Sokszor ha a keresőbe beírod a hajót, akkor kiadja a legutolsó ismert pozícióját. De ha, csak úgy nézelődnél, akkor van olyan, hogy tízből csak négyet mutat, aztán rákeresel és kiderül, hogy ott van az, csak valamiért nem rakta fel a térképre.
Könnyen lehet valamilyen csehszlovák. A mai nevén Stary Dunaj (2.), vagy Admiral (3.). Eléggé hasonlít az orruk, a csíkozások az orrnál, az oldalkerék ablak, stb. Persze biztos volt hasonló másoknak is.
Az öböl inkább Oroszvár és Horvátjárfalu közt van.
Ezen olyan mintha tegnapi adatok lennének, 2 Moszkva áll Zebegény környékén ami 9:00 óra előtt nem annyira reális, mindkettőnek Visegrádon kéne állnia.
Szerintem nem. Annak az orra lefelé hajlik. Az oldalkerék nyílása is arányaiban nagyobb. Inkább a dunacsúnyi öbölben álló Stary Dunajt vélem benne. Sajnos az amatőr és nagyon pici papírképek ezt a felbontást adták.
A rendőrség vasárnap délutáni közleménye szerint a csónakban öt férfi utazott, közülük hárman partra úsztak, egy embert pedig a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai kimentettek a vízből.
Az ötödik utast a vízen és szárazföldön továbbra is keresik.
A hajón tartózkodó négy embertől mintát vettek, és a vezetőt, a 34 éves Gy. Bálintot ittas vezetés miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették. A hajóroncsot már megtalálták, és a partra vontatták.
Balatoni Hajózás lassan a dunai szintre sülyed 1-2 járat kevés redezvény, megszünt kikötők amit hajó járatok nem érintenek. Volt 03.hó29 -én redezvény Révfülőp kikötőben,Kelén és Tünde hajók elsülyeztésének megemlékezése. Sehol nem volt hogy megy hajó az ünnepségre. Révfúlőpre a vonat 9,41-re érkezik. Volánbusz 9,35-re ha nem késnek. 10 kor volt a ünnepség. Szerintem mentek volna a redvezvényre ha rendesen meg hirdettve van. Másik sok nyaraló nem vonatozni akkar a balatonon , többször látam hogy Földvár, Lellle, Bogláról menek voatal Fonyódra hogy Badacsonyba menyenek hajóval. Vonat késik a hajó elmegy . Egy óra várakozás vagy gyors vixitaxi.
Egyébként az utóbbi évek egyik látványossága volt, hogy a lellei kikötőből mindig kiállt az egyik hajó, amikor a másik beérkezett, aztán amikor elment, visszaállt. Mert ketten nem fértek el (a másik kikötőhelyen ott állt a sétahajó). Nem zárnám ki, hogy ez is az oka a járat rövidítésnek.
En is azt mondom, h azota, miota hajora szolo jegy van, max. 1 atszallasos jegyet adnak ki, es szerintem a leghosszabb ut a Lelle-Keszthely (badacsonyi atszallassal). Es igen, jo kis 3 napos Balaton-mix. Akkor meg keresztbe hosszaba vegig lehetett menni a tavon, a fiammal 3 nap alatt ultunk az osszes hajon, pedig akkor meg jart majd az osszes vizibusz is.
Ha néha vissza is kell vegyen, akkor is kb. fele annyi idő alatt lehetne vele áthajózni a tavat! (Nyilván kellenének pontos számítások.) Érdekes, hogy (tudtommal) még senki nem vette komolyan számításba ezt a lehetőséget. (A dunai szárnyas flotta is vagy kiskanálként végezte, vagy Újpesten rohad. Pedig egy próbát megérne...)