Keresés

Részletes keresés

csakegyperc Creative Commons License 2000.03.24 0 0 51
Nagyon szégyenkezem, de nem tennéd meg, hogy röviden összefoglalnád? Vagy vki más?
Előzmény: g01 (49)
aggályos Creative Commons License 2000.03.21 0 0 50
Hallottam a tájékoztatót, szívesen látnék valahol egy összehasonlító táblázatot a hazai tejipar szereplőiről: tárgyi eszköz érték, mérleg főösszeg, hitelállomány, hitelezők.
Előzmény: g01 (49)
g01 Creative Commons License 2000.03.21 0 0 49
"Kedves g01 ez a hatás szünet kezd adás szünetre hasonlítani. Hát már sosem feded fel előttünk a mizo titkát :) Most, amikor újabb fejlemények vannak? Pls."

Kedves csakegyperc,

A MIZO titkát elmondta nektek ma délben, sajtótájékoztatón Lentner Csaba.

Soltika, szégyellllldddd magad !(Ha tudod egyáltalán ez mit jelent)

Előzmény: csakegyperc (48)
csakegyperc Creative Commons License 2000.02.18 0 0 48
Kedves g01 ez a hatás szünet kezd adás szünetre hasonlítani. Hát már sosem feded fel előttünk a mizo titkát :) Most, amikor újabb fejlemények vannak? Pls.
Előzmény: g01 (45)
aggályos Creative Commons License 2000.02.18 0 0 47
Vajon veszteséges vagy forgóalap hiányos ?
fej Creative Commons License 2000.02.14 0 0 46
Kedves g01 lélegzetvisszafolytvafigyelek:)
Előzmény: g01 (45)
g01 Creative Commons License 2000.02.14 0 0 45
Kedves Csakegyperc/fej

Most hatásszünetet tartok.

Üdv.g01

Előzmény: fej (44)
fej Creative Commons License 2000.02.13 0 0 44
csakegyperc, osztozom veled a várakozásban, szomjuhozom a tudást g01 nagymestertől:)))
csakegyperc Creative Commons License 2000.02.13 0 0 43
g01, Soltika + Finci kutya, mintha kicsit offba mentetek volna...g01 miért hagysz kétségek közt hányódni?:(
soltika Creative Commons License 2000.02.13 0 0 42
A Finci kutya most meg azt morogja hogy elég nehéz a védett állatok sorsa(most nézte az extrán a cianoidot).
üdv:
soltika + Finci kutya(néha morgó)
g01 Creative Commons License 2000.02.13 0 0 41
Soltika
merészel=merészeli
Előzmény: soltika (39)
g01 Creative Commons License 2000.02.13 0 0 40
Kedves Soltika!

Ha Téged (és a Finci kutyát) bántani merészel valaki, megvédünk. Szükség van rád!

Üdvözlettel:g01

Előzmény: soltika (39)
soltika Creative Commons License 2000.02.13 0 0 39
g01
A Finci kutya egyelőre jól van, éppen alszik de egyet most horkantott.
(tejet nem iszik , pórázastúl elüthetőek vagyunk)
addig is üdv:
soltika + Finci kutya
csakegyperc Creative Commons License 2000.02.13 0 0 38
Kedves g01, furdal a kiváncsiság sok-sok topictársammal együtt. Kérlek oszd meg velünk, iparban járatlan, jámborokkal gondolatodat :o)
Előzmény: g01 (36)
g01 Creative Commons License 2000.02.13 0 0 37
Soltika!

Hogy van a Finci kutya?

Üdvözlöm őt is.

Előzmény: soltika (35)
g01 Creative Commons License 2000.02.13 0 0 36
csakegyperc

Majd meglátjuk. Nekem mindenesetre gyanús. Túl sok pénzt pumpáltak a cégbe.Ha valaki egy kicsit járatos az iparban tudja mire gondolok. Egy céget nem így szoktak lenyúlni.

Előzmény: csakegyperc (34)
soltika Creative Commons License 2000.02.13 0 0 35
g01 szerintem isobel.
Én Annát adtam neki de a jelek szerint túl sokat csórtak.
üdv:
soltika + Finci kutya
csakegyperc Creative Commons License 2000.02.12 0 0 34
g01 fedd fel magad, te vagy az álruhás, kedves, naiv mizóbarát:))
Előzmény: g01 (33)
g01 Creative Commons License 2000.02.12 0 0 33
Hogyan hangzik az alábbi forgatókönyv?

1. A jelenlegi tulajok nem nyúlták le a céget.(Legyen ez egyenlőre hipotézis)

2. Valaki(k) szemet vetettek a cégre, aki(k) befolyásolni képesek a nevezett bankok hitelpolitikáját

3. A bankok padlóra viszik a céget, majd valaki(k) felvásárolják.

Nem állítás, de érdemes ezt a vonalat is figyelni.

fej Creative Commons License 2000.02.12 0 0 32
A Mizosok most azon sápítoznak, hogy a bankok összefogtak ellenük és felmondták a heiteleiket, pedig ők pont abból az 500 millából akarták kifizetni az őstermelőket, amit most a bankok lenyultak a számláikról.Kérdem én akkor eddig miért nem fizettek? Egyébként szvsz a mizo egy, a sok léggömb cégből, azaz krva nagy hitelekből felfujják aztán az egész kipukkad. A tulajok meg a felsővezetők meg már rég lenyulták a nagyonnagy pénzeket. Persze kicsit sopánkodnak, hogy most ez milyen nagy gáz, meg hogy láncreakcio stb. stb. Nem vagyok különösebben fkgp szimpatizáns, de igenis ki kell vizsgálni az ügyet és meg kell találni, maj felelősségre vonni a felelősöket.
pécsit tüke Creative Commons License 2000.02.12 0 0 31
potti válasz erre | adatok | e-mail     2000.02.01 20:32   (28) Erről tud valaki valamit?
Teljesen megbízható (számomra) forrásból halottam közel egy éve, hogy a mizo egyik tulajdonosa a belügyminiszter apja.

Hány éves lehet a Pintér apja? Legalább 75. Nem?
A MiZo-k meg 40 körül vannak.

Egyébként meg nem kellen ilyen nagyvonaluan elmenni egy ekkora cég tönkremenetele mellett, mert ezzel beindul egy dominó.
Ha a banakok konszolidációjára volt pénz, akkor talán itt is lehetett volna olyan megoldást találni, amivel a termelők és a fogyasztók jól járnak, a tulajok kezét meg megkötni, amig nem rendeződnek viszonyaik.

Olvasom a helyi sajtóban (Uj Dunántúli Napló) hogy kijelöltek egy biztost, de aztán bedobta a törölközőt és a bíróság elindította a felszámolást. Érdekes a biztos cége és a felszámoló ugyanaz. Ki ért hozzá, Ilyen jó üzlet a felszámolás? Majd még utána nézak at Új DN-ben és tudósítok - ha lesz időm.

Előzmény: potti (27)
zöld agyar Creative Commons License 2000.02.12 0 0 30
Már csak az a kérdés, hogy a tejtermelők vagy az adófizetők viselik a károkat. A bankok is megérdemelnék a felelőtlen hitelezésnek megigyák a levét. A tejtermelők az biztos hogy leckét vesznek a "korai kapitalizmus"- ból mert ha netán látnak egyáltalán a pénzükből - amit kétlek, mivel a FVM minisztere szerint hatástalanították a tejbombát - az nagyon soká lesz. Az eladott tejtermékek árából már rég meg kellett volna kapniuk a pénzt ami őket megilleti. 3 milliárd a cég hiánya a sajtó értesülése szerint, képtelenség ekkora összeget belátható időn belül kigazdálkodni.
evad Creative Commons License 2000.02.11 0 0 29
Ja és:
- A Budapesti Értéktőzsde titkársága péntekre felfüggesztette a MiZo Baranyatej Rt. részvényeinek jegyzését - közölte a BÉT az MTI-vel közleményben. A tőzsde azzal indokolta határozatát, hogy péntek reggel a tőzsdei kereskedés előtt a részvénytársaság telefonon, illetve faxon értesítette a tőzsde titkárságot egy olyan körülményről, amely nem biztosítja a tisztességes és átlátható kereskedést. A közlemény szerint amint a részvénytársaság a felfüggesztést kiváltó okkal kapcsolatos soron kívüli tájékoztatást közzé teszi, a tőzsde igazgatója egyedi döntés alapján az adott napra visszaállíthatja a papír jegyzését. A vonatkozó szabályok szerint a BÉT ilyen esetekben jogosult felfüggeszteni az adott papír jegyzését. A tőzsde közleményéből nem derült ki, hogy milyen körülményekről számolt be a MiZo Rt
evad Creative Commons License 2000.02.11 0 0 28
Egy kis új info.
A bankok ma minden pénzt lekaptak a MiZo-tól.

MTI:
A MiZo-Baranyatej Rt. bankjai a hatályos megállapodások ellenére összehangoltan felmondták a társaság hiteleit, s működőképessége végső határára sodorták az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb tejipari társaságát - tudatja az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a MiZo Rt. A közlemény felelőtlennek nevezi a finanszírozó bankok magatartását.
Az Rt. megítélése szerint a bankok a cég mindennapi bevételeit - melyekből beszállítóit kellene kifizetnie - a saját hiteleik csökkentésére fordítják.
Ezzel hiteltörlesztésre kényszerítik a társaságot a tejpénzek és egyéb követelések kifizetése helyett - véli a cég.
A hitelszerződést elsőként a CIB Bank, majd a Bank Austria Creditanstalt Rt., az OTP Bank Rt., a Raiffeisen Bank Rt., az ABN-Amro Bank Rt., a HypoVereinsbank Hungária Rt., végül pedig a K és H Bank Rt. mondta fel azonnali hatállyal. Az utóbbi öt felmondás 24 órán belül történt - áll a közleményben.
- A bankok a felmondást megelőzően, illetve azzal párhuzamosan összesen mintegy félmilliárd forintot hívtak le a társaság bankszámláiról - közli a MiZo Rt.
A közlemény hangsúlyozza: a társaság halála azért értelmetlen, mert az elmúlt három hónapban fokozatosan növelte nyereségét, mely decemberben már elérte a 46 millió forintot.
- A cég modern technológiával rendelkezik, korszerű, piacvezető termékeket állít elő, s az elmúlt évben a MiZo Rt teljesítette a magyar tejtermék-export több mint egyharmadát, s az idén tovább bővültek a kivitel lehetőségei - áll a nyilatkozatban.
- A MiZo Rt. az ország egyetlen olyan tejipari társasága - szögezi le a közlemény -, mely fejlett technológiája és versenyképessége révén az USA, Japán és Hollandia legigényesebb piacain is értékesíteni tudta termékeit.
- A társaság vezetése mindent elkövetett, hogy fenntartsa a működőképességet, a CIB Bank Rt., az OTP Bank Rt. és a HypoVereinsbank Hungária Rt. még decemberben nyilatkozatot adott ki arról, hogy májusig fenntartja finanszírozási szintjét, s nem von ki további pénzeszközöket - írja a közlemény.
Január 28-án a Raiffeisen Bank Rt. és a K és H Bank Rt. is megállapodásban vállalta, hogy visszapótolja a kivont pénzeszközöket, és visszaállítja a múlt év november 18-ai hitelszintet.
- A társaság maradéktalanul betartotta a bankokkal kötött megállapodást - hangoztatja a közlemény. Hozzáfűzte: az utóbbi pénzintézetek - már a társaság felszámolását elrendelő, nem jogerős bírósági végzés ismeretében - fizetett hirdetésben tudatták, hogy nem mondják fel hiteleiket, sőt zárt konstrukcióban további finanszírozást biztosítanak a MiZo Rt. számára.
- A MiZo Rt. néhány napon belül sem hazai, sem külföldi piaci megrendeléseit nem lesz képes a szokott pontossággal teljesíteni - szögezi le a közlemény. Megállapítja: "ezzel leszűkült a magyar tejtermelők 15 százalékát érintő válság megoldására létrejött tárcaközi bizottság mozgástere is, és a cég elégtelen működéséből eredő gazdasági és társadalmi feszültségek a kormányt sem kerülhetik el". Kiss János, a MiZo-Baranyatej Rt. vezérigazgatója a bankok felelőtlen magatartására hivatkozva eljuttatta felmondását a társaság igazgatóságához - tudatja a közlemény.
"A MiZo igazgatósága a finanszírozók megmagyarázhatatlan megatartásának következményeit teljes mértékben áthárítja a megállapodásokat egyoldalúan be nem tartó bankokra" - írja a társaság. A nyilatkozat szerint a társaság már december óta értetlenül figyeli "a cég felszámolására irányuló sajtókampányt". "A Mizo ellenes média-kampány egyik legszebb példája, hogy a Baranya Megyei Bíróság napokkal korábban értesítette a Magyar Távirati Irodát egy nem jogerős felszámolást elrendelő végzésről, mint ahogy azt a társaság kézhez kapta" - áll a cég közleményében.

potti Creative Commons License 2000.02.01 0 0 27
Erről tud valaki valamit?
Teljesen megbízható (számomra) forrásból halottam közel egy éve, hogy a mizo egyik tulajdonosa a belügyminiszter apja. A pénzt egy szabolcsi "bulibol" szerezték,erről akkoriban kihalgatták az ottani rendőrök (a kihallgatók ma BM nyugdijas vállalkozók).
Előzmény: Desider (22)
aggályos Creative Commons License 2000.02.01 0 0 26
hátast ! hátast ! hátast !
Előzmény: pindiy (5)
aggályos Creative Commons License 2000.02.01 0 0 25
hol a pindiy ?

úgy szeretném, ha kifejtené ezt a kurucsai nevű picigazdára hátast:)))

bevallom a krónikahírt is csak ezért kopiztam be

Okos Mikulás Creative Commons License 2000.02.01 0 0 24
Na mesélj!
Előzmény: Lépesméz (6)
inside1 Creative Commons License 2000.02.01 0 0 23
Fideszes önkormányzati képviselők voltak.

Előzmény: Desider (22)
Desider Creative Commons License 2000.02.01 0 0 22
Kedves Darrow és mindenki,

egyszerű I. kerületi (tutira budai) önkormányzati képviselőként kezdték, aztán elkezdték felvásárolgatni a dolgokat és végül idetaláltak a MiZó-hoz. Jederán Miklós és Bajczi Zoltán budapesti vállalkozók, nem ügyvédek, sőt nem is közgazdászok (Az egyik mintha mérnök lenne). (De biztos találkoztak már Simicska Lajossal!) A MiZo név a keresztnevük kezdőbetűjeiből ered (mondhatni eredeti), de a nagy marketing kampány ellenére (a tv2 játéka 'a 100 milliós' becsődölt miattuk) nem sikerült a piaci részesedést növelniök megfelelő mértékben. Árbevételük elmaradt az éves tervben leírtaktól és keresték a hüjje befektetőt külföldről akinek eladhatják a bulit, persze drágábban, mint ahogy megvették. Ki tudja a Józsi bának van-e pénze fideszcégre mostanában.
Egyébként a Kurucsai semmilyen 1értelmű pártkötődéssel nem bír (nála az a kérdés ki van éppen OTT!).

Csá

Des

Előzmény: Darrow (16)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!