őszinte meggyőződésem, hogy mind az üzemi mind a jármű gazdálkodási kollegáim akkor döntenek kivezetésről ha az indokolt. nem helyezek rájuk nyomást, hiszen a direkt felelősség az övek. csak azt nem tűröm és jelzem vissza ha indokolatlanul dugdosnak használatlan kocsikat (ilyen nincs érdemben), így tehát a 412 kivonás sem kőbe vésett.
Hát ezt alaposan túl gondoltad. Az én hibám, mert tényleg félreérthetően fogalmaztam. Természetesen, nem a "legfaszábbak", de nekem tetszenek és én szeretem őket. Hiányoznak, de belátom, hogy eljárt felettük az idő.
Csak tippelem, tényleg nem tudom pontosan, de nem az van, hogy az anno újonnan vásárolt Ganz-Solarisok kapnak kisebb gatyába rázást szépen, sorban (pl jobb akkut), és ha mind kész, akkor válnak feleslegessé a 412-esek?
Ezt erősíti, hogy a GVM-ek maradnak, mert csuklós ugye nincs, szóló fronton viszont kicsit jobb lehet a helyzet, ha a régi Solarisok rendelkezésre állásán sikerült javítani.
Lehet itt gúnyolódni... Hogy a "legfaszább" trolik lennének? Nem hiszem.(öregek? Igen, Elhasználtak? Igen mint sok kocsi a telepen) De azt figyelembe kell venni hogy egy darabig nem lesz új kocsi, ebben az évben biztos nem, talán jövőre se. Abból kell majd főzni ami van. De ha netán idilli lesz minden és jövőre érkeznek a kínai Ikarusok, azokat is le kell vizsgáztatni. Mi van akkor, ha csúszik az üzembehelyezésük? Lásd 9100 esete. Itt el kell dönteni, "hogy jobb mint a semmi", vagy inkább "semmi" legyen. Bár szerinem cél az hogy a bizonyos erő munkássága alatt záruljon le az ikarus korszak.
Pont annyi értelme van, mint tucatszámra GVM-et megtartani... ma reggel még egy darab sem dugta ki az orrát a garázsból. Pedig állítólag mindent IS kibírnak.
Lehet tudni, mi okból volt ma kint a 229-es GVM a 70-esen? (Pótlásra tippelek, csak a sok fotóállványos gyerek tűnt fel elsőre a Báthory utcában, utána láttam meg a trolit.)
Kicsit félve teszem fel a kérdést... Biztos hogy jó ötlet a 412-esek kezét elengedni idén? Mert azt látni, hogy menne ki dolgozni menteni a "becsületet" Ha már nem lennének állományban, akkor most több forgalmiban nincs kocsi?
Amig a Pongrácz el nem készült, a Danjanich -ban már nem fértek el a járművek ezért az ilyen - nem zárt - de őrzött helyen is tárolták, hétvégén, nap közben a trolikat.
A fészbuk "Budapest régi képeken" oldalon kerestem. Sajnos leginkább a régi HÉV állomást fényképezték, a túlsó oldalon a troli végállomásról nem találtam képet. Két fotó volt, ahol a felszállóhelyen álló troli látszik, az egyiken messzebbről és hátulról, a másikon közelebbről és elölről fotózva. A kommentek között van igazi hozzáértő hozzászólás is. Nem tudom, ide beilleszthetem-e, mert nem vagyok a képek tulajdonosa (Zsolt L. képei és G.Dezső kommentje).
Azt, hogy tényleg ott volt a végállomás, megerősíthetem, a HÉV-ről leszállva, kicsit előre sétálva lehetett felszállni a trolira, gyerekként és fiatalként is használtam, apám is ott szállt le-fel, a 76-osra, amikor a Néphadsereg utcában dolgozott.
Papíron reggel és napközben a 76-os 10 percezik a két ünnep közti munknapi menentrend* szerint, délután pedig 8-9 percezik. A 73-as jellemzően(!) 15 percezik**. Ezt így nehéz hangolni.