Keresés

Részletes keresés

szalonna Creative Commons License 2000.02.02 0 0 49
Ez a vita lényegében folyhatna az Ausztriai választások topikban is, mert szerintem Kovács minden demagóg nyilatkozata miat nem érdemes topikot nyitni :-)

Ráadásul ez:

"Kovács szerint tűrhetetlen, hogy a magyar kormány még mindig nem határolódott el a formálódó osztrák kormánykoalíciótól. Szerinte ezt nem is lehetne elvárni egy olyan kormánytól, akinek nem fontos, hogy Csurka beszédeitől elhatárolódjon... "

szerintem csak a szokásos szinvonal, se nem jobb, se nem rosszabb.

Egyébként pedig egyetértek Glászlóval, hogy a magyar politikusok (persze Kovács kivételével :) nem vétettek nagy hibát a kérdésben, Martonyi is kultúráltan nyilatkozott. És ilyen esetben - mikor nem lehet még tudni, hogy mit lehet mondani - szerintem sem kell sietni.

Egyébként nekem úgy tünik, hogy most a derék EU politikusok galoppirozzák itt el magukat kissé, mert az EU magasságából mennydörgött szózat azért valami jogi sullyal is bir, és hát szvsz nem sok mandátumuk van a mennydörgésre. Itt szvsz a ne szólj szám nem fáj fejem a szabály, még ha gyáva dolog is..

M_Árpival különösen egyetértek, a gyöztes-vesztes jobb-bal még mindig érvényben van, de szvsz csak a felszini zsargonban érzödik ez a hatás. Mikor a németeke egyesültek, akkor fél európa azon kuncogott, hogy a lebontott falat Németország nyugati határán kéne felépíteni. Aztán seperc alatt napirendre tértek. Szerintem ez lesz itt is..

Üdv

szalonna

Nisa Creative Commons License 2000.02.02 0 0 48
Már túl vagyunk azon, hogy liberális.
A Die Zeit-ben azt mondja Haider, hogy ők az új szociáldemokrácia!
Előzmény: Avar (35)
Kvant_II Creative Commons License 2000.02.02 0 0 47
..es pipara gyujt...
Előzmény: Okos Mikulás (46)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.02.02 0 0 46
Vágd hozzá a rohamkést. Olyankor sértődötten leül. ;-)
Előzmény: Csülök (37)
Mercurius Creative Commons License 2000.02.02 0 0 45
Ráadásul Jovács et. ma reggel azt fejtegette, hogy ha Torgyán lesz a köztársasági elnök, akkor Mo. hasonlólépen járhat. Torgyánt lehet nem szeretni. Én sem örülnék neki, ha köztársasági elnök. Viszont Torgyánt Haiderral összemosni tényleg durva demagógia.

Ami azonban ennél is rosszabb, hogy Kovács egy belpolitikai vitát külpolitikai síkra akar terelni, ami egy profi külügyértől több, mint bűn, egyenesen hiba.

Előzmény: Sanyi bácsi (44)
Sanyi bácsi Creative Commons License 2000.02.02 0 0 44

Kovács elvtársnak először el kellene határolódnia a pártjában tevékenykedő elítélt bűnözőktől és hazaárulóktól és ezután osztogathat tanácsokat, hogy szerinte kinek kellene kitől elhatárolódnia.
GLászló Creative Commons License 2000.02.02 0 0 43
Ez meg kicsit ki van szakítva, de a dolog belpolitikai áthallásairól, hatásáról szól. Szerintem azt már tisztáztuk, hogy a kormány álláspontja módosult. Szerintem elhamarkodott volt, és (Orbán szerint) alulbecsülték az EU-reakcióját. Ez ennyi.
Az ügy belpolitikai hatásáról, tanulságairól, vagy inkább a feltételezett hatásáról lehetne vitatkoznunk még - hiszen arról írtam, hogy a dolog érdemi része Magyrországon arról szól, hogy szabad-e a szélsőjobbot a pillanatnyi érdekek miatt felhasználni? Antall és Orbán hasonló cipőben járt ez ügyben. Előbbis súlyosan hibázott a késlekedéssel, ennek eredménye a MIÉP. Orbánék szerintem elkövetik ugyanazt a hibát.
Tudom, ebben nem értünk egyet. De ha erről vitatkoznánk, eredményesebb lenne, mint ha kicibált mondatokba akaszkodsz és azt kevered máshova, mint ahonnan valók. Hm?
Előzmény: dekóder (41)
Mercurius Creative Commons License 2000.02.02 0 0 42
Azért az Index-nek is sikerült egy észvesztő marhaságot írnia a témában. A következő címmel számol be a Martonyi nyilatkozatról:

"Magyarország elísmerné Haider kormányát"

Hm. Minden eddigi híradás szerint nem Haider kapott megbízást a kormányalakításra. Esetleg nem lenne haszontalan, ha moderátor az Index címlapot is korrigálhatná.

dekóder Creative Commons License 2000.02.02 0 0 41
"a kormányzaté kétségbeesett szófacsarás, melynek eredménye a szélsőjobboldal szerepének elmaszatolása"

Imádom, amikor finomodnak a vélemények.
;-)

Előzmény: GLászló (39)
GLászló Creative Commons License 2000.02.02 0 0 40
Off.
Ugyan, van itt sokféle rémálom, nem kell velük törődni. Van asszociálós, meg double standardos is, meg mocskolódó, meg mindenféle. Egy idő után nem álmodsz róluk, egyszerűen átnézel rajtuk. Gyakorlat kérdése. :-)
On
Előzmény: Csülök (37)
GLászló Creative Commons License 2000.02.02 0 0 39
Jó diplomata duma. :-) De nincs másról szó, mint arról, hogy alulbecsülték az EU elszántságát és keménységét. Ezt maga Orbán Viktor is beismerte ma reggel. Meg aztán talán túl hamar nyilatkoztak, ennyire valóban nem kellett volna rohanni. Most helyére került a dolog, finom igazítás és minden rendben van. Szerencsére nem galoppírozták el magukat túlságosan és Martonyi nagyon klassz fickó - mindig sokra tartottam. Ennyit érdemel az ügy, szerintem.
De ennél többel én nem is vádoltam őket.
Előzmény: dekóder (36)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.02.02 0 0 38
OFF

"...Először tisztázzuk Martonyi véleményének finom módosulását..."

Nem tehetek róla, valami megmagyarázhatatlan ok miatt, a "vélemény fínom módosulásáról" nekem Keleti úr (MSzP) NATO-val kapcsolatos véleményének "fínom" (hajszálpontosan 180 fokos fordulat!) módosulása jutott eszembe...

ON

Előzmény: GLászló (34)
Csülök Creative Commons License 2000.02.02 0 0 37
#OffTopic OFF
Van nekem egy visszatérő (rém)álmom. Ülök a kocsmában beszélgetek egy sör mellett barátokkal, ismerőssökkel, ismeretlenekkel. Politikára terelődik a szó (fogy a sör), természetesen indulatosabbak lesznek a hozzászólások, zajosabb a kocsma, de azért (valamennyire) értjük egymás szavát. Egyszer csak beállít egy alak, és indőnként minden ok nélkül felugrik az asztal tetejére és harsány Ajvé-t, kiált. Aztán kis időre megnyugszik, de aztán ismét kiperdül a középre (mint Leila, az arab démon, de ez most mellékes) és éktelen hujj-hujj-ozásba kezd. Na én a harmadik hujj-hujj után mindíg felriadok.
#OffTopic OFF
dekóder Creative Commons License 2000.02.02 0 0 36
Nyilván finomodott a napok során, hiszen azóta az információk is bővültek. Úgyhogy szerintem először azt tisztázzuk, hogy szerinted miért bagatelizálás Martonyi nyilatkozata, amikor az még a külügyi bizottság ellenzéki elnöke szerint is egybecseng az EU-nyilatkozatokkal.
Előzmény: GLászló (34)
Avar Creative Commons License 2000.02.02 0 0 35
Ajvé!

Ezek a sógórok évek óta enélkül is betartanak nekünk mindenütt. Közben szembe mosolyognak ígérgetnek.

Akár szocialista, akár liberális, mint Haider.

HUj, hujjjjj

Előzmény: Sumir (12)
GLászló Creative Commons License 2000.02.02 0 0 34
Pillanat. Először tisztázzuk Martonyi véleményének finom módosulását. Utána áttérünk Szent-Iványira OK. A maszatolsát így jobban elkerüljük. Tehát? Módosult Martonyi nyilatkozata Haider ügyben, vagy nem?
Előzmény: dekóder (33)
dekóder Creative Commons License 2000.02.02 0 0 33
Szent-Iványi a Martonyi-nyilatkozatról: "A politikus üdvözölte, hogy Martonyi János külügyminiszter hétfőn hasonló értelemben nyilatkozott a Haider-ügyben, mint az Európai Unió tagországai."
Előzmény: GLászló (32)
GLászló Creative Commons License 2000.02.02 0 0 32
Tessék, ez Martonyi első nyilatkozata hétfőről.
"ld: Budapest, 2000. január 31., hétfő (MTI) - Martonyi János szerint a leendő új osztrák kormányt cselekedetei alapján kell majd megítélni.
- A jövőbeni osztrák helyzet megítélése a kormányprogramtól és a program elfogadását követő tényleges cselekvésektől függ majd - jelentette ki hétfőn újságírók előtt a külügyminiszter egy kérdésre válaszolva, Budapesten.
Martonyi János szavaiból kiderült, hogy a kampány időszakában bizonyos aggodalommal és nyugtalansággal hallották az Osztrák Szabadság Párt egyes megnyilvánulásait, de a Jörg Haider vezette politikai erő azóta elkötelezte magát az európai értékrendszer mellett.
- Úgy tűnik, hogy az Osztrák Szabadság Párt elvileg nem ellenzi az Európai Unió kibővítését, és megfelelő feltételek megléte mellett nem kíván akadályt gördíteni az Ausztriával szomszédos országok csatlakozása elé - tette hozzá a külügyminiszter.
Martonyi János közölte: bíznak abban, hogy Magyarország csatlakozását az ausztriai fejlemények nem érintik hátrányosan.

Ezt vesd össze a maival és akkor világossá válik - de csak ha akarod, hogy világossá váljék a különbség. Trebitschtől ugyanezt nem kérem, mert ő rendíthetetlenül ragaszkodik a tévedéseihez, a kemény fejéért szeretjük. :-)

Előzmény: dekóder (22)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.02.02 0 0 31
Pardon. Így hálón át nem jött át a lényege. A serénykedésen túlbuzgólkodást értettem.
Előzmény: M_Árpi (29)
M_Árpi Creative Commons License 2000.02.02 0 0 29
Miért, szokás Magyarországon programot csinálni? Én konkrétan csak a számítógépen látom értelmét. A pártokat az se zavarja, ha van.

Azzal se értek egyet, hogy nem kell serénykedni. Nagyon szeretném, ha végre az jutna előbbre, aki serénykedik. És nem az, aki a háttérben maszatol, jó helyre született, vagy annak tarja oda a hátsóját, akitől számít valamire.

CSAK TESSÉK HÁT SERÉNYKEDNI!

Előzmény: Okos Mikulás (27)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.02.02 0 0 27
Gyerekek!

Minek nekünk úgy sietni? Ha "felháborodunk" mi is azzal nem szerzünk annyi jó pontot az EU országoknál, mint ahogy elvághatjunk magunkat az osztrákoknál. Ez a lényeg.

Nem kell úgy serénykedni, azok az idők már elmúltak.

Tappancs Creative Commons License 2000.02.02 0 0 26
Ahhoz képest, hogy még elő sem rukkolt az mszp a programjával, túl sok kérdéshez szól hozzá.
Előzmény: sarpy (-)
Okos Mikulás Creative Commons License 2000.02.02 0 0 25
"orosz-fehérorosz-jugó-maszopland unió"
:-))))

ezen kifeküdtem. nagggyon király.

:-DDD

Előzmény: MacPhisto (6)
M_Árpi Creative Commons License 2000.02.02 0 0 24
Az nem igaz, hogy az államok nem szólnak bele egymás belügyeibe. Ezen kár is vitatkozni.

És azt se felejtsük el, hogy Nyugaton, az átlagember tudatában még mindig van Kelet és Nyugat. Van még háborús Vesztes és Nyertes. Az, hogy Franciaországban jobb oldali politikus is bent van a kormányban, egészen mást jelent, mintha Ausztriában kerül bele. Ausztriát ebben a században (amelyik 11 hónap múlva tényleg véget for éreni) kétszer verték meg háborúban. Ráadásul olyan eszmékkel került ezekbe, amik most megint bekerültek a politikai szalonokba.

Magyarországot se nézték másképp. Ha én mondjuk a White Hallban ülnék, olvasnám a jelentéseket és a sajtót, engem is nagyon érdekelne, hogy mit mond Magyarország, a másik alkolompos. (A főkolompos Németország, ez evidens.) Szóval nem lehetett úgy tenni, mintha nem egy újfasiszta lépne be Ausztria kormányába.

Trebitsch Creative Commons License 2000.02.02 0 0 23
Hihi. Sőt höhö... Éppen erről beszéltem, aszongya... :)
Előzmény: GLászló (20)
dekóder Creative Commons License 2000.02.02 0 0 22
Hát, kicsit tévedtél, van ilyen.
:-)
Előzmény: GLászló (20)
Kvant_II Creative Commons License 2000.02.02 0 0 21
"Most mi van Bánkkal? :-)"

http://diakoldal.banknet.hu/orarend/literature/Zrinyi/0000014.html

Előzmény: GLászló (20)
GLászló Creative Commons License 2000.02.02 0 0 20
Hát kicsit összemostad három nap történeteit.
:-)))

Mára egyébként valóban szépen összeérnek a vélemények, éppen erről beszéltem.
Mikor elsőként Szentiványi nyilatkozott, akkor szegény Bánk felháborodottan hülyézte le őt. Ma meg - tessék lassan egyetért Szentiványi és Martonyi. Most mi van Bánkkal? :-)

Előzmény: dekóder (19)
dekóder Creative Commons License 2000.02.02 0 0 19
No, akkor lássuk a tényeket: :-)

Szent-Iványi nyilatkozata, amely alapot adhat azon vélekedésnek, miszerint a kormányzati nyilatkozat "kétségbeesett szófacsarás, melynek eredménye a szélsőjobboldal szerepének elmaszatolása", így kezdődött: "Ausztria joga eldönteni, milyen kormányt szeretne..." Ezzel szemben:-) Martonyi nyilatkozatában szerepel: "Osztjuk ugyanakkor a 14-ek nyilatkozata mögötti aggodalmakat, s a magyar álláspont szinte szó szerint egybeesik az Európai Bizottság dokumentumával."

Szent-Iványi a Martonyi-nyilatkozatról, amely, ugye, maszatol: "A politikus üdvözölte, hogy Martonyi János külügyminiszter hétfőn hasonló értelemben nyilatkozott a Haider-ügyben, mint az Európai Unió tagországai."

Előzmény: GLászló (11)
Csülök Creative Commons License 2000.02.02 0 0 18
Sajna, én is úgy tudom, ahogy GLászló írja. Tehát a helyzet bonyolult. Mondjuk az EU nagyon megejnyebejnyézi Haider-ért osztrákiát, de nem zárja ki, akkor simán elképzelhető, hogy az osztrákok megvétózzák a bővítést. Lennének páran még az únióban, akik belül mosolyogva tárnák szét a kezüket, hogy: "Látjátok fiúk, mi mindent megtettünk, de ez a fránya Ausztria keresztbe tett. Talán majd máskor..."
Bár lehet, hogy nem pont velünk tennék, mert Haider szerint mi felkészültek vagyunk, csak a többiek nem. Várjunk. Szerintem sem kéne most Magyarországnak állást foglalni.
Előzmény: Pásztörperc (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!