Keresés

Részletes keresés

trophy Creative Commons License 2001.05.11 0 0 395
Ja mégegy apróság:

A jelenlegi rendőrörs épületéből még a Dunára sem látni rá! Fasza nem!
Nyilván a Mahart-nak nagyon fontos az az épületrész. Szerintem konditerem, vagy szoláriumstúdió lesz ott hamarosan.

Tegnap reggel kifogták annak a matróznak a holttestét, aki a Szt. István park előtt álló hajóról esett vízbe munka közben kb. 5 nappal ezelőtt.
Tegnap a személyhajók félárbócú lobogóval közlekedtek.

Előzmény: DLala (393)
trophy Creative Commons License 2001.05.11 0 0 394
Szia DLala!

Sajnos igaz a hír.
Már előző év augusztusában lehetett biztosan tudni, hogy ez az épületrész a "Sárga házból" a Belgrád rkp.-on, amit a BRFK bérelt a Maharttól vissza kell, hogy kerüljön a személyhajózáshoz, mert további hasznosítását tervezik.
Ekkor kezdett el helyet keresni a BRFK DVRK. Volt úgy, hogy az újjáépülő SZOT hajó egy szintjén lesznek, (ami most szálloda a Jászain) de ez nem sikerült.
Ekkor jött ez a kis faház a Lágymányosi-öböl mellett a Kopaszi-gáton.
Az épületet felújították, (úgy ahogy) a bútorokat, technikát év elején elkezdték áthordani, de a nagyduna felőli partot nem tudták úgy kialakítani, hogy a pontonsort, kikötőiket oda átelepítsék. Jelenleg ideiglenesen a Lágymányosi-öböl felől egy kis stégen állnak a hajóik, de az öbölbe Pesti 200-as víz alatt még motorcsónakkal sem tudnak bemenni.
Emiatt áll a Duna m/s, és néha egy-egy hajójuk a Belgrád rkp-i épület előtt.
A 24 órás szolgálatban az ún. mentős járörnek ott belterületen kell éjszakázni, hogy az esetleges mentésekhez hamar odaérjen és ne Lágymányosról induljon. Csak váltani járnak le.
Amíg tehát a pontonjaikat nem tudják levinni, addig lesznek ott még hajók.
Az épület már teljesen üres, csak egy ágy van benne.

Előzmény: DLala (393)
DLala Creative Commons License 2001.05.10 0 0 393
"A Vizirendészet budapestiparancsnoksága, amely egyben az ügyelet is elköltözött a Szabadsá-híd pesti hídfőjétől a Kopaszi gátra. A Mahartnak szüksége volt arra az épületrészre, amit a BRFK DVRK bérelt"

Ez mikor volt? Ma ugyanis még mindig ott volt kikötve a Duna m/s, és egy közel vadiúj motorcsónak. Igaz, mozgás nem volt, de a rendőrbódék és kikötők még mindig ott vannak.

Szvsz totális hülyeség lenne a rendőrörsöt áthelyezni a Kopaszi gátra, nincs ott semmi érdekes. Ha kell a hely a Mahartnak, ám legyen, néhány száz méterrel lejjebb a Közraktáraknál bőven volna hely akár komoly rendőrörs kiépítésére is és kikötőhely is van elég.

Előzmény: trophy (374)
kopaszsas Creative Commons License 2001.05.10 0 0 392
Sziasztok Hajómániások!

deve24: Kűtem emilt.

A VÉRTES vontatót az Újpesti hajójavítóban ápolják.

Sas!

deve24 Creative Commons License 2001.05.08 0 0 391
Köszönöm, várom az infot. Kíváncsi leszek veréb majd hogyan szed aknát az Alföldön??!!
Deve
Előzmény: kopaszsas (390)
kopaszsas Creative Commons License 2001.05.08 0 0 390
Sziasztok hajómániások!

deve24: Hogyhogy mit csinál? Ha nem voltál még Kecelen akkor feltétlen nézd meg egyszer a Haditechnikai magánmúzeumát. Elképesztő mi van felhalmozva, ez a fickó simán hadatüzenhetne itt Balkánhalivúdban! :)) Tudok még egy jó vasat: Csepel motoros, kitűző volt. Igazából családi-lakóhajó, valahol Győrben figyel, ha érdekekel utána szimatolok, ja és 12 személyes.

Sas!

Előzmény: deve24 (389)
deve24 Creative Commons License 2001.05.08 0 0 389
A keceli mókus mit csinál négy nagy és mintegy negyven kisebb hajóval??!!

Deve

trophy Creative Commons License 2001.05.08 0 0 388
Ma reggel és délelőtt az Akadémia előtt álló Rákóczi m/s-on tűzoltási, és vízbőlmentési gyakorlatot tart a tűzoltóság, és a katasztrófavédelem. Kinnt van a tűzolthajó, és a búváregységek is.
trophy Creative Commons License 2001.05.07 0 0 387
Szia!

A Sióval én dolgoztam, nem beszélnék rá senkit. 16 m-es teljesen zárt test, alacsony kerékállással. Sajnos elszúrták a hajtását és a kormányrendszerét is, ezért túl azon, hogy csigalassú, iszonyat rossz az iránytartósága is.

Az utastéri része osztott, középen a kerékállás választja el. Annyira alacsony, hogy zavaróan rossz a kilátás belőle. Sok évig a Masped üzemeltette a hajót, kb. két éve vette meg a Mahart, de semmire nem tudta használni. Én nem hallottam, hogy el akarják adni.

Előzmény: kopaszsas (386)
kopaszsas Creative Commons License 2001.05.07 0 0 386
Sziasztok Hajómániások!

deve24: A kikötőre telek spekulánsok vetettek szemet(IZRAELIEK). Lukszusszálloda, lukszuslakásokat saját yachtkikötővel ilyesmi hallható.

deve24:A téli kikötőben a sólyával szemben van egy hajó(Sió) olyan 20m körülire saccolom eladó, a jégtörőktől jobbra lehet megközelíteni!

A keceli hadúr(Pintér)fogja megvásárolni a hajókat.

DLala Creative Commons License 2001.05.07 0 0 385
Azért az ócskavasbizniszt ne becsüljük le. Mozdonyok esetében is nagyon hatékonyan dolgoznak... Szóval hány tonna is a flottilla usque?
Előzmény: deve24 (384)
deve24 Creative Commons License 2001.05.07 0 0 384
Én azt olvastam valahol, hogy a kikötőt akarták ellopni. Ez meg is történt, így a flottilla game over, menjünk aknaszedőt venni kilóra!!

Deve

Előzmény: DLala (382)
Mad Fox Creative Commons License 2001.05.06 0 0 383
Azt hizme itt olvastam, hogy a Scharnhorstot ki akarják emelni valmilyen célból, hol lehet ennek utánaolvasni?
DLala Creative Commons License 2001.05.06 0 0 382
Mi lenne, majd szétszórják ócskavasnak.
Egy barom a HM-ben kitalálta, hogy ez nem kell, ezen lehet spórolni. Meg is vonták a pénzt azonnal.
Nem baj.
Néhány év múlva majd valaki kitalálja, hogy milyen nagy szükség is lenne valami dunai hajósegységre. Akkor majd lesz tender és veszünk jódrágán pár csicsahajót.
:(
Előzmény: deve24 (381)
deve24 Creative Commons License 2001.05.05 0 0 381
Mit szóltok flottilla felszámolás, eladás ócskavas áron!!?? A parton van vagy 40 db aknaszedő naszád, a vízben négy db komoly hadihajó, mind eladó, mi lesz velük??!!

Deve

trophy Creative Commons License 2001.05.03 0 0 380
Ebben igazad van!
Előzmény: eMM (378)
deve24 Creative Commons License 2001.05.03 0 0 379
Köszönöm, megnézem, ha még tudtok, továbbra is érdekel!

Deve

Előzmény: kopaszsas (373)
eMM Creative Commons License 2001.05.02 0 0 378
>Egyébként képzeld magad annak a hajóvezetőnek a helyébe, akinek útjába ugrik valaki pont a hídról, és már nem tudja elkerülni, hogy átmenjen rajta. Szar érzés<

Teljesen igazad van.
És az a vasutas mit szóljon aki öngyilkost kénytelen gázolni, mert a szerelvény féktávja több száz méter?
És ebből sokkal több van mint a hídugrásból.

Előzmény: trophy (376)
trophy Creative Commons License 2001.05.02 0 0 377
OFF

Még annyi jutott eszembe, hogy azért is lehet, hogy vonult a tűzoltó hajó is, mert mivel kisgyermekről volt szó, tudták, ha ugrik hetekig téma lesz a sajtóban, ezért próbáltak minél több eshetőséget, támadási felületet kizárni.
Utánnanéztem, és az Index cikke szerint a kivonulás minimum 400.000 Ft-ba került a fővárosnak, nem beszélve a dugó okozta bosszúságokról.

ON

Előzmény: DLala (375)
trophy Creative Commons License 2001.05.02 0 0 376
Teljesen egyetértek a hídramászókkal kapcsolatban. A gyakorlat az, amiről a közvélemény, és a laikusok nem tudnak, hogy számtalan esetben riasztják a Vizirendészetet olyan esethez, ahol minden feltűnés nélkül ugranak a hídról. Ennél az esetnél leggyakoribb az Árpád-híd, második a Margit-híd. Ilyenkor tényleg öngyilkosságról van szó, és nem feltűnősködésről. A legelső intézkedés a hajóforgalom leállítása a térségben és utánna a keresés. A túlélési arány itt kb. 50%-os.
Mindezt csak arra írom, hogy ha a jelölt tényleg meg akar halni, akkor nem feltűnősködik a Turulon. A hídramászás mindig amolyan tüntetés jellegű, vagy feltűnősködés.
Van egy faszi, akit már csak keresztnéven szólítanak annyit mászott.
Sajnos a jelenlegi törvények mellett nem lehet megtenni, hogy nem vezényelnek ki egységeket a mentésre.
Egyébként képzeld magad annak a hajóvezetőnek a helyébe, akinek útjába ugrik valaki pont a hídról, és már nem tudja elkerülni, hogy átmenjen rajta. Szar érzés.
Hogy a tűzoltóság miért küldte a hajóját, mikor a DVRK már ott volt. Két dolog lehetséges: Vagy egyébként is a térségben gyakorlatoztak, mert szoktak, vagy előfordulhat, hogy a vizirendészetnek a belterületi hajóját el kell küldeni Dunkanyarba, vagy Alsó Dunaszakaszra, akkor a bp-i mentést átadják a tűzoltóságnak. Lehet, hogy infozavar volt közöttük.
Előzmény: DLala (375)
DLala Creative Commons License 2001.05.02 0 0 375
Off
Nos, ez a gyerek már másodszor mászott fel két hét alatt. Valóban sikerült felhívnia magára a figyelmet.
Kétszer bénította meg teljesen a forgalmat és kétszer került egy vagyonba, meg egy csomó ember munkájába leszedni onnan.
Volt alkalmam többször ott lenni ilyen eseményeken. A közhangulat egyre inkább az ugrókkal ellenszenvez, miszerint fel vannak háborodva azon a hatalmas hajcihon, amit a hatóságok rendeznek egy-egy ilyen esetnél. Azért másznak fel a lelki sérültek újra és újra, mert cirkusz van. A túlnyomó többség simán visszajönne, ha órák múltán sem bagózna rájuk senki.
Újabban (nem fiatalkorúnál) a tömeg többször felszólította a jelöltet, hogy ugorjon, illetve a rendoröket, hogy lojék le, akkor hamarabb vége van.
Magánvéleményem szerint ezt a gyereket már az elso alkalommal úgy kellett volna szájon vágni, hogy megemlegesse. Nem hiszem és nem tudom elfogadni, hogy ilyen terrorizáló módszerrel kelljen operálni bármilyen családi probléma esetén.
Jövo héttol megint készülhetünk a következo felvonásra. :(
innentol on
A hatóságok túlreagálását vissza kellene fogni. Ha már ott volt a rendormotoros (bár én nem láttam), akkor mi a jóistennek kellett Újpestrol iderángatni a tuzoltóhajót is? Aztán sírnak, hogy nincs pénz.
Ennyi erovel állítsanak állandó ort a hídra, az kevesebbe lenne.
Előzmény: trophy (374)
trophy Creative Commons License 2001.05.02 0 0 374
Most kivételesen nem egy vadbarom volt, aki hídramászással megbénította a forgalmat, hanem egy 13 éves kisfiú, akinek gyámsági ügye zajlik, és nem akar intézetbe kerülni. A tűzoltóság valóban a rajaival egyidőben vonultatta a hajóját, (azt láttad) de akkor már a Vizirendészet hajója a híd alatt volt. (Fehér Bayliner 16-os számmal). Szerencsére egyikünkre sem volt szükség.

A Vizirendészet budapestiparancsnoksága, amely egyben az ügyelet is elköltözött a Szabadsá-híd pesti hídfőjétől a Kopaszi gátra. A Mahartnak szüksége volt arra az épületrészre, amit a BRFK DVRK bérelt. A Kopaszi gáttól valóban kétséges időben felérni egy-egy belterületi eseményhez, hát még Pl. mondjuk Római fürdőre. De a 24 órás szolgálatban a belterületi járőr, aki egyben a "mentős" csak váltáskor vonul be, különben végig a Belváros magasságában tartózkodik, és így javulnak az ugrók, hídramászók és egyéb fuldoklójelöltek esélyei.

Előzmény: DLala (371)
kopaszsas Creative Commons License 2001.05.02 0 0 373
Sziasztok Hajómániások!

deve24: A képes Expressben van egy kisgéphajó. Csepelen a Gubacsi hídnál látható(parton). Még mindig keresek eladó testablakot!

Sas!

deve24 Creative Commons License 2001.05.01 0 0 372
Szerintem a Fővárosi Önkormányzat újonnan vásárolt tűzoltóhajóját láthattad, a kikötője a flottilla most megszüntetendő bázisán van, Újpesten, a Petőfi laktanyával szemben

Deve

Előzmény: DLala (371)
DLala Creative Commons License 2001.05.01 0 0 371
Ma megint felmászott egy vadbarom a Szabadság hídra. Épp az Erzsébet hídon jöttem át, amikor alattunk elzúgott egy piros rohamcsónak ezerrel, majd bekanyarodott az öngyilkosjelölt alá és várta, hátha oda esik. A fejleményeket nem vártam meg. Vadiúj hajó volt, piros az alja, fehér a felépítménye. Felirat nem volt rajta, csak 2 db kék villogó. Ez lenne a tűzoltók új játékszere?
Egyáltalán, hol a honi kikötője?
Azért csodálkozom, miért nem a szemben levő vízirendőr-állomásról csorog át ilyenkor egy csónak, miért kell egy másikat a város túlsó végéből riasztani.
deve24 Creative Commons License 2001.04.28 0 0 370
Ott a helyünk!

Deve

Előzmény: trophy (369)
trophy Creative Commons License 2001.04.28 0 0 369
Sziasztok!

Május 1-től indul a főváros által finanszírozott vonaljárat. Menetrend szerint fog közlekedni Boráros tér és Római fürdő között. Egy időben két hajó lesz forgalomban. Első héten a Lágymányos és a Budavár motorosok. Mindkettő klasszikus vizibusz. Sajnos nyitott rész nélkül.
A vonaljegy 250 Ft lesz. A menetrend a Jászai Mari téren van kifüggesztve a többi kikötőből folyton ellopják. 09:15-17:40-ig közlekedik.
Állomások:
Boráros tér
Petőfi tér
Batthyány tér
Jászai Mari tér
Margitsziget casino
Hotel Hélia (Dráva utca)
Margitsziget Nagyszálló
Hajógyári sziget Május 9. park
Római fürdő

Üdv!

deve24 Creative Commons License 2001.04.20 0 0 368
Tud-e valaki eladó kisgéphajót, kb 20-40 személyeset?
trophy Creative Commons License 2001.04.17 0 0 367
Utolsó információm a Vértesről, hogy egy épülő konferenciahajót (régi neve Vitalij Zakrutykin m/s volt, új neve Europa motoros lesz, kb. akkora, vagy kicsit nagyobb, mint a Szot Budapest volt) vontatott fel Újpestről a Szlovákokhoz. Azóta Pestre visszajönni nem láttam, és a Dunakanyarban sem találkoztam vele.
Előzmény: Locator (361)
FOMA Creative Commons License 2001.04.17 0 0 366
Csatlakozom az előttem szólóhoz Tisza ügyileg.
Előzmény: LUCzI FERencz (362)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!