Milyen érdekes - úgy kiváncsiságból megnéztem hányan adják meg a személyest is az ócsároláshoz (fikázáshoz) - csak így mernek pofázni. Mint a régi rendszerben. Ügyes !
A rohanó korunkban mindenki a saját megélhetésével foglalkozik.
Az idősebb korosztály nem NETezik. A fiatalok játékra használják a számító gépet.
A közte lévők meg vadásszák a zsetont, hogy csoda villákat építsenek, ahonnan a terepjáróikkal dugózzanak befelé a városba. Tesznek rá, hogy mi van a lakóhelyük körül.
Azt észrevettétek már, hogy a Budai Polgár szinte csak Láng úr sztárolásárol szól? Szerencsére a wc-n olvasom így ha kell hánynom csak megfordulok.
A Csíkról (Medve): Egy már majdnem szélsőjobbos intézmény olyan csapnivaló rosszindulatú tanárokkal - tisztelet a kivétel - , hogy a gyerekemet ki is vettem és egy normális suliba írattam. Az évnyitók és évzárók egy NSDAP seregszemlére hajaznak. Teli lobogókkal a lobogókon is lobogók, énekek, Wass Albert idézetek, kiváló sportolóink... ,a magyar árja nevelőintézet. Jó hogy nincs bőlcsi mert akkkor egy kész lebensborn intézet lehetne.
Az enyhén politikai hangvételbe fordult topikot visszaterelném, és érdeklődnék, van-e valakinek tapasztalata, információja a Hidegkúti általános iskolákról?
1. Nekrológ a Lajos utcai iskoláról
de_pa@2003.12.08.
Mottó:
Ne hagyjátok a templomot,
A templomot s az iskolát!
Reményik Sándor
Nagyon felbosszantott a Budai Polgárban megjelent magyarázkodás a Lajos utcai iskola megszüntetésével kapcsolatban.
Én nyolc éven át jártam ebbe az iskolába és erre az időszakra azóta is jó emlékekkel, büszkén gondolok vissza. Különösen azokra a tanárokra, akik hivatás szeretetükkel, elkötelezett odaadásukkal oly sokat tettek a felnövő generáció oktatásáért. Például itt tanított matematikát-fizikát magával ragadó módon a felejthetetlen Imrecze tanárnő, aki később az Iskolatelevízió országos programjában is fontos szerepet vállalt. Osztályfőnököm Ternik tanár úr egy életre meghatározó módon, vasfegyelemmel regulázott meg minket, az akkoriban koedukálódó iskola utolsó fiú osztályát.
Most már több éve, hogy a kétszáz évesnél régebbi hagyománnyal rendelkező iskolaépületben megszűnt az oktatás és az iskola épülete a Budai Polgár híre szerint "hasznosításra vár". Ugyancsak a kerületi újság szerint az iskola bezárására a környék megnövekedett forgalma miatt volt szükség.
Tisztelt Önkormányzat!
Megértem, hogy a patinás iskola elnéptelenedett, hiszen a ledózerolt Újlakon már nem lakik senki, a régi házacskák helyét már villáknak álcázott irodák és üzletek foglalták el. Az M3 és az M7 közötti forgalom jórésze éppen itt, az iskola előtt dübörög keresztül. A Lajos utcán, az Árpádfejedelem útján, a belvárosi forgalomtól idegen, soktonnás kamionok teszik szinte napok alatt tönkre a drágán felújított utat és akadályozzák a helyi közlekedést.
Vajon ebben a helyzetben az Önkormányzatnak nem az lenne a kötelessége, hogy tervet készítsen a forgalom csillapítására? Hát az Önkormányzatot nem az itt élők választották és éppen ezért az lenne a feladata, hogy az itt lakók érdekeit képviselje, azaz lakókörnyezetük nyugalmát, tisztaságát, biztonságát, értékeit megőrizze és növelje?
Útját kellene már állni a forgalmat tovább duzzasztó minden irodaház és bevásárlóközpont beruházásnak, és mindenek előtt magának, a kerületen átzúduló tranzit áradatnak. Az elkerülő út kijelölésére/építésére minél később kerül sor , annál nagyobb nehézségekbe fog ütközni. Igencsak ellentmondásos helyzet, hogy talán éppen a lakhatatlanná tett Újlakról Békásmegyerre, Budakalászra, Solymárra kiköltözöttek új érdeke, hogy ne épüljön a mostani lakóhelyük közelében vezetendő olyan út, ami végre tehermentesíthetné volt lakóhelyük, a második kerület belső tereit.
A mottóban idézet költői gondolat fontos figyelmeztetés. A kiüresedő templom és egy iskola nem a helység fénykorát, hanem a település végnapjait jelentik!
Uj vagyok a neten, csak ma találtam meg ezt a topicot. 2 hetes náthát kaptam tavaly a tüntetésen. Annyi értelme volt, h nem vonták össze az iskolát, nem adták el, és majdnem minden maradt a régiben. Már ami a renoválást illeti.Hirtelen nem lett rá pénze az Önkorm.-nak! A folyosokon hullik a vakolat a gyerekek fejére. Igaz a tetőt megcsinálták, héhány osztályt is kifestettek a nyáron, meg a 35 évvel ezelőttről valo lépcsőboritást /szürke, csuszásgátló müanyag/ drappra cserélték. Tartok tőle, vannak olyan termek amiknek a falán még megtalálnám a saját firkámat, ugy 1969-ből. Hát ennyit ér Buda egyik első gimnáziuma!
És még azt is hozzá akarom füzni, hogy a II. Rákoczi Ferenc G. Budapest egyik legidösebb gimije.
1687-ben alapították. Az első körben, be akarták zárni (most összel), ami megdöbbentő számomra.
Másodsszor a területet, ahonnan el kelett volna költözni az Ürömi utra, azt FIDESZ-es képviselök akarták megvenni,poton 60 milloért. Ez nem furcsa.
Szerencsére Budapest Főpolgármestere segittet a sulin és, most úgy áll a helyzet, hogy elkezdik renoválni.
A II. Rákoczy Ferenc G.-ba jelenleg kb.:600 diák jár.
Namost. Ezt a létszámot át akarják vinni egy olyan (volt ált.iskolába), ami fele ekkora, és nem felene meg az elvárásoknak.
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a másik topicra, közben nekem is sikerült észrevennem :-)
Amúgy meg... Annyira nem érint (még és már) a dolog, hogy elővegyem a régi BP-kat (talán már nincsenek is meg), csak rémlett, hogy már Póta úr alatt is volt valami hasonló dolog az iskolákkal, és mintha akkor is a csökkenő gyereklétszámmal indokolták volna az akkor is elég nagy felhördülést előidéző döntést...
A másik topic meg tényleg jobb, és nagyobb is, meg vita is van ám benne! :-)
Az elmúlt 4-5 évben nem zártak be iskolákat a II: kerületben. Összesen kettö iskolát vontak össze az egyik a Csík Ferenc ( ez sport tagozatos iskola minimális II. kerületi gyerekkel ) a másik meg a Medve utcai. Kérdezheted, hogy honnan tudom...... hát csak onnan, hogy önkormányzati képviselő vagyok a kerületben.
A Budai Polgárt nyugodtan lehet olvasni. Pédául itt jelent meg a polgármester úr és hű fegyverhordozójának nyilatkozata, hogy miért is kellene "racionálni" a kerületi oktatást.
Ja még valami ! jelenleg az osztálylétszám 25-28 fő. Ha összevonásra kerülnek az iskolák akkor ez igen szépen meg fog nőni...... jó ez nekünk ?
Egyébként tényleg össze lehet bújni a pároddal :)))
Üdv
Husky
u.i mellesleg a politikában megy már erről a témáról "iskolából szálloda ?" egy vita
Szerintem Te olyan ember vagy, aki nem a mostani kormánypártokra szavazott...
Amúgy meg: tessék olvasni a Budai Polgárt (II. ker. lap), úgy 4-5 éve folyamatosan zárnak be óvodát-iskolát-gimnáziumot, mert nincs annyi gyerek, hogy megérje fenntartani a pillanatnyi gyereklétszámból következő kb. 10-15 fős osztályokat.
Más megoldás is van: este oda kell bújni a párodhoz, aztán 6 év és 9 hónap múlva máris lehet a hirtelen megugrott gyereklétszám miatt nyílt új iskolába vinni :-)
A helyi önkörmányzatok nagy többsége anyagi erőt kovácsolt a szavazatokból.
Az, hogy melyik állampolgárnak mi az érdeke,baromira nem érdekel senkit.
Nem tudom, te hogy vagy vele, engem csak égy évente szoktak megszólítani, hogy szavazzak erre, vagy arra. Utána snit. (BP, IV. kerület)
Aztán az önkörmányzatok tevékenysége egy Kft. szintjére avanzsál és beindul az ösztönös profit hajsza és sógor-koma vállalkozás, pénzszipkázás.
Eladják a mozit, uszodát, könyvtárakat, reklám felületeket, parkolókat, iskolákat, parkokat, közérteket, parkolókat, még a posztos rendőrt is és mindent, ami mozdítható.
Mindez a miénk, és egy fillért (egy fillért !!!) nem látunk belőle.
Amit ajánlhatok ...
Vidd a gyerekedet egy negyyven fős osztályba. És majd reggelenként lehet integetni a polgármester bácsinak, aki az adódból vásárolt legújabb típusú Saabból mosolyogva csordogál lefelé a budai hegyek útjain.
IKOLÁKÉRT TÜNTETTEK A II. KERÜLETIRK
TILTAKOZNAK A SZÜLŐK AZ OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÖSSZEVONÁSA, MEGSZÜNTETÉSE ELLEN.
Több mint 1000 szülő és gyerek tartott demonstrációt tegnap (2000-01-13) reggel a II. kerületi polgármesteri hivatal előtt a tervezett iskola-összevonások ellen. A tüntetők képviselője petíciót adott volna át a polgármesternek, de mivel a reggeli kávéját szürcsölte, ezért az oktatási iroda vezetöjét küldte ki.
Az összevonást tárgyaló testület ülés idejére újabb demonstrációt terveznek a szülők
NE ADD EL AZT, AMI NEM A TIÉD!
A GYEREK ROSSZ BEFEKTETÉS!EZ AZ ÚJ CSALÁDPOLITIKA!
Utóirat:Miért is szavaztak annyian a kormány pártra.
Ezért....
Köszönjük nekik, mármint akik rajuk szavaztak.