Keresés

Részletes keresés

treff7es Creative Commons License 2000.01.29 0 0 32
" Tahó, te king

Milliót vagy semmit

Már a Mindent vagy semmit idején érezhető volt, hogy ez a műsor túl intellektuális a családi tévé nézőinek, akik nagyjából és egészében olyan bunkók, mint a sárga tányér. Szerencsére a TV 2 elkészítette a műsor lebutított változatát, Vágó Istvánt - nos, nem egészen önként - lecserélte a méretkompatibilis, de műveltségileg cselendzsd Klausmann Viktorra, a kérdéseket pedig hozzáigazította a tapló magyar színvonalhoz, azaz százezerért annyit kérdeznek, mint a Kenyér- és egyéb Péksütemény-ipari Szakközépiskolában a hármas érettségihez.

Céltudatos, de értelmezhető módon a versenyzőket is sikerült kiválogatni a feladathoz, két férfi és egy nő, akik közül a közelebbről meg nem nevezett nemű azonnal rácsap a bigyóra, hogy miszerint: "Föltámadott a tenger, a népek tengere" - kérdésre a válasz:

- Ady Endre.

Anyád, te szerencsétlen, alulinformált, leselejtezett mosónő, te leszázalékolt, béna hangyász. A válasz: Arany János.

Ilyen ez a Vágó István utáni, szelleminek nevezett vetélkedő, ahol minden senki óriás lehet, nyalhatja fel a pénzt, viheti haza. Mi pedig csak úgy csendben elgondolkozhatunk azon, hogy dorindó.

Ez van, a család tévéje nem tűri meg a 80 IQ feletti próbákat, mert a család tahó, veri a gyereket, az asszonyt, a lécet, de nézi a tévét, és benne főleg a neki szóló vetélkedőket, ahol a százezer forintos kérdés Petőfi keresztneve, de megadva a három verzió, miszerint:

a) Béla

b) Sára

c) Monokultúra

És amennyiben egyik sem sejlik fel az általános iskola ködéből meg az azt követő gyámolatlan évtizedekből, még mindig ott a lehetőség kifarolni betlire.

- dep -

TV 2, péntek, szombat, vasárnap "
[MaNcs, X. évf. 04. szám]

gecko Creative Commons License 2000.01.29 0 0 31
off
frodo semmi gondom nem lenne a keppel ha nem engedely nelkul linkelned be de egy engedely kerest nem olvastam miszerint bandikaa berakhatom a kepedet a honlapodrol???
vagy esetleg emailt kuldtel neki???

ez szvsz nem volt valami etikus ha valakit erdekel az majd megnezi a honlapot

on

Előzmény: frodo (8)
tokai.istvan Creative Commons License 2000.01.29 0 0 30
Gyerekek!

Várjuk meg a műsort és azután fikázzunk! Egyébként mikortól kezdődik? A tv2 egy az egyben majmolja a MVS-t, nem szép dolog! Viktor nem kellene oda!

harapiri Creative Commons License 2000.01.28 0 0 29
hölgyeim és uraim,

nade komolyan. Van olyan, hogy átverés ebben a ker.médiákokban? Ha valakit, akkor minket vernek át, mert nekünk tök mindegy, hogy az adott "sztár" hol kukkol, úgyis a távirányítón a kezünk és oda lavírozunk, ahol éppen nem lipoizé meg pempörsz dúl.

A vágó meg keressen annyit amennyit. Amennyit itt (meg máshol) kap, azért megérdemli. Belegontoltál, hogy mit jelent "élni" ebben a kib.szott zanzában? Ma kiskegyed, holnap dörmögő dömötör. És bármikor rádcsenget a zalai táltos hírnöke, hogy csak veled egy méjinerlyú !

Mennyit is mondtál? 2 milla?

Majd ha fagy Creative Commons License 2000.01.27 0 0 28
Kedves C.Greg!
Speciel ebben nincs igazad, mert a kérdések - én úgy vettem észre - vegyesen jönnek. Hol könnyebbek, hol nehezebbek és még nem is kifejezetten a pontértékeknek megfelelően. Egy tény: jóval egyszerűbbek, mint régen, de legalább most már nem csak az egyetemi tanárok játszhatnak. Az pedig, hogy a végén a kérdés nehéz, hát azt gondolom elővenném a tv-m mellett tartott kisbaltámat, ha "Hány lába van a lónak" tipusú kérdéssel vihetnék el a millákat.
No csak ennyi.
Csá!
Előzmény: cyber.greg (27)
cyber.greg Creative Commons License 2000.01.27 0 0 27
Akkor még egy észrevétel.
Szerintem az új MVS a Százbólegyre hasonlít, vagyis végig tök primitív kérdések, majd a végső nagypénznél meg valami iszonyat nehéz.
ipanema Creative Commons License 2000.01.27 0 0 26
Kedves Kinga, hogy mi mennyire egyet értünk!...
Előzmény: KingaLany (24)
Majd ha fagy Creative Commons License 2000.01.27 0 0 25
Nos nem a fikázás végett - hiszen nem láttuk még az új "show-t" - de ez az új játék nem más, mint Rózsagyuri egykori Kapcsoltamja, telefonálók helyett valódi játékosokkal, legalább is, ha az eredeti verziót valósítja meg az RTL.
Előzmény: Bölcs (23)
KingaLany Creative Commons License 2000.01.26 0 0 24
Moso, mifele ismerosod dolgozik odabenn a tv2-nel? ha igaz, hogy ezen a par szazezren vitazott, az nagyon ego.

es a fender-es basszusgitaros baratunkkal egyetertek, miszerint is, amint azt Freinreisz bebizonyitotta, Vago egyszeruen nem tud zenelni. profi szinten legalabb is nem. hobbinak elmegy, de ezzel nevetseges zenekart csinalni. en a magam reszerol nem szeretem amugy sem a Favagokat, de azt nem hittem volna, hogy itt is a penz vezerelte Vagot.

pedig ez a Kesz atveresben nagyon kiderult: "gyerekek, felemeltelek titeket, nepszeruve tettelek benneteket" - jatszotta Vago az agyat a kandi kameraba, kozben o a csapat egyetlen nem profi, es egyebkent is a legkepzetlenebb hangu, legfakezubb gitarosa. es most mar ertem, miert kellet, hogy az egyuttes neve is kapcsolatban legyen Vagoval...

szememben nagyobbat zuhant, mint Fridi, aki szinten visszaivelt a beka segge ala az utobbi idoben...

Előzmény: Mosó (22)
Bölcs Creative Commons License 2000.01.26 0 0 23
Kit érdekel, hogy mennyit keres egy adott tévés-személyiség, ha a műsorát sokan nézik, akkor sok a reklámbevétel. Erről szól a fáma.
Nem szerencsés előre fikázni egy új műsort, amit még nem is láttunk. (a tengerentúlon elképesztő gyorsasággal hihetetlen nézettségre tett szert. lásd HVG kb egy hónappal ezelőtti száma.
Előzmény: Mosó (22)
Mosó Creative Commons License 2000.01.26 0 0 22
Az az igazság, hogy a Vágó az egyik legpénzéhesebb televíziós személyiség (ezt insider-info-ból tudom), és ráadásul hihetelenül garasoskodó.
Hát igen..., a látszat néha csal. Persze, amikor átment az RTL-hez, a szokásos bullshit-et nyomatta, hogy "új szakmai kihívások vonzottak", meg "az RTL-nél sokkal nagyobb szabadságot kapok", stb. Természetesen, az sem volt igaz, hogy meg akarták volna szűntetni a Mindent vagy semmit (maximum csak át akarták volna alakítani).

Eközben a háttérben néhány százezerről vitázott. A TV2-től eddig havi kb. 2 misit akasztott le, ezután néhány százezerrel többet fog az RTL-től. Erről szólt az átmenése, és semmi másról.
Úgyhogy nagyon megérdemelné, ha egyszer már komolyan pofára esne.

Persze, amit mondtam, az mitsem von le a Vágó szakmai kvalitásaiból (a maga műfajában a legjobb).

Üdv mindenkinek.

naboo Creative Commons License 2000.01.26 0 0 21
Vágó- Stahl pusz-pusz egymást.......:-)
fújj, ronda pletykások.......
Előzmény: Episode1 (20)
Episode1 Creative Commons License 2000.01.26 0 0 20
off on

Bocsanat, ebbol kimaradtam. Mit jelent az hogy megkapta mindenki Juditkajat?!

off off

Előzmény: MacPhisto (14)
Qqberci Creative Commons License 2000.01.26 0 0 19
Ezekkel a viktorokkal mindig csak a baj van...
ipanema Creative Commons License 2000.01.25 0 0 18
Nagyon egyetértek Kingaval. Ha (zsebre)Vágó úr elolvasta a Heti7 topicot, rájöhetett már abból is, hogyan változott meg a közönség viszonyulása iránta. Hogyan vált egy nagyon szimpatikus, közkedvelt, nyelvművelő, művelt úriemberből egy törtető, mindenbe belekotnyeleskedő, sztároskodó, ellensznvet kiváltó pasassá."Mindeki el kezd előbb utóbb foglalkozni azzal, amihez nem ért" tartja a mondás. Vágó úrnak nem volt elég a 680 műsor vezetése (egy kis költői túlzás) a TV2-n, de még többet akart. Én speciel, mint évtizedeken át aktivan játszó basszusgitárost azt is keserűen fogadtam, hogy ime belekotnyeleskedett ebbe a szakmába is, mintegy degradálva a hivatást. "Maradj a kaptafánál" - én is megmaradtam a jó öreg Fenderemnél és nem akarok beleavatkozni mások becsületes munkájába, igy a műsorvezetésbe sem.
Tragikomikus és tanulságos az ő esete!
A Mindent vagy semmit műsor azonban vele sokkal jobb volt, úgy volt az igazi.A Viktor túl bunkó egy műveltségi vetélkedőhöz.
bowler Creative Commons License 2000.01.25 0 0 17
Na, nehogy már egy vetélkedő műsor legyen...!

Amikor elindult a Mindent vagy semmit (még anno az MTV-n), akkor néztem jó pár héten keresztül folyamatosan, de ráuntam. Az, hogy (majdnem) minden adásban új kérdések vannak még nem elég ahhoz, hogy fél órát ott üljek előtte. Múlt pénteken megnéztem a viktorosított változatot is, de ebből már egy is elég volt - nem azért mert a Viktor annyival rosszabb, mint a Vágó (bár kétségtelen, hogy nem ugyanaz a "fíling"), de semmi olyan érdemleges változást nem eszközöltek benne, ami miatt érdemes lenne több időt pazarolni rá. A félreértések elkerülése végett megjegyzem: minden vetélkedőről hasonló lesújtó véleményem van, és valószínűleg az ertéelesített Vágót is csak egyszer fogom megnézni.

Persze láttam már olyan tévés vetélkedő műsort, amit nem tudtam könnyen megunni, de olyat Magyarországon soha nem fognak csinálni - túl kicsi hozzá a piac, egy ilyen show pedig nem olcsó mulatság.

Na, ennek abszolút semmi köze az eredeti témához, szóval bocs az offért.

Constn Creative Commons License 2000.01.25 0 0 16
Nem nagyon van min csodálkozni, az üzlet az üzlet...
De ezzel a Nyálgéppel teljesen tönkreteszik a TV2 egyetlen nézhető műsorát. :(
KingaLany Creative Commons License 2000.01.25 0 0 15
egyetertek :) tomikaval.

nekem evekig Vago nagyon szimpi volt. aztan tavaly minden megvaltozott. bekepzelt lett, ez nagyon szepen latszott a Kesz atveres show-beli szivatasakor is. ha ot atvertek, o is ugyanugy atver mindenkit, bizony, ot is csak a penz hajtja...

Előzmény: thomyka (13)
MacPhisto Creative Commons License 2000.01.25 0 0 14
Belső forrásból úgy tudom, hogy ötödik István 100 millert markolt fel a tv2 indulása óta.Engem nem verne át az MTM?
Egyébként még ő az aki leginkább megérdemli ezt a Biopontól, és megkapta bónusznak mindenki Juditkáját is.
thomyka Creative Commons License 2000.01.25 0 0 13
Azért talán előbb kérdezd meg a Vágó bubit, hogy hány millióval ígért többet neki az RTLKlub, ha átmegy hozzájuk. Ne félj ez a szemét kereskedelmi média már csak ilyen. És egyet ne felejts el, hogy a Vágó bubi főállású alkalmazott volt a MTM Kommunikációnál, és csak akkor ment el, amikor előbb áttette magát vállalkozásba. Lehet, hogy Krisztus urunk bocskora sem lenne ellég neki?
Előzmény: cyber.greg (-)
davids Creative Commons License 2000.01.25 0 0 12
Viktor nem kellene a műsorba! Vágó kellene oda!!!!!

Amúgy jó műsor.

KukacAV Creative Commons License 2000.01.25 0 0 11
Uramisten! Viktor egy _műveltségi_ vetélkedőben??? Őrület.
Amúgy örülök, hogy Vágó eljött onnét, így most már semmi okom arra, hogy nézzem a TV2-t. Persze nem én veszem a mosóport sem...
fej Creative Commons License 2000.01.25 0 0 10
Na és akkor mi va? Holló hollónak ... Emlékezzetek a Régi Szép Időkben volt A MAGYAR TV. Ezt aztán a médiatörvény megszületése után szép lassan szétlopták fizikailag és átvitt értelemben is.Komplett müsorokat ,stábokat, alkotoműhelyeket, irodákat szippantottak fel a kereskedelmik, akik egyébként már megalakulásuk óta egymást is püfölik.Legalábbis a nyilvánosság előtt, mert ha valaki veszi a fáradságot érdekes összefonódásokat találhat a tulajdonosi körök "családfáiban".Forrás: ORTThez benyujtott pályázati anyagok...).Még várnak ránk szép napok: RTL kontra IRISZ (gyengébbek kedvéért a pályázaton vesztes..)MTV RT. kontra TV2, TV2 kontra RTL és igy tovább....A lényeg beszélnek róluk, igy többen kapcsolnak rá, így nő a nézettsér (hála az ezt mérő cég "kimutatásainak"... .egyébként nem vettétek észre, hogy itt kis hazánkban kb. 25millióan nézünk egyszerre tv-t de ez egy másik sztori...) így a reklámoztatóknak jobban el tudják adni magukat. EZ A LÉNYEG! Az összes többi le van....Bocs egy kicsit kiömlött ez most. Na csá.
frodo Creative Commons License 2000.01.20 0 0 8
Ez bandikaa.
cyber.greg Creative Commons License 2000.01.19 0 0 7
És amúgy beintegrálták a Dáridóba.

Pedig mikor még a Királyi Tévén ment a Mindentvagy, már akkor is az MTM-nél készült, és a Vágó már ott őslakosnak számított.

Piszkos Fred Creative Commons License 2000.01.19 0 0 6
El tudom kepzelni. A legnehezebb kerdes biztos az lesz, hogy hany Bela elozte meg a tronon negyedik Belat. :-)
Előzmény: cyber.greg (5)
cyber.greg Creative Commons License 2000.01.19 0 0 5
Hát hogy a Klausmann Viktor vezeti majd. Tudod, a Szerencsekerékből.
Előzmény: bandikaa (3)
bandikaa Creative Commons License 2000.01.19 0 0 4
bocs, a linket eltoltam
A Weblapom
bandikaa Creative Commons License 2000.01.19 0 0 3
HI!

Mostanában nem igazán nézek tvt...
de a mindentvagyot szerettem...

mi is ez a "viktorosítás"?????????

üdv
bandikaa
A weblapom

icecube Creative Commons License 2000.01.19 0 0 2
Nem is tudom miért vagy ezen felháborodva,
ilyen a televíziózás.

Nyilván valamilyen konfliktus van a háttérben.

ice

Előzmény: cyber.greg (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!