Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2008.11.17 0 0 513

" a munkavállalóknak és a kint tanuló diákoknak továbbra is kell majd vízumot kérniük."

Viszont ilyen vizmmal lehet jogositvanyt szerezni,bankszamlat nyitni .

Előzmény: geszthi (511)
miss_marple Creative Commons License 2008.11.17 0 0 512

Reméljük, most az egyszer nem hazudott a manem:-)))))))

Előzmény: geszthi (511)
geszthi Creative Commons License 2008.11.17 0 0 511
ES MA MEGVALOSULT!

Hétfőtől vízummentesen utazhatunk az Egyesült Államokba
2008. november 17. 07:29
MNO

Mától hét újabb ország, köztük Magyarország állampolgárai utazhatnak vízummentesen az Egyesült Államokba. Az amerikai vízummentességi program keretében a külföldi turisták és üzletemberek legfeljebb kilencven napig tartózkodhatnak vízum nélkül az országban, a munkavállalóknak és a kint tanuló diákoknak továbbra is kell majd vízumot kérniük.
Előzmény: geszthi (507)
Derek Creative Commons License 2008.10.17 0 0 510

"Sziasztok!Hátha tudtok segiteni.Októberben szeretnék a páromhoz kimenni látogatóba 2 hétre.Én az egyenes utat szeretném járni,de szerinte épp ez nem lesz jó.Van munkám/17éve/230.000FT-os fizetésem,autóm,bankszámláim.Küld meghivólevelet,van a munkahelyemről papir,és itthon hagyom a 8éves kicsi lányom az idős szüleimre,mert özvegy vagyok.Sajnos nincs más lehetőségünk,hogy az idén találkozzunk,csak ha én megyek ki.Szerintetek mi a jobb?Ő azt tanácsolta,mondjam hogy turistaként megyek,de én nem tudok hazudni.Különben is,egyedül turistaként,gyerek meg itthon?Ha valaki tud segiteni,irjon.Van még kb.1-2 hetem,hogy kitaláljam.Köszi!"

Sajnos csak most lattam .,Ebben az esetben ha a parod a feleseged es legalisan dolgozik kinn akkor nincs gond ,akkor az amerikai csaladegyesitesi torveny ertelmeben az o vizuma alapjan jogosult vagy a vizumra es a gyerek is ,es addig tartozkodhatsz kinn ameddig neki munkavallalasra jogosito vizuma van

Ha J-1 ami a kutatoknal van akkor a csaladtagok J-2-t kapnak es ezzel meg munkat is lehet vallani engedelyezes utan.Ha H akkor nem de akkor is megkapja a csaladtah a H-4-t ha a szamra jol emlekszem.

Ha nem feleseg akkor csak a turista lehet

Előzmény: JK36 (490)
Dormogo>Domotor Creative Commons License 2008.10.17 0 0 509
Aki tiz evvel ezelott jott az is pont ezeket szajkozta oszt meg mindig itt van.
Előzmény: Nolep5 (484)
Willie Creative Commons License 2008.10.17 0 0 508
Bush bejelentette, hogy egy hoapon belul Mo-ot is felveszik a visa waiver programba.
geszthi Creative Commons License 2008.10.06 0 0 507
Megvalósult George Bush vízumálma
[origo]
2008. 10. 01., 16:42

Januártól már vízum nélkül utazhatnak a magyar állampolgárok az Egyesült Államokba, miután megszületett az ehhez szükséges utolsó megállapodás a két ország között. A vízummentességért cserébe Magyarország az eddiginél több adatot szolgáltat ki az állampolgárokról, de állítólag sehol nem sérül a magyar adatvédelmi norma. Draskovics Tibor rendészeti miniszter szerint Magyarország biztonságosabb hely lett.

A megállapodás szövegét, vagyis azt, hoyg pontosan milyen adatokat és milyen feltételekkel ad ki Magyarország az Egyesült Államoknak, törvényben fogja közzétenni a kormány - közölte Draskovits Tibor. Ez várhatóan még a héten az Országgyűlés elé kerül, és így mindenki számára letölthető lesz az Országgyűlés honlapjáról.

Aláírták az amerikai-magyar vízummentességhez szükséges utolsó megállapodást szerdán, így most már minden feltétel adott, hogy januártól vízum nélkül utazhassunk az Egyesült Államokba. A budapesti ceremónián a bűnügyi adatok cseréjéről szóló egyezményt látta el kézjegyével Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, illetve April H. Foley, az Egyesült Államok budapesti nagykövete.
Előzmény: FriendlyFire (505)
macmester Creative Commons License 2008.09.24 0 0 506

Egészen addig amég a romák onnan meg nem indulnak...

bár ez egyszerű lesz, előzetes adatok és eleve nem javasolják az utat a delikvensnek, a rendszerbe megy a red flag, és a reptéren az officer, egy laza piros dossziéval, vagy a nélkül küldi vissza a delikvenst szlovákiába...

kérdés mennyi ilyen lesz, és e miatt visszavonják-e...

Előzmény: FriendlyFire (505)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.09.24 0 0 505

http://www.gazdasagiradio.hu/cikk/5055/

A szlovákoknak októbertől már nem kell vízum az USA-ba
Gazdasági Rádió, MTI, 2008. szeptember 23. 09:57
Az Egyesült Államok várhatóan még George Bush elnökségének ideje alatt megszünteti a Szlovákiával szembeni vízumkötelezettséget - írta a pozsonyi sajtó.
Az Egyesült Államok pozsonyi nagykövetére, a szlovák származású Vincent Obsitníkra hivatkozva a lapok közölték, hogy a szlovák útlevelek tulajdonosai várhatón már október végétől vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba, mert Pozsony már teljesíti a legfontosabb feltételeket. Az utolsó szükséges megállapodást az amerikai nagykövet és Robert Kalinák szlovák belügyminiszter a közeli napokban írják alá.

McGuinnis Creative Commons License 2008.09.23 0 0 504
Nem lesz nagy népmozgás kifelé?
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.06 0 0 503
Megy a franc, én maradok a jó öreg Európánál.
Előzmény: FriendlyFire (502)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.08.06 0 0 502

ócsó $?

Most érdemes menni!

Előzmény: Törölt nick (501)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.06 0 0 501
USA vízum?
Küzdjön meg az akinek kell!
Antisystem Creative Commons License 2008.08.06 0 0 500

Gyurcsany meg csak hadd izzadjon:

Mi a jobb? az olcso gaz az oroszoktol vagy az ingyen vizum az USA-ba?

Ezen nincs mit izzadni, egyértelműen az első. Az ugyanis mindenkinél megjelenik (még akkor is, ha nem gázzal fűt, de vesz pl kenyeret), a második meg csak azoknál akik valamilyen okból az USA-ba akarnak menni és pénzük is van rá, szóval pont nem a csóróbbaknál, hanem a tehetősebbeknél. Hagyni kell az egész USA-vízum-polémiát a francba, ha ezzel egyetlen forinttal is csökkenthető a gáz ára.

ÜdV

Előzmény: attilabacsi (487)
Willie Creative Commons License 2008.08.06 0 0 499
Igen.
Előzmény: Törölt nick (497)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.06 0 0 497
Kell-e egy amerikainak magyar vízum, ha itt dolgozik vagy tanul?
Willie Creative Commons License 2008.08.06 0 0 496
Nem ertem, hogy mi a problemad a VW programmal. Pont arra jo, hogy ha valaki csak 2-3 hetre akar az USA-ba menni nyaralni vagy esetleg barati ill. rokonlatogatasra annka ne kelljen elbaszni egy napot a kovetsegen. Meg arra is jo, hogy ezaltal talan azo kis gyorsabban vegeznek majd a jovoben, akik valamilyen okbol tenyleg vizumkotelesek (tanulok, dolgozok)
Előzmény: Törölt nick (493)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.06 0 0 494

de szeretném már látni végre, hogy tetves usások visszafordulnak megalázottan .........

miért?

csak úgy, mert egy magyar ügyintéző szart intézkedni és akármi.....

de szeretném, de szeretném....mondjuk a nagykövetsdág tetveit így megalázva látni.....

morbiczer Creative Commons License 2008.08.05 0 0 492
Ha a párod legálisan van kinn, akkor nem lehet gond. (Szerintem.)

Az alapproblémát viszont én sem értem. Milyen vízumot szeretnél magadnak, ha nem turistát?
Willie Creative Commons License 2008.08.05 0 0 491
Nem ertem a problemad. Ha tenyleg ket hetre szeretnel kimenni latogatoba akkor evidens, hogy turistavizumot kell kerned. Mast nem is kaphatnal.
JK36 Creative Commons License 2008.08.05 0 0 490
Sziasztok!Hátha tudtok segiteni.Októberben szeretnék a páromhoz kimenni látogatóba 2 hétre.Én az egyenes utat szeretném járni,de szerinte épp ez nem lesz jó.Van munkám/17éve/230.000FT-os fizetésem,autóm,bankszámláim.Küld meghivólevelet,van a munkahelyemről papir,és itthon hagyom a 8éves kicsi lányom az idős szüleimre,mert özvegy vagyok.Sajnos nincs más lehetőségünk,hogy az idén találkozzunk,csak ha én megyek ki.Szerintetek mi a jobb?Ő azt tanácsolta,mondjam hogy turistaként megyek,de én nem tudok hazudni.Különben is,egyedül turistaként,gyerek meg itthon?Ha valaki tud segiteni,irjon.Van még kb.1-2 hetem,hogy kitaláljam.Köszi!
attilabacsi Creative Commons License 2008.03.04 0 0 489

ne már hogy nem mind1 hogy mekkora betűkkel írok?

Abszolute teljesen mindegy hogy mekkora betukkel irsz.

De ha valaszt is varsz, akkor kiserd figyelemmel a kialakult szokasokat.

Az ilyen forumokon a nagy betuk kiabalast es arroganciat jelentenek sokszor szemelyeskedessel osszekotve, es sokan el sem olvassak...

Előzmény: Nolep5 (488)
Nolep5 Creative Commons License 2008.03.02 0 0 488
a nagybetű nem direkt volt, nem tudom miért lett ekkora, de most ne már hogy nem mind1 hogy mekkora betűkkel írok?
attilabacsi Creative Commons License 2008.03.02 0 0 487

A diplomata szerint Washington nagyra értékeli azt a szerepet, amelyet Magyarország játszik "a demokrácia és a szabadság terjesztésében", elsősorban Koszovó kérdésében.

Aha...

Azt azert tegyuk hozza hogy a Deli Aramlat szerzodes elonyos oldalainak alairasakor az oroszok is felemlegettek Koszovot...

Gyurcsany meg csak hadd izzadjon:

Mi a jobb? az olcso gaz az oroszoktol vagy az ingyen vizum az USA-ba?

Elobb utobb az EU is nyomast fog gyakorolni hogy polgarait megkulonboztetes nelkul tekintsek a vilagban...

Előzmény: geszthi (479)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.01 0 0 486

DE SZERETNÉM MÁR LÁTNI, HOGY EGY AMCSI VISSZATAKARODIK, MERT MEGALÁZTÁK ...    EZER HASONLÓRÓL HALLOTTAM ODAÁTRÓL, MAGYAR MEGHUNYÁSZKODÁS ÜGYILEG.

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.01 0 0 485
először szerintem nem írj nagybetűvel, ha választ szeretnél..
Nolep5 Creative Commons License 2008.03.01 0 0 484

Sziasztok!Remélem valaki tud majd segíteni! Szeretnék kimenni kb. fél évre az usába, a barátomhoz aki nemrég ment ki egy tanévre egy egyetemre, és abban kérnék segítséget hogy szerintetek milyen vízumot kérjek? természetesen semmi pénzért nem maradnék kint, csak jó lenne kimenni, és megtanulni a nyelvet és aztán itthon kamatoztatni a megszerzett tudásomat :) Nem szeretnék kint dolgozni, inkább valami nyelvtanfolyamra járni. De lehet e egyáltalán olyan vízumot kapni ami fél évre szól min. és dolgozni is lehet vele? Amúgy turistavízumot hány hónapra/évre adnak? Elég lesz szerintetek a fősulis papírom hogy járok, meg hogy itthon van lakhelyem, meg a bankszámlám egyenlege? Aki tud azt kérem hogy írjon!Előre is köszi!

szono11 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 483
koszi a villamvalaszt!
Derek Creative Commons License 2008.02.13 0 0 482
Ha az I-94 lejart akkor onnantol illegalisan vagy benn. Bizony kerhetik az utlevel melle, hacsak nincs amerikai jogositvanyod vagy ID-d mert belfoldi jaraton az eleg.
Előzmény: szono11 (481)
szono11 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 481
Sziasztok!
NY-bol szeretnek Miamiba utazni repulovel.Feherkartya lejart,vizum ervenyes.kerhetik egyaltalan valamelyiket,vegulis nem hagyom el az orszagot!?!?
Koszi a valaszt!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!