Keresés

Részletes keresés

scnad Creative Commons License 2006.11.30 0 0 323
De jó is lenne, csak az a baj, hogy van mögöttük némi tőke :S ...
Előzmény: remote access (322)
remote access Creative Commons License 2006.11.30 0 0 322
Eleknek ma harangoztak
kábelbúvár Creative Commons License 2006.11.02 0 0 319

Kedd reggel tárgyalták a Magyar Telekom első munkaügyi perét. A Rework Kft.-hez kiszervezett alkalmazottak júliusban perelték be a távközlési céget burkolt munkaerőkölcsönzés vádjával. A Magyar Telekom jogi képviselője a per megszüntetését kérte a bíróságtól, a hvg.hu-nak azonban nem nyilatkozott.

HVG

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.31 0 0 318

No De Uraim!

 

Kedves Rainman barátom-kollégám és kedves Scrollingrock toptársam!

 

 

Egyrészt én az egész szörnyedelmet - természetesen - vicnek szántam ÉS nem valaki ellen, vagy még inkább nem valakik vagy valamiféle módszer ellen (!), hanem éppen azokért, akik idelátogatnak és talán (!) felvidulnak valamennyire.


 

Arany Rainman!

 

Ugyan nem kötöttél belém, de szvsz sem én sem Scroll. barátunk nem a topik "felhúzásán" fáradoztunk...

 

 

Ha én pl. ezt akartam volna, akkor megvártam volna a pénteki napot:

 

Amikor is a GVH ájékoztatott, hogy ha beleszakadok, sem indul versenyfelügyeleti eljárás a MT ellen a Favorit csomagok TÉNYLEGES működtetése és szerződéses feltételeinek megváltoztatása valamint a kedvezményezett hívásirány-variálások ügyében.

És ugyenez a határozat mellékesen közli - miután megállapítja, hogy a Favorit díjcsomagok tekintetében a MT nem rendelkezhetik erőfölénnyel, mert az 550 ezer érintett előfizető nem ad erre okot, és mert nem valószínűsíthető (Sic!), hogy a Non-stop csomagok ama korai (de az archívok között ma is meglelhető!) leírása, hogy "a Favorit csomagokkal lényegében megegyező" csomagokról lenne szó, azt kell jelentse, hogy ugyanazt kell szolgáltatni non-stop (ld hívásirányok - akkor!), illetve szintén nem valószínűsíthető, hogy - az időközben nem véletlenül (!) megváltoztatott - ama ÁSZF feltétel, hogy a határozott idő újraindulásáról nem tájékoztatnak, nos a GVH eljárói szerint az sem valószínű, hogy sérti az előfizetők érdekeit!

 

 

 

Vagy idecitáltam volna azt a bődületet, hogy annak ellenére: az ÁSZF, mint a legfontosabb okirat (!) kifejezetten nem tartalmaz semmilyen megkötést sem a PBX szolgálat igénybevételére (azaz sem műszaki, sem pénzügyi, sem szerződéses-formai megkötései nincsenek!!! - az OSS egész egyszerűen NEM HAJNANDÓ elfogadni egy (céges) PBX megrendelést addig, amíg az n darab hívószám nem kerül egyetlen  szerződés és így ügyfélszám (!) alá (ez a fizetési megállapodás szintű szerződés/előfizetés!) .

Miközben egy INGYENESEN megrendelhető olyan szolgálatról van szó, ahol ANALÓG vonal esetében (!) sem technikai akadálya nem lehet a fizikai megvalósításnak, azaz a berendezésnek (mivel a klf. muliplexerek vagy egyéb bűvészetek itt nem bírhatnak hatással, lévén egyszerű választási-irányítási feladatról, azaz kizárólag TPV ügyról van szó!), sem a számlázás techikáját nem érintheti és ezért jogosulatlan a pénzügyi feltételrendszert belekeverni!

Ezt egész egyszerűen zsarolásnak hívják: ha akarod az amúgy ingyenes szolgálatot, akkor vesd alá magad egy sokkal rosszabb konstrukciónak - hiszen ha egedi ügyfélszámokon akármilyen (legyünk jószándékúak!) pénzügyi elmaradáskor az összes hívószámra szankciók lépnek életbe, ráadásul a számlázás módja (egyedi számlázás értékhatára kisebb egy vonalra számítva!) is hátrányosabbm, valamint maguknak a szankcióknak az "átfutási ideje" is rövidebb!

 

Ha ehhez még hozzátenném, hogy egy lejárt követelésre hivatkozva amúgy a megrendelést vissza is dobták (ingyenes kiegészítő szolgálatnál ezt meg sem tehetnék!), akkor úgy hiszem még jobban árnyaltam a képet...

 

 

 

Üdv a megújhodott (?!) topiknak ;-D

 

 

Szeretettel mindenkinek,

Maus Robi

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: rainman (316)
scrollingrock Creative Commons License 2006.07.28 0 0 317

A homáros felemlegetése meg arról szólt, hogy a közhangulat nem feltétlenül a zsigeri anyázók mellé áll, bármennyire is fáj ez neked....

 

Nem is tudtam hogy ez fáj nekem. Jó hogy szólsz hogy tudjam magam hova tenni...

rainman Creative Commons License 2006.07.28 0 0 316

Tudod: simán reakció nélkül hagyhattad volna az albínós dolgot.

Mintahogan alapvetően senki nem reagált rá, egyvalakit kivéve, és ezzel felhozva újfent egy halódó topikot.

 

Na ezen reakcióra reagálóra reagáltam.

 

És szólnék, hogy szóljál a modiknak, - tudom, van benne gyakorlatod - szóval én nem bunkóztalak le, hát te se tegyed, jobban tennéd, ha visszaszívnád....

Mert ez a bunkózás téged minősít, nem engem.

 

A homáros felemlegetése meg arról szólt, hogy a közhangulat nem feltétlenül a zsigeri anyázók mellé áll, bármennyire is fáj ez neked....

Előzmény: scrollingrock (315)
scrollingrock Creative Commons License 2006.07.27 0 0 315

Viszont aki reagált rá, az tényleg beszűkült lehet, ha egy ilyen tévesre reagált...

 

Ezt most miért kellett? A franc se szólt hozzád bunkókám akkor meg mi a fenéért kell beszólni magasról? Ilyen tipikus ha van rajta sapka azé' ha nincs rajta azé' hozzállás.

 

Meg jössz mindenféle holmi Homáros marhaságokkal ami egyrészt meg sem volt említve ebben a topciban, másrészt nem igazán értem miért kellett ezzel összefüggésben megemlítened itt és most.

 

És most el ne kezdd Ádámtól meg Évától a szokásos fröcsi dumát hogy ekkor meg akkor így meg úgy ki hol mikor mit kinek és miért.

Előzmény: rainman (314)
rainman Creative Commons License 2006.07.27 0 0 314

Bárki ha megnézi a vadászgörényes hozzászóló adatlapján a hozzászólások listáját, hát megítélheti, hogy az érdeklődése nem a matáv felé van beszűkülve, és tényleg lehet egy albínó akármije....

 

Viszont aki reagált rá, az tényleg beszűkült lehet, ha egy ilyen tévesre reagált...

 

És hát jellemző tán az, hogy a fröcsögős, anyázós, görényezős topikok lesüllyednek, max. egy ilyen albínós hozzászólás tudja felhozni kis időre, esetleg egy homáros post, amit a cikk kapcsán beírt hozzászólások jókora többsége szánalmasnak ítél, és az eredeti beírót egy potyázásra utazó kis pöcsnek véli, aki háborog, hogy a 30 napból csak három hetet tudott előre megfontoltan potyázni, és ráadásul a végső lemondási napot is elnézte, mire a szolgáltató méltányosan betudta a későn lemondott potyát egy normális időben lemondott tesztnek, noha valójában a lemondás a tesztidőszak után abszolválódott, dehát a delikvens mégiscsak irt egy cikket a homárnak. és az olvasok többsége szerint beégett ezzel, merthogy egy tipikus homáros cikk utáni polémiában tipikus a "megbaszom a ravatalon", a "fospunpa", az "árkádbanszarás" és hasonló témájú hozzászólás, de adott cikkre nem ezek voltak a jellemzők, inkább a cikkírót elemezték/cikizték....

 

És tán az is jellemző, hogy egy ilyen - mondhatni - félrecímzett  vadászgörényes hozzászólásra is ugranak egyesek...

Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.27 0 0 313
Nem, ez tök komoly!

Gondolj bele!

Fogod az albinista vadászgörénytet, és ha már annyira albinista, akkor felküldöd a Mount Everest-re, lehetőleg a nehezebbik falon ;-)

Ezek után az albinista vadászgörény kiszagolja az ott elrejtett magyar zászlót, amire ki vagyon írva,hogy Húzzál bele! (vagy szabadabb megfogalmazásban: Húzzál innét! ;-D), mire az albinista vadászgörény egy óriásit ereget. Természetsen a KGB (azaz ma már FSZB) és a CIA által, Osama bin Ladin ellen kitervelt és megtervezett, speciális antiterrorista méregfelhő formájában, amely az intelligens molekulák segítségével a terrorista vezér kellemetlen testszagát lekövetve, csak és kizárólag őtet találja meg - ennek következtében Osama áttér a keresztény vallásra, és jószolgálati útra indul a vatikánba, hogy kikényszerítse békés eszközökkel Israel állam pápai elismerését.

Ettől - egyebek közt - rögvest leesik a kőolaj ára, amitől az összes arab milícia és palesztín (Hamasz) valamint líbiai (Fatah) terrorszervezet nem csak leteszi a fegyvert, de menórával díszített tortákat küldenek jeruszálembe (is).

A magyar származású albinista vadászgörény vállán pedig így vonul be Magyarország a világ leghíresebb, legszeretettebb és leggazdagabb államaiba: az OTP kenterbe veri betétgyűjtéseivel a svárjci bankokat, és ezek után a Nagykörúton a Combino villamosokon ugyanúgy csak a széken ülve, egyenes háttal, párhuzamos, feszes lábakkal lehet utazni, mint Bern-ben - de a BKV jegyek ára az egy órai átlagfizetésnek az egy tizedére esik, és a villamosok gyakorlatilag folyamtosan járnak.

A topik témájához közvetlenebbül is kapcsolódik az ügy!

Miután a gazdasági helyzet annyira felágaskodik, hogy a DT emiatt csődbe megy, a Csányi Sándor érdekkörébe tartozó két ismeretlen felvásárolja a DT-ot és így a MT-ot is, utána pedig nem, hogy előfizetési díj lenne, de minél többet telefonálsz, annyival többet fizetnek, illetve akinek nincs vezetékes vagy T-Mobile-os előfizetése, annak büntető-díjat állapít meg korményrendelettel Orbán Viktor minisztererelnök helyettes, Gyurcsány Ferenc legfőbb fegyvertársa, aki szeptember végén (!) azért lép be az MSZP-be, mert olyannyira jóbban megy, mint 4 hónapja, hogy már ő sem bírja elviselni a polgári köröket ;-D

A szélessávú szolgáltatás kiépítését otthonukban megtagadó állampolgárok lemaradási adót kötelesek fizetni, egyébként pedig minden, szélessávon elfogyasztott 100gigabájt után egy 160 GB-os asztali DVD írót kap minden magyar vagy magát magyarnak valló személy. Egy terabájt után pedig szabadjegyet kapnak a világ bármely országába a Maláv-tól.


Nos, ilyen hasznos állat a vadászgörény!


Sok szeretettel a melegben
Maus Robi
Előzmény: scrollingrock (312)
scrollingrock Creative Commons License 2006.07.26 0 0 312

Nagy poén. Tényleg....

 

 

Előzmény: Nicole 18 (311)
Nicole 18 Creative Commons License 2006.07.25 0 0 311

Sziasztok!

6 hetes kislány,albínó vadászgörény keresi szerető gazdáját.A görény ára 3000 ft!

A testvéreit már sikerült eladni ő maradt utoljára!Jelentkezni 06 30 450 -34-74 -es számon lehet vagy a puppancs@freemail.hu címen.Azonnal elvihető!

hurráoptimista Creative Commons License 2005.12.21 0 0 310
:-(... Hát akkor, várás van. Sajna.
Előzmény: scrollingrock (309)
scrollingrock Creative Commons License 2005.12.21 0 0 309
Csak WLAN van itt, de az is csak Januártól. Klassz. :-(
Előzmény: hurráoptimista (308)
hurráoptimista Creative Commons License 2005.12.20 0 0 308
Hagyd a francba őket... Ha megoldható, válaszd a UPC-t (chello). Ha csak ADSL van, az sajnos azért szarügy, mert minden konkurens (internet)szolgáltató ki van szolgáltatva a Matávnak. Modem, hálózat, DSLAM központ, stb... Én akkor sem lennék takonylányos (T-online :). Tucatnyi konkurencia van, akik gyorsabbak (az ő érdekérvényesítő képességük erősebb a Matáv felé, mint egy szerencsétlen egyéni ügyfélé...)
Előzmény: scrollingrock (306)
hurráoptimista Creative Commons License 2005.12.20 0 0 307

"Ja, az új ADSL végpontok kiépítése meg olyan ütemben halad mint a lótetü. Mire bekötik az utolsót is már kb. olyan lesz mint most az 56k. "

 

Naszép. Ezek szerint akkor ugyanolyan tetves lassú banda, mint voltak 5 éve... Mondok Neked valamit: én több, mint 2 évet dolgoztam a Matávnál. Nem portásként, de nem is raktárosként. Úgy 2000 körül. Akkortájt jött be a szlogen: "Matáv - a szavakon túl..." Haha. Mi már akkor is jókat mosolyogtunk rajta. Mert tudtuk: a szavakon túl: A NAGY SEMMI. De leginkább az átbaszás. Örülök, hogy nem dolgozom ott, örülök, hogy semmi sem köt a T-birodalomhoz. Se mobil, se net, még a vezetékes vonalat is visszamondtam. Olyan dolgokat láttam belülről, amiktől egy kicsit is jóérzésű embernek a gyomra fordulna fel... Nem az ő védelmükben mondom, de sajnos nem egyedül ott tapasztaltam azokat az anomáliákat, amiket... Máshol is. Multi-miliő. És ezzel mindent elmondtam. Nem emberek dolgoznak, hanem kibaszott érzéketlen droidok... De innen már csak triviális közhelyeket tudnék írni.

Előzmény: scrollingrock (306)
scrollingrock Creative Commons License 2005.12.20 0 0 306

Egy kis jó hír...

http://index.hu/tech/uzlet/tcombirsag/

 

BASSZÁK MEG STRAUBÉK!... CSAK AZ A BAJ, HOGY EZ A BÍRSÁG LÓFASZ. NAPOK ALATT KITERMELIK... Straub nyel egyet, és folytatja a lazac zabálást.

 

Ja, az új ADSL végpontok kiépítése meg olyan ütemben halad mint a lótetü. Mire bekötik az utolsót is már kb. olyan lesz mint most az 56k. Ezért kell primer körzet központ városban lakni. A többi "sarlós" meg menjen a bajba. Kössz. :

 

Meg a 350e ADSL szám erre az évre. Aha....

Előzmény: hurráoptimista (305)
hurráoptimista Creative Commons License 2005.12.20 0 0 305

Egy kis jó hír...

http://index.hu/tech/uzlet/tcombirsag/

 

BASSZÁK MEG STRAUBÉK!... CSAK AZ A BAJ, HOGY EZ A BÍRSÁG LÓFASZ. NAPOK ALATT KITERMELIK... Straub nyel egyet, és folytatja a lazac zabálást.

Earthling97 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 304
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.26 0 0 303
Üdv Mindenkinek!
Neked is Rainman barátom!

Ha hétfőtől esetleg mégsem tudnán egymással kommunikálni - részemről előre is elbúcsúzom ;-D

A legjobbakat

Maus Róbert Péter
mikimaus

PS: a dolog nem rosszmájúságból fakad, hanem elolvasva az átmenetről szóló cikket, ez jutott eszembe. Remélem parttalan túlzás volt/lesz ez a részemről!

rainman Creative Commons License 2004.06.24 0 0 302
Nézem a matávkábel honlapját.

Azt mondja: kedbezményes belépési díjjal a II. programcsomag 14900.

Szóval NEM KIÉPÍTÉSI díj, hanem belépési.
Ha fogod a különbséget...

És ugyanott egy ilyen: "minden új előfizetőnknek 25% kedvezményt adunk az előfizetési díjból az első négy hónapban"

De erről szépen hallgatsz, mert különben nem passzolna a hozzászólásod a topik címéhez.

Előzmény: herlitz (301)
herlitz Creative Commons License 2004.06.24 0 0 301
Ez is a Matáv:

Matáv-Kábelnet
Lakásvásárlás után elmentem előfizetni. Kiépített rendszerem van, csak egy szimpla rákapcsolás 15.000 HUF + havidíj

Örülhetnének, hogy nem lopom a műsort, erre a semmire is pénzt kérnek!

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.24 0 0 300
T-Com lehet a Matávból
2004. június 23., szerda, 18:23

A Deutsche Telekom főnöke, Kai-Uwe Ricke - a bejelentett konszernátalakítás keretében - a cég kelet-európai üzletágát is átalakítja: az új tervek szerint minden leánycéget a T-márkacsaládba integrálnának, a Wirtschaftswoche információja szerint.

A mobiltársaságok után - amelyeket az idén mindenütt T-Mobile névre keresztelnek át külföldön is - a vezetékes részesedések is leadják régi nevüket, és a jövőben T-Com névre hallgatnak majd, írta a német gazdasági lap internetes kiadása.

A Wirtschaftswoche úgy tudja, hogy a Deutsche Telekom vezetése erről már tárgyalásokat kezdett Magyarországon, Horvátországban és Szlovákiában.

A cégvezetés filozófiája, hogy a kelet-európai Telekom-részesedések teljes integrálása révén a Telekom helyzetét láthatóvá kell tenni és ki kell építeni. Kai-Uwe Ricke a cég dolgozói előtt kijelentette: "a legerősebben növekvő integrált távközlési céggé akarunk válni Európában". A Matávnál egyelőre nem cáfolták, de nem is erősítették meg az értesülést.

A Deutsche Telekom szerdán bejelentette, hogy a T-Systems információstechnológiai részleg és a T-Com vezetékes szolgáltató részleg egy részéből új részleget szerveznek, amely kizárólag a vállalati ügyfelekkel foglalkozik majd. A T-Com továbbra is felelős lesz a magánügyfelekért, a T-Systems pedig megtartja a Deutsche Telekom vállalati ügyfelei közül a hatvan legnagyobbat.

/origo/

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.16 0 0 299
Kedves Miki Egér!

Őszinte döbbenettel látom, hogy egyszerűen lekoppintottad nick-em (mely jelen esetben vezetéknevemből IS áll) magyar tükör fordítását.

Kérlek, az Index Fórum-os tisztesség jegyében ezt a nick-et NE használd, mert esetleg többen is rám asszociálnak!
(Függetlenül attól, Te mit írtál - ui. azokat csak ez után a nyilvános megkeresés után fogom megtekinteni!).

Megértésed előre is köszönöm!

Üdvözlettel

Maus Róbert Péter
távközlés-technikai fejlesztő
szolgáltatásjogi szakértő

alias "mikimaus"

Előzmény: Törölt nick (295)
rainman Creative Commons License 2004.06.13 0 0 298
Valahogy viszont TE szépen elméssz a TÉNYEK mellett csevegő ügyben!
Vagy ciki lenne beismerni, hogy bocsi, csak HANGULATOT AKARTAM KELTENI, ezért mostam össze a szezont a fazonnal - de hát az ott, akkor nem jött öszze...

Ja! És el ne feledkezz az életszínvonal, a keresetek összehasonlításáról sem! Átkozzad a DT-t, Matávot azért, hogy magyarhonban olyanok a keresetek, amilyenek! Tudod az olyan népszerű....

Előzmény: Törölt nick (297)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.13 0 0 297
Látom a tények ellégé kihoznak a sordodból. (vagy csak mégsem leszel csop.vez. az OTÜ-ben? )Mit írtam legközelebb a Deutsche Telekom analóg/ISDN tarifáit boncolgatom, és addig Te is elolvashatod a német honlapot, hogy felkészültebben fikázhass. (már ha tudsz németül, de kérjél meg valakit a Matávos kollégáid közül hogy segítsen, hisz ott is vannak értelmes emberek)
Előzmény: rainman (296)
rainman Creative Commons License 2004.06.12 0 0 296
A másik topikot meg hagyod süllyedni???
Vagy az ottani "bepróbálkozásod" nem bizonyult eléggé hatékonynak - merthogy annak a címe az vagyon: "így CSAL a matáv" - És biz'a az a példa, amit ott hoztál az nem az a kategória volt vala...

Jöttél hát ide. - Csábított a topikcím?

Meglehet: itt is előjössz majd olyan pédákkal, hogy kérem itt és itt ennyi meg ennyi, nálunk meg bezze mennyi. Ajánlom esetleg a svéd példát...
Csak arról hallgatsz majd szépen, hogy adott esetben egy kinti akciós ISP árat vetsz majd össze (amely nem tartalmazza a telconak fizetendő hozzáférési díjat) egy itthoni olyan max. árral, amely elkötelezettség nélküli esetben fizetendő listaár, esetleg egy adott eseti, rövid időtartamú - egy-két hónap - hozzáférés havidíja, ami persze hogy több, mint amit elérhetsz akciós feltételekkel..

Legalábbis első blikkre kinézek belőled egy ilyet...

Előzmény: Törölt nick (295)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.12 0 0 295
Még mielőtt megdöglik a topik:
http://smallbusiness.t-com.de/produkte/page.php?id=738
Itt vannak a Matáv tulajdonosának az akciós ADSL árai Németországban: a 384/62 Kb/s itt nem ismert fogalom. Ami árat láthattok: az az itteni legkisebb 1024/128 Kb/s az 16,99€ ami kb: 4 247 Ft/hó ha a Magyarországi legkisebb ADSL árat mellétesszük, ADSL hobbi 9 900 Ft/hó az egyenlő: 39.6 € itt viszont a sávszélesség: 384/64 . Akkor most szaladjunk a Matáv internetszolgáltató cége: az Axelero honlapjára: http://www.axelero.hu/mitkinalunk/20031014bdsl.html itt sem találunk 1024/128 Kb/s DSL-t, de ne legyünk nagy igényűek: van ott 768/128-as 37 900.-Ft + Áfa áron, ami 47 375.- Ft ami 189,5 €
Tehát: ami a szegény Németországban 16,99 € az a jóval gazdagabb Magyarországon 189,5 €. Ha jobban belegondoltok, akkor ez van a "Szavakon túl"
Legközelebb majd az telefon előfizetéseket is összehasonlítom, de addig is szereljetek biztonsági övet a széketekre, hogy le ne essetek.
Üdv:
Miki Egér
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.30 0 0 294
Szerintem a HIF lapjain ez volt kint anno.. ha az kell, el tudom küldeni, küldj egy jelet e-mail-ben és küldöm ha kéred!

Üdv!
Maus Róbert
mm

Előzmény: aperten (293)
aperten Creative Commons License 2004.05.28 0 0 293
Kicsit talán-bár nem teljesen-OFF.

Szeretnék hozzájutni az EHT, közigazgatási egyeztetés előtti szövegtervezetéhez. A NETÉRT elnökének megvan, de nem adja ki a kezéből.

ON

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 292
JA!
Akkor Leányfalun a nagy éveleji vihar után összevissza kábelezések miatt leakadó 12kHz szombaton, ügyeleti időben való bejelentésére a kedden történő elhárítás (ti. az ügyeletest kérésemre megkereste a HEK-s kollegína mobilon és jelezte, nem fog kiérni a kihelyezetthez...;-D) is ilyen?! ;-DDD

Szerintem - bár ezt TE jobban tudod! - ez a célérték inkább a HLK által központilag elhárítható hibákra korlátozódik...

ÜDV!
Robi

Előzmény: rainman (291)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!