmeztetett a sok kV-ra. Szóval bemászott a két kis értelmiségi, és meg is sültek a belső kerítésen annak rendje és módja szerint...

Hát barátaim, ne tartsatok radikálisnak, de én is ezt a megoldást alkalmazom. Ha valaki megsül, akkor lekapcsolom a nagy trafót, oszt azt mondom, biztos kóbor áram volt. Hívjátok Mulder-t és Scully-t. Na jó, csak vicceltem...... Nem kapcsolom le a nagy trafót :-)

Ha láttátok Charles Bronsonnal a Bosszúvágy 2/3/4-et, abban volt egy jelenet, amikor bemászik a rossz fiú az ablakon. Az ablak elé volt téve egy léc, amiből két jó 100-as szeg meredt ki. Másnap reggel vérnyomok voltak rajta. Aztán volt egy herkentyű, rálépsz, és felcsapódik az ominózus léc a két 100-as szeggel, úgy fütykös magasságában. Hát másnap az is véres lett.

Én azt mondtam volna a rendőrnek: "Ó, nagyon sajnálom biztos úr, mindig olyan rumli van a kisszobában. A gyerek mindig széthagyja a játékait..."

_pt

Mike73 Creative Commons License 2000.02.12 0 0 30
Jól tudom, hogy ellentétben némely más országgal, itt nem rendelkezik az állampolgár olyan joggal, hogy letartóztathasson valakit?
Mike73 Creative Commons License 2000.02.12 0 0 29
Jellemző az ilyen esztelen eljárás. Ja hát igen, persze ha némi agy is szorulna rosszul fizetett rendőreinkben, akkor tudnék, hogy ilyenkor mindkét felet le kell fogni, amíg nem tisztázzák a dolgot. De nem túlzás ezt elvárni? :-((
Előzmény: Sasszem (27)
Mike73 Creative Commons License 2000.02.12 0 0 28
Az már később lehetett...Jóval azután, hogy az állatorvos kiért. Mivel akkor az egyik kutya még élt. Fej nélkül ez elég nehéz...
Előzmény: szega (21)
Sasszem Creative Commons License 2000.02.03 0 0 27
Na jó, nem gondoltam komolyan. Az viszont minősiti a rendőri munkát, hogy a barátnőm múlt nyáron este 10 kor az Üllöi úton ! be akart menni a szülei házába, és amig a kulccsal babrált, addig odament hozzá egy srác és le akarta venni a nyakláncát. Ellenállt, és elkezdte ütlegelni a táskájával miközben kapott egy olyat, hogy majdnem a kiment szeme, mindenesetre a nyoma még most is látszik a homlokán. A hangoktól az apja kinézett az ablakon, majd amikor meglátta a dolgot egyetlen alsónadrágban kiszaladt az utcára, és elkezdte üldözni a hapsit. Teljesen véletlenül arra ment egy járőr aki szintén a nyomába eredt. Végül a papát állították meg, hogy milyen ruhában van az utcán.
A fickó meg elmenekült.
Előzmény: homaar (23)
Gyötör Creative Commons License 2000.02.03 0 0 26
Laci polgártárs,
ha nem vennéd észre pont ez a centralizálás történik napjainkban - max nem Te leszel a a fejes! :-)

A törvény és védelem: édesapám körbekerített kiskertjében az éber rendőrjárőr fogott két kisebségi fiatalt, miközben két szatyorra való zöldséget, gyümölcsöt szedtek össze. Annak rendje módja szerint feljelentést tettek, mivel az érték alacsony volt, szabálysértésit. Szegény apám majd gutaütést kapott, amikor megkapta a tárgyalásra szóló az idézést, nomeg hogy mint a terület tulajdonosa nyíltan szerepelt az iratokban - természetesen - a neve és lakcíme. Borsod megyei sztori, nem részletesem, hogy milyen "kisebségi" klánok léteznek, ezért apám megróbál mindent hogy az ügyet ejtsék, sőt még csak a neve se szerepeljen benne sehol, nehogy az egész nap egyedül otthon lévő édesanyámra törjék az ajtót a "szegény" rajtakapottak rokonai, elégtételt venni, vagy csak egyszerűen megfenyegetni. Persze nem ér el a fater semmit, mivel nem ő volt a feljelentő. :-(

szg Creative Commons License 2000.02.03 0 0 25
Ja, srác 2 évig járt tárgyalásra, mint VÁDLOTT azért, mert leverte a betörőt...

...egy normális társadalomban pedig ezért kitüntetést kellene kapnia...

Előzmény: juice (24)
juice Creative Commons License 2000.02.03 0 0 24
Sziasztok, egy kis adalék hogy kinek mihez van joga :
Barátom egyik este hazafelé látta, hogy 1 fickó ugrik ki egy ház kertjéből, zsákkal a vállán, gondolta +kérdezi miért nem a kapun megy ki. Fickó kést rántott, haver meg már feketeöves volt oviban is, szal betörőnek kissé kificamodott a keze, meg beszerzett pár kék-zöld foltot is.
Telcsi a zsaruknak, kijöttek, megnézték a a pasit, a zsákban ugyi cuccok a házból, háziúr jajjdehálás, hogy minden megvan, betörő is kézre került, zsernyákok is hálásak, egészen az első tárgyalásig, mikor betörő üdvédje beperelte haveromat súlyos testi sértés okozásáért, rendőröket meg személyes szabadság korlátozásáért, ráadásul haver srác neve, lakcime ott vigyorkodott az összes nyílt jegyzőkönyvön, kissebségi betörő 528 rokona meg naponta fenyegette a srácot, meg az egész családot a karóbahúzástól kezdve az barátnő megerőszakolásáig, stb... Pöpec...brrrr :((((
Ja, srác 2 évig járt tárgyalásra, mint VÁDLOTT azért, mert leverte a betörőt...
homaar Creative Commons License 2000.02.03 0 0 23
aha, és kösd a kocsihoz. csak ne túl drágát, mert esetleg azt is elcsórják. vagy voltak azok a bólogatós plüsskutyusok a hátsó szélvédőnél - nem kajál sokat, nem kell utána takarítani...

Előzmény: Sasszem (22)
Sasszem Creative Commons License 2000.02.03 0 0 22
Végre egyszer legalább tudjuk, ki lett volna/volt a betörő. Két napja lelopták éjjel a kocsimról a rendszámtáblákat. - senki nem látta. Egy éve lelopták éjjel a disztárcsákat a kocsiról. senki sem látta. Két éve kiszerelték az autórádiót a kocsiból - nappal. És persze, ezt sem vették észre.

Azt hiszem, kutyát fogok tartani.

Előzmény: Mike73 (20)
szega Creative Commons License 2000.02.03 0 0 21
Mike73!
Bocs, de sajnos igenis levágták a fejüket. Az állatorvos valami laborvizsgálathoz elvitte. Mutatták a TV-ben, ahogy a tulaj viszi elásni a kutyáit, és elég jól lehetett látni a "fejetlenséget".
Előzmény: Mike73 (20)
Mike73 Creative Commons License 2000.02.03 0 0 20
A fejüket nem vágták le...

Amúgy tényleg felháborító. Én speciel gyűlölöm a harci kutyákat meg a neveletleneket a gazdáikkal együtt, de ezesetben a házigazdának adok igazat, sőt be is perelném mind a szomszédot, mind a rendőrséget. Csak úgy próbaképpen is. Valószínüleg nem nyernék pert, mert az mondanák, hogy azért lőtték le, mert az emberi életet máshogy nem lehetett megmenteni. Függetlenül attól, hogy az az élet azé a szemét tolvajé volt.
Mindenesetre a gazdát semmilyen felelősség nem terheli, mert még a figyelmeztető tábla is kint volt a kapun a törvényben meghatározott jól látható helyen. Ja, az, hogy egy besurranó tolvaj éjszaka nem látta, az az ő baja. Remélhetőleg jó lecke volt neki egy életre.

Előzmény: _paha_ (-)
Csinibaba Creative Commons License 2000.02.03 0 0 19
OFF
Laci, Drágám!
Ez nem a raba topicja!
ON
Előzmény: Laci (14)
Kid Creative Commons License 2000.02.03 0 0 18
Igen, Igen. Néha túl sok ember próbál belepofázni másik dolgaiba. Lásd a cigány leány és ALfa kör + lelkész esetét. Igen kapott néhány 100 eFt-ot kártéritésképpen. Ezt egy kicsit (nagyon) keveslem.
Előzmény: gabek (12)
Stone Creative Commons License 2000.02.03 0 0 17
Kid Creative Commons License 2000.02.03 0 0 16
Egy kérdésem lenne: honnan volt a szomszédnak puskája. Van fegyvertartási engedélye? Mert ha nem, mehet dutyiba.
Előzmény: joy (10)
lx Creative Commons License 2000.02.03 0 0 15
De ha egyszer olyan jól meg lehet élni az ilyen szervezeteknek leosztott pénzekből. Inkább lépj be az egyikbe, vagy alapíts újat! Alkalmazkodj és légy kreatív, ne kritizálj!

lx

Előzmény: gabek (12)
Laci Creative Commons License 2000.02.03 0 0 14
Igen, átestünk a ló túlsó oldalára. Essünk vissza!

A hatalom legyengült, csak az ártetlenokat van ereje piszkálni, azért meg senki sem szól, mert ő is fél. Ide egy erősebb, centralizáltabb hatalom kellene.

Kérlek csináljunk forradalmat, és válasszunk meg engem diktátornak, és megígérem, hogy jóságos diktátor lesze, és rend lesz és fegyelem, és ilyen nem fog történni.

X polgártárs Creative Commons License 2000.02.03 0 0 13
_paha_ polgártárs,
teljesen természetes, h +vizsgálják a fegyverhasználat jogszerűségét. Elég könnyű ölni vele...el is szoktak tévedni néha a lövések.

Mondjuk ha valakit +lőnek, ráadásul le is ültetik, nem hiszem, h jobban érzi magát, mint a rendőr.
xpt

_______________________

Kézlevágás mondjuk 1 túróruddiért is? Vagy szabunk értékhatárt?
Hazugságért nyelvtépés nem jó?

Előzmény: _paha_ (6)
gabek Creative Commons License 2000.02.03 0 0 12
A gond talán az, hogy már túlzott demokráciában élünk. Az akor, amikor "minden jó" nem előttünk, hanem már mögöttünk van. A két világháború között ha elkaptak egy zsebest, akkor esetleg a rendőr elagyabugyálta egy kicsit és nem volt belőle gond. Most már ott tartunk, hogy átestünk a ló tulsó oldalára. Túl sok már az emberjogi szervezetekből és a mindenféle érdekvédő ligákból, amik mindenbe beleütik az orrukat, amihez nincs közük. Lassan már az is sérti a szabadságjogokat meg az alkotmányt, ha valaki szembejön velem az utcán és ki kell kerülnie, mert nem vagyok hajlandó félreállni előle. Jól elbaszták ezt a világot is. :-(

GABEK

nils Creative Commons License 2000.02.03 0 0 11
Bizony-bizony... :-(((((
Svéd eset: kezdő rabló megpróbálja idős néni kezéből kitépni a táskát. A néni azonban vagányabbnak bizonyul a vártnál, nem hagyja magát, és táskájával jól elkalapálja a gizda "rablót". Tudom, hogy paródiába illik, de a néni pénzbüntetést és megrovást kapott szükségtelen erőszak alkalmazása miatt.
nils
Előzmény: Feri I (9)
joy Creative Commons License 2000.02.03 0 0 10
Az a gond, hogy a magántulajdon védelme nem biztosított a törvények szerint.
Miért azt védik a törvények, aki a tulajdonomat teszi tönkre?

Máshol már leírtam: Minden ember szabadságjoga addig terjed, míg másokét nem sérti!

Ha valaki a tulajdonomba gázol, jogom van megvédeni! Neki viszont az életéhez van joga. A szomszéd, és a rendőrök viszont túl keményen léptek föl a kutyákkal szemben, ezért ők fizessenek kártérítést a gazdának, azután vasalják be a betörőn!

Szvsz: 1 gonosz legalább kicsit meglakolt!

off: Aki szégyelli, hogy Magyar az menjen...
Isten hírével!

Feri I Creative Commons License 2000.02.03 0 0 9
Ne szegyeld,hogy magyar vagy.Ezek a torvenyek az uj testver demokraciajabol ered.Ha olyan kutyam van amit az itteni torveny eletveszelyesnek nyilvanit mindenhol ki kell raknom a tablat.Ha meg is jon a betoro es a kutyak elkapjak nem megyek talan a birosagra.A nemetjuhasz is ilyen kategoriaba tartozik.Szerintem a rendorok jottek tul hamar es akkor mar muszaly volt a kutyakat megfekezni mert a betoro meghalt volna.A legjobb ilyenkor a viz a tomlobol csak akkor van baj ha nincsen vagy telen fagytalanitottak.Van ketto tortenet ami off,de mutatja,hogy sok torveny ellenunk van. 1. USA.A fiatak betorok felmasztak egy iskola tornatermenek a tetejere,hogy a vilagito ablakon bemasznak es ellopjak az elozo napon ott jatszo egyuttes felszereleset.Az eggyik gyerek beesett az ablakon es tolokocsis lett az egesz eletere.A betoro ugyvedje beperelte az iskolat mert a tornaterem tetejen levo ablakon nem volt racs.Ha jol emlekszem $1 000 000 karteritest kapott a betoro. 2.Australia. Melbourne-ben egy idos ember a legalisan tartott soretes puskajaval apro madarsorettel a levegobe lott mert a szomszedja hajojat ketto ember elakarta lopni.A szomszed nem volt otthon az idos ferfi inkabb 70 volt mint 60 eves.Termeszetessen nem mert odamenni csak a levegobe lott lakott teruleten.Szerencselye volt,hogy idosebb volt es a Tv-felkarolta az ugyet es nagy volt a nepharag,hogy az oreget megakarjak buntetni.Engedely bevonassal es a puska eledassal az oreg meguszta pedig nagyon szeretett nyulaszni.Jo dolog a demokracia csak nem mindig. Udv.v=FI!
_paha_ Creative Commons License 2000.02.02 0 0 8
teljesen 1etértek Matiz hozzászólásával. Ugyanakkor borúlátó vagyok az ügyben, szerintem SOHA nem jön el az az idő, amikor nem kell gondolkodnom, hogy milyen szögben, és irányban, valamint milyen erővel mozgassam a kezem, ha épp a házamba betört emberrel állok szemben... :-(
Előzmény: Törölt nick (1)
ildy7 Creative Commons License 2000.02.02 0 0 7
Nem, az ilyen országot szégyellem. Hogy lelövik a kutyákat. SŐT! Még a kutyák gazdája után indítanak eljárást......... Hánynom kell...........
Előzmény: X polgártárs (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!