Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.02 0 0 59340

2 hete voltam egy állásinterjún.

 

Haverom nyaggatott, menjek oda dolgozni ahol ő is van. A fizetés csak 10E lett volna jobb, de egye fene, közelebb van....

Fél óra késéssel besétál a HR-es szőkeségem, majd nem telik el 5 perc, csörög a telefonja, felveszi.... láthatóan veszekszik valakivel, talán a csaávójával. Ezt még további 3 alkalommal eljátsza, én ülök ott. Legalább dögös volt, cici, combi kint, legalább volt mit néznem.
Felcsattan a maca: Na jó, ezt így nem lehet! Holnap ugyanekkor visszatud jönni?

 

Gondolhatjátok, csak úgy repültem. vissza másnap...

 

Haver hív 2 nappal később, hívta a HR-es nem jelentem meg. Elmeséltem neki a sztorit... "a hülye k...va nekem azt mondta, hogy te késtél már első alkalommal és te kértél újabb találkozót másnapra, mondta a főnöknek hogy megbízhatatlan vagy, eszükbe ne jusson felvenni.

nyman Creative Commons License 2019.06.28 0 1 59338

Missparker blogbejegyzesere irt velemenyem: https://jobangel.blog.hu/2019/06/24/mekkora_fizetest_kerhetek

 

 

 

Mint munkavallalo mar ket evtizede is azt mondtam, hogy legyen fizetesi intervallum a hirdetesben. Sok idot sporol minden felnek. Ennek az informaciokan az elrejtesevel nem ertek egyet. Az ingatlan, auto stb. hirdeteseknel is ott az iranyar.

 

Kulfoldon dolgozva ez jo volt. Indikacio volt, hogy erdekelhet-e, de arra is, hogy meg keves a tudasom, tapasztalatom hozza.

 

Ez a titkolozas szerintem rossz. Azt feltetelezi, hogy eretlen az ember.

Tobszor elofordult, hogy a "fejvadasz", vagy a cegvezeto hosszas, tobszori unszolasara elmentem egy "kotetlen" beszelgetesre. Majd mikor az igenyekre terelodott a szo, akkor jott a valasz, hogy az a "csillagos eg". Pedig csak egy 15-20%-al mondtam tobbet, mint az epp aktualis jovedelmem. En nem akartam menni, nem akartam valtani, de persze van az a penz. Azota jellemzoen a juttatasi csomag nagysagrendjevel kezdem a beszelgetest. Ha nem tetszik es kiejtem magam, mar egy rakas idot sporoltunk. Majd ha valsag lesz es nincs munka, akkor futhatjuk a koroket, illetve az igenyem is lejjebb esik.

 

A Salary Gude-al kapcsolatban pl. a Hays ad ki. Sajnos az orszagra es nem kulonbozteti meg a regiok, esetleg a BP-Videk viszonylatokat. Tovabba nem reszletezi a juttatasokat. Pl. van ahol egyaltalan nem adnak autot, van ahol csak egy 4-5M szintut adnak, van ahol meg 10-12M-ost, amibe a csalad is elfer es mellette biztonsagos is.

 

A Salary Guide torzitashoz meg egy sztori. Par eve szakmai kihivas miatt lefele valtottam, az elozo fizetesem 2/3-ra. Majd mivel nem talaltak eleg embert, tul lettem terhelve. Haromszor kertem fizetes emelest, nem kaptam. Vegul eljott a Salary Review es adtak 1%-ot, mondvan, hogy a megvasarolt fizetesi szinteket bemutato tanulmanyban igy is az atlag felett keresek. Csak eppen itt nem kaptam autot, nem volt 13-14- havi fizetest, illetve az atlagban benne volt az egesz orszag stb. Ekkor virtualisan bemutattam a kozepso ujjamat es kb. ket het alatt talaltam olyat, ahol lenyegesen kevesebb munka es 50%-al tobb a fizetes.

 

A peldaban szereplo ceg a mai napig nem talalt masik embert, pedig ennek tobb, mint ket eve. Tobb volt kollegammal beszeltem, akik voltak interjun, de kirohogtek a juttatasi csomagot. Szakmailag nagyon erdekes projektek vannak, de meg valsag alatti fizeteseket akarjak adni.

Mivel ez egy "piacvezeto" ceg, folyamatosan nyilatkoznak a vezetok es mindig megjelenik a munkaerohiany. Hat ha hisznek ezeknek a felmereseknek es nem adjak meg azt, amit az emberek kernek, akkor meg jodarabig nem is fognak embert talalni.

 

En siman el tudom hinni azt is, hogy az Salary Guide-ban megjeleno szamokban benne van berek visszafogasaban erdekelt lobby is. Magambol kiindulva a Hays kiadvanyaban megjelo szamert max csak felallasba mennek el dolgozni.

farkasszaszi Creative Commons License 2019.02.26 0 0 59337

Sziasztok!

 

Farkas Alexandra vagyok, diplomás közgazdász, emberi erőforrások (HR) alapszakon végeztem. Több éves szakmai tapasztalattal rendelkezem HR területen, profilom főleg a toborzás, kiválasztás, és interjúztatás, így munkámból adódóan rengetek álláskeresővel és önéletrajzzal találkoztam. Amit kevesen tudnak, és amire az álláskeresők nem gondolnak, hogy gyakran azért nem hívják be őket interjúra, mert rossz, felépítetlen, esetleg unalmas az önéletrajzuk. A mai rohanó világban egy HR-es átlagosan 10 másodpercet! tölt egy önéletrajz elemzésével és ha nem talál benne valami megragadót, ha olyan mint a többi 50-10 beérkezett önéletrajz, akkor nem Te leszel a kiválasztott.

 

Ha pályakezdő, szülésből visszaérkező vagy régi motoros vagy és unod már, hogy több száz helyre pályázol, de mégsem hívnak be interjúra sem vagy választ sem kapsz, akkor szívesen segítek neked!

 

Skype vagy személyes konzultáció keretében (Veszprém) végigbeszéljük, hogy hová jelentkeztél eddig, milyen szakmai tapasztalatod és iskolai végzettséged van: ezek alapján milyen helyeket pályázhatsz meg, átbeszéljük az önéletrajzod hibáit, illetve lehetőség van interjúra felkészítő mini tréningre is, praktikák, titkok elsajátítására a HR világából. Legyél felkészültebb mint a hr-es és tuti tied az állás!

 

Az önéletrajzod újra írásával és grafikus szerkesztésével nem neked kell törődnöd, a csomag tartalma 3 fajta infografikus, modern önéletrajz rendelkezésedre bocsátása, amivel sokkal nyerőbb lehetsz a cégeknél!

 

Iskolai végzettségem abszolút leinformálható, kérésre minden adatot, referenciát rendelkezésre bocsátok.  :) Keressetek bátran: farkasszaszi@gmail.com és segítenek nektek állást találni!

 

Szép napot!

nyman Creative Commons License 2019.02.25 0 0 59336

Igen, googlizva az elso talalatok kozott volt tiltassal kapcsolatos cikk is. 

 

Foldrajzi helytol is fugg a fizetes. Fovaros, nagyvaros kistelepules relacioban. De ugye a megelhetesi koltseg is.

 

Az meg, hogy Mo-n mennyit kerestel irrelevans. Lehet, hogy pont azert mesz Nemetorszagba, hogy jobban keressel. De ott is vannak orszagon belul kulonbsegek. 

Előzmény: xtl (59335)
xtl Creative Commons License 2019.02.25 0 0 59335

Kérte tőlem egy cég Németországban, de visszautasítottam. Rákerestem én is a dologra, és azt találtam, hogy sok helyen tiltják az USÁ-ban, hogy a munkaadó salary history-t kérjen a pályázóktól. Németországban nem tiltják közvetlen módon, de nem kérhető olyan adat a pályázótól, ami nem függ közvetlenül össze a pozícióval, vagy az adott személy alkalmazásával. Értelme szerintem sincs a világon semmi, de mint tudjuk, a HR nem egy egzakt tudomány.

Előzmény: nyman (59334)
nyman Creative Commons License 2019.02.22 0 0 59334

Marmint arrol, hogy megosztod, hogy korabban milyen pozicioban mennyit kerestel?

 

Hallottam ilyesmirol, de sok ertelmet nem latom. Az, hogy mennyit keresel az tobb mindentol fugghet. Persze a karrierlepcso, tapasztalat, fejlodes stb is benne lehet. De sok minden mas is.

 

Ha ugy nezem, most a felet keresem annak, amit egy evtizede. Realerteken meg nagyobb a lehet a kulonbseg. Volt, hogy lefele valtottam, mert erdekesebb munka volt. De most is nyitott lennek lefele valtasra, ha ez kevesebb idotoltessel jarna.

 

Az ilyeneket meg hogy magyarazza az ember? Egy valtasnal ugy tunhet, hogy ezt a hulyet is kirugtak es csak a fele fizeteseert tudott elhelyezkedni.
:)

 

Googlizva ugy latom ez valami eszak amerikai szokas.

Előzmény: xtl (59333)
xtl Creative Commons License 2019.02.22 0 0 59333

Sziasztok! Salary history megosztásával kapcsolatban mik a tapasztalatok?

Valós! Creative Commons License 2019.02.18 0 0 59332

Figyelj!

 

 Tehetséges ügyviteli titkárnőt felveszek budapesti belvárosi irodámba, bejelentett munkaviszony keretein belül! Munkaidő, H-P 08.30-17.00 között a helyszínen.


Meghatározott napi öltözködési protokoll betartása mellett, feladat a céges adminisztráció(magabiztos word, excel, powerpoint használat elvárt).
Levelezés-hirdetések-honlap kezelése.

Tárgyalások előkészítése és dokumentálása, ügyfél fogadás és igény szerinti tárgyalásokon való személyes részvétel (reprezentáció, jegyzett készítés).

Napi back office - fénymásolás, archiválás, szerződések-dossziék rendjének fenntartása, egyéb... néha postai, banki ügyintézés.

Egészében véve sem fogsz megszakadni a funkcionális napi munkától, garantálom! Valóban kellemes munkatempóval számolj, nem napi szinten adottak az összességében felsorolt tevékenységek... csakis élet szerűen, az aktuális igény függvényében.

 

 Bemutatkozó kísérőlevelet és egy célratörő fényképes önéletrajzotcasa.d.mundo@gmail.com címen várok,


Sok sikert, Let's Roll!

xtl Creative Commons License 2019.01.28 0 0 59331

Köszi. Hasznos volt.

 

Bizony nem mindegy, extrém esetben két-három hét is lehet a különbség. Az már az éves fizetésnek is számottevő része, máris kevésbé hangzik jól a magasabb alapbér.

Előzmény: nyman (59330)
nyman Creative Commons License 2019.01.25 0 0 59330

A nemettel nincs tapasztalatom. Az angolnal es irnel 20 nap a minimum kotelezo szabadsag, plusz fizetett unnepek. Fuggetlenul kortol, gyerekek szamatol stb. Viszont elofordulhat a magyar gyakorlattal ellentetben, ha valamelyik unnep datumhoz kotott es hetvegere esik, akkor kiadjak pl. a rakovetkezo het hetfon. Az ireknel tobb olyan szabadnap van, ami ugy van meghatarozva, hogy pl. majus, junius vagy augusztus elso hetfoje. Igy minden evben biztosan szabad, igy ha valaki erre a hetre tervezi a szabadsagat, akkor csak negyet kell kivenni. 

 

Persze az is eltero gyakorlat, hogy pl. az uzletek nyitva lehetnek ezeken a napokon. De ertelem szeruen potlekot kell fizetni.

 

Tobb fizetett szabadsag fugghet az alkutol, vagy van ceg, aki az munkaadonal eltoltott idovel novelheti a szabadsagot.

 

Egyebkent tobbgyerekesnel 30-35 felett ezt a kulonbseget is bele kell tenni a matekba. ebben a magyar gyakorlat sokat ad. 

 

Az evtizedes velemenyem nem valtozott, hogy ez a korral, nemmel jaro tobbletszabadsag noveli a "diszkriminaciot" az idosebb/gyerekesebb munkavalloknal. 

Előzmény: xtl (59329)
xtl Creative Commons License 2019.01.25 0 0 59329

Sziasztok! Képben van valaki a németországi szabadságokkal? Azt talátam, hogy hagyományos 5 napos munkahét esetén évi 20 nap a minimum, de nincs olyan konkrét kalkulációs szabály, mint a magyar munkajogban. Mi a szokás? Min múlik a 20 nap feletti mennyiség? Mennyire vannak egyéni alkuk, illetve elérhető-e a magyar rendszerre jellemző szám? Köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.04 -1 0 59328

A közmunkánál van valami specialitása a (munkavállalói) rendes felmondásnak, de nem tudom a pontos részleteket. Valami olyasmi, hogy nem mondhat fel, csak, ha a közmunka akadályozza, hogy jobb ajánlatot elfogadjon (pl. "normál" munkaviszony máshol).

Előzmény: nyman (59326)
F.Valentin Creative Commons License 2018.12.04 0 0 59327

‼BETANÍTOTT MUNKALEHETŐSÉG DUNAKESZIN‼

 

⏰Több/állandó műszak, H-P

💵Bér: délelőtt-délután nettó 900 Ft/óra, éjszaka nettó 1035 Ft/óra

+ Bónusz maximum nettó 20.000 Ft/hó

 

📋Egyszerűsített foglalkoztatás (napi bejelentés)

💰FIZETÉS HETENTE!

 

☝Feladatleírás:

- minőségellenőrzés

- sorjázás

- címkézés

- csomagolás

 

🏚,🚌 Szállást, céges buszt nem tudunk biztosítani 🚫

 

JELENTKEZZ AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEKEN:

 

📧 florentin.valentin@manatwork.hu

☎ +36 20 265 2905

🌏 1137 Budapest, Szent István krt. 18.

MMNYSZ: 1237/2001

MMNYSZ: 3440/2001

ANYSZ: NAIH-73314/2014; NAIH-85575/2014

nyman Creative Commons License 2018.12.04 0 0 59326

Meg mindig nem ertem, hogy egy munkakepes ember miert nem tud masik munkat keresni, illetve miert nem tud egy munkahelyen felmondani?

Előzmény: Törölt nick (59325)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.04 -1 0 59325

Saját magát nem tudja felvenni alkalmazottként.

Előzmény: beauvois (59324)
beauvois Creative Commons License 2018.12.01 0 0 59324

1.nap: Egyéni vállalkozó leszel. Az alapítás gyorsan megy

és felveszed magadat alkalmazottként (munkaszerződéssel).

2. nap: bemutatod a munkaszerződést és felmondasz a mostani helyeden.

3. nap: közös megegyezéssel megszünteted a munkaszerződésedet a saját vállakozásoddal

4. nap: megszünteted a vállalkozásodat.

 

Ez teljesen legális, bár az egyéni vállalkozás létrehozásának és megszüntetésének vannak költségei.

Előzmény: Camel73 (59322)
nyman Creative Commons License 2018.11.30 0 0 59323

Miert, kotelezo dolgozni? Mi van, ha nem tetszik es csak nem mesz be?

Vagy csak keresel valami mast?

Előzmény: Camel73 (59322)
Camel73 Creative Commons License 2018.11.29 0 0 59322

Sziasztok.

 

Volna egy kérdésem. Van egy munkahelyem ahol jelenleg közhasznú munkás vagyok és nagyon nagy a szívatás. Felmondani nem lehet csak ha vinnék másik munkahelyről munkaszerződést,hogy felvesznek. Lehet ilyet íratni valakivel aki teheti és bemutatom a munkáltatómnak ,hogy közös megegyezéssel elengedjenek de ő nem venne fel a valóságban csak a szerződést írná meg míg bemutatom a jelenlegi cégnél?

 

 

nyman Creative Commons License 2018.11.14 0 0 59321

A linkedin-en azt erzekelem, hogy a legtobbnek nincs nagyon piakepes vegzettsege. Idonkent meg tapasztalata sem. Az utobbi nem baj, mindenki kezdi vhol es maj beletanul.

Előzmény: orangutan (59320)
orangutan Creative Commons License 2018.11.14 0 0 59320

Pedig a HR-re nem nehez talalni. Van egy csomo himihumi szakos bolcsesz.

 

Lehet, hogy nem pont néprajz vagy zenekultúra szakost keresnek, hanem olyant, aki konyít is hozzá.

Előzmény: nyman (59319)
nyman Creative Commons License 2018.11.14 0 0 59319

Pedig a HR-re nem nehez talalni. Van egy csomo himihumi szakos bolcsesz. Bar ahogy hallom sokan kimennek inkabb Becsbe fagyit arulni, meg most, hogy indul a sizezon a huttebe kiszolgalni.

 

Az elozo helyemen volt beloluk harom, a mostani helyemen is harman vannak. Az elozo helyen par hete mondott fel az utodom, ott nincs gepeszmernok, a mostani helyemen meg villamosmernok nincs, de gepeszbol is elkelne meg 1 v. 2 masik ember.

Előzmény: SNAKe (59318)
SNAKe Creative Commons License 2018.11.14 0 0 59318

A munkaadómhoz is begyűrűzött a munkaerő hiány. De ahogy látom vagy nem tudja, vagy nem akarja meglépni a tapasztalt munkaerő megtartásához szükséges dolgokat. Felvennének boldog-boldogtalant, ha jönnének, persze nem, lasszóval kellene fogni a népet. A rabszolgamunkára már diákokat is felvennének, de érdekes módon nincs sorbanállás. A munkaadóknak fel kellene már ébredniük, nem 2008-at írunk. A pár százalékos béremelés itt már nem fog segíteni, nagyvonalúbb ajánlatok kellenének. A háeresek is most megmutathatják mit tudnak, bár érdekes módon nálunk háerest is keresnek. 

nyman Creative Commons License 2018.10.05 0 0 59317

Vkinek sikerult mar a CVOnline blog valamelyikehez is hozzaszolni? https://www.cvonline.hu/blog/

 

Ahogy nezem az elso oldalon "0" hozzaszolasok vannak mindenutt

 

Par napja ehhez akartam: https://www.cvonline.hu/blog/2018/karriertanacsok/mernokok-hol-vagytok/17907

 

 

Ezt irtam volna:

 

"Mernokkent dolgozom. Azt latom, hogy sok helyen meg mindig az egy evtizeddel ezelotti fizeteseket szeretnek adni. Igy persze, hogy nincs ember. A Hays salary guide 2018-as kiadasaban (https://www.hays.hu/cs/groups/hays_common/@hu/@content/documents/digitalasset/hays_2154584.pdf, 13 oldal) is a teruletemen - epuletgepesz, epitoipar, tervezes, kivitelezes, muszaki ellenorzes - meg mindig nevetseges fizetesek jelennek meg es sok munkaado ezt el is hiszi.

 

Azert tizenegyketeve is ossze lehetett szedni nettoban 800 ezer- 1 milliot havonta ha odafigyelt az ember, meg letett vmit az asztalra, erre megjelennek egy ilyen "komoly" kiadvanyban 2018-ban(!) 6-800 ezres bruttok. Na ne rohogtessenek mar. 2000-ben voltak 450-500 ezres brutto fizetesek kozepes helyeken, meg eves szinten millios premiumok. 96-97 korul voltam olyan helyen ahol brutto 300-at adtak volna gyakorlatilag palyakezdokent.

 

Az egyik magyar piacot "meghatarozo" cegnel az 40-50 fos csapatbol ket ev alatt a tobb mint a fele ember felallt. Havonta mentek el emberek, nagy valsagstab volt a managementnel, de fizetest nem emeltek.

 

En ott haromszor kertem volna fizetes emelest. Mindig biztattak, hogy majd lesz salary review, meg majd jo lesz, emelnek. Mar kozben az is elment aki ezt mondta eloszor. Na vartam turelemmel. Tavaly ev elejen kaptam vegul 1%(!)-ot. A netto novekedes egy rosszabb bufeben talan futotta volna kb. napi egy kavera.

 

A hivatkozasi alap az volt, hogy a megvasarolt "salary guide" szerint igy is atlag felett keresek. Valoban, a Hays szamainal tobbet kaptam.

 

Azt persze elfelejtettek hozzatenni ebben a felmeresben, vagy a szuklatokuro management nem latta, hogy a piaci szegmensben hasonlo poziciohoz sok esetben mar mas is tarsul. Pl. itt cegautonk nem volt. Illetve tulorat nem fizettek, letszamhiany volt, mindenki tul volt terhelve. A bonusz max egyhavi volt, aminek a fele nem rajtam mulott.

 

Mikor atvettem a "fizetesemelesrol" szolo papirt, aznap este frissitettem az eletrajzom par adatbazisban, illetve felirtam a listara par volt kollegat. A kovetkezo ket hetben negy helyen interju. Ebbol ket ajanlat. 50% emeles. Es meg lehet, szereny is voltam.

 

A felmondasi ido alatt a folottem levo szinteken mindenki udvarolt, hogy gondoljam meg magam. Azota mar van aki utanam par honappal el jott :)

 

Par honapja koruludvaroltak, hogy menjek el egy kotetlen beszelgetesre. Nem nagyon akartam, mert a jelenlegi helyemmel anyagi, munkaido, maganelet munka arany stb. meg vagyok elegedve. De aztan beadtam a derakamat, mert "mindig lehet jobb munka". Beszelgettunk egy orat, bedobtam egy szamot, amiert valtanek es jott a valasz, hogy a csillagos eg. Megis mit varnak?

 

Sok volt kollegaval beszelgetek. Tobben elhagytak a palyat par eve, mikor nem volt eleg melo. A teraszom faburkolatat is egy mernok-kozgaszdasz (MBA-vel :)) rakta le. A famunkak a hobbija, rugalmasabb a munkaido, tobb fizetes, akkor minek dolgozzon a szakmajaban.

 

Ha csak brutto 5-600 ezret akarnak adni en inkabb nem megyek dolgozni. Sokan vagyunk a szakmaban ugy, foleg 40 felett, hogy 1-2 ingatlan ki van adva, abbol bejon havi nehany szazezer forint. Van aki 3 ingatlannal airbnbzik. Ez a minimum kiadasokhoz boven eleg. Minek stresszeljen mar az ember ehberert?

 

Huszonevesen sok cikket olvastam arrol, hogy 40 felett milyen nehez munkat talalni. Mar akkor arra keszultem, hogy 40 felett csak hobbibol dolgozzak es a megtakaritasokat is ennek rendeltem ala. Ez 1-2 ev csuszassal ossze is jott. Most azert dolgozom, mert szeretem csinalni azt amit csinalok. De ha nem akarnak megfizetni, akkor inkabb alszom tovabb, otthon tv-zek, jo idoben bringazok, kirandulok, foglalkozom a gyerekekkel stb.

 

Szerintem van eleg mernok es munkaero, csak motivalni kellene oket a munkara. A salary guideban levo fizetes nem az a szint..."

 

 

 

nyman Creative Commons License 2018.07.30 0 0 59316

Hat erdekes eset ilyen elojelekbol nem latni.

 

Nekem tobbszor szunt meg a munkahelyem gazdasagi okokbol. Volt ami meglepeteskent ert, mert tenyleg nem volt elojele. Egyszer parezer km-rel arrebb dontottek ugy, hogy az uzletagat bezarjak es kirugnak mindenkit. De igy, hogy elkuldtek mindenkit, egy olyan kapcsolati toket adott, hogy evekig egesz jol ment a szeker. 15 eve nettoban tobbet kerestem, mint most. Igaz melobol is tobbet valaltam.

 

Utana meg – de az kis csapat volt – az egyik elokeszites alatt levo projektunk a valsagban nem kapott finanszirozast. Az elokeszitest ugy kell elkepzelni, hogy mar a ceg sajat penzen 3 milliardot beletolt. Probalkoztak tobb banknal, de sikertelenul. Ott is egyik naprol a masikra bejelentettek, hogy koszonik a munkat.

 

Itt az egyik kollegamat fel evre ra visszahivtak, en is visszamentem masfel ev mulva, de akkor teljesen mas volt mar a legkor, igy par honap alatt feladtam, jo fizetes ide vagy oda.

 

A mostani melohelyemen szerintem meg meg kb 1,5-2 ev van.  Egy olyan szegmensben vagyok, ami addigra minden bizonnyal kifullad.

 

Lehetne valtani, tobb penzert is felfele, de idoben nagyon rugalmas, es a munkaba jaras is egy iranyba fel oraba jellemzoen belefer. Ugy terveztem, hogy a jovo ev masodik feleben kezdek szetnezni.

 

Miota itt dolgozom, 1x mentem interjura, mert nagyon „eroszakosak” voltak. Mindenfelekeppen le akartak ulni egy „kotetlen beszelgetesre”. Mondtam, hogy nem akarok valtani. Azt nem mondtam, hogy ilyesmit csak akkor csinalnek, ha eppen nem lenne mas. A feladatok erdekesek, csak beszukitik egy ido utan az embert. Elmendtem. Bemondtam egy szamot, amiert valtanek, ami a mostani szint felett volt kb. 30%-al, es meg ok voltak felhaborodva, hogy ez a csillagos eg. Hat akkor megkoszontem es eljottem.

 

Azota mikor felhivnak a fizetesi szinttel kezdem a beszelgetest. Regebben sokat treningeztem interjukkal, mert jobban raertem, de most nincs energiam arra, hogy feleslegesen beszelgessek egyet.  

Előzmény: Order of Hermes (59314)
Order of Hermes Creative Commons License 2018.07.25 0 0 59315
Előzmény: Order of Hermes (59314)
Order of Hermes Creative Commons License 2018.07.25 -1 0 59314

Egy másik érdekes eset, amikor úgy szórja a cég a pénzt, mintha nem lenne holnap. Dolgoztam Zürichben egy multinak, ahol a negyedik évben csatlakoztam egy eredetileg három évesre tervezett projekthez. A rendszer fejlesztését akkor kezdték el épp harmadjára a nulláról, mert az első kettő verzió olyan hitvány lett, hogy nem volt értelme folytatni. Orrba szájba vettek fel különféle konzultánsokat, meg outsource cégeket, a projektmenedzsment konzultáns embereinek pl napi 2000 frankot fizettek, csak azért, hogy elmondják, hogy ahogy a projekt megy az szar. No de most harmadjára jó lesz, felvettek egy rakás embert, (köztük engem) akik javarészt nem csináltak semmit, mert alapvető szervezési hibák miatt a projekt egyszerűen olyan volt, hogy minden feladat percek alatt blokkolásra futott.

 

Láttam, hogy ennek nem lesz jó vége, úgyhogy egy év után tipli. Távozásom után négy hónappal a cég vezetésénél betelt a pohár, bezárták az egészet, és kirúgtak mindenkit. A legmegdöbbentőbb az, hogy volt akit ez totál meglepetésként ért, később hallottam, hogy a kirúgós meetingen egyesek egyenesen zokogtak.

Előzmény: emyl (59308)
Simo001 Creative Commons License 2018.07.25 0 0 59313

Sziasztok, 

 

Sziasztok

 

Nyílászárók beépítésében jártas, munkájukra igényes dolgozókat keresünk, ausztriai munkákra, saját cégünkhöz.Kezdés két héten belül! Osztrák bejelentéssel, havi bér (kollektív szerződés alapján) bruttó ca. 1700 € + auslöse + időarányosan 13.-14. havi fizetés. Fényképes önéletrajzokat az 1818aden@gmail.com e-mail címre várom. 

 

 

 

nyman Creative Commons License 2018.07.25 -1 0 59312

Kulfoldon is eltem at olyat, hogy a cegnek fizetesi nehezsegei voltak. De mar voltak mas jelek is, pl. 40 fos cegnel egyszer csak elkuldtek 10 embert. Es meg csak nem is gyengebbek kozul. Heti fizetes volt, es minden csutortok reggel bejelentkeztem az internet bankba, hogy ott-e fizetes. Ezzel nem volt problema, de mar kerestem. Mire behivtak, hogy nekem is felmondjanak, addigra mar volt masik lehetoseg, amin eppen gondolkoztam. De ezek utan hatarozott igent mondtam :)

 

Egyebkent most itthon epitoiparban is egyre inkabb bevett gyakorlat a heti fizetes. Vagy a cegeknel a fizetesi hataridok sem nyujthatoak mar 60-90 napra. Ez pozitiv hozadeka a munkaero hianynak.

 

Mo-n ket sokmilliardos forgalmu cegnel fordult elo, hogy a telefonok kimeno hivasokat korlatoztak szamlatartozas miatt. Nem az anyagi nehezsegek miatt, hanem az egyiknel a vezetes utemezetten tervezte be a szamlak jovahagyasat es akkor leultek es rendeztek. Ez egy szabadsag miatt megcsuszott.

 

A masiknal, egy  nemzetkozi multinal outsourcingban volt a konyveles. A magyar divizionak magyar ceg konyvelt. Az utalasokon az enter gombot a ceg penzugyise nyomta le, de a szamlajovahagyasi folyamatot a kulso ceg managelte. Egeszen jol mukodott, neha volt 1-1 minimalis csuszas. De fenn a viztoronyban egyszercsak ugy dontottek, hogy ezt atszervezik es az egesz regionak egy orszagban konyvelnek,mert az ugy „olcsobb”. Na innen kezdve elszabadult minden. Soxor estek be hozzam jovahagyasra mar 2-3 honapja lejart szamlak. A kollegaknal is rengeteg energiat, idot emesztett fel, hogy hivogattak oket a partnerek, hogy mi lesz mar, mikor fizetunk. Addig a cegnek masfel evtizedig jo hire volt fizetesi fegyelem vonatkozasaban, meg a valsag alatt is, utana par honap alatt ossze is omlott ez az image. Telefon kikapcsolas itt is volt, de olyan is, hogy az egyik helyen kikapcsoltak az aramot. Nagyobb balhe is volt, majdnem kikapcsoltak egy olyan epuletben is aramot, ahol 2500 ember dolgozott es csak az uzemelto vezetojenek evtizedes szemelyes kapcsolatan mulott, hogy vartak meg nehany napot. A nemfizetes meg egy dolog, de gyakran elofordult az is, hogy szamlakat tobbszor fizettunk ki. Ezek kozul tobb volt tizmillios nagysagrendu.

Előzmény: KissMe (59309)
nyman Creative Commons License 2018.07.25 0 0 59311

Azt tudom mondani, mint elottem. El kell kezdeni keresni masikat.

Előzmény: 45445434343 (59307)
emyl Creative Commons License 2018.07.25 -1 0 59310

örömteli kivétel

Előzmény: KissMe (59309)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!