Keresés

Részletes keresés

Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.20 0 0 22
Együttműködési megállapodás. Takarítási díj. Fűtési költséghozzájárulás. Stb.
Előzmény: dekóder (21)
dekóder Creative Commons License 2000.01.20 0 0 21
Kedves Pásztörperc!
Ez a kerülgetés az, vagy csak annak látszik?
;-)
Előzmény: Pásztörperc (19)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.20 0 0 20
Megjegyzés: az önkorm. ingatlanok hasznosíthatóságának mértékéről csaxóbeszédből következtetek: a konkrét joxabályokat nem ismerem.
Előzmény: Pásztörperc (19)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.20 0 0 19
Azt gyaníthatjuk, hogy a Maszopnak van a legtöbb:

A) sok településen van szervezete — márpedig azokon a településeken, ahol vamilyen pártnaxervezete van, ott TÖBBNYIRE van ingatlanja is;

B)Néhány, nagyobb településen a Maszop 2–3 ingatlannal rendelkezik; ez más pártok esetében jóval ritkábban fordul elő.

Ezt részben — úgymond — éppen az alant feszegetett sajátosság ellensúlyozza: a többi párt jóformán azt csinál (az önkormányzatoktól kapott) ingatlanjaiban/val, amit csak akar: a Maszopot az állami ingatlanok hasznosításában súlyosan korlátozza egy sor joxabály. Ezeket persze kerülgetjüK: hol sikeresen, hol nem. E korlátozások okán tavaly a XIII. ker.-ben pl. leadtuk az egyik házikót: nem tudtuk fenntartani (szerencsére a bútorzat 1 részét át tudtam menteni a klubomnak a VII. ker.-be).

Előzmény: Trebitsch (18)
Trebitsch Creative Commons License 2000.01.20 0 0 18
Eddig engem se igazán. Most viszont igen, ugyanis azzal érveltetek, hogy nem teljes az összesítés. Namost lehet, hogy a teljesből nem az jön ki, hogy kilencszer annyit használ az MSZP, mint az összes többi együttvéve, hanem csak hétszer annyitt, de én azt se igazán tartom reálisnak.
Ha pedig törvényellenesen bérbeadja a párt akármelyiket, akkor arra nincs szüksége, tehát onnan ki kell rakni. Eléggé alulfinanszírozott az összes párt, de pont ezért nem kéne kivételezni senkivel. Az MSZP-vel se.
Előzmény: Pásztörperc (16)
dekóder Creative Commons License 2000.01.20 0 0 17
A pártok által használt ingatlanokkal kapcsolatban nem csupán a számadatok érdekesek. Sokkal inkább az, hogy a törvény előírásainak megfelelően használják-e azokat.
Eddig az MSZP-ről derült ki, hogy törvényellenesen bérbe adja ingatlanjainak egy részét. Ők többnyire arra hivatkoznak, hogy csupán "üzemeltetési szerződést" kötöttek cégekkel, vállalkozásokkal, politikai szervezetekkel. Csakhogy a törvény még az ingyenes bérbe adást is tiltja.

Csintalan Sándor a Napkeltében, 1995. július 26-án azt mondta: "tény az, hogy van számos olyan eszközünk, amelyekre kötünk megállapodásokat, annak érdekében, hogy a párt különböző szervezeteinek működési költségeit fedezni tudjuk. A pártok finanszírozása megoldatlan probléma, ezért ezek a szervezetek a jog adta kereteken belül próbálnak levegőhöz jutni. Lehet ezt úgy is mondani, hogy mi kihasználjuk a joghézagot." (forrás: Magyar Hírlap)

Nos, joghézagról ugyan szó sincs, hiszen a törvény egyértelmű, az azonban igaz, hogy nem tartalmaz szankciókat.

Talán ezért akadályozta meg az MSZP és az SZDSZ az elmúlt ciklusban, hogy az összes párt ingatlanügyeit vizsgáló parlamenti bizottság álljon fel.

Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.20 0 0 16
Sajna, nem ismerem (soha nem érdekelt).
Előzmény: Trebitsch (15)
Trebitsch Creative Commons License 2000.01.20 0 0 15
OK, sorry, Pásztörperc kartács, elkerülte a figyelmemet a lényeg, hogy ez az összesítés nem teljes.
Viszont a teljes összesítés adatait se ismerem, a változatosság kedvéért. Tudnál számokat mondani? (Lyó, tudom, 1, 2, 3. Nem olyat... :)
Előzmény: Pásztörperc (12)
PuPu Creative Commons License 2000.01.20 0 0 14
Ez is csak a szokásos műsor:
-ha nekünk van székházügyünk, majd csinálunk nektek is...
:O)
GLászló Creative Commons License 2000.01.20 0 0 13
Készült, persze. Számtalanszor le lett írva, a fiúk azonban azt az álláspontot képviselik, hogy az nem érdekes, mi a parlamentben csak állami ügyekkel foglalkozunk. A Napi M. pedig küldetést teljesít - akarom mondani szokása szerint túlteljesít.
Előzmény: eomer (11)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.20 0 0 12
Kedves Trebi!

No, akkor sokad*: 1989-ben mexűnt az állampárt. Lett neki jogutódja: a Maszop. Ezt kötelezték arra, hogy számoljon el az állampárt vagyonával (lásd: 4 igen). Ennek keretében, egyebek között, lajstromba vették az állampárt összes ingatlanát. Valamennyi a Kincstári Vagyonkezelő tulajdonába került. Az ebben az időben regnáló Németh-kormány jelentős (és sikeres) nyomásának 6ására a Maszop a nagy többség (80–90 %) használatáról lemondott. Ezeket a KVSZ átadta az önkormányzatoknak, és AZOK adták ki ezeket a frissiben alakult, legkülönfélébb típusú szervezeteknek (főleg a pártoknak, de nem csak). Az MSZP által használt ingatlanok viszont továbbra is az állam (KVSZ) tulajdonában maradtak. Azóta ezek közül is került házikó más szervezethez: A Maszop 55 000 fővel alakult; jelenlegi tagsága 30 000 körül van: a viskók 1 részét nem tudta fenntartani és leadta. Ezeket a KVSZ már nem passzolta át az önkorm.-oknak, hanem maga jelölte ki az új használót. Tehát: minden olyan összesítés, ami csak az ilyen tulajdonú ingatlanokat veszi figyelembe, szükségképp torz képet mutat — gyaníthatóan szándékosan.

Előzmény: Trebitsch (9)
eomer Creative Commons License 2000.01.20 0 0 11
Készült valaha valamilyen publikus kimutatás arról, hogy a pártok összesen hány és mekkora alapterületű ingatlant birtokolnak, vagy használnak ingyenesen? Tekintet nélkül arra, hogy az ingyenesen használt ingatlanok kinek a tulajdonát képezik? Mert akkor látnánk tisztán. Ez így nekem most egy rosszindulatú Napimao-csúsztatásnak tűnik...
Előzmény: GLászló (5)
GLászló Creative Commons License 2000.01.20 0 0 10
Bocs kartács, de nem értelek. Megfogalmaznád-e a kérdést úgy is, hogy érthető legyen számomra? Esetleg megkérnélek, hogy előtte olvasd el a Pásztörpercet helyettesítő beírásomat is.
Előzmény: Trebitsch (7)
Trebitsch Creative Commons License 2000.01.20 0 0 9
Helyesbítek: ez se így van, a párttagok nem mindegyike dolgozik ott. Akkor jogos, ha a pártapparátus kilencszer akkora, mint a többieknek együtvéve, és indokoltan akkora, nem felduzzasztott.
Pásztörperc kartács...???
Előzmény: Trebitsch (7)
GLászló Creative Commons License 2000.01.20 0 0 8
Semmiség, az ember ennyit elvárhat a főnökétől.
Előzmény: Pásztörperc (6)
Trebitsch Creative Commons License 2000.01.20 0 0 7
GLászló kartács,

azér ez nem egészen világos számomra. Mennyiben érdekes az, hogy kitől kap valaki ingyenes használatra ingatlant? Nem mindegy? Kapta, használja, másik kérdés, hogy jár-e neki ennyi.

Az én kis buta agyvelőm asszongya, hogy (90% alapterület) abban az esetben igen, ha a cociknak éppen kilencszer annyi párttagjuk van, mint az összes többi pártnak együtvéve.
Csak azt nem tudom, hogy ez így van-e.

Előzmény: GLászló (5)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.20 0 0 6
Köszönöm, Kedves Főnököm!
Bingo!
Előzmény: GLászló (5)
GLászló Creative Commons License 2000.01.20 0 0 5
Bingo. A dolog Pásztörperc magyarázata nélkül is így van. A szocik állami ingatlanokat használnak és ennek kiegyenlítéseképpen a többiek önkormányzatit. A dolog - ahogy a klasszikus bonmot tartja - "történelmileg így alakult". Ha a kettőt összevetik, akkor kiderül, hogy a pártok használatában lévő ingatlanok nincsenek aránytalan eloszlásban. Ezt már annyiszor elmondták, de mindegy.
Előzmény: eomer (4)
eomer Creative Commons License 2000.01.20 0 0 4
Majd jön Pásztörperc és jól elmagyarázza, hogy mi a helyzet a pártok által használt ingatlanokkal. Gyanúm szerint kiderül belőle, hogy az ingatlanok jó része nem állami, hanem önkormányzati tulajdonú, és az ingyenes használatra sem vennék mérget. Persze, lehet, hogy a cikk az utolsó betűig igaz. És? Akkor mi van?

Erősen emlékeztete ez az ingatlanmizéria a MÁV szakszervezetekel szembeni taktikájára. Anyagi ellehetetlenítésre játszanak ők is. MInt a tulajdonosuk, ahogy a mellékelt ábra mutatja. Veszélyes taktika. Nagyon visszaüthet 2002- ben. De ez már legyen a fiúk gondja.

Előzmény: aggályos (-)
frett Creative Commons License 2000.01.20 0 0 3
Aztán az se lenne rossz, ha a statisztika végén az is fel lenne tüntetve, hogy mi köze a négyzetméternek a pártagok számához.
Előzmény: Antisystem (0)
Antisystem Creative Commons License 2000.01.20 0 0 2
"2.Ha törvénykezésünk arról fog szólni, hogy..." miért, másra is képesek ? Komolyan mondom, nekem ezekről a pártokról a tetem körül acsarkodó hiénák jutnak az eszembe.

Valaki igazán megmondhatná nekik, hogy az áldozat - ha nehezen is - még él! :-)

ÜdV

Előzmény: aggályos (1)
aggályos Creative Commons License 2000.01.20 0 0 1
Khm
1.kösz,
2.Ha törvénykezésünk arról fog szólni, hogy visszamenőleg osszogassunk-fosszogassunk, akkor erőteljes léptekkel nyomolunk a jövő?felé :((

válaszul majd a maszoposok is resetelik a narancsukat vesztett fiukat

bejön a 0 típusú játszma ....:(

Előzmény: Antisystem (0)
Antisystem Creative Commons License 2000.01.20 0 0 0
Nem lenne 0 egy olyan statisztikát olvasni, ahol a pártok aktív tagjainak létszáma is fel van tüntetve, mert hát csak-csak ennek van leginkább köze a helyszükséglethez.

ÜdV

Előzmény: aggályos (-)
aggályos Creative Commons License 2000.01.20 0 0 topiknyitó
És akkor mi van ?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A szocialistáké a pártingatlanok 79 százaléka

A Miniszterelnöki Hivatalban (MeH) elkészült a pártok által ingyenesen használt állami tulajdonú ingatlanokról szóló összesítés. Eszerint a 434 ingatlan 79 százalékát az MSZP használja. Még nagyobb az aránytalanság az ingatlanterületek használatának tekintetében, ugyanis a szocialista párt a mintegy 96 ezer négyzetméternyi terület 90 százalékát kapta ingyenes használatba. A politikai pártok többsége felülvizsgálatot és törvénymódosítást szorgalmaz, véleményük szerint ma már semmi sem indokolja az MSZP kivételes helyzetét.

A MeH felmérése szerint az MSZP majdnem négyszer annyi állami ingatlant használ ingyenesen, mint a Fidesz, az FKGP, az MDF, az SZDSZ és a KDNP együttvéve. A szocialista párt 342 állami tulajdonú ingatlant, illetve ingatlanrészt használ ingyenesen, míg az FKGP 26-ot, az MDF 20-at, az SZDSZ 17-et, a KDNP 15-öt, a Fidesz pedig 14-et. Mindez azt jelenti, hogy az MSZP az ingatlanok 79 százalékát, az FKGP hat, az MDF öt, az SZDSZ négy, a KDNP és a Fidesz 3-3 százalékát használja.
Amennyiben a területi arányokat vizsgáljuk, a különbség még szembetűnőbb. A MeH összefoglalója alapján kiderül, hogy az MSZP az összes terület - 96 632 négyzetméter - kilencven százalékát (mintegy 86 ezer négyzetméter) használja, míg az FKGP és az SZDSZ három-három, az MDF kettő, a Fidesz és a KDNP egy-egy százalékát.
Budapesten a Fidesz három, az FKGP 12, a KDNP öt, az MDF egy, az MSZP 40, az SZDSZ pedig négy ingatlanra, illetve ingatlanrészre szerzett ingyenes használati jogot. Megyei szinten a Fidesz 11, az FKGP 14, a KDNP tíz, az MDF 19, az MSZP 302, az SZDSZ pedig 13 ingatlanra kapott használati jogot.

Bővebben a Napi Magyarországban

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!