Keresés

Részletes keresés

vendel vandál Creative Commons License 2012.05.23 0 0 277

Automata törvénygyártósorral a háta mögött?

Ugyan!

Előzmény: arnys (276)
arnys Creative Commons License 2012.05.23 0 0 276

Törvénytelen lesz a kormánya.

Előzmény: vendel vandál (275)
vendel vandál Creative Commons License 2012.05.23 0 0 275

Tulajdonképpen csak Orbán Viktor fog szavazni, mert ő tudja majd egyedül hol, mikor és milyen feltételek mellett lehet regisztrálni.

Előzmény: arnys (273)
arnys Creative Commons License 2012.05.23 0 0 274

ellenzékiek

Előzmény: arnys (273)
arnys Creative Commons License 2012.05.23 0 0 273

Akkor csak a legtudatosabb elenzékiek fognak elmenni regisztrálni, és a Fidesz kiesik a parlamentből.

Előzmény: vendel vandál (272)
vendel vandál Creative Commons License 2012.05.23 0 0 272

S mi van akkor, ha mondjuk nehézkes, nyögvenyelős lesz a regisztáció? Mondjuk Budapestieknek Miskolcon napközben 10-12 óráig egy kis garázsirodában ahol 1 fő foglalkozik vele papír alapon, 10 oldalas kérelem pontos ellenőrzése után?

:-)

korieander Creative Commons License 2012.05.23 0 0 271

"Még senki nem magyarázta el nekem, hogy mi a regisztráció veszélye."

magyarázd el: mi az értelme? 

vagy ha tovább csökken viktorék támogatottsága akkor a regisztrációhoz is szükség lesz egy előzetes regisztrációra?

Előzmény: podhorsky (262)
Augustine Creative Commons License 2012.05.23 0 0 265

Aztán miért is olyan jó az az értelmi? Abból, hogy valaki mondjuk százszor okosabb, mint te vagy én, nem következik, hogy a javunkat akarja. Pl: Egy 140-es IQ-jú hazárulóval nem vagyunk kisegítve... A húgyagyú meg véletlenül eltalálhatja a helyeset.

Előzmény: Törölt nick (250)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.05.23 0 0 264

Egy regisztáció kb. annyi, mint egy szavazás. Mondjuk nem kell hozzá bizottság, hanem elég egy ügyintéző. És nyilván a polgármesteri hivatalnak akkor a szükséges időben az emberek munkaidején kivül is nyitva kell tartania.

Előzmény: podhorsky (262)
podhorsky Creative Commons License 2012.05.23 0 0 262

Még senki nem magyarázta el nekem, hogy mi a regisztráció veszélye. Gondolom, aki szavazni akar, annak a kipostázott szavazólapjával be kell ballagni a polgármesteri hivatalba, ott beikszelik a listán, és kész.

Azoknak macera ez, akik nem ott laknak ahol szavaznak. Én pl.

Előzmény: Törölt nick (260)
paranormális Creative Commons License 2012.05.23 0 0 257

A demokrácia lényege, hogy a választott képviselők nem vizsgálhatják a választóik húgyagyúságát, míg a választók a választottaikét igen.

Nyilvánvaló, hogy halvány fingotok sincs a demokráciáról... :-DDD

Előzmény: Törölt nick (254)
karesz2 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 255

Írtok ám, miközben nem veszitek észre, a mattot húzzuk bemagunknak.

A vadbarmokat a parlamentből kell kitiltani. Az nem a választópolgárok bűne (eddig) hogy becsapták Őket.

paranormális Creative Commons License 2012.05.22 0 0 253

"Húgyagyúak ne szavazhassanak ország ügyeiben."

De erről ne dönthessenek húgyagyú országgyűlési képviselők... :-DDD

Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.05.22 0 0 251

Eggyel kevesebb gondod lesz. :-)

podhorsky Creative Commons License 2012.05.22 0 0 249

Akkor Selmeczi Gabriellával mi lesz?

Előzmény: paranormális (248)
paranormális Creative Commons License 2012.05.22 0 0 248

A Fideszben felmerült a "vadbarmok" kizárása a voksolásról

A kormányerők intellektuális cenzusról beszélnek Gulyás Gergely egy a Political Capital által rendezett konferencián a múlt héten szükségtelennek nevezte, bár tudott érvelni mellette, hogy a választójogi törvényt kidolgozó Áder János tavaly nyíltan utalt rá: nemcsak a külhoni magyarok, illetve a kisebbségek kapcsán, hanem a magyarországi választóknál is bevezethetik az előzetes regisztráció intézményét.

(nol.hu)

lujo2 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 245

Támogatom, de le leszel hurrogva. Sajnos.

Előzmény: pucros (244)
pucros Creative Commons License 2011.01.19 0 0 244

Mi lenne, ha (országos) választáskor, népszavazáskor stb. fizetni kellene egy meghatározott összeget, mondjuk legyen egy ogy. választás 2000.- Ft, egy népszavazás 500 ft per kérdés körül méretfüggően. A lényeg, hogy olyan összeg legyen, amit akár italra is lehet költeni.

Az adott évről szóló adóbevallásban viszont szó nélkül levonnák az azévi összes ilyen aktus árát az adóból, akár élt szavazati jogával az állampolgár, akár nem.

Tehát akinek fontos, az szavaz, a többi meg akár le is ihatja magát az árából. Persze ez így csak azokra igaz, akik legalább ennyi adót fizetnek, a többinek nettó kiadást jelentene szavazni. Ők eldönthetik, hogy bár közterhet nem viselnek, némi díj fejében akarnak-e mégis beleszólni a közügyekbe.

Ezzel így nagyjából "kiösztönözzük" a rendszerből azokat, akik az olcsó demagógiára fogékonyak, és egy kicsit kedvezünk az adófizetőknek is.

Mi lenne? Milyen visszaélésekre nyílna lehetőség? Hogyan változna a politikai kommunikáció?

flugi Creative Commons License 2008.03.25 0 0 243
az erkölcsi kérdés sosem objektív. Ennyi. Ezért aztán alkalmatlan arra, amiről itt szó van.
Előzmény: Hozzászól, ó! (242)
Hozzászól, ó! Creative Commons License 2008.03.17 0 0 242
Na és mitől nem olyan objektív példa, csak úgy zárójelben? Vagy ezt csak úgy idebiggyesztetted úgy nevelő szándékkal? :D
Előzmény: flugi (241)
flugi Creative Commons License 2008.03.12 0 0 241
a seregben van egy olyan eljárás, amikor a tábornokok kitalálják a parancsot, akkor behívnak egy tökátlagos tisztet, odaadják neki a parancsot, és megkérik, hogy olvassa el, és mondja el, hogy mit csinálna. Néha megkérdezik, hogy "és ha ott egy erdő?" vagy ilyesmi. Végeznek, a tisztet elengedik, és ha a tiszt hülyeséget akart csinálni, akkor átírják a parancsot, mert félreérthető volt.

A népszavazási kérdéseket sajnos nem eresztik át ilyen szűrőkön.

(mondjuk a NATO és az erkölcsi hovatartozás nem túl objektív példa, de nagyrészt egyetértünk)
Előzmény: Hozzászól, ó! (240)
Hozzászól, ó! Creative Commons License 2008.03.12 0 0 240
Nem tartom hülyeségnek természetesen azt se, ha az adott kérdésben tesznek föl kérdéseket. Az EU belépés kapcsán sokaktól kérdeztem, hogy tudják-e, miről szavaznak. De persze nagy részük nem tudta, a legtöbb csak annyit tudott mekegni, hogy "hát eltörlik a határokat ezér kell" de semmi egyéb. Ja, meg közös pénz (csak győzzük kivárni).
Az, hogy mennyiben változik mondjuk a mi státuszunk, mint EU-állampolgárok, mit jelent egy ország életében, hogy az ország valamilyen szinten elveszíti az önállóságát, nos, erről egyetlen szót se hallottam, pedig valóban, jogos a kérdés.
A visszakérdezésre mindig csak azt tudtam mondani, hogy én bizony nem voltam szavazni, mert nem láttam előnyét és hátrányát tisztán, nem kaptam elég felvilágosítást, nem értek hozzá és jogász barátaimtól se kérdeztem erről semmit és amúgy nem is mondott senki semmit. A média a szokásos propagandát nyomta, aminek se füle, se farka.
Ellenőrző kérdések tényleg kellenének. Mit jelent a NATO-tagságunk? Kikkel leszünk egy oldalon és mit jelent ez anyagilag? És erkölcsileg? Kikkel fogunk emiatt szembenállni majd? Nem lett volna rossz...
Előzmény: flugi (239)
flugi Creative Commons License 2008.03.11 0 0 239
mindenki jogosan állampolgár, ezt nem kell vizsgálni. Azt kell vizsgálni, hogy a szavazatának jelentésével tisztában van-e.
Előzmény: Hozzászól, ó! (238)
Hozzászól, ó! Creative Commons License 2008.03.11 0 0 238
Akkor élsz állampolgári jogoddal, amikor szavazol, elsősorban. Ekkor teljesen elvárható, ha számot kell adnod arról, pár kérdéses teszt segítségével, hogy te jogosan vagy magyar állampolgár és jogosan szavazol, jogosan élsz állampolgári jogoddal. Nem értem, mi ebben a marhaság.
Előzmény: flugi (237)
flugi Creative Commons License 2008.03.11 0 0 237
ez marhaság. Az államforma meg a közjogi méltóságok és hatásköreik egy bemagolható dolog, aminek a számonkérése semmit sem igazol. A jelképek meg főleg problémásak mert vagy feleslegesen mély a kérdés (például a sávoknak megfelelő folyókat is ki akarnád kérdezni, vagy mi?), vagy dedó, hogy mondjuk válaszd ki a magyar zászlót.

Ez nudli. Semmit nem mond arról, hogy aki szavaz, az tisztában van-e a döntésének a következményével, tehát semmi alapot nem nyújt arra, hogy ez alapján válogassál.
Előzmény: Hozzászól, ó! (236)
Hozzászól, ó! Creative Commons License 2008.03.11 0 0 236
Hogyne tartozna a tárgyhoz? Az ember akkor viselkedik ÁLLAMPOLGÁRKÉNT, amikor pl szavaz. Akkor ÉL azzal, hogy ő ÁLLAMPOLGÁR. Márpedig, ha állampolgár, akkor azzal az jár, hogy illik tudni, miről is szól a magyar állam, az állampolgárság, milyen országban él egyáltalán, stb. Szorosan hozzá tartozik!
Előzmény: flugi (228)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 235
Rosa Citrom Creative Commons License 2008.03.11 0 0 234
Egy kétharmados fidesz szépen módosithatja a választójogi törvényt: müveltségi cenzus - érettségi - ehhez mit szóltok? MSZP kap 3 %-ot...
Linux fan Creative Commons License 2008.03.11 0 0 233
"Velős és józan érv: az általános és titkos választójog mindenkit megillet a demokráciában.

Nézőpont kérdése. A demokrácia kiteljesedése, az ókori Athén idején is csak egy relatíve szűk kör szavazhatott (teljes jogú férfi állampolgár). Nem is volt ezzel semmi baj.
Másik példa: el kell olvasni Shakespeare Coriolanusát, abból elborzasztó módon kiderül, mi történik egy állammal, ha minden lakosa szavazhat.
Előzmény: jakobi (230)
Rosa Citrom Creative Commons License 2008.03.11 0 0 232

És ki ne szavazzon? A totál hülyék? Akkor mi lesz az MSZP-vel? Fuccs a tömegbázisnak...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!