Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

peter2 Creative Commons License 2002.04.07 0 0 126
Re
B.korVette Creative Commons License 2000.04.18 0 0 125
"M1 autópálya 3/4 12 éjjel februárban. Skoda Octavia 1.6 LX. Sebesség 130. A környei leág után éreztem , hogy kicsit csúszik."

M3-as Bp. felé, éjjel kettő, esős idő, 160nál a gázról lelépve, az autó felfutott a vizre(255/50-es kerekek) az volt a szerencsém, hogy három sávom volt.... meg"úsztam"........
Meleg volt..de már én is csak arra gondolok, hogy nem lett a kocsinak semmi baja
(én nem számítok, csak a kocsi!!)

Üdv.:B.korVette

Előzmény: mccheese (123)
Blindmouse Creative Commons License 2000.04.18 0 0 124
Hálás hely.. most meg egy ócska "sport" skoda akart lemondani az elsőbbségéről és elkezdte a mögötte (a sínen) torlódók idegeit felborzolni..

más autóját szívesen letöröm ott de az enyémet nem ha egy mód van rá.. :)))

Előzmény: mccheese (122)
mccheese Creative Commons License 2000.04.17 0 0 123
No akkor én is..

M1 autópálya 3/4 12 éjjel februárban. Skoda Octavia 1.6 LX. Sebesség 130. A környei leág után éreztem , hogy kicsit csúszik. No de mentem már csúszós úton elötte is, nem gond, csak ne kapkodjunk. Uticél Sopron idő szűk, mert hibaelhárítás.
Bábolna előtt egy felüljáró alatt átérve jobbról egy szélfuvallat kb. 45 fokba keresztbefordította a kocsit. Nekem akkor csak az jutott az eszembe, hogy nehogy az árokba menjek. Erős kormányzás balra, majd jobbra, majd balra. Szépen lecsengtem, ahogy kell...
Utána valahogy nem kellett kv-t innom Kapuvárig :o)

Még annyit hozzá, hogy nem fékeztem a manőver közepette, sőt kicsit gyorsabban jöttem ki mint ahogy belementem. A hátam mögött jövő kamion úgy maradt le a "produkció" láttán, hogy öröm volt nézni. :o) (Mosmá röhögök mer túléltem...)

Mcc

mccheese Creative Commons License 2000.04.17 0 0 122
Az egy igen jó hely, én mindíg ott szoktam betétlapot szerezni, ha kell. Ha 10-szer átmész rajta, minimum egy szer összejön. :o)

Mcc

Előzmény: Blindmouse (118)
Gorcsev Creative Commons License 2000.04.17 0 0 121
"Visszamenni persze nem tudott, hiszen egymást érték a kocsik, ... a bal oldali tükrök összecsattantak"
Ilyenjeim nekem is voltak, csak külön-külön... Pár éve, mikor még több jugó/török vendégmunkás mászkált rajtunk keresztül, a környékünkön rendszeresen sok km-es sorok jöttek össze. Baromira rühelltem, mikor a sok paraszt nem bírta kivárni a sorát, és elkezdték előzni a végeláthatatlan -álló!- sort. Elvárták volna, hogy én meneküljek le előlük a padkára... Dafke nem szoktam, hanem szépen mentem velük szembe. Az egyik ilyen surmó úgy +ijedt, hogy kb. 50-nel megpróbált beférni 2 kocsi közti 1 m-es helyre, ami persze nem sikerült :))) No, akkor aztán szépen kikerültem :))
A másik: megyek nagy nyugodtan a szinte üres úton 120-130 körül, 1*csak 1 hosszú balkanyarban látom, hogy a szembejövő kocsi nem bírja bevenni a kanyart -pedig nem jött gyorsan-, jön át az én sávomba! Kijjebb engedtem a kocsit, egész a padkára, de a tükrök összeértek... Mitnemongyak, naná, hogy 1 frissjogsis p#csa vót... A nagyobbik gond az volt, hogy az ajtómban is kiment az üveg :((( Nem volt egy kéjérzés utána a kb. 200 km, ölég hűvösben... (Fájdalomdíjként viszont nyertem az ügyön 40 rongyot :)))
Előzmény: Riff-Raff (120)
Riff-Raff Creative Commons License 2000.04.17 0 0 120
Nekem eddig két életveszélyes helyzetem volt, már mindkettő jónéhány éve. Az egyik a 31-es úton történt Füzesabony és Heves között, éjszaka. Vaksötét út, előttem vagy 200 m-rel ment egy kocsi, és egyszer egy pillanatra úgy láttam, mintha kicsit balra húzódott volna, mintha kikerült volna valamit. De csak egy pillanat volt az egész, ha épp akkor pislogok, talán fel se tűnt volna. Aztán amikor úgy véltem, hogy nagyjából ott vagyok, ahol az előbb ő volt, én is beljebb húzódtam, hátha van ott valami, bár nem láttam semmit. És volt. Egy kivilágítatlan biciklis, de ahogy a nagy könyvben meg van írva, mint egy fekete bringás kéményseprő. De csak akkor vettem észre, amikor már ott volt a kocsi előtt 2 méterrel. Ha nem tűnik fel, hogy ott előttem messze az a kocsi balra húzódik és nem teszek én is így, lazán besegítettem volna az árokba.
A másik itt Szegeden történt, ha valaki járt már erre, bizonyára emlékszik, hogy Szegedről kifelé jövet az 5-ös út a kiskundorozsmai elágazásnál egy nagy ívű jobbkanyarral fordul Budapest felé. Négysávos út, megyek a belső sávban, mellettem a külsőben egy busz. A kanyarban a busz eltakarta a kilátást a kanyar utáni szakaszra, de hát mit törődik ezzel az ember egy négysávos úton? Egészen addig, amíg vége nincs a kanyarnak, és hirtelen szembe jön velem a sávomban ezerrel egy másik kocsi. Mivel a két szembe jövő sáv dugig volt, és neki nem volt kedve várni. Visszamenni persze nem tudott, hiszen egymást érték a kocsik, én se tudtam kitérni előle, mert mellettem a busz. De már egyébként is olyan közel volt és akkora tempóval jött, hogy fékezni sem volt idő, csak arra, hogy mozdítsak egy picit a kormányon és a busz oldalához húzódjak, amennyire lehet. A szembejövő is hasonló manőverrel próbálkozott, úgyhogy sikerült elzúgnunk egymás mellett azzal a kis differenciával, hogy a bal oldali tükrök összecsattantak. A hollywoodi kaszkadőrök se csinálták volna jobban, de azért mi mégis jobbak voltunk, hiszen felkészülés nélkül csináltuk, csak improvizáltunk, ráadásul ingyen. Illetve én improvizáltam, de a szembejövő már akkor számíthatott erre, amikor átjött az én sávomba, úgyhogy enyém a legnagyobb dicsőség. :-(
gbrl Creative Commons License 2000.04.14 0 0 119
hi...ptz!....
szóval a buszos csattt....
a lényege a dolgonak, hogy az látszódjon, hogy: a buszos nem indexelt, majd amikor mögéje értél kb 7-9m-re, kitette az indexet és azonnal elindult. te már nem tudtál megállni, csak annyi időd volt, hogy rálépj a fékre és nyomd..... a busz közben kikanyarodott és a hátulját találtad el. mindez ezért, mert a buszvezető nem győződött meg az elindulás veszélytelenségéről, hiszen azt állította a hogy nem látott téged, pedig ott voltál (a féknyom alapján.....).....
ha ezt eldarálod, kb 95%, hogy nyersz - az 5% az az, hogyha ittas voltál vagy nem volt 100%-os a fék a kocsidon......
......sok sikert hozzá.........
Előzmény: PTZ (86)
Blindmouse Creative Commons License 2000.04.14 0 0 118
Tegnap csak két lamer akarta letörni a kocsim elejét 3 másodpercen belül.. X.Ker. Keresztúri úti vasútiátjáró.. kinntvan a macisajt.. én ugye élnék az elsőbbségemből adódó lehetőséggel de baromira nem akarták megadni.. satufék.. duda.. indulok.. aqrvaanyját a mercis jobbról.. satufék megint.. megint duda.. utána padlógázzal utána.. megelőztem utána 200 méter követési távolságot tartott a figura.. :))

de ugyanitt volt már hogy péntek este egy golfos picsa nem állt meg.. csak akkor éjszaka lévén tudtam büntetni.. reflektor fel mögötte.. komolyan kölcsönkérek egy Dodge RAM-et.. gallytörővel.. és nem fékezek ha nem állnak meg..

zs0lti Creative Commons License 2000.04.14 0 0 117
Ha + még mindig pattog 1-et a két lába közé, a maradékot pedig kezébe + a fenekébe, hogy nehogy eszébe jusson legközelebb autóba szállnia....
Előzmény: pampalini (116)
pampalini Creative Commons License 2000.04.03 0 0 116
Ilyenkor elő a jó kis flóbert, és lyukat lőni a szélvédőbe. Ha meg pattog akkor egyet a lábába is.
GanXstaZolee Creative Commons License 2000.04.02 0 0 115
Semmit, de fasza kis 5 perced volt vazzz :(
Előzmény: 480T (114)
480T Creative Commons License 2000.04.02 0 0 114
Hali,
Haladtam este 9 korul a budai rakparton a Margit-hid -tol a Petofi hi fele. Kb. negyeduton van egy felhajto mindket iranybol. Innen lehet menni az alaguti korforg.-hoz balra vagy a Batthyany ter fele. A rakparti ut enybe balos ivben keruli a felhajtot. 100-al ertem a kerulo kozepehez es levettem a labam a gazrol." megse menjunk itt 100-al...). Na ez volt a szerencsem. Szemben 4 kocsi varakozott a felhajtas lehetosegere varva. Lattak jovok, nem is mozdultak. Mar majdnem odaertem elejuk, amikor egy szemben jovo feher (mint kesobb kiderult : piros ) BMWs ugy dontott nem all be a sorba, hanem "lenduletbol" a varakozokat kikerulve hajt fel a felhajtora. Na epp akkor ertem oda en is. Az egesz olyan gyorsan tortent hogy csak fekezni tudtam es balra rantottam a kormanyt ra a varakozo autokra. Kb 2 centin mult.
Mindket iranybol. A BMW-s meg ezerrel tovabb. Mikor sikerult megallnom, akkor lattam a felhajto tetejen epp fordul be egy piros BMW-s. Feher az a kocsi volt amire rarantottam a kormanyt... Erdekes, ugy latszik, lassu az ember agya, vagy szeme.
Na ezerrel megfordultam a rakparton es usgyi utana, ha nem no akkor meg lehet verni, de nagyon.
Csakhogy, mire felertem az felhajto tetejere, mar nem lattam merre ment: egyenesen es balra az alagut fele vagy balra a Batthyany ter fele.
Ugy tippeltem, a balra es majd elkapom a korforgalomnal. Nem jott be, nem arra ment. Mielott odaer az ut a korforg.-hoz eszrevettem hogy a mellettem halado autonak nincs rendesen becsukva a hatso ajtaja, es egy kiskolok bamul rajta kifele. Lelassitottam, es szoltam a sofornek hogy mia van. Nem ertette ezert le kellett lassitani. Vegre felfogta es megallt.
Kozben a mogottem jovo elkezdett dudalni, villogni, haladjak mar,stb.
Na az alagutban jott a seggembe, meg lattam a tukorbol, mozgott az szaja.En meg nem mertem 50-nel tobbel menni mert hat ugye az elobb majdnem meghaltam, es meg kapkodtam a levegot. Picit gyorsitottam, majd amikor meg mindig a seggem volt felvillantottam a feklampamat. (ABS rulez) Na volt is nagy fekcsikorgas mogottem. Biztam benne hogy kiszall a lampanal, es odajon ugatni, de sajna nem tette.
Ti mit tettetek volna?

Lacka

AtomAnti Creative Commons License 2000.03.27 0 0 113
Uff! Most látom ezt a topicot először pedig má olvasom egy ideje az indexet. Na mindegy!

Történet:
Feb.18. péntek este 8 útán kevéssel. Megyek a Váci úton a belváros felé a Duna Plaza -nál. Végig a Vácin zöldhullám kb 65-70-el mehetek a középső sávban, előttem vagy 2km-en senki. A Fiastyúk u-i lámpánál valami béna pöcsöl a zöldnél, ezt kb. 100 méterről látom. Pöcsölős mögül álló helyzetből, megunva az álldogálást, fekete BMW kivág. Csak az vót a baj, hogy én időközben odaértem. A hüje reflexem meg beleszól és lerántom a kormány jobbra (csak az vót a baj, hogy kicsit túlságosan és nem találtam el a bömöst), a jobbra mellettem jövő Ford Transit, pedig bele az és jobbomba. Mivel Ő volt a nehezebb, az én autóm sérült jobban, a bömös meg se hall se lát padlógázzal elhúz. Tudom, tudom bele kellett vóna menni a bömösbe legalább egy kicsit, na de most má mindegy. Hozzátartozik az is, hogy négy héttel előtte hoztam el a kocsit a szerelőtől teljeskörű karosszéria javítás, telibefújás és összerakás után. A transit látta, hogy mi történt, de mivel a BMW-nek nem vót hátul rendszáma, esélyem sem vót hogy feljelentsem, mer a biztinél úgyis leszartak vóna. Így adhattam egy betétlapot és javíttathattam meg az autót. 150ezer mínusz.

AtomAnti

pampalini Creative Commons License 2000.03.27 0 0 112
Nna, tegnap nekem is volt egy buszos élményem:
Jövök lefelé a moszkva tér felől kivág elém egy sárga busz (volán). Kerekek visítnak (blokkoltak), busz jön tovább. Lefékez, be a vészvillogó, anyázok rendületlenül...

A rendszám: DZA-397, Ikarusz, mint már említettem volános.

Lehet, hogy veszek egy jó kis 9mm-es berettát, és minden ilyen kedves, rendes buszvezető gumijait kilövöm. Elegem van az ilyen faszfejekből, akik azt hiszik, hogy övék a város.

Most csak ennyi...

prb Creative Commons License 2000.02.29 0 0 111
fargó

Mit csináltál volna ha ez a viszketeg pöcs belédszáll. Egy 150 lóerővel gyengébb autóhoz jóval gyengébb féket adnak. Kiszállsz és betétlapot kérsz miután balesetet okoztál?

Előzmény: fargo (32)
pampalini Creative Commons License 2000.02.22 0 0 110
Valami lemaradt a Csata utcás - hozzászólásból: Oda nem tudsz szemből behajtani. Ugyanis a Csata ucca egy idő utát elágazik és a leágazó utca is egyirányú. Tehát a Lehel útról is behajtani tilosba futsz és a R-K körútról is...
pampalini Creative Commons License 2000.02.22 0 0 109
Rendőrsztori: Szombaton jövünk haza a dizsiből, a haverommal, jó kis 18 éves Warturggal. Egyszercsak beferol elénk egy ford kisbusz oldalán RENDŐRSÉG felirattal. Kommandósok ki. Szálljunk ki, kéz a kocsira. Motozás, stb... Kérdések: Honnan jöttek, mit ittak, stb... Válaszok: Most megyünk haza a dizsiből. Hát csak a szokásosat ittuk... -Fújja meg a szondát! (semmit sem mutatott, mivel a szokásos pia a 1/2 liter valamilyen szénsavas dolog). Átkutatták a kocsit, stb, aztán elengedtek...

GanXstaZolee Creative Commons License 2000.02.11 0 0 108
Nama sikerült majdnem legyalultattni a kocsi bal oldalát...

12 ker, böszörményi út, mindkét oldalon parkoló autók, szembe jön busz én rendessen a jobb oldalon, busz mögül valami piros golf elő 5cm a busz és 5 cm a kocsim között, kb 100-al, mert még a tipusát se tudtam megnézni... ráadásul kicsit csúszós volt az út, meg a villamos sinek is ott vannak, mire kapcsoltam már el is ment mellettem...

pampalini Creative Commons License 2000.02.08 0 0 107
Erről a jobbkéz buliról jutott eszembe: XIII. ker mitudomén milyen ucca, meg egy máski kereszteződése. Az egyik egy kis 1xkétsávos ucca. A másik 2x2 sávos. Egyenrangú a kereszteződés, de tábla ilyesmi nem jelöli. Jövök a kis uccából a fazon a másikon megáll. Néztük egymást egy darabig, ekkor jöttem rá, hogy elsőbbségem van... Ugyan ebben a kereszteződésben volt a 4kocsiésmindenkinekjobbkezevan. Kivételesen nem találkoztunk középen.

Most csak ennyi...

pampalini Creative Commons License 2000.02.08 0 0 106
Meg ahogyan azt Móriczka elképzeli... Nem forgalmi okból lassított, tehát akadályozta a közlekedés többi résztvevőjét. Egyébként ha a bal oldalon "forditva" parkolnak a kocsik az már eleve gyanús. Ha jobbkezes az ucca akkor általában ki szokták rakni az "egyenrangú kereszteződés" táblát. Általában...
GanXstaZolee Creative Commons License 2000.02.08 0 0 105
Igazad van, csak épp itt végig mindenhol ott a kék tábla láthatóan a a fehér nyilacskával :)

Enniy erről.. és minden nap tényleg van ilyen, lehet Ők tudnak valamit és vannak őrültek akik az egyirányúban is közlekednek másik irányból??

Előzmény: Harvester (104)
Harvester Creative Commons License 2000.02.08 0 0 104
Kezdő vezetőként én sem voltam biztos benne mindíg, hogy egy végig jobbkezes utcában melyik utca befelé egyirányú. Van olyan, hogy nincs kinn a kötelező haladási irányt jelző tábla a kereszteződés előtt (vagy nem jól látszik) és csak fordulásnál látod a behajtani tilost. Az persze pech, ha minden reggel ilyen kezdőt fogsz ki, de szerintem nem fogja megkockáztatni, hogy összetörje a kocsiját egy szabálytalansággal, amikor a lassítást nem tiltja a kresz.

Még mindíg jobb, ha lassít, mint a másik eset, hogy "egyenesen megyek, nekem van elsőbbségem". Tegnap is majdnem belém zúgatott egy hülyegyerek aki viszont nem adta meg a jobbkezet. Megállok, rávillantok (este volt, nem akartam dudálni) erre a mögötte jövő is áthúz előttem. A harmadikat már nem engedtem el, erre ott vicsorgott utána néhány percig rámragadva, gondolom nem ért el a csöpp kis eszéig, hogy nekem volt elsőbbségem.

Egyébként én is lakótelepen lakom és ezer jobbkezes utca van ELMÉLETILEG. Ott senki senkinek nem adja meg az elsőbbséget ilyen szituációkban, de ebbe már beletörődött mindenki. Ahogy elnézem, a kanyarodni szándékozók lelkiismeretesen megállnak és elengedik az egyenesen közlekedőket :))) Kinek hiányzik az idegesség meg a biztosítóhoz rohangálás. Elég a tudat, hogy ha akartam volna, most megszívatom :)

Bye
H.

Előzmény: GanXstaZolee (102)
pampalini Creative Commons License 2000.02.08 0 0 103
Najóreggelt!

Ismeri valaki a Tüzér uccát a XIII.kerben (Bp)? Pár hónapja egyirányúsították. Lekanyarodok a Robi-Karcsiról tudva, hogy nem jön szembe senki, hát tévedtem jött valaki. Satufék, duda anyázás. Kiszáll a kopasz krapek. Megkérdezi, hogy mi a francot csinálok. Erre: Apukám látod ott azt a szép kerek táblát. Piros és benne egy vízszintes fehér csík. Válasz: Jaaa, nem vettem észre.
Naigen, ha koccanunk én úgy megfingatom mint egy jó babfőzelék...

Más: Jövök reggel dolgozni. Cuppogok le a Hős uccán, jobbra a Csata ucca szintén egyirányú, csak befelé. Nőci elöttem a polojával, szépen lassít benéz. Csak azt nem vette észre, hogy onnan semmi sem jöhet.

Most csak ennyi...

GanXstaZolee Creative Commons License 2000.02.08 0 0 102
Hali, egy kis bosszúság:

Minden reggel lakótelepi részen jövök át, rengeteg jobbkezes utca van, valamint egyirányú.

Minden alkalommal sikerül valami nem normálisnak előttem mennie, aki a jobbra egyirányú utcáknál véig megadja a jobbkezet, valamint csiga módon közlekedik. Persze a legjobb amikor épp sietnék valahova.

igazi hős Creative Commons License 2000.02.07 0 0 101
Bocs, az előbb az osztrákok otthoni vezetéséről írtam. Ott 95%-ban betartják a szabályokat, de érdekes módon amint átlépik a magyar határt, 90%-ban átmennek bunkóba. (Valószínűleg megszokták, hogy itthon -számukra- minimális a bírság, és ha nincs kedve ki se fizeti.)
Előzmény: Eclipseboy_ (82)
pampalini Creative Commons License 2000.02.07 0 0 100
Olyan mint a szellemirtók logo, csak nem egy szellem van benne hanem egy bkvbusz, vagy a bkv logo.

Feliratok:
"We brake for nobody" - Nem fékezünk senki kedvéért (űrgolyhók)
"Ha ezt a feliratot el tudja olvasni, akkor túl közel jött!"
"Ne villogj! Ne dudálj! A sofőr indián csak füstjelre reagál!"
"Fékút vége..."

Most csak ennyi...

gabek Creative Commons License 2000.02.07 0 0 99
Bocs, OFF:

Milyen az Anti-BKV matrica?

Én az olyan jellegűeket szeretem, mint:

"Én egy 28 éves bogár vagyok és szarok a 3 év garanciára."

"Régi, de ki van fizetve."

"Lehet, hogy az Ön autója gyorsabb, de én megyek elöl."

"Mindig ezzel a bogárral fuvarozom Kovácsa urat, amikor lerobban az új Golfja."

ON:

GABEK

Előzmény: pampalini (98)
pampalini Creative Commons License 2000.02.06 0 0 98
A gyalogbékákról jutott eszembe: A szokásos 65-70-es tempóval döcögök a Béke úton. Lámpa vált. Najó lassuljunk. Villanyosmegállóból hirtelen lelép egy gyalogbéka. Be a szélvédőn majd még 2m-t repült. Rendőrök ki. Mentők, tűzoltók, stb... 6,4m-es volt a fékút. Kijön a papír nem vagyok hibás, mert nem a zebrán ment át a most már puhatestü(még él, csak a combcsontja repedt meg). A papír szerint 25-35-al mentem. Csak figyelmeztetést kaptam. (Szondánál szivattam a zsernyákot. Aszonta fújjam addig a szondát amig meleg nem lesz. Fújom, mondom neki már meleg. Fújja még. Odaadom neki. Kapásból eldobta, olyan forró volt.)

Most csak ennyi...

U.i.:Lassan kész lesz az Anti BKV matrica...

fargo Creative Commons License 2000.02.06 0 0 97
A legpancserabb törés címéért valószínűleg beállhatnék a sorba én is: egy McDrive-ban álltam, cefetül fájt a fejem, egy pohár Coke-ra vártam, hogy bevehessem a Panadolomat. A hátam mögött egy kis ficak hörgette a tuningolt VW Polojának a motorját, egyszercsak lecsúszott a lába a kuplungról, és telibetrafálta a kocsim hátulját. 160.000 Ft volt a számla, biztosító persze fizetett :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!