Feltételezem, hogy sokan kérdezik, de nekem is segítségre volna szükségem. Férfi jégkorcsolyát szeretnék magamnak. Utoljára úgy 25 éve, néhány évesen koriztam, de újabban megint izgat a téma. Olyan korcsolyát szeretnék, amit hosszabb távon tudnék használni és fontos, hogy holtágakon, nem műpályán nyomulnék, tehát nagyobb területen, gyorsan siklanék. Régebben a hokikorcsolyák tetszettek meg, de ha belegondolok, akkor ezek pont nem erre valóak. Fűzőset szeretnék, gondolom általában ez a jobb választás, a lábam egyébként ~42.5-es (27 cm), heti 1-2 alkalommal mennék ki a szabadba, mondjuk 1 órára.
Tehát a kérdésem az, hogy tapasztalat nélkül, élő vízre, relatíve nagyobb távolságokra mit ajánlanátok.
A csoport zárt formában működik, ami azt jelenti, hogy a benne zajló beszélgetések nem nyilvánosak. A nem csoporttagok kívülről látják, hogy kik a tagjai a csoportnak. A tagság önkéntes, bárki elküldheti tagsági kérelmét. A jelentkezés egyetlen feltétele, hogy három kérdésre kell válaszolni a belépéshez: 1) Miért szeretnél a csoport tagjai lenni? 2) Mióta szereted a műkorcsolyát és/vagy jégtáncot? 3) Kik a kedvenc korcsolyázóid? Aki nem válaszol a kérdésekre a jelentkezéstől / meghívástól számított 2 héten belül, annak a jelentkezését elutasítja az adminisztrátor.
Én a hervisbe vettem anno karácsonyra a csajomnak szép divatos női korcsolyát, de ő már akkor tudott korizni is. Ez egy roces kori volt, ami egy amatőrnek kiválóan megfelel. Jelzem én egy auchanos 4e ft-os korcsolyán tanultam és teljesen megfelelt. Szóval egy kezdőnek szerintem nagyjából mindegy, a lényeg, hogy próbálja fel mielőtt megvennéd és kb ugyanúgy kicsit nagyobbat kell venni, mintha cipőt vennél. Ne legyen passzentos, mert akkor nyomni fogja.
A csajom korizni akar én meg gondoltam meglepem karácsonyra egy korival és mehet a jégre korizni.A problémám, hogy teljesen sötét vagyok a korcsolyákhoz...Szóval tud valaki segíteni milyen korit vegyek neki márkára meg minden más egyébre értve...
3 nap múlva lesz a Jégteraszon Cooky Show, tuti jó buli és most még az idő sem olyan hideg, hogy hóember találkozóba fulladjon a dolog. Szóval Gyertek!
Nem tudom miért, de enm küldte el az utolsó sort..azért kértem tanácsot h milyet vegyek, mert ami volt, az feltörte a sarkamat és erre cserélték ki a Bestben :) ennyi a story :)
látom megy a tanácskozás hogy hol korizzatok... mi a haverokkal a westend tetején szoktunk összejönni, király sztem a Jégterasz és a forralt bor is jó:) amugy nekem van egy eladó Atomic sí bukósisakom (ha vkit esetleg nm csak korizik:D) akit érdekel írjon:) nah jó csúszást:P
Én a WestEnd tetjén voltam, és az nagyon tetszett! Király, hogy a "város tetején" korizhatsz, forralt borozhatsz....(mert ugye az együtt jár ilyenkkor;)) Hangulatos volt, bejött az egész bandának. Most béreltem korit de majd venni is akrok. Tippek? Milyet? Hol? :P
Tegnap úgy láttam, hogy az Europark előtti 50 m2-en nemsokára megint lesz Korizóna. Már lerakták az alját meg a palánkot. No jó, ez igazából arra jó, hogy a 4 éves lányommal bohóckodjunk rajta egy párszor. Meg még az szimpi benne, hogy a belépődíj zömét visszaadják kakaóban... :)
Ki hol tervezi a korizást télen? (főleg budapestieknek szól) Mivel a Városligeti Műjégpálya idén sem tudunk csúszkálni... a felújítás miatt.... sajnos.. várhatjuk a Naplás tó befagyást... hova érdemes még menni ???
Sziasztok! A velencefürdői strandon letisztított pálya áll a rendelkezésetekre, locsolták is a jeget, s jó sima lett! Én ma voltam s koriztam egy nagyon jót! Van a közelben nyitva egy kis kávézó ( Van forralt bor is :) ) Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a partrészt! Itt találtunk csak letisztított jégpályát... Ja és a kávézóból szól a zene, jót buliztunk a jégen :) Mindenkinek kellemes korizást!!
Még jan. 31-ig nyitva van a Korizóna (meghosszabbították)!
Én tegnap voltam ott másodszor a kislányommal (3 éves), kicsit nyafogott, hogy fázik meg csúszik a jég, de azért nagyon büszke a 27-30 méret között állítható korijára (a lába legfeljebb 25, de volt még benne 3 zokni is)!
Az Europark pályájával az a legnagyobb baj, hogy állati kicsi a jégfelület. Próbálkoztam egy 90 fokos kifelé koszorúzással (ez két lépés, ugye) és majdnem rácsattantam a palánkra...
Viszont az árak nagyon barátiak: A jégrelépés két órára 400 Ft, de azért adnak egy forrócsoki utalványt is. Namármost a (nagyon finom) forrócsoki ottani listaára 300 Ft, úgyhogy lényegében egy százasért korizik az ember.
Néztem (távolról) a bérelhető korikat: azért ha valakinek van otthon saját, inkább vigye magával! :)
Asszem a jövő hétvégén leruccanunk családilag a Velencei-tóra!
Minden évben egyre gázosabb ez a szilveszter dolog. Sose sikerül a teljes társaságot összerántani, az év többi napján sokkal nagyobb esély van egy jót partyzni, mint az utolsó nap szvsz.
De hétvégén pótlunk a haverokkal, szóval a másnaposság függvénye még ez a korizás.
Ajánlanátok a bérlést vagy inkább lebeszélnétek róla az ep-nál?