Keresés

Részletes keresés

bared80 Creative Commons License 2017.11.08 0 0 53

Könnyen, otthonról végezhető munkát ajánlok,nagyon egyszerű nem igényel semmi előképzettséget, regisztrálni az alábbi linken lehet.

 

http://zazoredrku.loan/9766797208823/?rstr=603

lip Creative Commons License 2003.05.30 0 0 52
Én a hosszabb távú stratégia teljes hiányát érzem nagyon idegesítőnek egy cégvezetésnél informatikai szempontból.
Ezzel totál egyetértek. Annyit hozzátennék viszont, hogy a górénak szegénynek folyamatosan a produktivitás és a jövőkép között kell ingadoznia. Mert ami most van, az még nem jó, de majd lesz, és kérdés, hogy melyik lesz az... Szóval neki se fenékig tejfel :)
Ez olyasmi dolog, mint a pénz visszaforgatása, az ember nem tudja, jól teszi-e, amit tesz.
Érdekes, csak gondolom a napi (minimum) 8 órát benn kell seggelni ha esik, ha fúj....
Hétvégére hazamehet :)
Na de most komolyan: főállású embertől talán ez elvárható imho. Főleg, hogy helpdeskelni is kell.
Légkondi van, szóval én pl. imádok itt lenni nyáron :) Koktélparti (most is meg vagyok fázva), hawaii. Aztán mivel ennél jobban már nem lehetnék a belvárosban (Váci utcai irodaház), este könnyebb innen meghódítani a várost, mint otthonról :)
Előzmény: Törölt nick (51)
lip Creative Commons License 2003.05.29 0 0 50

Ezekért ne a rendszergazda szívjon, hanem a cégvezető vágja pofán.
Ugyanis ha az önjelölt az a gépet basztatja ahelyett hogy dolgozna, azzal kárt okoz a cégnek.

Viszont a rencergazda azért van ott, hogy működjön a rendszer. Neki köze nincs a juzer pofánvágásához, viszont ki *kell* javítania a hibát, még ha helytelen használattól következett is be. Vagy azt mondja, hogy ez nem az ő dolga, de az ilyesminek kalap lesz a vége.

És most nem s pec.szoftverekre gondolok, hanem böngésző, meg mail, meg ilyesmik.

Sajna hiába dönt bármit, minden szar. Mutass nekem egy jó böngészőt, vagy mail clientet, vagy akár office alkalmazást, és én írok róla pár kilobájtot :)
(De ez meg már a Win vs Lin topik témája inkább. Ha így folytatjuk, senki se látja a spamet, amit postoltam. Hé emberek, nézzétek meg ott lejjebb is ám!!! :))
Előzmény: Törölt nick (45)
best sunday dress Creative Commons License 2003.05.29 0 0 48
ostap, remek ötleteid vannak. nem véletlenül választottad a nagy kombinátor nickjét :)
Előzmény: Törölt nick (47)
best sunday dress Creative Commons License 2003.05.29 0 0 46
Ostap, én nem csodálkozom, hogy szarul megy a számítástechnika ebben az országban, de Oregonhoz hasonlóan látom azt is, hogy egy magyar 10-50 fős cég más helyzetben van, ahhoz képest, ami ideális. ha mindent full legálisan és full igényesen oldanának meg ezek a cégek, marhára nem lennének eredményesek. ez az egyik része. a másik hogy veled szemben én nem hiszem, hogy a rendszergazda dolga lenne beleszólni, ki mivel levelezzen. nm beszélve arról, hogy van egy szedett-vedett hw, amire nem rakhatod föl ugyanazt. hiába akarsz ótluk2k-t ha egy rozoga nt4-es penta1 a vas.

ez most konkrét: nálunk a vezérig. pine-ozik, egész egyszerűen azért, mert tizenéve, mikor aixunk volt, ezt használhatta (meg járkál föl alá a világban, és a putty.exe kinn van neki pendrive-on, pine-t mindenünnen eléri, föltéve, ha az ssh nincs tiltva). az 5-10 éve a cégnél levő munkatársak netscape mailt használnak, sok rimánkodásomra most sikerült a 4.0.4-es cápákat mozilla 1.2.1-re cserélni. az 1-3 éve itt dolgozók meg már csak ótlukot hajlandók használni. az vezérig. pedig tudja, hogy a kollégáknak vagy ad egy kis szabadságot a programhasználatban, vagy azok szarabbul végzik a munkát.

volt olyan törekvés, hogy majd mindenki ms-projectet használ meg outlookot. ez azon bukott meg, hogy vezérig. nem hajlandó a pine-t lecserélni :) ami szomorú, javasoltam az ldapot meg vmi php-project-szerű cuccot ugyanezen feladatra, azt a rendszergazdánk fúrta meg, lévén szerinte a php az ovisok onániája, nem programozási nyelv. persze ki is lehet rúgni (mint látod, akarjuk :), csak ez már egy közepes cégnél sem úgy megy, hogy szevasz, holnap mehetsz, majd jön vki más, aki első perctől átlát mindent. a vezérig. az elmúlt tíz évben három rendszergazdát fogyasztott, s a tapasztalatai azok, hogy a váltás a legrosszabb. sokszor 2-3 óra leállással ér föl, sajnos

egyszóval szerintem magyarországon a pc-support (nem is a linuxos rendszergazdaság) komrpomisszum mindkét fél részéről, nem pedig ideális viszony

Előzmény: Törölt nick (45)
best sunday dress Creative Commons License 2003.05.29 0 0 44
Ostap, csak most olvastam, amit írsz. nem konkrétumokban magunkról írok, hanem picit általánosan:
- ahol van 30 munkaállomás, abból max. 2 titkár(nő), a többi 28 olyan emberé, akik spec. programokat futtatnak, sok esetben nem is számgépes analéfabéták, hanem ami rosszabb: önjelölt 1.1 bites userek
- a problémák elenyésző része ms-office, a zöme olyan, hogy pl. a hp6666-os színes nyomtató adoba acrobatból rosszul nyomtat, vagy nem lehet a hálózati scannert használni vmi hülyeség miatt, a dokumentumok sambás megosztása során az egyik user idióta fileneveket használt, ait a másik, otthoni ssh-zó nem lát és emiatt morcos, az outlookkal és pine-nal levelező kollégák egymás iránt érzett ellenszenvét formátumstandardizálással áthidalni stb. stb.
- a távmunkát mindig gyanakodva nézik a cégek. még mindig él, hogy ha nyolc órát ülsz a seggeden és malmozol, de szem előtt vagy, az jobb, mintha otthon három órát dolgozol. jó, nálunk ez éppen nem igaz, de itt te nem mondhatod a telefonba, hogy cseréljen a user papírt, hanem két kis kezeddel magadnak kell ezt megtenni
- a 200 nettó sehol nem 400 bruttó. vannak ugye kocsielszámolások meg étkezési támogatás meg östöndíj, meg mittommégmi. nem vagyok gazdaságis, de azt tudom, hogy nem minden az utolsó forintig lát szja-t a kifizetéseknek. bár ahogy sejtem, ezek végül legálisak. de rendszergazda számlatömb nélkül elképzelhetetlen magyarországon, szvsz
Előzmény: Törölt nick (32)
lip Creative Commons License 2003.05.23 0 0 43
Beszállok én is az ajánlattevők klubjába.
Nemzetközi cég új főállású munkaerőt keres Junior System Administrator munkakörbe. Elvárások: magas szintű angoltudás, Debian GNU/Linux tapasztalat, jó kommunikációs készség. A feladat: részben Debian szerverek adminisztrálása (tűzfal, webszerver, fileszerver, mailszerver, nyomtatószerver, stb.), részben (nagyobb részben) pedig KDE-alapú Linuxos hálózattal kapcsolatos karbantartási munkák (upgrade, stb.), support, helpdesk. A többit szóban. Akit érdekel a munka, kérem, küldjön angol és magyar nyelvű szakmai önéletrajzot és elérhetőséget jövedelemmel kapcsolatos elvárásokkal a europerecruitment@gmx.net címre, vagy egyszerűen ide, az enyémre (lip@mailbox.hu).
lip Creative Commons License 2003.05.03 0 0 42

Fejből tudom a kórtörténetet. Mert nem mennyiségre megyek. Kevés ilyen kis cég, de azok feneke fényesre nyalva.

Tudom az összes alkalmazott balkezességét, melyik nem szokta a floppyn kinyitni az írásvédelmet, melyik nem kapcsolja be a nyomtatóját, stb. stb. stb.....
OK, erre voltam kíváncsi :-)

Előzmény: Törölt nick (41)
lip Creative Commons License 2003.05.02 0 0 40
A veszteséget nem a supportra költött pénzben értettem, hanem a kiesett munkában. (Ami ugye 2-3 órával több, mint ha helyben lenne a rendszergazda.)
A rendszer állapotát pedig úgy értem, hogy mennyire vagy képben, ha hívnak, hogy "tönkrement a szerverünk" (mert ha outsource-olt rendszergazda van, miért mondanának többet), akkor mennyire tudod távolból, hogy
- melyik szerver
- mi van rajta
- mi a "kórtörténet" (már ha van)
?
Az SMS-es dolgot az iparban kevéssé értem. Én nem ipar vagyok, de ez nekem is megvan. Ami ipart eddig nekem meséltek/mutattak (és amihez én enyhén szólva is rövidnadrág vagyok), ott nem hogy sms-t küld, hanem azonnal indul az aggregátor, ami viszi tovább a rendszert, amíg az olajpiac össze nem omlik.
De alapvetően átlátom, hogy ahol ilyen missön kritikál cucc van, ott telik egy rencergazdára, aki békeidőben csak pornót néz :)
Előzmény: Törölt nick (37)
Oregon (TM) Creative Commons License 2003.05.02 0 0 39
Ha vegig gondoljuk logikusan akkor a kisebb vallalkozasoknak is meg kell elniuk valahogy, it meg ugyi az adott infos embernek mindent kell tudnia.
Ismerek olyan ceget, ahol a
- grafikus
- webmester
- root
- win support
- halozat epito
es cuzamen minden pc-vel kapcsolatos teendo egy szemely vegzi.
Es mindezt netto 80e hufert :)
ami szvsz nagyon durva...

Mondjuk a masik oldalt is megertem, hisz neki csak ennyi loveja van a feladatra, tudja, hogy az alkalmazott nem nagyon van ott atopon, de azt is tudja, ha komolyabb gondja van kihez forduljon.

Azert lassuk be, hogy a szomszed pistikek akik mar nyuzzak egy ideje a pc-t es tobb fele OS-t kiprobaltak, valamennyire ertenek is hozza, mar jelentkeznek ilyen cegekhez.
Ez elkerulhetetlen es nem feltetlen baj, hisz ezen cegek nem tudnanaak minden teruletre fix embert ultetni es azok eroforrasai sem lennenek kihasznalva, igy meg kicsit luxus eltartani embereket.
SZVSZ az ilyen cegeknek lenne valo a tavfelugyelet, de hat attol mindenki ockodik, hisz van amikor nem kapcsolta be a nyomtatot es az meg nem nyomtat. :) helyszinen ez 1mp telefonon keresztul meg mehet a talalgatas :) aztan kiderul, hogy nagy farok volt a user. :)

En a tavfelugyeletben annak a lehetoseget latom, hogy mind a szerver mind a kliensek linux-ot futtatnak, mert szvsz igy tenyleg meegvalosithato a dolog.

Ha belegondolunk a webszerver uzemeltetok is tavfelugyelettel nyomjak az adminolast es muxik a dolog.

Van egy ismerosom aki a vilag vegen lakik otthon figyel neki egy 10mbites halo, haza tetejen az antenna. Es mindent otthonrol csinal.
100%-ban ellatja a feladatat. Ritka az amikor ki kell szallni. (elvileg sohasem)

ehh.. kicsit hosszu lett :)

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.01 0 0 36
"Csakhogy ez meg sokszor nem a helyi informatikus feladata......"
Nagyon remélem, hogy nem tudod hol dolgozom jelenleg ;-)))
(tudod, mikor a hazai support csak a vállát vonogatja és közli, hogy az országban én vagyok az egyetlen aki egyáltalán ért valamennyire az adott szoftverhez... :-)))))) )
Előzmény: Törölt nick (35)
lip Creative Commons License 2003.05.01 0 0 34
Azért ne legyünk ennyire cinikusak. 2-3 óra, mire kiérsz, tehát ennyi hátrányod van a helyben lakó rencergazdával szemben. Ez esetenként jópár tízezer dollárba kerülhet. Alapvetően a leállással elmenő idő mindig minimális kell legyen, még akkor is, ha csak presztízsveszteséget okoz a cégnek, hogy "bocsánat, az ajánlatot csak du küldöm, mert áll a számítógépes rendszerünk..." Te vennél ilyen cégtől? :)
Egyébként kérdezhetek? Mennyire megoldott, hogy ti, mint távfelügyelő cég pontosan képben legyetek a felügyelt rendszerek állapotáról? Van erre valami kialakult proszídzsör (nyilván)? Szóval mennyire vagytok felkészülve a rendszerből az egész nap ott meredő rendszergazdához képest?
(Ez most télleg érdekel, nem szívatásból kérdem! :))
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.01 0 0 33
Csak vigyázz, mert ezeken a cuccokon sok esetben valami applikáció is fut, amit szintén üzemben kell tartani. No a problémák 90%-át eddigi tapasztalataim szerint ezek adják.
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.01 0 0 31
Néha tudod milyen sok az a 2-3 óra?
Jó, persze nem kis cégeknél... mondjuk mifelénk(? hmmm... nincs szükségetek egy semmihez sem értő, Oracle, Solaris tanfolyamokat végzett VMS-es rendszergazdára? ;-))) )
szóval mifelénk néha a tíz perc is sok... :-)
Előzmény: Törölt nick (30)
qury Creative Commons License 2003.05.01 0 0 29
Ne vedd sértésnek, de az a probléma a kihelyezett céges megoldással, ha valami nagy gebasz van, amit nem tudsz távmenedzselésel megoldani, akkor elég sok idő míg kiér valaki és ezt nagyon nem szokták szeretni a cégek..
Előzmény: Törölt nick (28)
best sunday dress Creative Commons License 2003.04.29 0 0 27
ha már mindenáron össze akarják a kettőt vonni, én csak örülnék, ha unixos arc lenne az illető. jó magyar szokás szerint ez még a "tervezési stádiumban" van, de egy-két hónap alatt eldönthetik. mindenestre ha per érdekel a dolog, írj a rhadath@freemail.hu-ra egy mélt, megadom a céges adatokat, ahová egy önéletrajzot be lehet küldeni. nem akarom a cégünket cinkelni, de itt sem három hónap alatt váltják meg a világot...

p.s. a szakszervezet szót nem nagyon ejtik ki nálunk. talán az is utoljára kádár alatt volt ;-))

Előzmény: Wyfliff (23)
Oscon Creative Commons License 2003.04.29 0 0 26
Ez nem kapitalizmus, ez vadkapitalizmus.

És sajnos ez van ma Magyarországon

Előzmény: ssa2 (10)
RogerWilco Creative Commons License 2003.04.29 0 0 25
Idönként vannak olyan aranyos feltételek

"min. 5 év Java programozói tapasztalat" - 1999-ben! :-)

dj Creative Commons License 2003.04.28 0 0 24
Best, itt az alkalom :-)) Urak, én nem vagyok a szakszervezet, csak el kell tartanom a családomat :-)) Feleség, két gyerek .... :-))
Előzmény: Wyfliff (23)
Wyfliff Creative Commons License 2003.04.28 0 0 23
Annyiert en siman elvallanam, talan meg is felelnek.
Bar nem akarom magamra haragitani a szakszervezetet :)
Előzmény: best sunday dress (14)
dj Creative Commons License 2003.04.28 0 0 22
Per pillanat nincs, de ha lesz akkor nem felejtek el szólni neked :-))
Előzmény: best sunday dress (19)
dj Creative Commons License 2003.04.28 0 0 21
Végülis megtudhattuk, hogy szerinted ez a kapitalizmus. Már ezért érdemes volt írkálni ide :-))
Előzmény: ssa2 (20)
ssa2 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 20
Ti siránkoztatok a sok meló miatt, nem én!
Előzmény: n0ise (13)
best sunday dress Creative Commons License 2003.04.28 0 0 19
Aki ilyet mond az is "majd beletanul ..." egyszer a cégvezetésbe, ezt se felejtsd el mondani lécci, ha hivatkozol rám :-))

csak akkor, ha van egy webmesteres és/vagy szociológus állásajánlatod talonba ;-)

Előzmény: dj (17)
lip Creative Commons License 2003.04.28 0 0 18
van :(
Előzmény: best sunday dress (14)
dj Creative Commons License 2003.04.28 0 0 17
de azzal jöttek, hogy "majd beletanul"...
Aki ilyet mond az is "majd beletanul ..." egyszer a cégvezetésbe, ezt se felejtsd el mondani lécci, ha hivatkozol rám :-))
Előzmény: best sunday dress (16)
best sunday dress Creative Commons License 2003.04.28 0 0 16
kösz dj a választ, engedelmeddel "meg nem nevezett belső forrásként" hivatkozom a három pontodra. nagyjából én is ilyesmivel érveltem, de azzal jöttek, hogy "majd beletanul"... no comment
Előzmény: dj (15)
dj Creative Commons License 2003.04.28 0 0 15
Best, neked biztos nem kell magyaráznom, hogy aki rendszergazdai képesítést szerez annak értenie kell mindkettőhöz. De! Ha valaki felturbózza magát W2000 vagy NT4 szerverre az nem igazán foglalkozik linuxos rendszergazdai feladatok hatékony megolkdásával és fordítva. Ergo ha mindkét rendszer üzemel egy cégen belül akkor sem szerencsés 200K-ért egy univerzálist keresni, mert nagy valószinüséggel három lehetőség áll fenn:
1. Az egyiket jobban preferálja mint a másikat.
2. Mindkettőt közepes vagy alacsony szinten tudja csak adminisztrálni.
3. Mindkettőt profi szinten tudja adminisztrálni.

Első két esetben el kell dönteni, hogy ez így jó-e a cégnek, a harmadik eset pedig nem megoldása a feladatnak, mert ennyi pénzért nem fogja elvállalni.

Előzmény: best sunday dress (14)
best sunday dress Creative Commons License 2003.04.28 0 0 14
bezzeg kádár altt jobb volt, akkor dolgozni sem kellett ;)

hagyján, de még exchange szerver meg iis se volt ;-)

más. szerintetek van-e arra esély, hogy kis cégnél (25-30 gép, 1 szerver) olyan embert keressünk, aki egyszerre linuxos rendszergazda és wines pc supportos. a főnökeim meg vannak róla győződve, hogy 200 nettóért van ilyen. tényleg? én ezt nem hiszem el, de tényleg

Előzmény: n0ise (13)
n0ise Creative Commons License 2003.04.28 0 0 13
bezzeg kádár altt jobb volt, akkor dolgozni sem kellett ;)

djvel értek egyet.

Előzmény: ssa2 (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!