Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.08 0 0 51
Apámnak egy 1999-es almerája van.290 ezer km,2 db lengéscsillapító és szilentek.
Ezen kívűl soha nem kellett hozzányúlni.Csak megy és kész.Én még olyan Opelről nem hallottam amihez 300 fele valamihez ne kellett volna hozzányúlni.
Ezzel nem azt akarom mondani,hogy rosszak.Nekem is volt kadettom és semmi baja nem volt.Azok még jók voltak.
Az almera ha nem figyelünk rá,rohad.Ha le kezeled nem fog,természetesen.
Kényelmetlen de nagyon.Mondjuk nekem franciám van,ahoz képest.
A fogyasztása 6,5 és ha motor állapotát nézem kb. bele megy még 300.
Tehát sokkal megbízhatóbb mint egy opel és nem kell hozzányúlni,persze így kicsit unalmassá is válik :-).az opelhez olcsóbb az alkatrész ez tény,az almerához meg nem kell.
suzuki samuraj Creative Commons License 2008.05.02 0 0 50
hello
xenonalmera Creative Commons License 2006.01.13 0 0 49

Mit sikerült döntened Krisz?

Almera vagy Astra?

Nekem Almera-m van már 4 éve, jó vétel volt szerintem.

Előzmény: KRISZ (47)
KRISZ Creative Commons License 2005.06.08 0 0 48

Lemaradt:

Az Astra a mostani Classic, vagyis a G verzió.

KRISZ

Előzmény: KRISZ (47)
KRISZ Creative Commons License 2005.06.08 0 0 47

Sziasztok!

Nehéz döntés előtt állok, a kérdés: Nissan Almera 1.5 Visia Plus vagy Opel Astra 1.4 Twinport. Mindkettő 4 ajtós változat, hasonló felszereltséggel, családi autónak lenne. Nagyrészt városban lenne használva, havi 2-3 vidéki úttal. Egyikkel sincs tapasztalatom, ezért a segítségeteket kérném, hogy melyiket érdemesebb választani.

Szempontjaim (sorrendben):

1. Biztonság

2. Megbízhatóság

3. Fenntartási költség (szerviz, fogyasztás)

Kinézetre mindkettő tetszik.

A Nissan hosszabb eleje talán kicsit több passzív biztonságot ígér, szép az 5 év garancia, (eredetileg) japán autó lévén gondolom megbízhatóbb is.

Az Astra viszont jóval elterjedtebb, így talán olcsóbban szervizelhető később és könnyebben eladható.

Minden segítséget előre is köszönök.

KRISZ

Pimpy Creative Commons License 2004.04.30 0 0 46
Sziasztok!

Csak egy rövidke, ámde amatőr kérdés.
Adva van egy 97'-es Almera. Sajna nincs benne szervó. Be lehet-e utólagosan rakatni, ha igen mennyiért, járhat-e valamilyen nem kívánt hatással, az amúgy pőpecül működő elektronikára ill. a többi kütyüre:)
Jár-e valamilyen plusz "rombolással" a motortérben stb.

A segítséget előre is köszönöm!

Pimpy

terribleZ Creative Commons License 2002.12.14 0 0 45
jobb hátsó lámpatestre lenne szükségem olcsón (komplett). köszi
70/220-66-20sziasztok, nissan almera 2001-es 5ajtós kaarosszériához
Bor Zong Creative Commons License 2002.10.23 0 0 44
Sziasztok,

nemrég én alaposan körülnéztem, hogy mit is érdemes venni, és ennek során elolvastam ezt a topicot is.

Időközben én egy Almera fapad mellett döntöttem és szeretném leírni a véleményemet a topic címének megfelelően, hátha segítek vele valakinek.

Magasan a NISSAN-t tartom jobbank. Astrát sokat vezettem régebben, NISSAN-t csak a kocsi megvétele után, mert elsősorban objektív okok miatt választottam. Gyakorlati tapasztalatok alapján is a következő alkalommal biztosan NISSAN-t választanék.

cs_geza Creative Commons License 2002.08.13 0 0 43
Ja, akkoriban az uj modell kijovetele elott az utoszeriatt kiadtak fullfapad valtozatban, volt az meg olcsobb is a vege fele.
Előzmény: szipusz2 (37)
Almera II Creative Commons License 2002.08.13 0 0 42
Az Almera I-nek volt egy extra gyenge felszereltségű változata (Fitt), ez volt ilyen eszméletlenül olcsó, állítólag Suzuki Swiftet is adtak hozzá promóciós ajándékba. :)

Az Almera II. (nem én, hanem a kocsi) alapfelszereltséggel szintén rendkívül olcsó, 2,7 millió körül van, de a lengyel Astra Classicokkal sajnos többé nem versenyképes (mármint az ÁRA :-D)

Mondjuk van vagy tizenöt év a két kocsi között dizájnban...

Előzmény: szipusz2 (37)
cs_geza Creative Commons License 2002.08.13 0 0 41
Ja, megtalaltam, de az egy masik topic...:) A velemenyem viszont tovabbra is fenntartom.
Előzmény: cs_geza (40)
cs_geza Creative Commons License 2002.08.13 0 0 40
De hol van az eredeti? Mit cserelnel mire nem mennyiert?
Előzmény: yolibácsi (39)
yolibácsi Creative Commons License 2002.08.13 0 0 39
A végén a hozzászólás CSGÉZÁ-NAK szólt, ha valaki mást bántottam volna vele akkor bocsi..:-))
yolibácsi Creative Commons License 2002.08.13 0 0 38
SZIPUSZ2

2.29 milla ... dátum 2000.01...
ja egyébként a a féktárcsa szabályozás 750 ft/db
:-))
gondolom, a sunny-nál nincs jobb autó a világon, de ha 1 millát ráfizetnél sem cserélném el az almerára, még ha az autóból is van:-)
( én is vezettem már sunny-t és teszett is...de... )

szipusz2 Creative Commons License 2002.08.12 0 0 37
Elírtátok a 2.29M-t, vagy tényleg ennyi az ára???
Előzmény: Z-M-an (22)
AstraF16v Creative Commons License 2002.08.11 0 0 36
:)))
Előzmény: kivi (32)
yolibácsi Creative Commons License 2002.08.11 0 0 35
Üdvölet=ÜDVÖZLET:-))
yolibácsi Creative Commons License 2002.08.11 0 0 34
Üdvölet.

Szóval megcsináltattam.....Siófokon most rendben van...még.

-Kivi!

És két és fél év távlatából hogyan tetszett(ik)
a nissan?

Herbie_ Creative Commons License 2002.08.09 0 0 33
Most megnyugodtam, a múltkor én jártam így, akkor is te szóltál:))
Előzmény: kivi (32)
kivi Creative Commons License 2002.08.09 0 0 32
Gondolod hogy két és fél távlatából még aktuális a kérdés? :-)))
Előzmény: AstraF16v (31)
AstraF16v Creative Commons License 2002.08.08 0 0 31
"Sem a japán autót, sem az Opel nem javasolnám."

A japán autót... :)) Mégis kik gyártanak ma jobb autót, mint a japánok?

@topicnyitó
Ne hallgassál senkire, vedd meg az Almera-t! :) (elég komoly volt a fejlődés az elmúlt 11 évben - a AstraF 1992-ben jött ki.)

Előzmény: tacika (1)
Sunny GTI-R Creative Commons License 2002.08.08 0 0 30

Ez a féktárcsa dolog elég szomorú, a Sunnymban 195.000km van és a tárcsák állapota most került arra a szintre, hogy cserén gondolkodom, én 110.000-et raktam a kocsiba nálam nem volt cserélve (szinte biztos, hogy előtte sem) pedig szoktam száguldozni és a betéteket is koptatom rendesen...
Előzmény: yolibácsi (29)
yolibácsi Creative Commons License 2002.08.08 0 0 29
Üdv mindenkinek!

Nékem egy 99-es japán 5 ajtó 1.4 16v GXP4-esem van.
Nagyon tetszi alapjában véve az autó, 63000 km van benne, viszint a féktárcsák meg vannak vetemedve ergo rángat a fék... úgy tudom, típushiba, minden más egyébbel viszont nagyon meg vagyok elégedve, a kocsi mély építése, kényelmessége, kircsi futóműve szerinem nagyon ott van. semmi bajom nem volt ezen kívül vele.
Annál inkább a szervízekkel, NISSAN NÉRÓ fék javítás 100000 huf, siófoki szervíz 22000 huf..
Hát nem tudom.;-)
Beszéltem 4 szerelővel a NÉRÓ-nál mind azt mondta, hogy a féktárcsát nem szabad szabályoztatni, ők is szabályoztatták sajátjukad, de nem lett jó !, hmmm...
Most akkor ha ők ezt tudják vajon miért szabályoztatták sajátjukat....
Nos én úgy gondolom, vagy én vagyok teljesen hülye, vagy annak akarnak nézni ( úgy sejtem, így van...) Siófokiak azt mondták hogy lehet szabályoztatni, és persze hogy jó lesz...
Ha majd megcsinálták, és valakit érdekel szívesen megírom a tapasztalataimat

üdv: yoli

go4broke Creative Commons License 2000.02.22 0 0 28
Nagyon profi jármű főleg az 1.6GT de az alap is kellemes igaz nekem Primeram van, de ugyanaz az 1.6-os szív van benne mint az Almeraban szerintem jól választottal! :)
Előzmény: Tin-Tin (26)
Csizi Creative Commons License 2000.02.22 0 0 27
Én 2. éve használom az 1.4 16V motoros ASTRA sedánt ( klíma stb ), eddig 38000 km-t futott eddig probléma mentesen, a fogyasztása még télen városban sem ment 7-8 liternél feljebb. A Hegyi menetet kiválóan bírja nem csak aszfalton ( a Mátrában használjuk ilyen körülmények között ). Vonszolunk vele egy Bastei típusú lakókocsit amit 5-ben is jól bír.Cserélni szeretnénk egy új autóra, kipróbáltam egy márkkereskedőnél az almérát ( 1-2 km-t ), hát nem tudom. Érdekelne a városi fogyasztás nem aszfaltúton való viselkedése, lakókocsi vonszoló képessége.
Előzmény: Tin-Tin (26)
Tin-Tin Creative Commons License 2000.02.08 0 0 26
Hi !

Igaz, hogy 5 év a garancia, de csak 100.000 km-ig.

Van valakinek Almerája rajtam kívül? Kinek mi a tapasztalata a kocsival?
Nekem eddig nagyon bejött ez a gép !

Kinek mennyire tetszik kívülről, ha tetszik egyáltalán?

Szóval mondjatok valamit az almerával kapcsolatban...

Előzmény: vincent.vega (25)
vincent.vega Creative Commons License 2000.02.07 0 0 25
fakirr!

Namármost:
1. minőség: a Classic minősége azért igencsak sok kívánnivalót hagy maga után, főleg azóta, mióta a gyártás átkerült Lengyelhonba. A többiek már említették, hogy a Nissan azért hozza a szokásos japán minőséget és megbízhatóságot.
2. motor: a nissanok motorját sokkal jobbnak tartom, mint az ecotec motorokat. Szerintem jobb a teljesítményleadásuk, s ezzel együtt a fogyasztásuk is barátságosan alakul.
3. felszereltség: miután kifutó modell a jelenlegi Almera, meg fognak jelenni "sondermodellek", amik frankóul fel vannak szerlve ócsóért.
4. garancia: tényleg csalogató az 5 év, de gondolj bele, hogy ezért mindvégig szaxervízben kell a kocsit átvizsgáltatni, ami költséges, és én speciel még nem nagyon hallottam korrektül működő márkaszervíről!

Mindent összevetve én már rágen megvettem volna a Nissant!
Sok balesetmentes kilométert az új kocsival!:-)
vincent

bluckx Creative Commons License 2000.02.07 0 0 24
Nissan!!! Nagyon kellemes, kenyelmes autok, a fogyasztasuk se rossz (pl. az 1991-es 100 NX-em fogyija jobb mint az ex Honda CRX-e volt es meg erosebb is!!!) es strapabiro autok!!! (Erdekes, de meg az Opel Astrara minden ismerosom csak panaszkodott!!!)
fakirr Creative Commons License 2000.01.27 0 0 23
Kösz mindenkinek a tippeket. Nissan lesz ebből, úgy látom. Persze nemcsak az itt elhangzottak alapján :)

Mégegyszer köszi!

Előzmény: Tin-Tin (21)
Z-M-an Creative Commons License 2000.01.27 0 0 22
Nissan Almera 1.4 16V Fitt 5a akciósan most 2.290e Ft! Ez szerintem elég jó ár!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!