Keresés

Részletes keresés

dzsugasvili82 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 2381

Elolvastam tegnap az első kötetet, és szerintem pedig épp olyan, mint a többi regény mostanában, kisebb különbségekkel. Benne lenne az újítás lehetősége persze, végre nem nem kolostor van, nem India meg Bhután/Nepál. Lawrence a barátnőjéhez megy el, ami szintén sose fordult még elő. Viszont hihetetlen dolgokat hagy ki, óriási magas labdákat hagy ki, majd a 2. kötet után leírnám, hogy miket. Tényleg sok a szereplő, visszatért a telefonkönyv a kötet elején, ami rettentően antipatikus. Megint csak párbeszéd van, teljesen drámaszerű az egész, történés semmi nincsen szinte. Ingerszegény a környezet, kultúra bemutatás eddig csak alapszinten. Életszerűtlen, hogy pont egy ilyen birtokra megy mindenféle idióta a semmi közepén GYALOG!!!

 

Remélem, hogy a 2. kötet hoz valami pozitívumot, mert ez így gyenge. Nem a legrosszabb könyve LLL-nek nyilván, de nem is emlékeztet a 15-20 évvel ez előttiekre, de még a Columbo és a Sherlock Holmes filmekre se, amikre az utóbbi 10 évben próbált eleinte hasonlítani.

Előzmény: CJKrisz (2380)
CJKrisz Creative Commons License 2015.06.03 0 0 2380

Lehet, hogy a továbbiakban be fog indulni, de így a 150. oldal után nekem nem tetszik. A továbbiakban kicsit spoilerezni fogok!

Bár még tényleg az elején tartok, eddig nekem ez egy teljesen más stílusú LLL könyv, mint az előzőek. Ami nagyon negatív számomra az ennek a(z) haciendának a rettentő slendrián bemutatása. Abszolút nem tudom magam odaképzelni, teljesen idegen számomra az egész, egyszerűen nem fogom fel, hogy milyen lehet, szinte alig van valami támpont, hogy na te marha így kellene valahogy elképzelned ezt a kócerájt. Nincs képem róla, hogy mit kellene elképzelnem. A másik az, hogy annyi szereplő van már megint, mint a rohadás. Ezt alapból utálom, mert mindig hadilábon állok a nevekkel, meg hogy ki kicsoda, de most komolyan 150 oldal után fingom sincs, hogy épp ki a fenével beszél Lawrence, vagy hogy melyik társasághoz is tartozik ez a figura. Túl sokan vannak és nincsenek is kellőképp bemutatva, szürke, felejthető egérke mindegyik, fel se tűnik, ha hiányzik közülük valaki. Mond két nevet, hogy ezek jönnek ki épp a kukoricásból és lövésem sincs róla, hogy ezek kik. Olvastam a nevüket 40 oldallal ezelőtt, de passzolom, hogy kik ők, hová tartoznak. Egy szó mint száz: eléggé szenvedek ezzel a könyvvel, de lehet, hogy a hiba bennem van.

Előzmény: Geri3 (2377)
Geri3 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 2379

7-st.

tamás015 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 2378

s 10 pontból  mennyit adnál neki?

Geri3 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 2377

Na kiolvastam a könyvet! :)

Összeségében nekem komolyan mondom tetszett! Az utóbbi kolostorosokhoz képest mindenképpen üdítő volt :) Volt benne fordulat csavar... Szerintem mindenképpen olvasd el :) Spoilerezni nem akarok meg nem akarom lelőni a poénokat mert van benne 1-2 :) De szerintem ez most mindenképpen pozitív lett!

tamás015 Creative Commons License 2015.05.24 0 0 2376

oksa, várom:)

Geri3 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 2375

Ahogy kiolvastam írok a végeredményről.

tamás015 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 2374

írd már meg , hogy szerinted milyen volt.köszi

Előzmény: Geri3 (2373)
Geri3 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 2373

1. kötet végén járok. 

tamás015 Creative Commons License 2015.05.20 0 0 2372

olvasta valaki már az új könyvet?

_Titkos_Eva_ Creative Commons License 2015.05.15 0 0 2371

Teljesen egyetértek. :-)

Főleg ezekkel a részekkel:

 

"Ugyan miért különb az első ember véleménye, mint a másiké? Ki mondja meg azt, hogy az első ember az okos, az ő véleménye az etalon, a másik meg a hülye, szellemi fogyatékos, agyhalott, amiért ez tetszik neki?"

 

"Semmi gond, neki tetszik, olvassa azt, senki nem tartja vissza. Lelje benne örömét, szórakozzon rajta. De ne legyek már én azért agyhalott, mert nekem meg ez tetszik"

 

"Szubjektív témában aligha van bárkinek is igaza, illetve mindenkinek igaza van. Ahogy tetszik."

 

Előzmény: CJKrisz (2369)
_Titkos_Eva_ Creative Commons License 2015.05.15 0 0 2370

A Stephen King könyveknél azért nem egészen igaz amit írsz. :-)

Főleg már egy éve kb, az európa bevezette, hogy először kemény fedéllel jó nagy méretben, nekem van olyan polcom amire rá se fél állítva :-) (az indoklás szerint ez a nemzetközi trend) és drágán kiadják, aztán meg kiadják később a normális eddigi méretben puha fedéllel nem sokkal olcsóbban. Van azért ott is lehúzás bőven. 

 

Előzmény: Billerbeck (2357)
CJKrisz Creative Commons License 2015.05.14 0 1 2369

Nem nagyon tudnék személyeskedést folytatni, ugyanis el sem kezdtem. Ha annak vetted, azt sajnálom. Attól, hogy a te kommentedre írtam a választ, még nem írtam semmit egyes szám második személyben kimondottan rád vonatkozóan. Teljesen általános, bárkire vonatkozó fogalmazás volt, az vette magára, aki akarta. Meg akinek inge.

 

Egyébként valóban meddő vita ez, de a vita sok esetben az. Olyan, mint a politika. Érdekes módon mindig azok a hülyék, akik épp hatalmon vannak és az ellenzék a nagyon okos. Aztán eltelik 4 év, a korábbi ellenzék kerül hatalomra, és minő véletlen, ők lesznek hirtelen a hülyék. Pedig előtte még okosok voltak.

És amiért szintén meddő egy ilyen vita az az, hogy alapvetően szubjektív dolgokról folyna. Valaki felsorolja, hogy bizonyos dolgok szerinte mekkora marhaságok a könyvben és emiatt milyen rossz az a könyv, ötlettelen, béna, olvashatatlan. A másiknak meg éppen ezek miatt tetszik. Ugyan miért különb az első ember véleménye, mint a másiké? Ki mondja meg azt, hogy az első ember az okos, az ő véleménye az etalon, a másik meg a hülye, szellemi fogyatékos, agyhalott, amiért ez tetszik neki? Mert ugye azért olvasható ebben a topicban is többektől, hogy miért ezt a szemetet olvassák az emberek, amikor ott van a nem tudom én ki, akinek sokkal jobb, élvezetesebb könyvei vannak. Semmi gond, neki tetszik, olvassa azt, senki nem tartja vissza. Lelje benne örömét, szórakozzon rajta. De ne legyek már én azért agyhalott, mert nekem meg ez tetszik, az nem, amit ő olvas. Menjek oda egy olyan topicba, ahol az ő írójával és annak műveivel foglalkoznak és osszam az észt, hogy az mekkora szar és miért nem olvasnak LLL-t és akkor ott én leszek a bölcs? Szubjektív témában aligha van bárkinek is igaza, illetve mindenkinek igaza van. Ahogy tetszik.

Elég régóta itt vagy már te is ebben a topicban, jó eséllyel olvastad az eddigi hozzászólásaimat. Nekem azért nem szokásom két mondatos írásokat hagyni egy-egy könyvről (igen, tudom, nem is nekem írtad az "nincs igazad" válasszal kapcsolatos dolgokat). Elég keményen és részletesen le szoktam írni, ha valami nem tetszik egy könyvben és nincs mit tagadni, akad ilyen. Sokszor egyet is szoktunk érteni. Nem gondolom, hogy egymás torkának kellene esnünk egy ilyen vita keretében. Úgyhogy részemről béke.

 

Előzmény: mr.popeye (2368)
mr.popeye Creative Commons License 2015.05.14 0 0 2368

Lássuk csak...

Egy illető érvekkel, indoklásokkal alátámasztott kritikával illet valamit vagy valakit.
Egy másik illető erre annyit képes írni, hogy írj jobbat!
Az előző illető ezt számon kéri rajta.

És te a második illető pártjára állsz. Ez rólad is elárul pár súlyos dolgot...
na de részemről ezzel a félmondattal ki is merült a személyeskedés, te nyugodtan folytathatod.

Meddő dolog ez, én mondom. Ha valakinek bizonygatod a saját igazadat, míg a másik csak annyit képes mondani, hogy "nincs igazad", az egy meddő, egészen egyoldalú kommunikáció, és nem vezethet sehova. 

És az ilyen kommentek leszólása/törlése bizonyos helyeken nem az übermensch (lol) dologból adódik. Ez arról szól, hogy vitázó, érvelő emberek között ne bukkanjanak fel ilyen sértődött, hisztis figurák, akik saját véleményt nem képesek formálni, vagy ha valamilyen csoda folytán mégis, akor alátámasztani már képtelenek azt. 

Ha az illető, akihez szóltam (aki mellesleg nem te voltál, mégis úgy viselkedsz), képes lett volna legalább egy félmondat erejéig arról írni, hogy szerinte miért jó LLL, és nem ilyen "írj jobbat" stílusban reagál, akkor én is másképp reagáltam volna, és egy értelmes vita kerekedhetett volna belőle. De erre látom nincs igény. 

További szép napot!

Előzmény: CJKrisz (2367)
CJKrisz Creative Commons License 2015.05.13 0 0 2367

"Ezt a rettenetesen primitív hozzáállást meg már hagyjuk végre... egy minimális értelmi színvonalon lévő ember felfoghatná, hogy "a csinálj jobbat" érv sehol, semmilyen körülmények nem lehet helytálló. Már több magyar oldal és fórum van, ahol az ilyen érvelést tartalmazó hozzászólásokat egyszerűen törlik."

 

És ez egy igazi, szép, tipikusan nagyképű (bár nincs mire) magyar hozzáállás, mely nem kevésbé primitív. Utolsó utáni senkiként jogom van fikázni a másikat, de amikor felhívják a figyelmem, hogy a lehetőség adott nekem is, hogy letegyek valamit az asztalra, akkor kikérem magamnak. Nehogymá' nekem valaki megmondja, hogy mit csináljak, hőő. Fájdalmas dolog is az, amikor a másik érvelését el kellene fogadni. Inkább töröljük a hozzászólását, ne primitívkedjen már itt az übermensch-ek között.

Egyébként nem kell jobbat írni. Sőt, nem is kell írni. Szabadon választott tevékenységgel, munkával el kell érni azt az életszínvonalat, amit az agyonfikázott író elért. Nem irigykedni kell, hogy palotában lakik. Tessék megkeresni azokat az "agyhalottakat", akik kifizetik a palotát! Végtelenül egyszerű, úgyhogy hajrá!

Előzmény: mr.popeye (2349)
timi019 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 2366

van aki megvette az új könyvet, véleményt írjon már majd róla, hogy történt e változás benne

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.05 0 0 2365

Ismerem Tulpát, pár dolgot azért nem árt tudni a korrektség jegyében:

 

1. Éveken át saját zsebből fizette a honlap reklámmentességét, semmilyen jövedelme nem származott belőle, szóval erős a pénzt számonkérni rajta.

2. Kizárólag személyes ismerőseitől kapott pénzt, amit teljes egészében a tárhely fenntartására fizetett ki (nem kapott vissza egy fillért sem a törlés után sem). A facebookos követőitől és a honlap olvasóitól egy fillér sem érkezett (tehát a pénz sorsát firtatók sem adtak bele semmit - bevallom, én sem). 

3. Nem azért szüntette meg, mert el volt szállva magától, hanem mert rengeteg idejét emésztette fel a honlap folyamatos frissen tartása, új érdekességek, cikkek, riportok felkutatása és nem érezte, hogy fontosnak éreznék az olvasók a munkáját (lásd: 2-es pont). Régóta ért már benne az elhatározás.

4. A honlap anyaga nem volt lementve, a törléssel minden visszavonhatatlanul elveszett.

5. tamás015-nek üzeni: "Inkább nem :-D"

tamás015 Creative Commons License 2015.05.01 0 0 2364

Tulpa tehet egy szívességet, mikor éppen pucsítok:)

tt21 Creative Commons License 2015.04.29 0 0 2363

Én csak arra vagyok kíváncsi, az a pár ember aki utalt neki, neki visszautalta a pénzt, így, hogy megszüntette végül az oldalt.

vagy evett egy jót belőle

Geri3 Creative Commons License 2015.04.28 0 0 2362

Tényleg egy tetü húzás volt tulpától... Az az ember elvolt szállva rendesen magától..

giornalista Creative Commons License 2015.04.26 0 0 2361

épp itt volt az ideje.

Előzmény: timi019 (2360)
timi019 Creative Commons License 2015.04.26 0 0 2360

Hát igen! ezzel, hogy az ingyenes facebook oldalt is megszüntette.

Úgy is mondhatnánk, hogy ezzel a lépésével, Laci Bácsi fejére szart egy nagyot.

tt21 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 2359

azért szemét dolog volt Tulpától, hogy a facebook-os oldalát is megszüntette. miközben az ingyenes volt

gusztustalan lépés volt, remélem olvassa ezt!!!

giornalista Creative Commons License 2015.04.24 0 0 2358

ne hasonlítsuk már Dan Brown, de főleg Grisham könyveit LLL "könyveihez".

 

én értem, hogy a bőrfotel és a sámli is "szék", de azért illik látni a különbséget.

Előzmény: Billerbeck (2357)
Billerbeck Creative Commons License 2015.04.24 0 0 2357

Csak az a furcsa, hogy ilyen mértékű áremelkedés egyetlen általam ismert, "híres" kategóriába tartozó szerző könyveinél sem tapasztalható.
Sőt, többüknél semmilyen szintű drágulás nem figyelhető meg.
Mindig ment a mellveregetés, hogy LLL könyvei olcsók. És ez abszolúte igaz is volt, nagyon sokáig.
De ma már nem így van. Ma már vehetünk ugyanezen az áron, vagy akár olcsóbban is Dan Brownt, Grishamet, Kinget, hasonlókat. Pedig azokat a műveket még le is kellett fordítani valakinek.

Előzmény: dzsugasvili82 (2355)
giornalista Creative Commons License 2015.04.20 0 0 2356

a leghülyébbek, akik megveszik, bármennyit kifizetnek érte, így ez teljesen érthető.

Előzmény: Billerbeck (2354)
dzsugasvili82 Creative Commons License 2015.04.19 0 0 2355

Hát pedig pont ennyi a lényeg. Kevesebb könyvből kell ugyanannyi (vagy több) hasznot megszerezni. Semmi gond, emelik az árat. Mivel az olvasóközönség csökken, egyre inkább egy mag marad az LLL-hez hasonló klasszikus, rég óta dolgozó szerzők körül, akik úgyis megveszik a könyvet, akkor is, ha 300 ft-tal drágább. Aztán ennyi. Akinek ma jut eszébe, hogy az "Ahol a pajpaj járt" meg kéne szerezni, az örömmel ad érte 3300 ft-ot is, és még büszke is lesz rá utána. Egyébként megnézheted az antikváriumokban is az LLL könyvek árát, valami egészen elképesztő. Egyszer kb. 2-3 éve felkínálta nekem az antikvarium.hu a Mongol mesetípusokat, és 5600 ft-ért adta volna. Akkor már inkább egy új kiadás 3500 ft-ért, legalábbis, ha nekem kéne.

 

Szóval az a baj, hogy ezt a színvonal csökkenés következtében való példány- és olvasószám csökkenést nem lehet bebizonyítani, és így minden marad változatlan, az évi 2 könyv is meg a jelleg is.

Billerbeck Creative Commons License 2015.04.18 0 0 2354

Az oké, hogy egyre kevesebb könyvet adnak el, de a Studium Plusznak erre az az elképesztő válasza, hogy évente 300 forinttal viszi fel az árakat? Hogy egy újrakiadás 3300 forintba kerüljön, attól az agyam eldobom.

dzsugasvili82 Creative Commons License 2015.04.18 0 0 2353

Igen, de ez furcsa téma, mert az egész könyvpiac mérete csökken, elég keményen állítólag, cikkeznek is róla mostanában. Ezért is mondogatják, hogy "nem olvasnak az emberek", meg hogy az e-könyvtől remélték az olvasási hajlandóság visszatérését (pár éve mondogatták sokat). Szóval mindenféle könyv meg kiadvány példányszáma csökken, beleértve a folyóiratokat meg mindenféle újságot is. Ezért aztán rohadt nehéz kimutatni, hogy a fogyás változása mekkora részben van a könyvek minősége miatt, és mekkora részben a korszellem miatt. 

timi019 Creative Commons License 2015.04.18 0 0 2352

Én csupán egy statisztikára lennék kíváncsi.

Csupán kíváncsiságból  megnézném, mennyire csökkent le a könyvei eladása az utóbbi időben.( számilag kimutatva).  Adott megjelent könyvekből mennyi fogyott el  a mai napig és a régebbi jó könyveiből mennyi anno.

Összehasonlításképpen.

Még anno TUlpa oldalára tett fel egyszer egy ilyen összehasonlítást 3 éve körülbelül, már akkor óriási különbségek voltak.

Kíváncsi lennék vajon mostanában milyen számokat hoz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!