Keresés

Részletes keresés

safi Creative Commons License 2002.04.24 0 0 27
A rugalmassan konfiguralhato gepekrol csak annyit, hogy ki kell fogni az osszeszerelot.
Tudom hogy ez itt nem a reklam helye DE:
Mi mar a Kozponti kozbeszerzes elott is az Albacomptol vettunk Activa gepeket es mostanra mar nyiltan kijelenthetem hogy bevalt a dolog. Olyan konfigot raknak ossze amit szeretnek, alkatreszre pontossan. Még az Extrem igenyeinknek is eleget tettek.
Azonkivul nem egy "sarki PC-kuckó".

Kventa, Fefo, stb tenyleg kerulendo.

lacimaci Creative Commons License 2002.02.05 0 0 26
Közben eltelt egy apró év!
Néhány megjegyzés:
Általában egy adott konfighoz mindkét verziójú winfos van. Igaz, ez 2 kül. típust jelent a kínálatban a márkás gépeknél.
A meghibásodás esetei egyéniek, természetesen, nem hiszem, hogy lehet általánosítani.
Az összeszerelt PC-k szervizháttere mégiscsak szegényesebb, és ha egy Compaq bajban tud lenni, akkor egy magyar PC szerelde is.
A magyar felsőoktatás tud a Lake Success-i szerződés keretei között vám és ÁFA mentesen vásárolni.
Viszont a PC kuckó így nem tud eladni a felsőoktatásnak. Még mindig drágább a márkás?
Amúgy azt kérem tőletek, hogy bár munkahelyem nem szeretném reklámozni, tiszteljetek meg azzal, hogy kérjetek tőlem egy ajánlatot PC-re magánban s vállalom a megméretést így nyilvánosan is.
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.20 0 0 25
na, most mar van tapasztalatom. keruljetek a kventa optima pc!
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.13 0 0 24
Az idei újításról, az un. rugalmasan konfigurálható pc-t formalmazó cégekkel van-e már valakinek tapasztalata (+/-)? Belsőm azt súgja, hogy a programokat a végtelenségig hízlalók miatt le kell cserélni előbb-utóbb a PImmx-es titkárnői gépünket és egy kisebbfajta atomerőműnél alább nem lehet már menni... :(
Molirobi Creative Commons License 2001.02.07 0 0 23
lasd GIS

"Compaq, IBM, stb meg 3 év múlva is lesz, valószínüleg"

A "noname" gep sem noname, hanem a HDD pl.: Quantum, az is lesz 3 ev mulva. Tudod mi a kulonbseg az elado altal adott es a gyari garancia kozott???

"A márkás gépek szerintem nem a márkanév miatt drágábbak"

Hat nem is a tartalmuk miatt. Ket konkret pelda:

Compaq Prosigna 300:
-Matsonic (ocska tavolkeleti) alaplap, integralt hang, modem(ezt minek megvenni???)
-IP 466 PPGA
-egyedi RAM
-5 gepbol 3-ban Seagate 2-ben Quantum HDD 6 Gb
-Sony Cd
-Floppy
-ATI svga
Ebbol csak az alaplap olyan ami egy noname gepbe nem kerulhetne bele, ilyen szart ugyanis senki sem venne meg, meg normalis driver sincs hozza.
Az ara 2-szerese a noname gepnek (de akkor abban mar Abit, vagy Asus lap van).

IBM PIII gep:
-ebbol csak az az erdekes, hogy Quantum HDD van benne csak IBM-nek van szitazva, nyilvan olcsobb, mint az IBM.

pl:
Quantum Fireball LCT15, 7.5GB HDD, Ultra ATA66 - QML07500LCA 39,013 Ft (brutto, kozbeszerezve)

HDD QUANTUM lct15/20 7.5GB 31218 Ft (brutto, boltban)

hogy tetszik??

Előzmény: lacimaci (19)
Molirobi Creative Commons License 2001.02.07 0 0 22
Orommel olvasom, hogy nem vagyunk egyedul. Vettunk mi mar markasat es markatlant is kozbeszerezve, de eddig CSAK ROSSZ tapasztalatunk van. A markas az piszok drada, csak oprendszerrel adjak, a markatlant meg csak darabokban, ossze kell rakni.
A garanciat meg nem lehet ervenyesiteni.

promike: tehat egy konkret eset.

Vettunk 5 db gepet alkatreszenkent, mert markasbol 2+1 is alig jott volna ki + 1 db laptopot. "markatlant" csak alkatreszkent lehet kozbeszerezni (markatlan= ASUS, Intel, Sony stb..)
Meg is jottek az alkatreszek, atvetelkor nem bontottuk ki a hazak dobozat, mert le volt ragasztva, a szallito kozolte, hogy biztos jo mert meg orig (amikor kibontottuk a tapok gar. cimkeje fel volt vagva).
Az alaplap kibontasakor lattuk, hogy a floppykabel kulon 1 db lezacskozva, de a lezacskozott 2 db IDE kabel (markas lap, mindenhol 2 jar hozza + a gyarto is ezt irja a weben) helyett csak 1 db volt benne ohne zacsi,
Telefonon hivtam oket, valasz: a nagyker is csak 1-et ad nem jar tobb. (1500Ft az egesz, mi ez a 2,5 milliohoz kepest??) Na mindegy, akkor kerunk 5-ot kifizetjuk.
Gep osszeszerelve. minden fasza. Nehany nap utan meghalt az also tap+1 db vinyo + alaplap. 2 nap mulva meg 1 db meghalt (egyedul).
Szervizben kozlik, hogy HDD ok, alaplap ok, de a tapokat nem cserelik, mert felnyitottuk. A garanciacimke ugye fel volt vagva. Mondtuk, hogy ez igy jott. Telefon jobra-balra, ok igy jott, de latjak, hogy mi ezt akkor is szetnyitottuk.(kerdes: honnan?? - valasz nincs) Megkerestuk a szervizvezetot, feletteset, mindenki: sajna, ha a szervizes azt mondja... akkor nincs csere.
Visszahoztuk telefonon eljutottunk kb. 1 ora alatt az igazgatohoz, aki megigerte, hogy kicserelik addigra mar 4 tap romlott el. Felhivtuk a szervizest aki elmondta, hogy be kell vinnunk a gepeket, (nem csak a tapot, es ok majd berakjak, de alaplap, egyebek benne maradhatnak, cak a tapot cserelik). Masnap odavittuk es kozoltek, hogy uj hazat adnak, kerik az 5 db ures hazat. Felhivattuk a fonoket, aki azt mondta elozo nap, hogy csak uj tapot adnak, azt mondta, valtozas van, hazat adnak.
Kiszerelni nekunk kellett a szerviz elotereben a foldon, nagy kegyesen adtak csavarhozot es nehany zacsit az alkatreszeknek.
1,5 ora alatt "laboratoriumi korulmenyek kozott" kiszereltuk a gepeket, mondtak, hogy igy nem veszik vissza, mert hianyoznak az elolapok, nem tudjak mar eladni, mondtuk, hogy az ujbol potoljak ki. Nem tudom, hogy hogy gondolhattak, hogy ezt eladjak.
Mikor mindent kiszedtunk, megjottek az uj hazak, mar az elsot ki is bontottak, megmutattak, hogy minden ok. A gyari taplezaro itt is el volt vagva, egy sajat ceges matrica zarta le csak.
Ekkor jott a telefon, hogy megis csak tapcsere lesz. 1/2 ora utan hoztak 5 tapot. 5 kulonfele tipus, volt kromozott, matt 200W, 230W, horpadt, karcos, ujszeru. Egy kozos volt bennuk: gyari lezaro ohne, ceges matrica viszont legalabb 10 db/tap, nehogy kinyissuk.
Kozoltem, hogy ezeket nem viszem el, mert hasznaltak. Kerdes: honnan latom? Valasz: ha nem vennem a kulsejerol rogton eszre, akkor a vastag por a ventillatorokon elarulja. Valasz: csak kiprobaltak azert poros. Kerdes: mennyi idon at, hiszen ennyi por 1 honap alattt sem megy ra, ujat kerek.
1 ora utan (a szerviz mar bezart) odaadtak az uj hazakbol a tapot. Meg minden gepet ott osszeraktunk es kiprobaltunk, nehogy baj legyen.
Osszesen 5-6 orat "vendegeskedtunk" naluk.
Akit a ceg neve erdekel mailben szivesen megirom, nehogy mas is igy jarjon.

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 21
"hanem azért, mert az operációs rendszer is az árban van"

1. OEM szoftverrről tetszett hallani? Az OEM itt is, ott is OEM.
2. Ha márkás, előre előkészített cuccost veszel, nem változtathatod meg a oprendszert. Külön kell megvenned, ami kell.
3. Mi van, ha nekem még az OEM window$ is pénzkidobás, mert vehetek ugye EDU-ban is?

"A másik, hogy a közbeszerzés esetében 3 év garanciát kell vállalni"

Meghibásodás eddig csak kb.-es géppel volt. Bővített, bütykölt, illetve kb. előtti időkből származó gépekkel nem.

"Persze ezt a sarki PC-kuckó is "

Vannak azért a piaci cégek között is olyanok,akik évek, ha nem egy évtizede működnek.

"hogy akkor amikor egy alulfizetett állami alkalmazottnak dönteni kell néhányévi nettó fizetésének az elköltéséről, valóban nagy a kísértés"

Egyszerűen nem értem. Miféle kisértés? Szerintem teneked halovány lila gőzöd nincs a felsőoktatásban uralkodó totális szegénységről. Nincs arra pénzed, hogy eltocsikoljad a pénzt. Azt is meggondolod, hogy vegyél-e patront a nyomtatóba.

Előzmény: lacimaci (19)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 20
Nem mondok el ilyet, pedig lenne mit mesélni. Mert ha valami nem tetszik, nem szállítanak időben pl., akkor mostanság már nem itt sírok én sem, hanem szoktam küldeni egy faxot a szállítónak, hogy mi lesz már? Meg egy másodpéldányt az MKGI-be is. Érdekes, kétszer-háromszor megjátszottam ezt és hihetetlen, de javult a szállítási határidő. Ki érti ezt? :))
Előzmény: promike (18)
lacimaci Creative Commons License 2001.01.08 0 0 19
Számítógépügyben lenne egy-két észrevételem.
A márkás gépek szerintem nem a márkanév miatt drágábbak, mint a noname, hanem azért, mert az operációs rendszer is az árban van. A noname-ekre ez nem jellemző. A másik, hogy a közbeszerzés esetében 3 év garanciát kell vállalni. Persze ezt a sarki PC-kuckó is megtenné szívesen, de az ő helyén lehet, hogy 3 hónap múlva egy hentesüzlet fog virítani. Compaq, IBM, stb meg 3 év múlva is lesz, valószínüleg.
Arról, hogy mindenki ismer mindenkit, azt tudom mondani, hogy egy számítógép vásárlás bizalmi kérdés is, nemcsak árkérdés. (Van néhány iparág, ahol a legdrágább a piacvezető: Kodak film, Danone joghurt,Sony videokamera stb)
Végül pedig egyértelmű, hogy akkor amikor egy alulfizetett állami alkalmazottnak dönteni kell néhányévi nettó fizetésének az elköltéséről, valóban nagy a kísértés. Előbb a javadalmazásnak, aztán a morálnak kellene megváltoznia, s csak eztán lehet egy ilyen közbeszerzési törvény hatásos.
promike Creative Commons License 2001.01.04 0 0 18
Szeretnék a témáról írni,ha van valami "említésre érdemes" történetetek úgy kérlek benneteket osszátok meg velem.
köszönöm promike
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.09 0 0 17
Khmm. Hát közbeszezésss tapasztalatok vannak bőségesen. Deattól tartok, hogy a székely ügy 20 "dokumentuma" egyértelműen rávilágított: nem minden történik tisztán a közbeszerzés környékén.
MOLNARKA Creative Commons License 2000.07.20 0 0 16
Azért nem alszom. Megpróbáltam, az én lelkiismeretem nyugodt. Stumpf et. el sem jött az online fórumra, amit meg a Sík et. válaszolt, az egy 0 volt!
pen Creative Commons License 2000.04.03 0 0 15
Sziasztok!

Csak azért írok, mert nekem is van első kézből több közbeszerzési élményem...és nem csak számítógép beszerzése témában.
Szvsz a magyar piac túl kicsi ahhoz, hogy egy ilyen törvény megfelelően működjön. Itt mindenki ismer mindenkit, a nagy pályázatokra a meghívásoknál soxor a személyes ismeretség dönt a hozzáértés és megfelelő referenciák helyett, a lapokat a "versenytársak" előre leosztják egymás között. És így aztán nem is lepődnek meg túlságosan az eredményen.. azután alvállakoztatják egymást a munkákra. Egyszer A a fővállalkozó és B dolgozik be, legközelebb fordítva.
Félreértés ne essék, nem azt állítom, hogy maga a törvény rossz, csak a magyar piacon nem működik tökéletesen.

pen

MOLNARKA Creative Commons License 2000.04.03 0 0 14
Kedves Mindnyajan!

Szóval, nem járok egyedül ebben a cipőben. Örömmel olvastam a hozzászólásokat.

Vandor!

Mostanában? Mert korábban mi is, de most mintha bekeményítettek volna fijjjúk.

Obelix!

Pontosan.

varjubor Creative Commons License 2000.03.31 0 0 13
Nos, en most is elertem. Egyebkent korabbi velemenyeddel ellentetben en nem erzem ugy, hogy a kozbeszerzesi torveny jo lenne. A torvenyt - szerintem - szigoruan politikai indittatasbol talaltak ki, hogy az egyes kepviselocsoportok ne attol vegyenek nagy tetelben es dragan, aki szivukhoz, erdekeikhez kozel all. Ugy erzem viszont, hogy ezzel a megoldassal kidobtak a vizzel egyutt a gyereket is. Minden ilyen esetben ugyanis, a kozbeszerezni kivanok rengeteg idot vesztenek, ami nagyon sujtja oket pl. a versenyszferaval szemben, de sokszor a sajat mukodokepesseguket is veszelyeztetik (itt most tipikusan olyan dolgokrol beszelek, amik nem tomegcikkek). Szerintem az utolagos ellenorzes sokkal celravezetobb lenne: azaz, minden helyen szabadon lehessen beszereni, viszont utolag el lehessen szamoltatni az illetoket a dontesek okarol, valodi tartalmarol, amennyiben ketsegek merulnek fel. Koltsegben es idoben igy sokat lehetne nyerni. Ez a pelda nem egyedulallo, hiszen az europai minosegellenorzes folyamata eppen igy mukodik mar ma is. (Mondhatnam beleillik az EU-hoz valo igazodas menetebe..)
Előzmény: kanka (11)
obelix Creative Commons License 2000.03.30 0 0 12
KÖZBESZERZÉS=PANAMA, PANAMA, PANAMA
Számítógép: A lehető legdrágább üzlet. A felsőoktatásban, ahol egy kb. 40 dolgozót foglalkoztató tanszék éves költségvetése 4M Ft, ott nem mindegy hogy 300000 Ft egy konfig vagy ugyanazt megveszem a "Nevenincs boltban" 150000-ért. Azért mert HP meg Compaq meg stb. az nem jelenti azt, hogy 20-30-50%-al jobb, mint az ugyan olyan alkatrészből összerakott noname.
Idén elfelejtették a kiegészítőket megpályáztatni.
Toner, festékpatron, fólia stb. Minden egyes darabhoz engedélyt kell kérni a MKGI-től. Jó, nem?
Még szerencse, hogy egy csomó kiskapu maradt. Pl. a számlán nem az van, hogy számítógép, hanem egy már meglévő műszerhez tartozék.
Fénymásoló: Sajnos nem választhatom ki azt a műszert, aminek a paraméterei olyanok, mint amire szükségem van, mert a beszerzést koordináló műszaki főosztály vezetőjét megkente az egyik cég, és ezért az agész intézmény csak ezt a tipust veszi. Ami egy nagy rakás trágya.
kanka Creative Commons License 2000.03.28 0 0 11
Uj ev, uj sok minden.
Reszlet a Miniszterelnokseg Kozbeszerzesi es Gazdasagi Igazgatosaga honlapjarol:

A kért információ jelenleg nem elérhető.

Sajnalatos modon EZ NEM JELENLEG NEM ELERHETO, hanem ALLANDOAN !!!
(mert mar vagy egy honapja...)

http://www.kancellaria.gov.hu/mkgi

Ennyit a kozbeszerzesrol....
Udv
kanka

Vandorr Creative Commons License 2000.02.17 0 0 10
Nem azért mondom, de lehet kérni felmentést is a közbeszerzés alól. Én már tudtam szerezni egyet. Alaposan meg kell indokolni, és lehetőleg nem azzal, hogy az ár kevesebb.
Szükség volt rá mert a közbeszerzési gépek 32Mb-vel vannak felszerelve és nekem 256 kellett.
Milliós különbségek vannak.
És nálunk számítógépet csak közbeszerzésen keresztül lehet beszerezni.
vagy nem lsd fennt.
Sziasztok
MOLNARKA Creative Commons License 2000.02.16 0 0 9
Zu spaet. Azaz késő, itt figyelnek már a gépek. És persze benevezhetek velül a pocsék áruk fórumára...
Előzmény: Laci (4)
MOLNARKA Creative Commons License 2000.02.16 0 0 8
sajna, de összintézményi szintem már igen
Előzmény: nyman (6)
nyman Creative Commons License 2000.02.04 0 0 7
Hat nemtom, nalunk ilyen 2-3x-os vackok nem fordultak elo. Szerintem ugy 5-10% kozotti szorasok voltak, ha nem a legolcsobb vitte a palmat.

Lobbit, nehany tizmillios nagysagrendu beszerzeseknel, felujitasoknal, egyes esetekben lehetett erezni, de azert mar kozbeszerzesesi dontesekben tobbnyire husznal tobb ember vett reszt, ugyhogy azert voltak ellenerdekek is. Az ajanlati ar nyilvanos volt (nyilvanos palyatbontas), a tartalom mar nem.

Tehat kozbeszerzesnel kicsit nehez L sutni olyat, hogy ot ceg 25 milla koruli arakra ad ajanlatot (mondjuk 23-27 kozott) es egy pedig 50-re es azt hozzak ki nyertesnek. Az mar abszurd lenne. Ugyanigy, ha valaki 15-tel adja be az ajanlatat, mert az is nagyon kiesik a szorasbol.

Ami pedig a procik dolgait illete, egy-ket esetben biztos L lehet sutni, de mar tiz gepnel kicsit furcsa.

Előzmény: kanka (5)
nyman Creative Commons License 2000.02.04 0 0 6
6-8 szamitogep nem kozbeszerzes! Asszem az ertekhatrar (most tenyleg nemtom meg kene nezni a torvenyt, bar te lehet tudod) 25 millio eszkozbeszerzesnel.

Ez alatt az ertekhatar alatt helyi szabalyozas kell, ha nincs, asszem akkor jonnek be a kozbeszerzesi torveny egyes aprosagai.

Nalunk az volt a gyakorlat (rendelet volt ra), hogy 200 ezer forint ertekhatarig nem kellet semmi, ha az osszeg jova volt hagyva L lehetett kolteni. Kerhettunk ajanlatot is, a dontes az irodank kezeben volt.

1 millio forintig (ja ez kb 5 gep), minimum harom ajanlattevotol kertunk arat. Hirdetes nelkul. Altalaban inkabb tobbtol. A dontes vezetoi hataskor volt (4 ember, de 3 mar eleg volt)

Az 1 millio - kozbeszerzes also hatara, mar ujsagban (tobbnyire helyi lapok) meg kellet hirdetni a palyazatot. A kovetelmenyek nem voltak olyan szigoruak mint a kozbeszerzesnel, csak a helyben beszerezheto igazolasokat (ado, TB, bank stb) kellet csatolni. A palyazatok biralasat egy un. palyazatbiralo bizottsagvegezte. Na itt jott elo egy csomoszor, hogy sokan csak az arat neztek (ja meg persze biztos lobby) es nem ertettek a tartalmat es az ertekelesi szempontokat, es jo parszor szar SZVSZ dontes szuletett.

Ja szamitogep csak 1 tetel volt, ezenkivul egy rakas mas vackot is kellet csinalni. Tobbnyire felujitasokat.

Előzmény: MOLNARKA (3)
kanka Creative Commons License 2000.02.03 0 0 5
Hali!

Maga a kozbeszerzesi torveny jo.
Csakhogy a palyazatoknal (gondolom) hatalmas lobbyk uralkodnak, es igy elofordulhat (es elo is fordul, mert tudom mert dolgoztam vele), hogy a piaci ar 2-3 szorosaert adjak az arut, raadasul olyat, ami a piacon mar reg kifutott (pl. gondolnad -e, hogy egy Pentium Pro proci, melyet mar par eve nem is gyartanak es barmely mai proci lemosna a palyarol potom fel millaba kerul :), vagy hogy egy Cirax 166 MHz proci 2x annyiba kerul, mint a piacon egy Celeron 366 -oke, mind a ketto ocska, de azert van kulonbseg)
Megtehetik, mert monopolhelyzetben vannak. Te meg nem pampoghatsz, mert akkor bucsuzhatsz :)
Szoval tenyleg olyan joo a kozbeszerzes?

Udv
kanka

Előzmény: nyman (2)
Laci Creative Commons License 2000.02.02 0 0 4
Figyó, megbeszélhetjük, hogy neked mi kell, úgy írod ki a pályázatot, én szerzek valami céget, akin keresztül megpályázzuk, és csak egy kicsit lesz drágább az a pár noname gép. Na?
Előzmény: MOLNARKA (3)
MOLNARKA Creative Commons License 2000.01.31 0 0 3
Persze. És pl. 6-8 (vagy 1) számítógép beszerzésre is kötelezőnek írnád elő? Mi most ezen fogunk bukni:
- vagy megvesszük mind, ami kell, de akkor felesleges 1 milla ugrik (5 gép), csak mert márkás a közbeszerzési beszállító. Azaz nem ugrik, mert csak a következő verzió élhet:
- pénzünknél maradunk (a saját pénzünket költetik el közbeszerzéssel /ja, állami intézmény mindenre rátenyerel/), de nem lesz meg a kellő számú gép és a feleslegesen (de _változtathatatlan_ állapotú) berakott elemek meg a márkanév megfizetése miatt nem lesz pénz arra, hogy beszerezzük azt, ami nekünk (dehogy nekünk, a hallgatóknak) kell. A közbeszerzés 30-70%-al drágább, és ugyanaz a kütyü van benne, vagy még rosszabb (hidd el kérlek, ez sajnos tapasztalati tényeken alapul).

A törvényt és a kiegészítő rendeletek lassan betéve tudom, + napi-heti kapcsolatban küzdök a tojásfejűekkel.

Én nem (csak) az olcsót keresem, hanem a jót és a megfelelőt is. Márpedig ilyen pont nincs. Miért vegyek meg olyat, ami nekem nem kell és mért nem vehetek meg olyat, ami nekem kell? Ez a globális világ átka, speciális esetek nem számítanak, mindent lehengerelnek nagyok, a tojásfejűek meg csak asszisztálnak hozzá.

Magáncégek: saját hatáskörben. _Ezt_ szeretném én is. De tilos. Mert tőlem okosabbak már eldöntötték, hogy nekem mi kell, mi a jó. Hol itt a szabad verseny, hol itt a takarékosság, hol itt az ésszerűség???

Előzmény: nyman (2)
nyman Creative Commons License 2000.01.30 0 0 2
De komolyan mi a baj vele? Nemtom neszted e a torvenyt illetve a szempontokat. Egycsomo maganceg hasonlo elven versenyezteti meg az alvalalkozoit.

Azt sokan Lfelejtik, hogy az ar az csak 1 szembont szokott lenni. Igaz eleg magas sulyal. De pl. a legjobb arat is kielyheti a referencia hianya v.mas egyeb apro tenyezo. Stb. Ezert szoktak sokan ertelmetlenul verni a melkasukat. "de hiszen a legjobb ar az enyem volt" szoveggel.

Az mondjuk sokszor hulyeseg par tizmillios palyazatnal, hogy legalabb harminc helyrol kell igazolasokat csatolgatni.

Szemely szerint jonak tartom a kozbeszerzesi torvenyt. Merem mondani mert dolgoztam vele.

Előzmény: MOLNARKA (1)
MOLNARKA Creative Commons License 2000.01.25 0 0 1
Mar majdnem valaszoltam neked, de latom, te is csak egy nullasozo vagy.
Előzmény: nyman (0)
nyman Creative Commons License 2000.01.22 0 0 0
Miert mi a baj vele? Neked nem jut a nullakbol? :)
Előzmény: MOLNARKA (-)
MOLNARKA Creative Commons License 2000.01.21 0 0 topiknyitó
Várom mindazok "élménybeszámolóját",
akiknek tele van már a közbeszerzéssel a hócipellője.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!