Keresés

Részletes keresés

KissMe Creative Commons License 2016.01.13 0 0 59094

Sajnos azon a környéken egyáltalán nem vagyok ismerős. Igaz, hogy kb. 25 km-re lakik egy rokonom, akinek ráadásul kicsi gyerekei vannak, de őt pl. nem terhelném azzal, hogy a 3 sajátja mellett az én gyerekemre is vigyázzon. Másban nem igazán bíznék meg. A rokonom pedig valószínűleg nem tud babysitter-t sem ajánlani, mert ő nem szorul rá, a legkisebb baba pár hónapos, még otthon van vele, meg a nagyobbakkal is.

Az ovis dadus más eset, ilyenről már én is hallottam kis falusi óvodában, de egy iskolában a napközis tanítónéni nem valószínű, hogy bevállalja egy elsős kisfiú felügyeletét késő estig.

Előzmény: xtl (59093)
xtl Creative Commons License 2016.01.12 0 0 59093

Nincs megbízható fizetős segítség a láthatáron? A plusz pénzből lehet, hogy kijönne. Extrém példa, de nálunk az oviban van egy család, ahol mindkét szülő éjt nappallá téve dolgozik, ezért az egyik ovis dadus hordja haza a két gyereket, és ő marad velük, amíg a szülők hazaérnek.

Előzmény: KissMe (59092)
KissMe Creative Commons License 2016.01.09 0 0 59092

Nálam a hangsúly inkább azon van, hogy mi lesz a gyerekemmel? Mert ha egyedülálló lennék, akkor nem gondolkodtam volna, irány az interjú, majd a sok túlóráért és egyébért járó jövedelemről tárgyalni már lehetett volna, ha nem alkuszunk meg, akkor pedig annyi meg egy Bambi. Azt viszont, hogy a gyerekért nem érek oda az iskolába időben, illetve - mivel nem tudom kire bízni - cipelhetem magammal a munkába esténként, azt semmivel sem lehet kompenzálni. Bármennyit fizethetnének, nem vállalom így.

Előzmény: nyman (59087)
Order of Hermes Creative Commons License 2016.01.07 0 0 59091

Hehe, az én előző munkahelyem pont a fordítottja volt.... a projekt semmit nem haladt előre, amit a cég úgy reagált le, hogy újabb és újabb embereket vett fel illetve rántott át Londonból, persze nulla eredménnyel, mivel már az alapjainál el volt cseszve az egész. Gyakorlatilag tele volt az egész projekt blokkokkal, volt, hogy napokig nem csináltunk semmit, mert nem ment a tesztrendszer vagy hasonlók.

Aztán amikor nagyon látszott, hogy ebből semmi nem lesz, felmondtam.... ez bölcs döntésnek bizonyult, mivel fél évre rá a cégnek elege lett, bezárták az egészet a fenébe és mindenki repült VP szintig bezárólag.

Előzmény: nyman (59088)
nyman Creative Commons License 2016.01.07 0 0 59090

vmi hasonlo erzek itt is. Ha mar nagyon fuldoklik vki felvesznek embert.

 

Negyszemkozt a kollegaim zome mar elegedetlen. Tobben felfele valtottak, igy azert maradnak, de vannak akik hozzam hasonloan a tobb szabadido miatt lefele.

Előzmény: Törölt nick (59089)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.06 0 0 59089

Én azt figyeltem meg, hogy a legtöbbször addig tapossák a meglévőket, amíg lehet, azután ha már elkezdenek elmenni az emberek, és már a part szakad, csak akkor vesznek fel újakat. (Láttam pozitív példát is.)

Előzmény: nyman (59088)
nyman Creative Commons License 2016.01.06 0 0 59088

Hehe. Itt volt a hierarchiaban harom szinten felettem levo kulfoldi fonokom, ertekelte a mult evet, felvazolta a jovot. Erdekes volt, mert a strukturabol es par fajlagos okolszambol (pl. egy emberre juto arbevetel nagysaga, ebben a szegmensben jellemzo szamokkal valo osszehasonlitasa stb. stb), kihozta, hogy ca. 25-30%-al nagyobb letszamnak kellene lennie az egeszseges terheleshez. A szazalekos aranyon el lehet vitatkozni, de azert eleg jelzes erteku, az meg igencsak az, hogy ezt egy felsovezeto latja, akik jellemzoen azt szoktak "erzekelni", hogy sokan vannak.

 

Ezt, ahhoz, hogy a hataridore be lehessen fejezni a melot, 1-1,5 honap alatt fel kellene venni, amire leven jellemzoen nyelv(ek)et beszelo, tapasztalattal rendelkezo mernok kollegakrol van szo esely nincs.

 

Ez is megerosit abban, hogy a sullyedo hajot ott kell hagyni, legyen a kapitany gondja, hogy beer-e a kikotobe.

Előzmény: Order of Hermes (59085)
nyman Creative Commons License 2016.01.06 0 0 59087

Na akkor megerte felhivni az ugyintezot. Bizonyos hatarig el lehet varni a rugalmassagot, de azert szerintem ha azt varjak el, hogy barmikor visszaugorjon az ember a munkahelyere, azt kompenzaljak vhogy. 

Előzmény: KissMe (59086)
KissMe Creative Commons License 2016.01.04 0 0 59086

Ma felhívtam az interjút szervező munkaügyes hölgyet, és azt hiszem, nem ez lesz az én helyem. Őt mondjuk anyagi dolgokról nem mertem kérdezni, viszont kiderült, hogy az a pozíció, amire én jelentkeztem, túlórával jár, illetve állandó rendelkezésre-állást igényel. Tehát ha már haza is mentem a munkából, akkor is csöröghet a telefon mondjuk este 7-kor, és menni kell ügyintézni. No ez az, amit én egyedülálló anyukaként nem tudok bevállalni. Főleg nem a családomtól 200 km-re.

Igaz, hogy állítólag az elszállásolásban tudnának segíteni (értsd: a faluban lakó kollégáknál esetleg lenne egy szabad szoba), de éppen elégszer voltam már kiszolgáltatva mások kénye-kedvének, nem szeretném most idegenekre bízni a lakhatásomat, ráadásul a gyerekemmel együtt. Az meg nem pálya, hogy 20-25 km-ről ingázzak, főleg állandóan ugrásra készen várjak.

Mondtam a hölgynek, hogy maga a munka nagyon tetszene, ezért is jelentkeztem, és ha 20 km-re lenne tőlem, egy percig sem gondolkodnék. Viszont tízszer ennyi a távolság. Igen, ezt már akkor is tudtam, amikor jelentkeztem, de egyrészt nem voltam biztos benne, hogy egyáltalán behívnak interjúra, másrészt pedig miután ez megtörtént, jobban utánanéztem a cégnek, a környékének, a lakásoknak, stb. stb. És ez jött ki.

Előzmény: KissMe (59083)
Order of Hermes Creative Commons License 2016.01.01 0 0 59085

Nekem a legutolsó váltásom a kakukktojás, most gyakorlatilag ugyanannyit keresek mint az előző helyemen, viszont szakmailag ez a mostani hely nagyon klassz, az előző meg messze nem volt az.

Viszont ezt leszámítva nem volt olyan, hogy kétszeres szorzó alatt maradtam volna - ha különösebb szakmai, magánéleti okaid nincsenek, szerintem minimum +50 százalék az, amiért megéri bevállalni a rizikót.

Előzmény: nyman (59084)
nyman Creative Commons License 2016.01.01 0 0 59084

Lefele mar valtottam, ketszer is. Egyszer 10 evvel ezelott, ami, mint szakmai ugrodeszka be is erett ca. 2 evre ra. Masodszor masfel eve, azert, hogy tobb szabadidom legyen. Ez viszont nem jott be, mert vegul sokkal tobbet dolgozom, mint elotte, mert nem akarnak embert felvenni, igy egy nagy sz.pas. Illetve szeretnek boviteni a csapatot, de az a penz, amit kinalnak, eleg nehez. Mindket esetben kb. 30-40%-al esett vissza a jovedelmem.

 

A jelenlegi szerzodesem majus vegeig van, ugyan 30 napos a felmondas, de addig meg kihuzom. Nyaron nem akarok dolgozni, igy ez idealis. A projektnek nem lesz vege addig. Amikor a szerzodest kotottuk, ugy volt, hogy vege lesz. De ez mar nem az en problemam.

 

Az elmult evben eleg sokat javult a helyzet a munkaeropiacon, ugyhogy majd lesz vhogy. 

Előzmény: Order of Hermes (59080)
KissMe Creative Commons License 2016.01.01 0 0 59083

Köszönöm a válaszod!

Az albérlet-támogatás ugrott, mert ezeknek a feltételeknek nem fogok megfelelni:

  • legalább 3 hónapja bejegyzett munkanélküli
  • vagy csoportos leépítés miatt vesztette el munkahelyét.
  • vagy pályakezdő

Ha már így felmerült a hely, akkor igen, Pécsről (illetve környékéről) mennék, de csak Pest megye déli részéig, Budapest határától kb. 20 km-re (nem írom le a helység nevét, mert abból egy kis netes kutatással könnyen meg lehet találni a céget is). Keresgéltem ingatlanhirdetéseket, de abban a faluban nincs is egyáltalán kiadó lakás vagy ház, 10 km-es körzetében pedig aranyárban, legalábbis a pécsiekhez képest. Jelenleg a szüleimnél lakom a kisfiammal... hosszú sztori. És irodai munkáról lenne szó, úgy vélem, 8-tól 4-5 óráig tartana a munkaidő.

A gyerekem apja még egyáltalán nem tudja, hogy én szeretnék innen elköltözni, és magammal is vinném a fiát, szerintem nem is egyezne bele első körben.

A következő lesz: hétfőn telefonálok. Felteszem a pléhpofát, és az interjút szervező munkaügyes hölgytől megkérdezem, mégis miről lenne szó, milyen munkaidőben, milyen nagyságrendű fizetésben gondolkodjak? A motivációs levelemben nem tértem ki részletesen a családi helyzetemre, nyilván én is mesélnék erről pár szóban. Én úgy gondolom érthető lenne, ha nem feltétlenül szeretnék most egy interjú kedvéért több száz kilométert vezetni (benzinre költeni), ahol esetleg kiderül, hogy nem egymást keressük, mert még csak közel sem állnak az elképzeléseink a másikéhoz.

 

 

Előzmény: nyman (59082)
nyman Creative Commons License 2016.01.01 0 0 59082

Azt ki tudod szamolni, hogy mennyiert eri meg neked. Azert az alberlet, a vele kapcsolatos koltsegek jelentosen tudjak novelni a berigenyt, ha most egy sajat tulajdonu hazban/lakasban lax. Persze a helytol is fugg, de ha a mondjuk ez a 200 km Pecs-Bp, akkor a fovarosban elegge az egekben vannak a dijak.

 

Az alberleti koltsegek tamogatasanak eleg erdekesek a szabalyai. Lasd pl. itt

http://www.femina.hu/otthon/lakhatasi_alberleti_tamogatas

 

v. itt

 

http://www.hrportal.hu/c/vissza-nem-teritendo-alberlet-tamogatas-igenyelheto-20140225.html

 

Ha a munkaado oldalt nezed, neki biztos van egy elkepzelese, hogy mennyit szeretne/tud fizetni.  Ez persze siman lehet annyi, amibol kifizeted az alberletet, idonkent a bebiszittert, ha nem tudsz idoben elmenni a gyerekert stb.

 

A versenyszferaban is talalni szocialisan erzekenyebb munkaadot, de szerintem nem ez a jellemzo.  A bernel, mikor szamot kell mondani, esetleg lehet, hogy szamla elleneben be tud szalni az alberletbe. Ugyan magambol es a kornyezetembol indulok ki, de mar egy ideje nem eri meg feketen kiadni az atlaglagast, par eve mar rendesen lecsokkentek az ezzel kapcsolatos terhek. (1 millio jovedelemeig matol mar csak 15%, es a jovedelem az a bevetel es a kiadas kulonbsege)

 

Azt nem ertem, hogy az apa lathatasi ugyeivel kapcsolatos koltsegeket miert neked kell felvallalni.

 

Az iskolaval kapcsolatos ugyintezest meg lehet a munkaba allas elott is intezni. Te tudod, hogy mennyire toleralhato idonkent munkaidoben par ora tavollet. Egy ketmuszakos szalagmunkanal valoszinuleg egyaltalan nem, de lehet, ahol igen.

Előzmény: KissMe (59079)
KissMe Creative Commons License 2016.01.01 0 0 59081

Természetesen nem az lesz az első, hogy megmondom, mennyi most a fizetésem, itt inkább azon van a hangsúly, hogy igen lényegesen magasabbnak kellene lennie az ottaninak. És én inkább attól tartok, hogy azt mondják, a lakhatás megoldása, a hazajárás költségei és minden egyéb az én egyéni szoc. problémám, oldjam meg. Ajánlanak egy bért, és vagy elfogadom, vagy nem. De az nem az ő dolguk, hogy engem pátyolgassanak, plusz figyelembe vegyék, hogy azon a környéken mennyibe kerül egy albérlet, és hogy pl. saját autó használatát kérik, de ami nekem van, azon még ketyeg a hitel, tehát ha használni akarom, azt is fizetnem kell. Én tudom, hogy mennyit kérnék, viszont elképzelhető, hogy körberöhögnének, ha meghallanák. Más kérdés, hogy szakmailag is előrelépés lenne, és már csak emiatt is többet kérhetnék, de ha a szomszédban lenne, akkor csak ezt kellene figyelembe venni. Ez a hely viszont 200 km-re található.

Előzmény: Order of Hermes (59080)
Order of Hermes Creative Commons License 2016.01.01 0 0 59080

Ahhoz, hogy jelenleg mennyit keresel semmi közük nincs. Mondd meg nekik, hogy neked ennyi pénzért éri meg, aztán vagy elfogadják vagy nem.

 

Másrészről szerintem evidens, hogy új munkahelyre menni csak magasabb fizu mellett éri meg - egyszerűen egy váltás mindig kockázat, azt valahogy kompenzálnod kell. (Oké, én is csináltam már olyat, hogy szakmai okokból váltottam lényegében azonos fizuért, de ez inkább kivétel.)

Előzmény: KissMe (59079)
KissMe Creative Commons License 2015.12.31 0 0 59079

Kedves fórumozók! Állati nagy dilemmában vagyok, elég hosszú lenne itt leírni, de a következő kérdések merültek fel bennem, hátha tudtok segíteni:

- Lakóhelytől távol eső (közel 200 km) munkahelyre megyek interjúra, ha esetleg megfelelnék, akkor oda is kell költöznöm, ez evidens. A kérdés az, hogy a béralkunál lehet-e, kell-e, illik-e megemlíteni, hogy mivel a korábbiakhoz képes plusz költségeim merülnek fel, úgymint albérlet, hazautazás költsége, ezért nem tudom annyi fizetéssel beérni, amennyiért most dolgozom.

- Hallottam a hírekben pár évvel ezelőtt, hogy ha a lakóhely és a munkahely között több, mint 100 km a távolság, és a lakóhely közelében nem lehet munkát találni, akkor valamiféle állami támogatás jár a lakhatásra, albérlet fizetésére. Ez még mindig van? És ha igen, hogyan és kinek jár?

- Már 20 évvel ezelőtt is létezett, de szintén kérdés, hogy adható-e még a hazautazásra juttatás, amit viszont a munkáltató a bérrel együtt fizet, legalábbis régen így volt.

- Mennyire szeretik a munkáltatók a fenti helyzetben az elvált, gyermekét egyedül nevelő anyukát, aki a gyerekét láthatásra kell hogy vigye, így a hazautazása nem az ő kénye-kedvétől függ. Továbbá a munkáltató mennyire tolerálja ezt, plusz azt, hogy a gyereknek iskolát kell keresni, meg ehhez hasonló finomságok.

Krammer András Creative Commons License 2015.12.07 0 0 59078

Lehet már érezni a fejvadászokon, hogy tudják ők is, hogy azért a pénzért, amit kínál a cég, elég reménytelen a vállalkozás. Mondta is rögtön, hogy a pénz valószínű, nem fog megfelelni! 

Ezt teljesen jól látta, még a duplája is pont a határon van ezért a munkáért.

Előzmény: nyman (59077)
nyman Creative Commons License 2015.12.07 0 0 59077

146 bruttoert (szerintem) ilyen jellegu munkaert fel sem szabad kellni, nemhogy harom muszakban dolgozni. 

Előzmény: Krammer András (59076)
Krammer András Creative Commons License 2015.12.07 0 0 59076

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Felhívott egy fejvadász cég, hogy a flextronics céghez keresnek MEO-s munkatársat, nagy szaktudással, három műszakos munkarendbe, és akár 146000Ft bruttót is hajlandóak fizetni!Gondolom, azt hiszik ezek a szerencsétlenek, hogy ha bemondják, hogy természetesen műszakpótlékot fizetnek, akkor jobb az ajánlat! De hát ez nem így működik, hanem egy egyműszakos alapbér, 180-220 bruttó, és erre lehet tárgyalni, hogy három műszak, természetesen műszakpótlékkal.

Egyszerűen nem tudtam, hogy mit mondjak erre az ajánlatra, mert egyrészt a fizetési ajánlat már nem csak súrolja a pimaszság határát, hanem felháborító! Másrészt, nem értem, hogy a magyar iparban miért bevett szokás az, hogy a MEO csak egy felesleges nyűg, nem termel, ezért fizetni sem kell érte!? Csak a gyártás, az a lényeg, ahol hullik a forgács! Pedig egy jó minőségügyi szakember messze magasan képzett kell, hogy legyen, mert a magyarországi gyártáskultúrában a termelés oldalról bevett szokás, hogy majd a MEO kitalálja, hogy jó lett e a darab, mert önellenőrzés az nem szokás. A szerencsétlen felsővezetők az 1000000 fizetésükkel, cégautójukkal, céges telefonjukkal, laptopjukkal, céges mindennel, meg nem értik, hogy miért nem találnak embert!?

Fel kéne végre ébredni, hogy aránytalan a nyolc-tízszeres fizetés a dolgozók béréhez képest, és így már nem is nagyon fognak találni embert ilyen munkára, mert ennyi pénzért vagy nem megy oda senki, vagy olyan ember vállalja el a munkát, aki nem ért hozzá, de minden-mindegy alapon megpróbálja. Mire rájönnek, hogy nem ért hozzá, eltelik egy-két hónap, legalább addig sem az utcán van! Szánalmas ez a magas ló effektus! 146000Ft bruttó! LOL

Nem segédmunkás vagyok, közel évtizedes tanulmányokkal, és több mint tíz év szakmai tapasztalattal!

padisah Creative Commons License 2015.12.02 0 0 59075

néha az jut eszembe, hogy fel kéne vennem egy karrier oldal fejlesztése című üzletágat is

Előzmény: xtl (59074)
xtl Creative Commons License 2015.12.02 0 0 59074

Elég régen keletkezhetett ez a portál, és már rendesen elavult, mind a technológia, mind a megvalósítás terén. Sajnos teljesen más területen fejlesztek, nem sokat tudok tenni. Az ismert potenciális jelentkezőinket arra bíztatom, hogy küldjenek mailt közvetlenül, az ügynökségekkel is így van megbeszélve.

Előzmény: padisah (59073)
padisah Creative Commons License 2015.12.02 0 0 59073

hát...ja. Van baja :(

 

http://job.hu.sapagroup.com/hirdetes.asp?ProjektID=3161&siteName=HirdetesekFilter.asp&All=0

 

 

ennek kéne működnie,a projektID-t tudom cserélgetni

de nem működik, mert ha nincs session, akkor programhibával elszáll, illetve kiléptet

 

a programozónak eszébe se jutott hogy mélylinknek kéne léteznie az egyes állásokra, az volt az előfeltevése hogy mindenki a saját keresőből jön

 

én ezt úgy tudnám meghekkelni, hogy beteszek az oldalra egy 0x0 px-eles img taget, aminek az src mezőjében a http://job.hu.sapagroup.com cím van, akkor ezt kéretlenül betölti a browser, csinál sessiont és cookie-t

 

hát ezt attól tartok nem fogom kipróbálni

Előzmény: xtl (59072)
xtl Creative Commons License 2015.12.02 0 0 59072

Submittáltam, de sajnos elég "egyedi" a karrieroldalunk. Nem tudom, mire mész vele...

Előzmény: padisah (59071)
padisah Creative Commons License 2015.12.02 0 0 59071
Előzmény: xtl (59070)
xtl Creative Commons License 2015.12.02 0 0 59070

Mi is vadászunk a fejlesztőkre. Vidéki a cég, az emberek pedig nem hajlandóak utazni vagy költözni, még akkor sem, ha elégedetlenek a jelenlegi körülményeikkel. Az elmúlt fél évben hét fejlesztőt vettünk fel, de közülük csak egy a magyar, pedig erősen versenyképesek vagyunk.

Előzmény: padisah (59069)
padisah Creative Commons License 2015.11.28 0 0 59069

én szoftverfejlesztő vagyok, nálunk elég durván keresleti a piac, és ez lehetővé teszi hogy egyesek különcködjenek, vagy szakmai céljaikat próbálják kergetni, bár ez utóbbi nem annyira működik

 

egy ismerősöm, akivel meetupokon szoktam találkozni, most ment a 3. munkahelyére az elmúlt nagyjából 1,5 évből

 

ebben egyébként konkrétan benne van, hogy amivel foglalkozni szeretett volna, azt elhanyagolták, és egy idő után az ember ezt megunja és dobbant

 

más kérdés hogy aztán az új helyen is kiderül hogy csak mézesmadzag volt a big data... igazából 8-10 éve írt kód ui felületét kell javítgatni

Előzmény: xtl (59068)
xtl Creative Commons License 2015.11.27 0 0 59068

Én is olvasok ilyeneket, a valóságban szerintem jóval bonyolultabb a kérdés. Pl. a szaktudással nem rendelkezők között nagyon magas a munkanélküliség, tehát elvileg kínálati a piac, még Budapesten is. Valójában olyan transzfereket biztosít az állam, és a fiatalabbaknak olyan kényelmes a szülőkkel lakni, hogy egyszerűen nem lehet őket motiválni egy ~150 nettót fizető, betanított, könnyű fizikai munkát jelentő állással. Ugyanezért az állásért egy 40-es, helyben lakó köztisztviselő, aki keres 90 nettót cafetériával együtt, vagy egy munkába sok év után visszatérni kívánó anyuka kezét-lábát törné, ha felvennék, de ő meg nem kell a vállalkozónak olyan okból kifolyólag, amit nem vállalhat fel nyilvánosan. Erre azt mondani, hogy keresleti a piac, kicsit durva. Pl. a kerületi facebook csoportunk hemzseg a fagyizóba, büfébe pultost keresőktől, de minden munkanélküli hülyegyerek, akinek a szülei megvették a jogsit, sofőr akar lenni. Az építőipari fuvarozásban viszont tényleg keresleti a piac. Baromi sok a jelentkező, de a notórius álláskeresőknek már hírük van a szakmában, sokan isznak is, és ennek ellenére válogatnak. Egy ismerős vállalkozó tisztességesebben fizet, mint sok multi, mégis vadássza a megbízható embereket, akár vidékit is ingáztat, és rábízza a sokmilliós technikát, hogy aztán két hét múlva lelépjen a delikvens, mert a szomszéd faluban éppen van munka, és 3 forinttal többet fizetnek, még ha csak rövid időre is.

Előzmény: padisah (59067)
padisah Creative Commons License 2015.11.26 0 0 59067

mindenhonnan azt olvasom, hogy keresleti a munkaerőpiac

már szakmunkásokat is nehezen találnak a fejvadászok/közvetítők

 

persze árnyalja a képet, hogy ők akkor is panaszkodnak ha nem lehet 5 jelentkezőből válogatni, csak 3-ból, a mi nézőpontunkból meg ez még mindig egy kínálati piac

Előzmény: xtl (59066)
xtl Creative Commons License 2015.11.26 0 0 59066

Kínálati piacon nehéz álláskeresőként diktálni a feltételeket. Fordított esetben viszont, ha meg akarnak szerezni maguknak, általában reálisak a bérajánlatok, mert beleteszi a HR a munkát a jelentkezőbe. Persze ilyenkor nem is ér senkit meglepetés, mert már a fejvadász leegyezteti telefonon, hogy érdemes-e egyáltalán interjúzni.

Előzmény: padisah (59065)
padisah Creative Commons License 2015.11.26 0 0 59065

ez ugyanazért van, amiért sok terméket eladó oldalon sem szerepel a termék ára, hanem az van kiírva, hogy "egyedi árajánlatunkért hívja .... számot"

 

és a lényeg az, hogy aki így akar üzletelni az egy személyes találkozó során megpróbálja kitalálni hogy mennyit lehet a másikról legombolni (vagy ki nem fizetni), és így a számára legelőnyösebb pozícióba kerülni

 

egy termék esetén is, ugye annak a hasznossága, és a pénzt amit hajlandóak vagyunk érte kifizetni, az minden vásárló esetén más és más, a boltban mégis fix ár van, ezek a kereskedők ezt a fix árat akarják relatív árrá alakítani, tehát ugyanannak a terméknek az ára pl. magasabb lesz ha bemondod hogy jól kereső informatikus vagy

 

állásoknál ugyanez, az interjúztató felméri hogy a jelölt mennyivel érné be, és neki csak annyit mond

 

én ezt a stratégiát nem szeretem, és ha nincsenek összehasonlítható árak akkor nem is vásárolok

álláskeresésnél annyira nincsenek publikus bérek és bérkategóriák, hogy ehhez az ember hiába ragaszkodna

 

én is örülnék ha elterjedne a publikus, már a hirdetésben szereplő bér-sáv

(az Aldi állásainál láttam ilyet)

Előzmény: eff2000 (59062)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!