Általános iskolában a tornatanárunk hivatalos megszólítása volt a Tibi néni. Egyébként egy nagyon jó fej idős néni volt, és ő is mindig így mutatkozott be.
Na és a megyek fürcsizni a türcsimmel? Tesóm egyik barátja tudott vele kiborítani, csak az a baj, hogy miután ezt elmeséltemkedvesemnek, ő is rászokott poénból
Egy haverom mindenkit Latabárnak hív
egyik legszebb, hogy beugrok a titkire telcsizni
én pl előszeretettel használom a csi-t, mer cikisnek találtam, viccnek szántam, és jól ragad mégis
olyasmi, mint az okés.
hülyeségből megszoktuk, de azóta mondtam már tárgyaláson is :))
pusszancs: Vadacska
engem általános iskolában fekete ördögnek, vagy csak nemes
egyszerűséggel ördögnek hívtak. aztán később szörnyű lett
belőlem. szerencsére nagyjából sikerült levakarnom magamról,
és még mindig nagyságrendekkel jobban jártam mint az egyik
haverom akit a mai napig gyagyásnak hívnak 26 éves léttére.
Nálunk a karénekvezető tanár urat Cica bácsinak nevezték, mert szőrös volt a lába. De hallottam már, hogy úgy becézték darkos haverjukat, hogy a Halál, vagy a Tetű...
a barátomat szoktam majminak hivni..
az egyik papagájomat pedig kutyuskának hívják
:))
ami idegesíteni szokott: anyuuuuuuuuuu, apuuuuuuuuuuuuuuuuu
lehet, hogy bennem van a hiba,
de nálam: anya, apa:)
hmmm, most más nem jut eszembe:)
Érettségi környékén ittunk egyszer (:-DDD egy kricsmiben és mindannyian Borsodit rendeltünk, mire az infantilis pincérgyerek: Akkor hat kori Bori lesz?! ... Ahogy mi akkoriban kinéztünk, nagy bátorság volt ez tőle :)))))
A tesitanarom kozepiskolaba minden lanyt gezukanak, a fiukat pedig manciaknak hivta.
Volt olyan fiu ismerosom, akit Vilmanak, egy masikat pedig
Jucinak hivnak :o)
Amitol meg tudok orulni az egy vendeglo neve, a Bubcsi Hamcsi. Felelall a szor a hatamon ha meglatom a hirdeteset.
Parom hallotta egyszer, mikor az egyik titkarno odaszol a masiknak:
Mucikam, csorog a mibcsid.
Parom majdnem leesett a szekrol :o)
Azt nagyon utalom, ha valaki a Balatont Balcsinak becezi. En azon a kornyeken nottem fel es egyenes sertes szamomra, ha elottem valaki ezt mondja, bar nem tudom, miert.
Engemet (ált. isiben utált muksócska voltam) Foskának becézett a nép, mert rímelt a vezetéknevemre. Édik voltak. Édesanyám Lajosnak meg Burgonyának nevezett (sosem krumplinak!), ami szintén utal egy bizonyos elmeállapotra. Leánytesóimnak a Lujza járt.
Ihletet kaptam Kalóz Pepitől. Íme az én két gyermekem becenevei, szintén kéretik a röhögést mellőzni. Szóval: a fiam első beceneve Ufókkal Táncoló volt. A második pedig Bébinke Efraim Csucsu. A lányom Dubukaj Picikes Vonatka( mentségünkre legyen mondva, ezt a fiam találta ki...) Vagy csak egyszerűen Gombi.
Szóval fikázhatok én itten mindenféle beceneveket, én sem vagyok jobb. :)))
Na most elárulom gyermekeim becenevét (kéretik nem röhögni)
Mazsola (nyolcévesen akkora mint én)
Cinege Valdemár
Rizsa
Szerintetek van aki az Oféliát oFikának becézi?!
A kolléganőm mesélte, hogy lakott a házukban egy család, melyben a kisfiút Orfeusznak hívták.
Anyuka rendszeresen lekiabált neki a jáccótérre:
-ÓÓÓrrfika, gyere fel!
:)
Volt munkahelyemen (nevezzük PC Zed magazinnak) egy időben olyan sebességgel cserélődtek az ügyvezetők, titkárnők, és egyéb "járulékos elemek", hogy egy idő után már nem jegyeztük meg a real neveket, és mindenkire nickeket aggattunk. Néhány a jobban sikerültek közül: Bajusz, Sámán, Médiageci, El Bandi, Mammer, Böbber, Kelempászmadár, Test, Szemüveg, Harcos...
Nálam a -csi végűeknél a csúcs eddig a melcsi volt( mint a melegítő becézése...)
Ja! És a múltkor a cukrászdában(cuki:)) hallottam egy szerelmespár egyikétől a következőt(kövit): Nem kéred a pisikémet?(piskótát a fagylaltból)