A hírcsoportok segítséget nyújtanak abban, hogy kapcsolatba lépjen termékeink más felhasználóival. A Microsoft amerikai kiszolgálóján tárolt hírcsoportokhoz mindenki korlátozás nélkül hozzáférhet, kérdést tehet fel, illetve megoszthatja másokkal tapasztalatait. A feltett kérdésekre a hírcsoportot olvasó, illetve a Microsoft megbízásából, a hírcsoportot felügyelő szakemberek válaszolnak. Így egy olyan ingyenesen használható fórum alakul ki, ahol a felhasználók egymás munkáját segíthetik.
A hírcsoport "levelezését" a Microsoft által megbízott szakemberek kísérik figyelemmel és javítják az esetleges hibákat vagy tévesen megválaszolt megoldásokat, illetve a megválaszolatlan kérdésekre ők javasolnak megoldást.
A hírcsoportok olvasásához bármilyen hírolvasó szoftvert használhat, mi ugyanakkor a Microsoft Internet Explorerben található Outlook Express-t ajánljuk erre a célra.
A Microsoft által karbantartott hírcsoportokat a news://msnews.microsoft.com/ kiszolgálón találhatja meg.
Hello mindenki, en ha lehet visszaternek az eredeti kerdesre:
Hogyan mukodnek a newsgroupok?
Es foleg mik azok? Az internet egyik nagy titka (szamomra legalabbis)
Ha valaki raer, elmondana gyorsana a lenyeget (azt azert sejtem) meg hogy hogyan, mivel hasznalom.
Ha használható és stabilan m?köd? news servert akartok, bizony fizetni kell érte....
De havi 10 dollárért már szuper szolgáltatások vannak, letöltésre és szövegelésre egyaránt tökéletesek.
A newsgroupok igazi kincsesbányák, megéri...
extra.newsguy.com
www.easynews.com
Hogy a két legszimpatikusabbat említsem (van webes felület is).
Próbáljátok a news.rlc.net szervert, itt találtam a legtöbb csoportot. Csak elég lassú...
Magyarországi szerver: news.c3.hu. Bármilyen hozzáféréssel használható.
Beírtam egy keresőprogramba, hogy news szerverek és egy rakás találat jött elő. Az egyiken vannak az alábbiak, az iif biztosan működi, mert az nálam is ment korábban.
Hali
Steve
Magyarországi news szerverek:
-----------------------------
Itt vannak ezek a szerverek:
news.it.net
news.tehnicom.net
astrasbourg-201-1-1-148.abo.wanadoo.fr
dsld229.phnx.uswest.net
Ezeket naponta ellenőrzik, és jónak találják, nekem viszont soha nem működnek.
Van valaki akinek igen, és milyen szolgáltatótól?
szerverlista:
http://www.wnabb.freeserve.co.uk/list.htm
Szerverek:
news-reader2.wcg.net
news-reader.eresmas.com
208.170.158.16
dreader1.news.xs4all.nl
tyrannewsaurus.xs4all.nl Ez még pár napja jó volt
169.207.116.80
Köszi. Akkor éertem, hogy miért van ilyen kevés napi hozzászólás.
Kerestem és találtam is egy kiló külföldi news servert, de mindehol volt valami gáz: fizetős, cenzored, nem enged be, csak olvasni lehet írni nem stb.
Szóval, ha tudna írni nekem valaki pár külföldi címet, ami enged mindent úgy, mint a magyaraok, csak egy kicsit nagyobb forgalommal, azt megköszönném.
Én sem sokat lövök a newsgroupkhoz. A kérdésem az lenne, hogy az azonos nevű newsgroup (pl.: alt.binaries.erotica)ugyanaz-e, ugyanazok olvassák-e különböző newsservereken.
Pl. küldök valamit a news.intererware.hu serverre, akkor megkapják-e azok is, akik a news.matav.hu-t olvasgatják, vagy pedig mindenhova el kell küldeni, ha azt akarom, hogy minnél többen lássák.
Remélem sikerült érthetően leírnom, amit kérdezni akartam...