Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.06.09 0 0 43
amen:)))
Előzmény: tivadar (42)
tivadar Creative Commons License 2000.06.09 0 0 42
Kedves Orltran, én ilyen szédítő magasságokba csak ritkán merészkedek, egyelőre megelégszem kisebb csúcsokkal is.
Én egy (jobb)összekötő szeretnék lenni, szeretném az embereknek elmondani, hogy ne materiális bizonyítékokat keresgélésével múlassák a drága földi időt, hanem forduljanak mielőbb pozitívba, függetlenedjenek a sztereotíp, kiüresedett szavaktól.
Valóban Isten örök, ott van mindenütt ahol, és ahogy akar, tökéletes (de nem emberi módon) és mindenható a saját törvényei szerint.
Jobb nekünk ha elfogadjuk ezeket a törvényeket, de ellene is szegülhetünk ha akarunk.
Isten ráadásul türelmes is... TV dr.
Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.08 0 0 41
Kedves Tivadar,

ahol nincs ido, ott mi lehet? Ha az idobeni letunket egy idotlen letre kivetitjuk, nem azt latjuk meg, hogy nincs valtozas, azaz Isten most is pontosan ugyanolyan, mint mielottunk volt?
Azaz nincs is semmi rajta kivul. Most is csak O van.

Udv,
Orltran

Előzmény: tivadar (39)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.08 0 0 40
Kedves Tivadar,

ahol nincs ido, ott mi lehet? Ha az idobeni letunket egy idotlen letre kivetitjuk, nem azt latjuk meg, hogy nincs valtozas, azaz Isten most is pontosan ugyanolyan, mint mielottunk volt?

Udv,
Orltran

Előzmény: tivadar (39)
tivadar Creative Commons License 2000.06.08 0 0 39
orltran kedves, te most itten egy rövid sorozattal leterítesz - 5 kérdés 2 sorban. De azért megpróbálok életben maradni...
"...egy Os-teny mikepp lehet jo? "
Már miért ne lehetne jó ? Isten - szellem (ezt már Pál apostol is mondta), egy JÓ-szellem. Ős - tény azért, mert mindig volt (van, lesz). Ez azonban nem jelent(he)ti azt, hogy a mindenkori átlag emberi "jó"-val legyen azonos. (lsd.a csokoládé 'jó', csak éppen szétrohasztja a fogainkat...stb.)
"A szellemvilag hol van? Idoben? "
Nem vagyok "szakértő", tehát pontosan nem tudom azokat a helyeket, dimenziókat, (szférákat, ha úgy tetszik) ahol a hierarchia egyes szintjei elhelyezkednek, de ha őrangyalnak, kerubnak, szeráfoknak nevezem a szellemvilág lényeit akkor precizebb vagyok ? Az idő szerintem kizárólag anyaghoz kötődő fogalom, magasabb szférákban nincs értelme.
"Es Isten?:) " Ott, ahol csak akar, úgy, ahogy csak akar. Mindenható, de azért támaszkodik a "saját csapatára", semmiképpen sem antromoporf ahogy azt sokan levezetik a "saját képmás" - mondatból. Ez szellemi képmás, ilyenek leszünk mi is egyszer, ha a elérjük azt a szintet, az ő szintjét, hiszen "legyetek tökéletesek, ahogy Mennyei Atyátok is tökéletes".
De ez nem megy egyszerre... Üdv, Tivadar.
Előzmény: Inner Circle (3590)
csapo Creative Commons License 2000.06.08 0 0 38
Isten az aki/ami/akik/amik teremtette/teremtették a világunkat. Persze csak akkor ha létezik. Ami egyáltalán nem bisztos.
Hogy miért Istennek hívjuk? Nemtudom. Bár azt sem tudom az almát miért almának hívjuk.

csapo

u.i.

Itt a legtöbb hozzászólásban nem azt írják mi Isten, hanem azt hogy milyen az Isten. Illetve milyennek képzelik.

Törölt nick Creative Commons License 2000.06.08 0 0 37
Kedves Tivadar, egy Os-teny mikepp lehet jo?
Jo volt/van/lesz onmagahoz? A szellemvilag hol van? Idoben? Es Isten?:)
Előzmény: tivadar (35)
kanka Creative Commons License 2000.06.07 0 0 36
Ne haragudjatok, de nem bírok magammal...
Szóval tényleg megválaszolták az illetékes helyen, és egészen pontosan így szól:

forrás: Upanisadok

1. Kezdetben nem volt semmi sem. A mindenséget éhség és halál fedte be. Mert halál az éhség. Akkor az éhség megalkotta magának az észt, hogy megtestesüljön. Ezután ragyogva vándorolt. Mert ragyogott, megszületett a víz.
Azt gondolta: E ragyogás (arcs) örömömre (ka) szolgált!
Így keletkezett a ragyogó víztükör (arka). Öröme lesz annak, ki tudja, hogy mibol lesz a ragyogás.

2. Mert ragyogás a víz. A víznek föle lett, az megcsomósodott. Ebbol lett a Föld. O fáradozott ezen. És mert fáradozott, mert felhevült, ereje és verítéke tuzzé változott.

3. Háromfelé osztotta magát. Harmadából tuz lett, harmadából Nap, harmadából szél. Háromrészes lélegzetként szétfolyt mindenfelé. A fejébol lett a keleti égtáj, itt és ott voltak elülso lábai. A farkából lett a nyugati égtáj, itt és ott voltak hátulsó lábai. A két oldalából lett észak és dél. Hátából lett az Ég, hasüregébol a Levegoég, szügyébol ez a Föld. A Föld a vizekre támaszkodott.
Bárhová menjen is, ugyanígy megveti a lábát, ki tudja ezt.

4. Felkelt benne a kívánság egy másik test iránt. Ekkor az éhség, a halál ész-alakban szerelmeskedett a szóval. A kifröccsent mag lett az esztendo, mert az esztendo addig még nem létezett. Egy évig volt vele viselos, azután megszülte. Amikor az esztendo megszületett, rányitotta torkát, de az esztendo így kiáltott: Bhán! Ebbol lett a beszéd (bhan).

5. De rájött: Ha mindössze ennyire vágyok, úgy ez az étel kevés lesz nekem.
És evvel a szóval, evvel a beszéddel mindent megteremtett, ami csak létezik: a himnuszokat, a varázsigéket, a dalokat, a ritmusokat, az áldozó lényeket és az áldozati állatokat. Ezután úgy határozott, hogy mindent elemészt, amit csak teremtett. Mert mindent elemészt (ad), ezért Aditivel azonos. A mindenség elemésztoje lesz, a mindenség lesz étke annak, ki tudja, hogy ez Aditi lényege.

udv
kanka

tivadar Creative Commons License 2000.06.07 0 0 35
Ezer bocs', de a vita annyira tipikus, hogy muszáj nekem ide is elhoznom "undoritóan eretnek tanaimat". Aranyos, jószándékú kérdések és válaszok, komoly idézetek a Bibliából, vívások és vívódások - és ez így van rendjén.
De amíg nem veszünk tudomást a szellemvilág létezéséről, annak hierarchiájáról, vagy csak nagyon periférikusan, addig egy tapodtat sem jutunk előrébb, ebben biztos vagyok ! Van mögöttem pár tucat katolikusan átproblémázott év.
ISTEN = ŐSTÉNY. Ős - tény, aki mindig is volt és lesz, nem az ember találta ki (bár kitalált isteneket, de nem ISTENt), mindenható, szerető és JÓ. Jézus az első teremtménye, fia, de a többi szellemi teremtménye is az Ő gyermeke. Ezért vagyunk tesvérek mindannyian. A Sátán, azaz Lucifer szintén Isten teremtménye, ő az "akkumulátor negatív sarka", mert csak így tudunk választani.
És azért juthatsz csak Jézuson keresztül az Atyához, mert a fejlődésed során el kell jutnod A jézusi szintre, különben nem jutsz el Istenhez, csak a hierarchiában alacsonyabb fokú szellemekhez. Egyszerűen nem lehet Jézust kikerülni.
Mindehhez persze el kéne fogadni, hogy a 'feltámadás' és a reinkarnáció szinonímák...
Nem öncélú és felelősség nélküli lélekvándorlásról van szó (ahogy azt sokan szeretnék beállítani, hogy rögtön tagadhassák), hanem igen tudatosan megválogatott és a hierarchia által jóváhagyott újra testesülésről (re=újra, in karna= testbe...kerülésről). Ebben semmi eretnekség nincs, mivel világosan látható, hogy az elhúnytak döntő többsége nagyon messze van a tökéletességtől, márpedig "legyetek tökéletesek..." Ez sajnos egyetlen inkarnációban csak keveseknek (...) sikerül (?)
Az a kérdés, hogy Isten igazságaira vágyunk, avagy egy bizonyos vallásnak akarunk megfelelni.
Bocs., egyelőre befejezem, üdv.mindenkit szeretettel: Tivadar
satya Creative Commons License 2000.06.07 0 0 34
rogyion!
Nem egészen így szól az illetékes helyen a megfogalmazás. A valóságban így szól: Én vagyok, aki van.
És ez nagy különbség. Létét nem mástól kapta.
Előzmény: rogyion (33)
kanka Creative Commons License 2000.02.06 0 0 32
Kedves Aranyviktor!

Valoban, kodos fogalmaink vannak satanrol... vagy inkabb kulonbozoek? es istenrol?
"Aról az ellentmondásról nem is beszélve, hogy ha egyszer ez a sátán Isten ellensége, miért szolgálná istent a pokolban" -szerinted? az angyalok miert szolgaljak istent?
Akkor levezetek egy gondolatmenetet: ha elfogadjuk, hogy isten az "osok", o teremtett mindent, mindent atlat vagy neki az idonek nincs jelentosege, akkor mondhatjuk, hogy celja volt megteremtesevel. O teremtette es olyannak, amilyen.
"Az evangéliumok szövegösszefüggéseiből azt érzem ki, hogy sátán alatt Istentől eltávolodott természetünket, bukottságunkat kell érteni." -ha jol sejtem/tudom, akkor az egesz satan-historiat epp Jezustol kell eredeztetni...
,,Nem tudjátok, milyen lélek van bennetek, mert az Emberfia nem azért jött, hogy az emberek életét elveszítse, hanem hogy megmentse.''
Nem tudom pontosan, de valahogy igy kezdodik (asszem Mate, 24):
"Azert jottem a vilagra, hogy viszalyt szitsak az emberek kozott"
"Szóval én bukottságunkat, Istentől eltávolodottságunkat értem sátán(i természet) alatt"
Ertem, mirol beszelsz, csak azt nem ertem, miert gondolod, hogy eltavolodunk istentol? Hisz epp olyanok vagyunk (meg mindig), amilyennek megteremtett... Szerinted egy anya megtagadna a fiat? O nevelte, olyan lett, amilyenne nevelte... kinek a hibaja megis, ha tevelyeg egy fiu?
"A megszemélyesített sátán az emberek ősrégi igénye" akarcsak a megszemelyesitett isten. Tevedsz viszont, hogy a zsidok lennenek a bunbak keresok. A bunbak kereses epp Jezustol es a kereszteny egyhazaktol ered.
"miért kéne Isten kezét nekünk, embereknek mosni?" ezt csak akkor kell nekunk, embereknek tenni, ha mi talaltuk ki istent. igeny van ugyanis egy jo, egy szereto istenre, mentesen minden rossztol. Ha isten sajat maga mossa kezeit, akkor az elszomorito...
"Az csak közvetett okoskodásod, hogy Isten tudja mi a rossz, mert ő teremtett minket." valoban? Ki tudna jobban, mi a rossz, mint az aki megteremtette?
"olyan lett, mint egy kozulunk: tudja mi a jo es tudja mi a rossz"

"veszélyes tévedésekhez vezet szó szerinti értelmüket keresgélni." :megis, batran idezgetsz a Bibliabol te is... akkor az egesz Jezus-historia egy hazugsag? Vagy netan, ha nem kell komolyan venni, akkor minek jott? Milyen buntol szabaditotta meg az embert?

"Olyat én sehol sem olvastam a Bibliában, hogy Isten rosszat cselekszik." valoban, isten nem nevezne rossznak sajat cselekdeteit (bar azt mondja, hogy o cselexi). Szerintem olvasd el megint a Bibliat, sajat (!) ertekrendeddel ertekelve. Biztos vagyok benne, hogy talalsz.
Nem tesz kulonbseget jo es rossz kozott? Biztos vagy benne? (bar amikor a kollektiv buntetesek tortentek, tenyleg nem tett:) )

"testi létből fakadó vágyai őt is megkísértették" lekizdte oket... Milyen hamar kihalna az emberiseg, ha mindenki igy tenne!
Es vajon ezek a vagyak a testi letbol fakadnak? Amint lett a test, lettek ezek a vagyak? Vagy ezek a vagyak is meg lettek teremtve? es akkor minek kuzdenenk ellenuk? vagy azert lettek teremtve, hogy kuzdjunk ellenuk? :)
"A keresztények szerintem nagyon jól tudják, hogy van Isten, és van Jézus." ezt nem igy vettem eszre.
"Őáltala juthatunk az Atyához" sehogy mashogy? szomoru... akkor hiaba elek erkolcsos, szep eletet, hogyha nem hallottam meg Jezusrol, akkor elveszek. Hm!
"Jézus az út" : mondtam :))
"Jézus ajkára nagyon furán illik a parancsolás szó" : "menjetek", "egyetek"
"addig ujból, és ujból testet fogsz ölteni" ezt most "hallom" eloszor egy kereszteny szajabol.

Miert gondolod azt, hogy szeretni csak istennel es isten altal lehet?

Udv
kanka

u.i. bocs, hogy kicsit pongyola voltam, de nem volt tul sok idom...

Előzmény: aranyviktor (30)
atyus Creative Commons License 2000.02.05 0 0 31
Miért vagy biztos abban, hogy a Biblia csupán allegória antológia? Szép szelíden beszéltél, lehet, hogy többet értesz, mint mások, esetleg el is tudnád magyarázni miért vezet veszélyes tévedésekhez a szószerinti értelmezés?

Az allegória gyűjtemény értelmezés feltételezi azt, hogy kizárólag nagyon tanultan lehet "érteni", az Írást. Pedig akik írták azok sem tanultságukban voltak képesek megérteni, mit kell tenniük.

A Biblia nem egy irodalmi alkotás, hanem törvények, parancsok,vtanácsok, és más, általam nem ismert szövegek gyüjteménye. Akik írták, nem tudatos alkotásban, hanem sugallatokban részesedtek.

És ne utasíts másik topicba, mert ez itt is értelmes gondolat.

Előzmény: aranyviktor (30)
aranyviktor Creative Commons License 2000.02.05 0 0 30
Kedves kanka!

Már az első sorod "az, aki,ami" jelzi, hogy bizony nagyon ködös fogalmaink annak a sátánról. Sokan valamiféle nagyhatalmú, nagy erejű szellemi lényt, egyfajta ellen-istent látnak benne, ilyen szereppel ruházzák föl. Sokan azonosítják hol Belzebubbal, hol Luciferrel, de azon is el lehetne gondolkodni, hogy minél jobban eltávolodunk Istentől, annál jobban kizárjuk magunkat az életet adó szeretforrásból, energiából, honnan lenne hát a nagy hatalma ennek a sátánnak.
Aról az ellentmondásról nem is beszélve, hogy ha egyszer ez a sátán Isten ellensége, miért szolgálná istent a pokolban azzal, hogy ott rotyogtatja a "bűnösöket" akik elvileg legjobb cimborái kéne, hogy legyenek, hisz ők is Isten ellen "lázadoztak".
Ezért én a megszemélyesített Sátánban, így nagybetűsen nem hiszek. Az evangéliumok szövegösszefüggéseiből azt érzem ki, hogy sátán alatt Istentől eltávolodott természetünket, bukottságunkat kell érteni.
Sátáni lelkükre utalt Jézus, amikor tanítványai a tőle kapott hatalommal menykövet akartak leívni a rájuk nem hallgató embertársaikra: Lk.9.54.,,Uram, akarod-e, hogy ezt mondjuk: Szálljon le tűz az égből, és égesse meg őket!?'' De Jézus feléjük fordult, megdorgálta őket, ( és ezt mondta: ,,Nem tudjátok, milyen lélek van bennetek, mert az Emberfia nem azért jött, hogy az emberek életét elveszítse, hanem hogy megmentse.'')
Péternél, akir egyházát bízta, szintén sátáni lelkületére, tudatlanságára célzott, amikor sátánnak nevezte, mert küldetésétől el akarta tántorítani.

Szóval én bukottságunkat, Istentől eltávolodottságunkat értem sátán(i természet) alatt, és erre ráillik, hogy széthúzást szít az emberek között.

A megszemélyesített sátán az emberek ősrégi igénye, mert saját sötétségüket, "bűneiket" mindig szívesen vetítették ki másra, ez volt a zsidók "bűnbak" gyakorlata, ez a mai kereszténységben a sátán, mint kísértő megfogalmazása, megformálása, akire rá lehet kenni minden baj okát, hiszen mi mind olyan jók vagyunk, csak hát az a gonosz sátán kísért minket. Kérjük is imánkban Szent Mihály arkangyalt, a mennyi seregek vezérét, hogy a a Szentlélek erejével taszítsa a sátánt - aki a lelkek vesztére körbejár a világban - az örök kárhozatba, mégis úgy tűnik, sem az arkangyal, sem Isten nem hallgatja meg imánkat!

Innen kezdve nem értelek, hogyan lesz Isten a sátánból, miért kéne Isten kezét nekünk, embereknek mosni?

Az csak közvetett okoskodásod, hogy Isten tudja mi a rossz, mert ő teremtett minket. Emlékezhetnél, hogy épp a rosz és jó megismerésétől óvott minket, még a paradicsomban, de nagyon fontos tudni, hogy a Biblia történetei allegóriák, veszélyes tévedésekhez vezet szó szerinti értelmüket keresgélni.
Olyat én sehol sem olvastam a Bibliában, hogy Isten rosszat cselekszik. Isten nem cselekszik sem jó, sem rosszat, Isten szeret, mert ő a SZERETET.
Méghozzá jót és rosszat egyaránt szeret, mint a nap, tehtá nem tesz különbséget jó és rossz között, ezek a kategóriák nem léteznek számára.
Épp a jó és rossz közötti különbségtétel, az ellentét világa, a "sátáni" természet.

Nem ártana átolvasnod, Jézus milyen összefüggésekben használta a sátán kifejezést. Jézus a szeretetről tanított, kisemberek, szenvedők boldogságát teremtette meg, sebeket gyógyított, enni adott, vígaszt adott, ítélkezés elől mentett, nem a sátánnal foglalkozott.
Írja az evangélium, hogy küldetésére való felészülése alatt megkísértette a "sátán", azaz akármilyen hatalmas és tiszta szellem Jézus, anyagba zártan az ő szelleme is speciálisan működött, testi létből fakadó vágyai őt is megkísértették, csak ő olyan tiszta, és hatalmas szellem, hogy szelleme, tudata erősebb volt, és legyőzte az anyag "kísértését".

Értem célzásodat Jézus-isten szembeállítására. A keresztények szerintem nagyon jól tudják, hogy van Isten, és van Jézus. Jézus nem azonosságát, hanem egységét hangsúlyozta az Atyával, és nyilvánvalóvá tette, ő nem az Atya, hanem annak fia, tehát teremtmény.
Őáltala juthatunk az Atyához (Istenhez) mondta, tehát ha vállunkra vesszük keresztünket, ugyanúgy fentartás nélkül szeretünk, és akár életünket is adjuk barátainkért.
Jézus az út, úgy élni, ahogy ő élt, úgy hallgatni az Atyára (Istenre) ahogy ő hallgatott, semmit sem magának tulajdonítani, hanem Isten javára írni.
Nem ismerem az eredeti szöveget, de Jézus ajkára nagyon furán illik a parancsolás szó, a régebbi fordításokban a "bizony mondom néktek" szerepelt, tehát nem hiteles, Jézust egyfajta diktátornak beállítani.

Hogy veszített-e Jézus? Persze, hogy nem veszített. Meg is mondta Emmauszban tanítványainak, hogy "ezeket kellett elszenvednie, hogy bemehessen Atyja dicsőségébe", a szenvedés, az áldozatos szeretet tehát fejleszt az emberen, istenhez közelebb hozza, mert Isten természetes is a szeretet.
Hogy mit érzett a keresztfán, azt egyszer te is meg fogod érezni, addig ugyanis nincs a Földről kiszállás, addig ujból, és ujból testet fogsz ölteni, míg meg nem tanulod te is, hogy keresztedet magadra véve önfeláldozóan szeretni, ez a megváltás a Földtől.
Ha azt gondolod, Jézus nem szenvedett, és színjátékért került Atyja dicsőségébe, akkor nem tudok segíteni rajtad, majd megtapasztalod az ellenkezőjét!

üdv: aranyviktor

Előzmény: kanka (25)
atyus Creative Commons License 2000.02.04 0 0 29
Röstellem, de hallható, ám halhatatlan. Most túl közel volt az ok.
Előzmény: atyus (28)
atyus Creative Commons License 2000.02.04 0 0 28
Őszintén szólva én sem tudom pontosan miért így fogalmaztam, és azt is lehetett tudni, hogy itt egy logikátlanság látszik.

Csak ötleteim vannak:
- hozzánk, halandókhoz képest hallhatatlan,
- olyan általunk ismeretlen létformában létezik, amit fel sem érünk ésszel, de a saját formációjában van kezdete, élete, befejezése,
- ezt a létformát mi is éljük, anyagaink, alkotórészeink, részecskéink, tücskeink, bogaraink megjelennek abban a másik létformában is, de hogy miként azt nem tudjuk,
- amikor saját teremtője elpusztul Ő is szétesik, és vele mi is...

és hasonló skizoid érzések, "gondolatok".

Amikor elpusztul, mi is világunkkal együtt, és ott találják részeink, energiáink, lelkünk alkatrészecskéi magukat a káoszban, ami amúgy körül veszi világunkat.

Előzmény: Törölt nick (26)
Luca Creative Commons License 2000.02.04 0 0 27
Kedves Hold,

ez az a kérdés, amire annyiválasz van ahány kultúra. Minden nép másként fogja fel Istent vagy az Isteneket.
Ha az afrikai törzsekre gondolsz ott Istenek vannak, mert ott minden természeti jelenségnek külön istene van. Sőt, ha belegondolzs, akkor Indiában is többisten hit van.
Tehát az hogy Isten vagy Istenek az az adott kultúra és nép függvénye. És az hogy Te hogy látod ezt ez attól függ, hogy milyen kultúrával szimpatizálsz. hiszen sok állítással ellentétben nem biztos, hogy az egyisten hit a legjobb!

Luca

Előzmény: Tomboló Hold (12)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.04 0 0 26
Kedves Atyus !

>>Ha Ő meghal, eltűnik a rendezettség a mi életünkből.<<

Ez elég furcsa mondat számomra.

Isten hogy halhatna meg ???
Pontosan azért Isten, mert nem halandó, hanem örök ! Nem ?

Egyébként meg ha - tegyük föl, elméletileg - mondjuk meghalna, akkor nem csak a rendezettség tünne el életünkből, hanem az egész világmindenség ámblokk azonnal megszűnne létezni, szerintem.

Üdv
Big

Előzmény: atyus (21)
kanka Creative Commons License 2000.02.04 0 0 25
Kedves Aranyviktor!

Szoltam mar istenrol is, ha jool emlexem ...
Mi az a satan? Joo kerdes. Elso megkozelitesben talan az (vagy ami), aki (vagy ami) szethuzast okoz az emberek kozott.
Ha ettol fuggetlenitem magam, akor szamomra satan=isten (amugy minden "istenhivo" egyben satanhivo is, mivel hiszi, hogy van satan, mindezt azert, hogy mossa istene kezeit).
Miert mondom, hogy satan=isten? Mindenkepp az, ha figyelembe vesszuk, hogy isten teremtett mindent, akkor o neki tudnia kell, mi a rossz :) (amugy meg megmondta, hogy o cselexi a rosszat:) ). Erre jon egy Jezus, aki azt mondja, hogy egy satan? Es a satan vajon honnan tudna a rosszat, ha nem istentol?

Igen, satankent megtennem mindezeket. Ahogy korulnezek, tapasztalom, beszelgetek "istenhivokkel", hat ha ez megtortent, tenyleg elerte a celjat.
Nem istenben hisznek, hanem Jezusban (1:0 satan javara)
Igen, beszelgetnek szeretetrol, istenrol, mindenrol, ami joo - ezt isten nem teszi meg :) (2:0)
Sot, a vegen meg beultetnem a hivokbe a gogot, hogy az EGYETLEN ut en vagyok, megoarancsolnam nekik, hogy vigyek el minden nepnek a tanitast... Mindezt megtetezve tenyleg keresztre feszittetnem magam, hiszen ugysem veszithetek semmit (ha Jezus isten fia volt, akkor o sem veszitette semmit, csak egy szinjatek volt :) ).

Remelem, tudtal kovetni.
Udv
kanka

Előzmény: aranyviktor (23)
aranyviktor Creative Commons License 2000.02.04 0 0 24

Ennek olyan Agatha Christie féle hangulata van!

Sosem voltam krimi rajongó.

Szegény lelkiatyám X tisztelendő mondta egyszer, hogy a sátán almaarcú kislány képében is közelíthet felém. Ezt már akkor sem vette be a gyomrom.

Lehet hogy a narancsban is a sátán rejtőzködött, amit most megettem? Vagy a zöldséges néni volt, akitől vettem? A leggyanúsabb a fűtésdíjbeszedő, az mindig olyan sok pénzt kér.

üdv: aranyviktor

Előzmény: faguriga (18)
aranyviktor Creative Commons License 2000.02.04 0 0 23
Kedves kanka barátom!

Istenről van szó, te meg sátánról beszélsz! Hogy kerül a csizma az asztalra? Mi az a sátán, te mit értesz alatta? Lucifer bácsit? Vagy Belzebubot?

Mindenesetre fura egy sátán lennél hallod-e!
Sátánként gyógyítanál, vígasztalnád a szegényeket, szeretetről és istenről beszélnél, és ellenállás nélkül hagynád keresztre feszíteni magad?

Nagyon nehezemre esik megérteni téged! Pedig próbálom.

üdv: aranyviktor

Előzmény: kanka (15)
aranyviktor Creative Commons License 2000.02.04 0 0 22
Vigorkám!

És ki az Atya, akiről Jézus mindig beszélt? Akivel egységét, és nem azonosságát hangsúlyozta! Aki elküldte őt! Akinek az akaratát cselekedte!

Amikor Jézust jó mesternek hívták így szólt: "Miért mondasz engem jónak? Senkisem jó, egyedül csak az Isten!" Jézus itt maga jelenti ki, hogy nem ő az Isten!

Honnan veszed ezt a gondolatot, hogy Jézus az Isten?

üdv: aranyviktor

Előzmény: vigor (3)
atyus Creative Commons License 2000.02.04 0 0 21
Létező, lény. Fizikai állapota tartalmazza mindazt, amit látunk, és amiben élünk, de annál többet tud, mert több, és más dimenziókban létező világ szülötte.

Saját életének alkotó részei vagyunk. Ha Ő meghal, eltűnik a rendezettség a mi életünkből. A látogatók, közvetítői, akik a legszigorúbb fizikai, fiziológiai közösséget alakították ki őseinkkel. A gének látszólag végtelen variálódása egyszer létrehozza az embert, vagy azt akinek őse a mai ember. Azt, aki alkalmas lesz a közvetlen kommunikációra azzal a lénnyel, akinek része vagyunk, és itt azt mondjuk rá Isten. Addig visszük generációról, generációra az Írás szavait, részben értve, részben szimbólumoknak értve a benne leírtakat. A majdani kapcsolat létrehozásához minden információ benne van a Bibliában. De nem látjuk, nem értjük.

De az is lehet, hogy a pontosabb kifejezés: Úr, Út.

faguriga Creative Commons License 2000.01.31 0 0 20
hát ez az !!!
a sok információ között mérlegelnek. ha találnak valamit aminek nagyobb a valószínüsége a mellé lerakják a voksukat és a tööbivel nem foglalkoznak egészen addig, amíg nem jön egy olyan aminek még annál is nagyobb a valósszinüsége és ekkor az előzőt elfelejtik és a következőt hajtogatják. sok olyan információ van az agyukban, amik nagyábol egy szinten vannak valósszinűségben innen a sok ellentmondás az életükben.
mindenki mindent szét akar választani, hogy majd a legvégén rábukkanjon az igazságra, és minnél jobban darabokra szedi annál kevesebb esélye van rá, hogy úgy lássa a dolgot ahogy van.

egészben.

Előzmény: faguriga (18)
Khaosmage Creative Commons License 2000.01.31 0 0 19
"Egy az Isten... vagy egy se,
De azt midenki szeresse!"
UFO-s magyarázat:
Még az ősidőkben valahol egészen máshonnan indult el az élet. Amikor eljutott arra a fejlettségi szintre, hogy képes volt csillagközi utazásra, elkezdte terjeszteni az élet csíráját az arra alkalmas bolygókon. Az így kifejlődött lényeket keresztezték egymással, ide-oda cipelték őket. Ezért hibás Darwin elmélete a majmokkal. Mi más bolygóról lettünk idehozva, és nem párezer, hanem pármillió évvel ezelőtt, csak azóta volt néhány világégés. Az embereket folyamatosan látogatták és látogatják kedves teremtőik, régen őket hívták isteneknek.

Ezoterikus magyarázat:
Valaha volt egy hatalmas, csak önmagától eredő energia. Ez semleges töltéssel rendelkezett, majd szétvált benne a pozitív és a negatív, és mozgásba lendült ezáltal. A mozgás miatt egyes részei elkezdtek leválni róla. Minél távolabb kerültek az Első Energiától, annál nagyobb EGOval rendelkeztek, öntudatra tettek szert, no meg annál fizikaibbakká váltak. Ennek az energiának a felettünk álló részeit isteneknek, istenségeknek és angyaloknak nevezzük, maga Isten pedig a Prima Materia (ill. ebben az esetben Energia), ami semleges. A jelenlegi vallásos Istenkép az antropomorf (gy.k. ember formájú)istenek és az egy istenben való hit összecsúszásából keletkezett.

Szerintem:
Van az Egyisten, van több isten, ezek viszont nem zárják ki az UFO-s magyarázatot sem: az ember nem a legfelső emanáció a fizikai létezők közül.
Chao!

faguriga Creative Commons License 2000.01.30 0 0 18
ha én lennék a sátán biztos nem jézus, hanem inkább kis pista józska lennék, hogy soha ne ismerj föl. én lennék a vízvezeték szerelő mindenki barátja , segítőkész , lelkes , jóakaratú , megértő ivócimbora, a láthatatlan gyilkos.

minek a feltünés ssss.

aranyviktor Creative Commons License 2000.01.30 0 0 17
Az általunk legkevésbé ismert létező.
Előzmény: Tomboló Hold (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.28 0 0 16
nem baj, egesz jo dolgokat mondott. (pozitivakat)
Előzmény: kanka (15)
kanka Creative Commons License 2000.01.27 0 0 15
Ha en lennek a Satan, akkor helyeben biztos, hogy Jezus alakjat oltenem fel...
lehet, hogy o is ezt tette :)
Előzmény: Szombatosok (14)
Szombatosok Creative Commons License 2000.01.26 0 0 14
Kedves T H,

Megfogalmazom: Isten az, aki letezett mielott barmi mas vagy barki mas letezett volna orajta kivul. Mivel minden aki rajta kivul el vagy van azt O teremtette, igy Isten az Teremto es Atya.
A teremtest szellemi vagy lelek lenyekkel kezdete, akik az Elohim. Vagyis az egy igaz Isten isteneket teremtett, akik az O akatata szerint kell, hogy mukodjonek, (lsd az elso parancsolatot). Satan aki ennek a vilagnak az istene az fellazadt az igaz Isten de meg mindig e fold istene Krisztus visszajoveteleig. Az emberiseg vegso sorsa beszuletni ebbe az Isteni csaladba vagy Elohim-ba.

Udv.
Szomb.

Előzmény: Tomboló Hold (-)
ducklin Creative Commons License 2000.01.26 0 0 13
Hmm...jó ez a nick...olyan VHK-s :-))
Előzmény: Tomboló Hold (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!