Keresés

Részletes keresés

InteriorLulu Creative Commons License 2009.04.04 0 0 4496

A KC topikban, emlékszem, valamikor írtad, hogy csak három Crimson albumot szeretsz igazán. Azt nem láttam, hogy melyik is ez a három, de gondolom a Red, a Thrak, és a Starless and BB. Vagy tévednék?

Én egyébként a ConstrucKtiont is nagyon jónak tartom a Thrak mellett, ellentétben a Powerrel, aminél még a ProjecKt X elektronikus-rockos albumát is szívesebben hallgatom.

 

Na de hogy egy meseszép átkötéssel :-) ONoljak is: a Thrakon lévő Walking on Air kifejezetten H-Marillionos dal. A dallam, a hangszerelés, de főleg az énekes (Belew, vagy Trey Gunn, nem tudom) stílusa, hajlításai okán. Pár pillanatában teljesen összetéveszthető. Fura, mert idáig egyik bandánál sem fedeztem fel még csak hasonlóságot sem a másik zenéjét tekintve.

Előzmény: kayleigh (4494)
TMBoy Creative Commons License 2009.04.02 0 0 4495
Én sem hallgatom napi szinten, de az akkor aktuális album tudatában /the power to believe/ nagyon fájó kihagyott koncert :(
Előzmény: kayleigh (4494)
kayleigh Creative Commons License 2009.04.02 0 0 4494
Na a King Crimson az (legalábbis a XXI. századi), amellyel végképp nem tudok mit kezdeni.
Előzmény: TMBoy (4493)
TMBoy Creative Commons License 2009.04.02 0 0 4493
Jah, így egy kicsit más a leányzó fekvése. Kicsit :)
Hát igen, egy Porcupine Tree konci az, ami még nagyon hiányzik, na meg egy King Crimson, amit jól el toltam, mert '03-ban voltak Pesten, csak nem mentem el:(
Előzmény: kayleigh (4492)
kayleigh Creative Commons License 2009.04.02 0 0 4492

Az elmúlt 15 évet a volt tínédzser-korom-beli-kedvenceimre (Irom Maiden, Judas Priest, stb.) értettem, nem topikunk névadójára. Bár az is tény, hogy én maradéktalanul legutóbb a This Strange Engine-ért tudtam rajongani, aminek már lassan 12 éve. Az ezután következő albumok már nem tudták ezt a szintet elérni, az én ízlésem szerint a Marbles is a kevesebb több lett volna hibába esett. De egészen a két legutóbbiig még ez nem volt bántó számomra, hiszen találtam rajtuk brilliáns részleteket, viszont ez utóbbiak nekem már egyáltalán nem tetszenek. És félek, hogy a következővel már úgy járok, mint a DT Chaos in Motionjával, amit már meg sem hallgattam.

 

Koncert tekintetében a Marillion csaknem verhetetlen, nincs vita. Talán a Porcupine Tree van rám még hasnló hatással manapság.

30 éve működő zenekar és ma is úgy rajongok értük, mint régen? - nincs ilyen (a Rushon kívül :-))

Előzmény: TMBoy (4489)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.02 0 0 4491
Jah, Peti! Bocs, hogy vasárnap "eltűntem", de túl jó helyet sikerült kifognom, nem állt elém semmilyen csúnya-magas-bácsi. Gondoltam, hogy a koncert után találkozunk, de Olaffal, a német sráccal, akivel közös házban laktam, elindultunk sörözgetni... és hát... izé... :D
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.02 0 0 4490

Hmmm.... végre valaki, aki a Marblest a legjobb albumnak gondolja :D :D :D

Amúgy én abszolút megértem Petit, ezt a témát rendesen kiveséztük együtt, de tény, hogy nem lehet mindenki olyan elvetemült rajongó, mint ő vagy én. Nekem például nem okozna gondot napi huszonnégy órán át folyamatosan, őrült hévvel dicshimnuszokat zengeni a zenekarról, és még mindig repkedek mindenfelé-szanaszét-a fellegekben a weekendes emlékek hatására, de hát ott kint tényleg csak a kemény mag képviseltette magát. A magyar fanclub hivatalos státusza talán abból a szempontból volna fontos, hogy akkor valószínűleg gyakrabban tévednének errefelé Hogarth bácsiék.

TMBoy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 4489
Érdekes ezt Tőled hallani, hogy az utolsó 15 év lemezei...
amikor olyan lemezek születtek mint a Marbles /a legjobb Marillion album szvsz/ Brave, This strange engine, Afraid of sunlight..
Ha pedig koncertről van szó, nehéz Hogarthnál nagyobb átéléssel zenélő frontembert találni.
pl. kíváncsi lennék, számodra ki az a zenekar, aki majd' 30 éve működik, folyamatosan ad ki lemezeket, turnézik és most is ugyan úgy rajongasz értük, mint régen /rush nem ér:) /
Előzmény: kayleigh (4486)
TMBoy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 4488
Megnéztem a képeket!
Nagyon jók, egytől eltekintve.
Amelyiken egy real madrid mez van, ráadásul egy marillionos mellett :)))
Força Barça!

:))
Előzmény: marillionpeti (4480)
TMBoy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 4487
Szia Peti!

Á, kár ezt ilyen borúlátóan értelmezni. Szerintem örülni kéne annak, hogy hallgatjuk a lemezeiket, eljutunk a koncertjeikre, ahol olyan élményt kapunk, hogy mosolyogva mehetünk neki ennek a sokszor mocskos világnak. Az tény, hogy a fórum nagyja eltűnt, a hivatalos fanklub pedig már annak idején is erősen halovány próbálkozás volt. De egy M. buli után nem szomorkodni kéne, hogy csak ennyien vagyunk. Szerintem. Pl. a pesti bulin azért szépen megtelt a PeCsa. Azt pedig, hogy hardcore Marillion rajongóból kevés van Magyarországon, el kell fogadni.
Én pl. Prágában a második sorban kivel futottam össze? Egy magyar sráccal. Imádja a zenekart és első koncertjét abszolválta. Isten éltesse :)


Előzmény: marillionpeti (4485)
kayleigh Creative Commons License 2009.04.01 0 0 4486

Szia Peti!

 

Én egészen biztosan nem sértődtem meg. Csak arra próbáltam ráirányítani a figyelmet, hogy más zenék kicsit jobban izgatnak manapság.

Való igaz, hogy érdeklődésem kezd erősen lanyhulni a zenekar újabb dolgai iránt, elsősorban az utóbbi évek zenei termése miatt. Értsd: túl sok jó CD másoktól, egyre gyengébbek egykori első számú kedvencemtől.

Kezd a nagy M. abba a kategóriába kerülni, amit a gimis metál kedvenceim már sok évvel ezelőtt megtettek - a régi albumokat lúdbőrözve hallgatom még mindíg (nagyon ritkán),de az utóbbi 15 évben megjelent lemezeik egyáltalán nem érdekelnek már.

Az elhalasztott szófiai koncertre már nem is megyek, visszaváltottam a jegyemet. Pedig ha csak a koncertélményeket tekintjük, a Marillion-bulik mindig is a legizgalmasabbak közé tartoztak, függetlenül az éppen aktuális album színvonalától. Kissé kezdek belfáradni a következő "nagy dobás" várásába. És bizony már jó ideje nem kerestem rá a Marillionra az interneten.

 

Üdv, k...

Előzmény: marillionpeti (4485)
marillionpeti Creative Commons License 2009.04.01 0 0 4485

Sziasztok InteriorLulu, kayleigh, TMBoy, és ....

Ti a kevés kivételhez tartoztok ezek szerint, de nem akartam senkit sem megbántani.

Persze hogy van a rajongásnak hőfoka, szintje, ereje.

De az azért sokat mond, hogy a YouTube-n lévő "Easter" videót csak 29-en látták eddig, főleg a Weekend utáni időszakban (többnyire külföldről)

Én se látogattam sokat ezt a fórumot az utóbbi időben, okkal.

Bejegyzésemmel csak szerettem volna felhívni párotok figyelmét az új fényképekre, YouTube-i új videókra.

Be kell vallanom, kicsit rossz érzés volt a Weekenden, hogy csak Gergővel (nagyon jó volt Vele, sajnos az utolsó napi koncerten csak nem találtuk meg egymást) bővült a két évente tartott Weekend magyar delegáció.

Jó volt látni még nálam is örültebb újzélandi (!!), venezuelai, libiai, irán, brazil, stb. rajongó táborokat egyedi, csak a Weekendre készített pólókban együtt örülni, élvezni a ZENÉT. Pedig egyik nemzetbeli sem hivatalos fanklub, még félhivatalos sem.

Mit is akartunk mi? hivatalos fanklubot? naívak voltunk.

Csak nézd meg a nem hivatalos fanklubunk weblapját: még mindig az elmaradt Fish koncert beharangozója a "friss" hír.

A fórumára írtam, hogy van két szabad hely a weekendre, semmi. Ugyanígy az iwiw körlevélre sem.

Nem elkeseredve vagyok, csak sajnálom.

Azért lavival, Petivel istenien éreztük magunkat, az a három-négy nap az évem legkedvesebb emlékei között szerepel, két év múlva ismét megyünk.

És elhatároztam, csináltatok egyedi, magyar rajongói pólót annak aki ott lesz velünk 2011-ben. Hányan leszünk vajon???

üdv Mindenkinek: grendelpeti

 

 

 

 

 

kayleigh Creative Commons License 2009.03.31 0 0 4484
Csak, hogy ne tűnjön halottnak a topic: H mester Krakkóban koncertezik június 20-án. Sajnos nekem aznap Chickenfoot-ot kell néznem a Nova Rockon. Pedig szeretem a Marilliont.
InteriorLulu Creative Commons License 2009.03.31 0 0 4483

Nagyon sokunkat érdekel a Marillion, bár nem tudom, konkrétan miben, milyen dolgokban is kéne ennek megnyilvánulnia, hogy ezt a tényt elfogadd.

Szeretjük a bandát, ismerünk tőlük mindent, amit érdemes - bár tudom, ez elég szubjektív -, néha belekukkantunk a hivatalos honlapba, mi a pálya, ha koncertjük van Pesten, ott vagyunk. Ám ha nincs épp valami konkrét oka, nem írunk be ide. Nem vagyunk megátalkodott rajongók, nagyon sok zenét szeretünk még azonos, vagy akár nagyobb hőfokon, de ettől még, ismétlem, szeretjük H-ékat, s ha valami - számunkra - releváns dolog adódik (új album, közeli koncert), azonnal ugrunk, felpezsdül a topik. Ezt magad is tapasztalhatod.

Megnéztem a víkend fotóit, jók. Tudtam az eseményről már régóta, s ha megtehettem volna, szívesen ott lettem volna, de gondolom, ezzel sem vagyok egyedül. Én speciel amúgy az iwiw fórumon már olvastam (sőt: kiköveteltem?) Gergőtől egy remek beszámolót.
Tetszik a McAnorak's 2009 póló... :-)

Előzmény: marillionpeti (4480)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.31 0 0 4482
Mármint Peti képei :D
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.31 0 0 4481
Na igen, felejthetetlen volt az a bizonyos Weekend... Úgy tűnik, nekem is be kell szereznem egy komolyabb fényképezőgépet, mert Petié határozottan jobban sikerültek, mint az enyémek.
marillionpeti Creative Commons License 2009.03.30 0 0 4480

Mindenkinek, aki tényleg szereti a Marilliont:

 

Négyen képviseltük Magyarországot a múlt hétvégi Marillion Weekend 2009 három napos találkozón, Lavi, Peti fiam, Gergő és jómagam.

 

Fényképek a www.marillion.hu weblapon, videók folyamatos feltöltéssel a YouTube-on, grendelpeti felhasználó névvel.

 

Ha érdekel valakit bővebb beszámolót is adok, bár nem igazán látom se ezen a fórumon, se a félhivatalos fanklub weblapján, hogy sok embert érdekel a Marillion.

 

üdv a kevés kivételnek: grendelpeti

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 4479
ok, köszi!
Előzmény: -dzsinn- (4478)
-dzsinn- Creative Commons License 2009.02.22 0 0 4478

Én benne vagyok!

Londonban élek, úgyhogy ha valamiben segíthetek, nyugodtan írjatok!

Előzmény: Törölt nick (4477)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 4477
most már tényleg talizni kéne valahol! ;-)
nekem másodikára is van jegyem.
Előzmény: -dzsinn- (4476)
-dzsinn- Creative Commons License 2009.02.19 0 0 4476

Megtaláltam, elég jól hangzik! Remélem kapok rá jegyet, mert itt elég nehéz bejutni egy koncertre. Vagy drága vagy nincs rá jegy.

Emiatt lehet hogy idén a Marillion-ra sem tudok eljutni, hacsak nem júniusban Bulgáriában....

 

Előzmény: kayleigh (4474)
kayleigh Creative Commons License 2009.02.15 0 0 4475
Bocs, a téma valahogy átkeveredett ide a Progresszív zene általában topikból.
Előzmény: kayleigh (4474)
kayleigh Creative Commons License 2009.02.15 0 0 4474
Wakeman apó életében először eljátssza teljes egészében VIII. Henrik összes feleségét. Mindezt a Hampton Court kertjében.
Előzmény: -dzsinn- (4473)
-dzsinn- Creative Commons License 2009.02.15 0 0 4473

Mi lesz Londonban május 1-én?

Gondolom nem a Pink koncertre jöttök :D!

Előzmény: Törölt nick (4472)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.12 0 0 4472
1-én találkozhatunk valahol.
vagy a koncerthelyszínen, vagy bárhol Londonban.
én 30-án megyek kora reggel, és csak 9-én este jövök vissza.
Előzmény: kayleigh (4471)
kayleigh Creative Commons License 2009.02.12 0 0 4471

Mi a feleségemmel nagyon rövid időre jövünk, érkezés elsején, a koncert napján, haza 3-án, de a koncert előtt összefuthatunk.

 

Előzmény: Törölt nick (4470)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.11 0 0 4470
talizunk május elsején odakint?
Előzmény: kayleigh (4469)
kayleigh Creative Commons License 2009.02.10 0 0 4469
Egyébként ez a februári koncerthónap egyelőre nem alakul túl jól. A hétvégi Instant Flightról lemaradtam (nem ment a gép Londonba a hó miatt), a Fairport Convention pedig eléggé lagymatagra sikerült. De talán ma a Wishbone Ash befűt...
Előzmény: kayleigh (4468)
kayleigh Creative Commons License 2009.02.10 0 0 4468
Nem olvastam, köszi. De nem vagyok letörve, mert úgyis kell utaznom Bulgáriába időről időre, úgyhogy csak "kicsit" megkésve kapom majd kézhez az adagomat.
Előzmény: horat (4466)
horat Creative Commons License 2009.02.10 0 0 4467

Az általad említett számok nem voltak sajnos.

Viszont a Mad-Great Escape duónak nagyon örültem, és az új dalok is ütöttek.

Előzmény: InteriorLulu (4464)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!