Keresés

Részletes keresés

zsolesz_x Creative Commons License 2000.12.04 0 0 38
Sziasztok!

Van egy gondom:
az XP-10-esem összekötöttem az SBLive kártyával bolti MIDI kábellel. A CubaseVST3.7-tel felvettem amit játszottam, de amikor le kellett volna játszani a témát, csöndben maradt a Roland. Beállítottam a kimeneti egységet Midi out-ra a VST-ben és mégis csönd. Aki tudja mi a bibi írjon már egy emilt. Azt is hallottam, hogy a gyári kábelek nem mindig tökéletesek ezért nem tudom hol keressem a hibát.

Zsolt

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.27 0 0 37
Szia Rgb!

Én pár hete vettem egy Fatar CMK-49-es Midi keyboard-ot, az én "tudásomnak" (értsd: kezdő, lámer) bőven megfelel. 4 oktávos, dinamikaérzékeny, már kipróbáltam, de túl sokat nem tudok mondani egyenlőre, mert karácsonyi ajándékba kapom, így egyenlőre el vagyok tiltva tőle :-)), de szerintem nekem ez jó lesz indulásnak.

Itt meg tudod nézni:
http://www.absolute.hu/fatar/sl-49.htm

az ára 30e Ft + tápegység = 35e Ft. áfával

A címüket és egyéb dolgot a honlapjukon megtalálod.

Ennyit tudok a dologról, többek állítása szerint megéri (hozzáértőbb ismerősöket kérdezve).

Kazi

u.i.: Ne zavarjon, hogy SL-49 és CMK-49 tipusjelzés váltakozik a leírásokban. A CMK a jó a számítógéphez.

Előzmény: rgb555 (33)
Topy Creative Commons License 2000.11.27 0 0 36
DSP = Digital Signal Processor, ami a vas. Szoftver nelkul halott. Hogy a letoltott progit BIOS-nak vagy firmware-nek nevezed...

Topy

Haasz Andras Creative Commons License 2000.11.25 0 0 35
rgb555!

Egy 0-át elírhattál... én 700-ért adok bárkinek 4MB-os/9bites RAMot, ha eljön érte, itt van egy bögrényi az asztalomon...:)

Előzmény: rgb555 (33)
Haasz Andras Creative Commons License 2000.11.25 0 0 34
Drága Koppancs!

Igazad van... tényleg nem találkoztál valszeg sok hangkártyával...:)
Ezen a szinten tok mindegy, minek nevezzük, szerintem a DSP elkenése a dolgoknak, igenis az a lényeg, hogy ezeknek a Digitális jelfeldolgozó prüntyi-prüntyiknek van egy saját mini oprendszere (amit én balga módon Basic Input-Output Systemnek neveztem), amik attól, hogy nem jelentkeznek be, ott dolgoznak a háttérben. A jobb cuccokban (pl. EWS64) ez a firmware viszonylag szabadon programozható, fejleszthető.

Előzmény: Koppanccs (31)
rgb555 Creative Commons License 2000.11.23 0 0 33
Hello mindenkinek!
Egy kis segély kellene. Kellene nekem egy 3. v. 4 oktávos MIDI Keyboard (vagy a cím, ahol kapni lehet) nekem meg van hkártya csere maradékaként 4db 4MB-os 9bites RAM modulom, kedvező áron (7000/db) GUS és AWE rajongóknak.
Várom a válaszokat itt is , na meg :
rajnaig@hotmail.com -ra.

Bye!

ReTek Creative Commons License 2000.04.10 0 0 32
Haasz,

Na neeeeeeeeeeeeeeee....szerinted jobb lenne 8000+afa-ert venni 4 mega ramot a hangkartyadhoz ami ugye meg szart se er...(mer annyi volt az AWEhez!!!)
Egy P2 geppel midinel meg semmilyen szinkron gond nincs ha normalis stuffal doogozik az ember (nyilvan nem kozvetlen wav-kezelesre gondolok-pl fruity,trekkerek). Az hogy a Cubase miccsinal...haaaat...ott az audio resznel van a kutyus elasva es annak semmi koze a midihez(mer ugye teleba***a az ember effektel a cuccot hadd szamoljon a szerencsetlen)...ugye.Nekem sf2z-ve akar 12mb os (osszesen 48Mb-ot hasznalok) bankokkal telepakolva a ramot sem jott elo olyan fene nagy szinkron hiba...vagy nem vettem eszre

(Erdekesseg:Megcsinalok egy groove-ot a Fruityvel x bmp-n (wav),akkor nekem az x-en is fog szolnia cakeben mikozben ezerrel pufolom a billentyut...)
hol a hiba???
sehol

Előzmény: Koppanccs (31)
Koppanccs Creative Commons License 2000.03.28 0 0 31
Haasz Andras:

nem szeretnek vitaba szallni az utolso hozzaszolasoddal kapcsolatban, meglehetos igazsagok vannak benne.

> ...kártyán van a RAM, a szinti sajat BIOSa lerendezi házon belül

nos en a BIOS helyett inkabb DSP-t irtam volna, meg egy ket kisegoto szerkentyut. sok hangkartyaval meg nem talalkoztam, de BIOS-t meg egyiken sem lattam.

udv,
Koppanccs

Előzmény: Haasz Andras (27)
ReTek Creative Commons License 2000.03.27 0 0 30
Fáradt vagyok mégegyszer elmagyarázni, ugyhogy hagyjuk...ha te trackerezzel tedd azt. Minden esetre mindazt amit egy trekkerrel megteszel megteszed egy gyengebb kepessegu midi-proggal is.
lájk cake express (free)
Ennyi
Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.25 0 0 29
ReTek!
Tényleg igazad van, a midi progikban is lehet sample-ket tenni. De a gitárokat akkor se lehet szintetizálni, ugyan már...
Az FM szintis dolgodat nem értem. Minek az? Én pl. tiszta gitárzenét akarok (rockzenét), abba meg nem köll szinti hang. Na jó, progresszív rockot csinálok, abba mehet pár, de az se FM.

Én most próbálgatom egyébként a dolgokat. Tracker-ben (figyelj, ReTek!) megírom a dobot, aztán elkezdem lejátszani, miközben egy wav editorban (GoldWave rulez) elindítom a felvételt. És eközben a dobra rájátszom a gitárt, de úgy, hogy a felvételbe csak a gitár hangja kerüljön. Aztán ha megvan, megeffektezem a gitárszólamot, és összemixelem a dobszólammal. Így létrejött a dob+gitár wav, amit aztán elkezdek lejátszani, és ráéneklek valamit. Tök jó.

A tracker azért kell, mert abba olyan dobhangokat teszek, amilyet akarok, és nem kell hozzá x drága hangkártya. Egy midi szerkesztőbe kicsit fárasztó lenne a dobhangok wav-jait belerakosgatni.

Kérdésem: milyen effekteket szoktak rakni a dobokra? Pl. reverb paraméterek?

ReTek Creative Commons License 2000.03.13 0 0 28
Nemtom kivel akarnál vitába szállni mivel ezzel teljesen egyetértek...én csak az AWEt baszogattam...mert alapon 512Kb van rajta az meg bite....
Előzmény: Haasz Andras (27)
Haasz Andras Creative Commons License 2000.03.10 0 0 27
Retek mondta:"szerintem kezd mexokni a gondolatot hogy ha nem veszel rá baromi ronda áron RAM-ot, akkor csak béna hangjaid lesznek...."
Na ezzel én vitába szállnék (mert a vita alapfeltétele ugye, hogy ellenkezö állásponton legyek:))
Nem biztos, hogy jo dolog az, hogy a hangkártyának folyamatosan le kell foglalnia x MB/s sávszélességet a PCI buszból csak azért, hogy folyamatosan kiolvassa a lejátszani kivánt hangszer mintákat a közp. RAMból... Nem szép, nem elegáns, nem rendszerSTABIL... ez egy kényszermegoldás, amit okos mérnökök találtak ki, hogy igy lehessen lefaragni a hangkártyák hardverelemeiböl és ezáltal olcsóbban lehessen tömeggyártani öket. "Mi megy most, pékettö? Á, birgya az majd, észre se veszik!)
Ha viszont a kártyán van a RAM, a szinti sajat BIOSa lerendezi házon belül a dolgot ugy, hogy a CPU észre sem veszi, a kártya és a CPU közti adatforgalom MIDI esetén néhány kB/s-ra korlátozódik (MIDI események küldése), és az AGYnak több ideje marad foglalkozni a sajat dolgával (pl. hogy a szekvenszerprogram tartsa azt a rohadt +#* tempot-> VST, ugye)

Előzmény: ReTek (25)
maddar Creative Commons License 2000.03.10 0 0 26
ReTeK:
naaaaaaaaAAAAAAAAAAaaaaaaa!ne gyala! ne piszka!Absolute begginer topicba plá-NE!
(csak eszembe jut, hogy kb 3hónapja én mekkora F**ságokkal bombáztam a topicokat, és egyből találva érzem magam :))

Töbiek:

A CW-tanulását én is csak támogatni tudom, a waveek egymásmögé pakolását inkább ACIDban javaslom (CW tudja követni szépen a midiclockját) mert ha cw-ben tempót váltasz meggyalázza a waveokat, és hiába állítod vissza, annak annyi, csak undozni lehet.

Minden kezdőnek erősen javallott Sancho-brada pajzsa, a linket ( w3.swi.hu/sancho (?)a Sblive topicban meglelitek. Ott aztán minden szépen lépésről lépésre leirva, megmagyarázva, de még le is szedhetitek pl a szinkronizáláshoz szükséges Hubi loopback cable-t, meg ilyesmi.

További kérdéseket nyomassátok oszt maj' megláttyuk. :))

ByeZ
maddar

Előzmény: ReTek (25)
ReTek Creative Commons License 2000.03.09 0 0 25
Na ugy döntöttem belepofázok mer kezdtek hülyeségeket írni. Mé nem szóltok endire ,hogy modban is csak sample gitárokat fog benyomni azt meg egy normálisabb midi progban is lehet.Lsd cakewalk. req meg döntse el mit akar csinálni...ha kötetlenebb musaxot akkor feltétlen midi, de ha kényelmesebben akkor meg Fruity ,Dream Station ésatöbbi. Felejtsétek el a trackereket..na nem örökre, de ma már az a progi amely nem tartalmaz FM szintit (és nem egy oszc) az nem annyira ok...magyarul fos.MIndent meg lehet csinálni egy jó midis progival amit egy trackerrel...veszel egy audicsatornát oszt pakolgatod a wavokat benne egymás után.

ajánlatom: req kezdjen el Cakewalkot tanulni, felesleges másra baszni a drága időt...pláne kottázós hülyeségekre amikkel fél délután alatt írod meg a Vuk első két sorát oszt örülhecc...külső midikíbord meg amúgy is ajánlott hacsak nem akarsz idegroncs lenni a billentyűn való 6 órás Cisz keresés közben...vagy nem Fruityzel....meg DS.....ja az AWE meg király de szerintem kezd mexokni a gondolatot hogy ha nem veszel rá baromi ronda áron RAM-ot, akkor csak béna hangjaid lesznek....vegyé egy LIVE!-ot 12ér már hátbavágnak vele aztán annyi sf2-t nyomsz rá amennyit nem szégyelsz..(korlátozva a rendszer mem/2) ennyi... talán még széééép gitár hangos sf2m is van ha kell....

ps:metál modban....jajistenem ez fájt a legjobban...má lassan a mod kiterjesztést is elfelejtem....remélem....ja és felejtsük már el a nem igazán szintetizálható hangszerek utánozásást...szánalmas...nagyon szánalmas.
lsd: riffelés

cs

Előzmény: Törölt nick (20)
lac_2 Creative Commons License 2000.03.09 0 0 24
Sziasztok,

Ismeri valaki kozelebbrol a Yamaha XGWorks sequenceret? Csak hobbi (es nem professzionalis) zenelesre szeretnem hasznalni, ahhoz pedig talan nem kell Cubase (kisse draga jatek). Mas: a billentyuzet ami majd a sequencer-t taplalja: Yamaha PSR640. Hasznalta (ismeri) valaki?
Koszi

PETYUS Creative Commons License 2000.02.25 0 0 23
Akkor most szerintem egy kicsit állj le a beruházással és kezdj el szorgalmasan gyakorolni!
Előzmény: req (22)
req Creative Commons License 2000.02.24 0 0 22
Bizony, ez a helyzet. Ha tudnád, hogy milyen drága gitárt vettem... ;] Én már csak így szoktam. :]
Előzmény: Törölt nick (20)
barquq Creative Commons License 2000.02.24 0 0 21
S.O.S bocs ha zavarok kellene az "Alone Together" jazz felvétel *.mid-ben ha van valakinek ilyen. Vagy bármilyen jazz mid érdekel. Tök jó cuccom van: Roland JV1010 hangmodul, csak a 4 beépített songot meg a windows mid-eket unom.
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.24 0 0 20
Olyan drága volt és csak 3(???) oktávos???
req Creative Commons License 2000.02.24 0 0 19
MidiTom: :] De még milyen hepi! :] Olyan vagyok, mint egy drogos. Tegnap vettem egy gitárt is. Minden pénzem erre fog elmenni, és kiderül, hogy teljesen tehetségtelen vagyok. :] Már csak arra lennék kíváncsi, hogy vajh' mire fogok legközelebb beruházni. Talán egy kis memória a hangkártyába? Vagy inkább egy másik hangkártya? ;]
MidiTom Creative Commons License 2000.02.24 0 0 18
Hát, az élet tényleg elég összetett. A nálunk levő billentyű FATAR CMK 37, és rája van írva, hogy AC-t kér. Az említett Weesselényi utcai üzletből hoztuk mi is. Viszont AC tápot adtak hozzá. A mellékelt silabusz szerint meg DC tápot kéne beledugni. Hogyan lehetséges ez? Szerintem Graetz van a bemeneten, és tök mindegy, hogy milyen tápot teszünk rá, meg milyen polaritással, a holmi menni fog. Vagy nem. Az olaszok kicsit aluldokumentálták a dolgot. Ennek azért van jelentősége, mert egy ilyen kis keyboardot a nem megfelelő tápegységen kívül csak valami belelöttyintett lével lehet tönkretenni.
Az a lényeg, hogy a holmi műxik, a szomszédok örülnek, szóval mindenki hepi.
Előzmény: req (17)
req Creative Commons License 2000.02.24 0 0 17
MidiTom: Hú, de bonyolult az élet... A billentyűzet oldalán tényleg az AC felirat szerepel. A cucchoz adott cetlin viszont DC-t írnak. Ugyanabban a boltban vettem az adaptert, mint ahol a keyboardot is, és kérdeztem őket, hogy mi a helyzet. Azt mondták, nekem a DC-s kell. Hazavittem, bedugtam... műxik. A fene se érti...
Viszont tegnap éjfél körül néha sajnáltam a szegény szomszédot. :] Egyik-másik hangszer persze nem szólalt meg, de ezt problémát még ráérek kinyomozni és megoldani. Lehet, hogy kevés a memória a hangkártyában, merthogy csak fél megás alapkiszereltségű.
Előzmény: MidiTom (16)
MidiTom Creative Commons License 2000.02.23 0 0 16
req,
ha megnézed a billentyűzet oldalán a tápcsatlakozót, ott díszeleg, hogy "AC"! Szóval vedd meg a hozzá valót, és billentyűd hosszú életű lészen!
Előzmény: req (15)
req Creative Commons License 2000.02.23 0 0 15
Uramatyám, de jó hogy írtam! Ez egy SL 37-es kütyü. Biztos, hogy váltós kell neki? Na sebaj, úgyis ott van a bolt a közelben, ahol az adaptert akarom megvenni, majd ellenőrzöm. Nagyon köszönöm, hogy figyelmeztettél!
Előzmény: MidiTom (14)
MidiTom Creative Commons License 2000.02.23 0 0 14
req, vigyázz az adaptererel, mert a Fatarnak 9V VÁLTÓ kell, tehát nem a szokásos DC tápok jók hozzá!
Előzmény: req (13)
req Creative Commons License 2000.02.23 0 0 13
Február 22-én beruháztam egy midi billentyűzetbe. bruttó 19990 volt, Fatar gyártmányú, 3 oktávos. Viszont nem adtak hozzá adaptert (és pont 9V-os nem volt otthon), úgyhogy még nem tudtam kipróbálni. Nem is tudom, miért írtam ezeket le. Talán csak vidám vagyok. (Ha igaz, ma veszek gitárt meg adaptert is. :])
req Creative Commons License 2000.02.10 0 0 12
endi: Úgy látom, neked valaki bebeszélte, hogy én mindent midivel szeretnék csinálni. Dehogy! De annyira messze van még, hogy bármit is csináljak, hogy addig még hét zsák mogyorót megtörhet az ember satöbbi. Valóban érdekel a zenélés, de azért nem várok csodákat a számítógéptől. Tudom, hogy gonosz és lelketlen dögök. :]]]]]]
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.10 0 0 11
13e ft-ért??? Ez áfával együtt van??? És dinamikus a bill.?
És ha vidéki vagyok? Esetleg a nagyker. beszerzési helyet nem tudjátok?

req!
A probléma az, hogy a gitár és az élő dob nehezen, körülményesen vihető át gépbe. Még ha van egy keyb, akkor is, mert ügye a gitárjáték nem utánozható billentyűn.
És akkor a hangzásról még nem is szóltunk... A gitárt eddig nem nagyon sikerült senkinek leutánoznia sample-ekkel. Legfeljebb úgy, ha egész akkordokat, riffeket felviszel.
A dob is kényes, főleg a gyors dob. Szenvedhetsz vele órákat, míg belerakod azt az életet, dinamikát, amit semmi perc alatt megcsinálsz az élő doboláskor.
Mondom, nézz szét a neten, hogy mit alkottak mások. És az Iron Maident keresgettem még régebben, és volt is jó pár szám mod-ban. Végül is nem olyan rosszak a többi pop meg teknó modhoz képest. De az élőhöz képest nem sok.
Midiben Dire Straits-ot kerestem, azok elég jók voltak. De hát ez nem oly kemény...

req Creative Commons License 2000.02.10 0 0 10
endi: Jaj, lebuktam! ;] Máméne lehetne fémkedni emígyen? A moddal nagyjából képben vagyok még Amigás időkből, de a midi talán nagyfiúsabb, és több értelme is lehet. Ezért is próbálkozom megismerni, hogy megtudjam, érdemes-e nekem ezzel foglalkozni. Tudod, az örök keresés... :]
A 13e-s keyboardot a Deák térnél láttam, a Károly körút északi oldalán, de még a Dob utca előtt. Na, ott a Madách környékén...
Előzmény: Törölt nick (8)
MidiTom Creative Commons License 2000.02.09 0 0 9
endi,
a TaHorng (made in Korea) MidiSmart kb. ennyibe kerül. Most nincs nálunk, de egyik-másik multimédiás boltban szerintem meg lehet találni.
Előzmény: Törölt nick (8)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!