Keresgéltem megfelelő topik után, de ez állt még a legközelebb a dilemmámhoz.
Az lenne a kérdésem, hogy amikor az otthoni hálózaton tabletről, laptopról és az asztali gépről is megnyitom ugyanazt a honlapot, melybe be van ágyazva a google analytics mérőkód, akkor azt a GA három külön látogatottságnak veszi, vagy csupán egynek?
Az internet megkönnyíti az életünket, leegyszerűsíti az ügyek intézést. Szlovéniában már állítólag minden közigazgatási ügyet el lehet intézni a neten keresztül: igazolvány, útlevél, jogosítvány, tuladjdoni lap, cégbejegyzés, kutyafüle, minden mehet on-line. Talán csak házassságkötéshez kell személyesen megjelenni... vagy ki tudja.
Nálunk is történnek azért érdemleges lépések ezirányban. Részlet egy web-szolgáltató honlapjáról:
Megrendelőlap igénylése
Figyelem: Ezen űrlap kitöltése még semmilyen kötelezettséggel nem jár,
az ürlap alapján postázzuk Önnek a megrendelőlapokat és a szerződést.
Azért az lesz az igazi, amikor már a megrendelőlap-igénylő lapot is meg lehet majd rendelni egy megfelelő igénylőlapon.
No, vasárnap megvolt a levlap.com egymilliomodik látogatója. Mivel csak hétfőre vártam, nem vettem észre időben. Annyi baj legyen, majd a kétmilliomodiknál jobban figyelek.
No de hát én má' soxor szóltam!
Na de most mintha télleg müxene. Bár jó lett volna karácsony előtt....
Mind1: köszönöm szépen. Hálám örökké...
A szerverkaland-mesét pedig várom....
Elnézést, de éjféltájban volt egy kis dolgom: László fiam jött hazafelé az autóval, és egy kereszteződésben a tükörjégen elkezdett lecsúszni a keresztező utcában. Ha nem kormányozza neki az autót egy fának, lecsúszik a hegyoldalból a vasútállomásig. Feleségemmel kötéllel, csákánnyal mentünk menteni a nyári záporban, mert lapáttal még homokot sem lehetett bányászni a fagyott földből.
Ahhoz képest, hogy tegnap elütöttünk egy őzgidát, tropára ment a kopcsi eleje, és a rendőr közölte, hogy már egy jó ideje vadkárért nem fizet a biztosító, egész jól kezdődik ez az év.
Mindig ezt kapom:
"Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@levlap.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
brühühühü... brühühühü... nyaff... nyaffff:
La(ki)Ci(ki), még mindig nem megy az oldalaimról a levlap.com szolgáltatása :-(((
van olyasvalaki errefelé egyáltalán, akinek megy?brühühühü... brühühühü... nyaff... nyaffff
Napi 3000 látogató körül volt Húsvét előtt, és közel ennyi képeslapot is küldtek. Lehet, hogy egy külön szerver kéne, de hát akkor azt is 94 százalékosan leterhelné?
Na mindegy, tegnap megvolt az első fizető amerikai web hosting ügyfél. Ha a pénz a zsebemben lesz, ezt megünnepeljük!
"...levlap.com. It was completely bringing down the server. There have been 5 times in the last 30 hours that the server had almost crashed, and this last time, it did."
... a csecsemőket és aggastyánokat is beleszámítva. Csak hogy fogy a magyar! (A Banner Plus viszont gyarapszik.)
(Pár éve volt egy oldalam a - mondjuk így - "szürke" zónában. Amikor meglett a 10 millió látogató, egy kicsit meghatódtam. Persze, ebből 9 999 900 nem hazánkfia volt, de akkor is.)
We are extremely sorry about the fraudulent credit card incident, and we will cooperate fully with our local police. In the mean time, please send us your web server logs (full HTTP headers if you have them) because the address you have sent us is a proxy server. We are an Internet cafe and we are unable to determine at least from what computer this has been done if you don't provide the full logs which contain the original non-routable ip address.
In the future, we will be more careful with our customers.