Keresés

Részletes keresés

X polgártárs Creative Commons License 2000.05.15 0 0 26
OWO polgártárs,
amikor 1 tucat ember gyűlik össze valahol valamiért, mindig +hittebb, mint ha többezren röffennének össze, nem csak a netre jellemző. Ha az ember kedvenc kocsmájába becsődül egy valag ember - akik lehetnek nagyon jó fejek is - ellenérzést kelt benne ez van.
Máshogy nézve :5-6 anyázó pédául nagyon kellemesen érezheti 1mást/magát, amíg nem tűnik fel 800 értelmes, akik elnyomják életük értelmét, a fikázás szentségét. És akkor ez jó?
Szal valami ilyesmi, h a mennyiség nem feltétlen m1 a minőség rovására.
xpt
Előzmény: OWO (16)
gyulaicsaba Creative Commons License 2000.05.15 0 0 25
Srácok, nagyon örültem, hogy hónapok múltán felhoztátok és valóban értékesen szóltatok. Ez is lett volna a célom, kösz mindenkinek. Én most nem is fűzök hozzá semmit, csak várom a további gondolatokat.
OWO Creative Commons License 2000.05.15 0 0 24
>szóval ne haragudj a más véleményért, nem sértésből mondtam

Dehogy haragszom ! Ha mindig azonos véleményen lennénk, nem lenne miről beszélgetnünk ;-)))

Bye: OWO

Előzmény: Turai Suttyó (22)
tündérlala Creative Commons License 2000.05.15 0 0 23
Kedves Som-Som,

". A neten az emberek jóval kevésbé megértőek..."

Szerintem nem jobban, mint az életben egyébként.
Akik reggel sietnek a "kedvenc" topicjukba anyázni, azok pl. egy IRL lakóközösségben is úgy vannak nyilván tartva, mint undok, kötözködős, elviselhetetlen emberek. Ugyanazok a viselkedészavaros emberek írják ezeket a hozzászólásokat is, akikkel tele van pl. a hetes busz stb.
Abban teljesen igazad van, hogy nagyobb létszámú résztvevő mellett nagyobb a zavartak létszáma is, de ez egyszerű lineáris arányosság, semmi több.

Kedves OWO,

"Azóta sem olvasok sehol sem hasonló véleményeket :-( ."

Szerintem csaknem minden tali után olvashatsz hasonló véleményeket, érdemes lenne rákeresni az idézett 'A buli/tali nagyon rulez volt !!!!' mondatra...

Abban persze igazatok van, hogy a 25. Tali után már nem ugyanaz a dolog varázsa, mint az elsőknél.
De SZVSZ nem érdemes a régi szép időkön meg a katonatörténeteinken merengeni :))), hanem pl. a Ti értékes hozzászólásaitokhoz hasonló jelenléttel lehet küzdeni az elsilányosodás ellen!

üdvözlettel:

tündérlala

Turai Suttyó Creative Commons License 2000.05.15 0 0 22
nem kell sértődni

biztos nagyon jó volt a buli, ha mondod
ezt én el is hiszem neked, nem kell hozzá véleményeket olvasni
ha a másik hely rossz volt, az szomorú
de ezzel együtt a Bugac nem igényes
ennyi

szóval ne haragudj a más véleményért, nem sértésből mondtam

Som-Som Creative Commons License 2000.05.15 0 0 21
Ami a személyes találkozás gyáva udvariaskodását illeti, szerintem ez nem olyan nagy baj. Hírtelen meglátod, hogy gyűlölt ellenséged, akinek a kedvéért reggel első dolgod, hogy a fórumra igyekezz, és leugasd, igazából egy teljesen normális hús-vér ember. Ha nem estek egymásnak, akkor az azt jelenti, hogy akaratod ellenére valamit elcsíptél abból, amit a másik éreztetni akart. A neten az emberek jóval kevésbé megértőek, sok a félreértésből vagy figyelmetlenségből kialakuló civakodás, ami tönkreteszi a fórumot.

A másik gond, hogy sokan itt akarják megmutatni magukat, hogy kik is ők igazán, ami általában oda vezet, hogy mindenkit azonnal leugatnak. Bár mindig van az embernek valamiféle képe magáról, de ez 15-18 éves korban erőteljes átalakuláson, megerősödésen megy keresztül. Ellenpélda ugyan van bőségesen, de ez a korosztály az, amelyik leginkább aggresszívan, borzasztó nagy egóval viselkedik a fórumokon, csevegőhelyeken. Ezért aztán gyakori a "bunkó Sulinetes" megjegyzés.

OWO-nak igaza van, 1998 vége óta (amikor először látogattam az iNteRNeTTo fórumára) igencsak átalakult a kép, sokan lettünk, sok a topic, és ennek köszönhetően sok a "helytelenül" viselkedő ember. Ez van.

OWO Creative Commons License 2000.05.15 0 0 20
>A Bugac az az amelyik lakóteleppel szemben van, az Üllőin, a volt remiz mellett? Hát arról se az jut az embernek elsőre eszébe, hogy igényes. De persze ti voltatok ott.

Igen, ott van. Voltál a ZP-ben ? Ha igen, hasonlítsd össze. Igen, mi voltunk ott.

Ízelítőül egy vélemény a sokból:

"Gabika 1998-10-17 15:41:00 (216)

Skacok !!!

A buli nagyon rulez volt !!!!
Köszi OWOnak a szervezésért és mindenkinek
aki ott/jelen volt...."

Azóta sem olvasok sehol sem hasonló véleményeket :-( .

Egyébként pedig a Találkozó-3 topicban elolvashatod az akkori véleményeket. Tanulságos. Szerintem.

Bye: OWO

Előzmény: Turai Suttyó (17)
Wolverine Creative Commons License 2000.05.15 0 0 19
Jómagam is gyakran hiányolom a régi nickeket, de szerintem többen is vagyunk még a régiek közül. Tudom, te is mondtad, hogy ez a felsorolás nem teljes. De azok, akik már nem írnak az asztalra, lényegesen eltérõ okok miatt nem teszik: elég sok viharos dolog történt itt az utóbbi lassan 3 évben. Nem akarok példákat hozni. M*aacute;sok egyszerũen megunták, megint mások leszoktak a netrõl. Mindenesetre a társaság változik, éppúgy, ahogy mi is. A szombati nem egy Nagytali volt, nem is annak lett szervezve - azt nem tartanánk a ZP-ben. A ZP is olyan, amilyen.
Hogy ontopic is legyek: ma sokan cinikusak, fõleg a magasabban képzett réteg körében. Mivel ide - szigorúan SZVSZ! - elsõsorban õk írnak, érthetõ, hogy úgy tũnik, az egész rendszerre ez a jellemzõ. De nehezen lehetne - reális alapon - cinikus pl. egy végzõs gimnazista (mondom én, aki az voltam...). Szóval a szitu nem ilyen egyértelmũ, mint amilyennek esetleg elsõre látszik.
Bye:Wolverine
Előzmény: OWO (16)
tündérlala Creative Commons License 2000.05.15 0 0 18
Szerintem itt, az Interneten előfordulók nem egy "különleges magyar altípushoz" tartoznak, semmivel sem cinikusabbak, mint az átlag magyar lakosság. Ahogy például nem toleránsabbak, nem alázatosabbak, és nem durvábbak sem.
Pontosan abból a magyar pupolációból verbúválódnak, ahol élünk.
Ennek az egész kulimásznak az a hallatlan előnye, hogy jóval nagyobb létszámból lehet meríteni, ha valaki hasonló érdeklődésűeket, korúakat, beállítottságuakat, stb. keres.

Ez viszont nagyon nagy dolog.
De semmi több.

Az egy egészen más kérdés, hogy az egész mai népesség egyfajta cinikus beletörődéssel ugyanakkor küzdelemmel próbál úrrá lenni a mai magyar valóságon.
De ez már egy teljesen másik történet.

Persze mindez szigorúan SZVSZ.

tündérlala

Turai Suttyó Creative Commons License 2000.05.15 0 0 17
Szerintem Mo.-n elég sokan cinikusak. Különösen akiket naponta kénytelenek vagyunk látni, hát kiről vegyen példát az ember ;)? Nyilván ahol egyre többen vannak, egyre több a cinikus. Különösen a fiatalok között.

A Bugac az az amelyik lakóteleppel szemben van, az Üllőin, a volt remiz mellett? Hát arról se az jut az embernek elsőre eszébe, hogy igényes. De persze ti voltatok ott.

OWO Creative Commons License 2000.05.15 0 0 16
Miért cinikus az internet-társadalom ? Igen, ez a kérdés bennem is felmerült már néhányszor.

Annak idején egykor, 1998 körül is volt internet-társadalom, de azok (Ők) nem voltak cinikusak. Igazi, meghitt virtuális barátságok kötődtek, amelyek később valódi, személyes barátságokká alakultak. Normális, értelmes topicok at nyitottak, amelyelyek arról szóltak, ami a címük volt (többnyire ;-) ). Tiszteltük, szerettük egymást. Abból az Internet-társadalomból ma már igen kevesen szerepelnek a Törzsasztalon és Ők is egyre ritkábban. Néhány nevet azért említenék, elnézést, ha valakit kihagytam volna: Banya, Wágner-úr, eMM, ribizli, Sehonnai Bitang Ember, MadroC a Rettenetes, és persze én. Szóval más volt mint ma.

Miért ? Nem tudom. Csak sejtem: nagyon felhígult a Tözsasztal, igénytelenebbnél igénytelenebb topicokat nyitnak, akár ugyanarról a témáról többet is, mert ennyire figyelmetlenek egyes topicnyitók. Én az 1998-as Tasztal Találkozó-3 óta idén május 13-án voltam ismét találkozón. Megmondom a véleményemet, nekem nagyon nem tetszett a mostani helyszin. Hideg volt, végülis poros, koszos, nem igazán kultúrált hely volt, pedig biztos van még jó néhány hely, ahol azért normális körülmények között jól tudná érezni magát az ember, viszonylag elfogadható áron. Erre elég jó példa - mint már annyit emlegettem - az 1998-as kispesti Bugac étteremben megtartott Tali3, amit azóta is "visszasírnak" azok, akiket megkérdeztem és ott voltak.

Szóval tenni kénne valamit, vagy felszínes, érdektelen, értelmetlen lesz a Tasztal és előbb-utóbb értelmét veszti az egész. "Kifut" és "elsüllyed" a Türzsasztal is, mint a rossz topicok általában.

Bye:

magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2000.05.15 0 0 15
Nézzétek én barom vagyok, de közeli rokonságban a templom egerével. A cinizmus így családi örökség. De ma az egérkéknek gyakran mondják: Cini, kuss!
bowler Creative Commons License 2000.05.15 0 0 14
Nem értem én, hogy hol itt a cinizmus...

Én például függő vagyok. Fórum függő. Nincs semmi más káros szenvedélyem, csak ez. Zavar is. Úgyhogy le fogok szokni... Valamikor. Csak elhatározás kérdése.
Első körben három hétig bírtam. ;)))

Anno, amikor elkezdtem internetezni nagy divat volt az IRC. Hát persze, hogy én is ott cseverésztem órák hosszat, teljesen értelmetlen dolgokról. Aztán egyszer elcsábítottak egy IRC-s találkozóra.
Amikor hazamentem, letöröltem az IRC-klienst a gépemről, és azóta (ennek már jó pár éve) feléjük sem néztem.

Igazad van: a net nem lehet életmód. Beteg ember vagyok!!! Le akarok szokni! ;)))
És ez nem cinikus hozzászólás akart lenni.

Előzmény: gyulaicsaba (-)
beep Creative Commons License 2000.05.15 0 0 13
Miert? Cinikus?
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.15 0 0 12
;-))))

hát apám, ilyen baromságot!
mert majd te megmondod nekem, hogy cinikus vagyok, mi?!

na ide se nézek be többet!

;-)

SaGa Creative Commons License 2000.05.15 0 0 11
gyulaicsaba!

Nem hinném, hgoy a netes társadalom (ha létezik ilyen egyáltalán, mert szerintem életünknek része a net, de még nem társadalom-formáló erő itt, Magyarországon. Ahhoz _még_ kicsi a létszám.) semivel sem cinikusabb, mint az egész. Az csapódik le itt is, amit magunk körül látunk nap-mint nap.
Az arctalanság talán kicsit _felelőtlenebbé_ tesz, vannak, akik kevésbé gondolják át, mit is írnak le. Aztán egy idő után rájönnek (talán): ezek a beírások kialakítanak egy képet a nick mögötti emberről és elég kellemetlen, ha ez nem olyan, amilyet szeretne. Ilyenkor általában szabadulni igyekszik az "elhíresült" nick-től. De ez nem mindig sikerül. Az emberre jellemzőek kifejezései, a bőréből vágtelen ideig senki sem tud kibújni...

Ja: a 08 az a pontosidő volt nem?

SaGa

Előzmény: gyulaicsaba (10)
gyulaicsaba Creative Commons License 2000.01.17 0 0 10
Örülök, hogy normális válaszok jöttek!!!
Annak is örülök, hogy emlegettétek a személyes találkozás fontosságát.
Egyébként legelőször az gondolkodtatott el, hogy a "cinikus" jelzőt egy indexes szerkesztő használta az internetes társadalomra.
Azzal nem tudok nagyon egyetérteni, hogy a net valami másféle realitás lenne. Szerintem semmi szégyen nincs abban, ha egy hasznos eszköznek tekintjük.
Várom a további együttgondolkodást.
(Tényleg, emlékszik még valaki a "08"-as telefonos ismerkedőre? Ha nem, majd kifejtem, az volt valami hasonló.)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.16 0 0 9
Szerintem azért, mert általában az okosabb, intelligensebb emberek neteznek, és ez a "faj" nagyon büszke tud önmagára lenni...
BlumiDC Creative Commons License 2000.01.16 0 0 8
Én IRL is cinikus vagyok...
DcsabaS_ Creative Commons License 2000.01.16 0 0 7
arctalanság => arcátlanság? Hmm. Szerintem lehet benne valami.
nana Creative Commons License 2000.01.16 0 0 6
cinikus? nem hinném....az arctalansag sok mindent megenged,de akkor is valahol önmagad adod....én nagyon sok embert megismertem realban itt a neten,mert azt hiszem egy ido utan elkerülhetetlen a személyes találkozas,ha igazán érdeklodsz a másik után......
lujza Creative Commons License 2000.01.16 0 0 5
Szerintem eppen ellenkezoleg van : aki cinikus, tenyleg, az nem irkal ide, tojik az ellentetes velemenyen levok fejere es kesz.
Előzmény: micu (4)
micu Creative Commons License 2000.01.16 0 0 4
Talán mert ahogy kétféle ember van: optimista és realista, úgy van naiv és cinikus is ;-). A neten kószálók nagy része picit talán tájékozottabb mint a nagy átlag, és így bizonyos dolgokat esetleg másképp lát mint a legtöbb ember. Természetesen igazad van, sokaknak sokat segít a (vélt) anonimitás is az öszinteségben, bár szerintem ez nem baj, itt épp emiatt talán igazibb viták folynak mint a valós életben, ahol az érdekek, félelmek, stb kissé gátolják a szabad vélemény nyilvánítást.
Üdv: Micu
Előzmény: gyulaicsaba (-)
__pt Creative Commons License 2000.01.15 0 0 3
IMHO nem cinikus az Inet társadalom. Az egyes emberek lehetnek azok.

_pt

Előzmény: gyulaicsaba (-)
ribizli Creative Commons License 2000.01.15 0 0 2
Honnan van ilyen rálátásod az internet-társadalomra?
És honnan nincs? :-)
Az itt aktív emberek többsége IRL is ismeri egymást, sőt rendszeresen személyesen is találkoznak.
Itt ugyanúgy vannak cinikusak, mint IRL, meg mindenféle másmilyen emberek is.
Böngészgess egy kicsit régebbi topicok között, és találsz rengeteg a témához kapcsolódót. :-)

Persze vannak cinikusak is. :-)
Szerintem pl. azért, mert azt gondolják (magamról beszélve), hogy itt valahogy más az élet, mint IRL, pedig mindig kiderül, hogy nem. Senki nem tud kibújni a bőréből, nem tud toleránsabb lenni, okosabb, butább, nemtudommilyenebb, mint valójában.
Sajnos vagy szerencsére.
ribizli

gyulaicsaba Creative Commons License 2000.01.15 0 0 1
Kösz, jó tudni, hogy lehet még bízni valakiben.
Naakkor most jöhetnek a válaszok, de csak arra, amiről szó van.
Előzmény: SaGa (0)
SaGa Creative Commons License 2000.01.15 0 0 0
Ha csak ez kell...
0000000000000000000000000000000000000000000000....
Előzmény: gyulaicsaba (-)
gyulaicsaba Creative Commons License 2000.01.15 0 0 topiknyitó
Régóta jár a fejemben a kérdés.
Mindenféle címeket adunk, aztán egész másról beszélünk.
Főleg az egónkról.
De legalább telik az idő.
Magány?
Miért cinikus: arctalanok lehetünk, de mégis egymás pofájába vághatjuk a barót.
Aztán Isten ments, hogy személyesen is összefussunk (persze nem buliban, az más: mondjuk az utcán!), gyáván udvariaskodnánk csak, mert oda a monitor bátorsága.
Alapvető félreértés: a net nem életmód, hanem hasznos eszköz (lehetne).
Rengeteg nullát kérek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!