Keresés

Részletes keresés

Pimpla Creative Commons License 2000.02.07 0 0 4
Sziasztok,
engem pedig (bár ők nem rovarok), a Miriapodák érdekelnének. Például, hogy nem tud-e valaki egy jó határozókönyvet ajánlani hozzájuk.
Üdv.
X polgártárs Creative Commons License 2000.02.07 0 0 3
Köszöntem a válaszokat polgártársak. Azért + jöhet egy real bug killer :)
xpt
szega Creative Commons License 2000.02.04 0 0 2
X polgártárs!
Csótányírtáskor jobb helyen a piretroid szercsoportba tartozó vegyületeket használják. Az idegrendszert bénítják, a gerincesekre hivatalosan nem (a valóságban lehet, hogy csak kevésbé?) ártalmasak. Oka, hogy a rovarok idegrostjai csupaszok, míg a gerinceseké hüvellyel borítottak, és csak egyes helyeken (Ranvier-féle befűződések) szakad meg a burkolat. Tehát a mi idegrendszerünk "védettebb". A kérdésedre szakszerűbben egy nővényvédős vagy toxikológus tudna válaszolni, tőlem ennyi tellett.
Előzmény: X polgártárs (0)
vismaior Creative Commons License 2000.02.02 0 0 1
Nos, kedves XPolgártárs !

Tőlem a rovarirtás áll elég messze, tudnék néhány nálam komolyabb, a témához jobban konyító illetőt ajánlani. Csak havány elképzeléseim vannak ezekkel a mérgekkel kapcsolatban. Ha jól tudom, akkor olyan vegyületekről van szó, amelyek véralvadást okoznak, vagy véralvadást gátlóak. Hogy ezeknek az élettani hatása pontosan micsoda, meg nem mondom. Azt hiszem, végeredmény a fontos...

Üdv: vismaior

X polgártárs Creative Commons License 2000.02.02 0 0 0
Nekem ugyan nagyon messze állnak a szívemtől a rovarok, de ideérdeklődtem.
Szal engem az izgat (nem fel), hogy a csótányok írtásakor milyen mérget használnak és az hogy 6 rájuk (azt tudom, mi a végeredmény).
xpt
vismaior Creative Commons License 2000.02.02 0 0 topiknyitó
Nos, ha itt végre a tudományos kultúra képviselteti magát, akkor természetesen nem maradhatnak ki a szívemhez oly közel álló rovarok sem. remélem lesz olyan kedves kolléga, aki hozzám hasonlóan ezekkel a sokak számára roppantmód bizzarr és visszatszító kicsi, de igen népes osztállyal foglalkozik, talán tudnánk némi eszmecseréqt folytatni.
Én Egerbe járok az eszterházy Károly Főiskolára és harmadik éve trichopterákkal foglalkozom.

Üdv minden kedves entomológusnak.

vismaior

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!