Keresés

Részletes keresés

vanchu Creative Commons License 2006.12.13 0 0 117
Ez tuti valami féreg lesz, ami MSN-en terjed...
Előzmény: javer (116)
javer Creative Commons License 2006.12.13 0 0 116

Szia :)

köszike a választ..én megpróbáltam, beléptem arra az oldalra amit irtál nekem, hogy üzzek férget... aztán , amikor szerettem volna egy féreg űzőt letölteni.. nem engedte, azonnal kilépett....

msn ezés közben amikor legutóljára lefagyott, akivel beszélgettem, annak a lefagyás pillanatában ezt küldte el:  look  http:80.99.9.139.15820 check.asp

Ez mi?  valaki bemaszott hozzám, vagy egy féreg?

..igazad van, mostmár megérett rá, hogy egy szakember kezeibe juttassam a gépet... de ki tudja, hogy az is meddig lesz jo..

köszi a segítséget:)

vanchu Creative Commons License 2006.12.13 0 0 115
Hja, ez alapján nekem gyanús, hogy bekaptál valamit...

http://wigwam.info/article.php?story=20050605163121126

Féregirtást csináld végig, aztán meglássuk.

(vagy próbálj fakasztani valami ismerőst, akimegtudja nézni a géped lokálisan.)
Előzmény: javer (114)
javer Creative Commons License 2006.12.13 0 0 114

Sziasztok!

Új kérdéseim lennének...

1. feltelepítettem az Avast!, eddig nem volt semmi gondom..de 2 napja szinte percenkent 5-6 szor jelzett, hogy támadás éri a gépet és blokkolva a kulönböző számon jelzett tcp(?) behatolók.. ez azt jelenti, hogy ki is irtotta ami be akart jönni?..mert amikor megnezem, jelzi, hogy állandóan figyeli a rendszert, de azt írja, hogy virust nem talált...

2. Mondták, hogy próbáljam ki az Avira Antivirt..amikor beirom a szót a keresőbe, egy pillanatra kiadja a helyet, ahonnan letölthetném, de szinte rögtön ki is lep belőle, tehát lehetetlen letöltenem. 

3. Az msn-em 2 napja nagyon gáz.. Ha valakivel elkezdek rajta beszélgetni, kb 2 perc utan azt a személyt lefagyasztja. Másik személlyel  tudok beszelni, kb fel percig..és csak újra indításkor tudok ismét par percig ismet sikerül beszélgetni.. ez mitől lehet? Vírus?? a skypon meg tudok beszélgetni normalisan..még..

4.  Van úgy , hogy az egész képernyőm átrendeződik úgy, hogy én nem csinálok vele semmit...a futó programok bezáródnak és elérhetetlenek lesznek..kiír valami olyat, hogy a rendszer kapacitás kevés....de eddig ez sem volt..a gépet meg még kikapcsolni sem tudom, csak, ha áramtalanítom...

Avast! mellett létezik, hogy ezeket mind virusok okozzák, vagy a gépem haldoklik esetleg?

Köszönöm a válaszotokat előre is :)

javer Creative Commons License 2006.12.03 0 0 113
köszönöm szépen a válaszodat!
Előzmény: vanchu (110)
vanchu Creative Commons License 2006.12.02 0 0 112
Pl. ha a két nick ugynaarról az IP címről írt. Esetleg még meg is változott közben. (nem céges, nem netcafé, stb., de ennek utána lehet járni)

Amikor az egyik user belép a rendszerbe, akkor előtte a másik kilép, (váltogatják egymást).

Balfék módon megadta mondjuk ugyanazt a (nempublikus) email címet mind a két accountnál...
----
nagy valószínűséggel az első pont gyanúja igazolódott a második pontból, oszt ennyi.
Előzmény: csíkos_elefánt (111)
csíkos_elefánt Creative Commons License 2006.12.02 0 0 111
Egy másik fórumon (nem index) nyílt egy új téma.Ketten elkezdtek vitatkozni.Egy harmadik ember (moderátor vagy VIP nem tudom) rájött,hogy a kettő nick egy embert takar.Szóval az alany önmagával vitatkozott mintha két különböző ember lenne.Kapott is büntit de engem az érdekel hogyan lehet ilyen turpisságra rájönni?
vanchu Creative Commons License 2006.12.02 0 0 110
1. Ilyen jellegű segítséget (amikor azt se tudod mit csinálsz, csak lekattintod amit diktál a másik) csak olyan embertől fogadj el, akit ismersz és megbízol benne.

2. Antispyware cuccot mindig csak az eredeti weboldalról szedj le. Erről még nem hallottam, szal gyanús.

3. A levél fejrészében benne lesz, hogy milyen IP címről jött a levél. A levelező szerver üzemeltetője meg meg tudja mondani az IP-t, ahonnan feladták, az internet szolgáltató meg megmondja hogy ki volt az előfizető. De ezeket csak a rendőrségnek adják ki.

Ha a küldő elbénázta, akkor az első kör kimaradjhat, de Te (vagy akit megkérsz) legjobb esetben is csak a feladó IP címéig tudsz eljutni, az meg kb szart se ér.

4. Sok múlik azon, hogy hajlandó vagy-e érte fizetni. De elég jó (ingyenes) vírusirtó az AWG (free.grisoft.com) vagy az Avast!.

A hecker-távoltartó nem tudom micsoda. ha esetleg Anti-spyware programra gondolsz, akkor mondjuk Spybot.

5. Ennek a webkamerához semmi köze.
Előzmény: javer (109)
javer Creative Commons License 2006.12.02 0 0 109

sziasztok!

Én nagyon kezdő vagyok ezért bocsi, ha valami nagy hülyeséget kérdezek, de már van egy-két kellemetlen élményem sajnos. Ezért szeretném a segítségeteket kérni.

1. Egyszer távsegítséget akartak nekem adni webcamera beállításhoz.. akkor kezdődtek a gondjaim..bár a segítség nem jött létre..legalább is a gépem azt írta ki hogy nem lehetséges, mert valamilyen programmal nem rendelkeztem.. ha ezt írta ki, akkor tényleg nem tudtak bemászni a gépembe?..bár azóta több furi dolog is történt..

2. a BPS Spyware Removes 9.3.0.8  milyen program? tényleg a védelmet biztosítja a heckerek ellen? vagy éppen egy hecker program?

3. Ki lehet e deriteni, hogy honnan kuldenek e-mailt egy e-mail cím alapján? és ha igen, hogyan? Esetleg van e valaki aki meg is tudja tenni köztetek, hogy utána néz?

4. Melyik vírus írtó és hecker távoltartó program a legjobb??

5. webcamera müködtetése alatt bele tudnak e maszni a gépbe?

Kérlek benneteket, adjatok tanácsot!

Köszönöm.

berci555 Creative Commons License 2006.02.03 0 0 108
Mindkettőtöknek köszönöm a választ.
vanchu Creative Commons License 2006.02.02 0 0 107
Hááát, igazából lehetne, gyakorlatilag nem nagyon. A géped címe mindenképpen kell, a többit mondjuk nem muszáj megadni... De ezek igazából veszéltelen információk, szal igyál egy sört és szarj bele. Ha nagyon meg akarsz szabadulni tőlük, akkor valami anonimizer proxyt használhatsz éppen, és akkor az anonimizernél lesznek csak meg az adataid, a weblapnál nem. :)

Nem lehet. Ezek az adatok az internet szolgáltatóknál is megvannak. Onnan nem tudod eltüntetni.

Firefoxhoz pl. van "Clear Private Data" plugin, azzal elirthatod a gépről, hogy merre jártál.

MINDENT nem töröl a format se, de ott már azért komoly cucc kell, hogy visszacsináld.
Előzmény: berci555 (104)
rainman Creative Commons License 2006.02.02 0 0 106
Mondjuk egy bármilyen web-statisztikai rendszer ha meglátogatod azt az oldalt, ahová befűzték azt, képes akármit rögzíteni rólad.
IP címet (ami azonosít szolgáltatót, országot-régiót), Op-rendszer típust, böngésző típust, alkalmazott képernyőfelbontást, (ez utóbbi három netán a weboldal üzemeltetőjének lehet támpont, hogy hogyan optimalizálja az oldalát.
Netán azt, hogy eseti látogató vagy-é, avagy visszatérő.
És esetleg azt is, hogy honnan kerültél az adott oldalra: keresőrendszerbeli linkről, más oldalon elhelyezett hivatkozásról, e-mailben kapott linkről, netán a kedvenceidből.

Ezek eredendően a oldalüzemeltetők és a látogatók érdekeit szolgálnák, hogy még jobb, még hatékonyabb, még optimalizáltabb lehessen.
Cskhogy ahogy a kenyérszelő késsel is lehet embert ölni, úgy ezen lehetőségekkel is lehet visszaélni....
Előzmény: berci555 (105)
berci555 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 105
Csak mert ez, bármilyen egyszerű is lehet 8nem értek hozzá) ilyesztő:

[img]http://www.danasoft.com/sig/.jpg[/img]
berci555 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 104
Ez engem is érdekelne. Nem is az hogy, hogyan derítik ki, hanem hogy mi módon lehet ellene védekezni. Már ha lehet hathatósan.

Le lehet-e védeni egy magángépet, úgy hogy nehezen lehessen utánajárni egy netes körút után? (Gondolom úgy, hogy "ne" kizárt.)

Másrészt a gépről le lehet-e törölni a bejárt út nyomait, és mindezt gyorsan?

A format mindent töröl a gépről?

:DD
vanchu Creative Commons License 2005.10.09 0 0 103
Persze.
Előzmény: Tlalocatecuhtli (102)
Tlalocatecuhtli Creative Commons License 2005.10.06 0 0 102

Utánna lehet járni hogy egy e-mail címnek ki a tulajdonosa, vagy bármi egyéb információ ki lehet deríteni róla? A nevem nem adtam meg. Honlapnál ugyanez a kérdésem. Ki lehet deríteni, hogy az ember honnan lép fel a honlapra?

vanchu Creative Commons License 2005.04.29 0 0 101
Mire azon a kvantumszámítógépen brute-force algoritmus fog futni, a hagyományos számítógépek teljestménye is nőni fog. Ha a kód feltörésére néhány 10 év kell a kvantumszámtógépnek, az már általában bőven elég.

A "nyilvános kulcsú rendszer"-nek igazából csak érintőleges köze a titkosítás problémájához: a kulcsmegosztás problémája. Léteznek feltörhetetlen titkosítások, de azokhoz a kulcsokat egyszer valahogy át kell juttatni a túloldalra. Ez pedig igen nagy probléma, különös tekintettel a feltörhetetlen algoritmusok egyszer használatos kulcsaira. Az RSA-nak az volt a nagy dobása, hogy képesek voltak előzetes kulccsere nélkül titkosítva kommunikálni.

De akinek igen nagyon titkosan kell kommunikálni, az átküldheti a kódkönyvet egy páncélautóval és utána valamennyi üzenetet fog tudni váltani titkosítva. Csak egy nagy szervezetet (mondjuk egy hadsereget) lehetetlen kódkönyvekkel ellátni.

Ja, és nemmellesleg: A brute-force csak akkor működik, ha ismered a titkosítási algoritmust. Egy szabványos megoldásnak neki lehet ugranti, de ha valaki kidolgoz magának valami sajátot, azon még akkor is el fog feküdni a brute-force, ha annyira nem erős a kód...
Előzmény: tkeda (100)
tkeda Creative Commons License 2005.04.29 0 0 100
Jelenleg a nyilvános kulcsú rendszerek a legbiztosabbak.
Prímszámok szorzótényezőire bontása, vagy a nyilvános kulcsból a titkos kulcs
előállítása a hagyományos számítógéppel roppant hosszú ideig tartana, ezért biztonságos.
Lehet, hogy egyszerűen növelik a prímszám nagyságát, ok.
De mi van azokkal a behatolási modszerekkel, amikor szótártámadás vagy nyers erő támadást használnak. /"egy kvantum számítógép másodpercek alatt képes olyan számítási feladatok elvégzésére, amire egy klasszikus számítógépnek évmilliókra lenne szüksége"/
Előzmény: vanchu (99)
vanchu Creative Commons License 2005.04.27 0 0 99
Attól, hogy lesz kvantumszámítógép, nem dől össze a világ. Az egyik oldal befeccol pénzt titkosító algoritmusba, a másik oldalnak meg jóval több pénzt kell feccolnia dekódoló hardwerbe, ez egy ilyen játék.

Azon múlik az egész, hogy mekkora kapacitást fog tudni a kvantuimszámítógép, és mennyi pénzből... De alapjaiban nem fogja a világot megrengetni. (szerintem)

Előzmény: tkeda (98)
tkeda Creative Commons License 2005.04.27 0 0 98
Na, úgy látom ez a kérdés senkit nem érdekel:)
Vagy rossz helyen tettem fel?
tkeda Creative Commons License 2005.04.23 0 0 97
Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy megvalósítható lesz a kvantumszámítógép.
Ha ez bekövetkezik és piacra dobják, nem jelent-e adatbiztonság, hálózatbiztonság szempontjából ez problémát?
Arra gondolok, hogy ha vegyesen kommunikálnak kvantum és hagyományos számítógépek, akkor nem jelent-e gondot az, hogy a kvantumszámítógéppel nagyságrendekkel rövidebb idő alatt vissza lehet fejteni egy titkosított kódot, amit hagyományos számítógéppel generáltak?
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.29 0 0 96
Nem akarlak heccelni, de kb. két hete a magyar 2-es adón a szokásos éjszakai "beszéljük meg a világ dolgait" c. beszélgetôs műsorban volt szó az informatikai szabványokról. Többek között részt vett ott Kürti Sándor is, aki kb. azt mondta, hogy a MS megjelenésével és elterjedésével megjelent a nem minôségbiztosítható rendszer.
Nemtom, én hiszek neki. Meg Mac-et is használok, úgyhogy üssetek...
Előzmény: nagybetüvelírjmindig (93)
tudattalan Creative Commons License 2003.09.27 0 0 95
Szóval biztonságban vagyunk?
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.09.27 0 0 94
404
Előzmény: __PT (91)
nagybetüvelírjmindig Creative Commons License 2003.09.26 0 0 93
Olvasom az indexen a cikket, hogy az M$ szoftverei miatt van nagy veszélyben amerika, mer minden hekker a windowsos rendszereket akarja feltörni.

Azér kicsit tudni kell annak a hakkernek, aki a mai windowsos rendszereket akarja meghekkelni. Lejárt már a telefonvonalról zx spectrummal történő hekkelés ideje.

Görcs Creative Commons License 2002.10.11 0 0 92
__PT, nem műxik az emil címed. Röviden: csak hozzájárulásodat kérném az általad közzétett anyagok felhasználásához (egy kis vacak egyetemi előadásról lenne szó). Előre is kösz: G
Előzmény: __PT (91)
__PT Creative Commons License 2001.03.03 0 0 91
Na, regisztraltam egy uj free acc-ot, nezzetek el a http://www.extra.hu/ptw/index2.html cimre.

Azert index2.html, mert akkor megusszatok az extra bena popup reklamjat :-))

Perverz Tata

__PT Creative Commons License 2001.03.03 0 0 90
Elobukkant ez a jo kis topikom....mar szinte el is felejtettem :-)

Koszi PinaBubus az eszrevetelt, amint engedi az idom, frissitem a file-t, csak jutna eszembe a jelszavam az FTP szerverre :-o lehet, hogy atkoltozom egy masik FTP szerverre.

akito: ajanlom figyelmedbe azt a par oldalt, amit elkovettem, van a vegukon par link, azokat is
erdemes elolvasnod.

Perverz Tata

akito Creative Commons License 2001.01.20 0 0 89
Borzasztóan érdekel a téma, de egy kukkot sem értek belőle. Én a gépen csak a szövegszerkesztőt és a netet használom. Miből (vagy a neten hol)lehet alapfoktól ismerkedni a témával?
bubus Creative Commons License 2001.01.20 0 0 88
Kedves Perverz Tata !

Elolvastam a web biztonságával kapcsolatos tanulmányodat.
Annyi hozzáfüzni valóm lenne, hogy a Java esetében sem árt néha egy kis paranoia.
A Java 1.0 biztonsági modellje még valóban olyan volt hogy a Java applikációk egyáltalán nem férhettek hozzá a lokális erőforrásokhoz.
A java 2 biztonsági modellje közelit az Active X megoldáshoz, azaz lehetségesek olyan java osztályok is amelyek a helyi erőforrásokhoz is képesek hozzáférni. A felhasználó vagy a rendszeradminisztrátor engedélyezhet különböző jogosultságokat az aláirt java alkalmzásoknak.

üdvözlettel PinaBubus

Előzmény: __PT (43)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!