A Magyar Hajózásért Egyesület 2026-os naptárának képeit a magyar tengeri hajózás emlékeiből válogattuk.A képeket a következő hosszászólásokban teszem közzé. A naptár formátuma megegyezik a korábbi évekével: A3-as álló formátum, 170 gr fényes műnyomó papíron.Az árszabás maradt a tavalyi: 1-5 példány rendelése esetén 2700 Ft/db; 6, vagy annál több példány rendelése esetén 2400 Ft/db.
A naptárak december 15 után a Hon-Tours Utazási Irodában (Budapest V., Váci utca 39.) lesznek átvehetőek. Naptárak postázásával nem tudunk foglalkozni! Kérjük a vidéki érdeklődőket, hogy valamilyen közvetítő segítségével oldják meg a naptárakhoz való hozzájutást! A megrendeléseket a számomra küldött e-mailekben kérem megadni december 9. kedd 14:00 óráig! E-mail címem nyilvános. A naptárak árát az MHE számlaszámára kell átutalni a megrendelő nevének és a rendelt példányszám feltüntetésével.
1997-ben szcientológusok építkeztek az déli oldalra, ami előtt a Hableány volt. Valamivel korábban, de 1991 után egy szabad napomon második kávét és egy felest ittam egy szabadnapos sétám alatt ott. Rá következő évre nyoma sem maradt. És a kikötést is megszüntették.
Én úgy tudtam, óbudai építésű. Egy volt hajós, ki sokat ment vele ('89-95 közt), tehát nálam autentikusabb, azt írta egy vitánkban, hogy a test Bfüreden készült és Óbudán csak felszerelték.
Én a szedett-vedett infóimat, sztem jól alátámasztja a Regiszterben is látható sólyázós kép, melyen a korpusz frissen festve, de ránézésre félkészen Óbudán csúszik a vízbe.
Valamikor Honti utcának hívtak egy lejárót a Nánásiról a partra. Ma Aelia Sabina köz. Itt mellette volt egy megálló, meg egy kis kocsma a parton. Annak volt olyin randa pontonja. Valamikor a 90-es évek elején egy nagyon alacsony víz miatt ideiglenesen-oszt végleg megszüntettek egy megállót. Na meg van, emelett volt a megálló https://www.facebook.com/groups/1395355057378335/posts/3892068241040325/